هدایت شده از طلبه مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 امسال برای خدمت به زوار همه چیزمو فروختم!
❗️ قسمت سوم #ابوالموکب به این سؤال مهم پاسخ میدهد:
🔹 شده تا حالا هیچ پولی نداشته باشی ولی باز به زوّار امام حسین خدمت کنی؟!
🎙 ابوالموکب #ابومصطفی
#ریل
#استوری
@HozeTwit
@Talabeh_media
☘مذهب صحیح در توحید☘
▪️عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنِ اَلْعَبَّاسِ بْنِ مَعْرُوفٍ عَنِ اِبْنِ أَبِي نَجْرَانَ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ عَبْدِ اَلرَّحِيمِ بْنِ عَتِيكٍ اَلْقَصِيرِ قَالَ:
▪️كَتَبْتُ عَلَى يَدَيْ عَبْدِ اَلْمَلِكِ بْنِ أَعْيَنَ إِلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّ قَوْماً بِالْعِرَاقِ يَصِفُونَ اَللَّهَ بِالصُّورَةِ وَ بِالتَّخْطِيطِ فَإِنْ رَأَيْتَ جَعَلَنِيَ اَللَّهُ فِدَاكَ أَنْ تَكْتُبَ إِلَيَّ بِالْمَذْهَبِ اَلصَّحِيحِ مِنَ اَلتَّوْحِيدِ فَكَتَبَ إِلَيَّ ...
▪️... أَنَّ اَلْمَذْهَبَ اَلصَّحِيحَ فِي اَلتَّوْحِيدِ مَا نَزَلَ بِهِ اَلْقُرْآنُ مِنْ صِفَاتِ اَللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ فَانْفِ عَنِ اَللَّهِ تَعَالَى اَلْبُطْلاَنَ وَ اَلتَّشْبِيهَ فَلاَ نَفْيَ وَ لاَ تَشْبِيهَ هُوَ اَللَّهُ اَلثَّابِتُ اَلْمَوْجُودُ تَعَالَى اَللَّهُ عَمَّا يَصِفُهُ اَلْوَاصِفُونَ وَ لاَ تَعْدُوا اَلْقُرْآنَ فَتَضِلُّوا بَعْدَ اَلْبَيَانِ
▪️ابن عتيك گويد: بامام صادق (عليه السّلام) نامه نوشتم و توسط عبد الملك بن اعين فرستادم كه: مردمى در عراق خدا را بشكل و ترسيم وصف ميكنند، اگر صلاح دانيد - خدا مرا قربانت كند - روش درست خداشناسى را برايم مرقوم داريد. حضرت بمن چنين نوشت: ...
▪️...روش درست خداشناسى آنست كه قرآن در باره صفات خداى - جل و عز - بآن نازل شده - بطلان و تشبيه را از خدا بر كنار ساز، نه سلب درست است و نه تشبيه (يعنى نه نفى و انكار خدا و نه تشبيه او بمخلوق) اوست خداى ثابت موجود ، برتر است خدا از آنچه واصفان گويند، از قرآن تجاوز نكنيد كه پس از توضيح حق گمراه شويد.
📚 الکافي ج ۱، ص ۱۰۰
🆔 @hadithedoost
☘تفاوت بین تسمیه و توصیف☘
▪️البته معیار در باب اعتبار صفتی بر حضرت حق، همان معیار اعتبار صفت بر ماست که اگر یک جهت اعتبار صحیحی باشد که بتوان به آن اعتبار صفتی را برای حق اثبات کرد، اثبات آن صفت برای حق عیبی ندارد، بلکه انتزاع چنین صفتی به حکم عقل فرض و لازم است.
▪️اما نسبت به اخباری که وارد شده در مورد این که اسماء الله توقیفیه است، اگر مراد از اسماء، اسماء عَلَمیه باشد، البته چنین است. اسم شما هم توقیفی است و اسم هر کسی توقیفی است، کسی حق ندارد شما را که حسین_علی نام نهاده اند از آن تخلف کرده و حسن_علی خطاب کند، اسمی که پدر و مادر گذاشته اند توقیفی است.
▪️بلی چون خدا پدر و مادر ندارد اسم خود را خودش گذاشته است و البته نباید از اسماء عَلَمیه او تخلف کرد. اما در صفت، اگر اعتبار صحیحی در آن باشد ممکن نیست ما آن صفت را به حق نسبت ندهیم و منتظر صدور آن از شرع باشیم؛ لذا در خود همان روایت که احتمالاً به حضرت صادق منسوب است صفت و اسم «ثابت» هست ولی در قرآن نیست. لفظ «موجود» هم در قرآن نیست ولی در روایت هست آیا نباید آن را گفت؟
▪️البته بر ما لازم است که این صفت را به حق نسبت دهیم ولو از شرع نمی رسید. بنابراین توقیفی بودن اسماء در آن روایات ناظر به جلوگیری از کسانی است که قادر به اثبات اوصاف برای خداوند با معیار صحیح نبوده اند؛ زیرا عوام بوده اند و هر چه به نظرشان خوب میآمده برای او اثبات می کردند.
▪️مثلاً چون می دیدند شیرینی از تلخی بهتر است، میگفتند خدا شیرین است و لذا برای سد مزخرف گویی چنین اشخاصی گفته اند: اسماء الله توقیفیه است، والا اگر بتوانیم با معیار صحیح وصفی را به او نسبت دهیم، نسبت می دهیم، بلکه چنان که گفته شد نسبت دادن قهری است.
📚 تقریرات فلسفی امام خمینی،ج۲،ص ۳۵۵_۳۵۴
🆔 @hadithedoost
☘آیا حدیث حاضر غایب شنیدهای☘
▪️عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ خَلَفِ بْنِ حَمَّادٍ عَنْ عَمْرِو بْنِ أَبِي اَلْمِقْدَامِ قَالَ: أَمْلَى عَلَيَّ هَذَا اَلدُّعَاءَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ هُوَ جَامِعٌ لِلدُّنْيَا وَ اَلْآخِرَةِ تَقُولُ بَعْدَ حَمْدِ اَللَّهِ وَ اَلثَّنَاءِ عَلَيْهِ...
...وَ أَنْتَ اَللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ اَلْوَاحِدُ اَلْأَحَدُ وَ أَنْتَ اَللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ اَلْغَائِبُ اَلشَّاهِدُ وَ أَنْتَ اَللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ اَلظَّاهِرُ اَلْبَاطِنُ...
یار هم غایب و هم حاضر و چون درنگری
خالی از غیبت و عاری ز حضورست اینجا
📚 الکافي ج ۲، ص ۵۸۳
🆔 @hadithedoost
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان پیرمردی که خانهاش را در طرح توسعه حرم نمیفروخت!!!
🆔 @hadithedoost
☘توحید اهل بیت علیهم السلام☘
▪️حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِمْرَانَ اَلدَّقَّاقُ رَحِمَهُ اَللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ اَلْكُوفِيُّ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِسْمَاعِيلَ اَلْبَرْمَكِيُّ عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْعَبَّاسِ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ عَنْ يَعْقُوبَ بْنِ جَعْفَرٍ اَلْجَعْفَرِيِّ عَنْ أَبِي إِبْرَاهِيمَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ:
▪️إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَانَ لَمْ يَزَلْ بِلاَ زَمَانٍ وَ لاَ مَكَانٍ وَ هُوَ اَلْآنَ كَمَا كَانَ لاَ يَخْلُو مِنْهُ مَكَانٌ وَ لاَ يَشْغَلُ بِهِ مَكَانٌ وَ لاَ يَحُلُّ فِي مَكَانٍ
▪️مٰا يَكُونُ مِنْ نَجْوىٰ ثَلاٰثَةٍ إِلاّٰ هُوَ
رٰابِعُهُمْ وَ لاٰ خَمْسَةٍ إِلاّٰ هُوَ سٰادِسُهُمْ وَ لاٰ أَدْنىٰ مِنْ ذٰلِكَ وَ لاٰ أَكْثَرَ إِلاّٰ هُوَ مَعَهُمْ أَيْنَ مٰا كٰانُوا لَيْسَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ خَلْقِهِ حِجَابٌ غَيْرُ خَلْقِهِ اِحْتَجَبَ بِغَيْرِ حِجَابٍ مَحْجُوبٍ وَ اِسْتَتَرَ بِغَيْرِ سِتْرٍ مَسْتُورٍ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ اَلْكَبِيرُ اَلْمُتَعٰالِ .
▪️«به راستى كه خداوند همواره بدون زمان و مكان بوده، و او هماكنون چنان است كه بود و هيچ مكانى از او خالى نيست و هيچجا به وسيلۀ او اشغال نشده و در هيچ مكانى حلول نكرده است
▪️كه:«رازگويى سه نفر نيست،مگر اين كه او چهارمى آنهاست و رازگويى پنج نفر نيست مگر اينكه او ششمى آنهاست و نه كمتر از اين و نه بيشتر،مگر اينكه او در هرجا كه باشند با آنهاست.»
در بين او و خلقش حجابى جز خلقش نيست(كه آنها را آفريده).او بدون حجابى كه محجوب باشد در پرده رفته و پنهان شده و بدون پردهاى كه مستور باشد،پنهان شده است. خدايى جز او نيست كه بزرگ و بلندمرتبه و برتر است.»
📚 التوحيد ج ۱، ص ۱۷۸
🆔 @hadithedoost
☘كلمات الله☘
▪️إِنَّمَا قَوْلُنَا لِشَيْءٍ إِذَا أَرَدْنَاهُ أَنْ نَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ سوره نحل آیه ۴۰
▪️...انّما كلامُه سبحانَه فِعلٌ منه اَنشأَه.
📚 نهج البلاغه صبحى صالح، خطبه ى 186
▪️...يَا مَنْ قَوْلُهُ فَعَالُهُ... (ادعیه امام کاظم علیه السلام)
📚 مهج الدعوات و منهج العبادات سیدبن طاووس، ج ۱، ص ۲۳۶
🆔 @hadithedoost
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اثبات وجود خالق
جان لنکس(زاده ۱۹۴۳) ریاضیدان و فیلسوف علم اهل ایرلند شمالی است. او استاد ریاضی در دانشگاه آکسفورد است. لنکس علاوه بر فعالیتهای آکادمیک به مناظره و بحث با خداناباوران دربارهٔ رابطه علم و دین میپردازد
🆔 @hadithedoost
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غير مادی بودن اطلاعات
جان لنکس
🆔 @hadithedoost
☘تصادف و حیات☘
▪️ریچارد داوکینز در کتاب "ساعت ساز نابینا " از قیاسی استفاده می کند که گفته می شود ریشه آن در استدلالی است که توسط هاکسلی استفاده شده است.
▪️هاکسلی در بحث مشهور خود با ویلبرفورس در آکسفورد در سال 1860 استدلال می کنند که اگر به میمون هایی که به صورت تصادفی تایپ می کنند، عمر طولانی ، منابع نامحدود کاغذ و انرژی بی پایان دهند، در نهایت به صورت تصادفی یکی از شعرهای شکسپیر یا حتی یک کتاب کامل را تایپ خواهند کرد.
▪️خب ، بعید به نظر می رسد که هاکسلی چنین سخنی گفته باشد، چرا که ماشین تحریر تا سال 1874 در بازار موجود نبود. این یک داستان جالبی است که به دلیل محدود بودن عمر جهان (عمر کره زمین که به مراتب کوچکتر است)، به راحتی می توان فهمید که از نظر ریاضی یک حرف پوچ است.
▪️ریاضیدان برجسته "جیان کارلو روتا " در کتابی درباره احتمال (که در زمان مرگش ناتمام ماند) نوشت: ‘اگر میمون بتواند در هر نانو ثانیه یک حرف را تایپ کند ، زمان انتظاربرای تایپ اثر هملت آنقدر طولانی خواهد بود که در مقایسه با سن تخمین زده شده جهان، بی معناست. این یک روش عملی برای نوشتن نمایشنامه نیست. "
▪️انجام محاسبات کار سختی نیست. به عنوان مثال، راسل گریگ، در مقاله خود با عنوان "آیا میمون ها می توانند فصل 23 زبور را تایپ کنند؟" محاسبه می کند که اگر میمون در هر ثانیه به طور تصادفی یک حرف تایپ کند، میانگین زمان تولید یک کلمه سه حرفی 34.72 ساعت است. و زمان لازم برای ایجاد فصل 23 زبور (یک شعر کوتاه عبری متشکل از تعداد 603 حرف ، شماره آیه و فاصله) به طور متوسط در حدود 10 به توان 1017 سال خواهد بود.
▪️برآورد فعلی سن جهان در حدود چهار تا پانزده برابر 10 به توان 9 سال است. با توجه به تعریف داوکینز ، این محاسبه مطمئناً فصل 23 زبور را یک موضوع پیچیده می کند: دارای "کیفیتی است که از قبل قابل تعیین است و بعید است که فقط توسط یک اتفاق تصادفی بدست آمده باشد"
▪️این نوع محاسبات مدت هاست که اکثر دانشمندان را قانع کرده است -که فرآیندهای کاملا تصادفی نمی توانند به عنوان منشأ سیستمهای پیچیده اطلاعاتی به حساب آیند. آیزاک اسیمو در مقاله اش در مورد برآورد احتمال مونتاژ تصادفی یک مولکول هموگلوبین از اسیدهای آمینه مینویسد:
▪️"چنین مولکولی از چهار زنجیره اسیدهای آمینه به هم پیچ خورده تشکیل شده است. هر یک از زنجیره ها از 146 آمینو اسید تشکیل شده است و 20 نوع مختلف اسید آمینه در موجودات زنده یافت می شود.
▪️تعداد راه های ممکن برای تنظیم این 20 آمینو اسید در 146 حلقه زنجیره ای طولانی برابر 20 به توان 146 که تقریبا برابر با 10 به توان 190 حالت مختلف است. (فقط حدود10 به توان 70 پروتون درکل جهان وجود دارد.)
▪️چادرا ویکراماسینگ فیزیکدان نجومی، با بیان دیدگاه داوکینز - در مورد قابلیت های فرآیندهای کاملا تصادفی می گوید که " مهم نیست که محیطی که فرد در نظر می گیرد چقدر بزرگ باشد، زندگی نمی تواند آغازی تصادفی داشته باشد".
▪️گروههای میمون به طور تصادفی در ماشین تحریرها نمی توانستند آثار شکسپیر را به صورت عملی تولید کنند، به این دلیل که کل جهان قابل مشاهده به اندازه کافی بزرگ نیست که بتواند انبوه میمون های لازم ، ماشین تحریرهای لازم و سبدهای کاغذ باطله مورد نیاز برای جمع کردن تلاشهای اشتباه را در خود جای دهد.
▪️در مورد مواد زنده نیز همین مسئله وجود دارد. احتمال شکل گیری خود به خودی زندگی از ماده بی جان، یک تقسیم بر عددی با 40000 صفر است. این مقدار آنقدر بزرگ است که میتواند داروین و کل تئوری سیر تکاملی را دفن کند. نه در این کره خاکی و نه در هیچ جای دیگر، سوپ اولیهای وجود نداشت و اگر آغاز زندگی تصادفی نبوده ، پس باید محصول هوش هدفمند بوده باشد."
📚برگرفته از کتاب God’s Undertaker نوشته پروفسور جان لنوکس (استاد دانشگاه آکسفورد) فصل دهم: میمنونهای تایپیست
🆔 @hadithedoost
👈توضیحاتی راجع به کتاب ارزشمند پروفسور جان لنوکس، استاد دانشگاه آکسفورد
در این کتاب ، ایشان شواهد علم مدرن را در ارتباط با بحث بین تفسیرهای الحادی و خداباوری از جهان ارزیابی میکند. این کتاب در اثر تجربیات گسترده نویسنده در مناظره و در پاسخ به درخواستهای بسیار برای استدلالهای مکتوب، نوشته شده است.
کتاب دارای 11 فصل با عناوین زیر است:
فصل اول جنگ میان جهان بینیها
فصل دوم هدف و محدودیتهای علم
فصل سوم تقلیل، تقلیل، تقلیل، ...
فصل چهارم جهان طراح؟
فصل پنجم زیست کره طراح؟
فصل ششم طبیعت و هدف فرگشت
فصل هفتم منشا حیات
فصل هشتم کد ژنتیکی و منشا آن
فصل نهم مسائل مربوط به اطلاعات
فصل دهم میمونهای تایپیست
فصل یازدهم منشا اطلاعات
در این کتاب به بسیاری از شبهاتی که توسط ملحدین همانند داوکینز و اتکینز، مطرح شده است، پرداخته شده و پاسخ داده شده است. به عنوان مثال در فصل دهم و فصل هفتم به اکثر شبهات موجود در کتاب ساعتساز نابینا نوشته داوکینز پرداخته شده و فرضهای پنهان موجود در استدلالهای داوکینز و متناقض بودن آنها را روشن ساخته است.
🆔 @hadithedoost
👈 ترجمه دو جمله ای که روی جلد در توصیف این کتاب نوشته شده:
📌 هیچ بحثی مهمتر از علم و دین وجود ندارد. اما این نیاز دارد که از ابتدا شروع کنیم و درک روشنی از اینکه علم و دین واقعا چیستند به دست آوریم. لنوکس این کار را به شکل فوق العاده ای به انجام رسانده است.
👤 کالین تاج
📌 تخریب و انهدام هیجان انگیز دستاورد داوکینز از بیولوژی تا دین
👤 ملانی فیلیپس
🆔 @hadithedoost
☘حکایت علما☘
🔹آیت الله جوادی:
▪️مرحوم سعیدالعلماء_مازندرانی که هم بحث مرحوم شیخ انصاری بودند و هر دو شاگرد شریف_العلماء_مازندرانی بودند (رضوانالله تعالی علیهم)، الان دستنوشتش در اصول هست، در غالب صفحات در حاشیه صفحه نوشته است: «یا اباالفضل ادرکنی»
▪️با این عقیده به جایی رسیدهاند، اینها باور کردند این حرفها را، لذا قرنها میگذرد و نام اینها زنده است؛ اینها «الْعُلَمَاءُ بَاقُونَ مابقی الدَّهْرُ» هستند.
#آیتالله_جوادی_آملی
#حکایت_علما
🆔 @hadithedoost
☘مصیبت بزرگ☘
▪️عبدالله بن عبّاس گويد:
▪️ لَمَّا حَضَرَتِ النَّبِيَّ الْوَفَاةُ وَفِي الْبَيْتِ رِجَالٌ فِيهِمْ عُمَرُ بْنُ الْخَطَّابِ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ هَلُمُّوا أَكْتُبْ لَكُمْ كِتَاباً لَنْ تَضِلُّوا بَعْدَهُ أَبَداً فَقَالَ عُمَرُ لَا تَأْتُوهُ بِشَيْءٍ فَإِنَّهُ قَدْ غَلَبَهُ الْوَجَعُ وَعِنْدَكُمُ الْقُرْآنُ حَسْبُنَا كِتَابُ اللَّهِ فَاخْتَلَفَ أَهْلُ الْبَيْتِ وَاخْتَصَمُوا فَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ قُومُوا يَكْتُبْ لَكُمْ رَسُولُ اللَّهِ وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ مَا قَالَ عُمَرُ فَلَمَّا كَثُرَ اللَّغَطُ وَالِاخْتِلَافُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ قُومُوا عَنِّي قَالَ عُبَيْدُ اللَّهِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عُتْبَةَ وَ كَانَ ابْنُ عَبَّاسٍ رَحِمَهُ اللَّهُ يَقُولُ الرَّزِيَّةُ كُلُّ الرَّزِيَّةِ مَا حَالَ بَيْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَبَيْنَ أَنْ يَكْتُبَ لَنَا ذَلِكَ الْكِتَابَ مِنْ اخْتِلَافِهِمْ وَلَغَطِهِمْ؛
▪️چون زمان شهادت رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله فرا رسيد، گروهى از مهاجرین و انصار در خانه حضور داشتند از جمله «عُمَر بن خطّاب». رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله فرمود: بياييد برايتان نوشتهای بنويسم كه پس از آن هرگز گمراه نشويد،
▪️«عُمَر» گفت: چيزى نياوريد كه درد بر او غلبه كرده و «قرآن» نزد شما هست، كتاب خدا ما را كافى است.
ميان اهل خانه اختلاف افتاد و به مخاصمه پرداختند، عدّهاى مىگفتند برخيزيد كاغذ بياوريد تا رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله برايتان بنويسد و عدّهاى ديگر مانع شدند. چون سروصدا بلند شد و اختلاف بالا گرفت رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله فرمود: از نزد من برخيزيد و مرا تنها بگذاريد.
▪️«عُبیدالله بن عبدالله» میگوید «ابن عبّاس» هميشه مىگفت: تمام مصيبت آن وقتی بود كه با اختلاف و سر و صدايشان بين پيامبر صلّیاللهعلیهوآله و بين آنچه میخواست برای آنها بنويسد، حائل شدند.
📚 الأمالي (شیخ مفيد)قدسسرّه، ص ۳۶
🗂 حدیث دوات و قلم در منابع اهل سنت:
📕مسند الإمام أحمد بن حنبل، ج ۵، ص ۳۵۱
📙صحيح مسلم، ج ۳، ص ۱۲۵۹
📘سنن النسائی، ج ۳، ص ۴۳۵
#دوات_وقلم
#غصب_خلافت
🆔 @hadithedoost
☘معدن حکمت☘
▪️دَعَوَاتُ اَلرَّاوَنْدِيِّ ، قَالَ اَلْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ :
عَجَبٌ لِمَنْ يَتَفَكَّرُ فِي مَأْكُولِهِ كَيْفَ لاَ يَتَفَكَّرُ فِي مَعْقُولِهِ فَيُجَنِّبُ بَطْنَهُ مَا يُؤْذِيهِ وَ يُودِعُ صَدْرَهُ مَا يُرْدِيهِ.
📚 بحار الأنوار، ج ۱، ص ۲۱۸
🆔 @hadithedoost
☘کریم اهل بیت علیهم السلام☘
از تلخی سوال گروهی که واقفند
فرصت به لب گشودن سایل نمی دهند
#امام_حسن_علیه_السلام
#صائب_تبریزی
🆔 @hadithedoost
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
🆔 @hadithedoost
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 امام رئوف
🔹داستان عنایت امام علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) با بیان استاد حسن رمضانی
کانال حدیث سهر (بیانات و خاطرات استاد حسن رمضانی)
🆔 @hadithedoost
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من به دوره دوم ریاست جمهوری فکر نمیکنم!
روایتی از جمله تامل برانگیز شهید رئیسی!
🆔 @hadithedoost
☘و لکم فی رسول الله اسوة حسنة☘
▪️ علل الشرایع نقل می كند كه ابن مسعود می گوید در مسجد كوفه، عده ای #احتجاج كردند گفتند اگر حق با علی بن ابی طالب بود، چرا همان طوری كه با طلحه و زبیر محاجه كرد، با اولی و دومی و سومی محاجه نكرد؟ «ما بال امیرالمؤمنین (علیه السلام) لم ینازع الثلاثة كما نازع طلحة و الزبیر و عایشة و معاویة» این شبهه در مسجد كوفه مطرح شد.
▪️ «فبلغ ذلك علیاً (علیه السلام) فأمر أن ینادی بالصلاة جامعة»؛ اینها وقتی می خواستند که جمعیت در مسجد جمع شوند برای یك كار مهم، می فرمودند: «الصلاة جامعة» یعنی همه تان در مسجد حاضر شوید.
«فلما إجتمعوا»؛ وقتی همه در مسجد حاضر شدند «صعد المنبر فحمد الله و اثنی علیه ثم قال مَعَاشِرَ اَلنَّاسِ إِنَّهُ بَلَغَنِی عَنْكُمْ كَذَا وَ كَذَا» یعنی چنین حرفی زدید، آیا درست است؟
ـ «قالوا صدق امیرالمؤمنین قد قلنا ذلك»؛ بله ما گفتیم.
▪️ وجود مبارك حضرت امیر فرمود: «إِنَّ لِی بِسُنَّةِ اَلْأَنْبِیاءِ أُسْوَةً فِیمَا فَعَلْت»؛ من به انبیای گذشته تأسی كردم،
خداوند در قرآن كریم فرمود: ﴿لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾.
▪️ بعد آنها گفتند آن انبیایی كه تو به آنها تأسی كردی، چه كسانی بودند و چه كردند: «قالوا و من هم یا امیرالمؤمنین قال أَوَّلُهُمْ إِبْرَاهِیمُ عَلَیهِ اَلسَّلاَم»؛ این محاجه، مبسوط است، تا می رسد به اینکه «وَ لِی بِمُحَمَّدٍ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ أُسْوَةٌ حِینَ فَرَّ مِنْ قَوْمِهِ وَ لَحِقَ بِالْغَارِ مِنْ خَوْفِهِمْ وَ أَنَامَنِی عَلَى فِرَاشِه»؛
خب خود پیغمبر چرا در آن لحظه فرار كرد و آرام در مكه نماند، برای اینکه #تقیه كرد، من هم در بعضی از مقاطع مثل پیغمبر تقیه كردم و در بعضی از مقاطع كه مصلحت بود مثل پیغمبر دست به شمشیر بردم.
▪️ خود پیغمبر گاهی تقیه می كرد، خوفاً ساكت می شد و گاهی هم مبارزه می كرد، من هم به اسوه خودم ائتسا و اقتدا كردم که فرمود: ﴿لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾.
▪️ «فَإِنْ قُلْتُمْ فَرَّ مِنْ قَوْمِهِ لِغَیرِ خَوْفٍ مِنْهُمْ»؛ اگر بگویید با اینكه ترس نداشت فرار كرد، «فَقَدْ كَفَرْتُمْ».
ـ «وَ إِنْ قُلْتُمْ خَافَهُمْ وَ أَنَامَنِی عَلَى فِرَاشِهِ وَ لَحِقَ هُوَ بِالْغَارِ مِنْ خَوْفِهِمْ فَالْوَصِی أَعْذَر»؛
اگر پیغمبر گاهی به سبب خوف، تقیه میكند، آن كه وصی پیغمبر است معذورتر است.
#هجرت_پیامبر_اکرم_از_مکه_به_مدینه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه توبه جلسه 60
تاریخ: 1380
🆔 @hadithedoost
☘X☘
▪️میدونید چرا x نماد مجهوله؟؟
Project X
X_Files
X_Prize
▪️مسلمونا علمی داشتن به نام جبر (شاخه ايی از ریاضیات) که تو زبان و متون عربی بهش "الجبر" میگفتن. (نظامی برای اجزاء نابرابر) و در نهایت به شکل Algebra وارد انگلیسی شده.
▪️متون عربی که این مطالب ریاضی رو داشتن قرن ۱۱ و ۱۲ از طریق اسپانیا (اندلس) وارد اروپا شد و اونا اشتیاق زیادی به ترجمه این متون داشتن.
▪️منتهی اینجا یه مشکلی وجود داشت
▪️تلفظ بعضی از حروف عربی تو زبان های اروپایی خیلی خیلی مشکله
از طرفی هم نمیتونستن اون صداها رو با الفبای اروپایی نمایش بدن
▪️یکی از اون حروف "ش" بود که الان معادلش تو انگلیسی "sh" هست. این حرف اول کلمه "شیئ" (به صورت نکره با تنوین) بود که الان معادلش میشه "something" یه چیز نامعلوم و ناشناخته
▪️تو عربی وقتی میخوان این کلمه رو معرفه کنن میشه "الشیئ" یعنی سرش "ال" میاد
▪️این کلمه تو ریاضیات متون عربی اون زمان خیلی دیده میشه
▪️مثلا این متن قرن دهمی "استخراج ریشه ها" رو ببینید
▪️جزء الشيء هو عدد نسبته إلى الواحد كنسبة الواحد إلى ذلك الشيء فإن كان الشيء ثلاثة كان جزوه ثلثاً. وإن كان الشيء ثلثاً كان جزؤه ثلاثة. و كذلك إن كان أربعة كان
جزوه ربعاً.
▪️دانشمندای اسپانیایی که میخواستن این متون رو ترجمه کنن مشکلشون این بود که "ش" و "شیئ" قابل تبدیل به اسپانیایی نبود
▪️به همین خاطر صدای "ck" یا همون ک رو از یونانی قدیم قرض گرفتن که به شکل حرف یونانی "کای" "χ" بود
▪️بعدها که این متون به زبانهای رایج تر مثل لاتین برگردونده شد به جای این "X" گذاشته شد.
▪️وقتی این اتفاق افتاد پایه ای شد برای ریاضیات جدید
🔻قابل توجه اونایی که فکر میکنن علم غربی بدون سابقه و پدر و مادر متولد شده🔺
▪️کسی منکر پیشرفتای زیاد علوم تجربی بوسیله غربیا نیست ولی از اون طرف بوم هم نباید بیفتیم
🆔 @hadithedoost
☘نمونه ای از اجتهاد زراره☘
▪️وَ عَنْهُ عَنْ صَفْوَانَ عَنِ اِبْنِ بُكَيْرٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ حُمْرَانَ قَالَ: قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ «إِنَّ فِي كِتَابِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ «إِذَا صَلَّوُا اَلْجُمُعَةَ فِي وَقْتٍ فَصَلُّوا مَعَهُمْ» » قَالَ زُرَارَةُ قُلْتُ لَهُ هَذَا مَا لاَ يَكُونُ اِتَّقَاكَ
▪️عَدُوُّ اَللَّهِ أَقْتَدِي بِهِ
▪️قَالَ حُمْرَانُ كَيْفَ اِتَّقَانِي وَ أَنَا لَمْ أَسْأَلْهُ هُوَ اَلَّذِي اِبْتَدَأَنِي وَ قَالَ «فِي كِتَابِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ «إِذَا صَلَّوُا اَلْجُمُعَةَ فِي وَقْتٍ فَصَلُّوا مَعَهُمْ» » كَيْفَ يَكُونُ فِي هَذَا مِنْهُ تَقِيَّةٌ
▪️قَالَ قُلْتُ قَدِ اِتَّقَاكَ وَ هَذَا مَا لاَ يَجُوزُ حَتَّى قُضِيَ أَنَّا اِجْتَمَعْنَا عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقَالَ لَهُ حُمْرَانُ أَصْلَحَكَ اَللَّهُ حَدَّثْتُ هَذَا اَلْحَدِيثَ اَلَّذِي حَدَّثْتَنِي بِهِ «أَنَّ فِي كِتَابِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ «إِذَا صَلَّوُا اَلْجُمُعَةَ فِي وَقْتٍ فَصَلُّوا مَعَهُمْ» »
▪️فَقَالَ هَذَا لاَ يَكُونُ عَدُوُّ اَللَّهِ فَاسِقٌ لاَ يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَقْتَدِيَ بِهِ وَ لاَ نُصَلِّيَ مَعَهُ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ «فِي كِتَابِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ «إِذَا صَلَّوُا اَلْجُمُعَةَ فِي وَقْتٍ فَصَلُّوا مَعَهُمْ» وَ لاَ تَقُومَنَّ مِنْ مَقْعَدِكَ حَتَّى تُصَلِّيَ رَكْعَتَيْنِ أُخْرَيَيْنِ»
▪️قُلْتُ فَأَكُونُ قَدْ صَلَّيْتُ أَرْبَعاً لِنَفْسِي لَمْ أَقْتَدِ بِهِ فَقَالَ «نَعَمْ» قَالَ فَسَكَتَ وَ سَكَتَ صَاحِبِي وَ رَضِينَا .
📚 تهذيب الأحکام ج ۳، ص ۲۸
🆔 @hadithedoost
☘نمونه ی اجتهاد☘
▪️مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ حَدِيدٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ (جزء اصحاب اجماع) وَ غَيْرِهِ عَنْ أَحَدِهِمَا عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ :
▪️فِي رَجُلٍ رَجَعَ عَنِ اَلْإِسْلاَمِ قَالَ يُسْتَتَابُ فَإِنْ تَابَ وَ إِلاَّ قُتِلَ قِيلَ لِجَمِيلٍ فَمَا تَقُولُ إِنْ تَابَ ثُمَّ رَجَعَ عَنِ اَلْإِسْلاَمِ قَالَ يُسْتَتَابُ قِيلَ فَمَا تَقُولُ إِنْ تَابَ ثُمَّ رَجَعَ
قَالَ لَمْ أَسْمَعْ فِي هَذَا شَيْئاً وَ لَكِنَّهُ عِنْدِي بِمَنْزِلَةِ اَلزَّانِي اَلَّذِي يُقَامُ عَلَيْهِ اَلْحَدُّ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ يُقْتَلُ بَعْدَ ذَلِكَ :' وَ قَالَ رَوَى أَصْحَابُنَا ': أَنَّ اَلزَّانِيَ يُقْتَلُ فِي اَلْمَرَّةِ اَلثَّالِثَةِ .
📚 الکافي ج ۷، ص ۲۵۶
🆔 @hadithedoost
☘ببین چقدر دوست داره☘
▪️عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ اَلْجَهْمِ قَالَ:
▪️قُلْتُ لِأَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لاَ تَنْسَنِي مِنَ اَلدُّعَاءِ قَالَ أَ وَ تَعْلَمُ أَنِّي أَنْسَاكَ قَالَ فَتَفَكَّرْتُ فِي نَفْسِي وَ قُلْتُ هُوَ يَدْعُو لِشِيعَتِهِ وَ أَنَا مِنْ شِيعَتِهِ قُلْتُ لاَ لاَ تَنْسَانِي قَالَ وَ كَيْفَ عَلِمْتَ ذَلِكَ
▪️قُلْتُ إِنِّي مِنْ شِيعَتِكَ وَ إِنَّكَ لَتَدْعُو لَهُمْ فَقَالَ هَلْ عَلِمْتَ بِشَيْءٍ غَيْرِ هَذَا قَالَ قُلْتُ لاَ قَالَ إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ مَا لَكَ عِنْدِي فَانْظُرْ إِلَى مَا لِي عِنْدَكَ .
▪️حسن بن جهم گويد: بحضرت ابى الحسن عليه السلام عرضكردم: مرا از دعا فراموش مكن، فرمود تو ميدانى كه من فراموشت كنم؟ گويد: در فكر فرو رفتم و با خود گفتم: آن حضرت براى شيعيانش دعا كند و من هم از شيعيان او هستم (پس براى من دعا میكند)
▪️عرضكردم: نه، شما مرا فراموش نميكنى، فرمود: اين را از كجا دانستى؟ عرضكردم: من از شيعيان شما هستم و شما هم كه براى شيعيانت دعا ميكنى (پس مرا هم در ضمن دعا ميكنيد) فرمود: جز اين هم چيزى دانستى؟ گويد: عرضكردم: نه، فرمود: هر گاه خواستى بدانى نزد من چگونه هستى بنگر من نزد تو چگونه هستم.
📚 الکافي ج ۲، ص ۶۵۲
🆔 @hadithedoost
☘هر کسی را بهر کاری ساختند☘
▪️حدثني محمد بن الحسن، قال: حدثني الحسن بن خرزاذ، عن موسى بن القاسم البجلي، عن صفوان، عن عبد الرحمن بن الحجاج، عن أبي خالد الكابلي، قال:
▪️رأيت أبا جعفر صاحب الطاق و هو قاعد في الروضة قد قطع أهل المدينة ازراره و هو دائب يجيبهم و يسألونه،
▪️فدنوت منه فقلت ان أبا عبد اللّه نهانا عن الكلام فقال: أمرك أن تقول لي؟ فقلت: لا و لكنه أمرني أن لا اكلم أحدا.
▪️قال: فاذهب فأطعه فيما أمرك، فدخلت على أبي عبد اللّه عليه السّلام فأخبرته بقصة صاحب الطاق و ما قلت له و قوله لي اذهب و أطعه فيما أمرك،
▪️فتبسم أبو عبد اللّه عليه السّلام و قال: يا أبا خالد ان صاحب الطاق يكلّم الناس فيطير و ينقض، و أنت ان قصوك لن تطير.
▪️ابوجعفر صاحب طاق را در روضه پیغمبر صلی الله علیه و آله دیدم که عده ای اطرافش را گرفته اند.
▪️آنان از او سؤال میکنند و وی پاسخ میداد. به او نزدیک شدم و گفتم: امام صادق علیه السلام ما را از کلام نهی کرده است. پرسید: آیا به تو امر کرده که این سخن را به من بگویی؟ گفتم: نه، ولی مرا از آن نهی کرده است. گفت: دستوری را که به تو داده اطاعت کن.
▪️پس از آن، من خدمت امام رسیدم و سخنانی را که بین من و صاحب طاق ردّ و بدل شده بود به آگاهی ایشان رساندم.
▪️امام صادق علیه السلام لبخندی زد و فرمود: ای ابوخالد! صاحب طاق وقتی با مردم سخن میگوید پرواز میکند و ادله آنان را باطل مینماید و آنان را شکست میدهد، ولی اگر مردم با تو روبرو شوند، نمیتوانی آنان را شکست دهی.
📚 اختیار معرفة الرجال (رجال کشی) تک جلدی تصحیح مصطفوی، ص۴۲۳
🆔 @hadithedoost