🎬نقدی بر #فیلم_همسر_سوّم، به کارگردانی Ash Mayfair، محصول: ویتنام، ۲۰۱۸
🎥همسر سوم از معدود فیلمهایی است که مبلغ مشرب فکریِ جدیدی در فمینیسم است: #فمنیسم_بومشناخت Ecological feminism، آنجا که عطوفت و مهری که در زنان نهفته است و طبیعتوارگیشان فرمولی است نه برای تبعیض و ستم و ابتذال، بلکه برای نجات طبیعت و الهام از آن، و آنجا که مصائب فرهنگِ خشونت، چونان یک معضل و مشکل نگریسته میشود و نیز مردانه. در فمینیزم بومشناخت همچون نوع رادیکال آن، هدف، سلّاخیِ مردان و گرفتن انتقام از آنها نیست بلکه دعوتی است به صلح و دوستی و آزادی و احترام به همنوع و همزیست و به زیستکُرهای که گاهواره ی همهگیِ ماست. دعوتی به پرهیز از خشونت، خشونتی که میخشکاند و تباه میکند. خشونتی که میانهای با عشقورزی ندارد، خشونتی که عشق را به یغما میبَرَد. چه زیباست جهان فیلم که ما از پس هزاران هزار فاصله، صداها و فریادهای تظلّمخواهی مِی را از اعماق کوهستان بهوضوح میشنویم.
همسر سوم، فضایی مهآلود را تصویر میکند که در شولای مهْ پنهان، معرکهای درگیر است میان سفیدیِ دود کلبهی بودلر (در اینجا سرخ وسبزِ زنانه و طبیعی) و سیاهی مردانگی و خشونت. کارگردان فیلم، نخستین گام سینمایی خود را بسیار بلند برداشته و در ضمن ادای دین به جهان هنریِ ترن آن هونگTran Anh Hung ، کارگردان معروف هممیهنِ خویش، متن زیبا و پرمغز خودش را نوشته است.
📌 جهت مطالعه متن کامل کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله فراتحلیل مطالعات انجام شده پیرامون خشونت علیه زنان.pdf
318.1K
📒عنوان مقاله: فراتحلیل مطالعات انجام شده پیرامون خشونت علیه زنان
👤نویسندگان:عالیه شکربیگی/ رضا مستمع
📎منبع: مجله جامعه شناسی ایران، دوره 15، شماره2، تابستان 1393
صفحه 153-177
📌چکیده:
#خشونت_علیه_زنان در ابعاد خانگی و اجتماعی آن چه در جوامع توسعه یافته و چه در جوامع درحال توسعه همواره به عنوان یک دغدغه و آسیب مطرح بوده است. تحقیقات زیادی روی این مسئله انجام شده منتها به دلیل داشتن روشهای مختلف برخورد با مسئله و شقوق متعدد نظری، نتوانسته این انبوه نتایج را در یک قالب پژوهشی که نقطه عطفی برای پژوهشهای آتی در این حوزه باشد فراهم آورد.
⬅در این پژوهش فراتحلیلی با دستهبندی نظریات بهکارگرفته شده در 22 پژوهش کاربردی در حوزه خشونت عیله زنان، تئوریهای پرکاربرد استخراج و سپس با بررسی روشهای تحقیق آنها علاوه بر مشخص کردن حیطه و میدان مطالعاتی، اجزا پژوهشها دستهبندی شده است. ◀در طبقهبندی فرضیات مشخص گردید، ربط نظری با مدل نظری ارائه شده در پژوهشها همخوانی اندکی داشته و تنها سه نظریه "منابع"، "یادگیری" و "فمنیستی" در تبیین مدل فرضی کاربرد اصلی داشته است. 🔚در نهایت با استفاده از روشهای قدرتمند آماری نقش این سه نظریه در تبیین و تایید فرضیات سنجش شد. پیشنهادهای پژوهشها نیز براساس اتکا بر پایگاههای اقتصادی، جنسیتی و آموزشی دستهبندی گردید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله ساختار جامعه و خشونت عليه زنان.pdf
286.2K
📒عنوان مقاله: ساختار جامعه و خشونت علیه زنان
👤نویسنده: شهلا اعزازی
📎منبع: رفاه اجتماعي، پاييز 1383 , دوره 4 , شماره 14 (سلامت روان در ایران) ; از صفحه 47 تا صفحه 84 .
📌چکیده:
#خشونت پديده اي تاريخي و جهاني است كه در همه جوامع و تمام ادوار وجود داشته است. توجه به اين پديده از دهه 70 ميلادي آغاز شد و پژوهش هاي متعددي در اين حوزه انجام گرفت. بررسي در باب خشونت با مشكلاتي همراه است. در اين پژوهش ها محقق وارد حوزه خصوصي و صميمي خانواده مي شود و در خصوص رفتاري حساس از افراد سئوال مي كند. وجود خشونت در خانواده از طرف قرباني به علل مختلف پنهان نگاه داشته مي شود، فراموش مي شود و يا در بيان آن اغراق مي شود. نبود آمار در خصوص افراد در معرض خشونت، مشكل ديگري در راه دست يابي به نمونه معرف است.
نظريه پردازان فمينيست تبيين هاي فردي يا خانوادگي را در باب خشونت، براي توضيح كافي نمي دانند. هر چند معتقد هستند اين عوامل مي تواند به مثابه عاملي تشديدكننده رفتار خشن عمل كند، تأكيد آنان بر وجود ساختار نابرابر روابط قدرت ميان زنان و مردان در جامعه و نهادهاي آن است. توجه آنان متوجه ساختار مردسالارانه اي در جامعه است كه به مردان اجازه اعمال قدرت بر زنان را مي دهد... .
🔚 اين مقاله با توجه به ديدگاه فمينيستي سعي در مشخص كردن اهميت ساختار نابرابر قدرتي دارد كه در حوزه هاي اقتصاد، قوانين، نيروهاي نظارتي جامعه و نهادهاي حمايتي جامعه حضور دارد و بر توجه به ساختار جامعه كه مردان را تشويق به اعمال خشونت و زنان را وادار به تحمل آن مي كند تاكيد مي كند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله تحلیل و بررسی خشونت علیه زنان (مطالعه موردی زنان اروپا).pdf
258.4K
📒عنوان مقاله: تحلیل و بررسی خشونت علیه زنان (مطالعه موردی زنان در اروپا)
👤نویسنده: مهدیه شادمانی
📎منبع: فصلنامه مطالعاتی صیانت از حقوق زنان سال سوم پاییز 1396 شماره9
📌چکیده:
یکی از بحرانهای کنونی اجتماع بشری، گسترش غیرقابل انکار خشونت علیه زنان است. بدرفتاری با زنان، در همه کشورهای جهان مسیله ای کاملا عمومی و دارای نتایج وخیمی است. این مسیله در سراسر جهان سلامت روحی و جسمی زنان را به مخاطره انداخته و سبب نقض گسترده حقوق این بخش از جامعه بشری گردیده است.
📖بسیاری از پژوهشها نشان میدهد که خشونت علیه زنان در خانواده و اجتماع، سبب تشویش، حس حقارت و در نهایت خودکشی میگردد. بسیاری از روانشناسان در بررسی علل این پدیده، نوع تقسیم و توجه به نقشهای جنسیتی و همچنین نوع جامعه پذیری را ذکر کرده اند. این رخداد ناگوار به حدی رشد یافته که این نقض آشکار حقوق انسانی در سراسر جهان و حتی کشورهای غربی نیز مشاهده میشود. مسیله مهم در این میان رشد فزاینده خشونت و جرایم جنسی علیه زنان در کشورهای پیشرفته غربی است که مدعی اجرای قوانین سودآور برای زنان هستند.
✅ در این مقاله نویسنده با بررسی ابعاد خشونت ، میزان جرایم جنسی و تضییع حقوق زنان را در کشورهای غربی تحلیل کرده است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
❇ #نظریات_مهم_در_مورد_خشونت
⬅#خشونت از دیر زمان به عنوان مساله اجتماعی توجه دانشمندان علوم اجتماعی را به خود مشغول داشته است. دانشمندان علوم اجتماعی با بررسی همه جانبه تلاش کردند خشونت را به عنوان یکی از مهمترین مسائل اجتماعی بررسی کنند.
1⃣#نظریه_یادگیری_خشونت
#رابرت_بندورا از روانشناسان معروف است که نظریه "یادگیری خشونت" را ارائه داده است. وی معتقد است خشونت مانند سایر رفتارهای اجتماعی یادگرفته می شود. انسان فطرتا خشن نیست، بلکه خشونت در جامعه یادگرفته می شود. بنابراین ما از جامعه، خانواده، مکتب، رسانه و محیط اجتماعی همان گونه که سایر رفتارهای اجتماعی را یاد می گیریم خشونت را نیز یاد می گیریم. نظریه یادگیری اجتماعی بندورا تاثیرگذارترین نظریه یادگیری بوده است. با وجودی که این نظریه ریشه در بسیاری از مفاهیم نظریه سنتی یادگیری دارد، امّا بندورا اعتقاد دارد که آموزش مستقیم، تنها وسیله برای یادگیری نیست بلکه انسان بسیاری از چیزها را بصورت غیر مستقیم از محیط پیرامون خود یاد می گیرد.
2⃣#نظریه_جامعه_پذیری_جنسیتی_ویلیام_گود
ویلیام گود معتقد است که فرایند جامعه پذیری گرایش ها و هویت جنسیتی را در خانواده درونی می کند و آن را به فرزندان انتقال می دهد و باعث دائمی شدن سلطه مرد و مطیع بودن زن می شود. این امر باعث می شود که مردان همیشه اعمال قدرت و خشونت علیه زنان داشته باشد.
3⃣#نظریه_ناسازگاری_پایگاهی_ابراین
ابراین و گلس معتقدند که اگر شوهر مهارت ها و منابع کمتری نسبت به همسر شان داشته باشد به طوری که همسر شان پایگاه انتسابی وی را تهدید کند در این صورت شوهر از خشونت همچون ابزاری برای حفظ پایگاه انتسابی خود استفاده می کنند. در افغانستان اغلب شوهران از تحصیلات، مهارت و ثروت بیشتر نسبت به زنان برخوردار است و مطابق این نظریه مردان خشونت بیشتری نسبت به زنان اعمال می کند.
4⃣#نظریه_فمینستی
این نظریه دسته دیگری از نظریات است که با بقیه متفاوت است. این نظریه معتقد است که روابط دو جنس اساسا رابطه قدرت است و مرد با به کارگیری خشونت قدرت و سلطه خود را تداوم می بخشد. برای حل آن لازم است ساختار قدرت در خانه و جامعه عوض گردد.
5⃣#نظریه_ولفنه_و_گلز
این نظریه بیشتر به زمینه های اجتماعی صحنه های خشونت آمیز تاکید دارد. ولفنه و گلز در سال 1993 تحقیقی را انجام دادند که کاربردی تر از سایر نظریات است. آنها معتقدند بر اساس تحقیقات کمی و پیمایشی خود دریافتند که عوامل چون #فقر، #بیکاری، #ضعف_فرهنگی، #رسانه ها، کسانی که خشونت را در خانواده و جامعه تجربه کرده اند و رفتار تبعیض آمیز والدین علیه فرزندان باعث به وجود آمدن خشونت در جامعه می شود. لذا برای درمان خشونت باید عوامل خشونت را دقیقا شناسائی نموده و اقدام به درمان و ایجاد تغییرات در آن نمایند.
👤 نویسنده: جواد برهانی
جهت مطالعه متن کامل، کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐معرفی #همایش
⬅دومین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی، حقوق و فرهنگ عامه
❇به همت کنگره مرکز توسعه و گسترش مطالعات میانرشتهای
✅آخرین مهلت ارسال آثار: ۱۰ خردادماه
⭕برگزاری کنفرانس: ۲۱ خردادماه
🔍جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به تارنمای کنفرانس به نشانی law.bcnf.ir مراجعه کرده یا با شماره ۶۶۵۹۴۱۷۵-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
📧آدرس ایمیل: آدرس ایمیل : law@bcnf.ir
📐 برخی محورهای ارائه مقاله:
حقوق کیفری اطفال و نوجوانان/ مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی/فقه و حقوق جزا/ مدیریت نظارت و بازرسی/ مدیریت دادگستری/ حقوق دادرسی اداری/ حقوق خانواده/ حقوق شرکت های تجاری/ فقه و حقوق اقتصادی.
📌 جهت مطالعه کامل محورهای ارائه مقاله، کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📰عنوان #نشریه: زنان امروز
📧پست الکترونیک: info@zananemrooz.com
🌐آدرس سایت نشریه:
https://zananemrooz.com
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
💠 #حدیث روز💠
🌹رسول خدا (صلى الله عليه و آله)
❇عَرامَهُ الصَّبيِّ في صِغَرِهِ زِيادَةٌ في عَقلِهِ في كِبَرِهِ .
✳بـازيگوشى (و شـيطنت) بـچّه در دوران كودكى ، نشانگر فزونى عقل او در بزرگسالى است.
📚العُرام : الشدّة والقوّة والشراسه (النهايه : 3 / 223) .كنز العمّال : 30747 منتخب ميزان الحكمة: 322
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#موضوعات_و_مسائل_مطالعات_زنان (37)
707.بررسی و شناخت نقش خانواده و زنان در توسعه و پیشرفت اقتصادی
708.بررسی و شناخت نقش خانواده و زنان در حفظ هویت ملی ـ دینی
709.بررسی و شناخت نقش خانواده و زنان در مدیریت و برنامه ریزی های کلان اجتماعی
710.بررسی و شناخت نقش خانواده و زنان در مسائل نو پدید در حوزه خانواده و زنان
711.بررسی و شناخت نقش خویشاوندان در تحکیم خانواده
712.بررسی و شناخت نقش داوري در دعاوي خانوادگي
713.بررسی و شناخت نقش دین و خانواده در آموزش و پرورش کودک
714.بررسی و شناخت نقش رسانه ها در شکل گیری شخصیت زنان
715.بررسی و شناخت نقش رفتارهاي عاطفي در تربيت اسلامي کودکان و نوجوانان از ديدگاه قرآن و سنت
716.بررسی و شناخت نقش زن به عنوان مصلح و مبلغ دینی
717.بررسی و شناخت نقش زن در ارتقاء مشارکت سیاسی
718.بررسی و شناخت نقش زن در ایجاد آرامش روانی جامعه ا ز طریق خانواده های آرام
719.بررسی و شناخت نقش زن در تربیت انسان
720.بررسی و شناخت نقش زن در توسعه علمی و فرهنگی
721.بررسی و شناخت نقش زن در زمینه اصلاح و رشد جامعه از دیدگاه مقام معظم رهبری
722.بررسی و شناخت نقش زن در کنترل سبد اقتصادی خانواده از نگاه پیامبر (ص) و روایات
723.بررسی و شناخت نقش زن مسلمان در پایداری خانواده از دیدگاه اسلام
724.بررسی و شناخت نقش زن مسلمان در جهان اسلام
725.بررسی و شناخت نقش زن مسلمان در غرب
726.بررسی و شناخت نقش زنان ایرانی در تولید فکر
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#مأخذشناسی (34)
📘عنوان کتاب: نظریه فمینیستی
👤نویسنده: جوزفین دانون
📝ترجمه: فرزانه راجی
📌انتشارات: چشمه
📖کتاب #نظریه_فمنیستی، گزارشی جامع از ارتباط تفکر فمنیستی با تاریخ اندیشه سیاسی، آرمان های روشنگری، انقلاب و ضد انقلاب سه قرن گذشته، و مبارزات پیگیر زنان برای حقوق، احترام، و فرصت های برابر زندگی است.
⬅این کتاب یکی از مهم ترین آثار موجود در زمینه نظریه فمنیستی است و ✅هدف اصلی کتاب پاسخ به این پرسش است: (فمنیسم چیست؟) و در این راستا مبنای فلسفی و نظری گرایش های متفاوت فمنیستی، همچون #مارکسیسم، #فرویدیسم، #اگزیستانسیالیسم و غیره را نیز مورد مطالعه و بررسی قرار داده و همین امر کتاب را به منبعی غنی و قابل رجوع برای اندیشه های فمنیستی تبدیل می کند.
👤دانون بدون قضاوت و شعار پردازی، تحرکات و فعالیت های زنان را از زمانی که نام فمنیسم به خود می گیرند، مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد:
از دوران روشنگری و فمنیسم لیبرال تا فمنیسم فرهنگی قرن نوزده، دیدگاه های اخلاقی قرن بیستم و بالاخره با عنوان (به سوی قرن بیست و یکم) خوانده را در پاسخ به پرسش (فمنیسم چیست؟) به قرن بیست و یکم رهنمون می شود و مباحث جدیدی همچون اکوفمینیسم، چند فرهنگی، پست مدرنیسم و فمنیسم جهانی را در اختیار خواننده قرار می دهد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐#فرهنگ_نامه_زنان (12)
#جنسیت_زدگی Sexism
جنسیت زدگی تعصب یا تبعیضی است که افراد بر اساس جنسیت خود تجربه میکنند. به عبارت دیگر رفتار، گفتار، منش و یا هر واکنشی که از اعتقاد به فرودستی زنان برخاسته باشد و باورهای اجتماعی ناشی از آن راه را بر فعالیت های زنان میبندند. این اصطلاح در میان #جنبشهای_فمینستی_موج_دوم، در قیاس با نژاد پرستی ساخته شد و هر دو اصطلاح بیانگر رشد نوعی آگاهی بود نسبت به ستمی که نسبت به زنان و رنگین پوستان اعمال میشد. تبعیض جنسیتی در حقیقت پرابلماتیکی است که جنبشهای آگاهی بخش زنانه و اساسا فمینسیم بر اساس آن به وجود آمدهاند. افشای زیرساخت اسطورههای جنس پرستانه یکی از مهمترین هدف های #مطالعات_زنان_و_جنسیت بوده است که نقطه شروع آن بیان تجربههای عینی #تبعیضهای_جنسی است.
👤به باور نجم عراقی در بررسی مفهوم جنس گرایی دو رویکرد عمده وجود دارد.
1⃣رویکرد اول ناظر بر آن است که این ویژگی، نوعی نگرش و عاطفه ناخودآگاه است که در جریان اجتماعی شدن و شکلگیری هویت جنسی، توسط افراد آموخته میشود. این در حالیست که 2⃣رویکرد دوم بر نسبت تبعیض جنسیتی با سایر شرایط مرتبط و مشابه آن از جمله استثمار طبقاتی، نژادپرستی و … است (نجم عراقی، ۱۳۸۹: ۳۱۶).
⬇تبعیض جنسیتی یا جنسیت زدگی عمیقا ریشه در کلیشههای جنسیتی یعنی ویژگیها و رفتارهایی که افراد بدون دلیل یا شناخت قبلی به دیگران نسبت میدهند. بهعلاوه یکی از عرصههای مشخص بروز جنسیت زدگی در زبان صورت میگیرد، زمانی که زبان اعضای یک جنس را به صرف زن یا مرد بودن به لحاظ جایگاه اجتماعی پایینتر دانسته و ارزش کمتری برایشان قایل میشود.
به علاوه مصادیق عمده و تاثیرگذار تبعیض جنسیتی به باور فعالان زنان در عرصههای تبلیغات، مد، آموزش، حقوق شهروندی و مدنی، حقوق تولید مثل، نقص عضو جنسی، تجاوز جنسی در مواقع جنگ و بحران، خشونت خانگی، هرزهنگاری و … قابل مشاهده است (بیسلی، ۱۳۸۵).
↙عده ای از فعالان اجتماعی نیز نوعی از #سکسیسم را شناسایی کرده اند که آن را #جنسیت_زدگی_خیرخواهانه می نامند. این عبارت به آن معناست که باید نسبت به زنان نگاه ملایم تر و معتدل تری داشت چراکه آنها موجوداتی شکننده و حساس بوده و نیازمند حمایت هستند آنها بهتر است به امور خانگی پرداخته و امور دشوارتر را به مردان واگذارد (میوکو، ۲۰۰۰). این رویکرد که زنان را جنس لطیف می نامد، اگرچه از سایر گرایشات سکسیستی که با زنان خصمانه برخورد می کند فاصله دارد، اما در یک نکته با آنها مشترک است: زن به مثابه موجودی ضعیف ساختار قدرت و اقتدار مردانه را توجیه و بازتولید می نماید.
📚منابع:
1.نجم عراقی، منیژه. (۱۳۸۹). زن و ادبیات: سلسله پژوهش های نظری درباره ی مسائل زنان. تهران: نشر چشمه.
2.بیسلی، کریس. (۱۳۸۵). چیستی فمینیسم. ترجمه محمد رضا زمردی، تهران: انتشارات روشنگران و مطالعات زنان.
3. Mariko, M. (2000). Beyond Prejudice as simple antipathy: Hostile and benevolent sexism across
👤نویسنده: شیوا علینقیان / در انسان شناسی و فرهنگ
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📙معرفی #کتاب_خشونت_علیه_کودکان_در_ایران
👤نویسنده: سعید مدنی
📌انتشارات: آشیان
🌐گزارش مطالعه سازمان ملل متحد در زمینه خشونت علیه کودکان نشان میدهد که بیشترین اعمال خشونتآمیز بر روی کودکان توسط آشنایان و معتمدین آنها از جمله والدین، همکلاس ها، معلمین، و کارفرمایان انجام میشود. این مطالعه همچنین نشان میدهد که این خشونتها از لحاظ اجتماعی پذیرفته شده و قابل اغماض هستند، گاه توسط قوانین کشوری مجاز شمرده میشوند و یا ریشه در رویههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارند. خشونت علیه کودکان ارتباط مستقیم با فقر، اعتیاد و ناهنجاریهای روانی نیز دارد. به علاوه این خشونتها میتوانند ناشی از ناآگاهی از روشهای فرزندپروری مثبت و یا در نتیجه بیتوجهی و سهلانگاری باشند.
👤نویسنده کتاب «خشونت علیه کودکان در ایران» مواردی مانند نوع خشونت علیه کودکان و میزان اعمال و همچنین عوامل آن را در ایران بررسی کرده است.
📖کتاب «خشونت علیه کودکان» با ارایه تصویری از وضعیت کودکان ایران نشان میدهد که چه خشونتهایی علیه آنان وجود دارد و این خشونتها به چه میزان بر آنها اعمال میشوند. همچنین پیامدها و آثار این خشونت، عوامل خشونت و ویژگیهای آنان نیز در کتاب بررسی شدهاند. راهکارهایی نیز برای کنترل این خشونت ارایه شدهاند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده