«کپسولهایِ کیکی»، مکمل «آشوبهایِ بنزینی»
شواهد نشان میدهد هرجا که مصون از اغتشاشات بنزینی بوده، درون کیکها قرصهایی پیدا شدند تا مردم بترسند.
این یعنی، برنامهریزی میدانی و #رسانه ای سازمانیافته دشمن برای بر هم زدن آرامش جامعه.
#روایت_آشوب_مسلحانه
@hosseinzafari
مهمترین و اصلیترین سرمایه در بحث پژوهشهای دانشگاهی و مورد نیاز کشور، استاد و دانشجو است.
حسین ظفری عضو هیئت علمی و رئیس مرکز رسانه و قدرت نرم دانشگاه جامع امام حسین (ع) در گفتوگو با ایسکانیوز، تقسیم کلانپروژهها به پروژههای خُرد را لازمه جهتدهی به پژوهشهای دانشجویان و استادان دانست. چالشهای پژوهش را از زوایای مختلفی بررسی کرد که ماحصل این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
http://iscanews.ir/news/1056319
@hosseinzafari
طی سالهایی که در حوزه #مدیریت_بحران مطالعه و یا فعالیت اجرایی داشتم، #زلزله_بم سنگینترین سانحه طبیعی بوده است که کشور عزیزمان #ایران آن را تجربه کرده است. ۳۲ هزار کشته و بیش از ۹۰ درصد شهر تخریب شد؛ خساراتش فراتر از سایر زلزلهها بوده.
شهری نابود و نسلی، تحت تاثیر قرار گرفت.
در حوزه مقابله و مواجهه با #بحران ، مهمترین اقدام باز بودن مسیرهای امدادی است. اما #بم تا کیلومترها با نزدیکترین شهرِ هم استانیاش فاصله داشت و امکان انتقال مجروحان از طریق زمینی بسیار مشکل بود.
فرودگاهش هم جز یک باند متروکه، چیزی بیش نبود. اگر تدبیر #شهید_کاظمی فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه نبود، معلوم نبود که تعداد کشتهها چقدر زیادتر از آمار کنونی شده بود.
به محض ورودش، باند فرودگاه را در اختیار خودش گرفته بود و کنترل و هدایت هواپیماها و بالگردهای حامل مجروحین را بر عهده داشت. با تدبیر او، هر دوازده دقیقه، یک فروند هواپیما یا بالگرد دو ملخه حامل آسیب دیدگان، از فرودگاه پرواز میکرد و به سرعت، سی هزار مجروح از بم انتقال داده شد؛ این تنها با درایت و دلسوزی حاج احمد کاظمی ممکن بود و بس.
#پنجم_دی_ماه #سالروز_زلزله_بم #بازسازی_بم #بم #ارگ_بم #سیل #زلزله #بروات #احمد_کاظمی
@hosseinzafari
زهرا خواجوی، بانوی #فوتبالیست #نهاوند ی که بیش از ۹۴۰ دقیقه دروازهاش بسته ماند و رکورد زد.
او باید الگوی کسانی باشد که مدام غر میزنند که «نمیشود»، «نمیگذارند»، «زن امکان پیشرفت ندارد»، «زنان محدود شدهاند و پیشرفت نمیکنند» و از این دست جملات بیاساس و مایوس کننده.
آفرین بر این فرزندِ موفق ایران زمین. #زهرا_خواجوی #لائودیسه
@hosseinzafari
در حوزه #آینده_پژوهی تغییرات اعم از پیشرفتها و پسرفتها، توسط خود ملتها رقم میخورد. پسرفتها ناشی از انجام یک کار یا عدم انجام به موقع یک اقدام می باشد. این موضوع در مثال زیبای #رهبر_انقلاب در مورد گناه جمعی مردم در دوران مشروطیت و کاملا مشهود است که نتیجه آن تسلط رژیم منحوس #پهلوی بود:
(راجع به انواع گناه) نوع سوم، گناهان جمعی ملتهاست. بحث یک نفر آدم نیست که خطایی انجام دهد و یک عده از آن متضرر شوند؛ گاهی یک ملت یا جماعت مؤثری از یک ملت مبتلا به گناهی میشوند. این گناه هم استغفار خودش را دارد. یک ملت گاهی سالهای متمادی در مقابل منکر و ظلمی سکوت میکند و هیچ عکسالعملی از خود نشان نمیدهد؛ این هم یک گناه است؛ شاید گناه دشوارتری هم باشد؛ این همان «انّ اللَّه لا یغیّر ما بقوم حتّی یغیّروا ما بانفسهم» است؛ این همان گناهی است که نعمتهای بزرگ را زایل میکند؛ این همان گناهی است که بلاهای سخت را بر سر جماعتها و ملتهای گنهکار مسلط میکند. ملتی که در شهر تهران ایستادند و تماشا کردند که مجتهد بزرگی مثل شیخ فضلاللَّه نوری را بالای دار بکِشند و دم نزدند؛ دیدند که او را با اینکه جزو بانیان و بنیانگذاران و رهبران مشروطه بود، به جرم اینکه با جریان انگلیسی و غربگرای مشروطیت همراهی نکرد، ضد مشروطه قلمداد کردند - که هنوز هم یک عده قلمزنها و گویندهها و نویسندههای ما همین حرف دروغ بیمبنای بیمنطق را نشخوار و تکرار میکنند - پنجاه سال بعد چوبش را خوردند: در همین شهر تهران مجلس مؤسسانی تشکیل شد و در آنجا انتقال سلطنت و حکومت به رضاشاه را تصویب کردند. آنها یک عده آدم خاص نبودند؛ این یک گناه ملی و عمومی بود. «و اتّقوا فتنة لاتصیبنّ الّذین ظلموا منکم خاصّة»؛ گاهی مجازات فقط شامل افرادی که مرتکب گناهی شدند، نمیشود؛ مجازات عمومی است؛ چون حرکت عمومی بوده؛ ولو همهی افراد در آن شرکت مستقیم نداشتند. همین ملت آن روزی که به خیابانها آمدند و سینهشان را مقابل تانکهای محمدرضا پهلوی سپر کردند و از مرگ نترسیدند؛ یعنی تحمل و صبر و سکوت گناهآلود پنجاه ساله را تغییر دادند، خدای متعال پاداش آنها را داد؛ حکومت ظلم ساقط شد، حکومت مردمی سر کار آمد؛ وابستگی ننگآلود سیاسی از بین رفت، حرکت استقلال آغاز شد و انشاءاللَّه ادامه هم دارد و ادامه پیدا خواهد کرد و این ملت به توفیق الهی و به همت خود، به آرمانهای خودش خواهد رسید. این به خاطر این بود که حرکت کرد. بنابراین گناه نوع سوم هم یکطور استغفار دارد. (1384/8/8).
@hosseinzafari
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع):
سیلی زدن به آمریکا ادامه دارد/سپهبد #سلیمانی نماد یک انقلابی کامل بود. ایشان با اشاره به اینکه تفکر سردار سلیمانی برخاسته از تفکر امام خمینی(ره) بود گفت: یقین داریم که سیلی زدنها به کشور آمریکا ادامه پیدا میکند.
#حسین_ظفری در اجتماع بزرگ مردم فریدونکنار که به مناسبت شهادت سردار سلیمانی در مصلی نمازجمعه برگزار شد اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر خود توانست انقلاب کند و چهل سال با همین اتکا مسیر را ادامه داد. وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی درحال الگو شدن در دنیا است خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی به یک گفتمان و مدل تبدیل شده و باتوجه به اینکه درحال پیاده کردن الگوی انقلاب بود، آمریکا از او عصبانی شده و او را ترور کردند.
ایشان با تاکید بر اینکه هیمنه آمریکا شکسته شد گفت: جمهوری اسلامی از سال ۵۷ یقه استکبار را گرفته و در چند سال گذشته این موضوع به اوج خود رسیده است.
#ظفری افزود: توانمندی ایران به نقطهای رسیده است که پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی توسط نیروها و ابزارهای دفاعی داخلی سقوط میکند و همچنین درحالی که پس از جنگ جهانی دوم حمله به پایگاههای آمریکا سابقه نداشته اما امروز این امر توسط جمهوری اسلامی انجام میشود.
ایشان گفت: #موشک های ایران به پایگاههایی اصابت کرده که به نوعی چشم و گوش آمریکا و اسرائیل بوده است.
وی تفکر سردار سلیمانی را برخاسته از تفکر امام خمینی(ره) دانست و اظهار کرد: پس از شهادت سردار سلیمانی، سلیمانیهای زیادی تکثیر شدند و جوانان در این مسیر قدم گذاشتهاند.
وی افزود: در پیچ تاریخی که قرار داریم آینده برای ما بوده و این سنت الهی است.
ظفری با اشاره به اینکه توجه سردار سلیمانی به ظرفیت داخل بود و با چراغ بیگانه حرکت نمیکرد یادآور شد: حاج قاسم تفکر نظامی و دفاعی کشورها را مردمی کرده بود و این نشان دهنده درسآموختگی از مکتب امام راحل است و دشمنان هم از این تفکر هراسان هستند.
ایشان با اشاره به اینکه سردار سلیمانی قدرت نظامی و دیپلماسی را با هم داشت تصریح کرد: درحالی که برخی افراد
#سردار_سلیمانی را یک فرد میانه رو معرفی میکنند اما باید بدانند که #حاج_قاسم نماد یک انقلابی کامل بود.
وی افزود: درحالی که تحریمهای زیادی به کشور ما تحمیل شد اما هیچ اثری در کشور نداشت و اندیشکدهها اذعان میکنند که تا چند ماه آینده رشد اقتصادی ایران شروع میشود.
ایشان گفت: ان شاء الله این #جوان ها زانوزدن دائمی استکبار را خواهند دید.
لینک خبر:
http://www.bloghnews.com/news/411104
#رهبر_انقلاب در نماز جمعه ۲۷ دیماه ۱۳۹۸:
#سپاه قدس نیرویی است که به کمک غزه و فلسطین می روند اما برای کشور خودمان امنیت ایجاد می کنند
فریب خوردگانی که یک روزی فریاد زدند نه غزه نه لبنان،نه تنها جان خود را فدای ایران نکردندبلکه راحتی خود را هم حاضر نشدندفدای ایران کنند
کسی که جان خود را فدا کرد همین #شهید_سلیمانی ها بودند.
@hosseinzafari
#رهبر_انقلاب در نماز جمعه ۲۷ دیماه ۱۳۹۸:
🔹جنتلمن های پشت میز مذاکره همان کسانی هستند که به فرودگاه بغداد حمله کردند و سردار سلیمانی را ترور کردند. همانها هستند فرقی ندارند
@hosseinzafari
🔴قدرت نفوذی؛ رویکرد جدید ابرقدرتها؛
از زمانیکه #قدرت_نرم به عنوان رویکردی جدید در اوايل دهه ٧٠ ميلادي (در اوج جنگ سرد) در دستور کار کمیته خطر جاری آمریکا قرار گرفت تاكنون، مدلهاي متعددي از استفاده قدرت براي اعمال و تحميل خواسته های ابرقدرتها بر ساير كشورها بكار گرفته شده است. قدرت سخت، قدرت نرم، قدرت هوشمند و اكنون قدرتي به نام #قدرت_نفوذی .
♦️قدرت نرم چیست و تفاوت آن با قدرت نفوذی چه میباشد؟
در یادداشت زیر به آدرس زیر بخوانید:
https://siasateparsi.ir/fa/news/1245
@hosseinzafari
هدایت شده از جهادِ نخستین
روند علمی انقلاب.pdf
1.68M
#محتوا_دهه_فجر
#وضعیت_علمی
🔸مقایسه وضعیت علمی ایران اسلامی با ایران دوره پهلوی و کشورهای منطقه
🔷دریافت سایر تولیدات 👇
@jahade1
سپهبد شهید سلیمانی در یادواره شهدای مدافع حرم(۹۶/۱۰/۱۷):
برادران، رزمندگان، یادگاران جنگ؛ یکی از شئون عاقبت به خیری «نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب» است/والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری همین است/والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد؛ در قیامت خواهیم دید، مهمترین محور محاسبه این است.
@hosseinzafari
چند نکته پیرامون #راهپیمایی_۲۲بهمن ۹۸ :
۱- مهمترین منبع قدرت یک حاکمیت، نه توپش است، نه تفنگش و نه موشکش؛ بلکه پشتوانهی مردمیاش است. کدام حاکمیت را سراغ دارید که مردمش ۴۱ سال در سرما، در گرما، در تابستان و زمستان؛ مناسبتهای مختلفی چون روز قدس، ۱۳ آبان، ۹ دی و ۲۲ بهمن را شرکت کنند، بدون خستگی و آنهم در اوج فشارهای بینالمللی، در اوج بیمهریهای عدهای روشنفکرِ غربزده و در اوج بیتدبیریهای مسئولان لیبرال.
۲- چه قدرتی بالاتر از این که پیوستگی نسلی در حمایت از حاکمیت وجود داشته باشد؛ یعنی از نسل اولِ انقلاب کننده در راهپیمایی حضور داشتند تا نوجوانان، کودکان و حتی نوزادِ ۶ ماهه. حتی جوانان و نوجوانان پر شورتر از نسل اولیها بودند.
۳- این سرمایه اجتماعیِ ملی، یک شَبه به وجود نیامده است و قطعاً یک شَبه هم از بین نخواهد رفت. این سرمایهی عظیم اجتماعی به سادگی به وجود نیامده و حاصل اعتماد ۴۱ ساله به حاکمیت است و با بیمهریهای مقطعیِ دولتمردان در دورههای مختلف از بین نخواهد رفت.
۴- قطعا اگر عینک بدبینی به مردم را با عینک واقعبینی تعویض کنیم، خواهیم دید که با این ملت، رسیدن به #آینده روشن و رسیدن به اوج قلههای تمدنی، دور از انتظار نیست.
۵- امسال جو الگو بودن حاج باسم و جو ضد استکباری در بین جوانان و مردم پررنگتر بود و این فیلم ناظر به همین موضوع است.
کانال:
@hosseinzafari
♦️سلام به اساتید بزرگوار
ما تو حوزه مدیریت بحران یه گرایش داریم به نام «ارتباطات بحران» که به موضوع اخبار و رسانه در زمان بحران میپردازه.
🔸خطرناکترین نکته در زمان بروز بحران، پرداختن به شایعات است.
گاهی اوقات کوچکترین شایعات در زمان بحران ممکن است زندگیها را به خطر بیاندازد.
🛑لذا خواهش میکنم تا زمانیکه نسبت به اخبار مطئن نشدید آنها را بازنشر ندهید.
اکاذیب و شایعات، تخریب شخصیتها و سازمانها از خود بحران خطرناکتر است.
ما باید برای عبور از بحران به مسئولان اطمینان کنیم. راه دیگری نداریم و باید به هم کمک کنیم.
#کرونا_را_شکست_میدهیم
@hosseinzafari
🛑«مفهومیابی بحران در قرآن و رابطه متقابل آن با سنتهای الهی» جدیدترین کتاب #حسین_ظفری در حوزه #مدیریت_بحران است که توسط دانشگاه جامع امام حسین (ع) به چاپ رسیده است.
🔵جهت خریر اینترنتی میتوانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
https://www.iranketab.ir/book/19659-mafhoum-yabi-bohran-dar-qoran
در این کتاب آمده است👇
🔸امروز حوادث و اتفاقات ناگوار در قالب یک مفهوم جامع به نام «بحران» قرار گرفته و مدیران در تلاشند تا با استفاده از دانش، تجربه و ابتکارات متخصصان به مدیریت و مقابله با آن بپردازند، لکن تحقق مدیریت مطلوب شرایط بحرانی، نیازمند فهم دست از مفهوم بحران و درک دقیق از تعریف آن است که کتاب «مفهومیابی بحران در قرآن و رابطه آن با سنتهای الهی» در همین راستا تدوین شده است.
♦️در کتاب مذکور؛ نگارندگان به دنبال ایجاد مفهومی جدید و قرآنی برای بحران نبوده بلکه تلاش نمودند الگو و قالبی اسلامی برای مصادیق بحران کشف کنند تا در سایه این الگو امر مدیریت بحران به صورت دقیقتری درک شود. به همین جهت، کتاب حاضر با روش اجتهادی و با نگاهی توصیفی - تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانهای و تکیه بر آیات قرآن، روایات اهل بیت علیهمالسلام و نظرات مفسرین به پرسشهای مطرح شده پاسخ میگوید. در این روش تلاش میشود بر اساس آنچه پیش از این از نتایج تحقیقات پیشینه به دست آمد، پیمایشی دقیق در آیات قرآن کریم صورت گرفته و مفاهیم مرتبط با موضوع بحران و مصادیق آن مفاهیم گرداوری گردد. پس از این مرحله، تلاش شده است با دستیابی به یک فرضیه، آیات قرآن کریم و روایات اهلبیت علیهمالسلام را با محوریت آن فرضیه بازآرایی نموده و با تکیه بر نظر مفسران، تحلیل دقیق از معادل قرآنی پدیدهی بحران و اوصاف آن ارائه شود.
🔸در فصل اول این کتاب تعاریف و ابعاد مختلف بحران در ادبیات مرسوم آورده شده است و تلاش کرده تا به جمعبندی مشخصی در این خصوص برسد. در این فصل رویکردهای مختلف تحلیلی و تعاملی در خصوص بحران آمده است. همچنین در این فصل مباحثی در خصوص نقش پارامترهای مختلف در شکلگیری بحران آورده شده است که مخاطب را به منطق مشخص در خصوص تعاریف مختلف بحران میرساند.
🎯در فصل دوم این کتاب میخوانیم که:
آنچه که مسلم است، دقیقترین و نابترین مفاهیم مرتبط با بحران را میتوان از منبع غنی قرآن احصاء و استخراج نمود. بر این اساس رسالت اصلی این پژوهش ارائه مختصاتی قرآنی از مصادیق بحران است. قرآن کریم به عنوان کلام الهی، میتواند منبعی روشنگر در جهت راهنمایی مدیران و متخصصان در مواجهه با پدیدههای عالم و تشخیص حوادث بحرانی باشد. این پژوهش به دنبال ردیابی چارچوب پدیدههای بحرانی و سنتهای الهی مرتبط با آنان در آیات قرآن است.
✅بر این اساس و برای دستیابی به هدف اصلی پژوهش، «مصادیق بحران» مورد توجه قرار گرفته و سپس با تکیه بر واژگانی از قرآن کریم که در مقام اشاره به مصادیق بحران استعمال شدهاند، اصول بنیادین مفهوم بحران استخراج شده است؛ بر این اساس میتوان گفت اولین نوآوری در این پژوهش، برجستهسازی نزدیکترین واژهای است که در ادبیات دینی، در مقام اشاره به مصادیق بحران مورد استعمال قرار گرفته است. سپس بر اساس آیات و روایاتی که این واژه در آنان استعمال شده، چارچوب قرآنی بحران به دست آمده است.
❇️در فصل سوم کتاب نیز تلاش شده اصلیترین سنتهای الهی مرتبط با مفهوم بحران به درستی به تصویر کشیده شوند.
✔️در نهایت آخرین فصل کتاب، یک جمعبندی از کل کتاب ارائه نموده است. ابتدای این فصل و پیش از جمعبندی، ابتدا مستندات اصلی را در کنار هم آورده تا هم نگاهی کلی از آنچه تاکنون گفته شده است به دست آید و هم راه را برای سایر پژوهشها هموار شده تا پژوهشگران بعدی مسیر خود را بهتر طی نمایند.
لذا نوآوری کتاب و اصلیترین جنبه ضرورت وجود متن حاضر، تلاش برای کشف قالبی اسلامی برای مصادیق بحران و تلاش در جهت ترسیم مختصات پدیدههای بحرانی در تعالیم وحیانی است. به نظر میرسد بازسازی مفهوم بحران در سایه آیات و روایات اسلامی و توجه به سنتهای الهی، روشی متفاوت را در مقام مدیریت مصادیق بحران پیش روی مدیران قرار میدهد.
🔵جهت خرید اینترنتی میتواند از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
https://www.iranketab.ir/book/19659-mafhoum-yabi-bohran-dar-qoran
@hosseinzafari
🔷اقدامات و پیشنهادات رسانه ای برای مواجهه با ویروس کرونا و مقابله با عملیات روانی شکل گرفته باید در سه سطحِ اقدامات درمانی، اقدامات پیشگیرانه و اقدامات صرفاً رسانه ای صورت گیرد تا ذهن مخاطب به آن واکنش مثبت نشان دهد؛ لذا این موارد به ذهنم رسید که جهت استفاده تقدیم می شود:
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
1-اطلاع رسانی سریع، صحیح و صادقانه به منظور اعتماد افزایی جامعه به رسانه های رسمی و مسئولان مربوطه؛
2-جلوگیری از موضع گیری متضاد مسئولین و ارائه اطلاعات از یک مرجع مشخص و معین؛
3-طراحی شعارهایی برای ایجاد همدلی و افزایش روحیه جمعی؛
4-تهیه نرم افزار نظام مراقبت سندرمیک بصورت اپلیکیشنی که با طرح چند پرسش و سوال تستی وضعیت اولیه مخاطب را نسبت به ویروس کرونا مشخص نموده و راهنمایی های لازم را به مخاطب می نماید. این اپلیکیشن هم به آرامش خاطر مخاطبانِ سالم، کمک می نماید و هم بصورت آنلاین نقاط ابتلای افراد مشکوک را نشان می دهد.
5- حضور پزشکان بسیجی با آرم مشخص در کانون های درگیری و ارائه مشاوره های لازم به مردم به منظور آرام بخشی و ایجاد احساس اطمینان از اینکه عزمی جدی برای مواجهه با ویروس کرونا وجود دارد؛
6- حضور مسئولان مربوطه در کانون های بیماری برای آنکه مردم همدلی و همراهی مسئولان را احساس نمایند؛
7- تجمیع بیمارستان های نظامی در مناطق ویژه و حفاظت شده؛
8- ایجاد نظم و ساماندهی نیروهای امدادگر درمانی(یونیفرم های مختلف و یکسان)؛
9- برگزاری رزمایش های پزشکی - درمانی توسط نیروهای مسلح؛
10- ایجاد پایگاه های سیار جهت ویزیت رایگان، مشاوره روانی، ارایه کاتالوگ اطلاع رسانی برای مواجهه با ویروس کرونا؛
11- تجلیل از پرستاران و پزشکان درگیر در مبارزه با ویروس کرونا به عنوان قهرمان ملی جهت روحیه دهی به این افراد و نیز آرامش روانی خاطر به مردم؛
12- بهره گیری از توان خارجی جهت مقابله با بحران داخلی(افزایش تعامل با کشور چین در جهت مقابله)؛
13- ادارات دولتی و بانکها و مراکز پرجمعیت، به صورت نامحسوس و توسط دستگاه های خاص شناسایی افراد مشکوک، کنترل شود بدون آنکه خللی در روند عادی این مراکز به وجود آید؛
14- کنترل ورود و خروج افراد به شهرک های مسکونی؛
15- تهیه و توزیع بسته های بهداشتی مانند ضد عفونی کننده، ماسک و... در محل¬های پر رفت و آمد و یا درب منازل مسکونی؛
16- ارائه راهکارها و شیوههای پیشگیرانه خانگی که به سهولت در دسترس خانواده ها قرار دارد؛
17- ارائه مقایسه های آماری و گرافیکی میزان مرگ و میر این بیماری با سایر بیماری هایی مشابه؛
18- مصاحبه با بیمارانی که دوران درمان را سپری نموده و اکنون سلامت خود را به دست آورده اند؛
19- نشان دادن وفور داروها و مواد مورد نیاز همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده و برخورد جدی با احتکارگران؛
20- رصد مستمر و افشای مرتب دروغ ها و شایعاتی که در این زمینه برای بهم ریختن افکار عمومی جامعه ساخته می شود.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
@hosseinzafari
🔹
🔹#حسین_ظفری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) مطرح نمود:
خطرناکترین موجی که دشمن میتواند بر آن سوار شود، عملیات روانی «ترس» است. اگر فضای ترس بر جامعهای حاکم شود، هر شایعه و خبر کذبی منتشر شود، جامعه میپذیرد؛ چون ترسیده است. اتفاقی که باید در جامعه و مسئولین رخ دهد، حفظ آرامش است. ویروسی آمده که حتماً مدیریت و کنترل میشود و در این بین ضریب دادن به #کرونا بسیار خطرناک است
🔸این استاد رشته #مدیریت_بحران افزود:
در حوزه «ارتباطات بحران»، دو مبحث مهم وجود دارد؛ واقعیت و تصویر واقعیت. ممکن است در واقعیت، پیشرفت خوبی از نظر مدیریت بحران داشته باشیم، بهطور مثال در مواجهه با سیل روزهای ابتدایی سال 1398، مردم با کمک برخی از دستگاههای اجرایی توانستند بحران را پشت سر بگذارند. اگر چنین حجم سیلابی در کشور دیگری جاری میشد، ممکن بود نابودی بسیاری رقم بزند، در حالی که متأسفانه بهدلیل ضعف در اطلاعرسانی، «تصویر واقعیت» شکل گرفته در اذهان عمومی، معکوس واقعیت بود و تصویری ناکارآمد در افکار عمومی نقش بست. تعداد نیروی انسانی که پای کار آمدند و مدل مدیریتی مردمی در بحران، پیروزی بزرگی بود؛ اما آنچه بهواسطه فضای مجازی در ذهن مردم شکل گرفت، تصویر شکست بود. مردم تصور کردند تمام سیستمهای ما ضعیف و ناکارآمد هستند. البته نقدهای زیادی وارد است؛ اما امکان دارد در واقعیت، اتفاقات خوبی بیفتد؛ ولی تصویر واقعیت بهواسطه ضعف رسانهای، متفاوت و حتی متضاد باشد.
#کرونا_را_شکست_میدهیم
🔸🔸🔸
مشروح این مصاحبه را در لینک زیر بخوانید:
http://iscanews.ir/news/1062174
@hosseinzafari
✍چند نکته در باب #کرونا ....
🔹۱- همه کارشناسان #مدیریت_بحران متفقالقول بر این باورند که #بحران پدیده ایست که ساختارهای اجتماعی را بهم خواهد ریخت، اما هیچگاه آنها را نابود نخواهد کرد. حال اینکه یک جامعه در چه زمانی از این بهم ریختگی خارج بشود، موضوعی است که به فاکتور #تاب_آوری اجتماعی آن برمیگردد.
♦️۲- قعطاً مدت زمانیکه جامعه ایرانی به شرایط نرمال و عادی باز میگردد با جامعه چینی، ایتالیایی، ترکی و ... متفاوت است.
🔶۳- فلذا اگرچه شرایط کشور از حالت عادی خارج شده است اما به نظرم ایران به دلایل مختلف از جمله تجربههای سختتری چون گذر از طولانیترین جنگ قرن گذشته (دوره دفاع مقدس)، گذر از سختترین #تحریم های تاریخ، عبور از سنگینترین فشارهای بینالمللی و تجربه بحرانهای متنوع طبیعی همچون #زلزله #بم ، زلزله سال ۱۳۶۹ رودبار ، سیل سهمگین سال ۱۳۹۸ و بسیاری موارد مشابه، دارای تابآوری مناسبتری نسبت به سایر کشورهاست و به همین دلیل نه تنها سرعت عبورمان از #کرونا بیشتر و بهتر است بلکه زمان بازتوانی و بازگشتمان به شرایط عادی، با سرعت بیشتری نسبت به سایر کشورها رخ خواهد داد.
🔺۴- نکته آخر آنکه کلمه بحران در زمان چینی ترکیبی از دو کلید واژه «تهدید» و «فرصت» است. یعنی همیشه در دل بحرانها، بیش از آنکه تهدید نهفته باشد، فرصتهای بیشماری پنهان شده است، مهم نحوه نگریستن و مواجهه با آن پدیده است که میتواند یک جامعه را با دیگران متمایز کند و تاریخ نشان داده است که عمدتاً ایرانیان نه تنها از گردنهی بحرانها عبور کردهاند بلکه از فرصتسازی هم کردهاند.
ان شاء الله اینگونه خواهد بود.
✍ حسین ظفری
#کرونا_را_شکست_میدهیم
#مدیریت_بحران #آینده_پژوهی
✅ #کرونا و پتانسیل مردم
🔹۱- آنچه که سبب شده است تا مدل #مدیریت_بحران ایران را از سایر کشورها متمایز نماید، حضور و مشارکت مردم در برای مواجهه با بحران هاست. مدلی که اصطلاحاً آن را (community base) یا مدیریت بحرانِ جامعه محور می نامند و بسیاری از کشورهای جهان حتی با وجود پیشرفته ترین سیستم های مدیریتی، آرزوی رسیدن به چنین مدلی را داشته باشند. نقطه قوتی که نشأت گرفته از روحیه « #تعاون »، همدلی، هميارى و حمایت از يكديگر برای تامین نيازهاى خود و ديگران است. این مدل با فطرت انسانی نیز همخوان است چراکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ادامه حیات خود نیازمند حضور در اجتماع و تعامل با دیگران است.
🔶۲- تجربه بحران های پیشین نشان داده است که هرزمان این روحیه جمعی به میدان بیاید، شرایط اضطراری، در کوتاه ترین زمان و موثرترین حالت، به شرایط عادی باز خواهد گشت، بارزترین نمونه های آن را می توان در #زلزله بم، کرمانشاه و #سیل نوروز 98 مشاهده نمود. اساساً مشارکت مردمی، خارج از سازوکار سیستم مدیریت بحران کشور، یا به تعبیر دقیقتر، خارج از سازوکار حاکمیت نیست بلکه جزئی از این مدل حکومتی است؛ یعنی همان ترجمان مفهوم جمهوریت برای حل مسائل و موضوعات مختلف کشور.
🔷 ۳- این راستا مشاهده می شود در این نیز شرایط کرونایی نیز «گروههای هدفمندی» که بصورت داوطلبانه و خودجوش برای مقابله با #ویروس_کرونا به میدان آمده اند و تلاش می نمایند تا به عنوان جزئی از ساختار بی بدیل جمهوری اسلامی ایران، خلاءهای مدیریتی موجود را پوشش داده و اموری که #دولت قادر به انجام آن نیست را بر عهده بگیرند. حضور مردمی، تحت عناوینی چون، #گروههای_جهادی ، طلاب و روحانیون داوطلب، پرستاران و پزشکان بدون مرز، زنان و خیاطان تولید کننده #ماسک ، جوانان و دانشمندان تولید کننده مواد بهداشتی و شوینده، موکب های سلامت و... که با هزینه های غیردولتی و با کمکهای مردمی اقدام به رفع نیازهای کشور نموده اند در همین راستا تعریف می شود.
🔺۴- اگرچه وزیر محترم بهداشت در حوزه کاری خود متخصص محسوب می شود لکن ایشان و همکارانشان در حوزه مدیریت بحرانهای اجتماعی چنین تجربهای نداشتد و در روزهای ابتدایی شیوع کرونا این ظرفیت عظیم نادیده گرفته شد؛ اما به تدریج و با حضور موثر گروه های مذکور، اکنون این پتانسیل بیشتر به چشم می خورد و باید از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، جدی تر گرفته شود.
✔️ ۵- نکته آخر آنکه به دلیل تجربه های گران سنگ پیشین در عبور از بحران های سخت تر، اگر از نقطه قوت مذکور، به درستی استفاده شود، امید آن را داریم که کشور با حداقل هزینه و در کمترین زمان، از #کروناویروس عبور کند.
✍ حسین ظفری
#کرونا_را_شکست_میدهیم
#مدیریت_بحران #آینده_پژوهی