🔰۲۳۲-چرا بسیاری از دنیاطلبان بیش از آخرتگرایان از مواهب دنیا بهرهمند میشوند؟
🔹در پاسخ به این پرسش باید توجه داشت که خداوند انسان ها را مختار آفریده و علاوه بر این، نعمتهای دنیوی را در اختیار همه نهاده است. انسانها باید با اختیار و ارادۀ خود از این نعمتها استفاده کنند. خداوند بنا ندارد این ساختار را بر هم بزند و کسی را در تنگنا قرار دهد تا به زور ایمان بیاورد؛ یعنی کافران را از نعمتهای دنیا بیبهره سازد تا آ نها به طمع دنیا، به اجبار مؤمن شوند. دنیا محل آزمون است و هرکس در مواجهه با پدیدههای دنیا آزمون خود را پس میدهد.
خداوند برای اینکه انسانها در این امتحان سربلند شوند، به ایشان آموزش داده است که در چهارچوب عقل و شرع از نعمتهای دنیا بهره مند شوند. در این میان تعدادی از انسان ها به طرح و برنامۀ الهی عمل میکنند و از نعمتهای الهی بهره میبرند. این افراد برای کسب سودِ بیشتر حاضر به کم فروشی و گران فروشی و احتکار و رباخواری نیستند. به همین دلیل مقداری از سودهایی را که از راه حرام میتوانستند به دست آورند از دست میدهند. درمقابل، انسانهایی که قید و بندی ندارند، برای به دست آوردن ثروت و قدرت، از هر راهی میروند و هرجا منفعتی ببینند به آن چنگ میزنند. روشن است که این افراد از موقعیت مالی و قدرت سیاسیِ فزون تری برخوردار میشوند و وضعشان از مؤمنان و مسلمانان مطلوب تر جلوه میکند.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۱،صص۴۰-۳۹.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد21
@Hedayatnoor
طبق تعالیم اسلامی، یکی از وظایفی که بر عهدۀ انسان دین دار نهاده شده حفظ سلامتی است. بسیاری از دینداران به این امر توجهی نمیکنند و چه بسا باور ندارند که توجه به سلامت جسمانی از وظایف دینیِ ایشان است.
اما باید توجه داشت که این جسم و این «حمّال جان »، امانت الهی نزد انسان است و حفظ آن به لحاظ تغذیۀ سالم و دیگر عوامل عافیتِ جسمانی وظیفۀ هر انسان مسلمان است. جسم سالم، زمینۀ دین داری سالم را فراهم میسازد و جسم ناسالم، دین داری آدمی را دچار اختلال میکند و انسان را در مسیر داشتنِ عقاید سالم و اخلاق سالم و احکام سالم مساعدت نمیکند. از سوی دیگر، یکی از برکات دین داریِ نیکو سلامت جسمانیِ انسان است؛ یعنی اگر دین داران احکام دین را به خوبی رعایت کنند و اوامر و نواهی الهی را در زندگی خویش جاری سازند، از سلامت در بدن برخوردار میشوند. با این حساب برخی آمارهای ناامیدکنندهای که دربارۀ بهداشت و سلامت در کشورهای اسلامی وجود دارد با روح راستین دین داری همخوان نیست و جامعهای که ادعا میشود بر پایۀ نگرش دینی بنا شده است نباید این گونه باشد.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۵، صص ۳۸۶-۳۸۵.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۵
@Hedayatnoor
72_Momenon_,A31,A32,P1_Aya_Hameye_Aghvam_Va_Tamadonha_Payambar_Dashtand.mp3
3.82M
آيا همهى اقوام و تمدنها پيامبر داشتند؟
چرا بشر نياز به پيامبر دارد؟
٧٢-سوره مباركه مؤمنون جلسه ١٩
آيه ٣١ و ٣٢ (قسمت اول)
محمدعلى انصارى
زمان: ١٨:٤٣ حجم: ٣.٦ MB
#تفسیرقرآن
#مومنون
@Hedayatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آثار و برکات دعا در حق بندگان خدا
محمدعلی انصاری
زمان: ۱:۴۴ حجم: ۷.۶ MB
#ویدئو
#ترنم_وحی
@Hedayatnoor
26_Khotbeh109_j7,P3_Ravesh_Va_Shiveye_Raftare_Payambar_Ba_Donya.mp3
3.98M
روش و شيوهى رفتار
پيامبر صلیاللهعلیهوآله با دنيا
٢٦-شرح خطبه ١٠٩، جلسه ٧
(بخش سوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١٦:١٤ حجم: ٣.٧ MB
#نهج_البلاغه
#خطبه109
@Hedayatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اثر مهلک و دورویی و نفاق با انسانها
محمدعلی انصاری
زمان: ۵:۳۸ حجم: ۱۸.۸ MB
#ویدئو
#ترنم_وحی
@Hedayatnoor
6-Doa16.j2.P3.Adame Efrat Va Tafrit Dar Oghobate Khodavand.mp3
3.93M
عدم افراط و تفريط در عقوبت خداوند
٦-شرح دعاى ١٦ صحيفه سجاديه،
جلسه دوم ( بخش سوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١٩:٤٤ حجم : ٣.٧ MB
#صحيفه_سجاديه
#دعاى16
@Hedayatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قرآن صوتی منیب
ترجمه صوتی قرآن محمدعلی انصاری
https://quran.monibapp.ir
@Hedayatnoor
🔰۲۳۳- انسانها در قیامت به چند گروه تقسیم میشوند؟
🔹هنگامی که انسانها پا به قیامت میگذارند، دو گروه میشوند: بعضی از آنها شقی و بعضی سعید هستند.قرآن گروه سومی را مطرح نمیکند. برخی افراد در اینجا سؤالی مطرح میکنند و آن اینکه در دورترین نقاط جهان انسانهایی را میبینیم که نه نشانههای زندگی سعادتمندانه در منش آنها موج میزند و نه نشانههای شقاوت را در زندگی آنها به طور کامل میتوان یافت. برای نمونه برخی انسانها در سن کودکی از دنیا میروند. برخی افراد نیز دیوانه و مجنون هستند و تکلیف از آن ها ساقط است. همچنین برخی از افراد بی ایمان کسانی هستند که اساساً از اسلام و آموزههای قرآن بیخبرند و بی ایمانیشان نه به خاطر لجاجت و دشمنی، بلکه از سر بیخبری و ناآگاهی است. آیا میتوان این افراد را گروه سومی در کنار سُعدا و اشَقیا فرض کرد که در جهان آخرت سرنوشتی مجزا از سرنوشت آن دو گروه دارند؟
پاسخ به این پرسش منفی است. همان طور که بیان شد، انسانها در سرای آخرت یا جزو سعادتمندان هستند، یا در زمرۀ شقاوتمندان. بر مبنای برخی روایات، انسانهایی که به خاطر استضعاف فکری و جهل و ناآگاهی، حجت بر آنها تمام نشده و مؤمن و مسلمان نیستند نیز سرانجام به دو گروه سُعدا و اشَقیا تقسیم میشوند؛ زیرا خداوند در جهان آخرت شرایطی را برای آنان مهیاّ و حقیقت اسام و قرآن را به آنان عرضه میکند و از آنان میخواهد به این کتاب نورانی و دین مبین ایمان بیاورند. آن دسته از انسانهایی که ایمان میآورند، در زمرۀ «سُعَداء » و آن دسته که ایمان نمیآورند و حقیقت درونی خود را برملا میکنند در زمرۀ «أشَقیاء » قرار میگیرند.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۱،صص۵۹۰-۵۸۷.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد21
@Hedayatnoor