✳️ گروه فلسفه حقوق مجمع عالي حكمت برگزار ميكند
✅ موضوع: تبيين نظريه حق در انديشه حضرت آيتالله مصباح يزدي (ره)
🔷 ارائه بحث: آقاي دكتر امينرضا عابدينژاد
🔶 يكشنبه 12 بهمن 1399 ⏰ 19
🏢 مكان حضوري: قم، خ 19 دي، كوچه 10، كوچه 2
🌐 آدرس مجازي جلسه👇👇👇
http://hekmateislami.com/?page_id=10685
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸قسمت شانزدهم: روش مواجهه با شبهات ديني
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔸يکي ديگر از امور درسآموز در زندگي علمي و عملي آيتالله مصباح، روش ايشان در مواجهه با شبهات ديني است. ايشان به دليل جامعيتي که نسبت به معارف اسلامي داشتند و به دليل آشنايي خوبشان با مکاتب و انديشههاي معارض، و همچنين به دليل تجربه طولاني مدت در مواجهه با شبهات ديني و اعتقادي، ميتواند الگويي براي مرابطان و مرزبانان فکر و فرهنگ اسلامي در دنياي معاصر باشد.
🔸درباره روش مواجهه علامه مصباح با شبهات ديني از ابعاد و منظرهاي مختلف و متعددي ميتوان نظر کرد و سخن گفت. اما بالاجمال ميتوان گفت ايشان در مواجهه با شبهات ديني چهار مرحله و گام مهم را در نظر داشتند:
🔸گام اول: تلاش در جهت فهم دقيق شبهه؛ ايشان در گام اول سعي ميکردند که شبهه مطرح شده را به درستي فهم کنند، و براي فهم دقيق مسأله ميکوشيد که اولاً، حب و بغض خود را نسبت به معارف ديني و شبهات دشمنان کنار بگذارد؛ چرا که حب و بغضهاي بيدليل و بدون پشتوانه استدلالي ميتواند سد راه عقل و فهم باشند: چون غرض آمد هنر پوشيده شد/ صد حجاب از دل به سوي ديده شد. و ثانياً، هرگز خود را درگير شخصيت و مسائل شخصي و خصوصي شبههکنندگان نميکرد. يعني مهم نبود که آن شبهه از سوي چه کسي و به چه منظوري بيان شده است؛ اصل شبهه و مدعا يا دليل اقامه شده را کار داشتند.
🔸گام دوم: در گام دوم ميکوشيد تبييني جامع و دقيق از ابعاد شبهه و حدود و ثغور آن بيان کند؛ مقدمات آن، مباني و اصول موضوعه آن، و دلايل و نتايج آن را بيان ميکرد. در اين مرحله آنقدر به زيبايي و با دقت و امانت و انصاف اصل شبهه را توضيح ميداد که بعضاً از خود شبههکنندگان واضحتر و دقيقتر آن را بيان ميکرد. توجه داشته باشيد که يکي از مهمترين گامهاي پاسخ به شبهات همين گام است؛ زيرا شبهه يعني شبيه حق؛ يعني حقنما؛ يعني سخني که آميختهاي از حق و باطل است. و يکي از بهترين راههاي براي مبارزه با آن، آفتابي کردن و نمايان کردن ابعاد مختلف آن است. در اين صورت حق و باطل و سره و ناسره آن به خوبي آشکار ميشوند.
🔸گام سوم: در گام سوم به نقد شبهه ميپرداخت. براي اين منظور (1) تبار شبهه و سابقه تاريخي آن را آشکار ميکرد. و با اينکار ابهت شبهه و شبههکنندگان را ميشکست و مثلاً نشان ميداد که چنين سخني را درباره قرآن، مشرکان و بتپرستان قريش هم ميگفتند؛ يا چنين سخني در موضوع ازدواج و غريزه جنسي را قوم لوط هم ميگفتند. پس چيز تازهاي نيست؛ (2) به نقد مباني و پيشفرضها و اصول موضوعه شبهه ميپرداخت؛ (3) منشأ و انگيزه طرح شبهه را ذکر ميکرد و نقد ميکرد؛ سپس به سراغ (4) نقد دلايل ميآمد و نادرستي آنها را اثبات ميکرد و افزون بر اين به (5) نقد و تشريح پيامدهاي فردي واجتماعي پذيرش شبهه هم ميپرداخت و نهايتاً به (6) نقد خود مدعا هم ميپرداخت چون نقد دليل اخص از نقد مدعا است؛ ايشان با نقد و ابطال مدعا، به طور کلي ريشه شبهه را از ميان برميداشت.
🔸گام چهارم: در گام چهارم، علامه مصباح، به تأسي از برخي ديگر از بزرگان مثل علامه اميني، شيخ آقابزرگ تهراني و امثال آنان، شبهه را به عنوان وسيله و ابزاري براي تبيين دقيق معارف اسلامي ناظر به آن مسأله ميديد: «استراتژي تبديل تهديد به فرصت». يعني در مرحله پاسخ به شبهه باقي نميماند، بلکه از آن به عنوان وسيلهاي براي تبيين دقيق، عميق و مستدل معارف اسلامي استفاده ميکرد.
🔹ذکر مصاديق و نمونههايي براي اين نوع مواجهه در اين فضا و فرصت نميگنجد.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸درس هفدهم: هدفداري
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔸متأسفانه بسياري از اهل علم (دانشگاهيان و حوزويان) داراي پروژه فکري مشخص و منسجمي نيستند؛ تابع جو مراکز علمي و يا شرايط اتفاقي و تصادفياند. در اين ميان برخي از بزرگان علم را ميتوان نام آورد که واقعاً داراي يک پروژه فکري مشخص و مدوني بوده و همه فعاليتهاي آموزشي و تعليمي و پژوهشي خود را در راستاي همان پروژه سامان دادهاند: #علامه_طباطبائی و #شهيد_مطهری و آيتالله مصباح را ميتوان از اين سنخ به شمار آورد.
🔸آيتالله مصباح يزدي از معدود انديشمندان و عالماني است که پروژهاي مشخص و هدفمند براي خود تعريف کرده بود و ميتوان گفت از نخستين سالهاي طلبگي آن را با طرح و برنامهاي منسجم دنبال ميکرد. ايشان به ندرت از سر تصادف کاري را انجام ميدادند. چنين نبود که مثلاً کسي به ايشان پيشنهاد دهند که درس تفسير قرآن بگوييد، و ايشان هم بدون برنامه از پيشطراحي شده، آن را بپذيرد و در مسير تفسير قرآن بيفتد؛ خير. ايشان واقعاً براي زندگي علمي و تعليمي خود برنامه داشت؛ دقيقاً ميدانست چه بايد بکند و چه کاري را نبايد بکند. کاري را که وظيفه خود تشخيص داده بود، با تمام توان دنبال ميکرد و آن را به هر گونهاي که بود انجام ميداد و کاري که وظيفه خود نميدانست، حتي اگر دهها نفر به او اصرار ميکردند، نميپذيرفت.
🔸اگر به مقدمه بسياري از کتابهاي مهم اخلاقي و حديثي و تفسيري مراجعه کنيم ميبينيم نويسندگان آنها متذکر شدهاند که مثلاً اين کتاب را به سفارش فلان فرد يا به درخواست فلان گروه نوشتم؛ اما آيتالله مصباح چنين نبود. بنده سراغ ندارم که به سفارش فرد يا گروهي کاري را که در راستاي اهداف علمي و عملي از پيش طراحيشده و فکرشده ايشان نباشد، انجام داده باشد؛ يا برنامه زندگي خود را تغيير داده باشد؛ او راه خود را انتخاب کرده بود و لحظهاي از حرکت در آن مسير باز نايستاد يا در درستي و ضرورت آن دچار شک و ترديد نشد و بلکه با جديت تمام و بياعتنا به همه موانعي که سر راه او قرار ميگرفت، تا واپسين روزهاي عمر پربرکتش در آن گام برداشت.
🔸او از همان ابتداي طلبگي راه و رسالت خود را فهميده بود؛ همه درسها و مطالعات و تحقيقات خود را هدفمند انتخاب ميکرد. از همان ابتداي طلبگي وقت زيادي را صرف يادگيري علوم جديد کرد. خود ايشان ميگفت: «در طول مدتي که مشغول تحصيل علوم طلبگي بودم ... وقت زيادي صرف فراگيري زبان انگليسي، رياضيات، فيزيک، شيمي، فيزيولوژي، بيولوژي، جامعهشناسي، روانشناسي و ساير علومي که در دانشگاهها مطرح بود، ميکردم. در انگليسي، رياضيات، فيزيک، شيمي و حتي اقتصاد، استاداني داشتم که بعضي از آنان، بعد از انقلاب به مقام وزارت رسيدند. ... به اين دروس هم علاقه داشتم و هم احساس ميکردم يک روحاني که بخواهد مؤثر باشد، لازم است با اين علوم آشنا گردد. گاه در گرماي ماههاي تير و مرداد از قم به تهران ميرفتم تا در يک جلسة رياضي شرکت کنم» (مصباح دوستان، ص33)
🔸در جايي ميفرمود حتي وقتي در مدرسه حقاني مشغول فعاليت شدم، هدف اصلي من محدود ماندن در يک مدرسه نبود؛ بلکه به دنبال آن بودم که اهداف و برنامههاي آموزشي و تعليمياي که در نظر دارم، در فضايي گستردهتر به گونهاي که طلاب مستعد ساير مدارس را هم شامل شود، دنبال کنم و به همين دليل در نخستين فرصتي که پيش آمد، از هيئت مديره مدرسه حقاني استعفا داد و به بخش آموزش مؤسسه در راه حق آمد و فعاليت خود را آنگونه که معتقد بود بهتر و درستتر است، دنبال کرد.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مصباح انقلاب(8)
❇️ ویژگیهای شخصیتی حضرت علامه آیتالله محمدتقی مصباح یزدی (رضوان الله علیه)
✳️ از زبان حجتالاسلام و المسلمین آقای دکتر مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون مجلس و از شاگردان حضرت علامه مصباح
⬅️ اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری
#عمار_انقلاب
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | نماهنگ «عشق به رهبری»
➕خاطرهٔ آیت الله مصباح یزدی از جلسه دیدار با رهبر معظم انقلاب
🏴 @mesbahyazdi_ir
24.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
,🎥 اهمیت علوم تربیتی و تربیت اخلاقی در بیانات استاد فرزانه و مربی اخلاق حضرت علامه مصباح یزدی (رضوان الله تعالی علیه) در نشست صمیمانه با اساتید و دانشپژوهان گروه علوم تربیتی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) سال ۱۳۸۰
#علامهمصباحيزدي
#مکتب_تربیتی_علامه_مصباحیزدی
#تعليم_تربيت_اسلامي
#علومتربیتی
🔹https://eitaa.com/joinchat/3848011809Cad231e971f
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پاسخ یک اتهام: آیتالله مصباح در دفاع مقدس و جبهههای جنگ حضور نداشت!؟
سیاست و دیانت|حجتالاسلام و المسلمین آقای دکتر مهدی ابوطالبی، عضو هیئت علمی و رئیس مرکز آموزشهای آزاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
@maab_iki
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
#اطلاعيه
✅ به اطلاع ميرساند:
✳️ چنانچه مراكزي تمايل به استفاده از اساتيد مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) جهت سخنراني در مراسم بزرگداشت و معرفي شخصيت حضرت علامه مصباح (رضوان الله تعالي عليه) در روزهاي آينده و همچنين در چهلمين روز درگذشت آن عزيز سفركرده را دارند به لينك زير مراجعه فرمايند:
http://kanoontolou.iki.ac.ir/Others/OutOfMoasseseForms/MainForms.aspx
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
1_783586013.pdf
12.94M
✳️ کارگروه فلسفه و اندیشه مؤسسه فرهنگی رسانهای شناخت منتشر کرد
🌺 دیدهبان اندیشه شماره 20-19 🌺
🔵 ویژهنامه رحلت حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی(ره)؛ خط شکن تحجر و مشعلدار نوآوری و نواندیشی
🔷 مصباح انقلاب در آیینه تاریخ
🔸 زندگینامه
🔸 اساتید و تحصیلات، مطالعات و تحقیقات
🔸 فعالیتها و تشکیلات
🔷 بازتاب اندیشه
🔸 نقد سکولاریسم در اندیشه آیتالله مصباح یزدی(ره)
🔸 اسلام، خشونت و دموکراسی در اندیشه آیتالله مصباح یزدی(ره)
🔸 سیری در اندیشه ولایت فقیه
🔸 تبیین علم دینی
🔸 تعدد قرائتها و پلورالیسم
🔷 گزارش رصدی
🔸 سخنرانی، مصاحبه، یادداشت، مقاله و... از آقایان صفدر الهیراد، علیاکبر رشاد، محمدمهدی میرباقری، حسن رحیمپور ازغدی، سروش دباغ، محمد عربصالحی، احمدحسین شریفی، علی ذوعلم، احمد زیدآبادی، پرویز امینی، مهدی نصیری، محمدعلی رامین، مهدی جمشیدی، محراب صادقنیا، مصطفی ملکیان، محمد فنایی اشکوری، محمد سروش محلاتی، عبدالحسین خسروپناه، حسین شرفالدین، مهدی ابوطالبی، محمود رجبی، رضا غلامی، موسی نجفی، داود مهدویزادگان، عطاءالله رفیعی آتانی، محمد محمدرضایی، سید محسن میری، علی رضائیان، ابراهیم کلانتری، مهرداد کلانتری، محمدجواد نوروزی، مهدی امیدی، مهدی جمشیدی
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
الهیات کاربردی در اندیشه علامه مصباح یزدی (Trimmed).mp3
41.87M
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔴نشست علمي "الهيات کاربردي در انديشه علامه مصباح يزدي"
🔶علامه مصباح يزدي نه تنها بنيانگذار فلسفههاي مضاف اسلامی بود؛ بلکه او را ميتوان «پدر الهيات کاربردي در تفکر شيعي دانست»
🔸تاريخ 8 بهمن 1399
🔸با حضور محققان و دانشپژوهان «مرکز تخصصی کلام اسلامی و تفسیر؛ واحد کرمانشاه»
🔹با عرض پوزش از دوستان عزيز، چند ثانيه از ابتداي بحث ضبط نشده است؛ هر چند اخلالي در اصل بحث ايجاد نکرده است.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
شبکه اعزام سخنران و استاد عمار يزد برگزار میکند:
🔹چهارمین نشست مجازی #عمار_انقلاب
🎤 سخنران: آیتالله محمود رجبی، قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و عضو شورای عالی حوزه علمیه قم
💠 موضوع: سبک تربیتی مرحوم علامه مصباح یزدی (ره)
📅 دوشنبه ١٣٩٩/١١/١٣ ⏰ ١٩:٣٠
🌐 از لینک زیر به عنوان میهمان وارد شوید:
📲 http://yun.ir/4xilr1
🔰 اینستاگرام ↙️
https://www.instagram.com/ammaryazd.ir
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✅ سوال هوشمندانه، پاسخ عالمانه!
❓سوال مهم آقای رحیمپور ازغدی از حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره):
اگر امروز چهل سال جوانتر بودید، چه مسائلی را در اولویت کاری خود قرار می دادید؟
✳️ پاسخ علامه مصباح یزدی(ره):
«به نظر من در چند مسأله باید بیشتر کار شود؛ در حوزه علوم اجتماعی و به ویژه علوم انسانی که اسلامی سازی آن ها مطرح است، در بین آن، آنچه بیشتر احتیاج به کار دارد، رابطه مسائل فردی و اجتماعی یا به عبارت دیگر رابطه روانشناسی و جامعه شناسی در قسمت های مختلف آن است؛ این که اصل کدام است و از کدام باید شروع کرد؟ آیا جامعه شناسی فرع بر روانشناسی است و یا روانشناسی مقدمه جامعه شناسی است و اصالت با جامعه است؟
هم چنین در مسائل دینی تبیین رابطه تقدیر با اختیار مهم به نظر می رسد؛ تبیین توحید افعالی با وجود وظایف سنگین که تا پای جان دادن بر عهده انسان وجود دارد باید مورد توجه قرار گرفته و تبیین شود.»
🌐 بیشتر در پایگاه اطلاعرسانی آثار آیتالله مصباح یزدی👇👇👇
http://mesbahyazdi.ir/node/6720
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ گروه علمی فلسفه علوم انسانی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میکند
✅ دیدگاه آیتالله علامه مصباح یزدی درباره علوم انسانی اسلامی
🔷 با ارائه حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسین شریفی عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔶 دوشنبه 13 بهمن 1399 ⏰ 19
🏢 مكان حضوري: قم، خ 19 دي، كوچه 10، كوچه 2
🌐 آدرس مجازي جلسه👇👇👇
http://hekmateislami.com/?page_id=10685
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ نخستین همایش ملی چالشها و راهکارهای تعالی نهاد خانواده در مذاهب اسلامی (با محوریت آسیبهای اجتماعی)
✅ با مشارکت بسیاری از مراکز علمی از جمله مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🗓 مهلت ارسال آثار: 20 بهمن 1399
🔷 زمان برگزاری: 15 و 16 اسفند 1399
🏢 مکان: زاهدان ـ دانشگاه سیستان و بلوچستان ـ سالن همایشهای امام رضا (علیهالسلام)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ بزرگداشت حضرت علامه مصباح(ره) و ایامالله دهه فجر
✅ سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر قاسم روانبخش، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🗓 شنبه 1399/11/11 ⏰ 20:30
🔹 شهرستان لالجین، مسجد امام حسن علیهالسلام
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
1399-11-11-Shobahat-OstadJafari.mp3
3.13M
🔺بررسي مواجهه استاد علامه مصباح يزدي(ره) با جريانهاي روشنفکري ديني
🔺جلسه اول: استاد مصباح و جريان روشنفکري ديني علم گرا
✳️ روشنفکری دینی مدعی جمع میان سنت و تجدد است که علیرغم این که خود را در میانه رویکرد روشنفکری لائیک و اسلام سنتی معرفی می نماید ، اما همواره در صدد بازخوانی دین بر اساس مبانی مدرنیته، بوده است.
✳️ در طی سده اخیر، سه رویکرد مختلف در روشنفکری دینی شکل گرفته که استاد مصباح با هر سه جریان، مواجهه انتقادی داشته است.
🎙حجت الاسلام و المسلمين دكتر محمد جعفري
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🌺🌺 تمدید شد 🌺🌺
✳️ ثبت نام مقطع کارشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) (مؤسسه حضرت آیتالله مصباح یزدی رحمتاللهعلیه) ویژه طلاب تمدید شد.
🔵 دوره حضوری در 13 رشته ویژه برادران: معارف اسلامی و اخلاق، ادیان، اقتصاد، تاریخ، حقوق، فلسفه، کلام، مدیریت، جامعهشناسی، روانشناسی، علوم تربیتی، علوم سیاسی، علوم قرآنی
🔵 دوره نیمه حضوری در 7 رشته ویژه برادران و خواهران: معارف اسلامی و فلسفه، کلام، تاریخ، علوم سیاسی، علوم قرآنی، علوم تربیتی، روانشناسی
🔷 مزایا:
🔸 امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در این مؤسسه و سایر مراکز آموزش عالی معتبر
🔸 اعطای دانشنامه رسمی کارشناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به فارغالتحصیلان
🔸 پرداخت شهریه «ویژه دانشپژوهان دوره حضوری»
✅ شرایط پذیرش:
1) اتمام سطح یک حوزه علمیه تا تاریخ 1400/05/31؛ 2) اشتغال رسمی به تحصیل در حوزه؛ 3) موفقیت در آزمون کتبی و مصاحبهها
✅ محل تحصیل: برای متقاضیان دوره حضوری، شهر مقدس قم و شیراز میباشد.
✅ محل برگزاری آزمون: قم، مشهد، تهران، شیراز، اصفهان، کرمان، بناب، اهواز و بابل.
✅ زمان ثبت نام:
ثبت نام اینترنتی تا 1399/11/12 از طریق http://paziresh.iki.ac.ir
✅ آزمون کتبی: جمعه 17 بهمن 1399
☎️ 02532113683 – 32113628- 32113664
✳️ نشانی: قم، بلوار امین، ابتدای بلوار جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)،مدیریت پذیرش
🌐 جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت دفترچه راهنمای آزمون به سایت http://paziresh.iki.ac.ir مراجعه فرمایید.
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔘 بسیج طلاب حوزه علمیه مشکوة برگزار میکند:
✳️ همایش «سالک انقلابی»
🔷 بزرگداشت #علامه_مصباح_یزدی(ره)
🔳 سخنرانان:
🔸 آیتالله تحریری
🔸 حجتالاسلام و المسلمين آقاي دكتر مجتبي مصباح
🔸 پروفسور لگنهاوزن
🔷 با حضور بیت محترم علامه مصباح(ره)
🔷 به همراه نمایشگاه کتابهای آیتالله مصباح (با تخفیف)
⏰ زمان: سهشنبه ۱۴ بهمن، بلافاصله بعد از نماز ظهر و عصر
🕌 مکان: تهران، حوزه علمیه مشکات امام علی بن موسی الرضا علیه السلام
❗️ خواهران محترم نیز امکان حضور دارند.
‼️ با رعایت دستورالعملهای بهداشتی
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | از دست دادن هویت انسانی در اثر فرهنگ آمریکایی
🔹️ماجرای درخواست مسئولین دانشگاهی در سانتیاگو از حضرت آیت الله مصباح یزدی
🔺️مطرح شده در دیدار جمعی از شاگردان به مناسبت سالروز تولد آیت الله مصباح یزدی
۱۳۹۸/۱۱/۱۳
🏴 @mesbahyazdi_ir
❇️ محمدعلي شريفي اسدي، مدير اجرائي نشريات تخصصي معارف عقلي و معارف منطقي مركز پژوهشي دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي وابسته به مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره):
«راهاندازي نشريه، پاسخي به چندين دغدغه بود که از نخستين سالهاي تأسيس دائرةالمعارف در ذهن مسئولان مرکز وجود داشت»
✳️ در آستانه انتشار چهلمين شماره فصلنامه معارف عقلي، مدير اجرائي نشريات مرکز پژوهشي دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي در گفتگويي، ضمن معرفي نشريات تخصصي مرکز، به اهداف، دستاوردها و دغدغههاي اين نشريات پرداخته است.
✅ مشروح اين گفتگو 👇🏽👇🏽👇🏽
🌐 http://dmaaref.iki.ac.ir/node/389
#آثار_مرکز_پژوهشي_دائرةالمعارف
🔰 @daeratolmaaref
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸درس هجدهم: توسل به اهل بيت(ع)
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔸 يکي ديگر از برجستگيهاي سبک زندگي آيتالله مصباح توجه و توسل فراوان او به اهل بيت عليهم السلام بود. هيچ سخنراني رسمي و غيررسمي خود را جز با دعاي فرج شروع نميکرد! بسيار ملتزم بود که خود و اطرافيان و مخاطبان خود را به حضور و نظارت دائمي امام زمان(عج) توجه دهد. حتي در وصيتنامه خود نيز به عزاداري امام حسين و زنده نگهداشتن نام و ياد امام زمان تأکيد کرده است: «و اوصیه بالتهجد و قراءة القرآن و التوسّل باولیائه الکرام لا سیما اباعبدالله الحسین (ع) و بقیّة الله فی ارضه (عج)؛ فرزندم را به تهجد و قرائت قرآن و توسل به اولیای کرام به ویژه اباعبدالله الحسین(ع) و بقیةالله فی ارضه(عج) توصیه میکنم.»
🔸 به صورت منظم و هفتگي به زيارت حضرت معصومه عليها السلام ميشتافت. نسبت به زيارت امام رضا عليه السلام التزامي جدي داشت. وقتي در مشهد بود روزانه دو نوبت و هر نوبت حدود يک ساعت و چهل و پنجدقيقه زيارت ايشان طول ميکشيد. غالباً در زيارت ائمه، «جامعه کبيره» ميخواند. آن هم با تأمل و تفکر در تکتک کلمات و جملات اين زيارتنامه عميق. بعضاً شاهد بوديم که در يک ساعت و نيمي که زيارت جامعه کبيره را در دست داشت و در کنار ضريح امام رضا(ع) مينشست، فقط بر يک صفحه آن متمرکز ميشد.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸درس نوزدهم: اخلاص و کار براي خدا
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔸 او که در انديشه اخلاقي خود معيار فضيلت را تقرب به خدا ميدانست در عمل نيز همينگونه بود؛ از جمله پربسامدترين توصيههاي آيتالله مصباح به شاگردان و دوستان و همکاران خود، اخلاص در عمل بود. خود او نيز در زندگي علمي و عمليشان همينگونه بود؛ هيچ کاري را براي سود مادي يا جلب توجه ديگران يا خوشايند زيد و بکر انجام نميداد.
🔸 خشم و غضبش براي خدا و اسلام بود؛ مهر و عطوفتش براي خدا و اسلام بود؛ درس گفتنش براي خدا بود؛ نشست و برخاستش براي خدا بود. در همه رفتارهاي فردي و اجتماعي و علمي و مديريتي خود فقط و فقط رضايت خدا را جستجو ميکرد.
🔸 همگان ميدانيم که آيتالله مصباح يک فقيه طراز اول بود؛ هشت سال درس فقه آيتالله بروجردي؛ هشت سال درس فقه و اصول امام خميني(ره) و پانزده سال درس فقه آيتالله بهجت، از او يک فقيه برجسته و مجتهد طراز اول ساخته بود. اما هيچ گاه حاضر نشد درس خارج فقه يا اصول ارائه دهد.
🔸 حتي چند سال قبل وقتي عدهاي از دوستان خيلي اصرار کردند که درس خارج فقه يا اصولي را ارائه دهند، ايشان نپذيرفت و ميفرمود هيچ حجت شرعياي براي اين کار ندارم؛ درسهاي فقه و اصول به اندازه کفايت و بلکه بيش از اندازه کفايت داير است؛ از آن طرف کارهاي زمينمانده ديگري هست که نياز حياتي جامعه اسلامي و جمهوري اسلامي است اما کمتر مورد اهتمام ديگران هستند؛ و عندالله هيچ حجتي براي تمرکز بر مباحث فقهي، آن هم به شکل مرسوم (فقه طهارات و نجاسات و فقه عبادات و معاملات و ...) ندارم.
🔸 او دقيقاً ميدانست که برخي از فعاليتهاي اجتماعي و فرهنگي و سياسياش، او را مبغوض پارهاي از گروهها ميکند و او را آماج تيرهاي زهرآلود تروريستهاي روشنفکرمآب و تيرهبختان و تيرهروزان شفافيتخواه ميکند، اما چيزي که براي او مطرح نبود و به محاسبه نميآورد همين اعتبارات اجتماعي و امثال آنها بود. او به تنها چيزي که ميانديشيد خدا و دين خدا و انقلاب اسلامي و خدمت علمي و فرهنگي به جامعه اسلامي بود. جان و مال و آبرو و حيثيت و اعتبار اجتماعي خود را مخلصانه و بدون هيچ چشمداشتي هزينه اسلام و انقلاب و ولايت و خدمات فرهنگي و معرفتي به جامعه کرد.
🔸البته گفتن و نوشتن از اخلاص آسان است؛ اما حقيقت آن بسيار دشوار است؛ اينکه يک انديشمند و فيلسوف نوآور، نظريهپرداز و ساختارساز؛ و يک عالم و فقيه و مفسر کمنظير، همه اعتبار علمي و اجتماعي خود را کف دست بگيرد و تنها و تنها به خشنودي و رضايت الهي بيانديشد و هيچ پروايي از چنين مسائلي نداشته باشد، کاري به غايت دشوار است؛ همين است که ايشان را حقيقتاً مصباحي فروزان و فزاينده براي حقخواهان و حقجويان و خداخواهان کرده است.
#علامه_مصباح
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
۱۲بهمن ماه سالروز ورود امام خمینی(ره) به میهن اسلامی و فرار سیدن دهه فجر بر ملت ایران گرامی باد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🍃🌷🍃🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔵 مجمع عالي حكمت برگزار ميكند
✅ ويژه برنامه بزرگداشت حضرت علامه آيتالله مصباح يزدي(ره)
🔵 11 لغایت 23 بهمن 1399
🔶 قم، اصفهان، تبريز، تهران، شيراز، مشهد
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✅ ليست آثار حضرت علامه آيتالله مصباح يزدي(ره) با قيمت (ليست شماره 1)
✳️ تخفيفات:
🔶 تكفروشي تا 20 درصد
🔶 فروش دوره آثار تا 30 درصد
🏢 آدرس و تلفن تماس جهت تهيه آثار حضرت علامه آيتالله مصباح(ره):
1️⃣ دفتر مركزي و فروشگاه 1: قم، خيابان شهدا، كوي ممتاز، پلاك 36
☎️ 02537742326 - 02537832193
2️⃣ فروشگاه 2: قم، بلوار امين، بلوار جمهوري، مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
☎️ 02532113629
3️⃣ فروشگاه 3: تهران، خيابان انقلاب، قبل از خيابان 12 فروردين، ساختمان 310، طبقه 3، واحد 112
☎️ 02166466121
4️⃣ فروشگاه 4: قم، بلوار معلم، مجتمع ناشران، طبقه همكف، پلاك13
☎️ 02537842388
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✅ ليست آثار حضرت علامه آيتالله مصباح يزدي(ره) با قيمت (ليست شماره 2)
✳️ تخفيفات:
🔶 تكفروشي تا 20 درصد
🔶 فروش دوره آثار تا 30 درصد
🏢 آدرس و تلفن تماس جهت تهيه آثار حضرت علامه آيتالله مصباح(ره):
1️⃣ دفتر مركزي و فروشگاه 1: قم، خيابان شهدا، كوي ممتاز، پلاك 36
☎️ 02537742326 - 02537832193
2️⃣ فروشگاه 2: قم، بلوار امين، بلوار جمهوري، مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
☎️ 02532113629
3️⃣ فروشگاه 3: تهران، خيابان انقلاب، قبل از خيابان 12 فروردين، ساختمان 310، طبقه 3، واحد 112
☎️ 02166466121
4️⃣ فروشگاه 4: قم، بلوار معلم، مجتمع ناشران، طبقه همكف، پلاك13
☎️ 02537842388
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
✳️ علامه مصباح ریشههای انحراف اصلاحطلبی و اعتدال گرایی را برملا کرد
🔹 حجت الاسلام و المسلمین آقاي دکتر علی مصباح یزدی:
🔹علمای ربانی کسانی هستند که خود را وقف دین و شناخت اسلام، ارزشهای عملی و پیاده کردن ارزشهای اسلامی در جنبههای فردی، اجتماعی و سیاسی و دیگر جنبهها میکنند.
🔹علامه با آثار خود که در کشور و حتی در جهان دیده شد به مبارزه با انحرافات و ریشهیابی آنها و دفاع از اندیشه شیعه پرداختند و این دفاع همیشه به یک شکل نبود و در شرایط مختلف عکس العملهای متفاوتی از ایشان شاهد بودیم و متناسب با سلاح دشمن علیه او سلاح متناسب بر میداشتند.
🔹آیتالله مصباح این مبارز خستگیناپذیر در مقابل خوانشهای لیبرالیستی از دین تحت نام اصلاحطلبی و اعتدالگرایی که ریشه و یا شیوهای غیر دینی و حتی ضد دینی داشت به حمایت از انقلاب برخاست و روشنگری کرد و ریشههای منحرف آنها را بر ملا کرد.
🔹علامه خود را وقف دین کرد و اگر در دور افتادهترین نقطه ایشان را دعوت میکردند ابا نداشت که با آنها بنشیند و در طرح ولایت گاهی ساعتها با جوانان مینشست و به سؤالات آنها پاسخ میداد.
بیشتر بخوانید👇👇👇
http://tabyin.ir/node/105355
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
#سخنرانی
🔸 به مناسبت چهلمین روز درگذشت آیتالله #مصباح_یزدی؛
🔰 نشست "میراث #مجاهد حکیم"
🎙 با حضور:
آیتالله #علی_اکبر_رشاد
📅 سهشنبه ۱۴ بهمنماه،⏰ ۱۳ الی ۱۵
📌 علاقهمندان جهت حضور در این نشست میتوانند به سامانه امجد به نشانی amjad.jde.ir/isqa مراجعه کنند و «نشست میراث حکیم مجاهد» را انتخاب کرده، نام خود را درج و با رمز ۱ تا ۶ وارد سامانه شوند.
📡 نشانی ورود به جلسه👇👇👇
eitaa.com/feghheumanism
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
«این طرح ولایت بایستی فراگیر شود»
🌹 امام خامنهای 🌹
🔴 ثبت نام تا ١۵ بهمن تمدید شد
🔸دوره کشوری #طرح_ولایت_مجازی
🔸ویژه برادران و خواهران غیرحوزوی (١٨تا ۴۵ سال)
#دانشجویان
#معلمین
#فعالین_فرهنگی
و...
🔵 ثبت نام در 👇👇👇
🌐 sabtenamtarh.ir
🔹 همراه با پیش ثبت نام دورههای حضوری
@maab_iki
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir