51.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #به_نظاره_بنشینید
🎬 #جایگاه_قانون_اساسی_کجاست؟
📌 قسمتهای برگزیده نخستین گعده گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی
(بخش سوم)
♦️فصل اول گفتگو: مسئله قانون اساسی در زمانه ما
✅️ بهراستی نسبت بین قانون اساسی جمهوری اسلامی با انقلاب مشروطه چیست؟
دکتر نیکونهاد: این بحث از دو زاویه قابل بررسی است: اگر انقلاب مشروطه از اهداف اصلی خود منحرف نمیشد و در کنار تاسیس عدالتخانه، رهبران آن، علمای اصیل باقی میماندند و آغشته به روشنفکری وارداتی نمیشد میتوانستیم انقلاب اسلامی را همراستای انقلاب مشروطه بدانیم اما اگر معتقد به اندیشهای شویم که همه جا یک اساسی دارد ما هم همان اساس با آن ضوابط را میخواهیم این انحراف بوده و با انقلاب اسلامی زاویه دارد. متاسفانه اصل تراز نیز به جهت دگردیسی، اجرایی نشد چون ارادهای برای انجام آن وجود نداشت.
دکتر اصغری شورستانی: دگر دیسیِ مشروطه از تاسیس عدالتخانه اتفاق نیفتاد. تاسیس عدالتخانه خواسته متحصنین در حرم حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام) بود. در کنار آن تاسیس دارالشورا درخواست متحصنین در باغ سفارت انگلستان بود. دو اندیشه در این میان موجود بود: عدهای معتقد بودند اگر دارالشورا را از انگلستان گرفتی بسان اجزای ساعت باید همه چیز را بگیری اما عدهای در مقابل معتقد بودند میتوان تنها فرم را گرفت.
◼ با انجمن خودتان همراه باشید
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
أَم حَسِبتُم أَن تَدخُلُواْ ٱلجَنَّةَ وَ لَمَّا يَأتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَواْ مِن قَبلِكُم مَّسَّتهُمُ ٱلبَأسَاءُ وَٱلضَّرَّاءُ وَ زُلزِلُواْ حَتَّى يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مَعَهُۥ مَتَى نَصرُ ٱللَّهِ أَلَا إِنَّ نَصرَ ٱللَّهِ قَرِيب. (بقره/۲۱۴)
◼️شهادت جانسوز سید عزیز مقاومت، عالم مبارز و نستوه، حجت الاسلام سید حسن نصرالله رضوان الله علیه، اگرچه داغی بر دل مؤمنین و انسان های آزاده است، اما خون تازهای است که در رگهای جبهه مقاومت جریان یافته و انگیزه مبارزه با رژیم خونریز صهیونی را در آزادگان عالم دو چندان میکند.
◼️انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران، ضمن عرض تسلیت و تبریک بابت این ثلمه بزرگ و توفیق الهی و نیز شهادت جمعی از فرماندهان و مجاهدان شجره مبارکه حزب الله، به محضر امام عصر ارواحنافداه، نایب بر حق ایشان حضرت آیتالله امام خامنهای، ملت مسلمان ایران و ملت مظلوم و مقتدر لبنان و آحاد امت اسلامی، اعلام میدارد ساخت مستحکم حزبالله لبنان و جبهه مقاومت بسیار ریشهدارتر از آن است که با بریدن شاخهای هرچند پربار از پا بیفتد، بلکه این جنایت مایه تسریع در پایان بخشیدن به حیات این ولد نامشروع انگلیس خبیث و جنایتکار خواهد شد باذن الله.
و اما حزب الله لبنان کشجره طیبه اصلها ثابت و فرعها فی السماء به مراتب قویتر از دوران جنگ ۳۳ روزهای است که رژیم صهیونی در آن شکستی مفتضحانه خورد. این قدرت در یک شخص متمرکز نشده است که با شهادت او زوال پذیرد بلکه بر پایه ایمان عمیق به حقیقت و حقانیت و راه اصیل مقاومت استوار است.
◼️به حکم آیه شریفه «وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا» (نساء/۷۵) انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران با پیروی از حکم جهاد ولی امر مسلمین جهان در حمایت از لبنان برای نابودی باند تبهکار و عنکبوت خبیث صهیونی، با توجّه به اینکه شرایط کنونی هم برای جبهه حق و هم برای دشمن باطل صهیونی، شرایط مرگ و زندگی است، تکلیف دینی و فوری عموم امت اسلام را این میداند که از برادران دینی خود در غزه و لبنان حمایت همه جانبه و بیدریغ نمایند. آزادگان دنیا نیز میبایست بر اساس اصول انسانیت خود را موظف به مقابله با جنایات بینالمللی و اقدامات تروریستی گسترده این رژیم جنایتکار بدانند.
◼️دولت جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول ۳، ۱۱، ۱۵۲ و ۱۵۴ قانون اساسی باید به تکلیف اساسی و مسئولیت فراسرزمینی خود در حمایت همهجانبه از مبارزه حقطلبانه حزب الله لبنان علیه رژیم جعلی صهیونی در جهت آرمان آزادی قدس شریف از اشغال عمل نماید. در این راستا بر اساس منشور ملل متحد، اعلامیه حقوق بشر اسلامی و سایر اسناد بینالمللی، مقابله متناسب با این سگ هار جریان استکبار نه تنها مشروع، بلکه تکلیفی انسانی اسلامی و حقوقی است. از سوی دیگر بر اساس بند ۵ اصل سوم قانون اساسی، ضروری است که برای طرد كامل استعمار، از نفوذ اجانبی که از طریق ایادی خائن یا غافل یا مرجفون في المدینه در داخل کشور شعار سازش و عدم اقدام به انتقام سر میدهند، جلوگيری کرد. در این زمینه طبق اصول ۱۱۳ و ۱۲۲ و ۱۷۶ و سایر اصول مرتبط قانون اساسی تکلیف خاصی متوجه شخص رئیس جمهور محترم و سایر مسئولین جمهوری اسلامی ایران است.
◼️بر این پایه، این انجمن علمی، عموم مردم و نخبگان علمی، سیاسی و نظامی مسلمان و آزاده را در سطح جهان و ایران به ادامه راه مکتب نصرالله تا نابودی کامل این رژیم دعوت کرده و هشدار میدهد که هزینه سازش و تسلیم در برابر این جنایتکاران به مراتب بیش از مقاومت است. انتقام نگرفتن از خون این شهدا و مردم مظلوم غزه و لبنان، این رژیم اشغالگر را به خونریزی تشنهتر کرده و او را در پیمودن اهداف سلطهگرانه خود نسبت به دیگر مناطق جهان و به ویژه کشورهای اسلامی، مصممتر خواهد کرد.
◼️در آخر این انجمن علمی، اعلام آمادگی میکند تا با یاری سایر نخبگان حقطلب، پرچم خونخواهی شهدای مقاومت را در مراجع تظلمخواهی بینالمللی برافرازد تا منجر به محکومیت حقوقی رسمی چنین جنایاتی گشته و در مقابل ارتکاب مجدد آن بازدارندگی حقوقی ایجاد کند.
و السلام علی من اتبع الهدی
🔸️ انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
گزارش دوم در اندیشه حقوق عمومی اسلامی.pdf
599.2K
📖 #جایگاه_قانون_اساسی_کجاست؟
📝#گزارش_تفصیلی
🔰 *سلسله جلسات گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
🔶 فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
🔸گعده دوم: *قانون اساسیِ کدام مردم؟ مردمِ کدام قانون اساسی؟*
📍 *همراه با ارائه اساتید:*
🎙دکتر حامد نیکونهاد
🎓 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
🏢 دبیر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🎙دکتر محمدرضا اصغری شورستانی
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
🏢 دبیر هیئت اندیشهورز انجمن حقوق عمومی اسلامی ایران
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
📝 #یادداشت_تحلیلی
.
📌 *آیا عملیات وعده صادق 2 از منظر حقوق بینالملل دفاع مشروع تلقی میشود؟*
آنچه در این یادداشت میخوانید:
✒️آیا اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت، از نظر حقوق بینالملل نیز مشمول تعریف تروریسم است؟
✒️چه قضایایی مشابه وعده صادق 1 و 2 در دکترینهای پذیرفتهشده در حقوق بینالملل وجود دارد؟
.
✍ دکتر سید یاسر ضیایی
🎓 عضو گروه حقوق بینالملل دانشگاه قم.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
دکتر ضیایی.pdf
370.3K
📝 #یادداشت_تحلیلی
.
📌 *آیا عملیات وعده صادق 2 از منظر حقوق بینالملل دفاع مشروع تلقی میشود؟*
✍ دکتر سید یاسر ضیایی
🎓 عضو گروه حقوق بینالملل دانشگاه قم.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
📖 #کتاب_خوب
📚 عنوان کتاب: حقوق اساسی کشور های اسلامی
🖋 به قلم: حجت الاسلام دکتر حسین جوان آراسته و محمد مهدیفر
📗مطالعه تطبیقی گاه در ارتباط با مکاتب حقوقی و گاه در سایه نظامهای حقوقی صورت میگیرد. این گونه دستهبندیها با هدف آسانسازی آگاهیهای حقوقی از یکسو و زمینهسازی جهت درک بهتر نقاط قوت و ضعف نظامهای حقوقی از سوی دیگر است. قواعد حقوقی، زمانی که از انسجام و به هم پیوستگی نسبی در مبانی، منابع، ساختار و اهداف برخوردار باشند، می توان نام «نظام حقوقی» بر آن نهاد.
📄در حال حاضر بیش از 50 کشور وجود دارد که نظام حقوقی یا اجزایی از نظام حقوقی آنها رنگ و بوی اسلامی دارد. در کتاب «حقوق اساسی کشورهای اسلامی» تصویری از نقاط اشتراک و افتراق موضوعات حقوق اساسی در کشورهای اسلامی به استادان و دانشجویان گرامی ارائه شده است. کتاب مشتمل بر فصول زیر است: فصل اول اختصاص به مفاهیم و مبانی (مبانی حاکمیت و نسبت دین و دولت)دارد. در فصل دوم، حقوق و آزادیهای مدنی و سیاسی و در فصل سوم، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بررسی تطبیقی شدهاند. فصل چهارم، تصویری از نظام تفکیک قوا در کشورهای اسلامی را ارائه کرده و در فصلهای پنجم، ششم و هفتم به ترتیب مروری بر قوای مقننه، مجریه و قضائیه صورت گرفته است.
◾ انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔶️ انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران با همکاری مجموعه فرهنگی سرچشمه منتشر کرد:
🔰 تیزر گعده دوم *سلسله جلسات گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
🔶 *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
🔸 *قانون اساسیِ کدام مردم؟ مردمِ کدام قانون اساسی؟*
💠 این نشست در تاریخ دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در مجموعه سرچشمه با ارائه اساتید گرامی، دکتر نیکونهاد و دکتر اصغری برگزار گردید.
✅ *علاقمندان میتوانند برای ارسال نظرات خود به آیدی ذیل در بله پیام بدهند:*
🆔 @sedkashfi
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
48.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #به_نظاره_بنشینید
🎬 #قانون_اساسی_کدام_مردم؟
📌 *قسمتهای برگزیده دومین گعده گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
(بخش اول)
♦️فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
💥 این نشست با حضور دکتر حامد نیکونهاد؛ عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و همچنین دکتر محمدرضا اصغری شورستانی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در تاریخ دوشنبه ۲۶ شهریور ماه سال ۱۴۰۳ خورشیدی در سالن جلسات مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار گردید.
✅️ *دکتر نیکونهاد:*
گروههای مختلف همیشه ادعای اکثریتنمایی دارند و برای بازیگری فعال در حکومت این ادعا را مطرح میکنند که مردم هم این حکومت را نمیخواهند پس باید حکومت مستقر توسط ما ساقط شود. بدین سان چرخه خشونت مطرح میشود و خشونت موجه و ناموجه در هم خلط میشود. هر حکومتی ایضا حکومت اسلامی بنای ماندن دارد ولی روشهای ماندن فرق میکند. باید تبیین کرد که وضعیت حکومت اسلامی ولو با هزینه دادن به مرز حفظ موجودیت نرسد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، برای جمهوری اسلامی چگونه ماندن هم مهم است نه اینکه فقط بماند.
🤔 نظر شما چیست؟
◼ *با انجمن خودتان همراه باشید*
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #به_نظاره_بنشینید
🎬 #قانون_اساسی_کدام_مردم؟
📌 *قسمتهای برگزیده دومین گعده گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
(بخش دوم)
♦️فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
✅️ *دکتر اصغری شورستانی:*
در حقوق عمومی اسلامی، مردم یک جایگاه محوری و بنیادین دارند. اساسا تا مردم برای تحقق موضوعی اراده نکنند، هیچ کس با قهر و غلبه، حق حتی القاء و حاکمیت حکومت حق بر آنها را نخواهد داشت.
🤔 نظر شما چیست؟
◼ *با انجمن خودتان همراه باشید*
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
🔴 انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران با همکاری مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار مینماید:
.
🔰 *سلسله جلسات گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
🔶 فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
🔸گعده سوم: *مردم، قانون اساسی و مسئولیتهای فرامرزی*
🛑 *محورهای گفتگو:*
- ظرفیت مفهومی قانون اساسی در پیشبینی مسئولیتهای فرا سرزمینی
- مفهوم امت در قانون اساسی و اقتضائات فرامرزی آن
- مسئولیت حمایت از مستضعفین و دفاع از حقوق مسلمانان در قانون اساسی
- الزامات قانون اساسی در زمینه حدود مداخله در امور سایر کشورها
- رویارویی منافع ملی و مصالح امت اسلامی؛ تعارض یا تزاحم؟
📍 *همراه با ارائه اساتید:*
🎙دکتر حامد نیکونهاد
🎓 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
🏢 دبیر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🎙دکتر محمدرضا اصغری شورستانی
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
🏢 دبیر هیئت اندیشهورز انجمن حقوق عمومی اسلامی ایران
♦️ *مجالی برای گفتگو میان مخاطبین و اساتید*
🗓 دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۶ الی ۱۸، مجموعه سرچشمه
.
✅ جلسه به صورت *حضوری* برگزار شده و برای مشارکتکنندگان در بحث، گواهی شرکت در جلسه صادر میشود.
.
📌 *لوکیشن محل برگزاری جلسه:*
https://nshn.ir/aerbvEBbVxi6pA
.
✅ علاقمندان میتوانند برای ارسال نظرات خود به آیدی ذیل در بله پیام بدهند:
🆔 @sedkashfi
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
💠 همراهان عزیز سلسله نشستهای گفتگو محور انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
این انجمن با هدف بالا بردن روحیه اندیشه ورزی آزادانه و پيگيری مستمر مباحثه علمی در فضایی علمی و متین و آزاد، از همه دغدغهمندان و علاقهمندان به موضوعات حکمرانی بر مدار آموزههای اسلامی دعوت مینماید تا ضمن مشارکت در نشستهای یادشده، دیدگاههای خود را در مورد عناوین و موضوعات مطرح شده در جلسه به اشتراک گذارند.
در همین راستا، گروهی در پیامرسان تلگرام با نام *گفتگوکده حقوق عمومی اسلامی ایران* راهاندازی شده است. عضویت و نقشآفرینی علاقه مندان مزید امتنان است.
🔶 *لینک گروه:*
https://t.me/+o0bTWDmM3XtiOWI8
◼ *با ما همراه باشید*
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔴 انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران با همکاری مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار مینماید: . 🔰 *سلسله جلسا
#مسیر_گفتگو
فصل اول: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
گعده سوم: *مردم، قانون اساسی و مسوولیتهای فرامرزی*
ملتی را در نظر بگیرید که از روز اول پیدایش خود در پس یک انقلاب با ماهیت اسلامی و مردمی، خود را نسبت به سرنوشت همه بشریت مسئول انگاشته و برخلاف انگاره رایج در دولتهای مدرن، مسئولیتهای خود را به ساحت سرزمینی خود محدود نکرده باشد؛ حمایت از مظلومان جهان و آزادی آنها از قید ستم و سلطه را دنبال کند؛ در پی احقاق حق تعیین سرنوشت ابنای بشر باشد و نیز در تلاش برای برخورداری همه ملل از حق داشتن حکومت حق و عدل؛ جامعه ای که از روز پیدایش، دورادور خود حصار تنگ صیانت از منافع ملی با تعریف مضیق ناسیونالیستی نتنیده و مستمراً برای سعادت نوع بشر در تکاپو باشد.
این ملت مسلمان با شماری از اصول مشهور حاکم بر فضای ارتباطات بین المللی مواجه شده است که به عنوان اصول موضوعه و تخطی ناپذیر بر فضای گفتمانی و تحلیلی سایه انداخته است. ادبیات حقوق بین المللی که سالهاست با اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها و منع توسل به زور گره خورده است؛ ظاهرا با این مبنا که عدم مداخله در امور داخلی یک ملت، اقتضای احترام به آزادی و استقلال آن جامعه/ملت/کشور است. اما روشن است که این، همه ماجرا نیست. واقعیت جهان امروز، نفوذ حداکثری دولت ها در امور داخلی جوامع دیگر به طرق و شیوه های گوناگون سیاسی، رسانه ای، فرهنگی اقتصادی و حتی شبه نظامی را نشان می دهد. مداخلاتی که عموماً نه تنها نامشروع خوانده نمی شود، بلکه گاه اقتضای ذات روابط بین الملل محسوب می شود. اما فارغ از این ابعاد، در بافت علمی همین حقوق بین الملل معاصر، مقولات و اصولی مشاهده می شود که لرزه جدی بر اندام اصل عدم مداخله انداخته است؛ مداخله حقوق بشردوستانه، دفاع مشروع پیشدستانه و مسئولیت حمایت در شمار چنین نهادهای حقوق بین الملل هستند که البته وزانت و وجاهت همسانی ندارند.
با این همه، همچنان اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر، اقتضای احترام حاکمیت ملی موجودات همشأن در عرصه بین المللی شناخته می شود که چه بسا مهمترین دستاورد عینی وستفالیایی قلمداد شود.
توجه به چند مولفه، چالشهای رویاروی آن ملت مسلمان در عرصه بین المللی را بیشتر مینمایاند. ملت مسلمانی که خود را عضوی از امت اسلامی می یابد و در قانون اساسی خویش، صراحتا و صادقانه از حمایت بیدریغ از مسلمانان و مستضعفان سخن گفته است و حتی در پی تحقق وحدت سیاسی جهان اسلام است.
نحوه مواجهه چنین ملتی با چنین موقعیتی و بر مبنای آن اصول انقلابی مقرر در قانون اساسی، مسئله پیشروی این گفتو شنود علمی است
مسائل متنوعی در این راستا قابل طرح است تا چارچوب تحلیلی رویارویی نظری بالا را صورت بندی علمی کند:
محورهای گفتگو:
- ظرفیت مفهومی قانون اساسی در پیشبینی مسوولیتهای فرا سرزمینی
آیا ماهیت و سیرت سندی به نام قانون اساسی گنجایش مسوولیتهایی فراتر از قلمرو سرزمینی را دارد؟
- مفهوم امت در قانون اساسی و اقتضائات فرامرزی آن
کلیدواژه امت در قانون اساسی، چه سعه مفهومی دارد و مابهازای حقوقی آن چیست؟
- مسئولیت حمایت از مستضعفین و دفاع از حقوق مسلمانان در قانون اساسی
قانون اساسی چگونه و با چه سیر استدلالی، حمایت از مستضعفین و دفاع از حقوق مسلمانان را توجیه میکند؟
- الزامات قانون اساسی در زمینه حدود مداخله در امور سایر کشورها
از نگاه نظریه مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی، کدام نوع از مداخله مردود و کدام نوع موجه است؟
- رویارویی منافع ملی و مصالح امت اسلامی؛ تعارض یا تزاحم
چه نسبتی میان منافع ملی یک ملت مسلمان و مصالح جامعه بزرگ اسلامی میتوان برقرار کرد؟
🔶 *لینک گروه گفتگوکده برای مشارکت شما:*
https://t.me/+o0bTWDmM3XtiOWI8
◼ *با ما همراه باشید*
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
📣 *شماره جدید دوماهنامه دانشجویی- تخصصی #احقاق*
📕 #بخوانید
💡 #ویژهنامه *از کربلا تا قدس*
📌 دومین ویژهنامه مشترک انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران و دانشگاه امام صادق (ع) در موضوع #فلسطین و #مقاومت
📎 شماره سوم و چهارم (مرداد و شهریور- مهر و آبان ۱۴۰۳)
🎤مصاحبه اختصاصی با آیت الله عباس کعبی:
*تحلیل فقهی تکرار کربلا*
🔹 *سایر اساتید همکار:*
🖋️ دکتر عباسعلی کدخدایی (انگلیسی و فارسی)
🖋️ دکتر سید احمد حبیب نژاد
🖋️ دکتر سید یاسر ضیایی
🖋️ دکتر سید محمد مهدی غمامی (انگلیسی)
🎤 دکتر محمد جواهری طهرانی
🎤 دکتر امیر کشتگر
🎤 دکتر مرتضی حاجی علی خمسه
📠 *دانشجویان همکار:*
🖋️ حمید فعلی
🖋️ سجاد میرزایی
🖋️ سیدعلی حسینی
🖋️ علی تقینژاد
🖋️ علی عزیزی
🖋️ علی مسعودیان
🖋️ علیرضا نصرالهی
🖋️ مجتبی علیزاده
🖋️ مجید محمدلو
🖋️ محمدحسن ابوالحسنی
🖋️ محمدحسن فتاحی
🖋️ محمدحسین صادقی
🖋️ محمد مولاهویزه
🖋️ وحید حیدری
*تهیه و تنظیم مصاحبه:*
📰 حسامالدین دارابی
📰 مبین یحییپور
📰 حمیدرضا پورمرشد
📰 محمدحسن فتاحی
💻 *مدیر مسئول: حمید فعلی
🖥️ سردبیر: محمدحسین نادری*
🔶 نشریه تخصصی حقوقی «احقاق»
🌐@nshrehghagh
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
page ehghagh 3 site.pdf
8.18M
📣 *#احقاق منتشر شد...*
💡 *#ویژهنامه از کربلا تا قدس*
📌 دومین ویژهنامه مشترک انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران و دانشگاه امام صادق (ع) در موضوع #فلسطین و #مقاومت
🔶️ نشریه تخصصی حقوقی «احقاق»
🌐 @nshrehghagh
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
📰 *انعکاس خبری انتشار ویژهنامه «از کربلا تا قدس» در خبرگزاری میزان*
📌 ویژهنامه «از کربلا تا قدس» نشریه تخصصی حقوقی «احقاق» به همت جمعی از دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام و اعضای انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران منتشر شد؛ عنوان شمارههای سوم و چهارم نشریه تخصصی دانشجویی احقاق از جمله تاریخی امام خمینی (ره) وام گرفته شده است...
🔗 *متن کامل این گزارش خبری را [اینجا](https://www.mizanonline.ir/fa/news/4802068/ویژهنامه-از-کربلا-تا-قدس-منتشر-شد) بخوانید...*
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔶️ نشریه تخصصی حقوقی «احقاق»
🌐 @nshrehghagh
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
گزارش گعده سوم.pdf
418.5K
#گزارش_تفصیلی
🔰 *سلسله جلسات گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
🔶 فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
🔸گعده سوم: *مردم، قانون اساسی و مسئولیتهای فرامرزی*
📍 *همراه با ارائه اساتید:*
🎙️دکتر حامد نیکونهاد
🎓 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
🏢 دبیر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🎙️دکتر محمدرضا اصغری شورستانی
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
🏢 دبیر هیئت اندیشهورز انجمن حقوق عمومی اسلامی ایران
📝تهیه و تنظیم: محمدحسن فتاحی
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
کانون علمی فقه و حقوق وابسته به مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی، با همکاری انجمن حقوق عمومی اسلامی ایران برگزار میکند:
♦️ نشست اول از سلسله نشستهای #حقوق_عمومی_و_مسئله_زمانه:
🔸 ارزیابی نظام انتخاباتی ایران و آمریکا در سازوکار انتخاب رییسجمهور (با درآمدی بر اصول دموکراسی و مردمسالاری دینی)
♦️ با ارائه اساتید محترم:
🎤 دکتر حامد نیکونهاد
دکتری حقوق عمومی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیئت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🎤 دکتر سیدمحسن قائمی خرق
دکتری حقوق عمومی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
🗓زمان: پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳
🕐ساعت ۱۳ تا ۱۵
📍مکان: قم، خیابان شهید صدوقی، کوچه۵، پلاک۴۰، مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی
♦️ لطفا جهت هماهنگی حضور در نشست و دریافت پیوند پخش زنده،
از لینک زیر ثبت نام فرمایید.
https://survey.porsline.ir/s/y0oPfA0C
🗂 فقه و حقوق | #حقوق_عمومی
💠کانون علمی فقه و حقوق
📮 ایتا | تلگرام | اینستاگرام
📣 انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران برگزار مینماید:
🔰 *کارگاه آموزشی اصول و فنون کاربردی قانونگذاری*
❓چگونه دستاورهای سیاستی و ایدههای کارشناسی را به پیشنویس متون قانونی تبدیل کنیم؟
📚 *سرفصلها*
کلیات، الزامات و بایستههای قانونگذاری
فرآیند قانونگذاری در نظام حقوقی ایران
کلیات رویههای نظارتی در فرآیند قانونگذاری
ترفندها و فنون کاربردی نگارش متون قانونی
📍 *ارائهدهنده: دکتر مرتضی حاجی علی خمسه*
دبیر سابق کمیسیون برنامه و بودجه هیئت دولت، رئیس سابق امور تنظیم لوایح و تصویبنامهها و دفاع از مصوبات دولت معاونت حقوقی ریاست جمهوری، رئیس سابق اداره قوانین و مقررات پژوهشگاه قوه قضائیه
🗓️ چهارشنبه و پنجشنبه ۲۳ و ۲۴ آبانماه ۱۴۰۳
⏰ از ساعت ۱۴ الی ۱۸
📌مکان: خیابان انقلاب، بین خیابان ولیعصر (عج) و برداران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان
💳 هزینه ثبت نام: ۱ میلیون تومان
🧮 ۶۰ درصد تخفیف برای اعضای جامعه اندیشکدهها
🧮 ۶۰ درصد تخفیف برای اعضای انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران (از طریق ارتباط با ادمین کانالهای انجمن)
🎓 *همراه با ارائه گواهی علمی معتبر*
🔗 [ثبت نام در کارگاه](http://formafzar.com/form/8scsz)
🗂️ [ثبت نام در انجمن](https://survey.porsline.ir/s/NEZVzIcI/)
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
🔴 انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران با همکاری مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار مینماید:
.
🔰 *سلسله جلسات گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
🔶 فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
🔸گعده چهارم: *مردم، قانون اساسی و مسئولیتهای فرامرزی*
(تکمیل مباحث گعده سوم)
🛑 *محورهای گفتگو:*
- ظرفیت مفهومی قانون اساسی در پیشبینی مسئولیتهای فرا سرزمینی
- مفهوم امت در قانون اساسی و اقتضائات فرامرزی آن
- مسئولیت حمایت از مستضعفین و دفاع از حقوق مسلمانان در قانون اساسی
- الزامات قانون اساسی در زمینه حدود مداخله در امور سایر کشورها
- رویارویی منافع ملی و مصالح امت اسلامی؛ تعارض یا تزاحم؟
📍 *همراه با ارائه اساتید:*
🎙دکتر حامد نیکونهاد
🎓 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
🏢 دبیر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🎙دکتر محمدرضا اصغری شورستانی
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
🏢 دبیر هیئت اندیشهورز انجمن حقوق عمومی اسلامی ایران
♦️ *مجالی برای گفتگو میان مخاطبین و اساتید*
🗓 دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۶ الی ۱۸، مجموعه سرچشمه
.
✅ جلسه به صورت *حضوری* برگزار شده و برای مشارکتکنندگان در بحث، گواهی شرکت در جلسه صادر میشود.
.
📌 *لوکیشن محل برگزاری جلسه:*
https://nshn.ir/aerbvEBbVxi6pA
.
✅ علاقمندان میتوانند برای ارسال نظرات خود به آیدی ذیل در بله پیام بدهند:
🆔 @sedkashfi
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
36.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #به_نظاره_بنشینید
🎬 #مسئولیتهای_فرامرزی_قانون_اساسی
📌 *قسمتهای برگزیده سومین گعده گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی*
(بخش اول)
♦️فصل اول گفتگو: *مسئله قانون اساسی در زمانه ما*
💥 این نشست با حضور دکتر حامد نیکونهاد؛ عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی و همچنین دکتر محمدرضا اصغری شورستانی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در تاریخ دوشنبه ۳۰ مهر ماه سال ۱۴۰۳ خورشیدی در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار گردید.
✅️ *دکتر نیکونهاد:*
جامعهای با هویت و ارزشهای اسلامی (تبلور یافته در اصل سوم قانون اساسی) دو گانه ساختگی مبتنی بر مرز را برنمیتابد بلکه بر دوگانههایی حقیقی از جمله حق و باطل، استضعاف و استکبار و... متمرکز است. این امر نیازمند اولویتبندی است که فرآیندی اجتهادی است و توسط امام جامعه صورت میگیرد.
🤔 نظر شما چیست؟
◼ *با انجمن خودتان همراه باشید*
.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
علامه طباطبایی (ره).pdf
428.9K
📝 #یادداشت_تحلیلی
به مناسبت سالگرد بزرگداشت علامه طباطبایی (ره)
.
📌 *دلالتهای انسانشناختی فلسفی نظریه اعتباریات علامه طباطبایی(ره) در دانش حقوق*
آنچه در این یادداشت میخوانید:
✒️ مبانی انسانشناختی نظریه اعتباریات علامه طباطبایی (ره)، چه نتایج و آثار کلانی ناظر به دانش حقوق خواهد داشت؟
✒️ کنشگرایی یا رفتارگرایی؟ کدام یک باید مبنای انسانشناختی در علم حقوق باشد؟
✒️ آیا با در نظر گرفتن انسان کنشگرا به عنوان موضوع علم حقوق، نظم اجتماعی به خطر نخواهد افتاد؟
.
✍️ علی جلیلزاده
🎓 دانشجوی دکتری فلسفه حقوق دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
و عضو انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_i
🔶️ نشریه تخصصی حقوقی «احقاق»
🌐 @nshrehghagh
📣 انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران برگزار میکند:
🔰 *#کارگاه آموزشی ویژه ایدهپردازی*
💡 *رویداد علمی #مردم_مدار*
❓چگونه مسئله اصلی و راهکار آن را بیابیم؟
❓ چگونه ایدههای حقوقی و سیاستی خلاقانه را برای حل مسئله بپرورانیم؟
❓ ویژگیهای خاص مسائل و راهکارهای حوزه مشارکت مردمی چیست؟
📍 *کارگاه اول: دکتر فرد حسینی*
📚 موضوع: حل مسئله
📍 *کارگاه دوم: آقای حمید فعلی*
📚 موضوع: الزامات حقوقی ایدهپردازی
📍 *کارگاه سوم: حجةالاسلام قنبریان*
📚 الزامات ایدهپردازی در حوزه مشارکت مردمی
🗓️ پنجشنبه، ۱ آذرماه
⏰ از ساعت ۱۴ الی ۱۷:۳۰
📌مکان: تهران، پایینتر از میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، کوچه شهید صیرفیپور، مجموعه فرهنگی سرچشمه (یادمان شهدای هفتم تیر)
💠 با همکاری مجموعه فرهنگی سرچشمه
💳 هزینه ثبت نام: ۲۰۰ هزار تومان
🎓 *همراه با ارائه گواهی علمی معتبر*
🔗 [ثبت نام در کارگاه](https://formafzar.com/form/8scsz)
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir
گزارش گعده چهارم.pdf
358.1K
#گزارش_تفصیلی
🔰 **سلسله جلسات گفتگو محور در اندیشه حقوق عمومی اسلامی**
🔶 فصل اول گفتگو: **مسئله قانون اساسی در زمانه ما**
🔸گعده چهارم: **مردم، قانون اساسی و مسئولیتهای فرامرزی**
📍 **همراه با ارائه اساتید:**
🎙️دکتر حامد نیکونهاد
🎓 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
🏢 دبیر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🎙️دکتر محمدرضا اصغری شورستانی
🎓 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
🏢 دبیر هیئت اندیشهورز انجمن حقوق عمومی اسلامی ایران
📝تهیه و تنظیم: مجتبی علیزاده
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
.
🌐 @iplai_ir