اسلام اختیاری ایران . جمشید کرشاسب چوکسی . شدت عمل . زور و اجبار . به ندرت رخ میداد.jpg
761K
🔶 آیا ایرانیان به زور شمشیر مسلمان شدند؟
🔰 پاسخ دکتر جمشید کرشاسب چوکسی، پژوهشگر زرتشتی و استاد دانشگاه ایندیانای امریکا:
🔘 استفاده از شدت عمل (زور و اجبار) به ندرت رخ میداد. (بیشتر ایرانیان از روی اختیار مسلمان شدند)
📚 جمشید گرشاسب چوکسی، ستیز و سازش، ترجمه نادر میرسعیدی، تهران: انتشارات ققنوس، ۱۳۸۱، ص 173
#اسلام_اختیاری_ایرانیان
🌾 باستاننامه:
@ir_bastan
#کوروش_هخامنشی
🔶 بدنامی و بینشانی کورش در منابع ایرانی، تقصیر #اسکندر نیست
چکیده مطلب:
☑️ منابع مکتوب ایرانی چه پیش از اسلام و چه در عصر اسلامی، از کورش هخامنشی، یاد ویژهای نکردند. در منابع تاریخی ایرانی، پیرامون این شخصیت تنها و تنها (پس از حذف مطالب تکراری) شاید دو خط مطلب داشته باشیم که در آن هم آمده کورش شاه ایران نبود، بلکه یک فرمانده نظامی و یک حاکم دست نشانده محلی بود که از مادر، یهودی زاده (و از نژاد بنی اسرائیل) بود.
🔰 برخی در برابر این گفتار، پاسخ میدهند اسکندر مقدونی همه چیز را نابود کرد. به همین خاطر یاد و نام کوروش در تاریخ از بین رفت.
🔘 در جواب به این سخن باید بگوییم:
1️⃣ هیچ سندی وجود ندارد که اسکندر همه چیز را نابود کرده باشد.
2️⃣ این همه از متن اوستا و سرودهها و سنتها باقی مانده است. چطور اینها نابود نشدند؟ حتی اسم افراد رده چندم تاریخی را میبینیم که در منابع باستانی زرتشتی مانده است. چرا اینها نابود نشدند؟
3️⃣ منابع مهم تاریخی، علمی و ادبی ایران (از جمله فردوسی، حافظ، مولوی، ابن سینا و...) همگی اسکندر را به بزرگواری ستایش کرده و حتی او را ذوالقرنین خواندهاند.
4️⃣ فرض را بر این بگیریم که اسکندر آمد و همه چیز را نابود کرد و نخبگان را منزوی کرد، خوب این سؤال پیش میآید که پس از صد سال که حکومت دوباره به ایرانیان رسید، چرا دوباره نام و یاد کورش را زنده نکردند؟ فرض کنیم دشمنی امروز به ایران حمله کند، فرض محال تمام کتابها را آتش بزند و همه تاریخ دانان را بکشد (گرچه چنین چیزی ممکن نیست). آیا بعد از 100 سال، هیچ چیز از تاریخ ایران باقی نمیماند؟ آیا حافظه جمعیِ ایرانیان ظرف 2-3 نسل، نمیتواند نام و یاد سلسلههای قاجار و پهلوی را زنده نگه دارد؟ میتواند. مگر اینکه یک شاه یا حاکم آن قدر بدنام و یا آن قدر بیارزش باشد که حافظه جمعیِ ایرانیان او را در خاطر نگه ندارد.
⭕️ مطالعه متن کامل و مشاهده اسناد:
adyannet.com/fa/news/27581
@ir_bastan
🔻
🔶 خزر را چند فروختی؟!
🔰 چالش #عوامانه «خزر رو چند فروختی؟» نزدیک ترین نمونه از مظلومیت سیاست در زمین عوامزدگی جماعتی است که به سنت مالوف بدون کمترین شناخت از «حقوق بین المللی دریاها و قوانین مترتب بر آبهای سرزمینی» یک شبه دچار عرق ملی شده و سنسورهای وطن دوستی شان آمپر چسباند!
🔘 صرف نظر از توافقات اولیه در کنوانسیون رژیم حقوقی «خزر» (!) نکته حائز اهمیت دفاع کاریکاتوری از محروسه جغرافیائی ایران توسط مدعیانی است که فاقد کمترین سواد جغرافیائی بوده و با الفبای سیاست نیز ناآشنایند.
🔘 ایشان همان جماعتی اند که برای اندکی جابجائی نقطه فارس در گزاره خلیج فارس مبتلا به رعشه و تشنج عضلانی می شوند اما همین جماعت سالها است که دریای شمالی ایران را در بی سوادی محرز و با «افتخار» بنام یکی از جنایتکارترین دشمنان تاریخی ایران انشاء و اقرار می کنند بدون آنکه بدانند خزری ها قوم یهودی تباری مستقر در سرحدات شمال غربی ایران بودند که سالها از ناحیه زیاده خواهیها و شرارتهای توسعه طلبانهشان جنگ های ایذائی متعددی را در آن منطقه به ایران تحمیل کردند.
🌾 علی رغم این عموم ایرانیان در یک مخنثی ملی دریای شمالیشان را «خزر» می نامند و طرفه آنکه بجز ایرانیان بقیه ملت های جهان دریای شمالی ایران را به درستی «کآسپین» می خوانند! کآسپین در واقع تلفظ نام اصلی دریای شمالی ایران است که زمانی دریای «قزوین» نام داشت و قزوین در گردش زبان فرنگی ها «کَسپین» خوانده میشد و بمرور مُبدل به کآسپین شد!
🔰 سیاست که بیش از حد همگانی شود، لاجرم کمدی هم می شود!
✍🏻 داریوش سجادی
@ir_bastan
8.1.jpg
878.5K
#هخامنشیان
#خشونت
🔶 50 اسیر را سر بریدند
☑️ اردشیر هخامنشی دستور داد 50 اسیر یونانی را سر بریدند. جالبتر اینکه طبق اسناد تاریخی، اردشیر از #همه شاهان هخامنشی جوانمردتر و باوجدانتر بود. (حساب کنید کورش و داریوش چه بودند...)
📚 والتر هینتس، داریوش و ایرانیان، ترجمه پرویز رجبی، تهران: نشر ماهی، 1392، ص 462.
☑️ پینوشت:
پادشاهان هخامنشی، مُردند و به تاریخ پیوستند. اصل بر آن است که کاری به کار آنان نداشته باشیم. اما چه میتوان کرد، هنگامی که برخی با جعل تاریخ، از هخامنشیان بُت ساخته؛ آن را ابزار هجمه علیه دین و انقلاب قرار میدهند. در چنین حالتی، حق پاسخگویی و روشنگری برای ما محفوظ است. وقتی دوستداران و پرستشگران سلسله هخامنشیان، به هویت و ارزشهای ما اهانت میکنند، این حق برای ما محفوظ است که سیلی را با سیلی پاسخ بدهیم و هزینه رفتارهایشان را به رخ آنان بکشیم.
@ir_bastan
Achaemenids in Gaza.jpg
982.2K
#غزه
🔶 هخامنشیان در غزه
☑️ 2500 سال پیش #کورش به غزه لشکر کشید و آنجا را فتح کرد. در دوره کمبوجیه، غزه یک پایگاه نظامی ایرانی بود.
🌾 سؤال: آن زمان هم کسانی بودند که شعار #نه_غزه_نه_لبنان سر بدهند؟
@ir_bastan
Achaemenid brutality.jpg
818.1K
#هخامنشیان
❌ گفت: در زمان کورش، ما آریاییها خوش بودیم و میرقصیدیم! با هم مهربون بودیم! ولی الآن همه جا غبار غم افکنده شده...
☑️ گفتم:
این غبار غم، به این خاطر هست که گوش و چشمت به رسانههای بیگانه هست. اونها دائم اخبار منفی بهت میدن و گاهی یک خبر بد رُ 10 بار تکرار میکنند تا اعصاب تو و امثال تو را خط خطی کنند.
سرت رو از این رسانهها بیار بیرون، دست از شادیها و لذتهای کاذب (که هم دروغ هست و هم گذرا) بردار و بندگی خداوند رُ برنامه اول زندگیت قرار بده و ببین که چطور قلبت پر از آرامش و جانت پر از برکت میشه...
🔶 اما درباره هخامنشیان، نمیخواستم حرفی بزنم، ولی چون گفتی ناچارم یک داستان تعریف کنم: دو تا از نوادگان کورش، یکی #اردشیر_دوم و یکی دیگه #کورش_سوم که با هم برادر بودند به خاطر قدرت به جون هم افتادن. اردشیر سر برادر خودشو برید و بعد چنگ انداخت تو موهای داداشش و سر بریدهشو به همه نشون داد که ایرانیا بفهمن رئیس کیه 😐 بعد هم دست راست داداششو برید که خوب از بقیه ملت زهرچشم بگیره! واقعاً میشه گفت در چنین جامعهای که برادر این طور وحشیانه با برادرش رفتار میکنه، از شادی حرف زد؟
@ir_bastan
Prophet's behavior.jpg
966.6K
#اسلام
#حقوق_بشر
#اخلاق
▪️ پیامبر اسلام از کشتن غیرِ مسلمانان بیگناه، نهی کرده بود.
🔻 گفتاری از جمشید کرشاسب چوکسی، استاد زرتشتی دانشگاه ایندیانا
📚 جمشید چوکسی، ستیز و سازش، ترجمه نادر میرسعیدی، تهران: ققنوس، ۱۳۸۱. ص ۱۵۶.
@ir_bastan
#اقتصاد
☑️ گفتم: چرا طرفدار #پهلوی هستی؟
⭕️ گفت: چون زمان شاه قیمت دلار 7 تومن بود
☑️ گفتم: خوب چرا طرفدار قاجارها نیستی؟ زمان #قاجار هر یک ریال مساوی یک دلار بود! یعنی ارزش ریال و دلار مساوی بود. حتی در سختترین شرایطِ عصر قاجار، باز هم ارزش پول ملی، بیشتر از دوران پهلوی بود.
بهتر است معیار قضاوتهایمان را تغییر دهیم. اکنون، چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است، اما ارزش پول ملی چین، بسیار پایینتر از ارزش پول ملی بحرین است، در حالیکه بحرین در اقتصاد جهان، جایگاهی ندارد.
مقصود اینکه ارزش پول ملی، الزاماً نشانگر قدرت اقتصادی و سیاسی یک کشور نیست.
🌾 باستاننامه:
@ir_bastan
#فرهنگ
❌ اسمهای مذهبی را مسخره میکرد و از لزوم نامگذاری فرزندان به نامهای هخامنشی سخن میگفت:
☑️ گفتم: اسامی پسرها در دوران هخامنشی از این قبیل بود:
اسب وحشی
گاومیش
گرگ
روباه
سگ
گراز
کرکس
جغد
موش
کرم خاکی
پشمالو
تاس
کچل
@ir_bastan