موسی علیه السلام فی مُناجاته: أی ربِّ، أیُّ خَلقِکَ أحَبُّ إلَیکَ؟ قالَ: مَن إذا أخَذتُ حَبیبَهُ سالَمَنی.
مـوسى علیه السلام در مناجات با خدا عرض كرد: خداى من! كدام آفريدهات را بيشتر دوست مىدارى؟
فرمود: آن كس را كه چون محبوبش را از او بگيرم با من آشتى باشد.
مُسَکّنُ الفُؤاد عِنْدَ فَقْدِ الْأحبّة وَ الْأولاد، شهید ثانی، ج۱، ص۸۵
@ghete50
هدایت شده از توابین | سید مصطفی موسوی
من از اقتصاد سر در نمیارم اما این وضع دلار همه چیز رو داره به هم میریزه آقای رئیس. هرچی خون ریختیم، هرچی فحش خوردیم، هرچی عزیز از دست دادیم، نتیجهش نباید این بشه! من میفهمم که اقتصاد هم اگر درست بشه باز یه عده به یه بهانهای جمهوری اسلامی رو تخریب میکنن اما ما نباید بهانه به دستشون بدیم نه؟ ای کاش کار رو به جوانها میسپردید! همونطور که امنیت رو سپردید و نتیجهش رو دیدید... قطع کنید دست این پیرمردهای منافقِ یقهبستهای که مثل زالو چسبیدن به میزهای ریاست.. قطع کنید آقا!
@ir_tavabin
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
استاندارد دوگانه یا استاندار دوگانه؟
بحثی پیرامون انتقاد به حکمرانی موجود دولتمردان
1️⃣ اگر کسی به شما در خصوص خراب بودن دکمه پیراهنتان تذکر دهد چه می گویید؟ 🤔
احتمالا از وی تشکر می کنید که نکته ای برای بهبود سبک پوششی شما بیان نمود.
2️⃣ حال اگر کسی به شما متعرض شود که لباسی که پوشیدید غصبی است، شما چه برخوردی نشان می دهید⁉️
قطعاً از او دلگیر می شوید و واکنش شما بد خواهد بود.
چند وقت گذشته، برخی دوستان به واسطه حجم زیاد ناکارآمدی برخی مدیران و گرانی و سایر چالش های اقتصادی و فرهنگی، در یک مقایسه تطبیقی با برخی حکمرانان پیشینی، بدنه حزب اللهی را متهم به قبیله گرایی و دفاع نابحق از دولت می کنند در حالیکه در شبیه همین اتفاقات داد عدالت خواهی آنها بلند شده بود. به نظر شما چگونه این استاندارد دوگانه قابل فهم است⁉️
🔅برای درک تمایز این دو نحو به چالش کشیدن، فرض کنید که سوار خودرویی شده اید که به جای اینکه شما را به سمت مشهد ببرد، به سمت قم هدایت می کند. در مقابل ماشین دیگری وجود دارد که شما را به سمت مشهد می برد اما بسیار ضعیف است و شما را در مسیر اذیت می کند. حال شما با وجود مقصد مشهد، کدام را انتخاب می کنید⁉️ آیا جنس اشکالی که به خودرو اول دارید با خودرو دوم دارید به یک صورت است⁉️ اشکال شما در اولی ناظر به مقصد است و در دومی ناظر به سرعت.
🔆حقیقت این است که نوع اشکالاتی که به دولت های غیرانقلابی وجود داشته است را هر گاه به مفاهیم تدبیر روزمره فروکاست و تقلیل دادیم، در این صورت در خصوص ناکارآمدی دولتمردان انقلابی نیز خلع سلاح خواهیم شد. اما اگر رویکرد انقلابی و آرمان ها ملاک داوری ما نسبت به دولتمردان باشد، قطعاً دولت انقلابی با وجود همه ناکارآمدی، گزینه بس مناسب تری از دولت هایی است که ما را به ناکجاآباد دورافتاده از آرمان های انقلاب برده و به بردگی کدخدا وا می داشتند.
⭕️حواسمان باشد، انتقاد به دولت انقلابی، با انتقاد به دولت غیر انقلابی در یک سطح نیست. از طرف مقابل انتقاد به دولت انقلابی، با دشمنی با انقلاب نیز یکسان نیست. انتقاد کنونی ما به ناکارآمدی، در صورتی که با پشتوانه علمی و دقت نظر باشد و کمک به حل کند باعث سرعت بخشی به مسیر انقلاب می شود و نه تنها نباید جلوی آن را گرفت، بلکه باید آن را مدیریت نمود. اما شان این کجا و آن کجا.
☘️لذا ما استانداردهای دوگانه نداریم بلکه استاندار (حکمران) دو گانه داریم...
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پنج دقیقه از صحبت های دیروز نمایندگان موافق و مخالف معافیت مالیات خانه های مسکونی ۲۰ میلیارد به بالا
📝مکتوبات با اشاره به فیلم بالا نوشت:
🔹نگاه کن موافق را که به اسم محرومین و مستضعفین به دنبال حذف مالیات از خانه های اعیان و برخورداران است.
🔹کدام خانه ۲۰ میلیاردی را یک مستضعف جامعه میتواند اجاره کند که حالا نماینده مجلس نگران بالا رفتن اجاره آن خانه شده است؟ چه طور میتوانند نام خود را نماینده مردم بگذارند و این طور علیه منافع قاطبه مردم فقیر و زیر خط فقر کشور سخن بگویند؟
🔹وضعیت غریبی است. راست گراترین قوانین را در مجلس به اسم عدالت، به اسم مردم و به اسم مستضعفین به تصویب می گذارند. چرا از فقرا مایه می گذارید. بی خجالت بگویید که دوست دارید رسما نمایندگی آن یک درصد از جامعه که در شمال تهران و لواسانات خانه ها و باغ های ده ها میلیاردی دارند را بکنید.
@rasad_tahlil
استقرار زلزله زدگان سوریه در خانه های آسیب دیده از زلزله
مستأجری یا آوارگی بد دردی است. خانه و وجود سرپناه از مهمترین نیازهای زندگی انسان است. اما
به این تصویر نگاه کنید.
یک خانواده زلزله زده سوری در شهر حلب که در خانه ای نیمه ویران گرد هم آمده اند. میدانم آنهایی که خانه دارند ولی خانواده ندارند به این دورهمی غبطه میخورند. همه این افراد خدا را شکر میکنند که اگر چه منزلشان آسیب دیده اما صحیح و سالم یکبار دیگر دور هم جمع شده اند.
قدر عزیزانمان را بیشتر بدانیم. بعضی نعمت ها را درست نمی بینیم.
ashkeatash.blog.ir
@ghete50
ای کاش من چند تا بودم...
ای کاش من چند تا بودم، هر کدام را در جایی میگذاشتم، یکی را مسئول رسانه میکردم، دیگری را مسئول پژوهش، یکی را میفرستادم در مسجد کار تربیتی کند، آن دیگری را بیل دستش میدادم و راهی اردوی جهادیاش میکردم، آن دیگری که غمگین بود را چپیه سبزم را میگفتم بردارد و برود و بنشیند روی خاک شلمچه، فقط هقهق کند و شبها هم تا به صبح نماز بخواند و نجوا کند، یکی را مسئول آموزش میکردم تا فقط آموزش دهد، یکی را میفرستادم حجره که طلبگی کند و جز فقاهت و اجتهاد به چیزی فکر نکند، یکی را هم میفرستادم ور دل خانواده، خوش باشد و بخندد و امور خانه را رفع و فتق کند، آن یکی که تنومند است را میفرستادم سرکار فقط پول دربیاورد، آن دیگری که عاشق سینماست را میفرستادم پیش مسئول رسانه فقط فیلم کارگردانی کند و کتاب و نقد فیلم بنویسد، این طبیب خسته را هم میفرستادم مطب، کنار دیگری که عطاری دارد با هم کار میکردند، آن منطقی هم مناسب تفکر و منطق است، کارش را تفلسف قرار میدادم و اما خودم لنگ روی لنگ میانداختم و ساعتها تفریح میکردم با نگریستن به در اتاق و دریچهای که آه میکشد، آخ که آرام میشدم از این همه منِ بیقرار و این خانوادهای از منهای لاکردار که هر کدام دردی دارند و سخت ناآرامند.
@ghete50
قبلا در ذهنم بود و جایی هم نوشتم(با دیدن رسیدگی مردم به گربه ای سمت تئاتر شهر) که حیوانات حرمت دارند و آدم ها فراموش شده اند و حرمت ندارند. برای مرگ یوز، به حرف می آیند و کلمه نثار می کنند و آه می کشند و توییت میزنند. حتی برای مرگ گربه سانی، به نظام اسلامی و به کشور و ملت و تاریخی می تازند! این همه در عالم با انواع حوادث، حیوان ها از چرخه ی زیست خارج می شوند و این طبیعی است و جاهایی لازم برای اکوسیستم.
ای مظلوم انسان!
که فریادرسی و حامی و طرفداری ندارد . مرگ آدم ها، تنهایی اشان، مرض و درد و بیماری شان، قرض و فقر و مسکنت شان، مرگ و نیستی و فنایشان و...برای کی مهم است؟
ذهن هایِ مریضِ حیوان خواه!
روح های منجمدِ انسان گریز
جان های مُرده ی هیچ پرست
این حکایت ماست
ما اینطور شده ایم
صدرِ اخبارمان پیروز و بورس و خودرو.
و دیگر هیچ!
برای مرگ عقل و فضیلت و گذشت و آدمیت و....فاتحه خوان و مرثیه گو نداریم!
@ghete50
هدایت شده از علیرضا زادبر
پروژه هایی که باید پازل را تکمیل کنند اما هزینه ها بر دوش مردم است.
https://eitaa.com/joinchat/4020437188C7b1796884a
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ چند توییت پیرامون مسمومیت دانش آموزان
👤 سید عباس صالحی، وزیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت روحانی و مدیر مسئول روزنامه اطلاعات:
🔹سریال مسمومیت دانشآموزان دختر بخشی از تصویرسازی طالبانی از جمهوری اسلامی ایران است. عامل آن هرچه باشد، نتیجه همین است.
🔹عمومیسازی آموزش دختران از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است، این دستاورد را هم به رایگان از دست ندهیم!
👤 سعید فضل زرندی:
🔹سه حالت برای عامل مسمومیتها قابل تصوره:
1️⃣ متحجر نزدیک به نظام
2️⃣ متحجر دشمن نظام
3️⃣ سرویس بیگانه یا منافقین و امثالهم
🔹حقیقتا منطق ساده حکم میکنه احتمال اینها به ترتیب از کم به زیاد باشه نه برعکس. البته هیچ کدوم صفر هم نیست. چطوری از سر شکم مورد اول رو قطعی میگیرن؟
🔺 علی صمدزاده، پژوهشگر امنیت و روابط بینالملل با اشاره به توییت بالا:
🔹این اقدام، یک عمل سازمانیافته است که همزمان متکی به دانش فنی، با توجه به گستره اجرا، نیازمند شبکهای از عوامل و نیز نظر به هدف سیاسی، حفاظت در اجرای بالا میطلبد.
🔹به این ترتیب، تنها گزینه، گروهک نفاق با پشتیبانی سرویس اطلاعاتی بیگانه برای آن متصور است.
👤 علیرضا اکبری، وکیل پایه یک دادگستری:
🔹مسمومیت دانشآموزان حداقل چندماه است اتفاق افتاده ولی برای رسانهها اهمیت نداشت. همینکه حس کردند میشود آنرا به مذهبیها نسبت داد، کاسبان خون صف کشیدند برای بولد و تیتر و ترند کردن آن!
🔹مثل همانها که چون اولین کرونایی در قم شناسایی شد، شیوع کرونا را منتسب کردند به حرم!
👤 احسان موحدیان، دکترای روابط بین الملل از دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹گاردین مدعی شده ماجرای مسمومیت دانش آموزان دختر قمی،انتقام گیری حاکمیت دربرابر اعتراضات ضدحجاب در ایرانه! دارن نهایت تلاششون رو میکنند دوباره کشور رو شب عیدی به هم بریزند! این ماجرا در کنار دلار ۶۰ تومنی اوج دشمنی غرب با ایرانه.حالا هی ما جلوی اینها عقب نشینی کنیم وقیحتر میشن!
👤 کبری آسوپار، عضو سرویس سیاسی روزنامهی جوان:
🔹خبر غیررسمی میگوید مسمومیت دانشآموزان کار دارودسته رجوی است. همزمان اصلاحطلبان با طرح گروههای تخیلی مذهبی به عنوان مجرم، تلاش غریبی برای تبرئه منافقین و انحراف افکار عمومی و مشغولیت سازی نهادهای امنیتی دارند. همواره سیاسی بازی جناحی اصلاحطلبان علیه ملت ایران در جریان است.
@Rasad_tahlil
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ چند توییت پیرامون مسمومیت دانش آموزان (2)
👤 جلیل محبی، دکترای حقوق:
🔹مطابق ماده ۲۸۶ قانون مجازات پخش مواد سمی افساد فی الارض است و اعدام دارد.
🔹از الان بدانید تا فردا جاهل یا مغرضی آسمان را به ریسمان نبافد...
👤 وحید یامین پور، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان:
🔹کی از مسمومیت دانش آموزان دختر نفع میبره؟ جمهوری اسلامی؟ دولت؟ مردم؟ دین؟
🔹یا بنسلمان و پهلوی و منافقین؟ دقيقاً تکرار پروژه سال ۶۰ : اغتشاش... ترور... تحریم... مسمومیت... و هدف اینکه حسرت یک زندگی معمولی رو بر دل مردم بگذارن.
👤 حسن عابدینی، دکترای سیاستگذاری عمومی و خبرنگار تلویزیونی:
🔹مدارس و دانشگاه های ایران دو سال بخاطر کرونا تعطیل بود اما رسانه های فارسی زبان وابسته به امریکا، انگلیس و سعودی نخواستند مانند ممالک غرب بازگشایی شود اما از زمان شروع کلاس ها، بصورت مستمر بر طبل توقف آموزش می کوبند.
🔹این همه دشمنی با تحصیل فرزندان ایران زمین شگفت انگیزه.
👤 محمدجواد اخوان، مدیر مسئول روزنامه جوان:
🔹درسال ۹۵ به بهانه فوت چند نفر از خانواده یک پزشک تبریزی با مسمومیت غذایی که گفته شد نذری بوده، عدهای به محرم و دین حمله کردند. بعدا معلوم شد پزشک خودش غذاها را مسموم کرده.
🔹جالب اینجاست که همانها که آن سال از دین انتقام گرفتند، در ماجرای اخیر مسمومیت دانش آموزان هم فعال شدهاند.
@Rasad_tahlil
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ تا جایی که مجبور نیستید، خبر نخوانید!
✍️ بهزاد قبادی، خبرنگار
🔹چرا داریم ترور رسانهای میشیم؟
1️⃣ سریالهای اخیر:
🔹سقوط:داعش و استرس و اضطراب
🔹پوست شیر:خیانت و تجاوز و قتل
🔹سرگیجه:خیانت و غم و قتل
🔹حبیب: امنیتی و داعش
🔹یاغی: کلاهبرداری و خیانت
🔹زخم کاری: خیانت و کشتار و مافیا
🔹گیلدخت: جنگ و مبارزه و ...
🔹جیران:خیانت
🔹بیهمگان: بدبختی و زندان
2️⃣ موسیقی:
🔹طی ۶ ماه اخیر، موسیقی شادی از هیچ خواننده مطرحی منتشر نشده.
🔹کنسرتها هم سراسر موسیقیهای شکست عشقی و غم، برخلاف کنسرتهای خارجی که پارتیه:)
3️⃣ اظهارنظرهای عجیب برخی مسئولین:
🔹برخی مسئولین طی ماههای اخیر، اظهارنظرهایی داشتن که دقیقا در تناقض با واقعیتها بوده. برخی از این مسئولین چندبار این کار را تکرار کردن(البته بخشیش برای بیوجدانی رسانهها و معدود خبرنگاران حاص بوده)
4️⃣ اخبار دروغ:
🔹طی ۶ ماه اخیر، خبرهای دروغ به شدت پخش شد که روان مردم رو به بازی گرفت. نمونه: شکستگی پا و اعتصاب غذای یکی از بازداشتیها که بعد آزادی مشخص شد دروغه.
5️⃣ پیجها و کانالها،(لعنت بر فیلترینگ):
🔹کانالهای خبری داخلی و خارجی، طی چندسال اخیر، سعی بر القای بدبختی داشتن. احتمالا ناخواسته و بر اساس نیاز مردم به دلیل مازوخیسم مردم برای اخبار بد.
🔹شبکههای اجتماعی در چند کشور دنیا موجب نابودی اون کشور شده. این کتاب (کتاب شبکه های خشم و امید، جنبش های اجتماعی در عصر اینترنت، نوشته مانوئل کاستلز) خوب توضیح داده
6️⃣ اغراق در خبررسانیها:
🔹جزییترین و اتفاقات بیاهمیت، طوری واگو میشوند که انگار مصیبت عظماست. نمونه: قتل یه زن توسط شوهرش در جنوب کشور. یا مرگ یوزپلنگ.
🔹ایندر حالیه که همین یکماه پیش،گونه نادر "طوطی آبی"در یک کشور خارجی مرد و نسلش منقرض شد و احتمالا هیچ کدوماز شماها نشنیدید.
7️⃣ القا بدبختی:
🔹آرژانتین از لحاظ اقتصادی شبیه ما چندین ساله که تورم سنگین داره، اما با مدیریت رسانههاش، تونسته روحیه مردم خودش رو بالا نگه داره، تا جایی که قهرمان جام جهانی میشن و همه خوشحالن. اما تو ایران، تیم ملی تحریم شد.
🔹(با اشاره به لیستی از برنامه های آرژانتینی) این برنامههای شبکه تلویزیونی آرژانتینه که عمدتا طنزه
🔹در نهایت به عنوان یک خبرنگار، تنها توصیهم اینه، تا جایی که مجبور نیستید، خبرنخوانید/ صفحه توییتری بهزاد قبادی
@Rasad_tahlil
دردهای من
جامه نیستند
تا ز تن درآورم
"چامه و چکامه" نیستند
تا به "رشته ی سخن" در آورم
نعره نیستند
تا ز "نای جان" برآورم
دردهای من نگفتنی
دردهای من نهفتنی است
دردهای من
گرچه مثل دردهای مردم زمانه نیست
درد مردم زمانه است
مردمی که چین پوستینشان
مردمی که رنگ روی آستینشان
مردمی که نام هایشان
جلد کهنه ی شناسنامه هایشان
درد میکند
من ولی تمام استخوان بودنم
لحظه های ساده ی سرودنم
درد میکند
انحنای روح من
شانه های خسته ی غرور من
تکیه گاه بی پناهی دلم شکسته است
کتف گریه های بی بهانه ام
بازوان حس شاعرانه ام
زخم خورده است
دردهای پوستی کجا؟
درد دوستی کجا؟
این سماجت عجیب
پافشاری شگفت دردهاست
دردهای آشنا
دردهای بومی غریب
دردهای خانگی
دردهای کهنه ی لجوج
اولین قلم
حرف حرف درد را
در دلم نوشته است
دست سرنوشت
خون درد را
با گلم سرشته است
پس چگونه سرنوشت ناگزیر خویش را رها کنم؟
درد
رنگ و بوی غنچه ی دل است
پس چگونه من
رنگ و بوی غنچه را ز برگ های توبه توی آن جدا کنم؟
دفتر مرا
دست درد میزند ورق
شعر تازه ی مرا
درد گفته است
درد هم شنفته است
پس در این میانه من
از چه حرف می زنم؟
درد، حرف نیست
درد، نام دیگر من است
من چگونه خویش را صدا کنم؟
قیصر امین پور
@ghete50
اگر قرار باشد روزی یک کتاب #اعترافات بنویسم، نخستین جملهاش این است که من همواره از شهرت و شناخته شدن میترسیدم. #شهرت سقوط در دیگران است؛ دیگرانی که از این پس تو را معنا میکنند؛ به بیرحمانهترین شکل ممکن! در شهرت، تو دیگر آنی نیستی که هستی، خوانده میشوی، پنداشته میشوی؛ گویی هستی سیال انسانیات ناگهان متصلب میشود و مورد اتهام دیگران قرار میگیری؛ به یک بیان، شئ میشوی. #لوکاچ به درستی میگفت #شئ_وارگی محصول «شکل کالایی» زندگی اجتماعی است. هرگاه مناسبات زندگی انسانی و حتی خود انسان به کالا بدل شود، شئ وارگی عیان میشود. در جامعهای که مناسبات شئواره بر آن حاکم است، مزیت فرد دارای شهرت نسبت به دیگری، همچون مزیت یک کالای برند بر دیگر کالاهای میانمایه است. شئشدگی سرنوشت محتوم هرکسی است که به شهرت میرسد. او دیگر خود نیست؛ همانی است که خوانده میشود؛ همان برچسبی است که بر او زده میشود. روزگاری #آرتور_شوپنهاور نوشت #حیوانات تصویر واقعیتری از اشیاء جهان دارند، زیرا چیزها را مفهومی و به واسطۀ مفهوم درک نمیکنند، بلکه مستقیم و بیواسطه میفهمند. اکنون ما در جهان انسانیمان روز به روز بیشتر از جهان، هستی، خود و دیگری بیگانه میشویم. اما هیچ واسطهای همچون شهرت مانع و حجابی بر سر فهم دیگری نیست. آنچه در میانۀ رحلت #شجریان گم بود، همان حسی بود که تنها و تنها خانواده و دوستان حقیقیاش داشتند؛ دیگران او را ذیل مفاهیم ذهنی خودشان فهمیدند؛ یکی او را چریک مبارز و دیگری او را خائن به وطن و دیگری او را در قامت یک قهرمان میدید. در آئینهای سوگواری و ارتحال، هرچه جمعیت تشییع کننده کمتر، تصور جمعی به تصویر واقعی آن شخص عیانتر است. از تصویرهای ذهنیمان دست برداریم و برای او طلب آمرزش کنیم.
مهدی فدایی مهربانی
@ghete50
هدایت شده از گروه جهادی منهاج ۱۱۰
🌸هُوَالمُستَعان🌸
📣 قابل توجه خیرین گرامی و دغدغه مند در حسینیه بیت الحسن المجتبی(ع):
به عرض می رساند؛
دختر بچه ای است شناسایی شده توسط گروه جهادی منهاج۱۱۰، که متاسفانه صورت و بدن این دختر زیبا بواسطه آب جوش سوخته و دچار ۲۵ درصد سوختگی شده است.
- هزینه درمان و عمل جراحی وی حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون برآورد شده است.
- در دو فقره واریزی به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان [مجموعا ۱ میلیون تومان] بابت درمان این فرشته ی کوچک به حساب رابط منهاج در بیمارستان واریز شده است. 🌱🌱
✅ از شما عزیزان خواستاریم، چنانچه خودتان یا افرادی را می شناسید که توان مالی داشته و می توانند کمک حال این دختر کوچک باشند، لطفا مساعدت نمایید. 🙏
باشد که رستگار شویم ...
یاعلی مددی ... 💪💪
"الحمدلله که نوکرتیم مادر جان"✋⚘
# شماره کارت جهت واریز نذورات: ۷۵۴۸-۴۶۰۰-۳۳۷۸-۶۱۰۴
بانک ملت - بنام میثم اورنگ
#قرارگاه_فرهنگی_جهادی_منهاج_110
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#کار_فقط_برای_خدا
#حسینیه_بیت_الحسن_المجتبی
#یادبود_علمدار_امر_به_معروف
#شهید_محمد_محمدی
#جهاد_ادامه_دارد
#خدمات_پزشکی_درمانی
#خدمات_مشاوره
#خدمات_معیشتی
#خدمات_عمرانی
#خدمات_تحصیلی
#جهیزیه
@jahadi_menhaj110
این دورهمیِ ما در ایتا و بله و امثالهم کاری از گرهِ جهاد تببین و مواجهه با مردم باز نمیکند. خودمان را گول نزنیم. مردم جای دگر و در حال و هوای دیگرند. مگر اینکه بگوییم ما با مردم کاری نداریم و میخواهیم روی خودمان و رفقایمان کار کنیم!
@ghete50
مرگ فرهنگی صدا ندارد!
اگر یک پزشک در کار خودش و مواجهه و درمان و نسخه پیچی و جراحیِ بیمار اشتباه کند و به اصطلاح دچار خطای پزشکی شود، به جسم بیمار لطمه میزند و نهایش خدای نکرده باعث مرگ او می شود. این مرگ رویت کردنی و محسوس است. اما خطای فرهنگی علاوه بر لطمه ی سنگین به روح و روانِ مخاطب، او را دچار مرگ تدریجیِ فرهنگی میکند. متاسفانه خطای فرهنگی اگر چه وحشتناک و ویرانگر است اما دیده نمی شود. مرگ فرهنگی صدا ندارد! روزانه در اخبار، خبر مرگ های ناشی از خطای پزشکی را میخوانیم اما کسی خبری از مرگ های فراوانِ نوجوانان و دختران و پسران بر اثر کار فرهنگی غلط و جراحی های وحشتناک تربیتی که ناشی از ناشی گری و اجتهاد بی ضابطه و بی مایگی فرهنگی و جهالت فکری امثال ماست؛ نمی دهد. وای بر ما اگر روح و روان کسی را بکُشیم!
#مرگ_فرهنگی
#خطای_تربیتی
@ghete50
متاسفانه یا خوشبختانه میانه ی من با فیلم و سریال و تلویزیون خوب نیست. از این سريال های خانگی که خیلی ها دنبال می کنند هم به کل دورم! مثل این سن بالاها و بازنشسته ها بیشتر اخبار و گاهی سخنرانی و به ندرت فیلم و سریال می بینم. اما امروز غروب از شبکه یک، فیلم "پسری که باد را مهار کرد" را کامل دیدم و لذت بردم. فیلم از یک داستان واقعی ساخته شده. داستان نوجوان پر تلاشی در یکی از کشورهای قحطی زده ی آفریقا که با تلاش عجیب و نبوغ مثال زدنی با اختراع و نصب توربین بادی باعث استخراج آب از زمین و نجات دادنِ زمین مرده ی کشاورزی و دوباره رونق محصولات و نهایت نجات مردم روستا میشود. خیلی برای خودم درس آموز و انگیزه بخش و البته خجالت زا بود! ما استعدادهای خودمان را راکد کرده ایم و همت و پشتکارمان را هم فرستاده ایم تعطیلات! همین طور نشسته ایم که بیخود معجزه ای شود. و حال اینکه چیزی برای انسان نیست مگر با سعی او. مگر با دویدن او.
@ghete50
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸صورتحساب🔸
کهنسال ترین فرد ایران هم بشوید، دست بالا 130 سال عمر می کنید. بعد از این عمر دراز، وقتی که مُردید تازه اول بدبختی شماست؛ این 130 سال که نان خدا را خوردید، برای که کار کردید و کجا رفتید؟ چه گفتید؟ بیایید و بیلان بدهید.
فرض کنید مسافرتی رفته اید و مجبورید مدّتی در هتل اقامت کنید؛ در هتل هرچه بیشتر بخورید، صورت حسابتان سنگین تر است.
وقتی هتل می روید، خیلی مانور نمی دهید که آقا یک پُرس از این بیاور، یک پرس از آن بیاور، شکلات هم بیاور، ترشی هم بیاور، ماست و اسفناج هم بیاور! چون بعداً یک صورت حسابی برایتان می آورد که غذا می شود زهرمار! این چه فایده ای دارد؟
@haerishirazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«همه چیز موقتی است»
اثری از جو پیز
@ghete50
روز ولادت آقا علی بن حسین الاکبر علیه السلام مبارکتون باشه آی جوونا ❤️🌷
علی بن حسین بن علی
از هر طرف که بخوانی
عشق است...
@ghete50
مجله خیمه در شماره آخر سراغ آقارضا محمدی، شاعر و هنرمند عزیز رفته🌷🙏
@ghete50
جواب استاد صفایی به نامهی یک جوانِ گرفتارِ مشکلات جنسی
بسمه تعالى
حضور محترم برادر خوبم سلام
محسن جان نامه پر شور و صادقانه تو را خواندم از صداقت و از سوز تو لذّت بردم. گر چه تو در رنج و سختى دست و پا مىزنى ولى براى من كه علامت زندگى و حركت و مبارزه را در تو مىبينم اين تب و تاب و اين عكس العملهاى متفاوت معناى ديگرى دارد.
من به خاطر تجربههاى زيادى كه دارم براى تو چند نكته را بازگو مىكنم؛
1 ـ اين فراز و نشيبها تمام شدنى نيست. مادام كه راه نيفتادهاى مشكل برخورد و تصادف ندارى، فقط مشكل ماندن و گنديدن هست. با شروع حركت درگيرى شروع مىشود و با تصميم و انتخاب تو، مبارزه شدت مىيابد. هر چه قدر ارزش تو و انتخاب تو و عمل تو بيشتر شود، هجوم وسوسهها و شيطنتها زيادتر خواهد بود. من از هجوم وسوسهها و درگيرىها مىفهمم كه ارزش بيشترى به دست آوردهام. از هجوم راهزنها بايد بفهمى كه متاع و كالاى ارزشمندى دارى، پس براى مبارزه آماده باش! اين مبارزه در سه جبهه شكل مىگيرد :
در مرحله ذهن و شناخت،
در مرحله قلب و ايمان و عشق
و در مرحله عمل و تمامى زندگى.
هجوم وسوسه و شك عامل شناخت عميقتر و بينشتر است.
تو به جاى اين فرار و پنهان كردن، به شك جواب مناسبتر بده. سؤالاتت را جمع بندى كن و از شكها و وسوسههاى مهاجم سؤال كن و آنها را مرتب و منظّم بساز.
در مورد انسان و جهان و خدا و بهشت و جهنّم و دين و مذهب، برخوردهاى ريشهاى و بنيادى را آغاز كن، ولى اين تمام كار نيست. كار با عقب نشينى شيطان اين جبهه، تازه شهوات و جاذبههاى ديگر شكل مىگيرد. بعد شبهات، شهوات و جاذبهها سر بر مىدارند.
و هر روز يك جور شهوت؛ از شهوت جنسى و زن گرفته تا شهوت مال و ثروت و قدرت و رياست. شهوات را نمىتوان با حرف كنترل كرد. احساس را با احساس بزرگتر و عشق را با عشق نيرومندتر بايد مهار كرد. و اين جبهه دوم مبارزه است. و تازه علم و عشق براى مبارزه كافى نيست، كه با وجود ايمان باز هم انحراف و گرفتارى و وسوسه هست و اين است كه بايد در مبارزه توجّه داشت كه زمينه فساد را فراهم نكرد؛ مثل همان داستان ويدئو و حتّى براى تأمين نيازها و شهوات اقدام عقلايى كرد و براى انتخاب همسر از بستگان و اقوام، به صورت عقد بسته برنامه گذاشت و يا با ورزش و دوستان مناسب و دير به رختخواب رفتن، مبارزه را دنبال كرد. و تازه با اين همه شناخت و عشق و تمرين و واكسيناسيون، باز ممكن است كه انسان در عمل بلغزد و به فسادى مبتلا بشود، پس سعى كن كه زود باز گردى و توبه كن و نااميد نباش. گناهى كه به توبه متصل شود و تو را به خدا تسليم كند از طاعتى كه تو را مغرور سازد بهتر است.
2 ـ نكته دوم اين كه دوستان مناسب را جستجو كن و فضاى مناسب را فراهم كن. گوسفندِ تنها، طعمه گرگ مىشود. تنهايى آفت بدى است. در تنهايى به فكر توليد و تكثير باش و دوستان را خلق و يا كشف كن.
3 ـ به مشكلات هجوم بياور. زندگى يعنى مشكل و انسان يعنى كسى كه اين مشكلات را از ميان بر مىدارد، نه خودش را ببازد و خودكشى كند.
اگر مشكلات را محاصره نكنى، مشكلات تو را محاصره مىكنند و نااميد و ذليل مىسازند.
4 ـ براى تمركز جديد، شهوات را با ازدواج و يا ورزش و دوستان خوب كنترل كن.
و ترس از آينده و رنج نااميدى را با تكيه بر فضل خدا و محبّت او مهار كن؛ كه خود باختگى در شهوت و ترس و نااميدى سه پايه محكم شيطان هستند.
5 ـ در هر حال تو با اين همه افت و خيز طبيعى هستى و سعى كن به جريان بالاتر از اين طبيعت همگانى دست بيابى اين سعى شامل شناخت و عشق و تمرين و عمل و در هنگام ناتوانى و زمين خوردن حتى عجز و اضطرار تو مىشود؛ كه «أَمَّن يُجيبُ الْمَضْطَرَّ اذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوء» را فراموش مكن و مؤمن عاجز مىشود اما مأيوس هرگز.
با انتظار رشد بيشتر.
على صفائى حائرى- 25 / 8 / 75
مشهور آسمان، ص 244
رد پای نور در خاطرات من، ص 74
@ghete50
به نقل از یکی از اساتید: زمانی جلسات مطالعه آزاد با دانشجوها داشتم،بعد چندماه،در جلسه ای شروع کردم به گفتن مطالب الکی و بی پشتوانه.میخواستم بدانم که آیا کسی نقدی خواهد کرد.آخر کلاس دانشجوها گفتند:«استاد ما تا بحال دنیا را اینطوری ندیده بودیم چقدر جالب بود.»
فهمیدم از کلاس به فرقه تبدیل شده ایم.تعطیلش کردم
@ghete50
آن درخت گفت:/ «وقتی ما نهال بودیم/ جرئت نمیکردیم شاخههامان را/ جلوی درختان دراز کنیم!»/ این درخت گفت:/ «اما امروز گلها و بوتهها/ از دیوار راست میروند بالا!»/ درختها خیره شدند/ به دیوار آن سوی بزرگراه؛/ به باغچهی عمودی.
@ghete50
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرا کشت خاموشی لاله ها
دریغ از فراموشی لاله ها
کجا رفت تاثیر سوز و دعا
کجایند مردان بی ادعا
کجایند شور آفرینان عشق
علمدار مردان میدان عشق
کجا یندمستان جام الست
دلیران عاشق شهیدان مست
همانان که از وادی دیگرند
همانان که گمنام و نام آورند
دیدید این پیر راه را؟ چقدر بی ادعا؟ چقدر افتاده؟
حالا مدعیان را امروز در تریبون ها ببینید!
@ghete50
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رفقا! عزیزان، این فیلم کوتاه را با دقت ببینید و تأمل کنید
هر چیز زرد و درخشانی، نور نیست!
هر چیز دلچسبی، خوب نیست!
نور، ظلمات نمی آورد!
وقتی بدون بال پرواز کردی بدان یک جای کار می لنگد ...
حال بی مقام، حال بی رنج، حال بی ممارست، حال بی سواد، حال نیست، توهم است.
اصلا؛ حال که حال باشد موقتی نیست. همیشه هست.. اگر همیشه نبود بدان حال نیست، بنگ است! افیون است!
رسول اللّه صلي الله عليه و آله : ألا إنَّ كُلَّ مُسكِرٍ حَرامٌ ، و كُلَّ مُخَدِّرٍ حَرامٌ ، و ماأسكَرَ كَثيرُهُ حَرامٌ قَليلُهُ ، و ماخَمَّرَ العَقلَ فَهُوَ حَرامٌ.
بدانيد هر مست كننده اى حرام است ، هر ماده تخديرگرى حرام است ، و آنچه بسيارش مست كند ، اندك آن نيز حرام است و آنچه عقل را زايل مى كند ، حرام است .
الف: موضوع تخدیر و مسکر، عقل است. پس هر زایل کننده عقلی حرام است.
ب: و فرمودند هر مست کننده ای! هر تخدیر کننده ای.. سور کلی هر نشان از آن دارد که مسکر و مخدر فقط محدود به تریاک و شراب نیست!
فتآمل
https://eitaa.com/ghete50
📌 *با خودت حرف بزن!*
[چرا خوب بودن، مسالهای ارتباطیست؟]
🔹گفتگوی با خود (self-talk) مفهومی متفاوت از "تفکر" است. تفکر جریانی ذهنی است که انسان در طی آن برای حل مجهولها به سراغ انبان معلومهایش میرود؛ الفکر هو ملاحظه المعقول لتحصیل المجهول. در تفکر با انسانی پرسشگر مواجهیم که به دنبال یافتن پاسخ است، اما در گفتگوی با خود، همین انسان تبدیل به دو خویشتن درونی متفاوت میشود که با یکدیگر مشغول مباحثهاند؛ خویشتنی که میگوید و خویشتنی که میشنود. فرض کنید امروز تصادف کردهاید و پس از یک روز پر ماجرا، آخر شب در اتاقی نشستهاید و ذهنتان مشغول اتفاقات امروز است. تا آنجا که به علت تصادف و جزییات تصادف و هزینه تعمیرگاه فکر میکنید، هنوز به منطقه "گفتگوی با خود" پا نگذاشتهاید. آنجا که شروع میکنید به سرزنش خود ("علی چرا اینطور رانندگی کردی؟") یا دلداری خود ("حالا کاریه که شده، بالاخره تصادف برای همه پیش میاد") یا تحکّم به خود ("از این به بعد هیچ وقت حق نداری موقع رانندگی با موبایل صحبت کنی") گفتگوی با خود آغاز میشود.
🔹همانگونه که شیوه گفتگوی دو نفر با یکدیگر میتواند بینهایت الگوی متفاوت داشته باشد، گفتگوی درونی نیز چنین است و میتواند رنگ انتقادی، حمایتگرانه، عاطفی، از موضع برابر، از موضع بالاتر و غیره داشته باشد. اینکه "چگونه انسانی هستید؟" به شدت مرتبط است به اینکه "چگونه با خود گفتگو میکنید؟" یا بهتر بگویم: مرتبط است به اینکه "بلدید با خودتان درست صحبت کنید؟"
🔹در روایات متعددی از مفهوم واعظ درونی ("واعظ من نفسه") گفتگو شده است. در روایتی از امام جواد (علیهالسلام) میخوانیم که مومن به سه چیز نیاز دارد: توفیقی از جانب خدا، واعظی از درون خودش و پذیرش داشتن نسبت به آنکه خیرخواه اوست. (الوافی:۲۸۴:۲۶)
وعظ درونی، شیوه خاصی از گفتگوی با خود است که چند ویژگی دارد؛ اولا ترکیبی از انتقال احساس و شناخت است؛ ثانیا از موضع بالاتر است و ثالثا رنگ محبت و دلسوزی دارد.
🔹این نوع گفتگو همان است که در نقاط عطف معنوی بسیاری از اولیاء خدا از آن شنیدهایم که درون خودشان با خویشتنِ خود گفتگو کردهاند و توانستهاند راه درست را پیدا کنند. در حقیقت این نقاط عطف، حاصل گفتگوهای موفق درونیاند که البته معمولا روایتنشده باقی ماندهاند، مگر آنجایی که خود شخص برایمان روایتش کرده است. مثلا:
حسن بن شمّون میگوید: به امام صادق(ع) نامه نوشتم و از فقرم گلایه کردم. نامه را فرستادم اما با خودم گفتم: "مگر آقا نفرموده بود که فقر کنار ما بهتر از ثروتمندی کنار دیگران است؟" جواب نامه رسید. آقا نوشته بودند: خدا به وسیله فقر، بندگان خوبش را از گناه تطهیر میکند و البته از بسیاری از گناهان هم میگذرد. بعد در انتهای نامه اضافه کرده بودند: این همان چیزی است که خودت هم به خودت گفتی که فقر کنار ما بهتر از ثروتمندی کنار دیگران است.(عوالم العلوم:۲۴۴:۲۰)
و شگفت اینکه اگر کسی گفتگوی درونی را نیاموزد، گفتگوی بیرونی موفقی نیز نخواهد داشت، چنانکه امام باقر (علیهالسلام) فرمودند: کسی که خدای متعال برایش واعظ درونی قرار ندهد، مواعظ مردم هم به کارش نخواهد آمد.(تحفالعقول:۲۹۴:۱)
🔹بنابراین خوب بودن من به شدت وابسته به این است که بلد باشم با خودم گفتگو کنم؛ به وقتش خودم را نصیحت کنم، به وقتش خودم را سرزنش کنم و به وقتش خودم را دلداری بدهم. همچنین اگر میخواهم فرزندم انسان خوبی باشد، باید صحبت کردن با خودش را به او بیاموزم؛ یعنی امر تربیت نیز به شدت امری ارتباطی است.
🔹و سوال آخر اینکه آیا میتوان مهارت گفتگوی با خود را آموخت و اساسا آیا ضرورتی دارد که برنامه و طرح مشخصی برای تقویت آن داشته باشیم؟ مثلا در تربیت فرزند، همانطور که تعامل صحیح با دیگران را به او میآموزیم، آیا ضرورت دارد که در قالب شعر و بازی و داستان، گفتگوی صحیح با خودش را نیز به او بیاموزیم؟
قطعا بله و چقدر ایدههای خلاقانه و جذابی میتواند در این مسیر شکل بگیرد..
از کانال دین و رسانه
https://eitaa.com/ghete50
داستان متفاوت یک شهید در "تنها برای لبخند" به قلم برادر عزیز مهدی جمشیدی 👇👇
https://www.mashreghnews.ir/news/1470945/%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%88%D8%AA-%DB%8C%DA%A9-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%84%D8%A8%D8
https://eitaa.com/ghete50
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ اشتباه هواپيماي اوكرايني را تكرار نكنيم!
👤 بیژن عبدالكریمی، استاد فلسفه ایرانی
🔹(در پاسخ به سوالی درباره مسموميت دانشآموزان) من يك معلمم و در جايگاهي نيستم كه اطلاعات امنيتي خاصي داشته باشم. بنابراين در يك كلمه بايد به شما بگويم كه نميدانم. اما با توجه به شواهد و قرائن و عدم واكنش نيروهاي اطلاعاتي ايران، مشخص است كه اين رخداد از پيچيدگيهاي بسياري برخوردار است و يك معادله جدي است.
🔹با توجه به اينكه در تمام كوچه و پسكوچههاي ايران دوربين وجود دارد، اما هنوز، افراد مهاجم ديده يا دستگير نشدهاند. به نظر ميرسد اين حركات تروريستي، كار اسراييليها باشد. در واقع وارد مرحله جديدي از جنگ شدهايم كه اينبار در داخل مرزهاي كشور به جريان افتاده است.
🔹جهان وارد مرحله جديدي شده است و حكومتها و دولتها براساس منافع خود از تكنولوژيهاي بسياري استفاده و سوءاستفاده ميكنند.
🔹من از قدرت سياسي كشور صراحتا ميخواهم اشتباهاتي را كه درخصوص هواپيماي اوكرايني مرتكب شدند دوباره تكرار نكنند.
🔹سقوط هواپيماي اوكرايني نتيجه رفتار بچههاي ايران نبود، بلكه حاصل شكست ما در جنگ سايبري بود. قدرت سياسي اما به خاطر غرورش و به خاطر اينكه نميخواست شكست را در عرصه سايبري بپذيرد به شكست سنگينتري تن داد. يعني سقوط هواپيماي اوكرايني به گردن نيروهاي داخلي انداخته شد و به يك حربه عليه منافع ملي ما بدل شد. در صورتي كه اگر قدرت سياسي در روز نخست واقعيت را مطرح ميكرد و در عرصه رسانهاي درستتر عمل ميكرد، امروز هم كشور با بحرانهاي كمتري مواجه ميشد. قدرت سياسي بايد بداند كه ميدان نبرد امروز وارد مراحل ديگري شده است.
🔹(براي پيروزي در اين نبرد تكنولوژيكي كه شما ميفرماييد قلمروي متفاوتي پيدا كرده است، چه بايد كرد؟) اگر شرايط به همين شكل بماند، من فكر ميكنم مردم ما و جامعه ما به سمت يك شكست حركت ميكنند.
🔹قدرت سياسي و گفتمان انقلاب ما، ديگر گفتوگويي با جامعه ندارد. وقتي گفتوگو نباشد، تفكر هم وجود نخواهد داشت.
🔹وقتي جريان فكري، امكان گفتوگويش را با واقعيتها، جامعه، ديگران و حتي با خيرانديشان از دست بدهد، قدرت تفكر خود را از دست ميدهد.
🔹وقتي سيستم، قدرت تفكرش را از دست بدهد، ناچار است، عكسالعملي برخورد كند. به همين دليل من گفتمان انقلاب و قدرت سياسي كشور را به دليل فقدان گفتوگو و عدم اراده براي گفتوگو محكوم كرده و آن را عامل مهمي براي بروز بحرانها ميدانم.
🔹نقد بعدي من متوجه روشنفكران و مردم است. در كمتر مرحله تاريخي ميبينيم كه مردم يك كشور با دشمنانش همسو شود. براي من به عنوان يك معلم فلسفه بسيار بسيار دردآور است كه در ذهنيت مردم ايران اينگونه جا افتاده كه اين ترور (مسموميت دانشآموزان) يا كار خود حكومت، جا افتاده است يا اگر هم كار خارجيها باشد نشاندهنده ضعف سيستم و ناكارآمدي سيستم باشد. امروز بخشي از مردم، طبقه متوسط، بسياري از روشنفكران و اپوزيسيون اينگونه ميانديشند. اما نظام سلطه به عنوان عاملان اصلي در پشت صحنه پيروزمندانه به ما ميخندند و پيروزي را جشن ميگيرند. آينده يك چنين مردمي با يك چنين روشنفكران و سياستمداراني، چندان روشن نخواهد بود. اميدوارم اين فرياد انتقادي من به جايي برسد.
🔹روشنفكران و قدرت سياسي به يك اندازه در به وجود آمدن يك چنين فضايي مقصرند. مردم بيتقصيرند و قرباني شرايطاند. وحشتناك است كه مردم ايران ناچارند پاي رسانههايي نشسته و خط بگيرند كه شبانهروز عليه منافع ملي گام بر ميدارند./ اين وضعيت نشانگر شكست عميق قدرت سياسي در عرصه رسانهاي و در درك مسائل سوبژه مدرن و انسان روزگار ماست. اين شكاف اجتماعي، امروز امنيت ملي ما را به خطر انداخته است.
🔹قدرت سياسي اگر به اين شكاف توجه نكند نهايتا با خون و خونريزي اين شكاف بايد پُر شود يا با تسليم مطلق است كه اين شكاف پر ميشود. حتي اگر در برابر نظام سلطه زانو بزنيم، نميپذيرد و به ما ميگويد، دراز بكشيد و اين چهارتا موشك و پهپادهايي را كه ساختهايم را بايد تسليم كنيم. اين شكاف امنيت ملي ما را به خطر انداخته است. بنابراين هم روشنفكران و هم نظام سياسي بايد بكوشند تا اين شكاف پر شود. احمقانهترين مساله هم اين است كه روشنفكران بگويند تقصير قدرت سياسي است و قدرت سياسي بگويد تقصير روشنفكران است. وقت پيدا كردن مقصر نيست، وقت اين است كه براي ترميم اين شكاف تلاش شود.
🔹قدرت سياسي و اپوزيسيون و پوزيسيون در حكم 2 تيغه يك قيچي واحد هستند كه منافع ملي ما را قرباني ميكنند. يكي با عدم استقبال از گفتوگو و ديگري با حادتر كردن شكافهاي اجتماعي./ اعتماد
@Rasad_tahlil