هدایت شده از نویسندگان حوزوی
.
✔️ حوزوی؛ مثل مسعود
یکی مثل مسعود دیانی باید از میان ما پر بکشد تا بدانیم مسعود اگر در قاب اندیشهای تلویزیون جا میگرفت، مدیون نوشتنهای روزانهاش بود، مدیون کلمهسراییها و دقیقشدن بر نوسانهای زندگیاش بود.
مسعود اگر شبکیهاش را به نوشتن وا نمیداشت؛ سر از شبکهی چهار در نمیآورد و برای ما «سوره» نمیساخت.
نویسندگی، عقبهی بیان شفاهی و زندگی اجتماعی و یافتن معناها است.
مسأله را ساده نگیریم.
نویسنده از وقتی که رسالتش نوشتن میشود، دردمند میشود، تن به زندگی اجتماعی میدهد، بریده بریده صحبت نمیکند و در دام شعار و کلیگویی نمیافتد.
نویسنده برای ورود به عالم سیاست و اخلاق و هنر؛ اول با خودش کلنجار میرود.
مثل مسعود!
او همزمان با ذوبشدن در دستان آتشین سرطان، مینوشت و مینوشت...
بسیاری از سیاستمداران فرهنگی و مدیران تبلیغی کشور در فقدانش تسلیت نمادین گفتند و آه کشیدند؛ اما هیچگاه به الهیات «مسعودشوندگی» پی نبرده و برای تکثیرش در حوزه علمیه، لحظهای درنگ نکردند!
به راستی «مسعود دیانی» از چه رو «مسعود» شده است و چگونه رنج و زندگی را به کلمه در میآورد که ما از آن عاجزیم!
او روی «روایت»، غیرت داشت؛ تمام!
✍️ علی اسفندیار
#مسعود_دیانی
#درد_نوشتن
#جهاد_روایت
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معجزه
#عذاب_الهی
🔥خشم خدا در لس آنجلس
گویا دیگر قرار نیست عصای موسی اژدها شود، رود نیل شکافته شود، ناقه ی صالح از کوه بیرون آید، طوفان و سیل برای امت نوح نازل شود، سنگریزه ها تسبیح گویند، خرِ عُزیر زنده شود و...
اما همینکه چند روزی است شعله های آتش از دل زمین زبانه می کشند و شعله ور می شوند، یعنی معجزه خدا، یعنی عذاب خدا، یعنی نشان دادن آتش قهر و غضب الهی به آنهایی که ماهها کودکان مظلوم غزه را آماج بی وقفه حملات موشکی خود می کنند.
✍محمد مهدی عمرانی
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarbaijan
چرا یکشنبههای فاطمی؟!
✍ محمدباقر مشکاتی
🪴 در پس هر نامی، قصهای یا که بهتر بگویم ایده و طرحی نو نهفته است. گفتمانی که از عمق جان برمیخیزد و روحی تازه به کالبد گفتار و رفتار ما می دمد.
🍃"یکشنبههای فاطمی"، نامی است که نه تنها روز آغاز هفته را مزین میکند، بلکه نویدبخش بارش رحمت و برکتی آسمانی است.
🍃در این روزها، به سراغ گوهر وجودی دو بانوی بزرگوار اسلام میرویم؛ حضرت فاطمه زهرا (س)، کوثر نبی مکرم اسلام، و حضرت فاطمه معصومه(س)، کریمه ی اهل بیت(ع) و البته از محضر دیگر بانوان الگو و الهام بخش بهره مند می شویم.
🌟میخواهیم از دریای بیکران معرفت و فضایلشان، جرعهای بنوشیم و با الهام از سیره نورانی و سبک زندگی پربرکتشان، گامی در مسیر کمال برداریم.
🌟در "یکشنبههای فاطمی"، از جایگاه باشکوه بانوانه و منزلت والای مادرانه، از رسالت همسرانه و از ارزش تربیت نسل فرزانه، از مسائل خانه و کاشانه و از ریزش ها و رویش های خانوده سخن خواهیم گفت و از فرزانگی ها و آرزوهای دخترانه.
🌟میخواهیم نشان دهیم که چگونه میتوان با الگوگیری از سیره این دو بانوی بزرگوار، زیست عفیفانه، زندگیای مجاهدانه و سرشار از معنویت را تجربه کرد.
🌷بیایید با هم در این مسیر قدم برداریم و با ترویج فرهنگ فاطمی، جامعهای پویا و با نشاط را برای خود و آیندگان بسازیم.
.
🌷"یکشنبههای فاطمی"، ندایی است که از اعماق تاریخ به سوی ما میآید. ندایی که ما را به سوی مکتب انسانسازی فاطمی فرا میخواند. مکتبی که در آن، زن، نه تنها تکیهگاه خانواده، بلکه الگوی جامعه است.
🌱در این روزها، به سراغ دو ستاره تابناک آسمان ولایت میرویم تا از نور وجودشان، دلهایمان را روشن کنیم.
🌱 میخواهیم با تاسی از سیره این دو بانوی بزرگوار، جامعهای اسلامی و ایرانی بسازیم که در آن، ارزشهای والای انسانی و اسلامی حاکم باشد.
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarbaijan
در ستایش شورشی به ظاهر آرام علیه دنیایی پرهیاهو؛
🔻اعتکاف، محفلی برای تغییر "عادات مدرن" و "انس" با خوبی ها
✍حجت الاسلام ابراهیم شریفی؛
پژوهشگر حوزوی
▫️برخی از رفتارهای انسان، رفتارهایی از سر عادت هستند؛ حتما برای شما هم اتفاق افتاده که کاری را ناخواسته و از روی تکرار و عادت انجام داده اید و بعد از آن، ملتفت به آن فعل و رفتار شده اید؛ عادت، رفتاری خودکارشده است که آن کار را بدون فکر کردن انجام میدهیم که عامل اصلی ایجاد عادت هم چیزی نیست جز تکرار یک فعل و انس با یک عمل.
🔹 از منظر دینی و البته بسیاری از روان شناسان، که از ابعاد مختلف به انسان شناسی می پردازند؛ انسانها محصول عادات و اُنس هایشان هستند؛ به نحوی که این ویژگی از انسان ها جدایی ناپذیر است. لذا برای هر انسانی مهم است که بداند در مسیر زندگی با چه چیزهایی مأنوس شده است؟ در تمام ادیان شریعت محور، رفتارها و افعال و مناسکی وجود دارد که برخی از آنها روزانه، برخی هفتگی، برخی ماهانه و سالانه تکلیف شده است و انسان را به اُنس با آنها سوق می دهد؛ چون این یک سنت الهی برای آدمیان قرار داده شده است تا راه برایش آسان شود و به کارهایش سرعت دهد.
برای خواندن ادامه یادداشت به پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه مراجعه فرمایید.
#نویسندگان_حوزوی_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarbaija
"برکات فردی و اجتماعی آیین اعتکاف در عصر انقلاب اسلامی"
🔻اعتکاف به رشد ایمانی، معنوی و اجتماعی فرد کمک کرده و در نهایت به بهبود شاخصهای فرهنگی و دینمداری جامعه اسلامی منجر میشود و در روند روبه رشد انقلاب اسلامی نیز تاثیر مثبت میگذارد.
🔺متن کامل یاددشت محمدباقر مشکاتی را در خبرگزاری بین المللی ایکنا بخوانید🔻
https://iqna.ir/00HsGk
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarbaijan
🔅به همت خبرگزاری تسنیم و پایگاه تحلیلی رحا مدیا برگزار میشود؛
✍️رواق اهل قلم(15)
💢 چگونه یادداشت جریانشناسانه بنویسیم؟
🖊تجربههای حسن ابراهیمزاده
تحلیلگر و مدرس یادداشتنویسی
☑️ همراه با بررسی چند یادداشت از نویسندگان حوزوی
📅 زمان: یکشنبه 30 دیماه
⏰ ساعت: 18:30 تا 20
▫️شهرک قدس، کوچه 31، پلاک 3، مرکز مطالعات راهبردی تسنیم
#پویش_نوشتن
#تبلیغ_مکتوب
#جهاد_روایت
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
مکتب امام کاظم(ع)؛ الگوی مقاومت فرهنگی فعال
✍ محمدباقر مشکاتی
💠 امام کاظم(ع) با وجود محدودیتهای فراوان، به عنوان یک رهبر دینی و اجتماعی ظاهر شده، و الگوی بینظیری از مقاومت فرهنگی فعال و استکبارستیزی از خود به یادگار گذاشتند.
🔅 مطالعه متن کامل یادداشت در خبرگزاری بین المللی ایکنا🔻
https://iqna.ir/00HskN
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westaxarbaijan
🔻دهگانه اخلاقی آداب معاشرت در فضای مجازی
✍ ابراهیم شریفی؛ پژوهشگر اخلاق و رسانه
🔹 خانم «ویرجینیا شیا» در سال ۱۹۹۴ کتابی درباره اخلاق در فضای مجازی با عنوان «نتیکت» منتشر کرد. نتیکت در واقع ترکیب کلمات «نِت» و «اتیکت» (به معنای آداب معاشرت) است و به آداب رفتار مؤدبانه و احترامآمیز در فضای اینترنت اشاره دارد.
●توصیههای وی را در ده بند خلاصه کرده و به آنها اشاره می کنم:
▫️ *اصل اول:* در نظر گرفتن قاعده طلایی(Golden Rule)؛ انسان بودن را به خاطر بسپارید. در فضای اینترنت با دیگران همانطور رفتار کنید که دوست دارید دیگران با شما آنطور رفتار کنند.
*اصل دوم:* عینی انگاری در فضای مجازی؛ در فضای اینترنت به همان معیارهای رفتار پایبند باشید که که در زندگی واقعی به آن پایبند هستید. هر چند قواعد ارتباطات مجازی نمیتواند دقیقاً مانند دنیای واقعی ما باشد ولی شما تلاش خودتان را داشته باشید.
*اصل سوم:* موقعیتهای مختلف را در نظر بگیریم. برای مثال پیام فرستادن برای استاد، پیام فرستادن به یک دوست صمیمی، پیام فرستادن به همکار با هم فرق دارد.
*اصل چهارم:* به زمان و حجم اینترنت دیگران احترام بگذاریم. تلاش کنید وقت دیگران را بیجهت نگیرید. پاسخ دادن به پیامها واقعاً وقتگیر است.
*اصل پنجم:* در ارتباطات آنلاین خود را خوب جلوه دهید. در هر صورت پیامی که میرود قضاوتی درباره شما ایجاد میکند. روی پیام دقت داشته باشید.
*اصل ششم:* دانش تخصصی را به اشتراک بگذارید. هر خبر یا اطلاعاتی دریافت میکنید سریع آنرا برای دیگران نفرستید. کمی مکث، بررسی و تأمل کنید.
*اصل هفتم:* در مجادلات، آب روی آتش باشید؛ خیلی اوقات در گروهها ممکن است آتش جنگ به شکلهای مختلف شعلهور شود. سعی کنید شعله تنش را پایین بیاورید. روی خود کنترل داشته باشید.
*اصل هشتم:* به حریم خصوصی دیگران احترام بگذاریم. دوستتان عکسی از خودش برای شما ارسال کرده است. شما آنرا برای دوست دیگرتان نفرستید. عکسهای قدیمی را بدون اجازه کسانی که در عکس هستند منتشر نکنید.
*اصل نهم:* از قدرت و موقعیت خودمان سوءاستفاده نکنیم. اگر متخصص هستید. اگر دانش بالایی دارید. سعی نکنید دیگران را مرعوب خود کنید.
*اصل دهم:* دل بزرگی داشته باشیم و نسبت به اشتباهات دیگران گذشت کنیم. هر کس ممکن است ناخواسته و به اشتباه پیامی منتشر کند. سعی کنید فراموش کنید و سریع قضاوت نکنید.
رعایت این اصول، انسان را در حصار امنی در فضای مجازی قرار می دهد تا خود و دیگران را از آسیب ها و چالش ها در امان نگهدارد.
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westaxarbaijan
به نام خدایی که حسین علیه السلام را آفرید!
✍محمدباقر حسن زاده؛ مدیر حوزه علمیه امام خامنهای(مدظله) ارومیه روایت کرد:
آیت الله جوادی آملی در مسجد اعظم قم بعد کلاس درس خارج فقه از منبر پایین آمد و روی زمین نشست تا به پرسش طلبه ها پاسخ دهد!
اردیبهشت سال نود و چهار مطابق با سوم شعبان المعظم بود و یکی از آقایان طلبه ها عرض کرد: حاج آقا به جهت عید ولادت امام حسین علیه السلام یک عیدی به ما بدهید!
حاج آقا روایتی فرمود که از امام حسین علیه السلام نقل شده است:
هر کس بخواهد از راه نافرمانی خدا به هدف خود برسد، به آن چه دلبسته است، زودتر از دست خواهد داد و از آن چه می ترسد، زودتر به همان گرفتار شود و به خطر افتد!
(اصول کافی، ج2، ص325)
حاج آقا توضیح داد که آقایان مواظب باشید و تمایلات خود را کنترل کنید! مبادا بخواهید با فریب دیگران به اهداف خود برسید که گرفتار خواهید شد.
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westaxarbaijan
مقام حضرت ابوالفضل العباس (علیهالسلام)
✍سید موسی موسوی؛ استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم نوشت:
در تبیین مقام باب الحوائج حضرت ابوالفضل (علیهالسلام) کافی است یک نگاه اجمالی به سخنان معصومین (علیهمالسلام) در مورد ایشان داشته باشیم.
در یک کلام نورانی، حضرت امام سجاد (علیهالسلام) در مورد عموی گرامیشان میفرمایند: «أنَّ لِلعَبّاسِ عِندَاللّه مَنزِلَةٌ یَغبِطُهُ بِها جَمیعُ الشُّهداءِ یَومَ القیامَةِ؛ همانا برای حضرت عباس در نزد خداوند متعال مقام و منزلتی است که همهی شهداء در روز قیامت به وی غبطه میخوردند». (بحار الأنوار، ج ۲۲، ص ۲۷۴)
بالطبع رسیدن به چنین مقام والایی به جهت ویژگیهای معرفتی و رفتاری خود حضرت بوده است که در بین همهی ویژگیهای مثبت ایشان، از جمله وفاداری، شجاعت، ادب و موارد دیگر، ویژگی اطاعتپذیری از عوامل مهم ارتقاء رتبهی ایشان در نزد خداوند متعال است.
حضرت ابوالفضل (علیهالسلام) مطیع محض خداوند متعال، رسول اکرم (صلیالله علیه و آله) و امامان معصوم (علیهمالسلام) بودند، همانطور که در زیارتنامه آن حضرت میخوانیم: «الْمُطِیعُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ». خداوند نیز در قرآن مجید فرموده است هر کسی اهل اطاعت و بندگی باشد رستگار گشته و فوز عظیم روزی وی خواهد شد: «وَمَن يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَخْشَ اللَّهَ وَ يَتَّقْهِ فَأُولَـٰٓئِكَ هُمْ فَائِزُونَ» (سوره النور، آیه ۵۲)؛ «... مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظيماً» (احزاب ۷۲).
امیرالمؤمنین(علیهالسلام) نیز در خصوص نقش اطاعت در زندگی انسان در نامه خود به حارث هَمْدانى این عبارت را مرقوم فرمودند: «أطِعِ اللّه َ في جَميعِ اُمورِكَ؛ فإنَّ طاعَةَ اللّه ِ فاضِلَةٌ على ما سِواها؛ در همه كارهايت فرمانبردار خدا باش؛ زيرا كه فرمانبری از خدا بر هر چيز ديگرى برترى دارد».
اطاعتپذیری از خداوند متعال، رسول اکرم (صلیالله علیه و آله) و امامان معصوم (علیهمالسلام) در سیره حضرت ابوالفضل (علیهالسلام)، ایشان را به مقامی رساند که امام معصوم با تعبیری که در سلسله جوامع روایی کمتر دیده می شود ایشان را مورد خطاب قرار میدهند و میفرمایند: «بنفسی انت؛ جانم به فدایت».
#نویسندگان_آذربایجان_غربی
@howzavian_westazarabaijan