اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتبریک فرخنده سالروز میلاد مظهر رحمتللعالمین و صادق آل محمد علیه السلام
روط آغازین هفته شما بزرگواران صاحب دل همراه باسلامتی وعمرباعزت
یارب العالمین
مفهومشناسی رحمتللعالمین پیامبر اکرم ازمنظر کلام وحی درقرآن
رسول اعظم دردنيا و آخرت مظهر رحمت و رأفت الهي
رسول اعظم دردنيا و آخرت مظهر رحمت و رأفت الهي است و در سيره و رفتار آن حضرت رحمت و رأفت ،دلسوزي، مهرباني ،عفو وگذشت و رفق و مدارا و برخورد كريمانه با دوست و دشمن كاملاً مشهود بود. با توجه به اينكه رسول اعظم بعنوان الگو و اسوه معرفي شد «
لقد كان لكم في رسول الله اسوه حسنه » همه امت اسلامي بايد سيره و رفتار آن حضرت را الگو و سرمشق خود قرار دهند. اين درسي به همه انسان ها است كه در زندگيشان خود را به اين اخلاق الهي و سيره نبوي متخلق كنند و بامردم برخورد كريمانه و محبت آميز داشته باشند و از كينهورزي و دشمني و تهمت و غيبت ، دوري ورزند و همواره براساس آيه قرآن « تواصوا بالمرحمه » همديگر را به اين سيره نبوي سفارش و توصيه نمايند
بسیار دلسوز، صمیمی و مهربان
پیامبر اعظم(ص) به دلیل بهرهمندی از «خُلقٍ عَظیم» و «رَحمَةٌ لِلعَالَمین» نمونه و الگوی مکارم اخلاقی برای تمام انسانها در تمام دورانها هستند. ایشان به عنوان بهترین و کاملترین اسوه راستین بشریت، نسبت به تمام مردم بسیار دلسوز، صمیمی و مهربان بودند. در راستای متخلق بودن به اخلاق و کردار کریمانه بود که حضرت در طول ۲۳ سال نبوت توانست، دلهای گمراه بسیاری را شیفته مکتب اسلام کند.
اساسیترین ویژگیهای خاتم الانبیاء(ص
یکی از اساسیترین ویژگیهای خاتم الانبیاء(ص)، خلق عظیم ایشان است که خداوند آن را به عظیم وصف میکند و عظیم به این تعبیر میشود که چیزی بزرگتر و برتر از آن نیست. لذا باید عملاً جامعهای به عنوان یک جامعه نمونه و الگو وجود داشته باشد که خداوند آن را به بشر ارائه دهد و آن را الگویی برای تمام زندگی بشر قرار دهد.
تبلور قرآن دراخلاق ومنش رسول خدا صلی الله علیه وآله
خداوند در آیهای دیگر درباره یکی دیگر از ویژگیهای اخلاقی پیامبر (ص) میفرماید :
«وَ أَطِیعُواْ اللّهَ والرَّسُولَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ»؛
و از خدا و رسول اطاعت کنید، باشد که مورد رحمت قرار گیرید. اگر کسی به دنبال نمونه عینی و عملی قرآن است، اخلاق آن حضرت را بررسی کند، تا دریابد که چگونه قرآن در اخلاق، بینش، منش و سیره آن حضرت تبلور یافته است.
خداوند وتکریم و تجلیل مقام آن حضرت
در بیان عظمت پیامبر اکرم(ص) میتوان گفت که خداوند برای تکریم و تجلیل مقام آن حضرت، در قرآن با لقبهای بیهمتایی، مانند؛ «یا ایّها الرَّسول» و «یا ایّها النَّبی»، از ایشان یاد میکند.
سوگند خداوند درقرآن به وجود گرامی پیامبر اکرم
همچنین، جایگاه، عظمت و بزرگواری پیامبر اکرم(ص)، بدان حد بوده است که خداوند به وجود گرامی او چنین سوگند یاد میکند:
«لَعَمْرُکَ إِنَّهُمْ لَفی سَکْرَتِهِمْ یَعْمَهُونَ»؛ به جانت سوگند که اینها در مستی خود سرگردانند.
قرآن کریم، رسول گرامی اسلام (ص) را به عنوان اسوهای نیکو نام برده
علاوه بر آن، قرآن کریم، رسول گرامی اسلام (ص) را به عنوان اسوهای نیکو یاد نموده است که همگان باید به آن حضرت تأسی کنند؛
«لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛
به یقین برای شما، در زندگی رسول خدا الگوی نیکویی است. همچنین خداوند درباره حضرت میفرماید:
«وَإِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظِیم»؛
به یقین تو اخلاق عظیم و بزرگی داری.
انسانی به این عظمت هرگز نیامده و نخواهد آمد
انسانی به این عظمت هرگز نیامده و نخواهد آمد. این تعابیری است که در شرح پیامبر(ص) و در مورد رحمت للعالمین بودن ایشان نوشتهاند. معلوم است که پیامبر(ص) برای همه جهان است، اول و آخر عالم یعنی ختمیت هدایت الهی و آخرین نمونه تمدن الهی که باید برای همه مردم نازل میشد و ما بالاتر از ایشان نداریم. آخرین عنایت خداوند در ارسال رسل، حضرت محمد مصطفی(ص) است.
مفهومشناسی رحمت للعالمین بودن رسول خدا صلی الله علیه وآله
در مورد رحمت للعالمین بودن مصادیق متعددی داریم. یک بُعد رفتارهای شخصی پیامبر(ص) است که در بُعد برخورد با سایر فِرَق و نحلهها دیده میشود و بُعد دیگر رفتارهای داخلی است. ما پیامبر(ص) را بیشتر به آن ویژگیهای رفتاریاش میشناسیم، خداوند در قرآن میفرماید:
«مَا أَنْزَلْنَا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَی»، حضرت(ص) به اندازهای به هدایت مردم حریص بود که دوست داشت همه آنها به بهشت بروند و کسی به جهنم نرود، تا اندازهای که خداوند فرمود این قدر خودت را به زحمت نینداز.
https://eitaa.com/haj_razavi
#گزارش_تصویری
جشن شب ولادت رسول اکرم صلوات الله علیه و امام صادق علیهالسلام
با سخنرانی استاد رضوی همدانی
۱۴۰۳/۶/۳۰
https://eitaa.com/haj_razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هفته دفاع مقدس بر شیر مردان عرصه جهاد شهادت مبارک باد
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتبریک هفته دفاع مقدس وتجدید خاطر ه دلیرمردان عرصه دفاع وپایدلری وشهادت
روز یکشنبه شمابزرگواران صاحبدل وبااخلاص همراه باسلامتی وعمرباعزت
یاذلاجلال والااکرام
نگاهی به ویژگی های هشت سال دفاع مقدس
- دفاعی بودن هشتهشتسال ايثار وپایداری
بی تردید، مقدس ترین جهاد، جهادی است که به عنوان دفاع از حقوق انسانی صورت گرفته باشد. در جنگ تحمیلی، رژیم بعث عراق، جنگی ناخواسته را به کشور ما تحمیل کرد و با نادیده گرفتن استقلال سرزمین ما به ایران اسلامی تجاوز کرد. از این رو، مردم غیرتمند ایران، در دفاعی مقدس، از حق خود که دفاع از استقلال سرزمین و هویت دینی ـ ملی خود بود، دفاع کردند.
- معنویت جبهه های جنگ و دفاع مقدس
از جلوه های معنویت در دفاع مقدس، حالت تضرع، استغاثه و راز و نیاز عارفانه رزمندگان اسلام بوده است. دفاع مقدس، فرصت نمایش خالصانه ترین و زیباترین مناجات ها و دعاها را پدید آورد. در کنار نماز و قرآن، دعا وسیله دیگری بود که یاد خدا را در دل رزمندگان زنده نگاه می داشت، به آنان قدرت روحی می بخشید و تحمل سختی های نبرد را برای آنان آسان تر می ساخت.
استقامت رزمندگان و فرماندهان در نبرد
فرماندهان در سخنان خود درباره دفاع مقدس، به پایداری و مقاومت رزمندگان در عملیات های مختلف اشاره کردند و آن را از علت های پیروزی لشکر اسلام برشمرده اند.تنها کسانی که در صحنه نبرد راست قامتانند که به خداوند اتکال نمایند و با توکل بر او پیش بتازند. نه در سختی ها و نه در پیروزی ها، در هیچ کجا از یاد او غافل نشوند و محکم و مقاوم چون کوه بایستند و دشمن را از پای درآورند و این صفت فقط مخصوص رزمندگان اسلام است.
- شجاعت فرماندهان در دوران دفاع مقدس
شجاعت فرماندهان، در دوران هشت سال دفاع مقدس، مثال زدنی بود. یکی از رزمندگان، از شجاعت سردار شهید مهدی باکری در عملیات فتح المبین چنین سخن می گوید: «شب عملیات، هفت ساعت راه باید می رفتیم تا به منطقه می رسیدیم و دشمن را غافل گیر می کردیم. حدود شش ساعت راه رفته بودیم که یک دفعه متوجه شدیم راه را گم کرده ایم. به شدت مضطرب شده بودیم. با چند نفر به جلو رفتیم تا راه را پیدا کنیم. من متوجه شدم یک نفر از جلو می آید. با خود گفتم حتما دشمن است. صدا کردم کیستی؟ گفت: من باکری هستم، فورا به عقب برگرد و نیروها را بیاور. شاید کسی باور نمی کرد او جلوتر از ما رفته،
دشمن را دور زده و آمده بود ما را هم ببرد. بعد به ما گفت: نترسید، همه نیروهای دشمن خواب هستند».
-بزرگواری و مروّت در حال قدرت
از نمونه های بزرگواری رزمندگان در دفاع مقدس، خودداری از بمباران و گلوله باران مناطق مسکونی عراق بود. خلبانان و نیروهای توپ خانه می توانستند مناطق مسکونی را به عنوان مقابله به مثل ناامن سازند و دشمن را با مشکلی جدی رو به رو کنند، ولی پای بندی آنان به ارزش های اخلاقی، سبب می شد در طول هشت سال دفاع مقدس هیچ گاه از این حربه استفاده نکنند.
بی اعتنایی رزمندگان به دنیا وتعلقات دنیوی
از ارزش هایی که رزمندگان اسلام در دفاع مقدس بدان متصف بودند، بی اعتنایی به دنیا و مظاهر فریبنده آن است. رزمندگان اسلام در دوران نوجوانی و جوانی و اوان ظهور خواسته های بی شمار مادی، به همه لذت های دل فریب دنیا پشت پا زدند و حضور در جبهه و دفاع از میهن و نظام اسلامی را برتر دیدند. بی گمان، بدون دل بریدن از دنیا و دل بستن به آخرت، رزمندگان هیچ گاه توفیق آفرینش حماسه های سترگ و ماندگار دفاع مقدس را نمی یافتند.
- شهادت طلبی رزمندگان در دفاع مقدس
از عوامل پیروزی آفرین در صحنه نبرد، خطرها را به جان خریدن و به پیشواز مرگ سرخ رفتن است. ترس از مرگ و اشتیاق به زنده ماندن، با روح جنگ جویی و رزمندگی ناسازگار است. یکی از ارزش هایی که رزمندگان اسلام با تکیه بر آن توانستند پیروزی های بزرگی را برای جبهه حق به ارمغان آورند، شهادت طلبی است. رزمندگان اسلام از آن جا که دفاع در برابر تهاجم بعثیان را مقدس می دانستند و کشته شدن در این راه را برای خود، مرگی سعادت آفرین و افتخارآمیز ارزیابی می کردند،
تقدیم به ارواح مقدس همه شهیدان راه اسلام. اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتوفیق شناخت معارف وحکمتهای قرآنی ورسیدن به مرتبه عالیه باور
روز دوشنبه شمابزرگواران صاحبدل وبااخلاص همراه باسلامتی وعمرباعزت
یاقاضی الحاجات
معناشاختی فلسفه فضيلت بهشت برجهنم طبق آیات قرآن
نگاه های متفاوت به بهشت وجهنم
برخی از ما بهشت را فقط بهخاطر فضیلت باغ و بستان و میوهها و نهرهای بهشتی و حوریها میشناسیم در حالی که طبق قرآن کسی که به بهشت میرود، چندین نعمت به او رو کردهاند که به آنها اشاره میکنیم.
دور شدن از آتش سوزان جهنم
فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ
پس هر کس را از آتش جهنم دور دارند و به بهشت ابدی درآرند چنین کس سعادت ابد یافت.
پس رفتن به بهشت، همراهِ نعمتِ بزرگی به نام «دور شدن از آتش سوزان جهنم» است.
عذابی بنام خواری و خفت و تحقیر
رَبَّنَا إِنَّكَ مَنْ تُدْخِلِ النَّارَ فَقَدْ أَخْزَيْتَهُ
ای پروردگار ما، هر که را در آتش افکنی او را سخت خوار کردهای.
رفتن به جهنم علاوه بر عذاب آتش، دارای عذاب دیگری به نام خواری و خفت و تحقیر است که این عذاب کمتر از عذاب سوختن نیست که متقین که وارد بهشت میشوند این عذاب را ندارند. مانند کسی که شلاق به جرمی میخورد، درد تحقیر شدن در جمع به مراتب شدیدتر از درد سوزش محل شلاق است.
جهنمرفتن، مساوی است با مصاحبت با انسانهای شرور و ناصالح
وَسِيقَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ زُمَرًا
و كسانى كه كافر شدهاند گروه گروه به سوى جهنم رانده شوند.
جهنمرفتن، مساوی است با مصاحبت با انسانهای شرور و ناصالح. زندان عذابش فقط محصور شدن در بین یک چهار دیواری نیست. مصاحبت با افراد شرور و ناصالح بزرگترین عذاب یک زندان است.
سوره آل عمران آیه ۱۸۵
سوره آل عمران آیه ۱۹۲
سوره الزمر آیه ۷۵
التماس دعا دارم
https://eitaa.com/haj_razavi
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتوفیق شناخت معارف وحکمتهای قرآنی ورسیدن به مرتبه عالیه باور
روز دوشنبه شمابزرگواران صاحبدل وبااخلاص همراه باسلامتی وعمرباعزت
یاقاضی الحاجات
معناشاختی فلسفه فضيلت بهشت برجهنم طبق آیات قرآن
نگاه های متفاوت به بهشت وجهنم
برخی از ما بهشت را فقط بهخاطر فضیلت باغ و بستان و میوهها و نهرهای بهشتی و حوریها میشناسیم در حالی که طبق قرآن کسی که به بهشت میرود، چندین نعمت به او رو کردهاند که به آنها اشاره میکنیم.
دور شدن از آتش سوزان جهنم
فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ
پس هر کس را از آتش جهنم دور دارند و به بهشت ابدی درآرند چنین کس سعادت ابد یافت.
پس رفتن به بهشت، همراهِ نعمتِ بزرگی به نام «دور شدن از آتش سوزان جهنم» است.
عذابی بنام خواری و خفت و تحقیر
رَبَّنَا إِنَّكَ مَنْ تُدْخِلِ النَّارَ فَقَدْ أَخْزَيْتَهُ
ای پروردگار ما، هر که را در آتش افکنی او را سخت خوار کردهای.
رفتن به جهنم علاوه بر عذاب آتش، دارای عذاب دیگری به نام خواری و خفت و تحقیر است که این عذاب کمتر از عذاب سوختن نیست که متقین که وارد بهشت میشوند این عذاب را ندارند. مانند کسی که شلاق به جرمی میخورد، درد تحقیر شدن در جمع به مراتب شدیدتر از درد سوزش محل شلاق است.
جهنمرفتن، مساوی است با مصاحبت با انسانهای شرور و ناصالح
وَسِيقَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ زُمَرًا
و كسانى كه كافر شدهاند گروه گروه به سوى جهنم رانده شوند.
جهنمرفتن، مساوی است با مصاحبت با انسانهای شرور و ناصالح. زندان عذابش فقط محصور شدن در بین یک چهار دیواری نیست. مصاحبت با افراد شرور و ناصالح بزرگترین عذاب یک زندان است.
سوره آل عمران آیه ۱۸۵
سوره آل عمران آیه ۱۹۲
سوره الزمر آیه ۷۵
التماس دعا دارم
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتوفیق شناخت معارف وحکمتهای قرآنی وروایی وعمل به آنها
روز سهشنبه شما بزرگواران صاحب دل همراه باسلامتی وعمرباعزت
یاالرحم الراحمین
چشم فرو بستن از نگاه حرام و شبه ناک و تابع دستور الهی بودن، قلب انسان را به آرامش می رساند.
اخلاق پسندیده، یکی از ثمرات و نتایج نگاه پاک
با همین آرامش، سالکاخلاق پسندیده، یکی از ثمرات و نتایج نگاه پاک الهی، در مسیر تکامل روحی گام می گذارد و پله های ترقی را می پیماید؛ لذا اخلاق پسندیده، یکی از ثمرات و نتایج نگاه پاک است.
راه رسيدن به صفات پسندیده
فردی که چشم خود را بر حرام می بندد خداوند او را با صفات پسندیده میآراید.
پیشوای متقیان؛حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند:
مَن غَضَّتْ أطرافُهُ حَسُنَتْ أوصافُهُ؛
کسی که از محرّمات ، چشم پوشی می کند ، صفاتش نیکو میشود.
چشم پوشی کردن از نگاه حرام
چشم پوشی کردن از نگاه حرام ، فقط شامل آقایون نیست بلکه خانم ها هم باید رعایت اینموضوع رو کنن
شرح غررالحكم: ج ۴، ص ۵۰۵
التماس دعا دارم
https://eitaa.com/haj_razavi
🔸حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر:
طلبگی ام را مدیون «شهید جنترانی» هستم.
🔻رئیس مجمع نمایندگان طلاب با نقل خاطراتی از شهید مهدی جنترانی از رزمندگان دفاع مقدس به حضور خود در جبهه قبل از ورود به حوزه علمیه اشاره کرد و طلبگی خود را مدیون این روحانی شهید دانست.
شرح خبر
https://eitaa.com/haj_razavi
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتوفیق دشمن شناختی وآگاهی از تهدیدات آشکار وپنهان دشمنان اسلام.
روز چهارشنبه شمابزرگواران صاحبدل وبااخلاص همراه باسلامتی وعمرباعزت
یاحی یاقیوم
مانیفست شارونی یا مأموریتهای کثیف وخبیثانه بنیامین_نتانیاهو درغزه و لبنان
قتل و غارت و هتک حرمت غاصبگران .
آنچه امروز بنیامین_نتانیاهو در غزه و در سرزمینهای اشغالی فلسطین از قتل و غارت و هتک حرمت، کوچاندن و آوارهکردن مردم فلسطین انجام میدهد، مأموریتهای کثیف، مانیفست شارون و صدای اسرائیل است.
ماموریت کثیف وضدبشری صهیونیستها ی غاصب
آریل_شارونِ تروریست در یکی از مصاحبههایش که عاموس عوز از نویسندگان و خبرنگاران مشهور اسرائیل با وی انجام داد و روزنامه عبری زبان داوار در ١٩٨٢/٩/١٧ آن را منتشر کرد و بعدها به فرانسوی ترجمه شد و انتشارات کالمان لیوی آن را با نام "صدای اسرائیل" منتشر کرد، آشکارا و با تمام صراحت از ادبیات جنونآمیزش که آن را مأموریتهای_کثیف نامید، سخن راند. عاموس عوز بعدها این مصاحبه را مانیفست_شارون نام نهاد.
اعترافات شارون نسبت به جنایات ضدانسانی
عوز در مقدمهای که بر این مصاحبه نوشته، آورده است که "اعترافات شارون در این مصاحبه، ایمانی است که او به تفکّر نازیستی خود دارد. او در این مصاحبه ابراز تمایل کرده است که آنچه را که هیتلر در جریان جنگ جهانی دوم در حق یهودیان مرتکب شد، انجام دهد و میگوید از اینکه این عمل در جریان جنگ سال ١٩۴٨م. انجام نشد، متأسف است!
ایدئولوژی شیطانی صهیونیستها در مقابل فلسطینیان
وی میافزاید، این مانیفست نه فقط ایدئولوژی صهیونیستها در مقابل فلسطینیان را معرفی میکند، بلکه تفکّر صهیونیسم نسبت به تمام جهان نیز هست، زیرا شارون در آن بر لزوم تحقق کوچاندنی دوگانه تأکید میکند و میگوید که از یکسو فلسطینیان باید به خارج از این سرزمین رانده شوند و از سوی دیگر یهودیان سراسر جهان به فلسطین آورده شوند.
درنده خویان شیطان صفت صهیونیستی همه چیز برای خود مجاز میدانند
شارون در این مانیفست به تشریح اعتقادات و اندیشهها و طرحهایش در فلسطین میپردازد و میگوید: "من فقط یک چیز را میدانم و آن اینکه تا زمانی که ما برای بقای موجودیت خود میجنگیم، همهچیز برای ما مجاز است، حتی آن چیزهایی که عُرفاً مجاز نیست! حتی کوچاندن همهٔ عربها به کرانهٔ شرقی رود اردن، تأکید میکنم همهٔ آنها"!
مقاصد شرارتبار و کینهتوزانهٔ علیه ملت فلسطین
شارون در این مصاحبه مقاصد شرارتبار و کینهتوزانهٔ خود علیه ملت فلسطین را به زبان میآورد و میگوید: امروز، من آمادهام بهخاطر ملت یهود مسئولیت کار_کثیف را برعهده بگیرم و اگر نیاز باشد به کشتار عربها دست بزنم، آنها را از این سرزمین برانم، بسوزانم و تبعید کنم و خلاصه هر کاری را که ما را در نظر دیگران منفور میکند، انجام دهم. من آمادهام زمین را زیر پای یهودیان_خارج آتش بزنم تا آنکه آنها مجبور شوند سریعتر و در حالیکه ناله میکنند به اینجا بیایند، حتی اگر مجبور شوم برخی از معابد_یهودی را هم بسوزانم، این کار را خواهم کرد؛
درنده خویی وشیطان صفتی شارون
این مسأله برای من فرقی نمیکند و برای من مهم نیست که پنج دقیقه پس از انجام عمل زشت و تحقق هدف و قرار گرفتن همهٔ چیزها در جای خود (بر اساس خواست من) مرا مانند دادگاه نورنبرگ محاکمه و حتی به حبس ابد محکوم کنید یا به اتهام جنایت جنگی اعدامم کنید (اگر خواستید). پس از آن میتوانید وجدان زیبای خودتان را با آب پاک بشویید و کاملاً زیبا بمانید! کاملاً سالم و با عظمت بمانید و خود را جزو ملتهای متمدن بنامید. اگر خواستید تردید نکنید، بگذارید من این کار زشت و پلید را انجام دهم و پس از آن هر نامی را که خواستید روی من بگذارید، زیرا شما نمیتوانید بفهمید که این کار زشت صهیونیسم باید در سال ١٩۴٨ انجام میشد و شما اشتباه کردید و آن را انجام ندادید"!
اللهم انا نشكو اليك
افقد نبينا و غيبة امامنا و شدة الزمان علينا "
https://eitaa.com/haj_razavi
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتوفیق شناخت معارف وحکمتهای نهج البلاغة وعمل به آنها
روز پنجشنبه شمابزرگواران صاحبدل وبااخلاص همراه باسلامتی وعمرباعزت
لاإله الاالله الملک الحق المبین
انسان پارسا از نظر حضرت علی(ع) انسانی است که یکبار زاده نمیشود، بلکه چندین بار زاده میشود
انسان پارسا از نظر حضرت علی(ع
انسان پارسا از نظر حضرت علی(ع) انسانی است که یکبار زاده نمیشود، بلکه چندین بار زاده میشود؛ یعنی هر باری که انسان گناه میکند، درست است که گناه گناه است و آثار ناگواری دارد، دو بار زاده میشود و این دوباره زاده شدن یعنی با انسان قبلی تفاوت ماهوی دارد. بنابراین، انسان مؤمن از نظر نهجالبلاغه همواره در حال بودن و شدن است
انسان با تقوا کسی است که چندبارزاده است
خطبه 83 نهجالبلاغه که امام(ع) میفرماید: «فَاتَّقُوا اللَّهَ تَقِيَّةَ مَنْ سَمِعَ فَخَشَعَ وَ اقْتَرَفَ فَاعْتَرَفَ» تبیین شد.
حضرت امیر(ع) میفرمایند نسبت به خدا تقوا پیشه کنید، تقوای کسی که شنید و خشوع پیدا کرد. در اینجا اولاً باید توجه داشت که کلمه «تقیه»، مفعول مطلق است و به نظر میرسد که مفعول مطلق نوعی باشد؛ یعنی تقوا پیشه کنید. مانند نوع تقوای کسی که هم شنید و هم خاشع شد. معلوم میشود که اگر به این معنا به کار رفته باشد،
آدم در مقابل توصیهها و پندهای خداوند
بیان حضرت علی(ع) این است که این آدم در مقابل توصیهها و پندهای خداوند قرار گرفت و بلافاصله اثر پذیرفت. از این جمله میشود فهمید که بیان حضرت علی(ع) آن است که به جایی برسیم که وجودمان حساس بشود، به این معنا که در مقابل امور مختلف خنثی نباشیم.
با خنثی شدن نمیتوانیم به هدف نهایی خود برسیم
چون اگر خنثی بشویم، با خنثی شدن نمیتوانیم به هدف نهایی خود برسیم. جهان ما، جهان حساسیتها است و لذا فرمود که این فرد متقی، شنید و در نتیجه خاشع شد. خشوع نیز امر درونی است، اما باید توجه کنیم که یک یک سمع و یک استماع داریم. سمع در آنجاست که به صورت منفعل میشنویم،
معناشناختی استماع ازمنظر دین
اما استماع جایی است که اراده شنیدن میکنیم. لذا اگر در جایی به طور انفعالی میشنویم و متأثر میشویم، مسلماً خیلی بالاتر از این تأثیر پذیرفتن، در جایی است که گوش میدهیم و متأثر میشویم. در ابتدا فکر میکردم که سمع در این خطبه به معنای استماع است، اما دیدم که اگر به معنای سمع باشد بهتر است و دلیلش این است که این سمع از آن جهت بهتر است که حالت انفعالی دارد و وقتی در این حالت این قدر اثر میپذیریم، آنجا که با اراده گوش میدهیم، اثرپذیری ما بیشتر خواهد شد. بنابراین در اینجا که فرمود شنید و خاشع شد، یعنی این انسان متقی انسانی متأثر و حساس است
انسان مؤمن، از نظر نهجالبلاغه همواره در حال بودن و شدن
انسان مؤمن، از نظر نهجالبلاغه همواره در حال بودن و شدن است. اگر گناهی برای وی عارض شود، این گناه را به هر فرصت تبدیل میکند و به گونهای از این فرصت نهایت استفاده را میکند که در حقیقت یک نوع دیگری میشود.
خطبه 83 نهجالبلاغ
التماس دعا دارم
https://eitaa.com/haj_razavi
#پیشنهاد به شما گرامیان جهت❤️
(برای پیروزی✌️ و نصرت جبههمقاومت)
- قرائت دعای دستهجمعی
- حماسهخوانی (مبارزه با اسرائیل)
- جمعآوری کمکهای مالی
- صدقهوقربانی برای سلامتی مردم، فرماندهان و مجاهدان
#همدرد_لبنانیم🙏
(عشق) باعشق تو هر دفعه بها میگرد
شهر، بایاد شما حال و هوا میگیرد
ساعتی با تو بسر میکنم و یک عمری
قلب و جان و تن من بوی تورا میگیرد
کاش باران بزند خیس شود دلتنگی
بی تو باشم بخدا دل همه جا میگیرد
مرگ پایان خوشی هاست ولی خرسندم
خال روی لب تو جان مرا میگیرد...!
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتوفیق ترک گناه وتقرب بخداوند
روز آدینه شمابزرگواران صاحبدل وبااخلاص همراه باسلامتی وعمرباعزت
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
توصیه امام زمان(عج) برای غلبه بر شیطان
سستی و بیحالی در عبادت و نماز
سستی و بیحالی در عبادت و نماز، نشان ضعف ایمان است. به فرموده رسول خدا(ص): آفت عبادت، سستی و تنبلی است.
اوقات فراغت چگونه بگذرانیم
بنابراین بخشی از اوقات روزانه یک مسلمان باید به عبادت بگذرد تا لحظات عمرش روشن و سرشار باشد.
نماز واقعی راه غلبه برشیطان
حضرت مهدی علیه السلام نماز را یکی از راههای غلبه بر شیطان دانسته و میفرماید:
شیطان از نماز هراس دارد
هیچ چیز مانند نماز بینی شیطان را به خاک نمیساید، پس نماز بخوان و بینی شیطان را به خاک بسای...».
راه تقویت رابطه باخدا
تقویت رابطه با خدا با نماز و عبادت، سلطه ابلیس را از بین میبرد و ما را مصون میسازد.
کمالالدین، ج۲، باب۴۵، ح۴۹
بحارالأنوار، ج۶۶، ص۳۸۹