#حدیث_خوانی
#ابواب_روایی
🔸مرحوم مجلسے در بحار، ج ۳، ص ۱۶، باب ۳ را می آورند با عنوان:
🔹إثبات الصانع و الاستدلال بعجائب صنعه علی وجوده و علمه و قدرته و سائر صفاته
🔹اثبات صانع (برای عالم) و استدلال
بر وجود خدا و علم و قدرت و صفات دیگر او، با (توجه به) عجایبی که در صنع خدا است.
🔸یکے از این روایات را مے آوریم:
🌺الإحتجاج عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ:
🌺 وَ لَوْ فَکَّرُوا فِی عَظِیمِ الْقُدْرَةِ وَ جَسِیمِ النِّعْمَةِ لَرَجَعُوا إِلَی الطَّرِیقِ وَ خَافُوا عَذَابَ الْحَرِیقِ وَ لَکِنِ الْقُلُوبُ عَلِیلَةٌ وَ الْأَبْصَارُ مَدْخُولَةٌ
🌺 أ فَلَا یَنْظُرُونَ إِلَی صَغِیرِ مَا خَلَقَ کَیْفَ أَحْکَمَ خَلْقَهُ وَ أَتْقَنَ تَرْکِیبَهُ وَ فَلَقَ لَهُ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ سَوَّی لَهُ الْعَظْمَ وَ الْبَشَرَ
🌺 انْظُرُوا إِلَی النَّمْلَةِ فِی صِغَرِ جُثَّتِهَا وَ لِطَافَةِ هَیْئَتِهَا لَا تَکَادُ تُنَالُ بِلَحْظِ الْبَصَرِ وَ لَا بِمُسْتَدْرَکِ الْفِکَرِ کَیْفَ دَبَّتْ عَلَی أَرْضِهَا وَ ضَنَّتْ عَلَی رِزْقِهَا تَنْقُلُ الْحَبَّةَ إِلَی جُحْرِهَا وَ تُعِدُّهَا فِی مُسْتَقَرِّهَا تَجْمَعُ فِی حَرِّهَا لِبَرْدِهَا وَ فِی وُرُودِهَا لِصُدُورِهَا مَکْفُولٌ بِرِزْقِهَا مَرْزُوقَةٌ بِوَفْقِهَا لَا یُغْفِلُهَا الْمَنَّانُ وَ لَا یَحْرِمُهَا الدَّیَّانُ وَ لَوْ فِی الصَّفَا الْیَابِسِ وَ الْحَجَرِ الْجَامِسِ لَوْ فَکَّرْتَ فِی مَجَارِی أَکْلِهَا وَ فِی عُلْوِهَا وَ سُفْلِهَا وَ مَا فِی الْجَوْفِ مِنْ شَرَاسِیفِ بَطْنِهَا وَ مَا فِی الرَّأْسِ مِنْ عَیْنِهَا وَ أُذُنِهَا لَقَضَیْتَ مِنْ خَلْقِهَا عَجَباً وَ لَقِیتَ مِنْ وَصْفِهَا تَعَباً فَتَعَالَی الَّذِی أَقَامَهَا عَلَی قَوَائِمِهَا وَ بَنَاهَا عَلَی دَعَائِمِهَا لَمْ یَشْرَکْهُ فِی فِطْرَتِهَا فَاطِرٌ وَ لَمْ یُعِنْهُ عَلَی خَلْقِهَا قَادِرٌ
🌺 وَ لَوْ ضَرَبْتَ فِی مَذَاهِبِ فِکْرِکَ لِتَبْلُغَ غَایَاتِهِ مَا دَلَّتْکَ الدَّلَالَةُ إِلَّا عَلَی أَنَّ فَاطِرَ النَّمْلَةِ هُوَ فَاطِرُ النَّحْلَةِ لِدَقِیقِ تَفْصِیلِ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ غَامِضِ اخْتِلَافِ کُلِّ حَیٍّ وَ مَا الْجَلِیلُ وَ اللَّطِیفُ وَ الثَّقِیلُ وَ الْخَفِیفُ وَ الْقَوِیُّ وَ الضَّعِیفُ فِی خَلْقِهِ إِلَّا سَوَاءٌ
🌺 کَذَلِکَ السَّمَاءُ وَ الْهَوَاءُ وَ الرِّیحُ وَ الْمَاءُ فَانْظُرْ إِلَی الشَّمْسِ وَ الْقَمَرِ وَ النَّبَاتِ وَ الشَّجَرِ وَ الْمَاءِ وَ الْحَجَرِ وَ اخْتِلَافِ هَذَا اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ وَ تَفَجُّرِ هَذِهِ الْبِحَارِ وَ کَثْرَةِ هَذِهِ الْجِبَالِ وَ طُولِ هَذِهِ الْقِلَالِ وَ تَفَرُّقِ هَذِهِ اللُّغَاتِ وَ الْأَلْسُنِ الْمُخْتَلِفَاتِ
🌺 فَالْوَیْلُ لِمَنْ أَنْکَرَ الْمُقَدِّرَ وَ جَحَدَ الْمُدَبِّرَ زَعَمُوا أَنَّهُمْ کَالنَّبَاتِ مَا لَهُمْ زَارِعٌ وَ لَا لِاخْتِلَافِ صُوَرِهِمْ صَانِعٌ لَمْ یَلْجَئُوا إِلَی حُجَّةٍ فِیمَا ادَّعَوْا وَ لَا تَحْقِیقٍ لِمَا وَعَوْا
🌺 وَ هَلْ یَکُونُ بِنَاءٌ مِنْ غَیْرِ بَانٍ أَوْ جِنَایَةٌ مِنْ غَیْرِ جَانٍ وَ إِنْ شِئْتَ قُلْتَ فِی الْجَرَادَةِ إِذْ خَلَقَ لَهَا عَیْنَیْنِ حَمْرَاوَیْنِ وَ أَسْرَجَ لَهَا حَدَقَتَیْنِ قَمْرَاوَیْنِ وَ جَعَلَ لَهَا السَّمْعَ الْخَفِیَّ وَ فَتَحَ لَهَا الْفَمَ السَّوِیَّ وَ جَعَلَ لَهَا الْحِسَّ الْقَوِیَّ وَ نَابَیْنِ بِهِمَا تَقْرِضُ وَ مِنْجَلَیْنِ بِهِمَا تَقْبِضُ تَرْهَبُهَا الزُّرَّاعُ فِی زَرْعِهِمْ وَ لَا یَسْتَطِیعُونَ ذَبَّهَا وَ لَوْ أَجْلَبُوا بِجَمْعِهِمْ حَتَّی تَرِدَ الْحَرْثَ فِی نَزَوَاتِهَا وَ تَقْضِیَ مِنْهُ شَهَوَاتِهَا وَ خَلْقُهَا کُلُّهُ لَا یَکُونُ إِصْبَعاً مُسْتَدِقَّةً
🌺 فَتَبَارَکَ الَّذِی یَسْجُدُ لَهُ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاً وَ یُعَفِّرُ لَهُ خَدّاً وَ وَجْهاً وَ یُلْقِی بِالطَّاعَةِ إِلَیْهِ سِلْماً وَ ضَعْفاً وَ یُعْطِی لَهُ الْقِیَادَ رَهْبَةً وَ خَوْفاً فَالطَّیْرُ مُسَخَّرَةٌ لِأَمْرِهِ أَحْصَی عَدَدَ الرِّیشِ مِنْهَا وَ النَّفَسِ وَ أَرْسَی قَوَائِمَهَا عَلَی النَّدَی وَ الْیَبَسِ قَدَّرَ أَقْوَاتَهَا وَ أَحْصَی أَجْنَاسَهَا فَهَذَا غُرَابٌ وَ هَذَا عُقَابٌ وَ هَذَا حَمَامٌ وَ هَذَا نَعَامٌ دَعَا کُلَّ طَائِرٍ بِاسْمِهِ وَ کَفَلَ لَهُ بِرِزْقِهِ وَ أَنْشَأَ السَّحَابَ الثِّقَالَ فَأَهْطَلَ دِیَمَهَا وَ عَدَّدَ قِسَمَهَا فَبَلَّ الْأَرْضَ بَعْدَ جُفُوفِهَا وَ أَخْرَجَ نَبْتَهَا بَعْدَ جُدُوبِهَا.
🌸 اگر مردم در عظمت قدرت و بزرگی نعمت حق، اندیشه مینمودند، به راه مستقیم باز گشته، و از عذاب سوزان میترسیدند، اما دلها بیمار، و دیدهها عیب ناک است.
🌸 آیا به کوچک ترین چیزی که آفریده دقت نمی کنند که چگونه خلقتش را محکم، و ترکیبش را استوار کرد، و برای آن گوش و چشم قرار داد، و به استخوان و پوست آراست؟!
🌸 مورچه را با جثّه کوچک، و ظرافت اندامش بنگرید، به گونه ای است که نمی توان او را با گوشه چشم دید، و به اندیشه درک کرد، چگونه به نرمی روی زمین راه میرود، و به رزقش می رسد، دانه را به لانه میبرد، و در قرارگاهش قرار میدهد، در تابستان، برای زمستان جمع میکند، و به وقت آمدن، برای زمان بازگشتن مهیّا مینماید، خدا ضامن روزی او شده، و او را موافق حالش رزق داده، خداوند منّان از او غفلت ندارد، و پروردگار دیّان محرومش نمی گذارد، گرچه در میان سنگی خشک و سخت باشد!
🌸 و اگر در مواضع جریان غذای او، در بالا و پایین، و آنچه در درون اوست از جوانب اضلاع شکمش، و آنچه در سر اوست از چشم و گوش بیاندیشی، از آفرینشش به تعجّب آیی، و از وصفش به رنج و تعب افتی. بلند مرتبه است خدایی که مورچه را به روی دست و پایش واداشت، و او را بر پایه این اعضا بنا کرد، کسی با او در این برنامه شریک نبود، و قدرتمندی در آفرینش آن، او را کمک نداد.
🌸 و اگر راه های اندیشه ات را تا رسیدن به انتهایش طی کنی، جز به این حقیقت نمی رسی که آفریننده مورچه همان آفریننده نخل خرماست، به خاطر دقت گوناگونی که در هر چیز، و پیچیدگی اختلافی که در هر زنده ای به کار گرفته شده است.
🌸 بزرگ و کوچک، سنگین و سبک، قوی و ضعیف در عرصه گاه خلقتش نیست، مگر اینکه نسبت به قدرت او مساویند، و چنین است آسمان و هوا، و باد و آب.
🌸 به خورشید و ماه، گیاه و درخت، آب و سنگ، آمد و شد این شب و روز، روان شدن این دریاها، وجود این کوه های بسیار، درازی این قلّه ها، و اختلاف این لغات و زبانهای گوناگون دقّت کن.
🌸 وای به حال کسی که آفریننده را انکار، و تدبیر کننده را باور نداشته باشد. بی خبران گمان میکنند که آنان همچون گیاه بیابانی، بدون زارع اند، و صورتهای متنوّع آنان را آفریننده ای نیست، اینان برای مدّعای باطل خود دلیلی ندارند، و برای آنچه در باطن خود باور کرده اند تحقیقی ننموده اند.
🌸 آیا ساختمانی بدون بنا کننده، یا جنایتی منهای جنایتکار ممکن است؟! و اگر میخواهی در رابطه با ملخ بگو، که خداوند برای او دو چشم قرمز، و دو حدقه تابان، و گوش پنهان آفریده، و برای او دهانی مناسب گشوده، و به او حسّی توانا عنایت کرده، و دو دندانی داده که با آنها میچیند و جدا میکند، و دو داس که با آنها چیزی را میگیرد، کشاورزان برای زراعتشان از او بیم دارند، و برای دفع او گر چه با هم همدست شوند عاجزند، تا با جست و خیزهایش به کشتزار آید، و خواستههای خود را بر آورده نماید، در صورتی که جسم او به اندازه یک انگشت باریک بیش نیست!
🌸 پس بزرگ و خجسته است خداوندی که هر کس در آسمانها و زمین است، به اختیار و اضطرار به پیشگاهش سجده میبرد، و برای او گونه و چهره بر خاک میساید، و او را به حالت تسلیم و درماندگی اطاعت میکند، و از بیم و خوف، عنان زندگی به دست او مینهد.
🌸 پرندگان مسخّر فرمان اویند، شماره پر و بال و نفس زدن آنان را میداند، و پای آنان را در جای تری و خشکی استوار نموده است، روزی آنان را مقدر فرموده، و بر اصناف آنان آگاهی دارد. این کلاغ، این عقاب، این کبوتر، و این شتر مرغ است، هر پرنده ای را به نامش خوانده، و رزقش را ضامن گشته.
🌸 ابر سنگین را به وجود آورد، و باران پی در پی از آن جاری کرد، و سهم هر سرزمین را معین فرمود، پس زمین را پس از خشکی سیراب کرد، و بعد از خشکسالی گیاهش را رویاند.
@hadise_shia
20.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاسخ_شبهه
پاسخ به شبهات آتئیست ها (۲)
@hadise_shia
#تفسیر_روایی
📚 سوره مبارکه سبأ
🌸🌺 وَ مَا أَمْوَالُکُمْ وَ لَا أَوْلَادُکُم بِالَّتِی تُقَرِّبُکُمْ عِندَنَا زُلْفَی إِلَّا مَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صَالِحًا فَأُوْلَئِکَ لَهُمْ جَزَاء الضِّعْفِ بِمَا عَمِلُوا وَ هُمْ فِی الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ (۳۷)
🌺🌸 و اموال و فرزندانتان چیزی نیست که شما را به پیشگاه ما نزدیک گرداند، مگر کسانی که ایمان آورده و کار شایسته کرده باشند. پس به خاطر این کار، برای آنان دو برابر، پاداش است و آنها در غرفهها (ی بهشتی) آسوده خاطر خواهند بود.
🌸🌺 مردی نزد امام صادق علیه السلام از ثروتمندان سخن به میان آورد و از آنان بدگویی نمود. امام صادق علیه السلام به او فرمود: خاموش باش؛ چرا که انسان ثروتمند اگر صله رحم انجام دهد و به برادران خود نیکی کند، خداوند دو برابر به او اجر و پاداش میدهد؛ زیرا خداوند میفرماید: «وَ مَا أَمْوَالُکُمْ وَ لَا أَوْلَادُکُم بِالَّتِی تُقَرِّبُکُمْ عِندَنَا زُلْفَی إِلَّا مَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صَالِحًا فَأُوْلَئِکَ لَهُمْ جَزَاء الضِّعْفِ بِمَا عَمِلُوا وَ هُمْ فِی الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ».
🌺🌸 ابن بابویه، از پدرش، از سعد بن عبد الله، از محمد بن حسین، از ابن محبوب، از ابراهیم جازی، از ابو بصیر روایت میکند که گفت:
🌸🌺 نزد امام باقر علیه السلام از ثروتمندان شیعه سخن به میان آوردیم و گویی حضرت از مطالبی که پیرامون آنها از ما شنید، احساس بیزاری کرده و فرمود: ای ابو محمد! اگر مؤمن، ثروتمند، مهربان و کسی باشد که صله رحم انجام دهد و به یاران خود نیکی کند، خداوند در عوض اموالی که در راه خیر و نیکی انفاق میکند، به او دو بار و دو برابر پاداش میدهد؛ زیرا خداوند عزّ و جلّ در کتاب خود میفرماید: «وَ مَا أَمْوَالُکُمْ وَ لَا أَوْلَادُکُم بِالَّتِی تُقَرِّبُکُمْ عِندَنَا زُلْفَی إِلَّا مَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صَالِحًا فَأُوْلَئِکَ لَهُمْ جَزَاء الضِّعْفِ بِمَا عَمِلُوا وَ هُمْ فِی الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ».
#ترجمه_تفسیر_برهان_ج۷_ص۵۵۴
@hadise_shia
9.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوحه
غریبـــــــــــمدینہآقاامامحــــــــــــــــــنعلیہالــــــــــــلام
@hadise_shia
15.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاسخ_شبهه
پاسخ به شبهات آتئیست ها (۳)
@hadise_shia
#مهدویت
📚 مکـــــــانقــــــــیامســــــفیانے
📬 درباره مکانی که سفیانی حرکت خود را از آن جا آغاز میکند، سه دسته روایت وجود دارد:
1⃣ روایاتی که قیام او را از سرزمین شام میدانند؛ از جمله امیر المومنین علیه السلام فرموده اند:
🔸... یخرج بالشام فینقاد له اهل الشام... ؛
🔹... سفیانی از شام خروج میکند پس اهل شام از او اطاعت میکنند....
2⃣ روایاتی که حرکت او را از وادی یابس (سرزمین خشک) میداند؛ از جمله امام سجاد علیه السلام فرموده اند:
🔸ثم یخرج السفیانی الملعون من الوادی الیابس؛
🔹سپس سفیانی ملعون از سرزمین خشک قیام میکند.
3⃣ روایتی که به قیام او از ناحیه مغرب اشاره کرده اند؛ امام باقر علیه السلام در روایتی فرموده اند:
🔸... یخرج علیهم الخراسانی و السفیانی؛ هذا من المشرق و هذا من المغرب... ؛
🔹... خراسانی و سفیانی به آنها یورش میبرند؛ یکی از مشرق، دیگری از مغرب....
📬 محتوای روایتی که حرکت او را از مغرب میداند، منافاتی با سایر روایات ندارد؛ چرا که شام از نظر جغرافیایی در غرب عراق قرار دارد و محتمل است که مخاطب این روایت، شیعیان عراق بوده اند. بنابراین، روایت یاد شده به جهت جغرافیاییِ سرزمین شام، اشاره دارد.
📬 محتوای دسته دوم روایات نیز با دسته اوّل هماهنگ است؛ چرا که «وادی یابس» از مناطق سرزمین شام است.
💠 امام علی علیه السلام در این باره فرموده اند:
🔸السفیانی... یخرج من ناحیة مدینة دمشق فی واد یقال له وادی الیابس؛
🔹سفیانی... از منطقه ای از شهر دمشق قیام میکند؛ از سرزمینی که به آن وادی یابس گویند.
💠 و از امام صادق علیه السلام نیز چنین روایت شده است:
🔸... فإذا زالت الشمس للغروب صرخ صارخ من مغاربها یا معاشر الخلائق لقد ظهر ربکم من الوادی الیابس من ارض فلسطین و هو عثمان ابن عنبسة الأموی من ولد یزید بن معاویة...
🔹... چون خورشید، غروب کرد، ندا دهنده ای از سوی مغرب، فریاد میزند ای خلایق، آگاه باشید که پروردگارتان از وادی یابس، از سرزمین فلسطین قیام کرد، او عثمان بن عنبسه اموی از فرزندان یزید بن معاویه است....
📬 بنابراین، مجموع روایات، در این که محل خروج سفیانی، سرزمین شام است، اتفاق نظر دارند.
📬 البته توجه به این نکته ضروری است که منظور از شام، تنها کشور سوریۀ فعلی نیست، بلکه شام قدیم، بسیار پهناورتر از سوریۀ فعلی بوده است و چنان که در کتابهای مربوط ذکر شده، این کشور پنج منطقه را دربر میگرفته که عبارتند از دمشق، حمص، قنسرین، فلسطین و اردن.
📬 بنابراین، سفیانی از هر یک از مناطق یاد شده خروج کند، خروج از شام بر آن صدق میکند.
#تاملی_در_نشانههای_حتمی_ظهور_۱۴۴_بااندکیتصرف
@hadise_shia
🌺🌸🌺 فهرست موضوعات کانال 🌺🌸🌺
برای دسترسی به مطالب هر بخش، هشتگ مورد نظر را لمس کنید.
#حدیث_خوانی
#حدیث_گرافی
#تفسیر_روایی
#مهدویت
#تصوف
#پاسخ_شبهه
#عقاید_صحیح
#منبر
#متن_منبر
#اخلاق
#نوحه
#مولودی
#تقویم_شیعه
#فاطمیه
#ابواب_روایی
#منافقین
#فضائلاهلبیت
#برائت
#کلیپ
#چهل_حدیث
@hadise_shia
21.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تصوف
#کلیپ
پسر علامه تهرانی می گه: همه حرفهای پدرم، حق و واقع بود.
معنیش اینه که تمام علمای شیعه که مخالف ایشون بودند، باطل هستند.
@hadise_shia