🔘 سطوح مختلف بصیرت به زبان ساده
✍ حسین کاوه
🔸 بصیرت قوه تشخیصی است که در فضای غبار آلود، پیچیدگیها، و مسائل چند لایه چراغ راه انسان میگردد.
🔹 بصیرت نیز مانند بسیاری از صفات ذومراتب بوده و سطوح مختلفی دارد که در قالب چند مثال عرض میکنیم.
1️⃣ تشخیص انحراف نظام سلطه با سردمداری آمریکا در مقایسه با جبهه مقاومت با علمداری جمهوری اسلامی. (سطح مقدماتی)
2️⃣ تشخیص انحراف متحجرین و غربگرایان (کارگزاران، اصلاحات، اعتدال) در مقایسه با جریان حزب اللهی. (سطح متوسطه)
3️⃣ تشخیص انحراف برخی مذهبیون و اصولگرایان در مقایسه با انقلابیون ولایتمدار. (سطح پیشرفته)
♦️ منظور از انحراف در مثالهای فوق بطلان آن تفکر و منش بوده که خارج از طریق حق و صراط مستقیمی است که سعادت انسان را در دنیا و آخرت در پی دارد.
@sollam
#بصیرت
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
✅مرعوب بودن، سدی بر سر راه نقد و نوآوری
🔻باید طلبه را به سوی ذهن پرسشگر سوق بدهیم و کاری کنیم که برخوردش با مطالب، برخوردی فعال باشد، و در برابر بزرگان مرعوب نباشد؛ زیرا مرعوبیت، ویژگی بدی به شمار میآید.
🔻ما نباید اینقدر شخصیتی علمی را بزرگ کنیم که طلبه باورش نشود او هم میتواند فکر بکند یا باورش نشود که کلام آن شخص هم میتواند اشکال داشته باشد. مثلاً بگوییم فلان آقا استوانه و کوه علم است، تالی تلو معصوم است و با امام زمان (عج) دیدار کرده است.
طلبه هم فکر میکند، چون او با امام زمان (عج) دیدار داشته است، پس به او نمیتوان اشکال کرد.
🌐گفتگوی رهنامه با حجت الاسلام رضا اسلامی، شماره 10، ص 9.
@rahnameh
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
💠 علما پای کرامت بانو
✍ عباسعلی متولیان
سلام بانو، سلام بر همسایهای که در همسایگی رفتار ما آدمهای حسابگر را ندارد. بیوقفه کریمه است. بیحساب لطف میکند و اقیانوسوار مرواریدهایی چون آیتالله بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبایی، آیتالله کشمیری، آیتالله بهاءالدینی، آیتالله بهجت و دیگرانی را روی سطح آب میآورد تا ما سنگریزههای کنار دریا حُسن همجواری این مرواریدها را در طمع رسیدن به اقیانوس دریابیم.
سلام به بانویی که سرمشق دختران و بانوان عفیف و اهل علم و عمل عصر ما شد و فاطمهوار نشان داد میتوان هم معصومه بود، در اوج عفاف و حیاء و هم عالمه بود، آنجا که بامعرفتی سرچشمه گرفته از خاندان رسالت، سؤالهای مردم بیرون از مدینه را در نبود پدر از پشت درب خانه ولی خدا پاسخ داد، و وقتی موسای اهلبیت از کوه طور بازگشت، همچون جد مهربانش که در حق فاطمه دخترش فرموده بود، او نیز سه بار با چشمانی اشکبار با تصدیق درستی پاسخها فرمود: پدرش فدایش باد.
بانو جان! قم را صاحب یکی از دربهای بهشت و حرم اهلبیت خواندند پدرانتان و زائرت را واجب الجَنّه نامیدند بهشرط معرفت و مگر میتوان کنار دریا آمد و تَر دامن نشد از بحر معارفی که موج موج کنار ساحل میآید الا آنکه گدا کاهل بود. اما باز شما خانواده که خداوند بهوسیله شما فتح و ختم میکند و به لطف وجود شما باران سیراب میکند دلهای تشنه زمین را، ثابتشده هستید برای این قوم و قم که «مِن حیثُ لا یَحتسِب» دستگیری میکنید.
در حرم شما چه میگذرد؟ ملاصدرا چگونه با پای پیاده از کهک به قم میآمد تا حل مشکلات فلسفی خود را از تو بگیرد؟ دل همچون آینه صیقل یافته امام خمینی چه میدید که هر بار به حرم مشرف میشد، ایستاده جامعه کبیره میخواند؟ وجود علامه طباطبایی چه عطشی را از خود رفع مینمود که با بوسه بر ضریح تو افطار میکرد و سیراب میشد؟ باطن پر از صفای آیتالله بهجت چه حس میکرد که هرروز صبح خود را با آستانبوسی تو شروع مینمود؟ و پدر آیتالله مرعشی نجفی نیز چگونه آن قبر که در مدینه شد گم را در مدینه قم یافت، آنطور که به او فرمودند، خداوند جلال و جبروت فاطمه زهرا را به فاطمه معصومه داده است!
در آخر میگویم مرا دریاب که جز اینکه خودم را همسایه تو بنامم هیچندارم و مگر نه اینکه دین، حب به شما و بغض دشمنان شما است؟ در دهه کرامت از پشت پنجره اتاقم که مشرف به حریم تو است زیارتنامه را باز میکنم، گنبد طلایی و پرچم سبز تو را میبینم و به تو به نام دختر ولی خدا، خواهر ولی خدا و عمه ولی خدا سلام میدهم و عاجزانه درخواست شفاعت در بهشت دارم ...
#حضرت_معصومه
#دهه_کرامت
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#یادداشت_خوانی ✍حسین شریعتمداری
🔶 کاربلدها و اُملت برنارد شاو !
۱- «برنارد شاو» نمایشنامهنویس برجسته ایرلندی که به شوخ طبعیهای عالمانه شهرت دارد در محفلی از یک تابلوی نقاشی ایراد گرفته و آن را نقد کرد. نقاشی که تابلو از آثار او بود از نقد برنارد شاو برآشفت و به او گفت: شما که در همه عمرتان حتی یک تابلوی نقاشی هم خلق نکردهاید، چگونه به خودتان اجازه میدهید تابلوی مرا نقد کنید؟! برنارد شاو در پاسخ گفت: من طعم و مزه اُملت را خیلی بهتر از مرغ درک میکنم درحالی که در تمام عمرم حتی یک بار هم تخم نگذاشتهام!
آقای جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در نشست با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی فرمودهاند: «کشور از مجموعه مدیریتی توانایی برخوردار است اما برخی افراد قیاس به نفس میکنند و این موضوع را حرفی گزاف میپندارند و تصور میکنند که چون خودشان توانایی مدیریتی ندارند، مدیران کشور نیز توانمند نیستند»! درباره اظهارات جناب جهانگیری گفتنی است؛
۲- همیشه برای درک میزان توانمندی یک مدیر نیازی به برخورداری از دانش مدیریت نیست. مثلاً وقتی گرانی افسار پاره میکند و قیمت کالا و خدمات مورد نیاز مردم همهروزه به صورت تصاعدی و جهشی افزایش پیدا میکند، ارزش پول ملی به پائینترین سطح خود میرسد، قیمت مسکن و اجاره بها چندبرابر میشود و نه فقط تودههای محروم بلکه اقشار متوسط را هم به عزا مینشاند، کارخانهها و مراکز تولید تعطیل میشوند، میلیاردها دلار ارز بیزبان کشور در اوج نیاز به آن با فرمول دلار ۴۲۰۰ تومانی برباد میرود، برجامی که قرار بود تحریمها را لغو کند به فاجعه افزایش تحریمها تبدیل میشود، بیکاری بیداد میکند و... بهآسانی و بدون کمترین تردیدی میتوان فهمید که دستکم در این عرصهها، مدیران شایسته و کاربلدی بر سر کار نبودهاند. لازم نیست باغدار باشید تا فرق سیب پلاسیده با سیب تازه را بدانید و یا بزّاز باشید تا پارچه پوسیده را از پارچه سالم تشخیص بدهید!
۳- تردیدی نیست که «کشور از مجموعه مدیریتی توانایی برخوردار است» اما این پرسش در میان است که آیا در دولت محترم، همه مدیران و مسئولان از میان افراد توانا و کاربلد انتخاب گردیده و به کار گرفته شدهاند؟! بدیهی است که بسیاری از آنها مدیران شایستهای هستند اما نمیتوان انکار کرد که بسیاری دیگر نیز شایسته و کاربلد نیستند و به جای انتخاب بر اساس شایستهسالاری با فرمول فامیلبازی و روابط حزبی و گروهی در مدیریتهای بعضاً حساس و سرنوشتساز به کار گرفته شدهاند!
۴- جناب روحانی، رئیسجمهور محترم نیز در همایش استانداران سراسر کشور فرمودهاند؛ مردم برخی از خدمات دولت را احساس میکنند! ولی توضیح ندادهاند که مثلاً مردم گرانی مسکن و اجاره بها، قیمتهای افسار گسیخته کالا و خدمات، مرغ و تخممرغ و گوشت و لبنیات و... صدها نمونه دیگر را هم احساس میکنند یا نه؟! اگر احساس میکنند -که میکنند- باید از آقای رئیسجمهور پرسید حضرتعالی از کدام خدمت دولت به مردم سخن میگویید؟! و به جای پوزش از ملت به خاطر بلایی که دولت شما بر سر آنها آوار کرده است، آدرس خدمات انجام نگرفته را میدهید و لابد از ملت انتظار کف و سوت هم دارید؟!
کاش آقایان روحانی و جهانگیری به انبوه وعدههایی که به ملت داده و تاکنون بر زمینمانده و برخی از آنها نیز به عکس خود بدل شده است نیمگاهی میانداختند و برای مردم توضیح میدادند به کدامیک از آنها عمل کردهاند که حالا همه را «نابلد» و خود را «کاربلد» معرفی میکنند!
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🌐 قدرت تخدیری رسانه
✍ محسن رفیعی وردنجانی
لذت زودگذر استفاده از مواد مخدر برای برخی، ساده ترین راه برای فرار و فراموشی موقت مشکلات، شکست ها و فشارهای روحی است. با محاسبه ای اندک به راحتی می توان دریافت که لذت خیالی و موقتی استفاده از مواد مخدر در برابر پیامدهای درازمدت و دائمی آن، به صرفه نیست؛ چنان که امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: «اذْکُرُوا انْقِطَاعَ اللَّذَّاتِ وَ بَقَاءَ التَّبِعَات؛ به پایان رسیدن لذت ها و برجاى ماندن عواقب ناگوارشان را همواره به یاد داشته باشید.» مواد مخدر، با معتاد کردن سوژه مورد نظر، او را به بی خیالی و غفلت از همه چیز و همه کس، جامعه، اطرافیان، خانواده و حتی خودش وادار می کنند. مخدر به معنای مسکّن و بیهوش کننده است.
در این نوشتار نمی خواهیم در مورد مواد مخدر سنتی و صنعتی و آثار آن ها بحث کنیم بلکه به مسکّن هایی مدرن تر و فراتر از مسکن های صنعتی می پردازیم. بحث ما درباره مسکّن های قوی جوامع بشری است. بر خلاف آنچه امروزه به عنوان مواد مخدر سنتی و صنعتی می شناسیم ابزار این تخدیر، رسانه و محتوای تخدیری آن است.
با یک سؤال آغاز می کنیم. اگر همه رسانه های تفریحی شامل صوتی و تصویری و تعاملی و... که ایجاد کننده لذت در انسان هستند از جهان حذف شوند چه اتفاقی رخ می دهد؟ آیا مردم به آنها عادت کرده اند؟ پاسخ روشن است؛ اغلب مردم جهان به لذتی که از رسانه های به خصوص تصویری می برند خو کرده اند.
سؤال بعدی آن که، لذت درک شده از این طریق از چه میزان دوام و حقیقت برخوردار است؟ پاسخ این سؤال هم این است که لذتی که امروزه ما از برنامه های لذتمحور رسانه ای می بریم محدود به همان زمان استفاده و کمی پس از آن است و اغلب چنین برنامه هایی نیز صرفاً خیال انسان را به پرواز در می آورد و انسان را در فضایی دور از حقیقت سیر می دهند؛ یعنی لذتی خیالی را القاء می کنند. ضمن این که همانند دیگر مواد مخدر، روز به روز بر شدت احساس نیاز به این نوع از تخدیر افزوده می شود.
به نظر می رسد که بحث روشن شد. رسانه ها به خصوص با محتوای تفریحی و لذتبخش خود در هر لحظه به تخدیر ذهن انسان می پردازند و مردم را معتاد به لذتی خیالی و گذرا کرده اند.
مخاطب عام سینما (و تلویزیون)، آدمى است خیال پرور و رؤیایى ... مهم این است که از خود بگریزد. سینما و تلویزیون با خلق شخصیت هایى آرمانى و واقعیتى رؤیایى آن گریزگاه را در اختیار او قرار مى دهد.
حتی رسانه های خبری، آموزشی و... به خصوص در بستر فضای مجازی با این که مفید به نظر می رسند مملو از حرف های غلط و زیبا هستند که مشتری فراوانی نیز دارند. این به معنای آن است که کم کم مخاطبین عام بدون آن که خودشان بدانند از فریب خوردن از رسانه لذت می برند و همین اعتیاد زیرپوستی، است که حتی سیاستمداران بی اخلاق را به سوء استفاده مکرر از قدرت تخدیری رسانه برای دادن آدرس غلط یا انحراف افکار عمومی و ... تشویق کرده است.
گویا وقتی پای جذابیت رسانه به میان می آید همه مواد مخدر پیش پای او لُنگ می اندازند. برخی محتواهای رسانه ای کاری می کند که حقایق تلخ اطراف مخاطبانشان اصلاً دیده و شنیده نشوند اگرچه بیخ گوش آنها اتفاق افتاده باشند؛ این است اثر مواد مخدر!
ادامه دارد...
#رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔘نقش حوزه انقلابی در جنگ نرم با دشمن
✍ علی عبادی
✳️ با توجه به پیشروی شناختی دشمن و سامان دهی فتنه ها، حوزه علمیه باید در این پیچ مهم تاریخی، افرادی را تربیت کند که بتوانند در جبهۀ رویارویی با فتنه های غبارآلود دشمن، فرماندهی کنند.
✳️ برای تجهیز علمی و عملی فرماندهان جنگ نرم باید در نظام آموزشی حوزه، تحول اساسی ایجاد بشود. تبیین فلسفه انقلاب، عوامل بقاء انقلاب، دستاوردها، آسیب ها، و انعکاس آن در دروس حوزه است که می توان شاهد طلابی بود که هم مدافع نظام و هم معرف اسلام و انقلاب در جنگ نرم با دشمن هستند و از تسخیر مغزها و دلها توسط دشمنان جلوگیری می کنند.
#حوزه_انقلابی
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔴 اجتهاد در اصول یا انفعال در فروع؟
✍ علی بهاری
چند هفته پیش بود که خبر قتل دردناک دختری سیزده ساله بر صدر اخبار رسانهها نشست. ماجرا از این قرار بود که دختری نوجوان با جوانی نه چندان علیه السلام! از خانه میگریزند. پلیس او را مییابد و به خانوادهاش تحویل میدهد. پدر هم مدتی کوتاه بعد از بازگشت دختر به خانه در حرکتی وحشیانه با چند ضربه داس، پرونده زندگی دختر دلبندش را میبندد. این ماجرا موجی از یادداشت و تحلیل مجازی به راه انداخت. در این میان شماری از کسانی که دل در گروی سنت روشنفکری دینی دارند ریشه مشکل را در قوانین بدوی فقهی سنتی! خواندند و خواستار تغییر و بازنگری آن به نفع انسان – بخوانید بانوان! – شدند. این نوشتار بر آن است تا اظهار نظر آقای دکتر محسن کدیور به عنوان یکی از سردمداران جریان روشنفکری در این باره را نقد کند.
لینک یادداشت: http://fekrat.net/?p=1434
#رومینا
#فقه #حقوق
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
دو نفری که در این عکس می بینید ایوان فرناندز دونده اهل اسپانیا و آبل موتای دونده اهل کنیا هستند.(هشت سال پیش).
دونده سیاه پوست کنیایی،آبل موتای، نفر اول است و تا خط پایان ده متر فاصله دارد که با خیال اینکه از خط پایان عبور کرده، سرعتش را کم می کند.
ایوان فرناندز ، دونده سفید پوست اسپانیایی که نفر دوم و پشت سر او بوده متوجه اشتباهش می شود، ابتدا به او اشاره می کند که خط پایان آنجاست! وقتی می بیند که متوجه زبان او نمی شود، حریف را هل می دهد و پشت سر او می دود. موتای سیاه پوست به عنوان نفر اول از خط پایان عبور می کند و فرناندز دوم می شود.
همه اینها چند ثانیه اتفاق می افتد.
خبرنگار از فرناندز می پرسد که "برای چه این کار را کردی؟"
او پاسخ می دهد "رویای من این است که روزی همه ما اینچنین زندگی اجتماعی ای داشته باشیم."
خبرنگار قانع نمی شود: "ولی چرا اجازه دادی دونده کنیایی اول شود؟"
ایوان می گوید "من که اجازه ندادم! او خودش داشت اول می شد."
خبرنگار اصرار دارد که "اما تو می توانستی اول شوی."
ایوان نگاهی به او می اندازد و می گوید "درسته؛ اما حاصل آن پیروزی چه بود؟ آن مدال چه افتخاری برای من داشت؟ مادرم چه فکری در مورد من می کرد؟"
اولین عکس العملم از خواندن این گزارش اشک بود و گریه زیاد.
نمی دانم برای چه و از کجا و چرا؟جایی دیدم که نوشته بود، "روش ها و ابزارهای درستِ برنده شدن را به بچه هایمان بیاموزیم."
جا دارد که به هنر مادر ایوان سفید پوست فکر کرد و به رویایی که در وجود فرزندش پرورانده و به رابطه عمیقی که با او ساخته اندیشید.
@Jalal_va_bibikhanom
#فرزندپروری
#نویسندگان_حوزوی
@howzavi
🌐 مصادیق لهو و لعب رسانه ای
✍ محسن رفیعی وردنجانی
جنبه سرگرم کنندگی رسانه بیشتر از ابعاد دیگر آن مورد توجه انسان ها قرار گرفته است. سرگرمی که رؤیاها را به نام واقعیت به خورد او داده و می دهد.
در قرآن کریم از سه نوع سرگرمی یاد شده است که هر سه آن ها در نگاه نخست، خسارت بار و در نگاه دیگر اگر از خطوط قرمز فقهی عبور کنند حرام خواهند بود.
مفهوم لهو، لعب و لغو در قرآن
کلمه «لهو»، به معناى هر چیز و هر کار بیهوده اى است که انسان را از کار مهم و مفیدش باز بدارد و کلمه «لعب»، به معناى کار و یا کارهاى منظمى است با نظم خیالى و براى غرض خیالى مثل بازی هاى بچه ها. قرآن کریم در مورد این دو می فرماید: «وَ ما هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوانُ لَوْ کانُوا یَعْلَمُون؛ این زندگى دنیا جز سرگرمى و بازیچه نیست، و زندگى حقیقى همانا [در] سراى آخرت است؛ اى کاش مى دانستند.»
جنبه سرگرمی رسانه های امروزی به یکی از قوی ترین مظاهر ترویج دنیاگرایی تبدیل شده است که نه تنها یاد آخرت را از ذهن ها و کارها دور می کند بلکه انسان را در امور دنیایی خویش نیز به اغماء برده است به شکلی که به وسیله آن بر روی حقوق جوامع بشری سرپوش نهاده می شود و ظلم را به جای عدالت به فروش می رسانند.
کار «لغو» آن کارى است که فایده نداشته باشد.چه بسا کاری نسبت به چیزی لغو، و نسبت به چیز دیگری مفید باشد. قرآن کریم یکی از ویژگی های مؤمنان را روی گردانی آنها از لغو دانسته و می فرماید: «وَ الَّذینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُون؛ و آنان که از بیهوده روی گردانند.»
#رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔴 فاز جدید فتنه در راه است 🔴
⛔️کدهایی که منافقین #آشنا و اصلاح طلب های فاسد جهت ایجاد آشوب و درگیری مسلحانه و...ارسال میکنند ،
⛔️افسارگسیختگی تعمدی بازار ارز و سکه و مسکن و خودرو و ...،
⛔️کدهایی که صهیونیستها و رسانهها یشان در مورد سقوط بازار بورس میدهند ، آنهم در شرایطی که خودی های ساده لوح در زمین دولت فاسد و خائن بازی میکنند و بدون توجه به هشدارها توصیه آوردن خرده سرمایهها به بازار بورس را ، به رهبری نسبت میدهند.
⛔️خیز دولت برای افزایش #شوک_آور قیمت حاملهای انرژی( گازوییل ) با استناد به قانون بودجه سال جاری و البته تکذیب مکرر آن ،
⛔️ و شواهد و قرائن بسیار زیاد دیگری
نشان از این دارد که استکبار جهانی برای هفتهها و ماههای پیش رو در جهت ایجاد آشوب و نا امنی در ایران اسلامی برنامه دارد ، به این امید که شاید در واپسین فرصتها بتوانند کاری کنند و موقتاً راه نجاتی برای خود باز کنند .
♦️👈این بار هم برجام پرستان و غرب گدایان با محوریت دولت خائن و فاسد مجری برنامه استکبار جهانی هستند و باز هم برای تحمیل مذاکره با آمریکای « از داخل فلج » به نظام و رهبری تلاش میکنند .
@Omid_Sadeq
@howzavian