#نکتههای_قرآنی_تمدنی_رمضان_1442
#حبیب_الله_بابایی
#پژوهشکده_مطالعات_تمدنی_واجتماعی
✍️نویسنده: دکتر حبیب الله بابایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی
نکتههای قرآنی و تمدنی ۱۳ (سرعت و برکت)
⬅️یکی از مفاهیم بسیار مهم در اندیشه دینی آموزۀ «برکت» است. شاید بتوان «برکت» را «غلبه کردن بر زمان» و «فرارفتن از محدودیتهای زمانی» و یا «مصونیت از آفتهای زمان و مکان» دانست. موضوع «زمان» در این میان میتواند «سرعت در خیر» و «برکت در خیر» را به هم پیوند دهد و آن دو را در شبکه معنایی واحدی قرار بدهد. هرچند ممکن است برکت در عمل یکی از موجبات شتاب در عمل باشد، لیکن آنچه در این قسمت اهمیت دارد، نقش سرعت و مسارعۀ در خیرات در حصول برکت است. اساسا مسارعه در خیرات نوعی غلبه بر زمان در انجام خیر است و همین موجب میشود که عمل خیر ماندگار باشد و آثار همیشگی داشته باشد.
💠در این باره روایتِ نقل شده از پیامبر گرامی اسلام بسیار قابل تأمل خواهد بود که: لایزال الناس بخیر ما امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر و تعاونوا علی البر و التقوی، فاذا لم یفعلوا ذلک نزعت منهم البرکات. (تا وقتی مردم امر به معروف و نهی از منکر میکنند و یکدیگر را در نیکی و تقوا یاری میرسانند، در خیر و نیکیاند، و آنگاه که چنین نکنند، برکتها از آنان گرفته میشود.) این بدان معناست که برکت حاصل جماعت (الجماعه برکه) و مشارکت (با تمامی مراتب آن) در خیر و معروف است، و بدون مشارکت در خیر (یا مسارعه و مسابقه در خیر) کار خیر برکت نمییابد.
🌐https://eitaa.com/isca24/9437
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅تفسیر کاربردی قرآن کریم ق پنجم (56 ثانیه)
👤ارائه دهنده« دکتر سید مصطفی احمد زاده استاد یار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📚 آیه ۹ سوره زمر:
أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاءَ اللَّيْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا يَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَيَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ ۗ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ ۗ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ
⬅️هر عملی از دو بخش تشکیل شده است یکی عامل یعنی انجام دهنده عمل و یکی خود عمل بنا بر این اگر در باره ارتقای کیفیت عمل از دیدگاه قرآن کریم سخن می گوییم باید به هر دو بخش توجه کنیم یعنی هم به عامل و هم به خود عمل توجه کنیم.
⏹برخی از شاخصه های کیفیت عمل به عامل برمی گردد ،اگر عامل از علم بالایی برخوردار باشد یا درک و معرفت بیشتری نسبت به خداوند داشته باشد یا یقین بیشتری به خدا داشته باشد ،فهم و درک و تفکر بیشتری داشته باشد و از عقلش بیشتر استفاده کند قطعا عمل این فرد نسبت به کسی که این ویژگی ها را نداشته باشد از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
https://eitaa.com/isca24/9438
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#کرونا
#سعید_بهمنی
#اولیایی
✅در گفتمان «تأثیر کرونا بر نظام ارتباطات جامعه» مطرح شد؛بهمنی: خلأ تعطیلی اجتماعات مؤمنان مرتفع شود
⬅️کارشناسان حاضر در گفتمان «تأثیر کرونا بر نظام ارتباطات جامعه» اظهار کردند: يکي از مؤلفههای قدرت نرم جهان اسلام تجمعات مؤمنان است که به خاطر کرونا این تجمعات وجود ندارد و خلاقيت دينی، شيعی و ايرانی میتواند در فضای مجازی الگوهای مناسبات اجتماعي را خلق کند تا اين خلأ مرتفع شود. همچنین از به کارگيری واژه «فاصله اجتماعی» انتقاد کرده و معتقدند عبارت «فاصله اجتماعی» جامعه را به سمت جامعهای سرد و بیروح و فاقد ارتباطات کشانده است.
💠به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقل از ایکنا از قم، اولین گفتمان قرآنی با موضوع «تأثیر کرونا بر نظام ارتباطات جامعه» به همت خبرگزاری ایکنا قم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دوم اردیبهشتماه بهصورت مجازی برگزار شد.
⬅️در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین سعید بهمنی، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در خصوص تأثیر وضعیت کرونا بر مناسک دینی، گفت: کرونا تقریبا کلیه مناسبات ارتباطی از جمله مناسک دینی را تحت تأثیر قرار داده است، در حالی که شیعیان حیات و بقای خویش را در برپایی مناسک مذهبی پیدا میکنند.
💠مشاهده کامل گزارش در لینک زیر
🌐http://dte.bz/WOob0
10.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 دعای روزسیزدهم ماه مبارک رمضان و تفسیر آن
👈 با تفسیر حجت الاسلام استاد نجف لک_زایی معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی
🌸 و با نوای #میثم_مطیعی
💮 منتظر تفسیر دعای هر روز ماه رمضان باشید.
📿 با ارسال این مطلب به دیگران در #ثواب آن شریک شوید
🌐https://eitaa.com/isca24/9440
✅با سلام و احترام. ادامه جلسات کرسی«حکمرانی در قرآن» در ماه رمضان،امروز یک شنبه ساعت13:45 با ارائه حجت الاسلام والمسلمین دکتر قاضی خانی، (پیامبر اکرم ص و مدیریت تنش های سیاسی مدینه) برگزار می شود.
لینک حضور در جلسه انلاین:
🌐 http://dte.bz/hokmconf.
💠پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
✅رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:رویکرد اسلام شناخت و سپردن امانت ها به افراد شایسته است
💠حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی گفت: رویکرد اسلام به مسئله مناصب حتی در حوزه خانواده یا در هر امر ریز و درشت دیگری این است که ما امانت را بشناسیم و هر امانتی را به کسی بسپاریم که شایستگی لازم برای آن را دارد.
⬅️حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه،ضمن تبیین جایگاه مشارکت مردم در رویدادهای اجتماعی و سپردن امانت های الهی به افراد شایسته به شرح دو نوع ولایت پرداخت و سپس وظایف حوزویان در قبال مسئله انتخابات در سال جاری را توضیح داد.
💠مشاهده متن کامل خبر در لینک زیر
🌐http://dte.bz/MZz0Z
✅رو نمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
👤سخنرانان:
👤حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
👤دکتر عمار عبودی استاد دانشگاه کوفه
👤دکتر اصغر منتظر القائم استاد دانشگاه اصفهان
👤 دکتر سید مسعود شاهمرادی عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان
👤حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمیدرضا مطهری رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
⏰زمان: 8 اردیبهشت 1400 / 15 رمضان 1442 ساعت 11 تا 13
⬅️مکان: قم- پردیسان- خیابان دانشگاه-پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- طبقه دوم- تالار شهید سلیمانی
⬅️لینک ورود به جلسه:
🌐http://dte.bz/historyconf
22.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پادکست_صوتی
#معرفی_دائرة_المعارف_قرآن_کریم
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
✅پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با پیشینة بیش از سه دهه فعالیت پژوهشی و پدید آوردن آثار ارزشمندی چون تفسیر راهنما و فرهنگ قرآن (کلید راهیابی به موضوعات و مفاهیم قرآن) در ادامه پژوهشهای خود با همکاری دانشورزان قرآنی و بهرهگیری از تجربیات و انبوه پژوهشهای انجام شده برای نخستین بار در جهان اسلام اقدام به تألیف دایره المعارف قرآن کریم کرد.
⬅️هدف اصلی این مجموعه بیسابقه گردآوری اطلاعات معتبر در قلمرو علوم، معارف و اعلام قرآنی به صورتی آسان یاب است به گونهای که برای اهل تحقیق به مثابه منبعی مادر و ماندگار بوده و آنان را از منابع فرعی بینیاز کند و هدف عام تدوین دائره المعارف این است که مخاطبان دانشپژوه بتوانند در حد مطالعات پایه از پژوهشهای مفید قرآنی بهرهمند شوند.
🌐https://eitaa.com/isca24/9444
✅پرونده پادکست صوتی معرفی کلان پروژه دائرة المعارف قرآن کریم
1️⃣ یوتیوب ( صفحه اختصاصی پژوهشگاه)
🌐https://youtu.be/ISBJcErEOCs
2️⃣آپارات( صفحه اختصاصی پژوهشگاه)
🌐https://www.aparat.com/v/RoNhP
3️⃣کانال اطلاع رسانی پژوهشگاه در ایتا
🌐https://eitaa.com/isca24/9444
4️⃣کانال اطلاع رسانی پژوهشگاه در تلگرام
🌐https://t.me/isca24/9181
6️⃣ای جی تی وی اینستا گرام
🌐https://www.instagram.com/tv/COHsRWlB9xv/?igshid=1mr8arjwg0zo5
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 دعای #روز_چهاردهم ماه مبارک رمضان و تفسیر آن
👈 با تفسیر حجت الاسلام دکتر #لک_زایی معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی
🌸 و با نوای #میثم_مطیعی
💮 منتظر تفسیر دعای هر روز ماه رمضان باشید.
📿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅تفسیر کاربردی قرآن کریم ق ششم (59 ثانیه)
👤ارائه دهنده« دکتر سید مصطفی احمد زاده استاد یار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅تفسیر کاربردی قرآن کریم ق ششم (59 ثانیه)
👤ارائه دهنده« دکتر سید مصطفی احمد زاده استاد یار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📚 آیه ۱۲۰ سوره توبه:
مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ
⬅️هر عملی که انسان انجام می دهد برای دستیابی به هدفی است حال سوال این است که این هدف را چه کسی یا شخصی باید مشخص کند؟
💠پاسخ این است که هدف را خود شما با توجه به دو نکته باید مشخص کنید.
⏹یکی این که از نظر قرآن کریم تمام اعمال انسان در راستای یک هدف کلان اتقاق می افتد و آن قرب الهی است.
⬅️و نکته دوم این که خداوند در وجود انسان ، دو ابزار قرار داده است تا بتواند اهداف را دقیق و درست مشخص نماید،یکی رسول ظاهری که همان پیامبر و ولی جامعه (ولی فقیه) است و یکی رسول باطنی که همان عقل است،انسان به کمک عقل و با توجه به خط مشی ها و سیاست هایی که ولی جامعه برای جامعه در نظر می گیرد می تواند اهداف میانه خودش را برای رسیدن به هدف کلان که همان قرب الهی است مشخص کند.
🌐https://t.me/isca24/9186