پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #گام_دوم 🖌 نوشتاری از #محمد_عابدی عضو هیات علمی #گروه_قرآن_پژوهی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از نوشتار #محمد_عابدی عضو هیات علمی #گروه_قرآن_پژوهی:
🔹پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مسیر #گام_دوم_انقلاب
💢 بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان نقشه راهی که انقلاب اسلامی قرار است در مرحله دوم بلوغ خود بپیماید، از زوایا مختلف شایسته تعمق و قابل ارزیابی است و هر مخاطبی در میان نهادها و موسسات و مراکز اندیشه ورز و…. البته متناسب با ظرفیتها و فلسفه وجودی خود و جایگاهش در هندسه نظام جمهوری اسلامی، وظایف و نقشهایی را عهده دار است.
🆔 @iictchannel
🔶 شاید از یک منظر بتوان توضیح داد که در مواجهه با بیانه گام دوم انقلاب، دست کم چند رویکرد شایسته توجه است که فهرست آن چنین است:
1️⃣ تبیین و تشریح وظایف مردم نسبت به گام دوم:
🔹وجهی از بیانیه خطاب به مردم و شهروندان و جوانان و ….است. اگر مخاطب این بیانیه را عموم مردم و شهروندان جامعه اسلامی بدانیم، در این صورت اولین قدم برای فعال سازی گام دوم، تبیین و تشریح بیانیه است؛به گونهای که به مطالبه عمومی و گفتمان غالب و مطالبه شهروندی تبدیل شود.در این مواجهه دستگاههایی که بیشتر نقش ترویجی و فرهنگ گستری دارند مخاطب بیاینه خواهند بود و دستگاههایی چون پژوهشگاه می توانند تا جایی که اهداف و چشم اندازها و افقهای کاری شان اجازه ایفای نقش می دهند وارد شوند.
🆔 @iictchannel
2️⃣ توجه به وظایف دستگاههای نظام اسلامی به معنای عام وفراگیر آن:
🔹اگر به خاستگاه صدور بیانیه توجه شود که توسط رهبر «انقلاب» صادر شده است، لازم خواهد بود دستگاههای نظام اسلامی مخاطب آن دانسته شوند و در مواجهه با آن این مخاطبان خود را بیابند و جایگاه،نقش و کارکرد خود را متناسب با آن بازتعریف کنند.
🆔 @iictchannel
3️⃣ عنایت به وظایف دستگاههای همسو مانند دستگاههای اندیشه ورز یا فرهنگی:
🔰 پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی به عنوان موسسهای که وظیفه خود را «نظریهپردازی و نوآوری علمی بهمنظور بسط مرزهای معرفت، و نیز مطالعات راهبردی و کاربردی گرهگشا، در قلمرو حکمت و اندیشه دینی، فرهنگ و علوم انسانی اسلامی » می داند، شایسته است جایگاه خود را در میان نهادهای متناظر و همسو …بیاید و متناسب با آن برنامه ریزی کند.
🆔 @iictchannel
4️⃣ تبیین جایگاه، نقش و وظایف خاص مانند پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید👇
🌐 iict.ac.ir/abedigamdovom
🆔 @iictchannel
#دهه_کرامت
#فعالیت_اعضا
📣 هم اکنون...
📺 ویژه برنامه زنده رادیویی #مسیر_فیروزه رادیو گفتگو به مناسبت #دهه_کرامت؛
🎙 با حضور حجت الاسلام #محمد_باقر_پورامینی عضو هیأت علمی گروه #کلام پژوهشگاه
🔶 #رادیو_گفت_و_گو موج FM ردیف ۱۰۳٫۵ مگاهرتز
🆔 @iictchannel
#کرسی
#واجب_کفایی
#واجب_حکومتی
📜 #بخوانید
🖋 #گزارش_محتوایی
📘 گزارش محتوایی از کرسی علمی ترویجی تبدیل #واجب_کفایی به #واجب_حکومتی در ظرف نظام سیاسی
🌐 iict.ac.ir/vajebkafaei-3
📦 بسته محتوایی کامل کرسی (متن، صوت و اخبار مربوط...)
🌐 iict.ac.ir/korsi980405
🔰 دیگر گزارش های محتوایی ما را اینجا بیابید...
👉👉 iict.ac.ir/chandresanei/gozaresh
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#دهه_کرامت #فعالیت_اعضا 📣 هم اکنون... 📺 ویژه برنامه زنده رادیویی #مسیر_فیروزه رادیو گفتگو به مناسب
firoozeh.mp3
6.92M
#صوت
#دهه_کرامت
#فعالیت_اعضا
💯 #بشنوید
📟 ویژه برنامه زنده رادیویی #مسیر_فیروزه رادیو گفتگو به مناسبت #دهه_کرامت؛
🎙 با حضور:
🔻حجت الاسلام #محمد_باقر_پورامینی عضو هیأت علمی گروه #کلام پژوهشگاه
📅 دوشنبه 17 تیر ماه 98
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#فلسفه #معرفی_آثار #فلسفه_مضاف 📒 « جستارهایی در فلسفه های مضاف » ✒️ نویسنده: #ابوالحسن_غفاری 🔰 به
#فلسفه
#معرفی_آثار
#فلسفه_مضاف
📒 « جستارهایی در فلسفه های مضاف »
✒️ نویسنده:
#ابوالحسن_غفاری
🔻 در این کتاب می خوانیم:
فلسفه مضاف، عنوان مستحدثی است که به مانند دانش درجه دوم و با نگاه متافیزیکی عهدهدار بحث از اصول و مبانی مابعدالطبیعی علوم و مضافالیههاست. فلسفههای مضاف در حقیقت از مصداقهای فلسفه مضاف است و گونههای متنوعی دارد که پیش از عنوان «فلسفه مضاف» شکل گرفته است. به نظر میرسد پس از شکلگیری گونههایی از فلسفههای مضاف مانند: فلسفه علم، فلسفه دین، فلسفه روانشناسی، فلسفه فیزیک و ...
🆔 @iictchannel
♨️ ذهن اندیشهوران به این سمت سوق یافته است که فلسفه مضاف چیست؟ چه هویت و ماهیتی دارد؟ چه اقسامی میتواند داشته باشد؟ آیا تقسیم آن به فلسفههای مضاف به علوم حقیقی و اعتباری و مضاف به امور حقیقی و اعتباری درست و جامع است؟ روش یا روشهای که در فلسفه مضاف به کار میرود، کدام هستند؟ فلسفه¬ مضاف و در پی آن فلسفههای مضاف چه پیشینهای دارند؟ چه تعریفهایی از سوی اندیشهوران درباره فلسفه مضاف گفته شده است؟ آیا میتوان به تعریفی بینالاذهانی و جامع رسید؟
🆔 @iictchannel
🔻چه آسیبها و نقدهایی متوجه فلسفههای مضاف کنونی است؟ رابطه فلسفه مضاف با حکمت اسلامی چگونه است؟ فلسفههای مضاف چه اهمیت، ضرورت و کارکردهایی دارند؟ آیا ترابطی میان فلسفه مضاف و علوم گوناگون به ویژه علوم انسانی وجود دارد؟ ارتباط فلسفه های مضاف با مبانی هستیشناختی، معرفتشناختی، انسانشناختی، غایتشناختی و ارزششناختی علوم انسانی چگونه است؟ نقش فلسفههای مضاف در تولید علوم گوناگون چیست؟
🆔 @iictchannel
🔻این پرسشها و دهها پرسش دیگر که در حوزه فلسفه مضاف مطرح میشود پاسخی مناسب میطلبد. یکی از هدفهای اساسی و مهم مجموعه مقالات و گفتوگوهایی که در این اثر آمده است، به دنبال پاسخ به پرسشهای پیشگفته و طرح مسایل جدید در حوزه فلسفه مضاف است.
🆔 @iictchannel
#دیدار_ها
#همکاری_ها
🔶 در راستای بررسی زمینه های همکاری و #تعاملات_علمی:
🔰 دیدار دکتر #کمال_خرازی رییس ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با آیتالله #رشاد
⚜️ مشاهده خبر:
🌐 iict.ac.ir/kharazididar
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#تبلیغ #کانون_اندیشه_جوان 🔰 مدرسه اندیشه کانون اندیشه جوان برگزار می کند: 📌 دوره گفتگو
#بازنشر
#نشست
#کانون_اندیشه_جوان
🔶 در اولین جلسه حلقه #گفتگو گام دوم انقلاب اسلامی مطرح شد:
🔰 مدیریت جوانان متدین انقلابی؛ شاهکلید #بیانیه_گام_دوم
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/bayanie
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #نفتکش_ایرانی 🔶 دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیات علمی #گروه_سیاست پژوهشگاه در جدیدترین یادداشت
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از نوشتار دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیات علمی #گروه_سیاست پژوهشگاه:
🔹ضرورت پاسخ قاطع ایران به #دزدی_دریایی انگلیس؛
💢 در روزهای اخیر خبر توقیف نفتکش حامل دو میلیون نفت ایران در منطقه جبل الطارق توسط نیروی دریایی انگلستان در صدر اخبار جهانی قرار گرفت. توقیف این نفتکش که گویا حامل نفت ایران به پالایشگاهی در سوریه بود، بلافاصله مورد تایید و استقبال انگلستان قرار گرفت. سخنگوی ترزا می نخست وزیر مستعفی انگلیس با گستاخی از اقدام مقامات جبل الطارق در توقیف نفتکش حامل نفت ایران تجلیل کرد و آن را «پیام روشنی» برای «غیر قابل قبول» دانستن نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه دانست.
🆔 @iictchannel
♨️ همراهی انگلیس با تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران
🔹در حالی که انگلستان و سایر کشورهای اروپایی پس از نقض برجام از سوی آمریکا و بازگشت تحریمهای ظالمانه کاخ سفید علیه ملت ایران به دروغ ادعا نمودهاند از تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمیکنند اما این اقدام دولت انگلیس نشان میدهد آنها در عمل با تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران کاملا هماهنگ میباشند. بطوریکه دولت اسپانیا پس از این اقدام انگلیس در بیانیهای که مورد تایید گاردین هم قرار گرفت اعلام کرد که لندن این کار را به درخواست واشنگتن انجام داده است. این امر به تعبیر تحلیلگر المیادین نشان میدهد برخلاف ادعاهای بدون عمل اروپاییان درباره پایبندی به تعهداتشان در قبال ایران، آنها در پس پرده با دولت آمریکا در فشار حداکثری علیه ایران تقسیم نقش کردهاند و هر دو از یک قماشند.
🆔 @iictchannel
🔰بدعت انگلیس در نقض قوانین دریانوردی
🔹مقامهای انگلیسی برای سرپوش نهادن همراهی انگلستان با امریکا در تحریمهای ایران، به بهانه دیگری متوسل شدهاند و توقیف نفتکش حامل نفت ایران را «وظیفه اخلاقی و قانونی» دولت انگلستان برای اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه توصیف کردهاند! حتی گفته میشود «رابر مکر» سفیر انگلیس در تهران نیز با گستاخی تمام از این اقدام غیر قانونی دولتش به دلیل نقض تحریمهای اتحادیه اروپا دفاع کرده است. این ادعا در حالی مطرح میشود که تحریمهای اتحادیه اروپا صرفا برای کشورهای عضو این اتحادیه لازمالاجرا است اما نفتکش ایرانی از آبهای بینالمللی در حال گذر بوده و ایران نیز تعهدی نسبت به اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا نداشته است. گذشته از اینکه تحریمهای ادعایی اروپاییان علیه سوریه بر مبنای قوانین بین المللی و شورای امنیت هم نبوده و جمهوری اسلامی ایران نیز این تحریمهای همسو با سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه دولت قانونی سوریه را هرگز نپذیرفته است.
🆔 @iictchannel
🔰 انتظارات از ایران برای پاسخ قاطع و فوری به انگلیس
🔹 در این شرایط که ایران اسلامی کشوری مستقل و مقتدر میباشد انتظار به حق ملت ایران پاسخ قاطع و فوری به اقدام تجاوزگرانه انگلیس بدون هیچ گونه مسامحه و خویشتنداری بیمورد است. این چیزی است که به گفته گاردین حتی باید مورد انتظار دولتمردان انگلیسی هم باشد. زیرا به نوشته گاردین: «وزارت خارجه انگلیس در چند روز گذشته با یک معضل روبرو شده بود و میدانست که اگر آنطور که ایالات متحده درخواست کرده، این کشتی را توقیف کند، تهران را که شدیدا به دنبال صادرات نفت است، عمیقا خشمگین میکند.» از این رو در این شرایط هر گونه مسامحه در پاسخ ایران نسبت به استیفای حقوق قانونی خود میتواند دشمنان ملت ایران را گستاخ تر نماید.
🆔 @iictchannel
firozeh.mp3
4.41M
#صوت
#دهه_کرامت
#فعالیت_اعضا
💯 #بشنوید
📟 ویژه برنامه زنده رادیویی #مسیر_فیروزه #رادیو_گفتگو به مناسبت #دهه_کرامت؛
🎙 با حضور:
🔻حجت الاسلام #محمد_باقر_پورامینی عضو هیأت علمی گروه #کلام پژوهشگاه
📅 سه شنبه 18 تیر ماه 98
🆔 @iictchannel
#پیشرفت
#معرفی_آثار
#مطالعات_انقلاب_اسلامی
📒 «جایگاه زنان در پیشرفت جامعه »
🔻 در برنامه های پنج ساله #توسعه جمهوری اسلامی ایران
✒️ نویسنده:
#فاطمه_محمدی
🔰 به همت گروه #مطالعات_انقلاب_اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#پیشرفت #معرفی_آثار #مطالعات_انقلاب_اسلامی 📒 «جایگاه زنان در پیشرفت جامعه » 🔻 در برنامه های پنج سا
#پیشرفت
#معرفی_آثار
#مطالعات_انقلاب_اسلامی
📒 «جایگاه زنان در پیشرفت جامعه »
🔻 در برنامه های پنج ساله #توسعه جمهوری اسلامی ایران
✒️ نویسنده:
#فاطمه_محمدی
🔻 در این کتاب می خوانیم:
طبق فرمایشات مقام معظم رهبری «...مسأله زن مسأله مهمی است، ما اگر در مسأله زن در کشور خودمان خوب کار کنیم این خدمت به جامعه زنان در همه دنیاست. خدمت حقیقی به مجموعه زنان در همه عالم...» به همین دلیل، ضرورت انجام پژوهشی که به شکلی اسلامی ایرانی به بررسی نقش زنان در فرآیند توسعه جمهوری اسلامی ایران بپردازد، لازم و ضروری به نظر می رسد. در واقع از آنجا که انقلاب اسلامی ایران بر مبنای جهان بینی اسلامی شکل گرفته است و در خودآگاهی و رشد زنان ایرانی و روگردانی آنان از جاهلیت غرب، نقش بسزایی داشته است.
🆔 @iictchannel
♨️ با این وجود مسایل زنان و بویژه نقش و مشارکت زنان در توسعه ایران خصوصاً از منظر نظری و عملی بسیار کم مورد کاوش و بررسی قرار گرفته است. به همین دلیل، یافتن کتاب ها و مقالاتی که مستقیماً به این امر اشاره نموده باشند و با رویکرد مقایسه ای و انتقادی به تحلیل فرآیند توسعه پرداخته باشند، بسیار دشوار و گاه ناممکن است.
🆔 @iictchannel
🔻بر این اساس، سوال اصلی پژوهش پیش رو عبارت است از اینکه «نقش زنان در فرآیند توسعه جمهوری اسلامی ایران از منظر نظری و عملی در کدام چارچوب تئوریک قابل تحلیل و ارزیابی می باشد؟» و مفروض پژوهش این است: «مشارکت زنان در فرآیند توسعه جمهوری اسلامی ایران از نظر نظری و عملی در چارچوب موازین اسلامی قابل تحلیل و ارزیابی است.» و در راستای اثبات فرضیه پژوهش سوالاتی فرعی مطرح شده است که عبارتند از: «پیشینه و مفهوم شناسی تعامل زنان در فرآیند توسعه به چه نحو می باشد؟» ؛ « نقش زنان در فرآیند توسعه از دیدگاه اسلامی به چه صورت قابل تحلیل می باشد؟»؛ « نقش زنان در فرآیند توسعه از دیدگاه فمنیسم به چه صورت قابل تحلیل می باشد؟» و «تعامل زنان در فرآیند توسعه جمهوری اسلامی ایران به صورت بوده است؟»
🆔 @iictchannel
🔻 از این رو با بهره گیری از روش گردآوری داده های ترکیبی اعم از کتابخانه ای و اینترنتی و نیز روش پژوهش توصیفی، تحلیلی و تحلیل محتوا که در قالب روش های عینی، جزء نگر، اثبات گرا، قیاسی قرار می گیرد؛ تلاش شده در قالب چهار بخش، با تأکید بر آموزه های قرآن، فرمایشات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص توسه و پیشرفت و نسبت زنان با آن و همچنین دیدگاه فمنیست ها در خصوص نقش زنان در فرآیند توسعه و بررسی برنامه های توسعه و جایگاه زنان و خانواده در آنها در ادوار مختلف و نیز بهره گیری از داده های عددی و بررسی آماری مشارکت زنان در عرصه¬های گوناگون جامعه، فرضیه پژوهش مورد تأیید قرار گیرد.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#بازنشر #نشست #کانون_اندیشه_جوان 🔶 در اولین جلسه حلقه #گفتگو گام دوم انقلاب اسلامی مطرح شد: 🔰 مدی
#بازنشر
#نشست
#کانون_اندیشه_جوان
🔶 در دومین جلسه حلقه #گفتگو گام دوم انقلاب اسلامی مطرح شد:
🔰 #انقلاب_اسلامی؛ دریچهای به عصر پسا #سکولاریسم
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/bayanie-2
🆔 @iictchannel
#نشست
#زبان_فارسی
#ادبیات_اندیشه
✅ هم اکنون در حال برگزاری...
📸 نشست #زبان_و_ادبیات_فارسی؛ چالشها و فرصتها
📌 تهران، 22 تیرماه ۹۸
🆔 @iictchannel