🌼🌼
#ishia
#تقلید_و_بنی_اسرائیل
#قسمت3
#المیزان
💠 امروز هم حقّ و حقيقت در برابر #تمدّن_مادّى (كه ارمغان غربى ها است) به همين بلا مبتلا شده. چون اساس تمدّن نامبرده بر حسّ و مادّه است و از ادلّه اى كه دور از حسّ اند، هيچ دليلى را قبول نمى كند، و متقابلاً در هر چيزى كه منافع و لذائذ حسّى و مادّى را تأمين كند، از هيچ دليلى سراغ نمی گيرد. و همين باعث شده كه احكام غريزى انسان به كلّى باطل شود، و معارف عاليه و اخلاق فاضله از ميان ما رخت بر بندد، و #انسانيّت در خطر انهدام، و جامعه بشر در خطر شديدترين فساد قرار گيرد، كه بزودى همه انسانها به اين خطر واقف خواهند شد، و شَرنگ تلخ اين تمدن را خواهند چشيد.
💠 در حالى كه بحث عميق در #اخلاقيّات خلاف اين را نتيجه ميدهد، آرى هر سخنى و دليلى قابل پذيرش نيست، و هر تقليدى هم مذموم نيست. توضيح اينكه؛ نوع بشر بدان جهت كه بشر است با افعال ارادى خود (كه متوقّف بر فكر و اراده او است) به سوى كمال زندگيش سير مى كند، افعالى كه تحقّقش بدون #فكر محال است.
💠 پس #فكر، يگانه اساس و پايه اي است كه كمال وجودى و ضرورى انسان بر آن پايه بنا می شود. پس انسان چاره اى جز اين ندارد، كه درباره هر چيزى كه ارتباطى با كمال وجودى او دارد (چه ارتباط بدون واسطه و چه با واسطه) تصديق هايى عملى و يا نظرى داشته باشد. و اين تصديقات همان #مصالح كلّيه ای است كه ما افعال و رفتار فردى و اجتماعى خود را با آنها تعليل مى كنيم. و يا قبل از اينكه افعال را انجام دهيم، نخست افعال را با آن مصالح در ذهن مى سنجيم، و آن گاه با خارجيّت دادن به آن افعال، آن مصالح را به دست مى آوريم.(دقّت فرمائيد).
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#تقلید
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج)🌺
#پرسش_و_پاسخ
#علامه_طباطبایی
💠 سؤال : در روایت آمده است که حضرت امام حسین علیه السّلام در کربلا به حضرت زینب علیهاالسلام فرمود : "مادرم از من بهتر بود و از دنیا رفت ، پدر و برادرم از من بهتر بودند و از دنیا رفتند."
آیا از این بیان استفاده نمى شود که هر امام سابق (امام قبل) از امام لاحق (امام بعدی) ، افضل است ؟
✅ جواب : بله ، از این روایت استفاده مى شود که هر امام سابق بر امام لاحق #فضیلت_عمومى دارد؛ ولى ممکن است امام لاحق مزیّت هاى مخصوصى داشته باشد که امام سابق نداشته؛ مانند #شهادت امام حسین علیه السّلام، و بیان احکام که صادقین (حضرت امام باقر و امام صادق علیهما السلام ) داشته اند و امثال اینها.
واقع مطلب این است که از سه دیدگاه مى توان به ائمه علیهم السلام نظر کرد :
اول : به حسب مقام نورانیّت ، که همه آنان از این جهت یکى هستند.
دوم : افضل بودن امام قبل از امام بعدی به طور عموم؛ که از این روایت و روایات دیگر استفاده مى شود.
سوم : افضلیّت امام بعدی بر امام قبلی به فضیلت و مزیّت خاص ، مانند شهادت امام حسین علیه السّلام و حِلم امام حسن علیه السّلام و دعاى امام سجاد علیه السّلام و بیان احکام توسط صادقین علیهماالسلام.
📚در محضر علامه طباطبائی
#معرفت
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
💞💞💞
#دعای_فرج_امام_زمان_عج
#لحظه_تحویل_سال
#جای_شهدا_خالی
اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفاءُ
وَ انْكَشَفَ الْغِطاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَ ضاقَتِ الاْرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّماءُ
و اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
اُولِى الأمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ
وَ عَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ
فَرَجاً عاجلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أوْ هُوَ
اَقْرَبُ، يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِيانى فَاِنَّكُما كافِيانِ وَانْصُرانى فَاِنَّكُما
ناصِرانِ؛💗يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ💗
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى
اَدْرِكْنى السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرينَ.
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌹🌹🌹
🌹🌹🌹
سلام
سال نو همگی تون مبارک باشه. جاتون خالی لحظه تحویل سال، حرم بی بی فاطمه معصومه(س) بودیم و دعاگو.
تو این سال جدید برای تک تک شما عزیزان آرزوی سلامتی و عافیت و سعادتمندی دارم.
امیدوارم در این سال که رهبرمون اسمش رو سال #رونق_تولید گذاشتند، هم مردم و هم مسئولین تلاش مضاعفی بکنند تا از این مشکلات اقتصادی و معیشتی که ملّت و کشور رو درگیر و گرفتار خودش کرده، رها بشیم ان شاءالله.
بیشتر از گذشته در حمایت از تولید ملی کوشا باشیم (مثلاً خجالت نکشیم که از فروشنده، جنس ایرانی بخواهیم) و با همدیگر به مدارا و انصاف تعامل کنیم و هوای هم رو داشته باشیم. مسئولین هم باید کار کنند، کار که نه، باید جهاد و مجاهدت کنند.
البته ما هم باید (در مورد مسئولین) در انتخابهامون دقت بیشتری به خرج بدیم، درسته دولت نا کارآمده و خوب کار نمی کنه و... و هر چی می کشیم از دست اینا میکشیم ولی باید توجه کنیم که خود ما مردم هستیم که اجازه دادیم تا چنین افرادی بیان سر کار و بی عرضگی شون رو به نمایش بذارن. افرادی که خودشون و مردمشون رو باور ندارن و به غرب باخته اند و #نمیتونن . نمیخوام زیاد بحث رو سیاسی کنم ولی امیدوارم در آینده حواسمون بیشتر به انتخابهامون (مجلس و ریاست جمهوری و...) باشه و در مقابل خدعه و فریب بعضی ها بیخیال و بی تفاوت نباشیم، مضافاً بر اینکه باید تلاش کنیم راه درست رو به اطرافیانمون و دوستانمون هم نشون بدیم و در تشخیص خوب و بد جامعه کمکشون کنیم.
ان شاءالله که امسال،سال ظهور آقامون امام مهدی (عج) باشه.
دلتون پاک ، فکرتون آرام و زندگیتون به کام باشه.
یا علی مدد🌹
التماس دعا🙏
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت20
#آیه200_سوره_آل_عمران
📝 لازمه سخن مذكور اين است كه تحوّلى در #طرز_فكر نيز پيدا شود، يعنى فكر هم از مَجراى عقلى خارج شده و در مَجراى احساس و عاطفه بيفتد و در نتيجه بسيارى از كارهايى كه از نظر #عقل فسق و فجور است، از نظر ميلها و احساسات، تقوا و جوانمردى و خوش اخلاقى و خوشرويى شمرده شود. نظير بسيارى از روابطى كه بين جوانان اروپا و بين مردان و زنان آنجا بر قرار است كه زنان شوهردار با مردان اجنبى، و دختران باكره با جوانان، و زنان بی شوهر با سگها، و مردان با اولاد خويش و اقوامشان و نيز روابطى كه مردان اروپا با محارم خود يعنى خواهر و مادر دارند و نيز نظير صحنه هايى كه اروپائيان در شب نشينى ها و مجالس رقص برپا می كنند، و فجايع ديگرى كه زبان هر انسان مؤدّب به آداب دينى، از ذكر آن #شرم مى دارد.
📝 و چه بسا كه خوى و عادات دينى در نظر آنان #عجيب و غريب و مُضحک بيايد، و بر عكس ِآنچه در طريق دينى معمول نيست به نظرشان امرى عادى باشد. همه اينها به خاطر اختلافى است كه در #نوع_تفكر و ادراك وجود دارد، (نوع تفكر دينى و نوع تفكر مادّى).
📝 و در #سنّت_هاى_احساسى كه صاحبان تفكر مادّى براى خود باب می كنند، (همان طور كه گفتيم) عقل و نيروی تعقّل دخالتى ندارد مگر به مقدارى كه راه زندگى را براى كامروايى و لذّت بردن هموار كند. پس در سنّت هاى احساسى تنها هدف نهايى كه هيچ چيز ديگرى نمى تواند معارض آن باشد، همان #لذّت_بردن است و بس. و تنها چيزى كه مى تواند جلوی شهوترانى و لذّت بردن را بگيرد، لذّت ديگران است. لذا در اين گونه نظامها هر چيزى را كه انسان بخواهد، #قانونى است (هر چند انتحار و دوئل و امثال آن باشد) مگر آنكه خواست يك فرد، مزاحم با خواست جامعه باشد كه در آن صورت، ديگر قانونى نيست.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🍂🍂🍁🍂
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
☘وا محمّداه؛ صلّی عليکَ ملائکةُ السَّماء، هذا حُسينٌ مُرَمّلٌ بالدِّماء، مُقطّعُ الأعضاء و بَناتُک سَبايا...
وای ای محمّد (ای پیامبر خدا)؛ سلام فرشتگان آسمان بر تو باد،
اين #حسين توست...
كه بدنش به خونش رنگين شده،
و اعضای شريفش پاره پاره گشته،
و دختران تو را به #اسيری گرفته اند...
🌷اما ای دختر پیامبر؛ بعد از گذشت قرن ها؛ چه زیبا مردانی از جنس ایمان و بصیرت به دفاع از حرمت برخاسته و جنگیدند تا دوباره به اسارت نروی،
و زنانی که با اقتدا به تو ، زینبی شدند...
#مدافعان_حرم
💌 کانال " آی💔شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌹🌹🌹
#ishia
#تقلید_و_بنی_اسرائیل
#قسمت4
#المیزان
💠 از سوى ديگر در نهاد انسان اين #غريزه نهفته شده كه : همواره به هر حادثه بر می خورد، از علل آن جستجو كند، و نيز هر پديده اى كه در ذهنش هجوم مى آورد علّتش را بفهمد. و تا نفهمد، آن پديده ذهنى را در خارج تحقّق ندهد. پس هر پديده ذهنى را، وقتى تصميم مى گيرد در خارج ايجاد كند كه علّتش هم در ذهنش وجود داشته باشد. و نيز درباره هيچ مطلبِ علمى و تصديق نظرى، داورى ننموده و آن را نمى پذيرد مگر وقتى كه #علّت آن را فهميده باشد، و با تکیه بر آن علّت، مطلب نامبرده را بپذيرد.
💠 اين وضعى است كه #انسان دارد، و هرگز از آن تخطّى نمى كند. و اگر هم به مواردى برخوريم كه بر حسب ظاهر بر خلاف اين كليّت باشد، باز با دقّت نظر و باريك بينى شبهه ما از بين مى رود، و پى مى بريم كه در آن مورد هم جستجوى از علّت وجود داشته؛ چون اعتماد و طمأنينه به علّت، امرى است #فطرى و چيزى كه فطرى شد، ديگر اختلاف و تخلّف نمى پذيرد.
💠 و همين داعى و انگیزه فطرى، انسان را به تلاشهاى فكرى و عملى وادار كرد، كه ما فوق طاقتش بود. چون احتياجات طبيعى او يكى دو تا نبود، و يك انسان #به_تنهايى نمى توانست همه حوائج خود را بر آورد و در همه آنها عمل فكرى انجام داده و به دنبالش عمل بدنى هم انجام بدهد، و در نتيجه #همه حوائج خود را تأمين كند؛ چرا که نيروى طبيعىِ شخص او وافى و کافی به اين كار نبود. لذا فطرتش راه چاره اى پيش پايش گذاشت و آن اين بود كه متوسّل به زندگى اجتماعى شود، و براى خود #تمدّنى بوجود آورد، و حوائج زندگى را در ميان افراد اجتماع تقسيم كند، و براى هر يك از ابواب حاجات، افرادی را موكّل سازد. عيناً مانند يك بدنِ زنده، كه هر عضو از اعضاء آن، يك قسمت از حوائج بدن را بر مى آورد و حاصل كار هر يك، عايد همه می شود.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#تقلید
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج)🌺
🌼🌼
#ishia
#تقلید_و_بنی_اسرائیل
#قسمت5
#المیزان
💠 از سوى ديگر، #حوائج_بشر حدّ معيّنى ندارد تا وقتى به آن رسيد، تمام شود. بلكه روز به روز بر كميّت و كيفيّت آنها افزوده مى گردد؛ و در نتيجه : فنون و صنعت ها و علوم، روز به روز انشعاب جدیدی به خود مى گيرد. و بشر ناگزير براى هر شعبه از شعب علوم و صنايع، به #متخصّصين احتياج پيدا مى كند، و در صدد تربيت افراد متخصّص بر مى آيد.
💠 آرى، اين علومى كه فعلاً از حدّ شمارش خارج شده، بسيارى از آنها در سابق يك علم شمرده می شد، و همچنين صنايع گوناگون امروز، (كه هر چند تاى از آن در سابق، جزء يك صنعت بود و يك نفر به تنهایی، متخصّص در همه آنها بود) ولى امروز همان يك علم، و يك صنعتِ ديروز، #تجزيه شده و هر باب و فصل از آن علم و صنعت، علم و صنعتى جداگانه شده (مانند علم طبّ، كه در قديم يك علم بود، و جزء يكى از فروع طبيعيّات به شمار مى رفت، ولى امروز به چند علم جداگانه تقسيم شده) كه يك فرد انسان - هر قدر هم که #نابغه باشد - در بيشتر از يكى از آن علوم تخصّص پيدا نمى كند.
💠 و چون چنين بود، باز با الهام فطرتش مُلهم شد به اينكه در آنچه كه خودش تخصّص دارد، به علم و آگهى #خود عمل كند، و در آنچه كه ديگران در آن تخصّص دارند، از آنان #پيروى نموده و به تخصّص و مهارت آنان اعتماد كند.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
#تقلید
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
.
💠 سؤال : چرا خداوند متعال کسانى را که حجّت و راهنما ندارند، #عذاب می کند؟
🔸جواب : خداوند سبحان مى فرماید : و إن مِن اُمّةٍ إلّا خَلا فیها نذیرٌ — و هیچ امّتى نبوده مگر اینکه در بین آنها هشدار دهنده اى بوده است (سوره فاطر/24). از این آیه استفاده می شود که براى همه ، اتمام حجّت شده است.
________
💠 سؤال : به اقوام وحشى در جنگلهاى آمازون چگونه اتمام حجّت شده است ؟
🔸جواب : آنها مستضعفند.
__________
💠 سؤال : آیا کسى که به تبعیّت از محیط و بر اساس عقاید آباء و اجداد خود، دین دیگرى غیر از #اسلام اختیار کند و آن را حقّ بداند، و اشتغال به امور دنیوى او را از تفحّص و تحقیق دین حق باز دارد، (مستضعف ) محسوب می شود؟
🔸جواب : چنین شخصى مستضعف نیست ؛ زیرا احتمال مى داده که در میان ادیانِ موجود، دین حقّى وجود دارد که انسان باید از آن پیروى کند؛ ولى سختی و صعوبتِ امر تحقیق و یا اشتغال به امر معاش، او را از جستجو و تحقیق درباره دین حقّ باز داشته ، چنین شخصى #مسئول است .
☘ میزان مستضعف بودن را خداوند متعال بیان نموده و مى فرماید : إلّا المُستَضعَفین مِن الرِّجال و النساء و الوِلدان لایستطیعون حیلةً و لایهتدون سبیلاً — مگر مردان و زنان و کودکان فرودستى که چاره جویى نتوانند و راهى نیابند (سوره نساء/98). یعنى کسى که حقّ براى او روشن نشده و احتمال ندهد که دین حقّى وجود دارد، مستضعف است. و اگر احتمال حقّانیت بدهد مستضعف نخواهد بود، زیرا اجمالاً حقّ براى او روشن است و چنین شخصى مسئولیت دارد و باید جستجو کند و حق براى او روشن گردد.
___________
💠 سؤال : آیا کسى که از روى تحقیق ، حقّ را در #مسیحیت فهمیده ، کافر است ؟
🔸جواب : کافرِ مستضعف است. خداوند مى فرماید : إلّا المستضعفین مِن الرِّجال و النِّساء و الوِلدان لایَستطیعون حِیلةً و لایهتدون سبیلاً (نساء/98).
_______
💠 سؤال : آیا #اهل_سنّت در صورتى که مُعاند (= دشمن) نباشند، مُعذّب خواهند بود؟
🔸جواب : در روایتى ، راوى از حضرت باقر علیه السّلام مى پرسد : کسانى که امام ندارند، جایشان کجاست ؟ حضرت در پاسخ مى فرماید: آنان مستضعفند. اگر کار خیر کرده باشند، مُنعّم خواهند بود، و ممکن است جهنّمى هم در بین آنها باشند.
___________
💠 سؤال : آیا در #قیامت به آنها تکلیف مى شود؟
🔸جواب : خداوند سبحان مى فرماید: و آخَرون مُرجَون لِأمر الله ، إمّا یُعَذّبُهم و إمّا یَتوبُ علیهم:
و عدّه اى دیگر، کارشان موقوف به فرمان خداست، یا آنان را - به عدل - عذاب مى کند، و از آن ها - به لطف - در مى گذرد. (سوره توبه/۱۰۶)
☘ بنابراین آنان، حکم دیگرى غیر از بقیه مردم (در اطاعت و معصیت ، و ثواب و عقاب) دارند، و حسابشان به تأخیر مى افتد. و در حدیث آمده است : آتشى بر افروخته مى گردد و به آنها گفته مى شود که در آن داخل شوند. و امتحان آن ها به این صورت است.
📚 در محضر علامه طباطبایی
#معرفت
╔═══💌══╗
🆔 @ishiaa
╚═══💌══╝
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت21
#آیه200_سوره_آل_عمران
📝 و اگر خواننده محترم به دقّت اختلاف نامبرده را مورد نظر قرار بدهد آن وقت كاملاً متوجه مى شود كه چرا نظام اجتماعى غربى با مِذاق بشر #سازگارتر از نظام اجتماعى دينى است. چيزى كه هست اين را هم بايد متوجه باشد كه اين سازگارتر بودن، مخصوص نظام اجتماعى غربى نيست و مردم تنها آن را بر سنّت هاى دينى ترجيح نمى دهند، بلكه همه سنّت هاى غير دينى داير در دنيا همين طور است، و از قديم الأيّام نيز همين طورى بوده.
📝 حتى مردم، سنّت هاى بَدَوى و صحرانشينى را هم مانند سنّت هاى غربى بر سنّت هاى دينى ترجيح مى دادند، براى اينكه دينِ صحيح همواره به سوى #حقّ دعوت می كرده و اولين پيشنهادش به بشر اين بوده كه در برابر حقّ خاضع باشند، و بَدَويها (= بشر اوّلیه) از قديم ترين أعصار در برابر بُت و #لذائذ_مادّى خضوع داشتند.
📝 و اگر خواننده حق اين تأمّل و دقّت را ادا كند، آن وقت خواهد ديد كه تمدّن عصر حاضر نيز معجونى است مركّب از سنّت هاى بت پرستى قديم، با اين تفاوت كه بت پرستیِ قديم جنبه فردى داشت و در عصر حاضر به شكل اجتماعى در آمده و از مرحله سادگى به مرحله #پيچيدگى فنّى در آمده است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌼🌼🌼
#پیامبر_اکرم_صلی_الله_علیه_و_آله
💜 منْ اَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِاُمورِ الْمُسْلِمینَ فَلَیْسَ مَنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادى یا لَلْمُسْلِمینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ؛
💛 هر كس صبح كند و به امور مسلمانان همّت نورزد، از آنان نیست و هر كس فریاد كمك خواهى كسى را بشنود و به كمكش نشتابد، مسلمان نیست.
📚 تحف العقول ص 356
#سیل_گلستان
#مسئولین
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌷🌷🌷
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت22
#آیه200_سوره_آل_عمران
📝 و اينكه گفتيم اساس نظام دين اسلام پيروى از #حقّ است نه موافقت با طبع، روشن ترين و واضحترين بيانِ بيانات قرآن كريم است كه اينك چند آيه از آن بيانات از نظر خواننده می گذرد.
❣هوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دِينِ الْحَقِّ — او كسى است كه فرستاده خود را با هدايت و دين #حقّ فرستاد. (سوره توبه آيه 34 )
❣و اللَّهُ يَقْضِي بِالْحَقِّ — و خدا به #حقّ حكم می كند. (سوره مؤمن آيه 20)
و درباره مؤمنين فرموده :
❣و تَواصَوْا بِالْحَقِّ — يكديگر را به رعايت #حقّ سفارش می كنند. (سوره عصر آيه 3)
❣لقَدْ جِئْناكُمْ بِالْحَقِّ وَ لكِنَّ أَكْثَرَكُمْ لِلْحَقِّ كارِهُونَ — ما با حقّ به سويتان آمده ايم، و حقّ برايتان آورده ايم و ليكن چه كنيم كه بيشتر شما از حقّ #تنفّر داريد. (سوره زخرف آيه 78)
در اين آيه ملاحظه می فرمائيد اين اعتراف را كه : « #حقّ موافق ميل بيشتر مردم نيست».
و در جاى ديگر مسأله پيروى از خواست اكثريت را ردّ نموده و فرمود : پيروى از خواست اكثريت، سر از فساد در مى آورد، و آن اين آيه است كه :
❣بلْ جاءَهُمْ بِالْحَقِّ وَ أَكْثَرُهُمْ لِلْحَقِّ كارِهُونَ، وَ لَوِ اتَّبَعَ الْحَقُّ أَهْواءَهُمْ لَفَسَدَتِ السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ، وَ مَنْ فِيهِنَّ بَلْ أَتَيْناهُمْ بِذِكْرِهِمْ فَهُمْ عَنْ ذِكْرِهِمْ مُعْرِضُونَ — بلكه پيامبر برايشان حقّ را آورده، اما چه بايد كرد كه بيشترشان از حقّ #كراهت دارند، با اينكه اگر قرار باشد مردم پيروى حقّ نكنند و بلكه #حقّ پيرو خواست مردم باشد، آسمانها و زمين و هر كس كه در آنها هست همه فاسد مى شوند؛ از اين بالاتر اينكه ما براى آنان هوشيارى آورديم، و ايشان از هوشيار شدن خود گريزانند. (سوره مؤمنون آيه 71)
و جريان حوادث هم مضمون اين آيه را تصديق كرد و ديديم كه چگونه فساد #مادّی_گرى روز به روز بيشتر و روى هم انباشته تر شد.
و در جاى ديگر فرموده :
❣فما ذا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلالُ فَأَنَّى تُصْرَفُونَ — با اينكه بعد از #حقّ چيزى به جز ضلالت نيست، پس ديگر از حقّ به كجا می گريزند. (سوره يونس آيه 32)
📝 و آيات قرآنى در اين معنا و قريب به اين معنا بسيار زياد است و اگر بخواهى به بيش از آنچه ما آورديم آشنا شويد مى توانيد سوره #يونس را مطالعه كنيد كه بيش از بيست و چند بار كلمه "حقّ " در آن تكرار شده است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌸🌸🌸
#ishia
#تقلید_و_بنی_اسرائیل
#قسمت6
#المیزان
✅در زندگى اجتماعى، انسان ناچار از #تقليد است.
💠 اينجاست كه می گوييم : بناى عقلاى عالَم بر اين است كه هر كس به اهل خبره در هر فنّ مراجعه نمايد. و حقيقت و واقع اين مراجعه، همان تقليد اصطلاحى است كه معنايش #اعتماد_كردن به دليل اجمالى هر مسئله ای است كه دسترسى به دليل تفصيلىِ (=دلیل کامل) آن، از حدّ و حيطه طاقت او بيرون است. هم چنان كه به حكم فطرتش خود را محكوم می داند به اينكه در آنچه كه در وسع و طاقت خودش است به تقليد از ديگران اكتفاء ننموده، خودش شخصاً به بحث و جستجو پرداخته، دليل تفصيلى آن را به دست آورد.
💠 و ملاك در هر دو باب اين است كه آدمى پيروى از #غير_علم نكند. اگر قدرت بر اجتهاد دارد، به حكم فطرتش بايد به اجتهاد و به دست آوردنِ دليل تفصيلى و علّت هر مسئله كه مورد ابتلاى او است بپردازد؛ و اگر قدرت بر آن ندارد، از كسى كه عالِم به آن مسئله است تقليد كند.
و از آنجايى كه #محال است فردى از نوع انسانى يافت شود، كه در تمامى شئون زندگى تخصّص داشته باشد و آن اصولى را كه زندگيش متّكى بدانها است مستقلاً اجتهاد و بررسى كند، قهراً #محال خواهد بود كه انسانى يافت شود كه از تقليد و پيروىِ غير، خالى باشد. و هر كس خلاف اين معنا را ادّعا كند، و يا درباره خود پندارى غير اين داشته باشد (يعنى می پندارد كه در هيچ مسئله از مسائل زندگى تقليد نمى كند) در حقيقت سند #سفاهت خود را امضا کرده است.
💠 بله تقليد در آن مسائلى كه خود انسان ميتواند به دليل و علّتش پى ببرد، #تقليد_كوركورانه و غلط است؛ هم چنان كه اجتهاد در مسئله اى كه اهليّتِ ورود بدان مسئله را ندارد، يكى از رذائل اخلاقى است كه باعث هلاكت اجتماع می گردد، و مدينه فاضله بشرى را از هم مى پاشد.
پس افراد اجتماع، نمى توانند در همه مسائل #مجتهد باشند و در هيچ مسئله اى تقليد نكنند؛ همانطور که نمی توانند در تمامى مسائل زندگى #مقلّد باشند و سراسر زندگيشان پيروى محض باشد. چون جز از خداى سبحان، از هيچ كس ديگر نبايد اينطور پيروى كرد (يعنى پيرو محض بود). بلكه در برابر خداى سبحان بايد پيرو محض بود، چون او يگانه سببى است كه ساير اسباب، همه به او منتهى می شود.
💙پایان💙
📚 #تفسیر_المیزان جلد 1 ص 319
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
تقلید و بنی اسرائیل.pdf
219.6K
.
💠 #تقلید دیگه چیه؟ همش تقلید تقلید..
💠 آخه مردم چقدر باید ساده باشن؟😔😔
✅ همه چیز درباره تقلید فقط در 6 صفحه
✅ اصلا همه چیزشون از #یهودی هاست
#نشر_حداکثری
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺🌺🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت23
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 و اما اينكه براى اعتبار بخشيدن به خواست اكثريّت گفتند : « پيروى اكثر در عالَم طبيعت هم جارى است »، درست است و نمى توان ترديد كرد كه طبيعت در آثارش تابع #اكثر است و ليكن اين باعث نمى شود كه حكم عقل ( یعنی وجوب پيروى از حقّ) باطل شود و يا با آن معارضه كند. چون طبيعت خودش يكى از مصاديق #حقّ است، آن گاه چگونه ممكن است حقّ خودش را باطل كند و يا به معارضه با آن برخيزد؟!
☘ توضيح اين مطلب نياز به بيان چند مقدّمه دارد :
💠 اوّل اينكه : موجودات و حوادث خارجى، كه ريشه و پايه اصولِ عقايد انسان در دو مرحله «علم» و «عمل» هستند، در پديد آمدن و اقسام تحولاتش تابعِ #نظام_عليّت_و_معلوليّت است كه نظامى است دائمى و ثابت، و نظامى است كه به شهادت تمامى دانشمندان و متخصّصين در هر رشته از رشته هاى علوم، و نيز به شهادت قرآن كريم (به بيانى كه در بحث "اعجاز قرآن" در جلد اول عربى اين كتاب گذشت) استثناء نمى پذيرد.
پس جريان آنچه در عالَم خارج جارى است، از دوام و ثبات تخلّف ندارد؛ حتى مسأله اكثريّت هم كه در عالَم طبيعت است در اكثريتش طبق قاعده است، و دائمى و #ثابت مى باشد. مثلاً اگر آتش در اكثر موارد گرمى و حرارت مى بخشد، و نود درصد اين اثر را از خود بروز مى دهد همين نود درصدش دائمى و ثابت است؛ و همچنين هر چيزى كه داراى اثر است. و اين خود مصداقى از كلّىِ #حقّ است.
💠 دوم اينكه : انسان به حسب فطرت تابع هر چيزى است كه به نحوى آن را داراى واقعيّت و خارجيّت مى داند، پس خود انسان هم كه به حسب فطرت تابع #حقّ است، خودش نيز مصداقى از #حقّ است. و حتى آن كسى هم كه وجود علمِ قطعى را مُنكِر است و می گويد : هيچ علمِ قطعى در عالَم نداريم (هر چند كه همين گفتارش، گفته او را ردّ میكند چرا كه اگر اين جمله - كه هيچ علم قطعى در عالم وجود ندارد - قطعى نباشد پس مردود و غير قابل اعتماد است، چون قطعى و صد در صدی نيست. و اگر قطعى باشد پس صاحب اين گفتار يك علم قطعى را پذيرفته است) وقتى از شخصى قاطع، سخنى قاطع مى شنود با خضوع هر چه بيشتر آن را مى پذيرد.
💠 سوم اينكه : حقّ - همانطور كه توجّه فرموديد - امرى است كه خارجيّت و واقعيّت داشته باشد، امرى است كه انسان در مرحله #اعتقاد خاضعش شود و در مرحله عمل از آن #پيروى كند و اما نظر انسان و ادراكش، وسيله و عينكى است براى ديدن واقعيت هاى خارجى و نسبتش به واقعيت ها، نظير نسبتى است كه آينه با مرئى و صورت منعكس در آن دارد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
سلام دوستان عزیز🌹
صبحتون بخیر💗
الحمدلله بحث #تقلید هم تمام شد.
ان شاءالله بحثی درباره اینکه چرا دین اسلام کشتن #حیوانات و خوردن گوشت شون رو اجازه داده، ارائه می کنیم.
با مطالعه بحث جدید، شبهاتی مثل : «اسلام مگه #دین_رحمت نیست پس چرا اجازه داده بعضی از حیوانات رو بکشیم؟» ، « چرا اسلام گوشت بعضی از حیوانات رو #حروم کرده؟»، «چرا باید حیوان رو #تذکیه کرد؟ یعنی چرا حتماً باید شکلِ کشتن حیوان بطور خاصی باشه» و... برامون حلّ میشه ان شاءالله.🌷
@ishiaa
🌹🌹🌹
#ishia
#گوشتخواری_و_دین_رحمت
#قسمت1
#المیزان
❇️ عقائد امّتها در مورد خوردن #گوشت
💠 در اين معنا هيچ شكى نيست كه انسان مانند ساير حيوانات و گياهان مجهّز به #دستگاه_گوارش است. يعنى دستگاهى دارد كه اجزايى از موادّ عالَم را به خود جذب کرده و به آن مقدارى كه بتواند در آن عمل می کند، و آن را جزء بدن خود ساخته و به اين وسيله، بقاى خود را حفظ می نمايد؛ پس بنابر اين براى اينگونه موجودات #هيچ مانع طبيعى وجود ندارد از اينكه هر غذايى كه براى او قابل هضم و مفيد باشد بخورد. تنها مانعى كه - از نظر طَبع - تصوّر دارد اين است كه آن غذا براى آن موجودات #ضرر داشته باشد، و يا مورد #تنفّر آنها باشد.
💠 امّا متضرّر شدن : مثل اينكه در يابد كه فلان چيز خوردنى براى بدن او ضرر دارد، و نظام #جسمى او را بر هم مى زند، براى اينكه مسموم است و يا خودش سمّ است؛ در چنين مواردى انسان و حيوان و نبات، از خوردن امتناع مى ورزد. و يا مثل اينكه در يابد كه خوردن فلان چيز براى #روح او ضرر دارد، مثل چيزهايى كه در اديان و شرايع مختلفه الهى تحريم شده، و امتناع از خوردن اينگونه چيزها امتناع به حسب طبع انسان نيست، بلكه امتناع فكرى است.
💠 و اما تنفّر عبارت است از : اينكه انسان يا هر جاندار ديگر، چيزى را #پليد بداند و در نتيجه طبع او از نزديكى به آن امتناع بورزد، مثل اينكه يك انسانى نجاست خود را بخورد كه چنين چيزى نمى شود، زيرا انسان نجاست خود را پليد مى داند و از نزديكى به آن نفرت دارد. بله گاهى انسانهاى ديوانه و يا كودك ديده شده اند كه نجاست خود را بخورند.
گاهى هم مى شود كه تنفّر انسان از خوردن چيزى به حسب طبع و طبیعتش نباشد، بلكه اين امتناعش مستند باشد به عواملى #اعتقادى، مانند مذهب و يا عادت قومى و سنّت هاى مختلفه اى كه در مجتمعات گوناگون رائج است. مثلاً مسلمانان از گوشت خوك نفرت دارند، و مسیحیان آن را خوراكى مطبوع و پاكيزه مى دانند؛ و در مقابل اين دو امّت، ملل #غربى هستند، كه بسيارى از حيوانات - از قبيل قورباغه و خرچنگ و موش و امثال آن را - با ميل و رغبت مى خورند، در حالى كه ملل #مشرق_زمين آنها را پليد مى شمارند.
اين قسم از امتناع، امتناع بر حسب طبع اوّلى نيست، بلكه بر حسب طبع #ثانوى و قريحه اى است كسبى. (یعنی بخاطر طبیعت دوّمی است که با توجه به عواملی یاد شد، برای خودشان درست کرده اند).
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان جلد5 ص 295
#دین_رحمت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
حقیقت محبّت و دوست داشتن.pdf
359.5K
💗💗💗
✅ویژه✅
💠فایل pdf حقیقت محبّت
💠 ریشه عشق به همسر، دوست داشتن زیبایی و هنر و پول و مقام و منصب...
❣فقط 9 صفحه است.
👈پیشنهاد میکنم همه رو با دقّت بخونی👌
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
💞💞💞
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت24
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 حال كه اين چند نكته روشن گرديد، معلوم شد كه حقّ بودن، صفتِ #موجود_خارج است. وقتى چيزى را مى گوئيم حقّ است كه - در طبيعت - وقوعش در خارج #اكثرى و يا #دائمى باشد، كه بازگشت اكثريّتش هم (به بيانى كه گذشت) به همان دوام و ثبات است، پس حقّ بودن هر چيزى بدين اعتبار است، نه به اعتبار اينكه من به آن علم دارم و يا دركش میكنم.
به عبارتى ديگر، #حقّ بودن، صفتِ آن امرى است كه معلوم به علم ما است، نه صفتِ علم ما. پس اگر رأى و علمِ اكثريّت افراد و اعتقادشان به فلان امر تعلق بگيرد، نمى توان گفت اين رأى حقّ است و حقّ دائمى است؛ بايد ديد اين رأى اكثريت مطابق با واقعيّت خارجى است يا مخالف آن، بسا مى شود كه مطابق با واقع است و در نتيجه حقّ است، و بسا مى شود كه به خاطر مخالفتش با واقعيّت خارج، مصداق #باطل مى شود؛ و وقتى باطل شد ديگر جا ندارد كه انسان در برابر آن خاضع شود و يا اگر خيال می كرده واقعيّت دارد و در برابرش خاضع مى شده، بعد از آن هم كه فهميد باطل است باز هم دست از خضوعِ قبليش بر ندارد.
💠 مثلاً وقتى شما خواننده عزيز، #يقين به امرى پيدا كنيد و آنگاه تمام مردم در آن عقيده با تو مخالفت كنند، تو به خاطر مخالفت همه مردم دست از خضوع خود در برابر آن تشخيص كه داشتى بر نمى دارى و طبيعتاً خاضع تشخيص مردم نمى شوى، و به فرضى هم كه به ظاهر از آنان پیروی كنى، اين پيروی تو بخاطر رو در بايستى و يا ترس و يا عاملى ديگر است، نه اينكه تشخيص آنان را حقّ و واجب الإتّباع بدانى. و #بهترين بيان در اينكه صِرف اكثريّت دليل بر حقّ بودن و وجوب تبعیّت نيست، بيان خداى تعالى است كه مى فرمايد :
❣بلْ جاءَهُمْ بِالْحَقِّ وَ أَكْثَرُهُمْ لِلْحَقِّ كارِهُونَ — بلكه آنچه براى آنان آمد حقّ بود، ولى بيشترشان از پذيرفتن حقّ كراهت دارند. (سوره مؤمنون آيه 70)
و اگر آنچه اكثريّت مى فهمد حقّ بود، ديگر ممكن نبود كه اكثريّت نسبت به حقّ كراهت داشته باشند و به معارضه با آن برخيزند.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌼🌼🌼
#پرسش_پاسخ
#علامه_طباطبائی
💠 سوال : آیا امیرالمؤمنین علیه السلام غیر از #نهج_البلاغه کلمات دیگرى هم دارند؟
🔸جواب :
بله ، از میان تمامی صحابه که تعدادشان حدوداً 12 هزار نفر است ، هیچ کدام مانند کلمات حضرت #امیرالمؤمنان علیه السلام را ندارند.
کلمات آن بزرگوار از پُر مغزى مى خواهد منفجر شود.
این کتاب #غُرر_الحِکَم است با 11 هزار حکمت که همه آنها در پُر مغزى یکتا، و مِفتاح (=کلید) علوم کثیره است .
و مثل آن ، جملات #ادعیه آن حضرت است که اگر آنها هم جمع گردد، 11 هزار دیگر مى شود.
📚 در محضر علامه طباطبایی
#معرفت
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺🌺🌺