💠#حدیث روز💠
🌹پیامبر خدا (صلىاللهعليهوآله)
❇تَناکحوا تَناسَلُو تَکثّروا فَانی اُباهی بکمُ الاممَ یومَ القیامةِ ولو بالسِّقطِ..
✳ازدواج کنید، فرزند به هم رسانید و تعداد افراد خود را فراوان کنید، من در قیامت در برابر امتها، به شما و حتی به فرزندان سقط شده شما مباهات می کنم.
📚جامع الأخبار، ص ۱۰۱
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#موضوعات_و_مسائل_مطالعات_زنان (41)
786.برنامه ریزی جنسیتی از دیدگاه اسلام و غرب
787.بزرگترین فضیلت حضرت فاطمه زهرا(س)
788. بزه دیدگی زنان؛ ریشه ها و راهکارها
789.بنیانهای فکری اسلام و غرب در دفاع از حقوق زنان
790.بی میلی جنسی در بانوان از دیدگاه روانشناسی و دین
791.بیسازمانی خانواده؛ عوامل و پیامدها
792.بیعت زنان در اسلام
793.بینش سیاسی حضرت زهرا(علیها السلام)
794.پاکدامنی زن، آرامش روانی مرد، چالش ها و پیامدها
795.پدیده فرار دختران از خانه و پیامدهای آن
796.پرستش الهه مادر در ایران باستان
797.پروژه روشنفكری دینی و مسئله زنان
798.پژوهشی فقهی، حقوقی در آثار طلاق
799.پوشش زن در اديان الهی
800.پوشش و آرایش؛ آسیبها و راهبردها
801.پوشش و فلسفه آن در قرآن کریم
802.پویایی نقش حجاب در جامعه اسلامی.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#مأخذشناسی (38)
📘عنوان کتاب: #فمینیسم_در_آمریکا تا سال2003 جلد دوم
👤نویسنده: گراگلیکا، کارولین
📝ترجمه تلخیص و تدوین: معصومه محمدی
📌مشخصات: تهران، دفتر نشر معارف، 266ص
📖این کتاب تلخیص و ترجمه ای است از کتاب «Domestic Tranqility» (آرامش در خانه) از خانم گراگلیکا.
👤نویسنده ضمن توضیح مشکلات زنان و خانواده های آمریکایی و نارضایتی آنان از آموزه های فمینیستی، اهداف و دستاوردهای جنبش فمینیسم را در مسائل اجتماعی و خانواده به نقد می کشد.
خانه داری، فرهنگ های تأثیر گذار بر مسائل زنان، زنان شاغل، زندگی زناشویی، اخلاق جنسیتی، سقط جنین، روابط جنسی زنان، نظامی گری، افزایش طلاق، فقر و جرم از جمله موضوعاتی است که نویسنده بر محور آن، فمینیسم را مورد انتقاد قرار می دهد.(کتاب مأخذشناسی فمینیسم، مجید دهقان).
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐#فرهنگ_نامه_زنان (16)
#سیاستهای_هویت_بخش
Identity Politics/ Politics of identity
مفهوم #خواهری و تلاش برای جمع همه زنان زیر یک مفهوم سیاسی تلاشی ایده آل گرایانه و غیرواقعی بود که در حقیقت در علایق نوپا به فمنیسم و ظهور جنبش آزادی زنان ریشه داشت.
⬅این مسئله زمانی به چالش تبدیل شد که زنان اقلیت یعنی زنانی غیر از گروه سفیدپوست، طبقه متوسط، تحصیل کرده و دگرجنس خواه به این جنبش پیوستند. در این هنگام تفاوت میان گروه های مختلف زنان هم به اندازه شباهتهایشان مهم به نظر رسید. #سیاست_هویتی در اینجا جهت توصیف تفاوتها و اختلافات میان گروه های مختلف فمینسیتی است که بعضا به نزاع های اساسی تبدیل گردید.
◀مسئله تنها هویت فردی و پس زمینه مشارکت کنندگان جنبش نبود که آن را به گروه های مختلفی تبدیل می کرد، بلکه تعارض بر سر اینکه #هویت_فمینیستی باید چه معنایی داشته باشد هم به اندازه اینکه حق تصمیم گیری به چه کسانی داده می شود، اهمیت دارد. این مسئله توان فمینسیم را به مثابه یک جنبش گسترده تحلیل می برد. می توان گفت که سیاست های هویتی در بسیاری از مفاهیم و عبارات جنبش آزادی زنان نهادینه شده است. اگر عقاید همه ی افراد به یک اندازه معتبر و مهم باشد، بنابراین چه کسی مسئول تعیین یک دستور کار مشترک خواهد بود (پلیچر، ۲۰۰۵).
◀در میان بعضی از گروه های فعال در جنبش، سیاست های هویتی به معنای اتخاذ رویکرد و چالش مستقیم نسبت به سلطه دیگر گروه های ذینفع در فمینیسم بود. در میان بعضی دیگر تعریفی که از مفهوم #ستم ارائه می دهند، در #هویت_سیاسی آنها خلاصه شده است. به بیانی دیگر رادیکال ترین سیاست های افراد مستقیما از هویت آنها نشات می گیرد چراکه تلاشی است در تقابل با ستمی که دیگری اعمال می کند (اوانس، ۱۹۷۹).
✅👤مهمترین ایده را در این خصوص #بل_هوکس مطرح می کند. او معتقد است که مفهوم #خواهری ریشه در نظام فکری زنان سفیدپوست طبقه بورژوا داشته و این امر به استثمار و ستم گروهی از زنان توسط زنان دیگر می انجامد. او معتقد است فعالیت زیر چتر مفهوم “خواهری”، در را به روی هرگونه مبارزه واقع گرایانه با ستم می بندد (هوکس، ۱۹۸۶).
👤به نظر هوکس و بسیاری دیگر از فمینسیت های رنگین پوست، تبعیض جنسیتی ارتباط عمیق و همبسته ای با نژادپرستی دارد و فمینیست های سفیدپوستی که با نژادپرستی مبارزه نمیکنند، در حقیقت با یکی از مهمترین منابع ستم علیه خود سازش کرده و در نتیجه به نقض غرض میپردازند.
📚منابع:
1. Plicher, J. and Whelehan, I. (2005). 50 key concepts in
Gender Studies, Sage Publication, London
2.Evans, S. (1979). Personal Politics: The Roots of Women’s Liberation in the Civil Rights Movement
✏نوشته: شیوا علینقیان
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
👤#نظریه_پردازان برجسته فمینیسم (17)
#مری_وُلستون_کرافت
مری وُلستون کرافت (به انگلیسی: Mary Wollstonecraft) (زادهٔ ۲۷ آوریل ۱۷۵۹ در ناحیه «اسپیتال فیلد» در حومهٔ لندن – درگذشتهٔ ۱۰ سپتامبر ۱۷۹۷) ادیب و نویسنده انگلیسی بود. وی را نخستین فمینیست انگلستان خواندهاند.
👤او حداقل یک قرن از زمان خودش جلوتر بود هر چند که نقش او در احقاق حقوق زنان تا ١٩٦٠ در سطح وسیع به رسمیت شناخته نشده بود.
او در سال ١٧٩٢ افکارش را در کتابی به نام "احقاق حقوق زنان" نوشت و چند سال بعد در سال ١٧٩٧ در ٣٨ سالگی درگذشت.
⬅مری ولستونکرافت معتقد بود توانایی استدلال در زنان و مردان یکسان است و هر دو باید حق آموزش داشته باشند، نظری که هم برای مردان هم برای زنان آن روزگار عجیب و غیرعادی بود. بهبود حقوق زنان در کشورهای غربی هنوز پدیده نویی است؛ واژههای فمینیست و فمینیسم، در دهه ١٨٩٠ ساخته شدند.
🚺زنان حق بسیار مهم رای را در آمریکا در ١٩٢٠، در بریتانیا در ١٩٢٨ (تمام زنان)، در فرانسه ١٩٤٤ و در سوییس در ١٩٧١ به دست آوردند.
◀برای مری ولستونکرافت آموزش بسیار مهم بود: "من باور عمیقی دارم که غلفت از آموزش همجنسان من، منشا اصلی فلاکتی است که آن را تقبیح میکنم. " آموزش برای او معنایی فراتر از کلاس مدرسه داشت، منظور تغییر فرهنگی بود که به دختران و زنان تحمیل شده بود.
👤ولستونکرافت در ١٧٥٩ در لندن و در دنیایی متولد شد که زنان در جایگاهی فرودست بودند، وضعیتی که تقریبا در تمام تاریخ مکتوب حکمفرما بوده است. به قول سیمون دو بوار یکی فمینیستهای پیشروی قرن بیستم، "قانونگذاران، کشیشان، فیلسوفان، نویسندگان و دانشمندان نهایت کوششان را کردهاند که نشان دهند جایگاه فرودست زنان در آسمانها تعیین شده، اما در زمین امتیازی محسوب میشود.
✅انقلاب فرانسه در سال ١٧٨٩ برای رادیکالها در لندن مثل زلزله بود. حال که مردم موفق شده بودند "فره مقدس پادشاهان" را در هم بشکنند، همه چیز ممکن به نظر میرسید. اما آن انتظارات اولیه جامه عمل نپوشیدند. در زمانی که مری ولستونکرافت کتاب احقاق را مینوشت تمام امیدها به اینکه شعار "آزادی، برابری، برادری" به حقوق زنان تسری پیدا کند به باد رفته بود. این ناکامی انقلاب فرانسه در احقاق حقوق زنان باعث شد که مری ولستونکرافت کتاب احقاق را در فقط شش هفته بنویسد.
📖کتاب حملهای است به تفصیل به افکار ژان ژاک روسو در باب تعلیم و تربیت. روسو یکی از روشنفکران اصلی انقلاب فرانسه بود، اما افکارش درباره جایگاه زنان در جامعه اصلا انقلابی نبود. او معتقد بود زنان باید مطیع و مطبوع و زن و مادر خوبی باشند.
✅✅✅✅ پیام مری ولستونکرافت در قرن بیستم بود که انعکاسی بسیار فراتر از قرن هجدهم یافت: "حقوق زنان و مردان یکسان است. "
📚کتابشناسی مری ولستون کرافت:
1. A vindication of the rights of women
2. A vindication of the rights of men
3. Thoughts on the education of daughters
4. Mary: A fiction
5. The wrongs of women
📚منبع: سایت فرادید به نقل از بی بی سی/ و نیز ویکی پدیا.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
#مری_ولستون_کرافت
🚺#جایگاه_زن در اندیشه مری ولستون کرافت:
مری ولستون کرافت به شدت متاثر از عصر روشنگری و انقلاب فرانسه بود. در باب عقاید فمنیستی خود بر این نکته تاکید می کرد که ذهن فاقد جنسیت است.وی در جهت درستی این عقیده خود تا آنجا پیش رفت که تلقی رمانتیک ها خاصه ژان ژاک روسو را در تمایز طبیعی میان زن ومرد وتاکید بر بار عاطفی و معنویت نوع زنانه، مورد سوال قرار داد.گفته شده است که بیانیه 300 صفحه ای اش با رویکرد فالوسنتریسم ستیزی که مآلاً در دفاع از حقوق زنان،تمهید یافته بود،افق های جدیدی برای آموزهای فمنیستی گشود.
📗(مکنزی یان ودیگران،مقدمه ای بر ایدئولوژی های سیاسی،ترجمه م.قائد،تهران،نشر مرکز،1375،ص123.)
#⃣زندگینامه
مری ولستونکرافت از نویسندگان و فیلسوفان قرن هجدهم بریتانیا بود. او هوادار برابری اجتماعی و آموزشی برای زنان بود. اثر مشهور وی احقاق حقوق زنان که در سال ۱۷۹۲ منتشر گردید از متون کلاسیک فمینیستی محسوب میشود. او رمانها و مقالات متعدد و همچنین سفرنامه و تاریخ انقلاب فرانسه را نگاشتهاست.
📗(پاملا آبوت و کلر والاس (۱۳۸۵)، «فرهنگ واژهها و اصطلاحات»، جامعهشناسی زنان، ص٫ ۳۲۹)
🍁جهت مطالعه بیشتر؛
Mary Wollstonecraft - Encyclopaedia Britannica
🍀همچنین جهت اطلاعات بیشتر در این زمینه کلیک کنید.
✍همچنین، کلیک کنید.
✅او بر این نظر است که: فمینیسم نه به دنبال قدرت یافتن زنان بر مردان، بلکه به دنبال قدرت یافتن زنان بر خودشان است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📔معرفی #کتاب احقاق حقوق زنان
#احقاق_حقوق_زنان عنوان کتابی از مری ولستونکرافت فمنیست، فیلسوف قرن هجدهم انگلستان است. این کتاب را از اولین کتابهایی فمینیستی میدانند.
◀وی در این کتاب به دفاع از برابری حقوق زن و مرد پرداختهاست و کتاب پاسخ به کسانی است که تحصیلات را حق زنان نمیدانند.
👤ولستون کرافت در دفاع از تحصیلات برابر زنان ومردان، تحصیلات زنان را برای جامعه مؤثر دانسته چرا که میتوانند به فرزندانشان بیاموزند و همچنین در فعالیتهای اجتماعی کمک شوهرانشان باشند او همچنین به تبعیضهای جنسی تاخته و به نقد مردانی میپردازد که زنان را به افراط در احساسات تشویق و آنها را تنها کالاهای زینتی میدانند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📕معرفی کتاب فمینیسم در آمریکا تا سال ۲۰۰۳ – جلد اول
👤نویسنده: كورش گوهريان
📌ناشر: دفتر نشر معارف
این کتاب تلخیص و ترجمه ای از پنج کتاب ضد فمینیستی است.
1⃣بخش اول «نابودی عفاف، ارمغان فمینیسم» نوشته وندی شلیت می باشد نویسنده به مشکلاتی که بی عفتی برای جامعه آمریکا به بار آورده است اشاره نموده، عفت را امری ذاتی و زنان با عفت را از لحاظ جنسی فعال تر می داند.
2⃣بخش دوم «فمینیسم و مذهب» نوشته دایان پاسند، به انتقاد از فمینیسم پرداخته وآموزه ضدیت آن را با آموزه های مسیحی بیان می کند. وی سعادت حقیقی انسان را تنها از طریق ارتباط با خداوند می داند.
3⃣بخش سوم با عنوان «پسران» قربانیان فمینیسم، نوشته کریستینیاهوف سوموز، به بحران موجود در میان پسران آمریکایی اشاره نموده آن را تبلیغ فمینیست ها بر علیه مردان و مظلوم نمایی دختران می داند. سپس به ادعاهای فمینیست ها بر علیه مردان پرداخته، آن ها را مورد تحلیل قرار می دهد.
4⃣«آثار اقتصادی فمینیسم بر زندگی زنان» نوشته سیلویا آن هیولت، بخش چهارم این کتاب را تشکیل می دهد. نویسنده ابتدا تاریخچه ای از جنبش حقوق برابر فمینیسم و جریان مقابله آن را مطرح می کند، سپس به جریان خانواده گرای افراطی می پردازد.
5⃣بخش پنجم «تاثیر روشنفکری غرب بر ازدواج و خانواده» از جمیز کیو. ویلسون می باشد. نویسنده، ابتدا بحث هایی را درباره ازدواج، خانواده و انتظارات مرد و زن از ازدواج مطرح می کند و پس از تشریح ماهیت ازدواج در دوران قبل از رنسانس، به تغییراتی که در مدرنیته در الگوی ازدواج پدید آورده پرداخته است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
معرفی و نقد کتاب نگاهی به کتاب «فمینیسم در آمریکا تا سال 2003».pdf
206.5K
📂عنوان تحقیق: معرفی و نقد کتاب «فمینیسم در آمریکا تا سال 2003»
👤نویسنده: آیناز جعفری
📎منبع: کتاب ماه، علوم اجتماعی، شماره 21، آذر 1388 صفحات 53 تا 55.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📙معرفی #کتاب زن از دیدگاه فلسفه سیاسی غرب
👤نويسنده: سوزان مولر آكين
📝ترجمه: ن. نوريزاده ـ مونتريال
👤نویسنده در کتاب دیدگاه تنی چند از فلاسفه را درباره زن بررسی میکند و به همین منظور، این عناوین را مطرح میسازد: #افلاطون و سنت یونانی نفرت از زن، بررسی موضوع زن از دیدگاه افلاطونی، بررسی دیدگاه #ارسطو، ژان ژاک #روسو و آیین پدرسالارانه مدرن، ژان ژاک روسو و نقش طبیعی زن، آزادی و برابری برای مردان، سرنوشت قهرمانان ژان ژاک روسو، و #جان_استوارت_میل فمنیست آزادی خواه".
📖 این گونه در این کتاب و در قسمت نتیجه گیری از آرای افلاطون، ارسطو، روسو، و میل نسبت به جایگاه مناسب اجتماعی زن و نقش سیاسی او، دو موضوع به هم پیوسته استنتاج خواهد شد.
1⃣اولین و مهمترین پیوستگی که در افکار این فیلسوفان مشاهده میشود، دید کلی آنان نسبت به زن و خانواده است. از دیدگاه این فیلسوفان خانواده نهادی ضروری است و زن به خاطر ویژگیهای زنانه خود، باروری و پرورش کودک، نقش طبیعی را در این نهاد ایفا میکند... 2⃣دومین موضوع مشترک در آرای این فیلسوفان، جایگاه زنان با توجه "وضعیت طبیعی و ذاتی" آنان در اجتماع است. هنگامی که این فیلسوفان درباره زن بحث میکنند، اغلب از پرداختن به موضوع "ذات انسان" طفره میروند و مفهوم آن را به درستی روشن نمیکنند. آنها نه تنها برای زنان نقش مشخصی قائلاند، بلکه اغلب آنان را از مردان جدا میدانند و این جداسازی را تحت پوشش غریزه ذاتی زنان مانند تولید مثل و پرورش کودک بیان میدارند...".
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
کتاب زن از دیدگاه فلسفه سیایس غرب.pdf
6.77M
📗عنوان کتاب: زن از دیدگاه فلسفه سیاسی غرب
👤مؤلف: سوزانمولر آکین
📝مترجم: نوریزاده
📌ناشران: روشنگران و مطالعات زنان، قصیدهسرا
⬅جهت دسترسی به متن اندیشه ارسطو در خصوص زنان، کلید کنید.
✍جهت مطالعه اندیشه های توماس هابز، جان لاک و جیمز میل در خصوص زن در فلسفه غرب، کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده