▫️روز قدس روز فریاد علیه جنایات رژیم صهیونیستی و حاکمان سازشکار عرب
🔰 نوشتاری از حجت الاسلام #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه #سیاست پژوهشگاه
◾️ فریاد یكپارچه ملل مسلمان در راهپیمایی #روز_قدس ثابت میكند كه امت اسلامی سكوت و سازش حاكمان مستبد و پیرو استكبار را تحمل نمیكنند و دیگر حاضر نیستند برای دفاع از حقوق مردم فلسطین و پاكسازی سرزمینهای اسلامی از متجاوزان اشغالگر منتظر عكسالعمل حاكمان سازشکار خود بمانند.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز بیست وهشتم ماه مبارک رمضان
🔹 اللَّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّي فِيهِ مِنَ النَّوَافِلِ وَ أَكْرِمْنِي فِيهِ بِإِحْضَارِ الْمَسَائِلِ وَ قَرِّبْ فِيهِ وَسِيلَتِي إِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ الْوَسَائِلِ يَا مَنْ لا يَشْغَلُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّينَ
💠 خدایا بهرهام را در این روز از مستحبات فراوان کن، و مرا با تحقق درخواستها اکرام فرما، و از میان وسایل وسیله ام را به سویت نزدیک کن، ای که پافشاری اصرارورزان مشغولش نسازد
🆔 @iictchannel
▫️حمایت از مردم فلسطین، افق و امتداد فکری نظام اسلامی است
🔸 در گفتگو با حجتالاسلام والمسلمین #سید_سجاد_ایزدهی رییس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه مطرح شد:
◾️جمهوری اسلامی سیاست خارجی خود را تنظیم کرده که از همه مسلمانان بر اساس منطق جغرافیای سیاسی و جغرافیای عقیدتی دفاع کنیم؛ زیرا همه در ذیل دارالسلام قرار داریم و بر اساس منطق دفاع در قبال نظام سلطهگر، باید همه کشورهای سلطهپذیر اتفاق کنند که سلطه را از بین ببرند.
#مصاحبه
#روز_قدس
🆔 @iictchannel
▫️تجلیل رییس جمهور از آیتالله رشاد در بیست و هفتمین آیین تکریم از خادمان قرآن کریم
🔸 با حضور رییس جمهور در بیست و هفتمین آیین تکریم از خادمان قرآنی و اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه قرآن کریم رخ داد؛
◾️آیتالله سیدابراهیم #رییسی، در بیست و هفتمین دوره آیین تکریم از خادمان قرآنی و اختتامیه بیست و نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، از آیتالله #علی_اکبر_رشاد رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به عنوان خادم قرآنی در گروه #مطالعات_و_پژوهش_های_قرآنی، تجلیل نمود.
#افتخارات
#خادمان_قرآنی
🆔 @iictchannel
▫️حمایت از فلسطین، به نفع مردم و امنیت کشور است
🔸 سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین #قاسم_ترخان در پایان راهپیمایی روز قدس شهر نور؛
◾️ هر قدمی برای حمایت از مظلوم و مبارزه با استکبار برداشته شود خداوند ثواب آن را برای فرد نیکوکار در نظر می گیرد.
◾️ اگر کسی دین نداشته باشد و مسائل انسانی هم در نظر نگیرد آیا به دنبال منفعت خویش نیز نیست؟ بنابراین اگر دنبال امنیت خود هستیم باید از مردم فلسطین حمایت کنیم.
#سخنرانی
#روز_قدس
🆔 @iictchannel
▫️زيرساخت ها و پيش انگاره های دموكراسی قدسی
✍️ نوشتاری از آیت الله #علی_اکبر_رشاد عضو هیات علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه
🔻 #دموكراسی_قدسی بر اصول معرفت شناختي، جهان شناختي، انسان شناختي، دين شناختي و… استوار است؛
◾️ دين، گزارش ارادهي محقق خدا در تكوين و مشيت متوقع او در تشريع است و به تعبير ديگر، دين، نگاه و نظر پروردگار به معرفت و معيشت است، از اين رو دين (البته در حد ظرفيت مخاطب خود، كه بشر است) از كمال و شمول برخوردار است و نمي تواند به عرصهاي از حيات آدمي پرداخته و عرصهي ديگر را فرو گذارد.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔘 بیست و هفتمین آیین تجلیل از خادمین قرآن کریم
📸 گزارش تصویری بیبست و هفتمین دوره از آیین تجلیل از #خادمان_قرآن_کریم با حضور آیتالله سیدابراهیم رییسی
🏛 تهران، مصلی بزرگ امام خمینی(ره)
📌 با ما همراه باشید...
#گزارش_تصویری
🆔 @iictchannel
#افتخارات
📸 گزارش تصویری
🔻بیست و هفتمین دوره آیین تجلیل از #خادمان_قرآن_کریم با حضور ریاست جمهوری آیتالله سیدابراهیم رییسی
💢 تهران، مصلی بزرگ امام خمینی(ره)
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
🔹 اللَّهُمَّ غَشِّنِي فِيهِ بِالرَّحْمَةِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ التَّوْفِيقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَيَاهِبِ التُّهَمَةِ يَا رَحِيماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ
💠 خدایا در این روز مرا به رحمتت فراگیر و در این روز به من توفیق و حفظ از گناهان روزی کن و از تیرگیهای تهمت دلم را پاک گردان، ای مهربان به بندگان مؤمن.
🆔 @iictchannel
🖌 یادداشت دهم و پایانی
🌙 به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان
▫️آيا يكنواختی و همیشه ماندن در بهشت کسالت آور نيست؟
🔰 یادداشتی از حجتالاسلام #حمیدرضا_شاکرین عضو هیات علمی گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه برگرفته از کتاب ارزشمند «زندگی در بهشت»
◾️ قرآن کريم ميفرمايد: «در بهشت انسانها طالب دگرگوني (و وضع جديد) نيستند.» رازش همين است كه آنجا مطلوب واقعى است. پس اگر واقعاً چيزى مطلوب غريزى و ذاتى بشر باشد، ممكن نيست كه وصالش او را سرد و افسرده كند.
◾️ مطلوب واقعى انسان و آن چيزى كه به صورت هدف و ايده و كمالِ آرزو در انسان واقعا وجود دارد، غير از خدا هيچ چيز نيست و هيچ كس غير از خالق خودش را در عمق باطنش دوست ندارد.
◾️ بهشتيان تا ابد در بهشت به سر ميبرند و دلزده نميشوند. افزون بر آن، هر چه بخواهند، به اراده الهي، برايشان پيدا ميشود و آرزوي آنچه ندارند، آزارشان نميدهد.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
📙 شماره 88-87 فصلنامه انتقادی نظری کتاب نقد توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
🔸 عناوین مقالات این شماره از فصلنامه کتاب نقد:
1️⃣ اقتصاد مقاومتی راه حل اصلی برونرفت از مشکلات اقتصادی دوران کرونا «با تأکید بر مؤلفه مردم بنیانی»/ #احمدعلی_یوسفی
2️⃣ ضرورت هستیشناختی رنج/ جمیله علم الهدی
3️⃣ کارایی مکتب هنجاری اسلام در شرایط کرونا/ #محمدرضا_جباران
4️⃣ نظم نوین جهانی ناشی از بحران کرونا براساس رهیافت توماس اسپیریگنز/ #محمد_ملک_زاده
5️⃣ کرونایی شدن فرهنگ عمومی، مسائل و پیشنهادهای سیاستی/ #فرشاد_مهدی_پور
6️⃣ فراگیری کووید۱۹ و ظهور مسئله حکمرانی جهانی / #حسین_بابایی_مجرد
7️⃣ تحلیل فقهی حکم اضرار به نفس در عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی مصوب ستاد ملی کرونا / مجتبی جولاییفر
⚠️📚 جهت سفارش این فصلنامه کلیک کنید
🆔 @iictchannel
▫️مخالفان اسلام هم شهید مطهری را دوست داشتند
🔻همزمان با فرارسیدن ایام شهادت استاد #مرتضی_مطهری؛
🔰 دکتر #محسن_ردادی عضو هیات علمی گروه #مطالعات_انقلاب_اسلامی پژوهشگاه مطرح نمود
◾️حقیقتاً شهید #مطهری فقط محبوب مذهبیها نبود. جوانان روشنفکر و حتی افرادی که میانه خوبی با مذهب نداشتند به ایشان احترام میگذاشتند. شهید مطهری عالم و دانشمند بود و همه اذعان داشتند که ایشان مطالعه عمیق دارد. حرفهای بیربط، احساساتی و غیرعقلانی از ایشان صادر نمیشد. به همین دلیل حتی مورد احترام مخالفان اسلام بود.
#مصاحبه
#مرتضی_مطهری
🆔 @iictchannel
▫️شهید مطهری با خون خود پای کتابهایش را امضاء کرد
🔻همزمان با فرارسیدن ایام شهادت استاد #مرتضی_مطهری؛
🔰 #مهدی_جمشیدی عضو هیات علمی گروه #فرهنگ_پژوهی پژوهشگاه مطرح نمود
◾️در مورد نقطه تمایز شهید #مرتضی_مطهری از سایر اندیشمندان و علمای فعال در آن دوران نظیر شهید مفتح، شهید بهشتی، آیتالله خامنهای و… میتوان از دو منظر نگاه کرد و او را مورد بررسی قرار داد، اول؛ جنبه «متنی» که مربوط به کتب و دستاوردهای علمی اوست و دوم، جنبه «فرامتن» که در مورد خود «شخصیت» مطهری و موضوعات پیرامونی آن است.
#مصاحبه
#مرتضی_مطهری
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 عید صیام آمد و ماه صیام رفت
🔹 لطف تمام آمد و فیض تمام رفت
🔸 شد عید فطر و لطف خدا باز تازه شد
🔹 گرد غم گناه ز جان عوام رفت
💠 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حلول ماه شوال و فرا رسیدن عید بندگی، عید سعید فطر را تبریک و تهنیت عرض می نماید.
#تبریک
#استوری_موشن
🆔 @iictchannel
#رویت_هلال
بسم الله الرحمن الرحیم
قال عَلِيُّ بْنُ اَلْحَسَنِ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَخَوَيْهِ عَنْ أَبِيهِمَا عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ بُكَيْرِ بْنِ أَعْيَنَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «صُمْ لِلرُّؤْيَةِ وَ أَفْطِرْ لِلرُّؤْيَةِ وَ لَيْسَ رُؤْيَةُ اَلْهِلاَلِ أَنْ يَجِيءَ اَلرَّجُلُ وَ اَلرَّجُلاَنِ فَيَقُولاَنِ رَأَيْنَا إِنَّمَا اَلرُّؤْيَةُ أَنْ يَقُولَ اَلْقَائِلُ رَأَيْتُ فَيَقُولَ اَلْقَوْمُ صَدَقْتَ» . (تهذيب الأحکام ج ۴،باب : الجزء الرابع، كِتَابُ اَلصِّيَامِ 41 - بَابُ عَلاَمَةِ أَوَّلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ آخِرِهِ وَ دَلِيلِ دُخُولِهِ)
بحث رؤیت هلال و اعلام عید فطر از سوی مراجع عظام مبتنی بر مبانی مختلفی است و منشا اختلاف در تفاوت مبنایی در حقیقت رؤیت است و اینکه مقصود از رویت، رویت مسلح یا غیرمسلح و نیز تمایز در وحدت یا اختلاف افق است.
هفت دیدگاه نزد فقهای عظام شیعه در مسأله رویت مطرح شده است: ۱. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و اشتراط اتحاد افق(امام خمینی، آیات عظام گلپایگانی، اراکی، سیستانی، بهجت، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، سبحانی و...) ۲. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترک اند(آیات عظام خوئی، تبریزی، صافی گلپایگانی، فیاض و...) ۳. کفایت رؤیت هلال با چشم مسلح و اشتراط اتحاد افق(آیت الله العظمی خامنه ای) ۴. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در نقاطی که در بیشتر شب با هم مشترک اند (آیت الله العظمی وحید خراسانی) ۵. کفایت رؤیت هلال با چشم مسلح و کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترک اند(آیات عظام فاضل لنکرانی، سید کاظم حائری و نوری همدانی)۶. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در هر نقطه ای برای همه نقاط زمین (آیت الله بشیر حسین نجفی) ۷. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در شهرهای دیگر به شرط آنکه رویت در نقطه ای از قاره های آسیا، استرالیا، آفریقا و اروپا یا نقطه ای از قاره آمریکا و اقیانوسیه باشد.
شایان ذکر است که روایات شیعه و اهل سنت بر رؤیت تاکید میکند و بیشک مقصود از رؤیت، رؤیت متعارف در عرف جامعه است.
پس موضوع افطار و امساک شرعی، تولد هلال نیست که با محاسبات ریاضی به صورت یقینی کشف میشود چون متعلق چنین یقین ریاضی، تولد هلال است؛ نه رویت هلال که موضوع حکم شرعی است. موضوع حکم شرعی، رؤیت معرفتشناسانه است نه تولد هستیشناسانه هلال.
به نظر این کمترین این مفهوم متعارف عرفی از رؤیت در اعصار مختلف مصادیقی دارد؛ از جمله مشاهده هلال با چشم غیرمسلح در حیاط یا پشت بام منزل، مشاهده هلال با چشم غیرمسلح در مکانهای مرتفع و بالای کوهها که در عصر ائمه استفاده میشد، مشاهده هلال با چشم دارای عینک و چشم مسلح متعارف همچون دوربینهای معمولی نه تلسکوپ و سی سی دی کمیرا.
پس نباید گرفتار یکسانانگاری مفهوم رؤیت عرفی با مصداق آن در عصر نبوی یا ولوی شد.
بنابراین مصداق مشاهده متعارف هلال در عصر ما اعم از رؤیت با عینک و مسلح با دوربینهای متعارف و رؤیت غیرمسلح است که به عنوان رؤیت شرعی به شمار میآید.
شایان ذکر است که هلال پس از دوازده ساعت از تولدش با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است؛ هر چند موانع جوی وجود داشته باشد و لکن قابلیت رؤیت هست و همین برای حکم شرعی کفایت میکند و فقیه باید به مصداق استهلال عرفی دست یازد.
غروب بیست و نهم ماه مبارک رمضان امسال، کمتر از ۱۲ ساعت از تولد رویت هلال می گذرد و لذا رؤیت هلال حتی با چشم مسلح متعارف در نقاط قریب الافق میسر نبود.
پس در وضعیت متغیرهای جوی در دنیای کنونی و تحولات سماوی باید فقیه با کمک کارشناسان متدین از زمان تولد هلال مطلع گردد.
همچنین اگر رؤیت شرعی در نقطهای از زمین تحقق یابد؛ نقاط دیگری که قریب الافق یا در عرض جغرافیایی مقارن(با وجود اختلاف در طولهای جغرافیایی) رؤیت شرعی به شمار میآید. پس اشتراک نقاط مختلف زمین در بخشی از شب کفایت میکند؛ اگر قریب الافق در عرض جغرافیایی داشته باشند.
✍ عبدالحسین خسروپناه دزفولی
طلبه حوزه علمیه قم
سی ام رمضان ۱۴۴۳
🆔 @iictchannel
🔰 امام على عليه السلام:
💠 هنگامى كه نزد دانشمندى مىنشينى، براى شنيدن حريصتر از گفتن باش و خوب گوش دادن را مانند خوب گفتن، ياد بگير و سخن كسى را قطع مكن
📚 المحاسن،جلد۱، صفحه۳۶۴
#حدیث_هفته
🆔 @iictchannel
📙 شماره 82 فصلنامه علمی پژوهشی #اقتصاد_اسلامی توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
🔸 با مقالاتی از: #احمدعلی_یوسفی، امیر خادم علیزاده، محمدجواد نوراحمدی، امراله امینی، مهدی رضائی جهدکن، #ناصر_جهانیان و ...
1️⃣ بررسی فقهی- اقتصادی حمایت از کالای ایرانی و پرهیز از مصرف کالاهای خارجی
2️⃣ نسبت عقلانیت اسلامی با سرمایه اجتماعی در مقایسه با عقلانیت ابزاری
3️⃣ واقعگرایی نظاممحور: نظریهای جامع در فلسفه علوم اجتماعی و اقتصادی
4️⃣ بررسی آثار فقهی مترتب بر بیاطلاعی مشتری نسبت به مفاد قراردادهای بانکی
5️⃣ بررسی فقهی و حقوقی فعالیت باینری آپشن
6️⃣ واکاوی حجیت نشان تجاری حلال روی محصولات مصرفی از نگاه آموزههای اصول فقه و فقه شیعه
7️⃣ رهیافتی فقهی و حقوقی بر شروط تحمیلی در قراردادهای مشارکت مدنی بانکی
📚 برای مشاهده صفحه مقالات نشریه کلیک کنید
🆔 @iictchannel
KeyfarGozari3.mp3
9.68M
💯🔊 #بشنوید
🔰 ویژه برنامه رادیویی #فقه_پویا
🔻 با موضوع: کیفرگذاری(مبانی و اصول و معیارها)
🎙با حضور:
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #غلامرضا_پیوندی و آقای #حسینعلی_بای
اعضای هیات علمی گروه #فقه_حقوق پژوهشگاه
📻 رادیو سراسری معارف؛ 27 بهمن ماه 1400
#صوت
🆔 @iictchannel
◽️ اصل حفظ اسرار در اخلاق حرفهای مراکز مشاوره دادگاههای خانواده
🔸 نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #غلامرضا_پیوندی مدیر گروه فقه و حقوق پژوهشگاه
▪️انسانها در زندگی اجتماعی گاهی نیاز به کمک و اقدامات دیگران دارند؛ و در این رابطه ممکن است طرف مقابل به اسراری از زندگی انسان آگاهی پیدا کند؛ مانند کسی که به پزشک یا وکیل و … مراجعه میکند.
◾️ از نظر اخلاقی و شرعی، اصل بر این است که این راز مخفی بماند و افشاء نشود؛ مگر در مواردی که استثناء شده است.
◼️ اصل حفظ اسرار و منع افشای آن در اخلاق حرفهای مراکز مشاوره دادگاههای خانواده از موضوعاتی است که مورد توجه قانون گذار ایرانی قرار گرفته است.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔸 کرسی علمی ترویجی فلسفه اصول
🔰 موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با مشارکت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میکند:
🎙 با ارائه:
آیت الله #علی_اکبر_رشاد
🏷 ناقدان:
آیت الله #احمد_مبلغی
حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا
✍️ دبیر علمی:
حجت الاسلام #ذبیح_الله_نعیمیان
⏰ چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه، ساعت 17
🏢 قم، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 join.skype.com/I7qOg2slYw3U
#کرسی
🆔 @iictchannel
ta aseman.mp3
8.15M
💯🔊 #بشنوید
💠 تربیت دینی فرزندان
💢 برنامه «تا آسمان» شبکه خراسان رضوی
🎙با حضور حجت الاسلام و المسلمین #امیر_غنوی عضو هیأت علمی گروه اخلاق پژوهشگاه
📆 15 اردیبهشت ماه 1401
#صوت
#اخلاق
🆔 @iictchannel
◽️ دیدار مدیران فدراسیون جهانی خوجه شیعه اثنا عشری با رییس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی
🔸 در راستای تعاملات علمی بین المللی دکتر شیخ #علی_دینا مدیر کل آموزش اسلامی فدراسیون جهانی خوجه شیعه اثنا عشری و هیأت همراه با حجت الاسلام والمسلمین #محمد_عرب_صالحی دیدار و گفتگو کردند.
#رویداد
🆔 @iictchannel
📙 شماره 101 فصلنامه علمی پژوهشی #قبسات توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
🔸 با مقالاتی از: قاسم پورحسن، حسن لاهوتیان، سید محمد علی دیباجی، یوسف دانشور، #قاسم_ترخان، #حسین_عشاقی و ...
1️⃣ نظریۀ توالد علمی جامعۀ دینی
2️⃣بررسی مواجهه اصل آنتروپیک و نظریه چندجهانی با براهین غایت شناختی
3️⃣ معرفت دوگانه از ترابط علم کلام با سایر علوم (با تأکید بر علوم انسانی)
4️⃣ تجانس حق و خلق از منظر فلاسفه و عرفا
5️⃣ بنیادهای هستیشناختی فرهنگ
6️⃣ مبادی عقلی امکان معاد در نگاه متکلمان اسلامی (بررسی و نقد)
7️⃣ ایده نجات در ابن عربی و ارتباط آن با مسئله دیگری
8️⃣ بازنگری اخلاق خانواده، پیششرط حمایت دین از نهاد خانواده در رویارویی با مدرنیسم
📚 برای مشاهده صفحه مقالات نشریه کلیک کنید
🆔 @iictchannel
◽️ بیانی تازه از اعجاز تشریعی و شبکه معارفی
🔸 نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #سیدمحمدحسن_جواهری
(عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه)
▪️ خدای متعال به موجب جاودانه بودن قرآن و آیین #اسلام، احکامی وضع فرموده که تغییرناپذیر است. به این منظور، به جای ارائه برنامه به ارائه چهارچوبهایی بسنده کرده که از این ویژگی برخوردارند که میتوانند دانش و دستاوردهای علمی بشر را مدیریت کرده و در مسیر دلخواه خود که تعالی انسان است، قرار دهد.
▪️ قدرت کنترلکنندگی قوانین پروردگار در قرآن به گونهای است که آن را به شکل بسیار گستردهای «فراگیر» کرده است؛ یعنی مثلاً با وضع شماری قوانین کلی اقتصادی و چهارچوب قرار دادن آن، تمام برنامههای اقتصادی بشر را تحت تأثیر قرار داده و مدیریت میکند.
▪️ این قوانین کلی آنچنان فراگیر است که این تأثیرپذیری را همه جانبه خواهد کرد. بشر میتواند با گذر زمان و تکامل علمی خود برنامههای خود را تغییر دهد ولی چهارچوبها همواره ثابت و برقرار و تأثیرگذار خواهند بود و این جلوه یا معنایی از جامعیت و پویایی است. این چنین شبکهای با ویژگیهای یاد شده شأنیت آن را دارد که «معجزه» خوانده شود.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️ پیش اجلاسیه کرسی نوآوری قاعده حریم حمی برگزار شد
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه:
▪️ عقلا در میان خود، برای مراقبت از موضوعات مهم، راههای مختلفی را میاندیشند. از جمله آنکه برای آسیب ندیدن یک موضوع پر اهمیت، لایههای حفاظتی مهمی را برای آن تعبیه میکنند. به عبارتی جهت حفظ قرقگاه و نقطه مهم کانونی، محیط پیرامونی تعریف میکنند و ممنوعیت را از نقطه کانونی به محیط پیرامونی گسترش میدهند.
▪️ اصل این قاعده حاصل یک نگاه منسجم و پیوسته به برخی از آیات است که در آن ها اموری به عنوان قرقگاه مهم معرفی شده و آن گاه برای آن محیط پیرامونی وضع گردیده است . به عنوان مثال، حفظ عفت خانواده و دور داشت مکلفان از آلودگی های دامنی برای شارع بسیار مهم معرفی گردیده و آنگاه برای آن محیط پیرامونی تعریف شده تا با رعایت آن، نقطه کانونی در حفاظت بیشتری قرار گیرد.
#کرسی_نوآوری
🆔 @iictchannel