🔍نامه ایران با مضامین حقوقی بینالمللی
ایران در واکنش به اظهارات وزیر اسرائیلی درخصوص انجام ترور شهید هنیه بدست اسرائیل، نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت نوشت.
در این نامه آمده است:
🔹این اعتراف گستاخانه و بیشرمانه به #ترور در خاک حاکمیتی یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد، #مسئولیت بینالمللی اسرائیل را آشکار میسازد.
🔸این اقدام همچنین مشروعیت و قانونی بودن #دفاع_مشروع ایران در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ را مجدداً تأیید میکند.
🔹شورای امنیت نباید اجازه دهد رژیمی که آشکارا #حقوق_بینالملل را نقض میکند همچنان از #مصونیت برخوردار باشد.
🔸سکوت مستمر شورای امنیت، که «مسئولیت اولیه» برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی را بر عهده دارد اصول اساسی تأسیس سازمان ملل متحد را نیز تضعیف خواهد نمود.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔍 آمبودزمان
🔹آمبودزمان یک نهاد با ریشه داخلی برای نظارت بر تصمیمگیریها و حسن اجرای امور است.
🔸بعد از سال ۲۰۰۱ شورای امنیت اقدام به صدور #قطعنامه های متعدد در خصوص مبارزه با #تروریسم کرد. به دلیل نقص کارآمدی و آثار منفی ناشی از این قطعنامهها در تضییع حقوق بشر، شورا مجبور به نصب مقام آمبودزمان برای نظارت بر صحت قطعنامههای ضد تروریستی و رعایت حقوق متهمان به تروریسم کرد.
🔹بعدها این نهاد در دیگر سازمانهای بینالمللی نیز با اقبال روبرو شد و اشخاصی با عنوان آمبودزمان برای نظارت بر صحت تصمیمات گرفته شده منصوب شدند
🔸در حقیقت این نهاد نقش شبه قضایی در خصوص تصمیمات گرفته شده توسط یک سازمان بینالمللی را بر عهده دارد.
#تصویر آمبودزمان جدید پارلمان اروپا
#حقوق_اتحادیه
کانال حقوق اتحادیه
@intllaw
هدایت شده از عصر حقوق بشر
گام تاریخی سازمان ملل برای تدوین معاهدهای علیه جنایات علیه بشریت
🌕 در تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۲۴، کمیته ششم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پس از دو سال بحث و بررسی، تصمیمی تاریخی گرفت و قطعنامهای را با اجماع تصویب کرد که گام بزرگی در راستای تدوین معاهدهای بینالمللی برای پیشگیری و مجازات جنایات علیه بشریت به شمار میرود. این معاهده قرار است خلأ موجود در حقوق بینالملل را پر کند و با جنایاتی همچون #قتل، #شکنجه، #ناپدیدسازی_اجباری، #تجاوز و سرکوبهای سیاسی که به طور گسترده و سیستماتیک علیه غیرنظامیان انجام میشود، مقابله کند.
🌍 تا کنون، با وجود آنکه جنایات علیه بشریت بهطور مستمر در کشورهای مختلفی رخ میدهد، حقوق بینالملل معاهدهای خاص برای جلوگیری و مجازات این جنایات نداشت. در حالی که جرایم بینالمللی دیگری نظیر نسلکشی یا آپارتاید با وجود معاهدات بینالمللی خاص خود، تحت پیگرد قانونی قرار دارند، این خلأ حقوقی موجب احساس #بی_کیفرمانی عاملان جنایات علیه بشریت شده بود. تصویب این قطعنامه، که بهطور غیرمنتظرهای با اجماع کشورهای عضو به تصویب رسید، نقطه عطفی در تاریخ حقوق بینالملل محسوب میشود.
🌕 در ادامه این فرایند، قطعنامهای نیز به شماره ۷۹/۱۲۲ در ۴ دسامبر ۲۰۲۴ به تصویب مجمع عمومی رسید. مبتنی بر متن این قطعنامه قرار است مذاکرات دیپلماتیک وسیعی در سالهای ۲۰۲۸ و ۲۰۲۹ انجام شده و در نهایت به تدوین معاهدهای برای پیشگیری و مجازات جنایات علیه بشریت منتهی شود. این معاهده میتواند نقش مهمی در ارتقاء عدالت بینالمللی و مقابله با بیعدالتیهایی که امروز بسیاری از غیرنظامیان در کشورهای مختلف با آن مواجه هستند، ایفا کند.
🌍 یکی از جنبههای مهم این قطعنامه، توافق بر سر تشکیل کمیتهای برای آمادگی جلسات دیپلماتیک است که از ژانویه ۲۰۲۶ کار خود را آغاز خواهد کرد و هدف آن گردآوری پیشنهادات کشورهای مختلف برای اصلاح و بهبود محتوای پیشنویس است. این مذاکرات نه تنها به تدوین معاهدهای مؤثر برای جلوگیری از جنایات علیه بشریت کمک خواهد کرد، بلکه به فعالان حقوق بشر و سازمانهای جامعه مدنی نیز فرصت میدهد تا نظرات خود را در روند مذاکرات وارد کنند و از تجربههای جوامع آسیبدیده از این جنایات بهرهبرداری کنند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎امیدوارم و قسم میخورم
گوترش، دبیرکل ملل متحد در پیام تبریک سال جدید:
🔹 همیشه به ارزش ها و اصول مندرج در #حقوق_بشر، #حقوق_بینالملل و منشور ملل متحد پایبند باشیم. هیچ تضمینی برای آنچه در سال 2025 در پیش است وجود ندارد. اما من قول میدهم که در کنار همه کسانی که برای ایجاد آینده ای صلح آمیز، برابر، باثبات و سالم برای همه مردم تلاش می کنند، باشم.
🔸 با هم می توانیم سال 2025 را به آغازی جدید تبدیل کنیم. نه به عنوان یک جهان تقسیم شده. اما همانطور که ملت ها متحد شدند.
🔹در طول سال 2024، یافتن امید بسیار سخت بوده است. جنگها باعث درد، رنج و آوارگی عظیم میشوند.
🔸 گرمترین سال ثبت شده در 10 سال گذشته اتفاق افتاده است. در سال 2025، کشورها باید با کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای و حمایت از گذار به آینده. تجدیدپذیر، جهان را در مسیر امنتری قرار دهند.
🔹حتی در تاریک ترین روزها، من شاهد تغییر قدرت امید بودم. من امید را در قهرمانان #بشردوستانه می بینم که بر موانع عظیمی برای حمایت از آسیبپذیرترین مردم غلبه می کنند. من امید را در کشورهای در حال توسعه میبینم که برای عدالت مالی و اقلیمی مبارزه میکنند؛ من امید را در سپتامبر دیدم، زمانی که رهبران جهان گرد هم آمدند تا #پیمان آینده را بپذیرند. پیمان فشار جدیدی برای ایجاد صلح از طریق #خلع_سلاح و پیشگیری است.
🔸اصلاح نظام مالی جهانی باید به گونه ای باشد که از همه کشورها حمایت و نمایندگی کند. تلاش برای ایجاد فرصت های بیشتر برای زنان و جوانان.
👈 برای مشاهده #فیلم کامل در کانال دوم حقوق بینالملل
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/165
🔍 تصویب اصلاحات مارپول
🔹مطابق اصل ۱۲۳ قانون اساسی، « #قانون تصویب اصلاحات ضمایم #معاهده (کنوانسیون) بین المللی جلوگیری از آلودگی دریا ناشی از کشتی ها۱۳۵۲ (مارپل ۱۹۷۳/۷۸) » مصوب جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۱۱ مجلس شورای اسلامی که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجرای اصل ۱۱۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۲۰۰ قانون آئین نامه داخلی مجلس در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۵ موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شده است، توسط رئیس مجلس به رئیس جمهور ابلاغ شد.
🔸 طبق مارپل، کشتیها، صرف نظر از مبدأ و مقصد، موظف و ملزم به انجام مقررات آن میباشند و دولتها عضو، مسئول تمامی کشتیها و شناورهایی میباشند که تحت #ملیت مربوطهشان به ثبت رسیدهاند.
🔹واژه «مارپل» خلاصه شده Marine Pollution به معنی آلودگی دریایی است.
#حقوق_بینالملل_دریاها
#حقوق_محیطزیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 سازمانهای غیردولتی در افغانستان
🔹 شمداسانی، سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد از مقامات افغانستان خواست تا فرمان منع سازمانهای غیردولتی از #استخدام زنان را لغو کنند.
#فیلم شمداسانی:
🔸ما عمیقاً از اعلام اخیر مقامات #دوفاکتو افغانستان مبنی بر لغو مجوز سازمانهای غیردولتی در صورت ادامه اشتغال زنان افغانستانی، نگران هستیم.
🔸سازمانهای #غیردولتی نقش حیاتی در ارائه کمک برای نجات جان مردان، زنان، دختران و پسران افغان دارند و این اقدام مستقیماً بر توانایی مردم برای دریافت کمکهای #بشردوستانه تأثیر میگذارد.
🔸ما از مقامات میخواهیم این فرمان عمیقاً #تبعیض آمیز و همه اقدامات دیگری را که به دنبال ریشهکن کردن دسترسی زنان و دختران به تحصیل و کار و خدمات عمومی است، لغو کنند.
🔹 اصرار مقامات ملل متحد بر کاربست تعبیر دوفاکتو درخصوص مقامات افغانستانی بهمعنای برسمیتنشناختن کامل طالبان تا زمان تشکیل حکومت فراگیر میباشد درحالیکه این دقت درخصوص حاکمان فعلی سوریه صورت نمیپذیرد.
#حقوق_زنان
#حقوق_بشر
کانال حقوق بشر
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍توسعه حوزه شنگن
🔹در آغاز سال میلادی جدید رومانی و بلغارستان به حوزه منطقه شنگن ملحق شدند.
🔸این درحالیست که سیاستهای ضدمهاجرتی #اتحادیه اروپا، برای مسافران وارد شده از کشورهای غیر اروپایی محدودیتهایی را ایجاد کرده است.
🔹طبق مقرره جدید «سیستم اطلاعات سفر و مجوز اروپا »(ETIAS) مسافران ساکن کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا که وارد منطقه شنگن میشوند با کنترلهای مرزی تازهای روبرو خواهند شد.
🔸حوزه شنگن همواره الگویی برای دیگر دولتها به شمار آمده است بگونه ای که اخیرا ایده شنگن عربی و شنگن اسلامی نیز مورد توجه مقامهای دولتهای اسلامی و آسیایی قرار گرفته است.
#فیلم از اتحادیه اروپا
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
#آژانس پناهندگان ملل متحد نوشت:
👈آرزوهای ما در سال ۲۰۲۵
🔸 #حق_تحصیل دختران و پسران پناهنده
🔸کسب #تابعیت برای افراد بیتابعیت
🔸همبستگی با پناهندگان و ایجاد فضای مهربانی با آنها
🔸 #حق_بازگشت پناهندگان به خانههایشان در صورتی که کشور یا مبدا آنها امن باشد.
#حقوق_پناهندگان
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔍سانحه هوایی
🔹ایران پرشمارترین دولت آسیایی از حیث پروندههای طرحشده و درحال بررسی در #دیوان_بینالمللی_دادگستری است.
🔸پنج پرونده ایران به سرانجام رسیده و سه پرونده درحال رسیدگی است.
🔹یکی از پرونده های پایانیافته پروندهای با نام «سانحه هوایی ۱۹۸۸» است که مربوط به اصابت موشک پرتابشده توسط ناو وینسنس آمریکا به پرواز ایرباس ۶۵۵ و شهادت تمامی ایرانیان سرنشین آن است. این پرونده به دلیل توافق طرفین بر #غرامت، بدون صدور رأی مختومه شد؛ هرچند منتقدانی این توافق را اشتباه میدانستند و معتقد بودند محکومیت قطعی آمریکا در این پرونده، آوردههایی فراتر از غرامت به نفع ایران و علیه آمریکا داشت.
🔸همچنین یکی از پروندههای در جریان نیز با نام «سانحه هوایی ۲۰۲۰» درحال رسیدگی است که مربوط به سانحه سقوط هواپیمای اکراینی توسط پدافند در تهران بود. این پرونده توسط انگلیس، کانادا، سوییس و اکراین علیه ایران طرح شده است.
🔸لازم به ذکر است که ایران نیز در همین رابطه بدلیل #مصادره اموال دولتی ایران در کانادا به بهانه غرامت قربانیان هواپیمای اکراینی، پروندهای علیه کانادا با نام «نقض ادعایی #مصونیت های دولتی» در دیوان مطرح کرده است.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 گزارش ۲۰۲۴ اعدام در ایران
#فیلم لیز تروسل، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل:
🔹ما به شدت از افزایش قابل توجه #اعدام ها در ایران در سال گذشته ناراحت هستیم. طبق گزارشها، حداقل 901 نفر در سال 2024 اعدام شدند، از جمله حدود 40 نفر تنها در یک هفته در ماه دسامبر. حداقل 853 نفر در سال 2023 اعدام شدند.
🔸بیشتر اعدامها در سال گذشته برای جرایم مرتبط با #مواد_مخدر بود، اما مخالفان و افرادی که با اعتراضات سال ۲۰۲۲ مرتبط بودند نیز اعدام شدند.
🔹 تعداد زنان اعدام شده نیز افزایش یافته است.ما می دانیم که حداقل 31 زن در سال 2024 اعدام شده اند که بالاترین رقم در 15 سال گذشته است. اکثریت پرونده ها به اتهام قتل مربوط می شود. تعداد قابل توجهی از زنان قربانی خشونت خانگی، ازدواج کودکان یا ازدواج اجباری بودند. تعدادی از آنها به قتل شوهرانشان محکوم شدند.
🔸ایران هرگز نمیتواند برای رفتاری که تحت قوانین بینالمللی #حقوق_بشر است، مانع ایجاد کند.
🔹ولفر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد، از مقامات ایرانی میخواهد که تمامی اعدامهای بیشتر را متوقف کنند و استفاده از مجازات اعدام را با هدف لغو نهایی آن متوقف کنند. حدود 170 دولت یا مجازات اعدام را لغو کرده اند یا استفاده از آن را تعلیق کرده اند.
👈 لازم به ذکر است که از منظر میثاق حقوق مدنی و سیاسی اعدام صرفاً در جرایم بسیار مهم جواز صدور دارد. گزارشگران #حقوق_بشر عموماً مصادیق یادشده در قوانین ایران بویژه جرایم مواد مخدر را را مصداق واقعی جرایم بسیار مهم قلمداد نمیکنند.
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸قریب به سه سال است که گوترش دبیرکل ملل متحد دغدغه اصلاح ساختار اقتصادی بین المللی را مطرح کرده است.
🔹وی این ایده را با اصلاح نهادهای اقتصادی از جمله گروه #بانک_جهانی ممکن میداند و بر نقش کشورهای توسعه یافته به ویژه #گروه جی ۲۰ و جی ۷ تاکید دارد.
🔸معاون دبیرکل در امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در اظهارات اخیرش اعلام کرده است که اقتصاد جهانی طولانیترین دوره انقباض پولی را تجربه کرده و باید به سمت تورم کمتر و بهبود تجارت بینالمللی گام برداشت.
🔹وی نیز با تاکید بر اینکه بهبود نابرابریها باید توسط چند اقتصاد بزرگ صورت پذیرد، بر اهمیت افزایش درآمدهای عمومی تمامی دولتها برای وصول به اهداف #توسعه_پایدار تمرکز میکند.
👈برای مشاهده #فیلم کاملتر از این نشست و متن سخنان لیجونهوا معاون اقتصادی و اجتماعی دبیرکل در کانال دوم حقوق بینالملل:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/167
#حقوق_تجارت_بینالملل
کانال حقوق بین الملل
@intllaw