💢تحقیقاتی که حکمت ذبح اسلامی را اثبات کرد
http://yon.ir/3MUnF
✔️لیلا شهرستانی میکرو بیولوژیست ساكن كالیفرنیا:
🔹شرکتی که تامین کننده گوشت در آن ایالت بود به استاد بنده پروژهای را داد که بر اساس آن قرار شد ما در گوشت لاکتوفرینها را فعال تر کنیم که اگر هم میکروبی در آنها نفوذ کرد امکان رشد نیابد.
🔸وقتی که گوشت را اسلامی سر میبریم اول شاه رگ زده میشود بدون اینکه نخاع قطع بشود وقتی شاه رگ قطع میشود چون که نخاع قطع نشده قلب هنوز در حال تپیدن هست وقتی قلب میزند همه خون از بدن خارج میشود و از انجا که تمام اهن در گلبول قرمز است وقتی که همه خون خارج میشود دیگر گوشت آن آهن را ندارد و به خاطر همین نیازی به لاکتوفرین برای از بین بردن آهن نداریم و باکتریها هم به علت نبود اهن در خون جذب نمیشوند و اگر بشوند با شستشو با اب ساده از بین میروند.
🔹تمام سلولهای ما در مایعی شناورند که هیدروفیلی است یعنی به آب علاقهمند است و آن مایع در حقیقت وسیله شستشوی سلولهاست با فرو بردن سر در اب مطلق این سلولها مثل اهن ربا آنرا جذب میکنند و آب وارد بدن میشود و روزه باطل میشود.
🔸سگ و خوک به علت اشتراکی که میتوانند با ما در ساختار بیماریها و شکل باکتریها داشته باشند کلا نجس اعلام شده اند.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/Su9Ak
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢گونه شناسی رفتار سیاسی مراجع تقلید شیعه
http://yon.ir/3Nf6m
✔️معرفی یک کتاب؛سید حسن هاشمیان
🔹کتاب "گونه شناسی رفتار سیاسی مراجع تقلید شیعه" در دو بخش تنظیم شده است؛ بخش نخست به کلیات مفهومی و تاریخی اختصاص یافته و مبانی و نظریه های حکومت در اندیشه سیاسی شیعه مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸بخش دوم به بررسی گونه های رفتار سیاسی مراجع تقلید شیعه در سال های 1332 تا 1357 اختصاص یافته و تلاش شده است تا رفتار سیاسی آیات عظام و مراجع تقلید بروجردی، خمینی(ره)، گلپایگانی، شریعتمداری، میلانی، خوانساری، خویی و حکیم در فصل های جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
🔹همچنین تلاش شده است تا رفتار سیاسی مراجع تقلید شیعه در دوره های مختلف رشد و نمو فقه شیعه بررسی گردد و به اوضاع سیاسی و اجتماعی هر دوره اشاره ای گذرا شود.
🔸کتاب "گونه شناسی رفتار سیاسی مراجع تقلید شیعه"، به همت انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) به قلم سید حسن هاشمیان فر در 332 صفحه به چاپ رسیده است.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢برگزاری مصاحبه ورودی کارگاههای مشقاجتهاد
http://yon.ir/VaDMF
🔹مصاحبه علمی با متقاضیان حضور در کارگاه مرکز تخصصی آخوند_خراسانی (ره) مشهد، فردا چهارشنبه ۹۷/۶/۷ از ساعت 8 صبح در محل این مرکز برگزار خواهد شد.
🔸این مصاحبهها برای احراز صلاحیت طلاب و همچنین سنجش میزان انگیزه آنان برای امور پژوهشی خواهد بود.
🔹برگزیدگان این مصاحبه، امکان حضور در کارگاه هفته آینده در این مرکز را خواهند داشت.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢تصحیح یک برداشت از سکولاریسم حوزوی
http://yon.ir/cHsrb
✔️یادداشت روز/محمد علی میرزایی
🔹تقلیل چهارگانه فرد، اجتماع، حکومت، امت به فردیت و حکومتی باعث بسیاری از بدفهمیها شده است.
🔸اگر فقهی حکومتی نبود به معنای این نیست که سکولار است. اندیشه و فقه و نظریه سکولار در واقع معرفت و یا فقه غیر سیستماتیک و غیر اجتماعی است.
🔹اهداف اجتماعی و حوزههای سرنوشت جوامع در این اندیشه سکولاریستی مبنا و مناط نیست. دین به رابطهای شخصی بین متدین و مبادی متعالی و قدسی او تنزل مییابد.
🔸از آن طرف، فقه غیر سکولار میتواند غیر حکومتی باشد. در عین اجتماعی بودن و عام بودن و واجد دغدغههای جامعه و سطوح بالاتر آن یعنی امت و تمدن بودن اما ممکن است حکومتی هم نباشد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/WHYLt
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢بیمه قرض نیست که ربا در آن مطرح باشد/ بیمه عمر توافقی بین طرفین و در واقع صلح است
http://yon.ir/LuKOg
✔️گفتوشنود «اجتهاد» با آیتالله شبزندهدار دربارهی مسئلۀ «بیمه»:
🔹آیتالله محمدمهدی شبزندهدار استاد باسابقه خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و از فقهای شورای نگهبان در گفتگویی در باب مسئلهی بیمه تصریح دارد بیمه عمر قرض نیست که ربا در آن مطرح باشد، بیمه عمر در واقع صلح است، یعنی توافقی است بین طرفین.
🔸این عضو جامعه مدرسین و مدیر مؤسسه بقیهالله خاطر نشان میکند اینکه مستأمن مبلغی را در ازاء تأمین با مؤمِّن صلح کند که ربا نیست!
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/lCi2U
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢برگزاری دومین کارگاه وسواس فقهی ویژه بانوان
http://yon.ir/RXIjb
✔️دومین کارگاه وسواس فقهی ویژه بانوان با موضوع نجاست، وضو، غسل و نماز در کانون الهیه برگزار میگردد.
🔹این کارگاه از ساعت 9 صبح روز شنبه دهم شهریور آغاز و تا ساعت 12 ادامه خواهد داشت.
🔸دومین کارگاه وسواس فقهی با حضور سرکار خانم بیگدلی استاد برجسته فقه کشوری در حرم امام رضا(ع) و حرم حضرت معصومه(س) و جمعی از دیگر اساتید فقه در حوزه خواهران برگزار خواهد شد.
🔹علاقهمندان به شرکت در این کارگاه میتوانند به کانون فرهنگی هنری الهیه واقعه در خیابان فرشته مراجعه و یا با شماره تلفن 09128548424 تماس حاصل فرمایند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢متاسفانه آقای رحیم پور ازغدی هیچ آگاهی از وضع حوزه علمیه ندارد
http://yon.ir/xfQQI
✔️توضیحات دفتر آیت الله مکارم شیرازی درباره سخنانی که در فیضیه گفته شد
🔹۱-ایشان می گوید: «ریشۀ سکولاریزم در حوزه است، سکولاریزم یعنی چه؟ یعنی تفکیک دین از حکومت و دولت و تمدن، تفکیک نظری وقتی است که شما حرفی ندارید».
این در حالی است که انقلاب از حوزه های علمیه برخاسته و الان هم مهم ترین پشتیبان انقلاب حوزه های علمیه و مراجع بزرگ هستند.
🔸۲ـ ایشان می گوید: «شما پنج تا درس خارج ـ نه یک درس خارج فقه ـ در قم، نجف، مشهد و اصفهان دارید که پرسش ها را از بیرون بگیرد».
این در حالی است که در بسیاری از دروس خارج حوزۀ علمیه مخصوصاً مراجع و بویژه حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مسائل مستحدثه را عنوان کرده و پاسخ لازم را فراهم نمودند.
🔹۳ـ ایشان می گوید: «هنر نیست که هی طهارت و نجاست و طواف و اینها را بگویند و هزار بار گفتند و هزار و یکمین بار آنها را بگویند».
این یک نوع بی اعتنایی به فقه جواهری است که مورد توجه امام راحل و همه علما بوده و هست و در همین مسائل هم حرف برای گفتن بسیار دارند که در آینده به شرح آن می پردازیم.
🔸۴ـ ایشان میگوید: «من شنیدم هفتصد، هشتصد رساله در قم میخواهند بدهند، ما اصلاً هفتصد تا مرجع میخواهیم؟ این جور که کارخانه انبوه تولید مرجع تقلید شروع شده، این که کاری نشد؟».
اولا: این عدد کاملاً خلاف واقع است. یک دهم آن هم صحیح نیست. ثانیاً: آیا تعبیر به «کارخانه انبوه تولید مرجع تقلید» توهین به مرجعیت محسوب نمی شود؟!
🔹۵-این گوینده محترم می گوید: «چهارتا شرح و حاشیه را می خوانی و همان ها را می گویی و مرجع می شوی!».
این هم سخن عجیبی است. بزرگان مراجع بعد از ۴۰ یا ۵۰ سال به آن مقام می رسند و در گذشته هم چنین بوده است. مرحوم شیخ انصاری سخن معروفی دارد می گوید: «رسیدن به اجتهاد از طول جهاد هم سخت تر است».
🔸۶ـ ایشان میگوید: «اغلب اینهایی که میخواهند رساله بدهند، هفتصد تا و هشتصد تا و هزار تا، اغلب هیچ چیز برای گفتن ندارند، این که می گویند جمهوری اسلامی ناکارآمد است و سیستمش درست نیست، یکی همین بی سوادی هاست».
باز همان عدد بی اساس تکرار شده و از آن بالاتر هم رفته است. تعبیر به بیسوادی در مورد فضلا و مدرسین حوزه توهین آشکاری است. البته نظر ایشان توهین نبوده ولیکن خواننده از این تعبیر، توهین می فهمد.
🔹۷ـ ایشان میگوید: «اینها اصلاً جواب ندارند. اصلاً نمیدانند مظان پاسخگویی به این مسائل در کدام بخش قرآن و احادیث است».
این هم گفتار عجیبی است که نشان میدهد گویندۀ محترم ابدا اطلاعی درباره وضع حوزه ندارد. کدام مسأله است که در جامعه مطرح شده و جواب آن در دروس مراجع بزرگ و مدرسین سطوح عالی نیامده است.
🔸امیدواریم هنگام قضاوت، خدا را در نظر بگیریم و از روی اطلاع و بدون حب و بغض قضاوت کنیم.
مایل نبودیم این مسائل تلخ بازگو شود اما اصرار جمعی از پرسشگران سایت ما، ما را وادار کرد.
ما این گوینده را هرگز متهم به سوء نیت نمیکنیم، ولی سخنان مزبور برخلاف واقعیات است.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: زندانی کردن بدهکاران مهریه شرعا جایز نیست
http://yon.ir/bkXGQ
بسم الله الرحمن الرحيم
🔹محضر مبارک و نورانی مرجع عاليقدر شيعه حضرت آيت الله العظمی صافی گلپايگانی (دام ظله العالي)
سلام عليکم؛
بعرض ميرساند با تأسف فراوان تعداد زيادی از مردم به دليل ناتوانی در پرداخت مهريّه در زندان می باشند.
آيا زندانینمودن اين افراد از نظر شرع مقدّس اسلام وجاهت شرعی دارد يا خير؟
جمعی از مؤمنين
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
عليکم السلام و رحمة الله
به طور کلی کسانی که توانايی پرداخت ديون خود را ندارند (چه مهريه باشد و چه ديون ديگر) زندانینمودن آنها شرعاً جايز نيست؛
قرآن کريم میفرمايد: « وَإِنْ كَانَ ذُو عُسْرَةٍ فَنَظِرَةٌ إِلَىٰ مَيْسَرَةٍ »
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢غدیر و حکومت اسلامی
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢چالشهای تعامل با کفار در فقه سنتی!
http://yon.ir/Ee2iI
✔️مصطفی دری :
🔹بحث از چالشهای فقهی گاهی در مورد خود مسئله است و گاهی در مورد حل مسئله است که در اینجا در مورد خود مسئله است🔻
🔸اول: طهارت کفار. اگر کافر غیر کتابی باشد نظر غالب فقها بر این است که نجس است. همچنین در مورد کافر کتابی، برخی از فقها، حکم به نجاست دادهاند. زندگی کردن در میان این افراد بسیار دشوار خواهد بود.
🔹دوم: هتک کافر. کافر به دو قسم حربی و غیر حربی تقسیمشده است. کافر حربی یعنی کسی که در ذمه مسلمانان نیست نه اینکه در جنگ با مسلمانان است. لذا کفار دیگر کشورها، بدان جهت که در ذمه مسلمانان نیستند، کافر حربی هستند. با توجه به اینکه فقها فقط هتک مؤمن را جایز نمیدانند، میتوانیم به کفار فحش دهیم! بابی در وسایل الشیعه به همین عنوان وجود دارد که هتک غیر مؤمن جایز دانسته شده.
🔸پس باوجود اینچنین حکمی در فقه سنتی، میتوانیم به ارمنی که روز تاسوعا مجلس میگیرد و اتفاقاً مادر شهید هم هست، فحش دهیم! و همه آشغالهای خود را نزدیک خانه او بریزیم!
🔹سوم: غیبت کافر: ادله حرمت غیبت فقط مربوط به مؤمن است.
🔸چهارم: اذیت کردن کفار: بابی در وسایل الشیعه به همین عنوان وجود دارد بدان جهت که ادله حرمت اذیت مربوط به مؤمنان است. پس اجماع فقها بر این است که اذیت کفار مشکلی ندارد. حال تصور کنید که نسبت به ارمنیهای ایرانی هر کاری که موجب اذیت آنها شود جایز است!
🔹پنجم: سرقت اموال کافر: در فقه سنتی سرقت از کافر جایز است. مرحوم خویی در منهاج الصالحین میفرماید فقط میباید خمس مال دزدی را داد!
🔸ششم: استرقاق و تجاوز به کفار: با حکم به جواز این موضوع، میتوانیم در کشوری مثل تایلند مردان همسایه هتل خود را به بردگی گرفته و زنانشان را هم به رقیت بگیریم!
🔹همه این مسائل طرح مسئله بود و طبعاً برای آنها راهکارهایی در نظر گرفتهشده است که از پژوهشگران انتظار میرود بر اساس چالشهای مطرحشده در این نوع میزگردها، آیندهپژوهشی خود را ترسیم نمایند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎉عید سعید غدیر خم بر تمام مسلمانان جهان مبارک باد
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سخنرانی امام موسی صدر درباره ولایت و ولایت مداری به مناسبت عید غدیر و همچنین به مناسبت سالروز ربوده شدن ایشان
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢پایاننامه روششناسی فقه حکومتی دفاع شد
http://yon.ir/Kb6RX
✔️پایاننامه کارشناسی ارشد «روششناسی فقه حکومتی» توسط سید مهدی مرتضوی نژاد نگاشته شده است.
🔹سیدمحمد مهدی میرباقری، استاد راهنما و حجت الاسلام و المسلمین سید علی حسینی، استاد مشاور این رساله در دانشگاه امام صادق(ع) دانشکده الهیات و معارف اسلامی، بودند.
🔸 این پژوهش با روش تحلیلی-توصیفی و با بهرهگیری از مطالعات کتابخانهای به تبیین و تنقیح و ارزیابی دیدگاههای اساتید از جمله ابوالقاسم علیدوست، سید احمد مددی، شهید سیدمحمدباقر صدر، محسن اراکی، مهدی هادوی تهرانی، عبدالحمید واسطی و سید محمد مهدی میرباقری در حوزه روش فقه حکومتی پرداخته است.
🔹تلاش این تحقیق بر آن بوده تا با احصاء و بررسی نظریات فقه حکومتی اساتید مذکور؛ تعاریف و مختصات فقه حکومتی را از منظر آنان بررسی کرده و به تنقیح و تدوین آن بپردازد؛ لذا تمامی تعاریف موجود ذیل سه رویکرد فقه موضوعات، فقه نظامات و فقه سرپرستی قرار گرفت که هر رویکرد، «دیدگاه»های متعددی را در برمیگیرد و روش و سازوکار دستیابی به آن نیز تبیین گردید.
🔸درپایان این پژوهش، به مقایسه سه رویکرد «فقه حکومتی» پرداخته میشود. در این فصل موقف هر رویکرد در خصوص «ضرورت»، «موضوع حکم»، «مکلف حکم»، «تکلیف»، «گستره خطابات»، «محصول » و «روش استنباط حکم» تبیین شده و با دیگر رویکردها مورد مقایسه قرار می گیرد.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢روایتی از رهبرانقلاب درباره زندگی امام موسی کاظم(ع) به مناسبت ولادت آن حضرت
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢تدوین بزرگترین دائره المعارف کودک در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
http://yon.ir/w2zNK
✔️آیت الله فاضل لنکرانی خبر داد:
🔹طبق تحقيق مفصلي كه مركز فقهی ائمه اطهار(ع) راجع به احكام كودكان انجام داده ، هشت جلد 600 صفحهاي از احکام مربوط به کودکان جمع آوری شده كه به نوعی بزرگترين دايرة المعارف كودك از جهت ديني، فقهي و تربيتي است.
🔸هيچ ديني مثل اسلام نسبت به كودك توجه و برنامهريزي نكرده، ولی متاسفانه ما از آن غافل هستيم و توجه نداريم، لذا اين سرمايهي اصليِ یعنی كودكان را همينطور رها كرديم.
🔹دستوراتي كه ما در اسلام داريم از يك سال قبل از ولادت كودك است كه مرد و زن چه كار كنند؟ اينها را به افراد بدهند و بعد هم اين بچه كاملاً مراقبت بشود، اكتفا نكنيم بر اينكه اين در هفت سالگي به مدرسه ميرود و بعد ياد ميگيرد، نه ، تا همين هفت سالگي بايد بچه را در يك مسيرهاي تربيتي قرار داد، اين به نظر من كار خيلي اساسي است.
🔸اگر در جهات علمي، در جهات معنوي، اخلاقي، ادب، يك برنامهريزي دقيق روي كودكان داشته باشيم، آينده خيلي محكم و مطمئني خواهیم داشت.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢حرمت مطلق لهو، مخالف با سیره متشرعه است
http://yon.ir/trqfG
✔️محمدتقی شهیدی:
🔹متأخران برای کلمه لهو معانی متفاوتی را ذکر کردهاند که به نظر میرسد همه این تعاریف قابل مناقشه است.
🔸اگر قائل شدیم که مطلق لهو حرام است، ضرب آلات لهو بهگونهای که عرفاً مصداق لهو و سرگرمی باشد (به خلاف سرگرمی به نماز و مطالعه که عرفاً به آن لهو نمیگویند) حرام خواهد بود، به خلاف استعمال آلات موسیقی برای غیر لهو مثل موسیقی حماسی که در ارتش نواخته میشود.
🔹بحث مهم این است که آیا استعمال آلات لهویه، چه به کیفیت لهویه استعمال شود و چه به غیر آن مطلقاً حرام است؟ یا اینکه حرمت اختصاص بهصورت استعمال آلات لهو به کیفیت لهویه دارد؟
🔸نوعاً فقها بین حرمت استعمال آلات لهویه بهطور مطلق با حرمت استماع به آن در موردی که کیفیت لهوی نباشد، ملازمه دیدهاند، ولی این ملازمه دلیلی ندارد.
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/pLC1
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢نمیتوان تفریح را همواره مصداق لهو و لعب دانست
http://yon.ir/8MydU
✔️حجتالاسلام محمد قائینی در گفتگو با «شبکه اجتهاد»:
🔹لغو یعنی کار بیخاصیت و بیهوده، ولی لعب و بازی یک عنوان عقلایی برای تفریح و استراحت است و مفهوماً با کار لغو و بیهوده یکسان نیست.
🔸اگر منظور از تفریح، لعب است، درصورتیکه با عناوین حرام انطباق نداشته باشد، مشروع و در غیر این صورت، نامشروع خواهد بود.
🔹به یاد خدا بودن به این معنا نیست که ذکر بگوید و دعا کند، بلکه به این معناست که اگر فرد در حین بازی، متوجه شد که وقت نماز میگذرد، بازی را قطع کرده و نماز بخواند.
🔸برای بررسی شادی و نشاط در میان مردم، نباید پارامترهای کشورهای غربی را در کشورهای اسلامی پیاده کرد.معیار شادی در بین کشورها و حتی در ادیان و اعتقادات گوناگون، متفاوت است.
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/dvjfS
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢امام حرفهایی را زده که من اصلا جرأت نمیکنم بگویم!
http://yon.ir/ggsF5
✔️رحیمپور ازغدی در مورد فضاسازی های اخیر:
🔹من احتمال قوی میدهم تمام سخنانی که بنده در مدرسه فیضیه داشتم مطالعه نشده و تمام فیلم سخنرانی را ندیدند.آنچه به عنوان پاسخ داده شد، اصلا چیزهایی نبود که ربطی به آنچه که من گفتم داشته باشد.
🔸من سوالی پرسیدم که آیا اگر کسی چهارتا حاشیه و شرح بخواند مرجع میشود؟ ولی دیدم دوستان آن را به صورت خبری نقل کردهاند، اینگونه که فلانی گفته کسی که چندتا حاشیه و شرح بخواند مرجع می شود!
🔹من اصلا معتقدم آنچه که گفتم و به آن معتقدم مبنای انقلاب اسلامی بوده و حرفهای صریح و تعابیری است که امام(ره) در سخنرانیهای مختلف و حتی در وصیتنامه خود گفته و سخنانی که امام در این باره داشته یکی دو تا نیست.
🔸امام حرفهایی را زده که من اصلا جرأت نمیکنم بگویم! امام میگوید افعیهای خوش خط و خال حوزه! چه کسی جرأت میکند این حرفها را بزند؟ خوب شد من این حرف را نزدم، وگرنه میگفتند فلانی گفته در حوزه افعی داریم.
🔹خیلی جالب است،برخی از انتقادهایی که شهید بهشتی و شهید مطهری کرده را ما جرأت نمیکنیم بگوییم، ممکن است بگویند اینها توهین به حوزه، روحانیت و مراجع است.
🔸اصلا موضوع آن جلسه در مورد مبارزه با مفاسد اقتصادی بود، در مورد اینکه میگویند این طلبهها و آخوندها بردند و خوردند! در صورتی که شما میدانید این طلبهها همه با ۴۰۰ - ۵۰۰ هزار تومان در ماه زندگی میکنند.
🔹آنجا بحث عدالتخواهی بود، اینکه مسئولان فاسد باید مجازات شوند، دهها پلاکارد بود که هیچکدام از این پلاکاردها را هیچکس نشان نداد، یک پلاکارد که نمیدانم چه کسی بود و اصلا من هم آن را ندیدم و گفتند که قبل از جلسه شما بوده و جمع شده است، شد تمام جلسه و مابقی جلسه همه حذف شد.
🔸سکولاریسم در حوزه را رهبری دو یا سه بار مطرح میکنند. اصلا مخاطب بنده آقایان نوری همدانی، آیت الله مکارم و اینها نبودند، کسان دیگری بودند، ولی یک عده با شیطنت خود و انتقال نادرست مطالب به آقایان طوری رفتار کردند که انگار ما به اینها داریم میگوییم.مخاطب من این آقایانی که میگویند نبودند، اصلا این آقایان در حوزههای خود به اندازه خودشان کار کردهاند، مخاطب من کسان دیگری بودند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢اصطلاح مانند واحد پولی است/عنوان سازی موردپسند نیست
http://yon.ir/WFN71
✔️خالد غفوری در مدرسه هشتم مشق اجتهاد عنوان کرد:
🔹در مقدمه مباحث فقه مضاف معنای اصطلاحی معنایی دایر میان اهل آن فن است و باید طبق معروف و متعارف مشی کرد لذا تعاریف غیر مصطلح در این عرصه موردپسند نیست.
🔸گاهی فقه به باب خاصی اضافه میشود مثل فقه الزکاه و یا فقه الشرکه و گاهی به عناوین انتزاعی اضافه میشود مثل فقه کودک و فقه النساء. این دو صورت کار شکلی است و زیاد علمی نیست؛ البته نه اینکه مفید نباشد میتواند بهعنوان تجمیع شده مسائل مفید باشد ولی صرفاً جمعآوری است و ساختار خاصی ندارد.
🔹همچنین گاهی فقه به ساحتی از زندگی بشر اضافه میشود و به بعد خاصی عنایت دارد مثل فقه الدولة یا فقه السیاسة یا فقه محیطزیست. این نوع خود بر سه قسم است:
۱-گاهی احکام به آن عرصه جمعآوری میشود که صرفاً رنگ و بوی اقتصاد و سیاست دارد؛ این نوع نیز مقصود از فقه مضاف نیست.
۲-نوع دوم اما احکام کلی و جزئی در این عرصه مضافالیه است؛ از پایه تا سقفِ این بنای فقهی را میپردازد، مثل اقتصادنا که مانند یک ساختمان این عرصه را واردشده است. این نوع بسیار کار مشکلی است به حدی که یا باید کار گروهی شود یا اینکه فقیه خبیری بدان بپردازد.
۳-نوع سوم احکام باب خاصی است و به کلیت نوع دوم نیست؛ مانند مالیات در دولت اسلامی، عوارض و جریمهها و یا در باب اقتصاد، جریمه دیرکرد. این نوع نیز میتواند ساحتی از زندگی بشر باشد که فقه مضاف قرارگرفته و بدان پرداخته شود.
🔸در مباحث فقه مضاف چنین نیست که با قواعدی مانند حفظ نظام و یا ضرورت و یا ولایتفقیه مباحث اجتماعی و حکومتی و اقتصادی را حل کرد، بلکه فقه پیچیده شده است. چنین نیست که با صرف قواعد کلی حکم به جواز و عدم جواز داد؛ مثلاً کاشت جنین بهصرف اینکه زنا نیست سبب حلیت نمیشود؛ بلکه پیامدهای اجتماعی، تربیتی و. را نیز باید مورد لحاظ قرارداد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/kd77q
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢حوزه به برکت انقلاب تحول فقهی و اصولی پیدا کرده است
http://yon.ir/jxhNR
✔️آیت الله فاضل لنکرانی:
🔹باید فهمیده شود که نتایج حوزه، دروس و زحماتی که علما در مباحث اصول، فقه، تفسیر و کلام متحمل میشوند، جز اطاعت حق تعالی نیست و اگر یک مجتهد و فقیه در یک فرع فقهی بحث میکند، به دنبال تحقق همین رکن است.
🔸باید توجه داشت که اطاعت خدا در همه امور، اعم و از فردی و اجتماعی جریان دارد، ما فقیهی نداریم که بگوید دین و فقه صرفا در امور فردی جریان دارد، کجای فقهی که کتاب جهاد، معاملات، جزاییات، قصاص، حدود و دیات را دارد فردی است و فقیهی که فقط قائل به فقه فردی باشد، اصلا فقیه نیست.
🔹در حوزههای علمیه به لطف خداوند و به برکت جمهوری اسلامی تحول فقهی و اصولی به راحتی قابل مشاهده است، در حالیکه قبل از انقلاب بحثی به نام فقه هنر، رسانه و پزشکی وجود نداشت.
🔸استفتائات پزشکی برخی از مراجع ما به شکل کتابی مستقل درآمده است، حوزه در بحث فقه پزشکی به جهت ضرورتهای موجود در این زمینه، رشد قابل توجهی داشته است، افرادی که میگویند حوزه از نظام و جامعه دور است، پس این بحثهای قوی علمی را چه کسانی مطرح کردهاند.
🔹همایشهای فقهی حوزه با پیامهای رهبر معظم انقلاب تشکیل میشود و اینگونه نیست که مانند همایشهای دولتی تشریفاتی باشد، بلکه نظریات جدیدی در آن ابراز شده است.
🔸امروز در حوزه علمیه قوی ترین بحث ها در زمینه هسته ای که از مسائل درجه اول نظام و بلکه جامعه بین الملل است سالها در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) این موضوع مورد پژوهش قرار گرفته است و مقالات بسیار قوی و مهمی در تبیین فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرمت تولید سلاح های کشتار جمعی تولید شده و برخی از آنها به انگلیسی ترجمه و برای مراکز علمی بین المللی ارسال شده است.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad