📕نابرابری؛ چه می توان کرد؟
نویسنده: آنتونی آتکینسون
مترجم: یوسف چاوه پور
نشر مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی
#اقتصاد_بخش_عمومی
#اقتصاد_رفاه
🆔 @SSL_Qasd
نابرابری از مهم ترین چالش های امروز اقتصاد جهانی و کشورهاست. امروزه فاصله فقیر و غنی چه بین کشورها و چه بین طبقات مختلف مردم در یک کشور از هر زمانی در تاریخ بیشتر است.
آنتونی آتکینسون، اقتصاددان بریتانیایی، پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد و کالج نافیلد و استاد برجسته و چهره ماندگار مدرسه اقتصاد لندن LSE، بیش از چهاردهه بر روی موضوعات مرتبط با نابرابری و فقر پژوهش کرد. آتکینسون که برنده جایزه لژیون دونور (شوالیه) شده بود در سال 2017 فوت کرد. او یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان در حوزه نابرابری است.
کتاب حاضر یکی از محبوبترین کتابهای وی است که در سه بخش، «تشخیص» مسئله، «پیشنهادات کاربردی» و «آیا پیشنهادات عملی است؟»، تنظیم شده است.
بخش اول به شناسایی و تشریح مسئله نابرابری میپردازد. اینکه منظور از نابرابری چیست و میزان فعلی آن چقدر است؟ آیا دورههایی بوده است که نابرابری کاهش یافته باشد و اگر بله، چه چیزی میتوانیم از این دورهها بیاموزیم؟ اقتصاد در مورد علل نابرابری، چه چیزی میتواند به ما بیاموزد؟
بخش دوم کتاب، مجموعهای از پیشنهادها ارائه کرده است که بهزعم نویسنده میتوانند جوامع ما را بهسوی سطوح پایینتر نابرابری سوق دهند.
و درنهایت بخش سوم کتاب نیز به نقدهای مخالف و ارزیابی تحقق پیشنهادهای مؤلف میپردازد.
🆔 @SSL_Qasd
کار به جایی رسیده که هر کسی برای مراسم محرم تعیین تکلیف می کنن الا اهل فن ...
حتی یک متخصص شعائر دینی هم در این ستاد کرونا نیست اما دم به دم در مورد شعائر تز می دهند...
مگر رهبری نفرمودند که در این موارد از نظر اهل فن استفاده شود؟
اگر دسته عزا در خیابان مشکل ساز است، خیابان ها را کلا تعطیل کنند...
اگر چه حرکت فاصله دار در دستههای عزا آن هم در خیابان چه اشکالی دارد؟
⭕️ آهنگرها یک گیره دارند و وقتی می خواهند روی یک تکه کار کنند، آنرا در گیره میگذارند. خدا هم همینطور است؛
اگر بخواهد روی کسی کار بکند، او را در گیره مشکلات می گذارد و بعد روی او کار می کند؛
گرفتاری ها، نشانه عشق خداوند است.
#میرزا_اسماعیل_دولابی
👤 طوبــــــــای محبت
@TWTenghelabi
🌐 رشد شاخص بورس واقعیست یا حباب؟
🔹 دکتر ایرج توتونچیان استاد تمام اقتصاد و معاون وزیر اقتصاد در دوران جنگ در خصوص رشد شاخص بورس در ماههای اخیر نوشت: برخی از اقتصاددانان درباره حبابی بودن رشد شاخص بورس نکاتی را مطرح کردند، من در مورد اعدادی که مطرح می شود بحث نمی کنم، ولی بیان این افراد در مورد حوادثی که در دنیای سفته بازی (بازار ثانویه بورس) اتفاق می افتد کاملا صحیح است.
🔹 همین بازار سفته بازی در دلار، زمین، طلا و سایر کالاهای با دوام است که پیکره نحیف اقتصاد کشور را در هم تنیده و اجازه سرمایه گذاری و ایجاد شغل را نمی دهد. از طرفی درک این موضوع و موضوعات مشابه از توانایی ضعیف علمی کمیته اقتصادی دولت بر نمیآید.
🔹 متاسفانه اقتصاددانان نئولیبرال این گونه افزایش قیمت ها را صحه میگذارند، در حالی که همین سفته بازی ها، باعث ایجاد نرخ بهره (ربا) میشود. به عبارت دیگر نرخ بهره باعث سفته بازی و سفته بازی نیز باعث ایجاد ربا میشود.
🔗منبع: @www_598_ir
#موضع #تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
آیندهی بورس چه خواهد شد؟
🔴 دکتر محسن عباسی (مدرس مدیریت مالی در دانشگاه علامه طباطبایی)
🔸شاید کمتر فرد بورسی فکر میکرد روزی رییسجمهور کشور در خصوص آمار مشارکتکنندگان در عرضه اولیه صحبتی بکند و با افتخار آن را اعلام کند. شاید کمتر کسی فکر میکرد رییس بانک مرکزی، نقدینگی را به سمت بورس هدایت کند.
🔸شاید کمتر کسی فکر میکرد مردم سکه و طلا و ارز بفروشند و سرمایهی خود را وارد بورس کنند. اما این اتفاق افتاده و بورس مورد توجه و اقبال عمومی قرار گرفته است.
🔸اما به راستی آینده بورس چه خواهد شد؟ اینکه همه ما به دنبال اهداف عددی شاخص هستیم، ما را از اصلِ موضوع توسعهی افقی بازار سرمایه بازمیدارد.
🔸اکنون دیگر عدد شاخص بورس مهم نیست. مهم توسعهی بورس و تبدیل شدن آن به یک موضوع عمومی به جای یک موضوع تخصصی است. آرام آرام افراد دیگر همه بورس را میفهمند. افرادی که دنبال خرید بورس بودند کاهش یافته و دیگر مردم دنبال خرید سهم هستند.
🔸بازار سرمایه پوستاندازی کرده است و تا سالها همچنان مورد توجه خواهد بود. عدد شاخص را فراموش کنیم و خود را آمادهی بزرگتر شدن بازار کنیم. زیرساختهای آموزشی را توسعه دهیم. فرآیند الکترونیکی شدن و سرعت ورود افراد به بورس را بیشتر کنیم. هستهی معاملات را ارتقا دهیم.
🔸در حال حاضر بورس از یک بازار کوچک به یک بازار تاثیرگذار در کشور تبدیل شده است. تورم را کنترل میکند. بازارهای موازی دیگر را تعدیل کرده است. مردم را از تب و تاب چک کردن قیمتِ دلار و سکه و حضور در سبزهمیدان منصرف کرده و تا پایان دورهی دولت فعلی به نقطه طلایی از منظر آگاهی عمومی خواهد رسید.
🔸اما آیا این پایان راه است؟ به نظر من بورس معادلات سیاسی را هم تغییر خواهد داد. باید منتظر وعدههای بورسی نامزدهای انتخاباتی در سال آینده باشیم. رضایت عمومی از بورس در پایان دولت روحانی در سطح بالایی وجود خواهد داشت، که باعث تغییر معادلات سیاسی داخلی در کشور خواهد شد و حتی میتواند در روابط ما با دنیا نیز تاثیرگذار باشد.
🔸دولتمردان بعدی، شعار بورس و ثروتمند شدن ایرانیها را سرلوحهی برنامههای انتخاباتی خود قرار خواهند داد. یارانه نقدی که یک ابزار سیاسی بود، کارکرد خود را کاملا از دست خواهد داد. حالا که فروش نفت کاهش پیدا کرده و بورس به کمک دولت آمده است و دولت همهی بازارهای دیگر را به نفع بورس با سختگیری روبرو کرده است. به نظر شما آیا این جرقه فکری در تیم اقتصادی دولت زده نشده است که اگر اوضاع سیاسی و روابط ما با دنیا بهتر شود بورس ما چه خواهد شد؟
🔸به جای تمرکز بر فروش نفت، سرمایه گذاران را در فضای اعتماد به کشور بیاوریم. بورس را رونق ببخشیم. کارآفرینی را تقویت کنیم. سهام شرکتها را در بورسهای بینالمللی پذیرش کنیم و ما هم واگن بورس تهران را به قطار بینالمللی بورسهای دنیا وصل کنیم تا کل اقتصاد مملکت را با رشد همراه کند.
🔸بورس فقط عدد شاخص نیست که هر روز نظارهگر کاهش و یا افزایش آن باشیم. به زودی بورس تبدیل به یک پایگاه قدرتمند سیاسی خواهد شد که معادلات سیاسی-اقتصادی را در سطح داخلی و بینالمللی تغییرخواهد داد. به تدریج شاهد صحبتهای بیشتری از بورس در مقامات بالاتر مدیریتی و حکومتی کشور خواهیم بود
🔗منبع: @emacoabbasi
#موضع
✍️ بورس به زودی کارکردهای سیاسی خود را بروز خواهد داد. اما نه آنگونه که اقتصاددانان تصویرش میکنند.
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
دکتر حمیدرضا مقصودی
آیندهی بورس چه خواهد شد؟ 🔴 دکتر محسن عباسی (مدرس مدیریت مالی در دانشگاه علامه طباطبایی) 🔸شاید کم
این آقا ظاهرا خیلی سرمست از بورس و وضعیت فعلی اون هست. ظاهرا هم توجه داره که این موقعیت بازار سرمایه خودش محصول تصمیم سیاسی آقایان است.
نئولیبرالیسم، مردم را در بازار سرمایه گروگان گرفته است تا تصمیمشان را به ثمن بخس بخرد...
شب دراز است و قلندر بیدار...
#هر_ایرانی_یک_پالایشگاه
گویا قراره سهمیه بنزین و بجای اتومبیل، بدن به خود مردم . طرح خوبیه کسی که ماشین. نداره هم سهمیه بنزین میگیره . و سهمیه بنزین استفاده نشده و میفروشه به دولت .
یه طرح جدید دیگه هم هست ،طرح گشایش ، که دولت نفت بفروشه به ملت .
خلاصه اینکه دولت به تک تک ملت ، نفت میفروشه و از یکا یک ملت بنزین میخره.
عملا ما میشیم پالایشگاه . نفت خام میخریم
بنزین تحویل میدیم ،
کشوری با هشتاد میلیون پالایشگاه پرتابل و متحرک .
زیبا نیست ؟!!!!
هر ایرانی یک پالایشگاه .
در گام بعدی میتونیم سهام خودمون و توی بورس عرضه کنیم ،
یا حتی من و داداشم و داییم و عموم ، هفته ای سه بار ، بگیم میخوایم بصورت ، etf پالایشگاه هامون و عرضه کنیم ، بعد بگیم نههههه ،بابام گفته فقط بلوکی 😂😉
⭕️تغییر ذائقه مالک و مستاجر
🔹تحقیقات در بازار اجاره نشان میدهد ذائقه مالک و مستاجر در اخذ و پرداخت اجارهبها تغییر کرده؛ بهطوریکه این بار، مالکان خواهان دریافت «رهن کامل» هستند و مستاجرها تمایل به پرداخت «اجاره ماهانه» دارند.
🔹 این وضعیت همواره برعکس بود؛ اما اکنون حضور دو طرف در بازار سرمایه، فایلهای «رهن بیشتر، اجاره کمتر» را افزایش داده است.
🔹این تغییر ذائقه و سنتشکنی، ششمین اثری است که بازار مسکن از بورس پذیرفته است.
🔹 این موضوع حاوی یک پیام مهم برای سیاستگذار اقتصادی است، چراکه اگرچه انتظار نمیرفت بازار مسکن تا این حد نسبت به بازار سرمایه حساسیت پیدا کند، اما چنین شده و هر آنچه در این بازار میگذرد میتواند روی وضعیت قیمتها، رفتارها و توافقات در بازارهای دیگر از جمله مسکن اثر بگذارد. به بیان دیگر اکنون بورس به بازاری پیشرو در کشور تبدیل شده است./ دنیای اقتصاد
پ ن: با منفی شدن بورس و احتمال سقوط آن و درادامه پنیک و ترس شدید سرمایه گذاران؛ احتمال تغییر مجدد این ذائقه به سمت دریافت اجاره وجود دارد.
کانال تحلیلهای مالی و اقتصادی👇👇👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEiq9fFxxm4cEtBpOQ
🌐 رژیم حقوقی دریای خزر و اشتباه بزرگ دولت
امتیاز بزرگ گازی ایران به ترکمنستان
🔺شعیب بهمن، کارشناس ارشد مسائل قفقاز: ترنس کاسپین به دو دلیل اهمیت دارد. نخست اینکه ترکمنستان برای اجرای این خط لوله نیاز دارد تا از بستر دریای خزر استفاده کند؛ که در این مورد تا پیش از امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر مورد مخالفت ایران و روسیه بود. دلیل دوم اینکه اگر این خط لوله اجرایی شده و گاز ترکمنستان به اروپا برسد، رقیب جدی برای کشورهای ایران و روسیه خواهد بود. البته هم ترکمنستان این ظرفیت صادراتی را دارد و هم اروپاییها مایل به چنین اقدامی هستند تا مبادی وارداتی گاز خود را متنوع کنند.
🔺قطعاً اجرای عملیات احداث خط لوله ترنس کاسپین منافع ایران و روسیه را به خطر میاندازد. به این دلیل که روسها از گذشته سیاست انرژی شأن در برابر اتحادیه اروپا، حفظ انحصار صادرات انرژی به ویژه صادرات گاز بوده است. البته در سالهای اخیر انحصار روسیه بر بازار انرژی اروپا کاهش یافته است، چرا که اروپاییها متوجه شدند که باید از وابستگی خود به روسیه کاسته و مبادی واردات انرژی خود را افزایش دهند که این کار انجام شد؛ به همین نسبت واردات انرژی اروپا از روسیه در سالهای اخیر با کاهش مواجه بوده است.
🔺امتیازی که ایران برای صادرات گاز ترکمنستان از طریق بستر دریای خزر با تکیه بر امضای کنوانسیون رژیم حقوقی خزر برای این کشور ایجاد کرده نوعی تهدید برای منافع ایران است، اگر ایران با امضا نکردن کنوانسیون رژیم حقوقی خزر، برای صادرات گاز ترکمنستان مانع تراشی میکرد، این کشور مجبور میشد برای انتقال گاز خود، از خاک ایران یا روسیه استفاده کند.
🔺در چنین حالتی اگر از خاک روسیه چنین اقدامی میکرد علاوه بر مخالفتهای سیاسی، از منظر جغرافیایی مسیر دورتری را در پی داشت، به همین دلیل ایران مسیر کوتاهتری برای احداث چنین خط لولهای به شمار میرفت که از نظر سیاسی و اقتصادی برای ایران حائز اهمیت بود. در واقع ایران هم یک امتیاز بزرگ ژئوپلیتیک را از دست داده یعنی درآمدی که میتوانستیم با استفاده از عبور این خط لوله از خاک ایران کسب کنیم را از دست دادیم؛ هم اینکه دست ترکمنها را برای استفاده از بستر دریای خزر برای انتقال گاز باز گذاشتهایم که رقیب جدی برای صادرات گاز ایران هستند. متأسفانه این امتیاز بسیار بزرگی است که مذاکره کنندگان ما در وزارت امورخارجه بدون توجه به آن، به طرف ترکمنی واگذار کردند.| مهر
متن کامل در لینک زیر:
http://www.mizenaft.com/news/27918/
🆔 @mizenaft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ ورود فقرا ممنوع!
🔹اینجا «بِوِرلی هیلز» آمریکا نیست، اینجا نقطهای درست در قلب ایران است! #شهرک_امیردشت مازندران را میتوان مامن #ابر_سرمایه_داران ایرانی دانست، جماعت ۱ درصدی جایی دور از نگاه فقرای شهر برای خودشان قصرهایی ساختهاند که بعید است جایی جز #باستی_هیلز بتوانید شبیهش را پیدا کنید.
🔸بارها گفتهایم نتیجه عینی و مستقیم پایهگذاری #اقتصاد_سرمایهداری در هر جامعهای #اختلاف_طبقاتی وحشتناک فقرا و اغنیاست و این روند تا جایی پیش میرود که سهم فقرا از ثروت جامعه در برابر سهم ثروتمندان تقریبا هیچ میشود!
🔺@barahoot_TV
پیشنهاد می کنم از کانال #علم_و_سیاست_فارسی که توسط دوست متفکرم آقای دکتر هادی محمودی و دوستان مجموعه علم و سیاست فارسی اداره میشود دیدن فرمایید. این کانال به دغدغههای بنیادین در حوزه تمدن ایرانی اسلامی میپردازد و به مسائل فرهنگی و اجتماعی نگاهی دیگر دارد...
آدرس کانال:
@elmosiasatfarsi
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
حالا کار رو به جایی رسوندن که ما مجبوریم بگیم درسته که دوره وحشت شروع شده. اما لطفا وحشت نکنید. وحشت شما مهمترین عامل سقوط بورس خواهد بود...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
یک کارگاه تولید زغال صنعتی در اطراف قم (ده کیلومتری) به یک کارگر تمام وقت با حقوق مناسب نیازمند است. لطفا در صورتی که فرد مطمئنی را سراغ داشتید بفرمایید که با این شماره تماس بگیرند. این هم باشه تبلیغ کانال ما برای یه کار تولیدی کوچولو... (البته زغالش کبابی هست. مدیونید اگه فکر کنید زغالهای دیگه هم تولید می کنن😜🕵🙊
شماره تماس: ۰۹۱۹۱۹۷۹۸۷۸
در گزارشی که شش ماه قبل و در اسفندماه منتشر کردیم، ۵ میلیون بیکاری را تخمین زده بودیم. چرا مراکز پژوهشی دولت باید شش ماه در فهم مسائل تأخیر داشته باشند؟ و چرا پژوهش و دانش در تصمیمسازیهای ملی، کمترین نقش را دارد؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اقتصاد کرونا نسخه چهارم.pdf
1.13M
بازنشر: نسخه چهارم گزارش اقتصاد کرونا که در خرداد ماه تدوین شد را دوباره تقدیم میکنم. در این گزارشها به پیامدهای کرونا پرداخته ایم. در این گزارش و نسخه های قبل از آن، منطق تخمین ۵ میلیون بیکاری را تبیین کرده ایم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
بازنشر: نسخه چهارم گزارش اقتصاد کرونا که در خرداد ماه تدوین شد را دوباره تقدیم میکنم. در این گزارش
متاسفانه نسخه های قبل را که در ایتا بارگزاری کرده بودم نتوانستم دوباره دانلود کنم...
ایتا ظاهرا فایل های قدیمی را حفظ نکرده است. و این متاسفانه ضعف این شبکه است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
“A nation which depends upon others for its new basic scientific knowledge will be slow in its industrial progress and weak in its competitive position in world trade, regardless of its mechanical skill.
—Vannevar Bush, head of the US World War II scientific effort”
Excerpt From: Jonathan Gruber. “Jump-Starting America.” Apple Books.
کشوری که در معرفتهای دانشی اساسی جدید خود به دیگران وابسته است، صرفنظر از مهارتهای ماشینی آن، فرایند صنعتی آهسته و موقعیت رقابتی ضعیفی در تجارت جهانی خواهد داشت،
وانور بوش، رئیس نیروی علمی جنگ جهانی دوم آمریکا
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi