📢 پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
🔹️حضرت آیتالله خامنهای در پیامی با سپاسگزاری از همه نامزدها و فعالان عرصهی انتخابات بر استفاده رئیسجمهور منتخب از ظرفیتهای فراوان کشور برای آسایش مردم و پیشرفت کشور، در ادامهی راه شهید رئیسی تأکید کردند.
✏️ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
✏️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمد لله ربّ العالمین والصلاة والسلام علی سیدنا محمدٍ و آله الطاهرین سیما بقیّة الله روحی فداه.
خدای عزیز و رحیم را سپاس که با اراده و توفیق او ملت بزرگ ایران توانست پس از مصیبت سنگین فقدان رئیس جمهور شهید، در مدت کوتاه قانونی، صحنهی انتخابات ریاست جمهوری را سامان دهد و در دو جمعهی پیاپی، انتخاباتی آزاد و شفاف برگزار کند و از میان چند نامزد، با اکثریت آراء رئیس جمهور کشور را برگزیند.
✏️ مسئولان محترم برگزاری انتخابات، با شتاب لازم و امانت کامل، وظائف خود را انجام دادند، و مردم عزیز، با احساس مسئولیت به میدان آمدند و صحنهئی گرم و پرشور آفریدند و صندوقهای انتخاباتی را در دو مرحله با بیش از ۵۵ میلیون رأی انباشتند.
✏️ این حرکت بزرگ در رویاروئی با غوغای دستسازِ تحریم انتخابات، که دشمنان ملت ایران برای القای ناامیدی و بُنبست به راه انداخته بودند، کاری درخشان و فراموش نشدنی است و همهی نامزدهای محترم و همهی کسانی که برای پیروزیِ هر یک از آنان، هفتهها تلاش شبانهروزی کردند در افتخار و ثواب آن شریکند.
✏️ اکنون ملت ایران رئیس جمهور خود را انتخاب کرده است. اینجانب با تبریک به ملت و به رئیس جمهور منتخب و به همهی فعالان این صحنهی حساس مخصوصاً جوانان پرشور ستادهای انتخاباتی نامزدها، همگان را به همکاری و نیکاندیشی برای پیشرفت و عزت روزافزون کشور توصیه میکنم. شایسته است رفتارهای رقابتی دوران انتخابات به هنجارهای رفاقتی تبدیل شود و هر کس در حدّ توان خود برای آبادانی مادی و معنوی کشور تلاش کند.
✏️ به جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب نیز توصیه میکنم با توکل به خداوند رحمان به افقهای بلند و روشن چشم بدوزند و در ادامهی راه شهید رئیسی از ظرفیتهای فراوان کشور بویژه منابع انسانیِ جوان و انقلابی و مؤمن، برای آسایش مردم و پیشرفت کشور بیشترین بهره را ببرند.
✏️ بار دیگر جبههی سپاس بر درگاه حضرت حق میگذارم و به حضرت بقیة الله اعظم روحی فداه درود و سلام میفرستم و یاد شهیدان والامقام و امام بزرگوار شهیدان را گرامی میدارم و از همهی نامزدهای محترم و فعالان عرصهی انتخابات که در این برههی حساس نقشآفرینی کردند، و نیز رسانهی ملی و حافظان امنیت کشور و دستگاههای اجرای انتخابات سپاسگزاری میکنم.
سیّدعلی خامنهای🌺
۱۴۰۳/۴/۱۶
💻 farsi.khamenei.ir
انتخابات و مسیر پیشِ رو
اساس انقلاب اسلامی امام خمینی بر اقامه معرفت توحیدی و تجسم عملی قرآن کریم است. از این رو هر واقعهای را باید با نگاه قرآنی تحلیل نمود و انتخابات نیز از این رویکرد مستثنا نیست. لذا نکاتی عرض میشود:
1️⃣ آنچه از آن ضربه خوردیم را دوباره مرتکب نشویم. جبهه انقلاب بارها و بارها از عدم وحدت ضربه خورده است. فارغ از اینکه در انتخابات باید آقایان وحدت میکردند اما هماکنون نیز مسیر ادامه دارد و وحدت یکی از ضروریات جبهه انقلاب است. لذا اینک از تخریب و تحلیلهای تخیلی دست برداریم.
2️⃣ قاعده شکر: اگر شکر محقق شود، ازدیاد در نفس ما و در نعمتها نیز محقق میگردد. ما شاکر نبودیم و نعمت رئیسی از ما سلب شد. همین الان نیز آنچه هست را شاکر باشیم تا نعمتهای موجود سلب نشود. این شکر باید شکر عملی باشد و نه زبانی بهگونهای که در تاروپود وجود ما حسّ شکر از خداوند جاری باشد.
3️⃣ یکی از علل عدم پیروزی جبهه انقلاب در انتخابات، این بود که خود را در موضع مدافع وضع موجود قرار داد و طرف دیگر، خود را در موضع منتقد وضع موجود. حال آنکه اساساً این ما هستیم که در موضع منتقد و مخالف و معترض باید باشیم نه آنها. حداقل ۳۲ سال قدرت قوه مجریه در دست آنها بود ضمن آنکه ارکان سیستم اقتصادی و مالی و علمی نیز در اختیار آنها بود. ما هستیم که باید معترض و اپوزیسیون باشیم و در راه تحقق مطالبات امام خامنهای (که هیچکدامش محقق نشدند) نسبت به وضع موجود معترض باشیم.
4️⃣ جبهه انقلاب از مباحث اجتماعی دچار خسران عظیمی شد. اینکه در دو سه سال اخیر و تحت نظارت و مدیریت دولت و مجلس انقلابی، بیشترین حجم کنسرتها و موسیقیهای خیابانی و بیحجابیها محقق شد، برکت را از انقلابیون گرفت و موجب شد رأی آنها ریزش کند. با اینکه آنها در زمینه اقامه شعائر دینی کوتاهی کردند اما طرف مقابل، آنها را به طالبانیسم متهم کرد و از همین راه، جذب رأی نمود. لذا انقلابیون دچار خسرالدنیا و الاخره شدند زیرا نه رضایت خداوند را کسب کردند و نه رضایت توده مردم را. لذا در تحقق احکام الهی باید انقلابی و بدون تعارف باشیم.
5️⃣ بسیاری از وقایع ناگوار هست که درونش نعمتهای فراوانی است و ما از آن بیخبریم. وَعَسىٰ أَن تَكرَهوا شَيئًا وَهُوَ خَيرٌ لَكُم. چه بسا هست که چیزی را اکراه داریم اما خیر ما در آن است. امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند: ما مِن بَلِيّةٍ إلّا و للّهِ فيها نِعمَةٌ تُحيطُ بِها؛ هيچ بلايى نيست مگر آن كه نعمتى از خداوند، آن را در ميان گرفته است. خضر نبی کشتی را سوراخ کرد اما موسی از حکمت آن خبر نداشت و به وی اعتراض نمود و بعداً حکمت اقداماتِ خضر نبی آشکار شد. لذا مبتنی بر سوره کهف، باید استطاعت صبر داشته باشیم.
6️⃣ فتنهها افزایش مییابد و خداوند درحال غربال کردن مومنین است تا خبیث و طیب از هم تمییز داده شده و جدا شوند. لذا از فتنهها نهراسیم و این افتوخیزها ما را از راه حق بازندارد. قاعده تمییز در قرآن را فراموش نکنیم: لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَىٰ بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعًا فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ (37 انفال)
7️⃣ وعده حتمی خداوند این است که حکومت در زمین به افرادی خواهد رسید که اهل ایمان و عمل صالح باشند. وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ. وعده حتمی خداوند این است که جامعه هجری محقق خواهد شد و بساط شرک و ظلم برچیده میشود. این قله نزدیک است و لذا با قدرت باید ادامه دهیم.
8️⃣ یکی دیگر از علل عدم پیروزی جبهه انقلاب، عدم تفقه در آیات الهی و ضعف در نگاه به مبانی نظری قرآنی است. در سه لایه معرفتی توهم، تفهم و تفقه، جناب پزشکیان در لایه توهم است و جناب جلیلی در لایه تفهم. اما جامعه اسلامی نیازمند رئیس جمهوری در لایه تفقه است. لذا تمام تلاش خود را به کار گیریم تا تفقه در آیات الهی را پیگیری نموده و با نظریهپردازی قرآنی در افقهای درازمدت تمدنی، راه را برای تشنگان معرفت توحیدی هموار نماییم. آحاد ما موظف به تدبر و تفقه در آیات هستیم. لذا از همین امروز با امید بیشتر پیش به سوی جامعه هجری و تمدن نوین اسلامی. انشاءالله.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی🌺
@tasbit1444
🔴نتایج انتخابات در آذربایجانشرقی:
🔹پزشکیان: یک میلیون و ۶۷۲ هزار و ۱۹۳ رای
🔹جلیلی: ۲۹۱ هزار و ۵۵۹ رای
🔹میزان مشارکت: ۶۲.۲۲ درصد
فقط اختلاف در این استان: 1,380,634 رأی
🔴کل اختلاف: 2,846,224 رأی
کانال سرباز جنگ رسانه#احمد_نوایی👇
➺@ahmad_navaei [عضویت]
#ارسالی_شما💔
سلام آقای نوایی عزیز، با این نتیجه انتخابات صد درصد مطمئن شدم. تا الان فقط به مادرم و پدرم و خانومم گفتم و الان بزارید به شما هم بگم:
ملت ایران در حق شهید رییسی عزیز قدر نشناسی کردند، قدر کارها و بیخوابیها و غصه خوردنای شهید رییسی رو ندونستن، همش مسخره کردن، ناهار خوردی، آخوند شیش کلاسه و... تا اینکه خداوند تصمیم گرفت که سید ابراهیم و یارانش رو بگیره از مردم ایران. زمانی که حادثه بالگرد پیش آمد و خبر شهادت اعلام شد، من به دلم برای آینده ایران بد افتاد و مطمئن بودم که دکتر جلیلی رای نمیاره. مگر میشود خداوند شهید رییسی رو از ملت قدر نشناس بگیره باز یکی مثل شهید زنده سعید جلیلی رای بیاره؟
ملتی که قدر زحمات خادم خودشون شهید رییسی رو ندونند باید اسیر سکولاریسم باشند تا وقتی همه از ته دل توبه کنند و جامعه رو برای فرج اقا آماده کنند.
⭕️ تبیین بدون نقد یعنی باخت!
❌ اشتباه محاسباتی دوستان این بود که اگر مردم به #شهید_رییسی «دل» دادهاند لابد به ادامه #دولت_رییسی هم «رأی» میدهند. غافل از این که بین دل تا رأی فاصلهایست که آن را «نقد» پر میکند. سیاستهای فرهنگی اقتصادی دولت رییسی باید نقد صریح و منصفانه میشد. اما موضع نقد به دست رقیب افتاد.
💢 همه تمرکز دوستان بر این بود که ‹برنامه› ارایه کنند. در حالی که «تبیین» برنامهها، بدون «نقد» کارنامهها، وضعیت حکومت، دولتهای گذشته و جریانهای قدرت، ناقص است. نقد لیبرالیسم اجتماعی و نئولیبرالیسم اقتصادی در دولت سیزدهم هم واجب بود، هم قطعا مقبولیت دوستان را بالاتر میبرد.
https://twitter.com/haerizadeh_h/status/1809545664084218002?t=GmNQ5NIGJ7B9iqTquEiSYA&s=19
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@haerizadeh_h
⚡️ چند جمله با دوستان مبلغ در ماه محرم ۱۴۴۶
👌ماه محرم ۱۴۴۶ در حالی فرا رسیده است؛ که مردم ایران بیش از ایام گذشته با مشکلات اقتصادی و غیر اقتصادی دسته و پنجه نرم می کنند و به گمان این حقیر راه حلی هم برای حل این مشکلات غیر از رجوع همه جانبه به آیات و روایات وجود ندارد.
👌 به دوستان عزیز خودم توصیه می کنم: در ایام ماه محرم و صفر ۱۴۴۶ فرصت گفتگو با مردم را مغتنم بشمارند و درباره راه حل های دینی مرتبط با حل مشکلات اقتصادی، طبی، آموزشی و تربیتی و... با مردم سخن بگویند. درباره واگذاری زمین رایگان به مستأجر ها و زوج های جوان (طبق نظریه احیای موات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم)، درباره ایده مترقی مردمی کردن اداره معادن و اداره غیرمتمرکز آنها، درباره ایده بسیار مترقی ساخت بازارهای رایگان و تهیه محل کسب برای فقراء و اقشار متوسط، درباره مزایای انتخاب مشاغل برتر، درباره مزایای خانه های حیاط دار نسبت به آپارتمان های معیوب، درباره مزایای طب اسلامی و اصلاح الگوی تغذیه در کاهش بیماری های عصبی، گوارشی ، درباره مزایای کتب درسی جدید و آموزش در مدارس جدید و... با مردم عزیز ایران سخن بگویید و طعم کارآمدی دین را به ذائقه آنها بچشانید. (گفتمان سازی مقدمه تحقق است!)
👌 مهمترین توصیه پیامبر به مبلغان دین، گفتگو بر اساس ظرفیت ها و نیازهای مردم است و نباید فرصت بی بدیل محرم و صفر را با کلی گویی های دینی از دست داد. بسیاری از مشکلات مردم و حاکمیت با ترویج نظریه های فقهی و اعتقاد واقعی به جامعیت اسلام حل و فصل می شود. چهل کتاب مرتبط با تبلیغ دینی مبتنی بر فقه نظام را از آدرس زیر دریافت کنید.
https://eitaa.com/olgou4/5734
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - محرم فرصتی برای تبلیغ فقه نظام - شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳ - قم
#محرم
#تبلیغ_فقه_نظام
#کارشناسی_امید_آفرین_الگوی_پیشرفت
https://eitaa.com/olgou4
📝 #یادداشت_هفته | مأموریت اساسی دولت چهاردهم
👈 مسئولان چگونه میتوانند با بهبود وضعیّت اقتصاد کشور، امید را تقویت کنند؟
🔹 امید و اعتماد مردم؛ بزرگترین سرمایه
🔸 «احیای اعتماد و امید در مردم، بهویژه در جوانها»؛ این موضوع سرفصل مهمّی بود که رهبر معظّم انقلاب، در نخستین دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، خطاب به ایشان مطرح کردند. ایشان، در توضیح این مسئله، امید و اعتماد مردم را «بزرگترین سرمایه برای دولت» دانستند و تأکید کردند: «مسئلهی احیای اعتماد مردم و امید مردم هم بسیار چیز مهمّی است؛ چون اعتماد مردم بزرگترین سرمایهی دولت است. مردم وقتی به شما اعتماد کردند و امید به شما داشتند، با شما راه میآیند و کمکتان میکنند؛ این بزرگترین سرمایه است برای دولت که بتواند اعتماد مردم را جلب کند که البتّه این متأسّفانه یک مقداری آسیب دیده و بایستی ترمیم کنید این را و راهکارش هم این است که حرف و عمل مسئولین یکی باشد.»۱۴۰۰/۰۶/۰۶
👈 امّا چرا حضرت آیتاللّه خامنهای اینچنین بر مسئلهی «امید و اعتماد مردم» اصرار دارند و خطاب به رئیسجمهور و دولتمردان بر ضرورت ترمیم و بهسازی آن تأکید میکنند؟
🔹 امید؛ پیشران حرکت مردم و جامعه
🔸 اوّلین موضوع این است که «امید بزرگترین قوّهی محرّکهی انسان است. امید به پیروزی، امید به پیشرفت و امید به موفّقیّت، هر انسانی را به حرکت وادار میکند.»۱۳۷۶/۰۷/۲۴ و در نقطهی مقابل، «اگر شما بخواهید هر انسان فعّال و سرزنده و شادابی از حرکت بیفتد، کافی است او را ناامید کنید. اگر ناامید کردید، دستهای فعّال سست خواهد شد، زانوان فعّال و استوار به لرزه خواهد افتاد.»۱۳۷۶/۰۷/۲۴ لذا «امید موجب میشود انسان تلاش و حرکت کند، پیش ببرد، مبارزه کند و زنده بماند.»۱۳۷۴/۱۰/۱۷ و «یک ملّت با امید میتواند به پیش برود. یک سرباز در جبههی جنگ، فقط با امید میتواند بجنگد. اگر امید را از او گرفتند، همه چیز را از او گرفتهاند.»۱۳۷۵/۰۵/۳۰ و چنانچه یأس و ناامیدی در ملّتی نهادینه شود، «اگر مردم ناامید شدند، اعتماد خودشان را از دست دادند، متزلزل شدند، شکست قطعی است. ... این امید را باید زنده نگه داشت. عامل اصلی پیروزی، در صحنه بودن مردم است؛ عامل در صحنه بودن مردم، امید و اطمینان آنها است.»۱۳۸۹/۰۶/۲۵ در سطح ملّی هم «ملّتی که از آیندهی خود مأیوس باشد، ملّتی که خود را تحقیر کند، پیشرفت نخواهد کرد.»۱۳۷۸/۰۷/۰۹
🔹 تحریم و تحریف؛ دو بال مهمّ دشمن در جنگ ترکیبی
🔸 از سوی دیگر، امروز ایران اسلامی با توطئهی «جنگ ترکیبی» از سوی دشمنانش روبهرو است؛ جنگی پیچیده و همهجانبه. در این نبرد سنگین، دشمن «امید» را هدف گرفته است: «در جنگ ترکیبی، حملهی نظامی نیست امّا حمله به باورهای دینی و سیاسی است؛ حملهی دشمن به باورهای دینی و باورهای سیاسی است. ... وسوسه میکنند، حقایق را دگرگون نشان میدهند؛ هدفشان سست کردن ارادهی ملّت است، هدفشان خاموش کردن امیدها است، میخواهند شعلهی امید را در دل جوانان ما خاموش کنند، جوان را مأیوس کنند. یأس یعنی بنبست؛ وقتی که جوان از پیشرفت مأیوس شد، از آینده مأیوس شد، احساس بنبست میکند؛ از کسی که احساس بنبست میکند، نمیشود توقّع داشت درست کار کند.»۱۴۰۲/۰۱/۰۱
🔸 و «در جنگ ترکیبی، دشمن از رسانه استفاده میکند، از عامل فرهنگی استفاده میکند، از عامل امنیّتی استفاده میکند، از نفوذ استفاده میکند، از عامل اقتصادی استفاده میکند؛ از همهی این عوامل استفاده میکند برای اینکه ملّت را در محاصره قرار بدهد، برای اینکه ملّت را دچار یأس کند.»۱۴۰۲/۰۱/۰۱
🔸 در این راستا، دشمن با تمام توان دو ابزار مهمّ «تحریم» و «تحریف» را علیه ملّت ایران به کار گرفته است: «به موازات تحریم، یک جریان تحریف هم هست؛ در کنارش یک جریان تحریف هست؛ تحریف حقایق، واژگون نشان دادن واقعیّات؛ چه واقعیّات کشور ما، چه واقعیّات مرتبط با کشور ما.»۱۳۹۹/۰۵/۱۰
🔸 تحریم هرچند «اقتصاد ملّی» و «معیشت عمومی مردم» را تحت فشار قرار داده، امّا تحریف نیز به عنوان لبهی دیگر این قیچی «نشاط و تحرّک و امید مردم» را هدف گرفته است: «اوضاع را بد جلوه میدهند، با صدها زبان، با صدها وسیله. اگر نقطهی قوّتی در کشور باشد که مطلقاً انکار میکنند؛ یا به سکوت برگزار میکنند یا انکار میکنند. خب، کارهای خوبی در کشور دارد انجام میگیرد؛ مطلقاً [حتّی] یکی از اینها در تبلیغات خارجی دشمنان ما منعکس نیست. نقطهی ضعفی اگر وجود داشته باشد، آن را ده برابر میکنند، گاهی صد برابر میکنند که این نقطهی ضعف را بزرگ کنند؛ برای چیست؟ برای این است که روحیهی مردم تضعیف بشود؛ امید مردم، بخصوص امید جوانها؛ چون وقتی امیدوار باشند، تحرّک جوانها تحرّک فوقالعاده است، جوانها پیشتازند، پیشرانند؛ اگر چنانچه امید از آنها گرفته شد، متوقّف میشوند.» ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
🔰 ادامه👇
📝 ادامه #یادداشت_هفته
🔹 غلبه بر یک دهه عقبماندگی اقتصادی
🔸 در این میان، مسئولیّتهای مهمّی بر دوش کارگزاران نظام و مشخّصاً قوّهی مجریه و، در رأس آن، رئیسجمهور قرار دارد. حقیقت این است که «ما در دههی ۹۰ به دلایل مختلف یک عقبماندگی و بهاصطلاح تعطیل نسبی مسائل اقتصادی داشتیم. ... ما یک دهه عقبماندگی داریم و شاخصهای منفی زیاد داریم که آمار متقن مراکز رسمی است؛ یعنی اینها ادّعا نیست. شاخصها، شاخصهای منفی است در بخشهای مهمّی.»۱۴۰۱/۱۱/۱۰ و امروز سرریز این عقبماندگی در عرصهی اقتصاد، نتیجهی سوء خود را در زندگی و معیشت مردم نمایان کرده است: «ما امروز در مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم؛ فرض کنید مسئلهی تورّم، مسئلهی گرانی بعضی از اجناس، معیشت مردم بخصوص طبقات ضعیف، مشکلات بانکها، مشکلات مالیّاتی و امثال اینها؛ خب اینها مشکلات ما است.»۱۴۰۰/۱۰/۱۹ «در زمینهی مسائل اقتصادی، خب الان مشکلاتی در کشور وجود دارد: تورّم بالا یکی از اساسیترین مشکلات است؛ کسری بودجه هست؛ معیشتِ مردمِ کمدرآمد هست، که اینها مشکلات مهم است؛ کاهش ارزش پول ملّی هست، که این یکی از آن چیزهایی است که انسان واقعاً خجالتزده میشود از این قضیّه؛ کاهش قدرت خرید مردم هست؛ مشکلات فضای کسبوکار هست.»۱۴۰۰/۰۶/۰۶
🔸 نتیجه اینکه «متأسّفانه امروز وضع معیشت مردم خوب نیست؛ این غصّهی بزرگی است برای ما. گرانیها زیاد است.»۱۳۹۹/۱۲/۱۵ مشکلات اقتصادی و معیشتی زمینه و بستری برای پیشبرد جنگ روانی و توطئهی تحریف را به دشمنان ایران اسلامی داده تا از این طریق، توطئهی یأسپراکنی و از بین بردن امید را با قدرتِ هرچه بیشتر دنبال کنند؛ لذا یک عرصهی بسیار مهم برای بهبود و تقویت امید و اعتماد ملّت تمرکز جدّی مسئولان کشور و، در رأس آنان، رئیسجمهور بر حلّ مسئلهی اقتصاد و بهبود وضعیّت معیشت عمومی مردم است. بنابراین، «اقتصاد باید اولویّت همهی اعضا و بخشهای دولت باشد.»۱۳۹۶/۰۶/۰۴ البتّه انقلاب اسلامی در عرصهی حلّ مشکلات اقتصادی با بنبستی روبهرو نیست. راهحلّ اساسی غلبه بر این عقبماندگی اقتصادی، دستیابی کشور به رشد اقتصادی مناسب است: «جبران این عقبماندگی کار آسانی نیست؛ این طبعاً محتاج یک رشد مستمرّ پیدرپی اقتصادی است. ... برای همین است که ما در برنامهی هفتم توسعه، اولویّت اصلی برنامه را گذاشتیم "پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت" ... و رشد اقتصادی را متوسّط هشت درصد در سیاستهای برنامهی هفتم قرار دادیم.»۱۴۰۱/۱۱/۱۰ و چنانچه توان داخلی کشور و مردم در جهت تقویت تولید ملّی فعّال شود، میتوان به رشد اقتصادی مناسب دست یافت و بر مشکلات اقتصادی همچون توّرم غلبه کرد: «ما کِی میتوانیم این رشد سریع و مستمر را به دست بیاوریم؟ آن وقتی که با کمک و هدایت مردم بتوانیم تولید را افزایش بدهیم. ... ما توانایی زیادی داریم، میتوانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم. اگر از توانایی ملّت در قضیّهی اقتصاد استفاده بشود، وضع معیشت مردم حتماً بهتر خواهد شد، وضع تورّم حتماً بهتر خواهد شد.»۱۴۰۲/۰۱/۰۱
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🔰 تصویری از آیتالله سیدجواد خامنهای در کنار فرزندش آیتالله سیدعلی خامنهای
📜 khl.ink/khat | #قاب_ماندگار
.
♻️ روسای جمهور چند درصد آرای واجدین شرایط را کسب کردهاند
#أخبار«انقلاب اسلامی» 👇 عضوشوید
╭┅───────────┅╮
🆔 @enqelabeeslami
╰┅───────────┅╯
۱۴ تیر ۱۴۰۳
آسیب شناسی انتخابات
یوسف عزیزی، دکتری سیاستگذاری عمومی-دولتی از دانشگاه ویرجینیاتک
دکتر یوسف عزیزی به مسئله سواد رسانهای و نقش آن در نحوه رأیدهی مردم پرداخته و سپس با اشاره به شکل گیری مسئله دوقطبی در انتخاباتها، ضمن تمیز میان دوقطبیهای صحیح از دوقطبیهای کاذب، پیامدهای آن را بررسی نموده است.
وی همچنین ضمن توجه به جایگاه و اختیارات ریاست جمهوری، نسبت به دادن وعده های خارج از چارچوب اختیارات ریاست جمهوری، توسط کاندیداها و پیامدهای آن سخن به میان آورده است. با توجه به رفتن انتخابات به دور دوم، به بخش هایی از نکات مهم این ویدئو اشاره می کنیم.
یوسف عزیزی در باب سواد رسانه ای گفت که حالت ایده آل این است که مردم اطلاعات کافی و تحلیل دقیق نسبت به شرایط داشته و آگاهانه در انتخابات شرکت کنند. ولی این حالت ایده آل در دموکراسی های پیشرفته هم وجود ندارد و بسیاری از کشورهای غربی هم با مسئله اکانت های فیک و قلابی و تولید اخبار جعلی دست و پنجه نرم می کنند. امروزه بسیاری از مردم اخبار خود را از فضای مجازی گرفته و رسانه های جریان اصلی، مرجعیت خود را از دست داده اند. این مسئله در ایران به مراتب شدیدتر است و شاهد پمپاژ اخبار غلط برای انحراف افکار عمومی توسط فضای مجازی و رسانه های فارسی زبان خارج از کشور هستیم. وی در ادامه ضمن اشاره به مسئله نظرسنجی ها، اشاره داشت که نظر سنجی ها در ایام انتخابات، اهمیت ویژه ای پیدا کرده، اما بعضا نتایج نظرسنجی هایی منتشر می شود که روش و اصول آن چندان مشخص نیست و به گمانه زنی و نظرسازی بیشتر شباهت دارد تا نظرسنجی. این نظرسازی در روزهای آخر منتهی به انتخابات به رای مردم جهت می دهد، چرا که برخی از مردم همواره دوست دارند که طرف برنده باشند و با نگاه به نظرسنجی ها به کسی رای می دهند که در نظرسنجی ها بالاتر است.
این دانش آموخته دکتری سیاست گذاری عمومی در ادامه با اشاره به دوقطبی شدن فضای انتخابات، بیان داشت که ایجاد دوقطبی های کاذب و احساسی کردن فضا و القای این مسئله که به طور مثال اگر فلانی رای بیاورد کار مملکت تمام می شود، از جمله مسائلی است که در رسانه ها بدان دامن زده می شود و اینجا نقش سواد رسانه برای مردم اهمیت پیدا می کند که این اخبار را راستی آزمایی کرده و اسیر فضاهای احساسی نشوند. برای این که هر انتخاباتی شورانگیز باشد، قاعدتا می بایست فضا دوقطبی یا چند قطبی شود. اگر این دوقطبی ها حول سیاست های اقتصادی، اجتماعی و نحوه حکمرانی باشد، مطلوب است و می تواند تاثیر مثبت در رای دهی مردم داشته باشد. ولی متاسفانه بسیاری از این مسائل مهم کشور، حتی وارد فضای انتخابات و مناظرات نمی شود و کاندیداها به آنها نمی پردازند. بلکه با تخریب و رقیب هراسی، تلاش می کنند که آرا سلبی رقیب خود را فعال نموده و از آن طریق به سبد رای خود اضافه نمایند. وی البته میان تخریب و انتقاد تمیز قائل شده و بیان داشت که کاندیداها می توانند نسبت به برنامه های یکدیگر نقد داشته باشند، اما نباید با تخریب و بعضا مقایسه های غلط، وجهه کشور را نزد افکار عمومی جهانی تضعیف نمایند.
وی در انتها، ضمن اشاره به دادن وعده توسط کاندیداها، بیان داشت که رئیس جمهور ذیل قانون اساسی کار کرده و اختیارات محدود دارد و نباید اینگونه تلقی کرد که رئیس جمهور همه کاره است. بلکه می بایست در هماهنگی با سایر قوا و مبتنی بر اسناد بالادستی عمل نماید. لذا وقتی وعده هایی داده می شود که در حوزه اختیارات رئیس جمهور نیست و یا بر اساس واقعیات موجود کشور امکان تحقق ندارد، موجب دلزدگی مردم نسبت به حاکمیت می شود.
https://www.qudsonline.ir/news/998027
@yousofazizi23
انتخابات به وضوح نشان داد که ما از دوگانه موهومی به نام اصلاحطلبی-اصولگرایی خیلی وقت است رد شدهایم. نمیدانم چطور میتوان نامگذاری کرد شرایط جدید را. حتی دو نیرو نداریم. شبکهای از افراد مهم و نیروهای پیرامونی هستند بدون مانیفست مشخص و صرفا بدنبال کسب قدرت.
@yousofazizi23