📌 خطبه شعبانیه (1)
✍ #امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: #رسول_خدا صلی الله علیه و آله روزی (از روزهای آخر ماه #شعبان) برای ما چنین خطبه خواند:
💠 ای مردم ! همانا ماه خدا همراه با برکت و رحمت و آمرزش ، به سوی شما روی آورده است. ماهی که نزد خداوند بهترین ماهها و روزهایش برترین روزهاو شب هایش با ارزش ترین شب ها و ساعاتش با فضیلت ترین ساعات است. ماهی که شما در آن به مهمانی خدا دعوت شده و از سوی او به بزرگی و ارجمندی لیاقت یافته اید .
💠 نفس هایتان در این ماه تسبیح و خوابتان عبادت و عملتان پذیرفته و دعایتان مستجاب است . بنابراین ، با نیت های صادق و دل های پاکیزه از خدا بخواهید که شما را برای روزه این ماه و تلاوت کتابش توفیق دهد .
💠 بی شک ، شقی و بدبخت کسی است که در این ماه بزرگ از آمرزش الهی محروم بماند . با گرسنگی و تشنگی خویش در این ماه ، گرسنگی و تشنگی روز رستاخیز را یاد آرید . به تهی دستان و مسکینانتان کمک کنید . بزرگسالانتان را احترام و خردسالانتان را مورد مهربانی قرار دهید . و به خویشاوندانتان احسان نمایید . زبانتان را حفظ کنید و چشم و گوشتان را بر آنچه نگاه کردن و گوش دادن به آن جایز نیست ببندید . بر یتیمان مردم ترحم و مهربانی کنید تا ایتامتان مورد ترحم و مهربانی دیگران قرار گیرند .
💠 از گناهانتان به سوی خدا #توبه آرید و دست هایتان را در اوقات نماز به درگاهش به #دعا بلند کنید ، زیرا اوقات نماز برترین ساعات است . خدای عزوجل در اوقات یاد شده به بندگان خویش با مهربانی می نگرد . اگر آنها با او مناجات کنند جوابشان دهد و اگر او را صدا زنند لبیکشان گوید و اگر او را بخوانند دعایشان را اجابت کند .
💠 ای مردم ! شما در بند اعمال بد خویشید ، پس با استغفارتان خود را برهانید . پشت هایتان از بار گناهانتان سنگین است . پس با طولانی کردن سجده ها آنها راسبک کنید . بدانید که خدای تبارک و تعالی به عزت خویش قسم یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را شکنجه ندهد و آنان را در روز رستاخیز با آتش نترساند .
📚 صدوق، عیون أخبار الرضا، ج۱، ص۲۹۵
🆔 @islam_history
📌 خطبه شعبانیه (2)
💠 ای مردم ! هر کس در این ماه #مومن #روزه داری را #افطار دهد ، پاداشش نزد خدا ثواب آزاد کردن برده ای و آمرزش گناهان گذشته اوست .
🔰گفته شد : ای #رسول_خدا ! برخی از ما بر افطاری دادن قادر نیست . پس آن جناب فرمودند : آتش را از خود دور کنید هر چند با نیمی از خرما ، آتش را از خود دور کنید هر چند با جرعه ای آب .
💠 ای مردم ! از میان شما هر کس در این ماه خلقش را نیکو گرداند ، روزی که قدم ها بلغزند او بر صراط بگذرد و هر کس در این ماه کار را بر فرمانبران و خدمتکاران خویش سبک کند ، خداوند حساب او را سبک گرداند . هر کس در این ماه شر خویش را از دیگران باز دارد ، خداوند در روز ملاقات ، غضب خویش را از او بازدارد ، و هر کس در این ماه یتیمی را گرامی بدارد ، خداوند در روز ملاقات او راگرامی خواهد داشت . هر کس در این ماه به خویشاوندان خویش احسان کند ، خداوند در روز ملاقات ، او را با رحمت خود مورد احسان قرار دهد . هر کس دراین ماه از خویشاوندان خود پیوند خویشی بگسلد ، خداوند در روز ملاقات ، رحمت خویش را از او ببرد .
💠 هر کس در این ماه نمازی مستحبی به جای آورد ، خداوند آزادی از آتش را برای او ثبت کند ، و هر کس در این ماه عمل واجبی را انجام دهد ، پاداش او ثواب کسی است که هفتاد واجب را در ماه های دیگر به جای آورد . هر کس در این ماه بر من زیاد درود و #صلوات بفرستد ، خداوند روزی که موازین سبک است ، میزان اعمال وی را سنگین گرداند . و هر کس در این ماه آیه ای از #قرآن تلاوت کند ، پاداش او ثواب کسی است که قرآن را در ماه های دیگر ختم نماید .
💠 ای مردم ! به درستی که در این ماه درهای #بهشت باز است ، پس از پروردگار خویش بخواهید که آنها را به رویتان نبندد ، و درهای #جهنم بسته است ، پس از او بخواهید آنها را به رویتان باز نکند ، و شیاطین زندانی اند ، پس از او بخواهید که آنها را بر شما مسلط نسازد .
🔰 #امیرالمومنین علیه السلام می گوید : در این هنگام من بلند شده و عرض کردم : یا رسول الله ! برترین اعمال در این ماه چیست ؟ آن جناب فرمودند : یا ابا الحسن ! برترین اعمال در این ماه ، خود داری و پرهیز از گناهان است . »
🆔 @islam_history
👌 خوشا به حال کسانی که ماه #رمضان را درک می کنند!
💠 قَالَ النَّبِیُّ صلّی الله علیه و آله: مَا مِنْ لَيْلَةٍ إِلَّا وَ مَلَكُ الْمَوْتِ يُنَادِي: يَا أَهْلَ الْقُبُورِ، لِمَنْ تَغْبِطُونَ الْيَوْمَ وَ قَدْ عَايَنْتُمْ هَوْلَ الْمُطَّلِعِ؟ فَيَقُولُ الْمَوْتَى: إِنَّمَا نَغْبِطُ الْمُؤْمِنِينَ فِي مَسَاجِدِهِمْ ، لِأَنَّهُمْ يُصَلُّونَ وَ لَا نُصَلِّي ، وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَ لَا نُزَكِّي ، وَ يَصُومُونَ شَهْرَ رَمَضَانَ وَ لَا نَصُومُ ، وَ يَتَصَدَّقُونَ بِمَا فَضَلَ عَنْ عِيَالِهِمْ وَ نَحْنُ لَا نَتَصَدَّق.
📚 إرشاد القلوب، ج1، ص53
🌺 #رسول_خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
💠 شبى نيست مگر آن که #فرشته مرگ این گونه مردگان را ندا می کند: ای ساکنین قبرستان ، شما ترس مرگ(یا ترس ورود به قبر) را شهود کردید ، هم اکنون به چه کسی غبطه می خورید؟ پس مردگان چنین می گویند:
👈 ما به افراد #مومن در محلّ عبادتشان غبطه می خوریم ، زيرا ايشان #نماز می خوانند و ما نمی توانیم نماز بخوانیم ، آنها زكات ميدهند و ما نمی توانیم زکات بدهیم، آنها در #ماه_رمضان روزه مي گيرند و ما نمی توانیم #روزه بگيريم، آنها از زيادى مالشان صدقه مي دهند و ما نمی توانیم #صدقه دهیم.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
📌 در #ماه_رمضان بلند همت باشیم...
📖 روزي حضرت رسول صلي الله عليه و آله در مسافرت به شخصي برخورد و ميهمان او شد. آن شخص پذيرايي شاياني از حضرت كرد. هنگام حركت، آن جناب فرمود: «چنانچه خواسته اي از ما داشته باشي از خداوند درخواست مي كنيم تو را به آرزويت برساند.» عرض كرد: از خداوند بخواهيد به من شتري بدهد كه اسباب و لوازم زندگي ام را بر آن حمل كنم و چند گوسفند بدهد كه از شير آنها استفاده كنم. #پيامبر آنچه مرد خواست برايش از خدا تقاضا كرد، آن گاه رو به اصحاب كرد و فرمود: «اي كاش همت اين مرد نيز مانند پیر زن #بني_اسرائيل بلند بود و از ما مي خواست كه خير دنيا و آخرت را برايش بخواهيم».
💠 اصحاب عرض كردند: داستان پيرزن بني اسرائيل چگونه بود؟ آن جناب فرمود:« ... حضرت موسي از هركس محل قبر #يوسف را جويا شد، اظهار بي اطلاعي مي كرد. به آن جناب خبر دادند كه پیرزني ادعا دارد كه مي داند قبر يوسف در كجاست. حضرت دستور داد او را احضار كنند. فرستاده موسي نزد پيرزن آمد و او را نزد موسي فرا خواند. زن گفت: به حضرت موسي عرض كنيد اگر به علم من احتياج پيدا كرده، او بايد نزد من بيايد؛ زيرا ارزش دانش چنين اقتضايي دارد. چون پيغام پيرزن را به موسي رساندند، تصديق كرد و از همت عالي و نظر بلند او در شگفت ماند. موسي نزد آن زن آمد و محل قبر يوسف را پرسيد. پيرزن گفت: يا موسي! علم، قيمت دارد. من سال هاست اين مطلب را در سينه خود پنهان كرده ام. در صورتي براي شما آشكارش مي كنم كه سه حاجت مرا برآوري. حضرت فرمود: حاجت هاي خود را بگو.
💠 پيرزن گفت: اول آنكه جوان شوم؛ دوم به #ازدواج شما درآيم؛ سوم در آخرت هم، افتخار همسري شما را داشته باشم.
حضرت موسي از بلندهمتي اين زن، كه با خواسته خود، سعادت دنيا و آخرت را جمع كرد متعجب شد و از خداوند درخواست كرد كه هر سه حاجت وي را برآورده سازد. پس چنين شد.... .
زن، محل قبر را به حضرت موسي نشان داد. موسي تابوت را بيرون آورد و آن را در شش فرسخي #بيت_المقدس، در محلي كه معروف به خليل القدس است، روبه روي قبر #يعقوب و در كنار قبر حضرت ابراهيم عليه السلام دفن كرد.»
📚 بحارالانوار، ج 87، باب 24، ص 281.
🆔 @islam_history
📌 در این مسابقه از بقیه جا نمانیم...
✍ #امام_حسن علیه السلام:
🔸إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهْرَ رَمَضانَ مِضْماراً لِخَلْقِهِ، فَيَسْتَبِقُونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إِلي مَرْضاتِهِ، فَسَبَقَ قَوْمٌ فَفَازُوا، وَقَصَّرَ آخَرُونَ فَخابُوا
🔸خداوند متعال ماه #رمضان را براي بندگان خود ميدان مسابقه قرار داد. پس عدّه اي در آن ماه با #اطاعت و #عبادت به سعادت و خوشنودي الهي از يكديگر سبقت خواهند گرفت و گروهي از روي بي توجّهي و سهل انگاري خسارت و ضرر مي نمايند.
📚 من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۵۱۱.
🌙 حلول #ماه_رمضان مبارک باد.
🆔 @islam_history
💠 از حضرت صاحب الامر علیه السلام منقول است که آن حضرت به شیعیان خود نوشتند که در هر شب ماه #رمضان دعای افتتاح را بخوانند که دعای این ماه را ملائکه میشنوند و برای صاحب آن #استغفار میکنند.
📚 زادالمعاد، ص۸۶.
🆔 @islam_history
👈 من همان قرآنی هستم که آن را وا نهادند...
🆔 @islam_history
📌 بدعت نماز تراویح
🔰از جمله مسائلی که #عمر تشریع کرد و در مقابل نصّ، اجتهاد نمود، #نماز_تراویح است. زیرا این نوع نماز را پیامبر صلی الله علیه و آله نیاورده و در زمان #ابوبکر نیز سابقه نداشت.
🔰خداوند متعال اجتماع را برای ادای نماز مستحبی به جز #نماز باران نخواسته است و تنها نمازهای واجب است که بر جماعت خواندن آن، بسیار تأکید شده است.
🔰پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نمازهای مستحبّی ماه #رمضان را فرادی به جای می آورد، و مردم را نیز تشویق می نمود که آن را به جماعت نخوانند.
در زمان ابوبکر نیز تا هنگامی که وی از دنیا رفت، اوضاع چنین بود و بعد از به خلافت رسیدن عمربن خطاب در سال اوّل خلافتش نیز وضع بر همین منوال بود؛ تا آن که وی در ماه رمضان سال چهاردهم هجری با گروهی از صحابه وارد مسجد شد و دید که مردم نمازهای مستحبی به جای می آورند، ولی عدّه ای در حال قیام، جمعی در حال رکوع، دسته ای در حال سجده و گروهی نیز نشسته بودند و جماعتی هم تسبیح می گفتند یا #قرآن تلاوت می کردند...
🔰عمر از دیدن این منظره ناخشنود شد، لذا تصمیم گرفت آن را سامان دهد. از همین رو برای آنان نماز تراویح را در اوایل شب های ماه رمضان قرار داد و اعلان عمومی کرد که همه در آن شرکت کنند. سپس به شهرها و کشورها بخشنامه کرد، و در #مدینه دو نفر را قرار داد تا #امام جماعت در نماز تراویح باشند: یکی، برای مردان و دیگری، برای زنان...».
❗️آن گاه عمر گفت: این بدعت خوبی است!
📚 اجتهاد در مقابل نصّ، ص۲۵۴ـ۲۵۵.
📚 #صحیح_بخاری، ج۲، ص۲۵۲.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
📌 مرگ را برایم وصف کن
💠 شخصی به #امیرالمومنین علیه السلام عرض کرد: «مرگ را برایم وصف کن!»
💠 حضرت فرمود: «با مرد آگاهی روبرو شدهاید. مرگ یکی از سه امری است که بر آدمی وارد میشود:
👈 یا نوید به نعمتهای جاودان است و یا خبری است به عذاب همیشگی؛ و یا اندوهگین نمودن و ترسانیدن است، و کار شخص «محتضر» مبهم میباشد، زیرا نمیداند جزء کدامیک از این سه گروه خواهد بود؛
1️⃣ امّا انسانی که دوستدار و مطیع ما باشد، به نعمتهای جاودان نوید داده شده،
2️⃣ و دشمنانی که با ما سر ستیز دارند، عذاب ابدی در پیش خواهند داشت
3️⃣ و امّا آن کس که وضعش معلوم نیست و نمیداند سرانجامش چه خواهد شد، مؤمنی است که به زیان خود زیاده روی نموده و مشخص نیست سرانجامش به کجا خواهد کشید، خبر مبهم و ترسناکی به او میرسد، ولی خداوند هرگز او را با دشمنان ما برابر نخواهد کرد، و به شفاعت ما او را از #جهنّم بیرون میآورد، پس کار نیک انجام دهید و از خدا اطاعت کنید و [به صرف #ولایت ما برای عذاب نشدن] تکیه نکنید و سزای گناه را از طرف خدا ناچیز مشمارید! زیرا شفاعت شامل حال «مسرفین» نخواهد شد، مگر بعد از سیصدهزار سال!
📙 معانی الأخبار، ص288
🆔 @islam_history
✍️ #عايشه مي گويد:
🔰بر هيچ زني آن قدر حسد نورزيدم كه بر #خديجه حسد ورزيدم، او را درك نكردم و قبل از ازدواج من با #رسول_خدا از دنيا رفته بود، ولي حسدم به اين سبب بود كه رسول خدا صلي الله عليه وآله او را بيشتر ياد مي كرد و خداوند او را به خانه اي بهشتي از طلا و درّ و ياقوت بشارت داده بود و هر گاه گوسفندي را ذبح مي نمود براي دوستان خديجه هديه مي فرستاد.
📚 صحيح البخاري، ج ۳ ص ۱۳۸۸.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 #حسادت #عایشه
✍ عایشه میگوید:
🔰 هر گاه #رسول_خدا يادي از #خديجه مي كرد بهترين ستايش ها را از وي مي كرد، يك روز ناراحت شدم و گفتم: چقدر از يك زن بي دندان ياد مي كني؟ خدا بهتر از او را به تو داده است❗️
💠 فرمود: خداوند بهتر از او نصيبم نفرمودهاست، وقتي كه همه مردم از من رويگردان بودند او به من #ايمان آورد، و تصديقم كرد وقتي كه ديگران مرا تكذيب كردند، مال و ثروتش را در اختيارم گذاشت وقتي كه ديگران محرومم كردند، خداوند از او به من فرزندي داد وقتي كه از ديگر زنان محروم بودم.
📚 مسند أحمد بن حنبل، ج ۶ ص ۱۱۷.
🆔 @islam_history
◾#پیامبر خدا صلی الله علیه واله خطاب به همسرشان #حضرت_خدیجه سلام الله علیها فرمودند:
👈«یا خدیجة انّ اللّه عزّ و جلّ لیباهی بکِ کرام ملائکته کلُّ یومٍ مرارا»
#خدیجه! خداوند عز و جل روزی چندین بار به عظمت تو در نزد ملائکه مقربش مباهات میکند.
📚 عوالم العلوم، ج11، ص41.
🏴 دهم ماه #رمضان روز رحلت ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد.
🆔 @islam_history
📌 حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔰آن حضرت نخستين همسر #پيامبر صلى الله عليه و آله بود، و تا #خديجه علیها السلام زنده بود نبى گرامى #اسلام صلى الله عليه و آله همسرى اختيار نفرمود.
🔰سبقت به اسلام و خدمات او به پيامبر صلى الله عليه و آله زياده از آن است كه ذكر شود. در فضيلت آن حضرت همين بس كه والده مكرمه حضرت صديقه طاهره عليها السلام است ، و همه فرزاندان پيامبر صلى الله عليه و آله به ايشان منتهى مى شوند.
🔰آن حضرت هنگام رحلت چند وصيت به پيامبر صلى الله عليه و آله نمودند، و با آن همه فداكارى و انفاق مال ، به پيامبر صلى الله عليه و آله عرض كردند: "يا #رسول_الله ، مرا ببخشيد كه در حق شما كوتاهى كردم". پيامبر صلى الله عليه و آله : "حاشا و كلا! من از شما تقصيرى نديدم ، بلكه منتهاى سعى و كوشش خود را در حق من نمودى . شما در خانه من زحمات زيادى را متحمل شدى . اموالت را در راه خدا بذل و بخشش نمودى".
🔰آنگاه خديجه عليها السلام عرض كرد: يا رسول الله ، شما را وصيت مى كنم به اين دختر و به حضرت #فاطمه عليها السلام اشاره نمود اين دختر بعد از من يتيم و غريب است. كسى از زنهاى #قريش او را اذيت نكند. كسى به صورت او لطمه اى نزند، به روى او داد نزند و مكروهى نبيند.
🔰آن حضرت اولين زنى است كه پيامبر صلى الله عليه و آله را تصديق نمود، و اول زنى است كه در #مكه با #رسول_خدا صلى الله عليه و آله #نماز جماعت خواند، و اول زنى است كه #ايمان خود را در مكه در ميان مشركين اظهار نمود، و اول زنى است كه در مقابل دشمن از رسول خدا صلى الله عليه و آله دفاع نمود و تمام اموال خود را به پيامبر صلى الله عليه و آله بخشيد، و اول زنى است كه ايمانش با قبول #ولايت #اميرالمومنين عليه السلام به درجه كمال رسيد.
🔰روزى پيامبر صلى الله عليه و آله خديجه عليها السلام را خواست و در كنار خود نشانيد و فرمود: اين #جبرئيل است و مى گويد: براى اسلام شروطى است كه عبارتند از: اقرار به يگانگى خداوند متعال ، اقرار به رسالت رسولان ، اقرار به معاد و اصول اين شريعت و احكام آن ، اطاعت از اولى الامر و ائمه طاهرين از فرزندان او يكى بعد از ديگرى با برائت از دشمنان ايشان .
🔰خديجه عليها السلام به هه آنها اقرار نمود و ائمه طاهرين به خصوص #اميرالمؤمنين عليه السلام را تصديق كرد. پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: هو مولاك و مولى المؤمنين و امامهم بعدى : يعنى "على مولاى تو و مولاى مؤ منان بعد از من و امام ايشان است" آنگاه از خديجه عليها السلام در قبول ولايت اميرالمومنين عليه السلام عهد مؤكد گرفت. سپس رسول خدا (صلى الله عليه و آله ) يك يك از اصول و فروع دين حتى آداب وضو و نماز و #روزه و حج و جهاد و صله رحم و واجبات و محرمات را بيان فرمود.
🔰سپس پيامبر صلى الله عليه و آله دست خود را بالاى اميرالمؤمنين نهاد و خديجه عليها السلام دست خود را بالاى دست رسول خدا صلى الله عليه و آله و به اين ترتيب با اميرالمؤمنين عليه السلام بيعت نمود.
📚 فيض العلام، ص٢٧.
📚 شجره طوبى، ج٢، ص٢٣٤.
📚 #بحارالانوار، ج١٨، ص٢٣٢ و ج٦٥ ص٣٩٢.
🆔 @islam_history
❓ آیا #ماه_رمضان سال بعد را درک خواهیم کرد؟
💠 عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ الْبَرْقِيِّ قَالَ: حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ جَدِّهِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله: مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ ، فَأَيُّكُمْ يَثِقُ بِبُلُوغِ شَهْرِ رَمَضَانٍ قَابِلٍ؟ صُومُوهُ صِيَامَ مَنْ يَرَى أَنَّهُ لَا يَصُومُ بَعْدَهُ أَبَداً ، فَكَمْ مِنْ صَائِمٍ لَهُ عَاماً أَوَّلَ أَمْسَى عَامَكُمْ هَذَا فِي الْقَبْرِ مَدْفُوناً ، وَ أَصْبَحَ فِي التُّرَابِ وَحِيداً فَرِيداً !
🔹حضرت مجتبی علیه السلام از #رسول_خدا صلّی الله علیه و آله نقل می کند که فرمود:
🔸کسی که در ماه #رمضان آمرزیده نشود، امیدی به آمرزش او تا سال بعد نیست. کدام یک از شما مطمئن است که ماه رمضان سال آینده را درک می کند؟ پس همچون کسی روزه بگیرید که ابداً روزه سال بعد را درک نخواهد کرد. پس چه بسیار #روزه دارانی که یک سال را برای روزه داری در اختیار داشته اند، امّا امسال در قبر مدفون اند و در تنهایی، سر بر خاک نهاده اند.
📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ص117.
🆔 @islam_history
📌 ابوحمزه ثمالی
🔰ثابت بن دینار ثُمالی، مشهور به #ابوحمزه_ثمالی، راوی، محدّث و مفسر امامی قرن دوم و از اصحاب #امام_سجاد، #امام_باقر و امام_صادق علیهم السلام بود.
🔰ابوحمزه دعایی از امام #زین_العابدین علیه السلام نقل کرده است که در سحرهای ماه #رمضان خوانده میشود و به دعای ابوحمزه ثمالی مشهور است.
🔰#فضل_بن_شاذان از #امام_رضا علیه السلام روایت کرده است که ابوحمزه در زمان خود مانند #سلمان در زمانش و در روایتی دیگر مانند #لقمان در زمانش بوده است.
🔰از آثار او میتوان به کتاب هایی چون: تفسیرالقرآن، کتاب النوادر، رسالة الحقوق عن علی بن الحسین علیهما السلام، اشاره کرد.
📚 الامالی (شیخ صدوق)، ص۳۶۸-۳۷۵.
📚 من لایحضره الفقیه، ج ۲، ص۳۷۶-۳۸۱.
📚 مصباح المتهجد، ص۵۸۲-۶۰۴.
📚 بررسی سبکشناسانه دعای ابوحمزه ثمالی، ۱۳۹۴ش، ص ۱۱۵.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 دعای مجیر
این دعا در بین دعاها از جایگاه بلندى برخوردار است و از حضرت رسول صلى الله علیه و آله #روایت شده و دعایى است که #جبرئیل براى آن حضرت هنگامى که در مقام #ابراهیم مشغول نماز بودند آورد و کفعمى در «بلد الامین» و «مصباح» این #دعا را ذکر نموده و در حاشیه آن به فضیلت آن اشاره کرده، از جمله اینکه هر که این دعا را در «ایام البیض» [روزهاى سیزدهم و چهارهم و پانزدهم] ماه #رمضان بخواند گناهش آمرزیده میشود، هرچند به عدد دانههاى باران و برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد. و خواندن آن براى شفاى بیمار و اداى دین و بىنیازى و توانگرى و رفع غم و اندوه سودمند است.
📚 مفاتیح الجنان.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 مثل #امام_حسن علیه السلام
🔰#حسن بن #علي عليهما السلام گوسفندي داشت که موجب خرسندي ايشان بود.
🔰روزي ديد که پاي اين حيوان شکسته است، به غلام فرمودند: چه کسي پاي او را شکسته است؟ غلام گفت من.
💠 سوال کرد: چرا؟ گفت چون مي خواستم شما را غمگين بسازم.
👈 امام حسن عليه السلام فرمود: اما من تو را خوشحال مي کنم، در راه خداوند متعال آزاد شدي.
📚 الخوارزمي، مقتل الحسين عليه السلام، ج۱، ص۱۸۵.
🆔 @islam_history
📌 چرا امامت از نسل امام حسن علیه السلام ادامه پیدا نکرد؟
1⃣ مفضل می گوید: به #امام_صادق علیه السلام عرض کردم چه شد که امامت در فرزندان #امام_حسین علیه السلام قرار گرفت و فرزندان #امام_حسن علیه السلام #امام نشدند با این که هر دو پسر پیامبر صلی الله علیه و آله و نواده او و سرور جوانان اهل بهشتند.
💠 فرمود #موسى و #هارون علیهماالسلام هر دو #پیامبر و رسول و برادر بودند خداوند نبوت را در نژاد هارون قرار داد نه موسى! هیچ کس نمى تواند بگوید چرا چنین کرد امامت همان خلافت خدا است کسى نمیتواند بگوید چرا خداوند در فرزندان امام حسین علیه السلام قرار داد و بفرزندان امام حسن علیه السلام نداد زیرا در کار خود حکیم است از او نمی توان پرسید چرا چنین کردى. مردم مورد بازخواست قرار میگیرند در کارهاى خود.
📚 #بحارالانوار، جلد 63،ص 66.
2⃣ از آن جایی که حضرت #امام_باقر علیه السلام حاصل #ازدواج #امام_سجاد علیه السلام و #فاطمه دختر امام حسن علیه السلام است؛ در نتیجه نسل امامت به طور مشترک از حسنین علیهماالسلام ادامه پیدا کرد. مؤید این سخن، عبارتی است در زیارتنامه #حضرت_معصومه سلام الله علیها که خطاب به حضرت عرضه می داریم:... السلام علیک یا بنت الحسن و الحسین ...
🆔 @islam_history
🌅 بشارت به موعود آخرین در کلام امام مجتبی علیه السلام...
امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند :
💠 آیا نمی دانید که هر یک از ما امامان بیعت با طغیانگر زمان برگردنش نهاده می شود ، مگر #قائم ما که عیسی فرزند مریم پشت سر او نماز می گزارد ...
خداوند او را از نظرها پنهان ...و عمرش را در دوران غیبتش طولانی می گرداند ؛ آنگاه او را با قدرت خود به صورت جوانی که کمتر از چهل سال داشته باشد ، آشکار می سازد . تا بدانند خداوند بر همه چیز تواناست.
📚بحارالانوار ۱۳۲/۵۱
🆔 @islam_history
📌 قتل عايشه
🔰در شب هفدهم ماه #رمضان در سال ۵۸ ه در #مدينه ، عايشه دختر #ابوبكر به دست #معاويه كشته شد، و به سزاى اعمالش رسيد.
🔰پيامبر صلى الله عليه و آله دوست داشت تا زنده است مرگ و دفن عايشه را ببيند.
🔰 #ابن_ابى_الحديد مى گويد: اگر خليفه دوم به جاى #على عليه السلام بود هر آينه عايشه را قطعه قطعه مى كرد.
🔰معاويه چون خواست براى پسرش #يزيد از مردم بيعت بگيرد، #عايشه انكار آن كرد و معاويه را تهديد كرد و گفت: برادرم محمد را كشتى ، و براى يزيد بيعت مى گيرى؟ معاويه ترسيد كه مبادا او ايجاد فتنه كند. لذا در خانه خود چاهى كند و آن را پر از آهك كرد و فرش قيمتى بر روى آن پهن نمود و عايشه را وقت #نماز عشا به خانه خود خواندم وقتى عايشه وارد شد، معاويه او را به نشستن بر آن تخت تعارف كرد. همين كه روى آنشست ، فرو رفت و به چاه افتاد و هلاك شد. معاويه در چاه چندين نيزه مسموم تعبيه كرده بود و هنگامى كه عايشه در چاه افتاد فورا كار او ساخته شد.
🔰عايشه در زمان حيات پيامبر صلى الله عليه و آله با آن حضرت رفتار نامناسبى داشت، همچنین با #اميرالمومنين عليه السلام و حضرت صديقه عليها السلام و همسران پيامبر صلى الله عليه و آله رفتارهاى زشت و كينه توزانه اى روا داشت، واقعه #جمل و كشته شدن حدود بيست هزار نفر از مسلمين به خاطر فتنه او از كارهاى معروف اوست.
🔰وقتى #حضرت_زهرا عليها السلام به #شهادت رسيد، همسران #رسول_خدا صلى الله عليه و آله براى سر سلامتى اميرالمؤمنين آمدند جز عايشه كه اظهار مريضى كرد و سخنى گفت كه دلالت بر خوشحالى او داشت.
🔰از مشخص ترين نشانه هاى بغض و كينه او نسبت به اميرالمؤمنين عليه السلام اين بود كه غلامش را "عبد الرحمن" نام نهاد و گفت : اين نام گذارى را به خاطر محبتم به قاتل #على_بن_ابى_طالب يعنى عبد الرحمن بن ملجم انجامد دادم.
منابع
📚 مستدرك سفينه البحار، ج۵، ص٢١٤.
📚 شرح #نهج_البلاغه ابن ابى الحديد، ج١٧ ص٢٥٤.و ج۹، ص۱۹۸.
📚 مسند احمد، #صحيح_بخارى ، صحيح نسائى ، السيره الحلبيه ، صحيح مسلم باب الغيره من كتاب العشره .
📚 رياحين الشريعه، ج٢، ص٣٥٧.
🆔 @islam_history
💠 اوصاف #عایشه از پیامبر صلی الله علیه و آله
🆔 @islam_history