🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸حفظ هویت ملی، مهمتر از منافع اقتصادی است🔸
زبان، لباس، مذهب و آداب و رسوم، جزو «شناسنامۀ یک ملت» هستند؛ جزو «هویت» یک ملت هستند. مسائل بینالمللی، نباید نفوذ کند در مسائل ملی!
مثلاً الآن تمام خودروسازها پذیرفتهاند که طبق سیستم بینالمللی، راننده، سمت چپِ ماشین بنشیند. درست است؟ اما #انگلیسیها میگویند: «چون ما از ابتدا سمت راست نشستیم، تغییرش نمیدهیم! این را بهعنوان عامل مشخصۀ خودمان معرفی میکنیم؛ با اینکه زحمت دارد و باعث میشود کشورهای دیگر ماشینهای ما را نخرند و نتوانیم آنها را صادر کنیم!» برای انگلیسی، هویت شناسنامهای مهمتر و پُررنگتر است. این #عاقل است. ضررها را بر تن تحمّل میکند.
امروز لباس بینالمللی، کت و شلوار است. اما هندیها لباس ملی خودشان را دارند. در دیدارهای عمومی با لباس ملی خود ظاهر میشوند و به لباس ملی خودشان افتخار هم میکنند و به تمسخرها اعتنایی نمیکنند. چون لباس، هویتشان را معلوم میکند.
ما الآن چه لباسی داریم؟ لباس ملی ما کجاست؟ پاک شد و رفت! در دورۀ پهلوی، تمام مسائل بینالمللی را بر مسائل ملی ما تحمیل کردند!
#تعطیلی_شنبه
@haerishirazi
در شب و روز جمعه، #صلوات و #فاتحه ای قرائت کنیم و روح مطهرِ
حضرت امام خمینی(ره)،
#آیت_الله_حائری_شیرازی،
آیت الله مصباح یزدی،
آیت الله سید حسین یعقوبی،
شهدای انقلاب اسلامی،
صیاد دلها شهید صیاد شیرازی
سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی
#شهید_جمهور_آیتالله_سید_ابراهیم_رئیسی
شهید آیتالله سید محمدعلی آلهاشم
شهید امیر عبدالهیان
سردار شهید سید مهدی موسوی
شهید مالک رحمتی
خلبان شهید سید طاهر مصطفوی
خلبان شهید محسن دریانوش
سرهنگ فنی شهید بهروز قدیمی
و همهٔ مؤمنین و مؤمنات را در ثواب آن شریک نماییم.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چرا ائمه (ص)، گاهی به اختیار خودشان زهر میخوردند؟🔸
همسر #امام_جواد (ع)، دختر مأمون بود. پسر مأمون، به پیشنهاد معتصم، زهری را به خواهرش میدهد تا آن را در خوراک امام بریزد. امام از آن میخورند و شهید میشوند. اما من به شما بگویم، اینجور نبود که امام ندانند این زهر است. شأن امامان، اجلّ از اینست که چیزی را ندانند. نکته اینجاست که اگر به اختیار خودشان نمیخوردند، حکّام مجبور میشدند، #رسماً آنها را بکشند. در اینصورت، هم آنها و هم تمام یارانشان را میکشتند! چرا امام حسین (ع) را که کشتند، همۀ یارانش را نیز کشتند؟ چون کار ایشان، از راه زهر خوردن تمام نشد. اینجور نیست که امام نداند. امام میداند؛ اما میخواهد شیعیانش کشتار نشوند.
@haerishirazi
0317 وضعیت(1).jpg
1.56M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸خانمها به شوهرشان #بگویند ...🔸
#خانمها به شوهرشان بگویند: نانی که سر سفره میآوری، اگر #کم_باشد_و_حلال، بهتر است که #حرام_باشد_و_زیاد. رزق مختصر و حلال، همان جاده تنگی است که منتهی به #پل میشود، که آخرش سلامتی است. سفره اگر رنگین باشد و حرام، آن جاده پهنی است که ماشین میتواند بهسرعت در آن بتازد، اما پل ندارد و به #دره سقوط میکند.
ای مرد! این را خوب دریاب که تو راننده ماشین هستی و اهل و عیال تو مسافرانت. مبادا وسوسهات کنند که «چرا در این جادۀ سنگلاخ و تنگ آمدهای؟ ما یک ساعت در ماشین فلانی نشسته بودیم، چقدر کیف داشت، جادهاش صاف بود و نرم».
راه تقوا راهی است که سرازیری و سربالایی، سنگلاخ و گردنه، تنگنا و معبر دارد، اما آخرش «پل» دارد. ولی جادۀ دنیا، اتوبانی است که هرچه سریعتر بروند، زودتر به ته جاده که پلی در کار نیست میرسند و به دره پرت میشوند. گاهی یک عابر، لنگلنگان میگذرد، نهتنها ماشین ندارد و پیاده است، که لَنگ هم میزند، اما او در راهِ نجات است، با نظر حقارت به او نگاه نکن!
@haerishirazi
0227-۲ وضعیت (3).jpg
1.42M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تمرینات رفتاری برای رفع سجایای ناپسند🔸
هر کس در جهت عکس سجیۀ ناپسند خودش عمل کند. مثلاً یکی سجیّهاش اینست که دفاع از حق نکند، یا وقتی به حق اهانتی شد، تبرّز و مقابله نکند و واکنشی نشان ندهد. این فرد باید خلاف نفس عمل کند. باید تمرین کند که موضع بگیرد و از خدا و اسلام دفاع کند تا مبادا در اصول مسامحه شود.
امّا یکی در جزئیات هم موضع میگیرد. قبلی، حتّی در کلّیات بیتفاوت بود، اما این یکی در جزئیات هم برخورد میکند. این باید سعی کند موضع نگیرد.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چه شد که احمدینژاد اینطور شد؟🔸
به من گفتند چه شد که مسئلۀ احمدینژاد اینطور شد؟ گفتم ما آخوندها تنهایش گذاشتیم. اشتباه بود.
پایداریها هم به خاطر آن مسئلۀ مشایی، رهایش کردند. به شدت هم با او مقابله کردند. اینها ولش کردند و از من هم توقع داشتند که او را ول کنم. اما من تا آخرین جلسۀ هیئت دولت، درس اخلاق را رها نکردم. آقای احمدی نژاد، بسیار قلب محبتیای داشت. آخوندی که نتواند یک عاطفه را ارضاء بکند، اینها را از دست داده.
علامه حلی، سلطان محمد خدابنده را شیعه کرد. او اینجوری کرد. این راهش است. هرکسی یک آخوند باید داشته باشد که رفیقش بشود. جلوترها آخوندها میرفتند با این صاحبان قدرت رفیق میشدند، دوست میشدند [تا مانع کجروی آنها بشوند].
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸حق نعمتی که به شما دادیم را به جا آورید🔸
خداوند می فرماید: «خُذُوا مَا آتَینَاکمْ بِقُوَّةٍ»؛ یعنی چیزی را که به شما دادهایم، محکم بگیریدش!
این جمهوری اسلامی را خدا به ما داده؛ پس «خُذُوا مَا آتَینَاکمْ بِقُوَّةٍ»!
حق رأی را به ما دادهاند و میتوانیم در یک انتخابات سالم شرکت کنیم؛ پس «خُذُوا مَا آتَینَاکمْ بِقُوَّةٍ»!
اولاً بیا در رأی گیری شرکت کن، ثانیاً: از این فکرت برای انتخاب اصلح استفاده کن؛ نه اینکه با دو نفر مشورت بکنی، آنها بگویند فلانی خوب است، تو هم بگویی: به همین رأی می دهم!
یک ماه تحقیق کن.
استاد درس میدهد، این درسش «ما آتیناکم» است، خوب گوش کردن و خوب فهمیدنش، به قوت گرفتن است: «خُذُوا مَا آتَینَاکمْ بِقُوَّةٍ»!
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اگر بت تو شد، بتت را میشکنند!🔸
راوی میگوید من یک عبایی داشتم؛ خیلی نازک و لطیف بود. خیلی دوستش میداشتم! در دلم جا گرفته بود و به آن دل بسته بودم.
یک عیدی بود. آن را پوشیدم و راه افتادم تا بیایم خدمت امام صادق (ع). در راه، یک باربر با چندتا الاغ، داشت بارهایی را جابهجا میکرد. کوچه تنگ بود، من بین الاغ و دیوار قرار گرفتم و بار الاغ اصابت کرد به عبای من. قسمتی از عبا، از بس که لطیف بود، پاره شد.
وقتی آمدم خدمت امام (ع)، این قسمت پاره شده را جمع کردم. آقا وقتی عبا را دید، فرمود: چطور شده با عبای پاره آمدهای؟ گفتم در راه، بین دیوار و بار الاغی قرار گرفتم و اینطور شد. حضرت فرمود: اگر چیزی را دوست میداری و میخواهی بماند، در نظرت خیلی جلوه نکند و خیلی به یادش نباش.
یعنی اگر بت تو شد، بتت را میشکنند؛ پس دل نبند.
@haerishirazi
0309-۲ وضعیت.jpg
1.18M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شیرینیِ ملاقات با برادران دینی🔸
اصلاً #انسان به وسیلۀ #انسان ساخته میشود! یک ملاقات با یک انسانِ دیگر، اصلاً ممکن است تحول در زندگیاش به وجود بیاورد، دگرگونش کند. سلمان و ابوذر وقتی به هم میرسیدند انگار دنیا را به آنها داده بودند. وقتی همدیگر را میدیدند، همه چیز را فراموش میکردند. بزرگترین موهبت ابوذر وقتی بود که سلمان را ببیند. بزرگترین موهبت سلمان هم وقتی بود که ابوذر را ببیند. چون پیامبر(ص)، اینها را با همدیگر اخوت داده بود.
خود حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) نیز همین وضعیت را داشتند. مؤمن اگر دلش زنده شود، در ملاقات با یک مؤمنِ دلزنده هم همین حالت را پیدا میکند. در حالت عادی، مستغنی است. نیازی به این که او دوستش بدارد، ندارد. اما اگر دلش زنده شد، محتاج میشود. محتاج به یک نگاه میشود. محتاج به یک ملاقات میشود. محتاج به یک انس گرفتن و محفل انس میشود. من اینها را که به شما توصیه میکنم، اینها در اسلام هست. متأسفانه آنهایی که راهشان درست است، گاهی به محبت، کم اهمیت میدهند و آنهایی که راههای غلط میروند به این مسألۀ محبت اهمیت میدهند. بعد یک کسی، یک عمر با اینها نشسته است و دلش محبتی نشده است، با آن کسی که راهش درست نیست مینشیند و محبت به او پیدا میکند و میگوید: من حالا فهمیدم که عمری را اشتباه میکردم! بعد هم منحرف میشود. به محبتتان اهمیت دهید.
@haerishirazi
0224-۶ ظرفیت (2).jpg
1.25M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شهدِ عشق🔸
هیچ چیز در دنیا، شیرینتر و خوشمزهتر از #عشق نیست! این عشق را خدا نصیب هرکس کند، ساعاتی که برای دیگران تلخ است، برای او شیرین خواهد بود. ساعات تنهایی که برای دیگران رنجآور است، برای او لذتبخش خواهد بود. وقتی مردم رهایش میکنند، حتی وقتی فحشش میدهند و طردش میکنند، اولِ خوشحالی اوست!
وقتی امام موسیبنجعفر (ع) را زندانی کردند، ایشان در همان تاریکی، سر به سجدۀ شکر گذاشتند که ای خدا، من مدتها بود که چنین ساعتهایی را میخواستم تا با تو در تنهایی مناجات کنم! خدایا، چگونه این نعمت را شکر کنم؟! حضرت خسته نمیشوند. انسان وقتی عشق به خدا پیدا کرد، از مناجات با او سیر نمیشود.
@haerishirazi
0310-۲ وضعیت.jpg
1.38M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸خدا به چه کسی مُلک میدهد؟🔸
خداوند میفرماید: «وَ قَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ»: داوود جالوت را کشت. بعد میگوید: «وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ»: ما حکومت را پس از طالوت، به داوود واگذار کردیم. مزدش این شد. یعنی کسی حق دارد حاکم بشود که جالوت را از بین ببرد؛ قهرمان کفر را از بین ببرد! این، شرط واگذاری حکومت است.
شنیدهاید بین بهرام گور و برادرش، بر سر سلطنت اختلاف شد. بهرام داخل ایران نبود. شاهزادهها نظرشان به آن دیگری بود. گفتند حالا سلطنت را به کدام واگذار کنیم؟ یکی گفت دو تا شیر بیاورید و این تاج را بگذارید بین این دو شیر. هرکس توانست این تاج را بردارد، او میتواند با دشمن این مملکت بجنگد. آنکس که جرئت نکند جلوی شیر بیاید، جلوی دشمن هم جرئت نمیکند برود. امنیت خودتان را در خطر نیاندازید. پذیرفتند. به برادرِ بهرام گفتند خودت بیا وسطِ دو شیر و تاج را بردار. گفت نه من نمیآیم. خودش صرف نظر کرد. اما بهرام آمد و مشتی به سر این شیر زد و مشتی بر سر آن شیر، رفت و تاج را برداشت.
خدا هم میگوید، جالوت را گذاشتم مقابلت. او را بزن و مُلک را بردار! «وَ قَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَ آتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ». چرا؟ چون داوود پا روی جانش گذاشت! دست تنها آمد در مقابل این قهرمان. پس معلوم میشود میتواند از جان خودش بگذرد. ریاستطلب نیست. میخواهد خدمت کند به انسانها. میخواهد بندگی کند. این علامت است.
@haerishirazi
0226-۳ وضعیت.jpg
1.21M
فایل وضعیت
@haerishirazi
در شب و روز جمعه، #صلوات و #فاتحه ای قرائت کنیم و روح مطهرِ
حضرت امام خمینی(ره)،
#آیت_الله_حائری_شیرازی،
آیت الله مصباح یزدی،
آیت الله سید حسین یعقوبی،
شهدای انقلاب اسلامی،
صیاد دلها شهید صیاد شیرازی
سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی
#شهید_جمهور_آیتالله_سید_ابراهیم_رئیسی
شهید آیتالله سید محمدعلی آلهاشم
شهید امیر عبدالهیان
سردار شهید سید مهدی موسوی
شهید مالک رحمتی
و همهٔ مؤمنین و مؤمنات را در ثواب آن شریک نماییم.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸انتخابات؛ لیله القدر انقلاب🔸
خداوند متعال در ایام زندگی انسان، یک ایام، ساعات و اوقاتی را مهم و سرنوشت ساز معرفی کرده، مثلاً در سورۀ قدر می فرماید «لیلة القدر خیر من الف شهر»: یک شب قدر، از هزار ماه مهم تر و با ارزش تر است.
در عمر امت ها هم یک ایام و اوقاتی، شبیه این خصوصیت را پیدا می کند. زمان رأی دادن و انتخاب کردن را می توان به شب قدر تشبیه کرد. این اوقاتی که شما روی کاندیداها مطالعه و بررسی می کنید، اوقات بسیار سرنوشت سازی هست. فکر نکنید فقط سرنوشت چهار سال آینده به این ها بستگی دارد؛ مسأله از این هم مهم تر است.
@haerishirazi
IMG_20240614_165223_516.jpg
1.29M
فایل وضعیت
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸آدمهای صریح و رُک، در تربیت ناموفقند🔸
بعضی عادت دارند و میگویند «من صریحم؛ من حرفم را رُک میزنم». اینها آدمهای بیغرضی هم هستند؛ اما آدمهای ناموفقیاند! چون همین صراحت لهجه، رنجش ایجاد میکند.
قرصهایی که به بچهها میدهند، لعابی از شیرینی رویش هست که بچه تا بخواهد برسد به تلخی قرص، قورتش داده. در معده که رفت، کار خودش را میکند. اگر انسان بخواهد کسی را نصیحت کند باید به گونهای بگوید که بعد از اینکه رفت، او تازه بفهمد که چه گفت، نه اینکه جلوی مردم او را شرمنده کند. وقتی میخواهید به کسی تذکر بدهید صریح نگویید.
@haerishirazi