بازدید حجتالاسلام حسینی از روند
ساخت پروژه حوزه علمیه استان زنجان
📌دفتر امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
۹ دی روز بصیرت
جناب آقای دکتر زین العابدین صفوی یادداشتی را با عنوان «۹ دی روز عبرت» منتشر کردند و طبیعتاً موافقان و مخالفانی در برداشته است.
در یادداشت ایشان؛ دو رویداد متفاوت (سالگرد مرگ صدام و حماسه ۹ دی) به گونهای مقایسه شده اند که گویی هر دو، شرایط و حوادثی مشابه بوده و پیامدهای آنها یکسان بوده است، در حالی که اینگونه نیست.
خدمت آقای دکتر عرض می شود که:
اولاً سالمرگ صدام و حماسه ۹ دی، دو رویداد متمایز، با ماهیت و زمینههای کاملاً متفاوت هستند.
ثانیاً تأثیرات این دو رویداد بر جامعه و سیاستهای داخلی و خارجی ایران نیز متفاوت است.
طبق این دو مقدمه باید توجه داشت که هر رویداد تاریخی باید بر اساس شرایط و پیامدهای خاص خود بررسی و تحلیل شود و نحوه برخورد با این رویدادها نیز باید متفاوت باشد.
نمیتوان به دلیل عدم پرداختن به یک رویداد، از پرداختن به رویداد دیگر نیز خودداری کرد یا بالعکس.
یادآوری این رویدادهای سیاسی داخی میتواند به درک بهتر خطاهای شناختی گذشته کمک کند و از پذیرش دوباره فریبهای دشمن جلوگیری کند. اما پرداختن مکرر به سالمرگ صدام، به مانند سالمرگ دیگر دیکتاتورها، چیزی به شناخت و عبرت مردم نخواهد افزود و ثمره ای نخواهد داشت.
✍علی محمدی هوشیار
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
کانال نویسندگان حوزوی زنجان، کانالی متفاوت برای دوست داران قلم و اندیشه
👌هر طلبه، یک نویسنده
🌹دوستان خود را مطلع کنید
📎لینک کانال👇
https://eitaa.com/howzavian_zanjan
📌آیدی ارسال یادداشت و ارتباط با ما 👇
@S_f_70
همیشه مصباح
▫️برخی افراد مثل عمار در دوران حیاتشان ملاک تشخیص حق و باطل بودند و برخی از بزرگان حتی بعد از رحلتشان نیز ملاک تشخیص باقی میمانند و میتوان از دشمنان این بزرگ مردان تاریخ راه صحیح را از باطل تشخیص داد و دشمن را به خوبی شناسایی کرد و در مقابلش موضع گرفت.
◽️چقدر یک فرد میتواند بزرگ و دست نیافتنی باشد که جبهه باطل بعد از رحلت ایشان هم دست از مخدوش کردنش برنمیدارد و سعی در تخریب چهره ایشان دارد ولی غافل از آنکه این افراد نه تنها در دوران حیاتشان #چراغ_راه در مسیرهای غبار آلود بودند بلکه بعد از رحلتشان هم همینگونه اند و #همیشه_مصباح و چراغ راه هستند. مَثَل آیت الله #علامه_مصباح_یزدی از این قبیل افراد است که همیشه مصباح بود و مصباح باقی خواهد ماند و هر کس قدم در تخریب ایشان بردارد قطعا در مسیر باطل است.
◽️علامه مصباح کسی است که در دوران غبار آلود فتنه ها شاید بتوان گفت یک تنه دربرابر غربزدگان و لیبرال ها ایستاد و از تفکر اسلام ناب دفاع کرد و با تربیت شاگران پرشمار در این مکتب سالیان سال وجودش خاری در چشم دشمنان خواهد ماند. پس بیجا نیست که دشمنان بعد از گذشت سه سال از رحلت این #مجاهد_نستوه_عرصه_فکر و علم چهره ایشان را مخدوش کنند ولی یادشان نیست که مصباح همیشه مصباح است. خوشا به سعادت ایشان که دشمنان هنوز از دست ایشان خواب راحت ندارند.
⁉️راستی چرا بعد از رحلت ایشان، دشمنان اسلام و انقلاب و روحانیت نسبت به هیچ کس چنین بغضی ندارند و کماکان ایشان را هدف قرار دادهاند؟!
✍ محمد جواد طهماسبی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
اگر الان حرکت نکنی ...
▫️بعداز نماز جماعت مومنی پرسید:
اتفاقات اخیر در سوریه و منطقه از علائم ظهوراند؟ انشاالله امام زمانعج در همین ایام ظهور خواهند کرد؟
گفتم برا چه میپرسی؟
گفت میخواهم تا آماده شوم برای کمک به قیامش!!! مگر ظهور آمادگی نمیخواهد؟
▫️گفتم معنای این سوال تو این است که امام عصرعج در دوران غیبت به مرخصی رفته و امامتش را تعطیل کرده
امام همین الان وسط معرکه هست
مگر مقابل آمریکا و نظام سلطه که فرعونها و نمرودهای تاریخ در جنایت و تکبر به گرد پای آنها هم نمیرسند جز امام معصومع توان ایستادن دارد؟؟؟
🔹به او گفتم اگر الان با تمام وجود در جبهه تقابل امام عصرعج با طاغوت که همان جبهه "انقلاب اسلامی" است ایستادی، بعداز ظهور هم خواهی ایستاد.
اگر الان به کنج راحت رفتی پساز ظهور هم قیام نخواهی کرد.
🔹وضعیت نصرت امام بعد از ظهور دقیقا وضعیت نصرت او در قبل از ظهور است.
اما آن مومن سوال کننده هنوز معتقد بود که بعداز ظهور امام را یاری خواهد کرد ... 😔
✍مجید نقیلو
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
بسم الله الرحمن الرحیم
بدین وسیله گواهی میشود که حجة الاسلام جناب آقای مهدی سعادتی زنجانی دام عزه در حوزه دانش #مدیریت_اسلامی در موضوع احکام تکلیفی و وضعی نظام حقوق و دستمزد، فقه الرواتب دارای صلاحیت استنباط با اجتهاد لازم می باشند.
این شایستگی پس از یک دهه مجاهدات علمی متواصل و منظم ایشان در مدرسه فقهی مدیریت اسلامی احراز شده است.
سند این صلاحیت تدوین دو مجلد با عنوان فقه الرواتب است که در ابعاد فقهی ،علمی و کاربردی دارای اعتبار بوده و در مراکز آموزشی حوزوی،دانشگاهی و دولتی مورد توجه و تدریس است خود ایشان هم دارای کرسی تدریس فقه الاداره در موضوع "رواتب" می باشند و گواهی بر توان نظریه پردازی ایشان دیماه 1402از سوی بنیاد فقهی مدیریت اسلامی صادر شد کارنامه تحصیلات مجدانه و مجتهدانه ایشان به تفصیل در آن گواهی نامه آورده شد.
امید است از وجود ارزشمند ایشان به عنوان مجتهد نظریه پرداز در عرصه مدیریت اسلامی بهره وافی و کافی برده شود.
سید صمصام الدین قوامی
مسئول بنیاد فقهی مدیریت اسلامی
12 دیماه 1403 مقارن با آغاز رجب المرجب 1446-قم مقدس
📌کانال نویسندگان حوزوی زنجان کسب این موفقیت را به برادر ارجمند حجت الاسلام و المسلمین سعادتی تبریک و برای ایشان آرزوی توفیقات روز افزون دارد.
✍سردبیر کانال نویسندگان حوزوی زنجان
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
ترک وظیفه روحانیون ؛ خیانتی به دین، جامعه و امانت الهی
▪️در میان روحانیون، ترک وظیفه، زخمی عمیق بر پیکر دین و جامعه است. هنگامی که مسئولیت سنگین هدایت فکری و معنوی را بر دوش میگیرند، غفلت و کوتاهیشان چون خیانتی به امانتی الهی است. اگر روحانی در میان جماعتی حاضر شود و تنها به اقامه نماز بسنده کند، اما نوجوانانی را که در طوفان شبهات غرق میشوند، بیپاسخ بگذارد، چه بر سر ایمان آن جوانان خواهد آمد؟ این ترک وظیفه نیست، بلکه از دست دادن فرصتی الهی است.
▪️چگونه میتوان پذیرفت که در منبر حسینی، از عمق پیام عاشورا سخنی به میان نیاید و چراغ روشنگری خاموش بماند؟ مردمی که به حقایق دین نیاز دارند، از منبرهای خالی از معنا جز بیاعتمادی چه خواهند آموخت؟
▪️وقتی زمینهای کشاورزی بهناحق تصاحب میشود و روحانی محل، از ترس یا مصلحتاندیشی لب فرو میبندد، این سکوت او داغی بر پیشانی عدالت است. کجاست آن صدای رسایی که در برابر ظلم، فریاد کلّا وربّ الکعبه را بلند کند؟
▪️مشکلات اجتماعی چون اعتیاد، طلاق، و بیسامانی خانوادهها هر روز بیشتر میشود، اما اگر روحانی بهجای میدانداری، خود را مشغول امور جزئی کند، آیا دین پاسخگوی دردهای مردم خواهد بود؟ دردی که از بیتفاوتی او آغاز میشود، به بیاعتقادی مردم میانجامد.
▪️و بدتر از همه، وقتی الگوی مردم در رفتار و کردار، از مسیر دین فاصله گیرد، این انحراف نهتنها روحانیت، بلکه دین را در نگاه مردم خدشهدار میکند. آیا روحانیای که در تجملگرایی غرق است، میتواند سادهزیستی را تبلیغ کند؟ این تناقض، خنجری است که از درون اعتماد جامعه را میدَرَد.
▪️میدانهای تبلیغ و فرصتهای سخنرانی، همان سنگرهایی هستند که اگر با سخنان کممایه و بیاثر پر شوند، بهجای تقویت ایمان، دیوار بیاعتمادی را بلندتر خواهند کرد. و اگر روحانی دست نیاز فقیران را نبیند و صدای مستضعفان را نشنود، آنان چه انتظاری از دین خواهند داشت؟
▪️حتی خطرناکتر از همه، آنجاست که فرقههای انحرافی، آزادانه رشد کنند و روحانیون در خواب غفلت به سر برند. آیا این سکوت، مسئولیتی سنگینتر بر دوش آنان نمیگذارد؟
▪️ترک وظیفه در قشر روحانیون، گناهی نابخشودنی است که عواقبش فراتر از یک فرد، جامعه را به چالش میکشد. هر روحانی باید بداند که کوتاهی او در هر عرصهای، چراغی از ایمان را خاموش و دلهایی را به وادی شک و ناامیدی هدایت میکند. این مسئولیت، امانتی از سوی خداوند است که خیانت در آن، خیانت به خودِ دین است.
▪️ روحانیت امروز باید با درک عمیق از اولویتهای جامعه، نسخهای جامع برای سیاست، اخلاق و زندگی اجتماعی مردم ارائه دهد. مبادا همچنان درگیر بحثهای جزئی مانند طهارت و نجاست بماند، درحالیکه جامعه در طوفان مسائل بزرگتری چون عدالت اجتماعی، بحران اقتصادی و تهاجم فرهنگی غرق است. بهعنوان مثال، وقتی مردم از تبعیضهای اقتصادی رنج میبرند، انتظار میرود روحانیون بهجای پرداختن صرف به اختلافات در احکام جزئی، در میدان عدالتطلبی حاضر شوند. اگر جوانان در دام شبهات فکری و اعتقادی اسیرند، روحانی نباید منبر را به موضوعات غیرضروری محدود کند، بلکه باید همچون چراغی روشنگر، مسیر هدایت را برای آنان روشن سازد. هر غفلت در این حوزهها، بیاعتمادی مردم به دین را به همراه دارد؛ مبادا فرصتها از دست برود.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
درس های امام هادی برای امروز جامعه شیعی، مساله شدن نامساله ها
🔹همیشه گفتم یکی از مشکلات ما، مسأله گی نا مسأله ها و نامساله گی مسأله هاست.
دشمن چیزهای فیک را برای ما مسأله میکند. و ما در زمین دشمن، بازی میکنیم. سر ما را مشغول میکند به مسأله فیک؛ سر آن یک دیگر را کافر و نا مسلمان می شماریم.
🔸او به زرنگی، مسأله اصلی ما را سعی میکند، ما فراموش کنیم. امام هادی ع، به این خیلی دقت داشت.
▪️مسأله خلق قرآن، یک مسأله فیکی بود که مسأله شده بود. سر این مسلمانان حتی همدیگر را می کشتند.
🔹هر جریانی به قدرت می رسید، طرفدار یک تئوری بود، و طرفداران تئوری رقیب را می کشت. اما امام هادی(ع) در نامهای، به یکی از شیعیان از او خواست تا در مسأله خلق قرآن اظهارنظر نکرده و جانب هیچ یک از نظریه حدوث و قدم قرآن را نگیرد.
🔸او در این نامه مسأله خلق قرآن را فتنه خوانده و ورود به این بحث را هلاکت دانسته است. همچنین بر کلام خدا بودن قرآن تأکید کرده و گفتگو درباره آن را بدعتی دانسته که هم سؤالکننده و هم پاسخدهنده در گناه آن شریکند.
▫️در آن دوره، جدال بر سر مسأله حدوث و قدم قرآن موجب پیدایش فرقهها و گروههایی در میان اهل سنت شده بود مأمون و معتصم جانب نظریه خلق قرآن را گرفته بودند و مخالفان را تحت فشار قرار میدادند که از آن به دوره محنت یاد میشود اما متوکل از قدیم بودن قرآن حمایت میکرد.
✍دکتر یحیی جهانگیری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
23.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شوخی های نامناسب اینستاگرامی
#امام_هادی فرمودن؛ مسخره کردن تفریح آدم های بی خرد و کار جاهلان است.
حالا تو فضای اینستاگرام و بعضی پلتفرم ها شوخی از روال عادی خودش خارج شده و به سمت تمسخر و سایر آلودگی ها رفته!
📱در این کلیپ برخی علت های این هنجار اجتماعی را بررسی کردهایم.
🎙 ابوالفضل نجفی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
هدایت شده از نویسندگان حوزوی زنجان
کانال نویسندگان حوزوی زنجان، کانالی متفاوت برای دوست داران قلم و اندیشه
👌هر طلبه، یک نویسنده
🌹دوستان خود را مطلع کنید
📎لینک کانال👇
https://eitaa.com/howzavian_zanjan
📌آیدی ارسال یادداشت و ارتباط با ما 👇
@S_f_70
جمود و جهالت دو بیماری خطرناک
نتیجه جمود، توقف و سکون و باز ماندن از پیشروی و توسعه است و نتیجه جهالت، سقوط و انحراف.!
▪️"جامد" از هرچه نو است متنفر است و جز با کهنه خو نمیگیرد و "جاهل"، هر پدیده نوظهوری را به نام مقتضیات زمان، به نام تجدد و ترقی موجه میشمارد.
▪️"جامد"، هر تازهای را فساد و انحراف میخواند و "جاهل"، همه را یکجا به حساب تمدن و توسعه علم و دانش میگذارد.
▪️جمود جامدها به جاهلها میدان تاخت و تاز میدهد و جهالت جاهلها، جامدها را در عقاید خشکشان متصلبتر میکند.
📚اسلام و مقتضیات زمان، شهید مطهری
✍سعید فتحی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
دعاهای مستجاب نشده
▫️امروز توی مسجد امیرالمومنین قم میزبان استاد بهرامپور بودیم. بنده سال هاست که توفیق همکاری با ایشان را دارم و یکی از ویژگی های بارز ایشان که برای من درس آموز بوده نشاط و شادابی علمی ایشان است. او که هم اکنون بیش از هشتاد بهار از عمرش را سپری کرده همانند یک دانش پژوه جوان با شادابی و نشاط کامل به کارهای علمی و قرآنی اش می پردازد و ایده های نویی برای فعالیت های خود تعریف می کند. امروز هم با همان نشاط همیشگی اش به مسجد آمده بود تا برای مخاطبین تفسیر سوره یس را شروع کند. به مناسبت ایام رجب سخن خود را درباره دعای هر روز ماه رجب آغاز کرد و حضار را به این فراز از دعا توجه داد که می فرماید« یا من یعطی من سأله...» و به همین مناسبت درباره جایگاه دعا و درخواست کردن از خدا مطالبی را بیان کرد و نشان داد که خود دعا کردن و مسألت نموده موضوعیت دارد و انسان در دعا کردن نباید اجابت محور باشد؛ انسان باید تا می تواند در هر عرصه ای دعا کند و هر چیزش را از خدا بخواهد حال در ظاهر اجابت شود یا نشود. اصل دعا کردن نماد عبودیت است و انسان را در مراتب معنوی رشد می دهد و اجابت دعا در مرتبه ثانوی قرار دارد.
▫️ایشان در این راستا به خاطره جالبی اشاره کردند و فرمودند یک روز با فرزند علامه طباطبایی مواجه شدم و درباره علامه پرسیدم. وی در پاسخ گفت که شش ماه از فوت علامه گذشته بود که یک شب ایشان را در عالم رویا زیارت کردم و از وضعیت آن عالم سوال کردم. آن مرحوم در پاسخ گفت که فلانی من وقتی آمدم اینجا ملاحظه کردم که بابت دعاهایی که در دنیا کرده بودم ولی ظاهرا اجابت نشده بود چه پاداش های با ارزشی به من دادند. اکنون آرزو می کنم که ای کاش هیچ کدام از دعاهایم در دنیا اجابت نشده بود!
▫️شخصا این مطلب را در روایتی دیده بودم اما شنیدن این جریان لطف دیگری داشت و بیش از پیش جایگاه دعا و درخواست از درگاه الهی را برایم روشن کرد و این بیت حافظ را برایم تداعی نمود که می گوید:
حافظ وظیفه تو دعا کردن است و بس
در بند آن مباش که نشنید یا شنید
✍حسین عسگرلو
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan