هدایت شده از اندیشکده تثبیت| حسینی
✅ پیروزی جبهه مقاومت در قدرت نرم
🔸 یکی از مباحث این کانال، ارزیابی بررسیهای استراتژیک مراکز مطالعاتی جهان است. باتوجه به گذشت نزدیک به 4 ماه از جنگ علیه غزه، یکی از بحثهای مهم، ارزیابی افکار عمومی جهان عرب از این جنگ است. «مرکز عربی تحقیقات و مطالعات سیاستگذاری»، شانزده کشور عربی را مورد بررسی قرار داده است تا مشخص کند که افکار عمومی عرب در رابطه با جنگ اسرائیل علیه غزه چه موضعی دارند.
🔹 این نظرسنجی با پرسش از 8000 پاسخدهنده در دوره 12 دسامبر 2023 تا 5 ژانویه 2024 در موریتانی، مراکش، الجزایر، تونس، لیبی، مصر، سودان، یمن، عمان، قطر، کویت، عربستان سعودی، عراق، اردن، لبنان و کرانه باختری انجام شد. اگرچه ممکن است انتقاداتی به روش این نظرسنجی وارد باشد، اما همینقدر هم خیلی چیزها را ثابت میکند. تفوق محور مقاومت در «قدرت نرم» و بیدار شدن وجدان عمومی جهان، بهوضوح در این گزارش موج میزند.
🔸 در مورد اصل جنگ ، 92 درصد جهان عرب بر همبستگی با مردم فلسطین در غزه اجماع دارند. در مورد عواملی که اسرائیل را قادر میسازد به جنگ غزه ادامه دهد، 50 درصد حمایت نظامی و سیاسی آمریکا را مهمترین عامل عنوان کردهاند، 14 درصد نیز شکست دولتهای عربی در اتخاذ اقدامات قاطع علیه اسرائیل برای توقف این جنگ را مهمترین عامل عنوان کردهاند. 11 درصد، توافقات اخیر عادیسازی بین اسرائیل و برخی دولتهای عربی را نام بردند، 10 درصد نیز معتقدند که حمایت دولتهای غربی از اسرائیل دلیل اصلی است.
🔹 59 درصد از پاسخدهندگان گزارش دادند که مطمئن شدهاند امکان صلح با اسرائیل وجود ندارد، 14 درصد گزارش کردند که تردیدهای جدی دارند و 9 درصد گفتند که به امکان صلح با اسرائیل در وهله اول اعتقاد ندارند. درباره عکسالعمل قدرتهای منطقهای و بینالمللی به جنگ اسرائیل علیه غزه، اجماع تقریباً 94 درصدی موضع آمریکا را بد و 82 درصد آن را بسیار بد ارزیابی کردند. 76 درصد معتقدند که موضع آنها نسبت به آمریکا منفیتر شده است، 19 درصد گفتند که موضع آنها تغییر نکرده است و 1 درصد نیز گفتهاند که موضع آنها مثبتتر شده است.
🔸 تقریباً 92 درصد اتفاقنظر دارند که مسئله فلسطین مربوط به همه اعراب است و نهفقط فلسطینیها. از سوی دیگر، 6 درصد گفتند که این موضوع تنها مربوط به فلسطینیها است و آنها بهتنهایی باید برای حل آن تلاش کنند. شایانذکر است که 92 درصد اتفاقنظر، بالاترین میزان ثبتشده در طول این سالهاست. همچنین نتایج نشان میدهد که افکار عمومی عرب به میزان 89 درصد در به رسمیت نشناختن اسرائیل اتفاقنظر دارند.
🔹 در مورد راهکارها، 36 درصد اظهار داشتند که دولتهای عربی باید تمام روابط یا روند عادیسازی را با اسرائیل لغو کنند، 14 درصد اظهار داشتند که کمکها و حمایتها باید بدون تأیید اسرائیل به غزه وارد شود و 11 درصد معتقد بودند که دولتهای عربی باید از نفت بهعنوان سلاحی برای تحتفشار قرار دادن اسرائیل و حامیانش استفاده کنند. در همین حال 9 درصد معتقد بودند که کشورهای عربی باید یک ائتلاف جهانی برای تحریم اسرائیل ایجاد کنند و 8 درصد نیز اظهار داشتند که دولتهای عربی باید از مردم غزه حمایت نظامی کنند. همچنین درباره اینکه آیا اسرائیل در اجرای نکبت دوم فلسطینیان در غزه موفق خواهد شد یا خیر، 80 درصد گفتند که اسرائیل در اجرای نکبت دوم فلسطینیان در غزه شکست خواهد خورد.
✅ ضمن اینکه معتقدم پیروزی جبهه مقاومت در قدرت نرم، بیش از این گزارش است و این صرفاً شمهای از این پیروزیهاست، لازم به ذکر است این گزارش صرفاً مؤید پیروزی جبهه مقاومت در قدرت نرم است و بدین معنی نیست که از بیعملی، کوتاهی و ترس برخیها در زمینه قدرت سخت چشمپوشی کنیم. هرچند با همین بضاعت کمِ حماس در قدرت سخت، آبروی آمریکا و اسرائیل با آن هیمنه نظامیشان ازبین رفته است.
گزارش کامل را میتوانید از اینجا دانلود نمایید.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 افزایش قدرت و بقا!
💬 علیرضا نوائی
@Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «تکبیر گفتن روی پشتبام» ابتکار تهرانیها بود
💬 رهبر انقلاب:
🔹 سال ۵۷، تهران الهامبخشِ دیگرِ شهرها شد؛ هم در راهپیماییها، هم در تولید شعارها. این شعارهای هماهنگی که میدیدید در همهجای کشور پخش میشود، از تهران الهام داده میشد.
🔹️ این تکبیر روی پشت بام را تهرانیها ابتکار کردند و به جاهای دیگر خبر دادند. بنده خودم در مشهد نشسته بودم، شب یکی از دوستان تهرانی که جزو مبارزین بود، تلفن کرد گفت «بشنو»؛ تلفن را گرفت به سمت صدا، من دیدم صدای «اللّه اکبر» میآید؛ گفت [شما هم] «اللّه اکبر» بگویید، بنده هم با بچّههایمان ــ کوچک بودند ــ رفتیم بالای پشت بام و شروع کردیم «اللّه اکبر» گفتن.
💬 بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای کنگره ملی بزرگداشت ۲۴ هزار شهید تهران. ۱۴۰۲/۱۱/۳
@Hasanabbasi_students
امشب رأس ساعت ۲۱
شعارِ اللهاکبرِ بتشکن!
✅کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 همزمان با چهل و پنجمین جشن پیروزی انقلاب اسلامی ندای الله اکبر در سراسر ایران طنینانداز شد.
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از اخبار استراتژیک
✍ هوالحکیم
💢 اندیشکده یقین در هفته نخست اسفند ۱۴٠۲، به مناسبت روز "نقشه خدا و هندسه الهی" برگزار می کند:
🔻 سومین جشنواره فکر فجر
#نقشه_خدا
#هندسه_الهی
@StrategicNews_ir
هدایت شده از یکتا نگار | سالارطایفه
💐 ۲۲ بهمن؛ سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مبارک 🎊
✌️ همه میآییم
✍ فاطمه سالارطایفه
🎨 #نقاشی_دیجیتال
👦 #طراحی_کاراکتر
@fatemeh_salartayefeh
هدایت شده از مشق استراتژی | حائری زاده
🔴 نظریه سیستمهای پیچیده در تحلیل انقلاب (و براندازی در ایران)
🔸 میگویند در یک دهه اخیر انجام «انقلاب» پیچیدهتر از سابق شده است. برای همین نتوانستیم در طغیان زن زندگی آزادی موفق شویم! این ادعا را مستند به شواهد علمی میکنند. در این برنامه از منظر نظریه سیستمها به مسأله پیچیدگی در انقلاب و بررسی آن ادعا پرداختهام.
🎦 مطلب کامل را اینجا ببینید:
▶️ youtu.be/77eW1_bg5OI?si=ZMKs56I1eFdbadmU
▶️ aparat.com/v/Vp9zk
00:11 در دو دهه اخیر تعداد انقلابهای موفق پایین آمده است!
03:01 قاعده سه و نیم درصد برای انقلاب کردن
برای انقلاب کردن کافی است حداقل سه و نیم درصد از مردم یک کشور در میدان کنشگری انقلاب مشارکت فعال داشته باشند.
03:54 طبق این قاعده باید پرسید چرا طغیان زن زندگی آزادی نتوانست کمتر از دو میلیون نفر را به میدان بیاورد؟!
05:02 آب بستن به مفهوم انقلاب!
10:57 انقلاب اسلامی ایران پیچیدهترین انقلاب دنیا بر اساس تئوری سیستمها
11:59 دو مؤلفه متضاد که میتوانند مردم را به میدان انقلاب بکشانند.
14:55 تئوری سیستمهای پیچیده و تحول در نظریهپردازی انقلابها
21:46 زبان انقلاب اسلامی #زبان_فطرت است
به امام گفتند چگونه میخواهید انقلاب خود را صادر کنید، امام فرمود به زبان فطرت.
24:52 فطرت چیست؟
رسول اکرم (ص) فرمود: فطرت قرآن درون است و قرآن فطرت بیرون.
25:05 خطمشی گام دوم انقلاب مبتنی بر تئوری سیستمها
خطمشی گام یکم انقلاب ملتسازی بر مدار فطرت بود. اما گام دوم انقلاب باید پیشتر رفته و بر مبنای قرآن، نظامسازی انجام دهد.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@haerizadeh_h
🔰 ۲۲بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مبارک باد 🎊🎈
@Hasanabbasi_students
🇮🇷جاویدان انقلاب اسلامیِ عزیزِ ما!
🔹 در میان انقلابهای مختلف دنیا، انقلاب اسلامی ایران در سال 57، همواره از حیث ماهیت، چگونگی و علل تحقق آن مورد مداقه و مطالعهی اندیشمندان حوزههای مختلف بوده است.
🔹گرچه انقلاب اسلامی ایران در سال 57 در جهت تغییرات بنیادین ساختار سیاسی حکومت رقم خورد؛ اما چند خصیصهی مهم پیرامون آن میتوان برشمرد که آن را از سایر انقلابها متمایز مینماید.
🔹یکی از علل شکلگیری انقلاب اسلامی، مردمی بودند که نیاز به تغییر را در خود و در جامعهی خود احساس نمودند. حکومت پهلوی آن روزگار بسیاری از حدود و خطوط قرمز مردم را زیر پا نهاده بود و همین امر سبب نارضایتی و خروش بسیاری گردید. لذا این انقلاب کاملا مردمی بوده و تکیهی آن بر مردم بود، چه آنکه این عامل مهم منطبق بر سنت قرآنیِ «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» بود.
🔹بشر فطرتا آزادیخواه است و هیچگونه ظلمی را برنمیتابد و همین خصیصهی وی در همیشهی تاریخ، عامل حرکت و تحول جوامع بشری بوده است. علت دیگر تحقق این انقلاب حس آزادیطلبی و استقلالخواهی مردم بود که توسط امام راحل (ره) در مردم زنده شد و جان دوباره یافت.
🔹 نکتهی درخور توجه و مهم دیگر، داشتن ماهیت الهی و معنوی انقلاب اسلامی و ممزوج بودن آن با متغیر بنیادین ایمان میباشد. مردم به کمک باورهای دینی خود و در جهت حفظ حدود و ارزشهای دینیای که بدان پایبند بودند با یکدیگر همگام شدند و توانستند چنین تحولی را سبب گردند.
🔹بیشک تحولی که مولفهی مهم مردمی بودن زیربنای آن باشد و به مردم تکیه داشته باشد و مطابق فطرت بشری و قوانین الهی نیز رقم بخورد، مستحکمتر و پایدارتر خواهد بود و بقای آن تضمین شده است. همچنین بر خلاف برخی نظریه پردازان که برای بسیاری از انقلابها دورههای تولد، رشد و نزول را متصور هستند، انقلاب اسلامیِ ما به دلیل آنکه واجد ویژگیهای دینی و مطابق قوانین الهی است، و به جهت آنکه قوانین الهی محدود به زمان و عصر و مکان خاصی نیست، همواره پویا و در حال رشد است.
🔹امام خامنهای (مدظله العالی)، انقلاب اسلامی را شجره طیبهای تنومند و تناور میدانند که از استحکام ساخت درونی برخوردار است و ریشهدار میباشد و چون قائل به مقاومت در سایهی ایمان و باورمند به وعدهی الهی است، بیان میدارند هیچ طوفانی نمیتواند آن را از جای برکند. ایشان بر این باورند که این انقلاب یک نظم جدید برای بشریت ارائه نموده است و نسخهی حرکت و پیشرفت همهی مسلمان در جهان اسلام میباشد.
🔸بر همین اساس، مادامی که این انقلاب ماهیت معنوی و الهی خود را حفظ نماید و پایبند به صیانت از هویت انقلاب اسلامی خود باشد و ارزشهای آن از سوی آحاد جامعه شناخته و ارج نهاده شوند، با پشتیبانی مردم فقید، ایرانِ عزیز پابرجا و جاودان خواهد بود.
🔸ضمن آنکه قادر است روحیهی انقلابی خود را صادر کند و یقینا برای مظلومان عالم از حیث ایستادگی در مقابل زورگویان، عبرتآموز است.
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
✅کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 زنی که غیرت مردها را به جوش آورد...
🔹 پرستار بیمارستان الناصر خان یونس وقتی می بینید جوانی توسط تک تیراندازان رژیم صهیونیستی مجروح شده و کسی جرئت یاری رساندن به جوان را ندارد، خود دل به دریا می زند و برای یاری رساندن به جوان مجروح این چنین غیورانه زیر تیرهای دشمن حرکت می کند. وقتی جوانان این صحنه را مشاهده می کنند آنان نیز برای حمل مجروح به یاری پرستار می شتابند.
🔹 زن صالح مبدا خیرات است و بزرگترین هنرش رشد دادن اخلاق و عواطف انسانی در جنس بشر است. زنان به طور ویژه ارزشمند هستند، چرا که عنصر فرهنگساز و تعالی دهنده جامعه هستند. امامین انقلاب بارها پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل یک حکومت دینی که مبدا فرهنگ سازی در جهان مدرن شد را مرهون حرکت و پیشگامی زنان متدین ایرانی دانستهاند. امروز هم زن فلسطین این ماموریت الهی را یافته و به درستی رسالتش را به سرانجام خواهد رساند و آزادی ملت و وطن را به ارمغان خواهد آورد.
✍ عالیه سادات
@Hasanabbasi_students
42.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نقد و بررسی مستند دوئل امجدیه
🔹 در روزهایی که ذهن ها مشغول جام ملت های آسیاست و در گوشه ای از کره زمین هر روز عاشورا برای فلسطینیان رقم می خورد، این بار کافه مستند به سراغ مستند دوئل امجدیه رفت. مستندی که برای اولین بار به طور عمومی از شبکه افق به نمایش در آمد.
@Hasanabbasi_students
♨️⚠️ قاعده تثبیط
🔹 جدا از موارد خاص که عذری وجود داشته باشد، چرا برخیها هیچوقت توفیق شرکت در راهپیمایی ندارند؟ چرا برخی توفیق شرکت در انتخابات ندارند؟ چرا برخی توفیق مجاهدت در جبهههای مختلف علمی، فرهنگی، نظامی، اقتصادی و... حق نصیبشان نمیشود؟
🔸 راز این موارد در قاعدهای قرآنی تحت عنوان تثبیط نهفته است. قرآن کریم میفرماید: وَلَوْ أَرَادُوا الْخُرُوجَ لَأَعَدُّوا لَهُ عُدَّةً وَلَٰكِن كَرِهَ اللَّهُ انبِعَاثَهُمْ فَثَبَّطَهُمْ وَقِيلَ اقْعُدُوا مَعَ الْقَاعِدِينَ (٤٦ توبه) وقتی خداوند کسی را مبعوث نکند، او را تثبیط میکند لذا نمیتواند در راه حق قیام کند. تثبیط یعنی خداوند نمیگذارد آنها قیام کنند؛ یعنی به مادیات و مسایل دنیوی میچسباندشان.
🔹 بالعکس، وقتی کسی در راه حق مبعوث شود، فوادش تثبیت میشود و میتواند قیام کند. تثبیت یعنی به گونهای خاص تأییدشان میکند و نوع خاصی از آرامش به آنها میدهد تا بتوانند قیام کنند.
🔸 در عرصه اجتماعی نیز همین طور است. برخی جوامع تثبیط میشوند و توفیق قیام و جهاد از آنها گرفته میشود نظیر برخی کشورهای بیخاصیت عربی؛ اما برخی جوامع تثبیت میشوند یعنی زمینه قیام و جهاد در آنها فراهم میشود نظیر ایران در نیمقرن گذشته و اخیراً یمن.
‼️ هشیار باشیم مبادا کاری کنیم که خداوند از مبعوث شدن ما کراهت داشته باشد! مبادا مشمول دکترین تثبیط شویم! مبادا جامعه ما تثبیط شود! هجرت از تثبیط به تثبیت، یکی از لوازم زندگی توحیدی است.
درباره این قاعده و سایر قواعد قرآنی برای معرفت توحیدی در آینده بیشتر خواهم گفت...
#قواعد_قرآنی
#معرفت_توحیدی
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
🔰 صورتیها اختلال ایجاد نکنند مردم همچنان انقلابیاند
🔹 متاسفانه مدتی است شاهد هزینه بودجههای کشور به اسم جذب حداکثری برای برنامههای فانتزی با حضور مداحان پاپ خوان در کشور هستیم. اما آنچه که امروز در ۲۲ بهمن دیدیم، شور زندهی مردم انقلابی بود که با همه نارضایتیها پای انقلاب ماندهاند. مردم ما هنوز متاثر از هیاتهای انقلابی و تریبونهای ولایی هستند .
هرچقدر هم عدهای به اسم کار فرهنگی قربان لاک سیاه بروند، یا بیحجابها را دعوت به جشن انقلابی بکنند، ۲۲ بهمن واقعیت گرایشات انقلابی مردم را نشان داد.
🔹 آن چه که کف میدان و پشت آرمانهای انقلاب اسلامی ایستاده، مردم انقلابی است که جان میدهند اما ذره ای از ارزشهای انقلابی و دینی کوتاه نمیآیند.
🔹 نکته بسیار مهم دیگر که باید بشارتش را به مردم انقلابی بدهیم شکست پروژه عادی سازی بیحجابی بود که دشمن از اجرای این پروژه در راهنمایی ۲۲ بهمن کوتاه آمد و بر خلاف سال قبل که سرمایه اجتماعی خود را صرف آن میکرد، امسال خبری از بی حجاب در راهپیمایی نبود.
🔹 پس آنچه که به نظر میرسد درست است، مسئولین کشور فارغ از هوچیگریهای صورتیها، به سرمایه بزرگ فرهنگی کشور توجه کنند و مطالبات آنها را دریابند و به قلهها صعود کنند. اگر مسیر پیشرفت به درستی طی شود جذب حداکثری نیز اتفاق خواهد افتاد.
✍ عالیه سادات
@Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 حالا بچه تون رو بفرستید آمریکا ارواح عمه اش پروفسور بشه 🤣😆
🔹 درگیری عادی دو خودرو در جادهای در آمریکا و سطح بالای خشونت که به قتل یکی از طرفین منجر شد!
@Hasanabbasi_students
🔰 نرخ طلاق (نسبت تعداد طلاق ثبت شده به ازدواج ثبت شده در یک سال) در کشورهای مختلف بر اساس آمار "world of statistics":
🇮🇷 ایران: ۱۴٪
🇲🇽 مکزیک: ۱۷٪
🇪🇬 مصر: ۱۷٪
🇧🇷 برزیل: ۲۱٪
🇹🇷 ترکیه: ۲۵٪
🇯🇵 ژاپن: ۳۵٪
🇩🇪 آلمان: ۳۸٪
🇬🇧 بریتانیا: ۴۱٪
🇦🇺 استرالیا: ۴۳٪
🇨🇳 چین: ۴۴٪
🇺🇸 ایالات متحده: ۴۵٪
🇰🇷 کره جنوبی: ۴۶٪
🇮🇹 ایتالیا: ۴۶٪
🇨🇦 کانادا: ۴۷٪
🇫🇷 فرانسه : ۵۱٪
🇺🇦 اوکراین: ۷۰٪
🇷🇺 روسیه: ۷۳٪
🇪🇸 اسپانیا : ۸۵٪
🇵🇹 پرتغال: ۹۴٪
✍ پ ن: بدون شک نرخ طلاق، معیار و متغیر مهمی است که وضعیت بلوغ روانی، بلوغ عاطفی، میزان رشدیافتگی عقلانی و میزان اجتماعی شدن مردم یک جامعه را نشان میدهد و بر سلامت روانی و آینده اجتماعی و اقتصادی مردم آن جامعه اثر عمیقی میگذارد. رسانههای معاند تلاش میکنند تا بنیاد خانواده در کشور ما را متزلزل نشان دهد. در حالی که با مقایسه آماری، جمهوری اسلامی ايران از بسیاری کشورهای مدعی وضعیت بهتری دارد.
@Hasanabbasi_students
🔰 ناصرالحسین
🔹 به مناسبت میلاد امام حسین علیه السلام و روز پاسدار 🌸
@Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 رهبر انقلاب: «کار برای خدا» تأثیرات و منافعش تمامنشدنی است.
@Hasanabbasi_students
🔰 پاسداری شیخ زکزاکی از اسلام و انقلاب اسلامی 🌸
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از جامعه بانوان استراتژیست
Dardhayam Koo-002.mp3
7.62M
بسم الله الرحمن الرحیم
💬 فایل صوتی وصیت نامه شهید عباس دانشگر
توصیه میکنم این فایل صوتی را گوش دهید. مطمئنا تحت تاثیر قرار میگیرید چون از زبان انسانی بزرگ و دردمند بیان شده است. کسیکه سبک زندگی الهی و نبوی داشته است. کسیکه اهل سکون نبوده و در میدان مجاهدت قدم برداشته است.
اگر در ساعات پایانی شب و هنگام سحر به آن گوش فرا دهید، حس نزدیکتر و قویتر و عمیقتری نسبت به آن پیدا خواهید کرد.
✍سمانه_سالارطایفه
@mahyas_wrote
✅کانال رسمی جامعه بانوان استراتژیست
🌐 @strategistladies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پرتویی از عظمت حسینبنعلی(ع)
💬 رهبر انقلاب:
🔹 روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیهالصّلاةوالسّلام روز باعظمتی است. به فرمایش مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی ملکی - عالمِ فقیهِ عارفِ بزرگوار - عظمت روز سوّم شعبان را باید بهعنوان پرتوی از عظمت حسینبنعلی بهحساب آورد و بهشمار آورد؛ روز بزرگی است.
🔹 در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را - که نظیر و شبیهی ندارد - ارائهی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد؛ الگو است.
@Hasanabbasi_students
دموکراسیبازی (۲)
منتخب آنها، مصطفای ما
🔸 از آغاز غیبت کبری تا کنون، بر طبق شواهد و اسناد تاریخی، ۶۱ مرجع عام، زعامت شیعیان جهان را برعهده داشتهاند. قبل از امام خامنهای و امام خمینی، پنجاه و نهمین زعیم شیعه، آیتالله بروجردی است. از شیوه انتخاب افراد این لیست شصت و یک نفره تا قبل از آیتالله بروجردی اطلاع خاصی در دسترس نیست ولی در آنچه در مورد ایشان نقل شده است نکته بسیار مهمی وجود دارد و آن اینکه آیتالله بروجردی بعد از بازگشت از نجف به قم نمیروند و در بروجرد ساکن میشوند تا اینکه سالها بعد از وفات شیخ عبدالکریم حائری (بزرگ حوزه قم) و سید ابوالحسن اصفهانی ( زعیم شیعه آن دوران)، پس از اصرار چندین ساله مردم و علمای بزرگ قم با اکراه حاضر میشوند به آنجا عزیمت کنند و عهدهدار این مسئولیت بزرگ شوند.
🔸 حال این فرایند انتخاب را مقایسه کنیم با آنچه ما در این سالها خواستهایم مطابق با قواعد دموکراسی غربی در انتخاباتهای مختلف حتی انتخابات مجلس خبرگان اجرا کنیم.
🔸 از سال ۱۳۶۲ که نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری تشکیل شد تا ۱۴۰۲ که در آستانه انتخابات ششمین دوره آن هستیم ۴۰ سال میگذرد. چهل سالگی دوران پختگی و کامل شدن است، لذا توقع این است که این نهاد و فرایند انتخاب اعضای آن نیز بعد از چهل سال به یک پختگی نسبی رسیده باشد اما هرچه از تأسیس این نهاد مهم گذشته است، فرایند انتخاب اعضای آن ، بیشتر به انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا با همه جناحبازیهای سیاسی و زد و بندهای اقتصادی و رزومهبازیهای رایجشان شبیه است تا انتخاب عدهای عالم و مجتهد پا به سن گذاشته و وفادار به انقلاب که وظیفه خطیر و حساس انتخاب رهبر را به عهده دارند.
🔸 پختگی فرایند انتخاب اعضای مجلس خبرگان در این است که این افراد از بین علمای شاخص و برجسته هر قوم و دیاری، مطابق با سنت الهی #اصطفی شوند نه به سبک دموکراسی غربی #انتخاب.
🔹 در انتخاب، فرد (نامزد انتخابات) باید خود را به مردم #عرضه کند، اما در اصطفی فرد از طرف مردم مورد #تقاضا قرار میگیرد (یا به عبارتی دیگر در انتخاب، فرد باید به مردم روی آورد اما در اصطفی مردم به فرد روی میآورند.)
🔹 در انتخاب، فرد باید برای برگزیده شدن با دیگران #رقابت کند، اما در اصطفی فرد شخصا تمایلی به قبول مسئولیت ندارد و لذا اصلاً رقابت بیمعناست.
🔹در انتخاب، رضایت #مردم (و تمایلاتشان) مهم است اما در اصطفی رضایت #خدا.
🔹 در انتخاب، #آینده مهم است و وعدههای فرد، اما در اصطفی #عاقبت مهم است و کارنامه فرد.
🔸 اگر مصطفی شدن افراد برای مجالس و شوراهای مختلف محلی و ملی از جمله مجلس شورای اسلامی خیلی از واقعیات فعلی ما فاصله دارد اما حداقل برای مجلس خبرگان رهبری میتوان به آن فکر کرد.
@Ebrahim_Nowrouzi