◽️ نگاهی نو به معنای أم ابیها
🔸 نوشتاری از حجت الاسلام و المسلمین #سیدمحمدحسن_جواهری عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه؛
◾️ از آنجا که رفتار پیامبر(ص) نسبت به دخترش، همانند رفتار فرزند نسبت به مادر بود و رفتار فاطمه(س) با پدرش نیز همچون رفتار مادر با فرزند بود، به فاطمه(س)، ام ابیها گفته شده است (ام عاطفی)؛ چنان که نقل شده است پیامبر(ص) دست فاطمه(س) را میبوسید، هنگام سفر آخرین نفر از او خداحافظی میکرد و پس از بازگشت از سفر نیز نخست به دیدار او میرفت.
◾️ در مقابل، فاطمه(س) نیز همچون مادر به پیامبر(ص) محبت میورزید، از او نگهداری میکرد و زخمها و درد و رنجهایش را درمان میکرد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/ommeabiha
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️ حکمرانی نوین یعنی سازگار شدن با دنیای هوش مصنوعی
💢 چالشی جدید برای حکومتها
🔸دکتر #مسعود_فیاضی رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه در گفتگو با فارس تبیین کرد:
❇️ از آنجا که این دستاوردهای فناورانه جدید بر اساس نیازهای مردم طراحی میشوند، حکومتها ابتدا باید بدانند هر کاری که میکنند باید به تأمین این نیازها توجه داشته باشند و آن را یک اصل اساسی بدانند. ثانیاً حکومتها باید بتوانند با وضع قوانین و سیاستهای مورد نیاز و تصویب استاندارهای کلان و خرد نوع رفتار پلتفرمها و هوشهای مصنوعی را تنظیمگری کرده و همسو با هنجارها و اهداف جامعه خود گردانند تا هم نیازهای به حق مردم تأمین شود و هم جامعه انسجام و اداره درونی خود را از دست ندهد...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/hokmnovin
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
▫️ لزوم تبیین سیره فاطمی به عنوان الگوی کاربردی زن امروز
🔰 همزمان با ایام سوگواری صدیقه طاهره حضرت فاطمه الزهرا(س) منتشر شد:
🔹 نوشتاری مستخرج از مقالات دانشنامه فاطمی
▪️ باید ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه(س) در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی جامعه به خوبی تبیین شود. به ویژه که به نظر میرسد هنوز ابعاد شخصیتی فاطمه زهرا (س) در عرصههای مختلف اجتماعی و به ویژه در عرصه خانواده و همسرداری و مادری به خوبی تببین نشده و شایسته است تا راه برای شناخت بیشتر و فهم دقیق زندگی آن حضرت برای همه مسلمانان به ویژه زنان میسر شود.
✍️ به کوشش حجتالاسلام #سیدمحسن_شریفی
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/fatemii1401-2
#یادداشت
#دانشنامه
🆔 @iictchannel
16.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید I انگیزه مجرم در حکم محاربه تاثیری ندارد
🎙 حجت الاسلام دکتر #علی_محمدی_جورکویه
عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه
✴️ مجرم علاوه بر علم و عقل باید قصد جان، مال، ناموس و یا قصد ارعاب هم داشته باشد، بنابراین هیچ جا قانونگذار انگیزه را شرط نکرده است.
🔹 نشست علمی بررسی فقهی حقوقی حکم محاربه
💢 26 آذرماه 1401، خبرگزاری رسا
#محاربه
🆔 @iictchannel
11.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید I تطبیق قانون برموضوعات بر عهده قاضی است
🎙 حجت الاسلام دکتر #حجت_الله_فتحی
عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه
✴️ قانون گذار در تعریف حکم محارب آورده است که محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال، ناموس و یا ارعاب آنها است و براساس این تعریف چهار رکن را ما درخصوص جرم محاربه داریم که علی القاعده موضوعاً باید این ارکانی که قانونگذار در ماده 79 بیان کرده احصاء شود و سپس تطبیق مجازات داده شود.
🔹 نشست علمی بررسی فقهی حقوقی حکم محاربه
💢 26 آذرماه 1401، خبرگزاری رسا
#محاربه
🆔 @iictchannel
هدایت شده از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
16.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافی
مسابقه کتابخوانی پویش ملی میزُکتاب
🏅هر روز در مسابقه شرکت کنید🏅
💵 تا *۳۰۰ میلیون ریال* جایزه نقدی بگیرید 💵
.
❇️خرید کتاب او فاطمه است
با ۱۰ درصد تخفیف+ ارسال رایگان
(۵ الی ۱۰ دی)
http://b2n.ir/p70299
.
⏰شرکت در مسابقه تا ۲۳ دی ماه
khooshe.org/quizgame
#مسابقه_کتابخوانی
#فاطمیه
#کتاب_او_فاطمه_است
🆔 @poiictnews
🔹 سرمایۀ محبت زهراست دین من
🔹 من دین خویش را به دو دنیا نمیدهم
🔹 گر مهر و ماه را به دو دستم نهد قضا
🔹 یک ذره از محبت زهرا نمیدهم
◼️ فرارسیدن سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، بی بی دو عالم، پاره تن پیامبر صلی الله علیه و آله و اسوه زنان عالم را به محضر مبارک حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف و همه محبین اهلبیت علیهم السلام تسلیت عرض مینماییم.
#تسلیت
#فاطمیه
🆔 @iictchannel
💢 در حال برگزاری...
🔰 جلسات علمی شورای علمی دانشنامه با حضور حضرات آیات و حجج اسلام والمسلمین علی اکبر رشاد، سید محمد غروی، عبدالکریم بهجت پور، عبدالرحیم سلیمانی بهبهانی، احمد قدسی، ابوالقاسم مقیمی، سعید داودی، اکبر زراعتیان و احمد مهدی زاده
✅ بررسی مقالات #عقل و #عقل_و_دین از گروه کلام دانشنامه قرآنشناسی
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#دانشنامه
🆔 @iictchannel
🔸نشست نقد و بررسی کتاب شیرنشو
🔻به همت گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه و در راستای مجموعه نشستهای “روایت داستانی از امر قدسی” برگزار میشود:
🎙 باحضور:
#مجید_قیصری
#اسماعیل_جلالی
#حمید_عبدالهیان
⏰ شنبه 10 دیماه، ساعت 8
🏢 تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/shirnsh
#نشست
#نقد_کتاب
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | اجتهاد معجزه اسلام
◽️ یکی از ویژگیهای اسلام وابسته کردن قوانین تحولپذیر به قوانین ثابت است که نه اختیار از دست خودش خارج میشود و نه نیازهای زمان را بدون پاسخ میگذارد. ایجاد این ارتباط تنها از طریق اجتهاد روزآمد امکانپذیر است. به همین دلیل قرآن اجتهاد را یکی از معجزات اسلام مینامد.
◽️ دین خاتم از طریق اجتهاد بدون نسخ و تبدیل یا وضع حکم جدیدی میتواند با زمان پیش برود و در عین حال زمان را نیز کنترل کند؛ زیرا در زمان، امکان انحراف نیز هست و هر مکتب سعادتبخشی باید در عین انعطافپذیری در برابر تغییرات مثبت زمانهُ جلوی انحراف آن را بگیرد و آن را کنترل کند.
📖 برگرفته از کتاب حکمت احکام، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #حمیدرضا_شاکرین، مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4343
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | سنت در مسیحیت
◽️ سنت در مسیحیت آرا و عقاید علمای مسیحیت خصوصاً علمای عصر نخستین است. البته به عقیده برخی مسیحیان سنت مسیحی امری زنده است و به اسقفان نیز مانند رسولان از طریق روحالقدس الهام میشود؛ از این رو آرای اسقفان حجت بوده، میتواند امری را راساً در دین داخل کند.
◽️ از این جهت است که آموزه کلیسا یکی از ارکان عقیدتی مسیحیان است. در صورتی که سنت در بین شیعیان تنها قول، فعل و تقریر چهارده معصوم(ع) است و آرای علما نیز تا کاشف و مستند به آرای ایشان نباشد، به خودی خود حجیتی ندارد. در نظر مسیحیت سنت مفسر و مبین معنای کتاب مقدس است و برداشتهای آن معتبر است، حتی میتواند معیاری برای قطعیت در معنا و پرهیز از نسبیت باشد؛ ولی در بین شیعیان سنت هرچند در بسیاری موارد مفسر قرآن است، خود یک منبع بیخطا مانند کتاب آسمانی یعنی قرآن است.
📖 برگرفته از کتاب اصول فقه و هرمنوتیک روششناختی، دکتر #مسعود_فیاضی، رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22745
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | شورای فقهی و تبادل نظر
🔸 یکی از روشهای مؤثر در پیشرفت علوم، همکاری و همفکری بین دانشمندان طراز اول و صاحبنظران هر رشته است. در دنیای امروز، فکر و عمل فرد ارزش ندارد و دانشمندان هر رشته دائماً در حال تبادل نظر با یکدیگرند. اگر شورای عملی و اصل تبادل نظر به طور کامل و همهجانبه در فقه پیدا شود، هم موجب رشد و تکامل این دانش است و هم بسیاری از اختلاف فتواها از بین میرود.
🔸 چارهای نیست اگر مدعی هستیم که فقه ما یکی از علوم واقعی دنیا است، باید از اسلوبهایی که در دیگر علوم وجود دارد پیروی کنیم، و گرنه معنایش این است که از ردیف علوم خارج است.
📖 برگرفته از کتاب حکمت احکام، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #حمیدرضا_شاکرین، مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4343
🆔 @iictchannel