💠 حدیث روز💠
💎 توصیهای اخلاقی از أمیر بیان
🔻امام على علیهالسلام:
اِقبَل عُذرَ أخيكَ، فَإِن لَم يَكُن لَهُ عُذرٌ فَالتَمِس لَهُ عُذرا
❇️ عذر برادرت را بپذير و اگر عذرى ندارد، برايش عذر بتراش.
📚 تحف العقول: ص 112
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
❇️ وحدت در کلام آیت الله مصباح یزدی
اما در برابر معاندین و یا کسانی که آن چنان تحت تاثیر تبلیغات اینان قرار گرفتهاند که یقین کردهاند که مذهبشان حق و مذهب شیعه باطل است، چه وظیفهای داریم؟ اگر ما در بیان حق و اثبات بطلان مذاهبِ باطل، کوتاهی کنیم به خدا، به پیغمبر صلی الله علیه و آله، به انسانیت، به شهدا، به گذشتگان و به آیندگان خیانت کردهایم. در این صورت ما هم عملا جزء شیاطینی شدهایم که راه حق را مسدود میکنند.
بنابراین ما دو وظیفه داریم؛ یک وظیفه، وظیفه علمی است که باید در فضای علمی و تحقیقی مبانی تشیع را اثبات کنیم؛ چون معتقدیم اسلام حقیقی تشیع است و آنچه که اهلبیت علیهم السلام پذیرفته و عمل کردهاند همان چیزی است که پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمودهاند. وظیفه دوم رفتار مناسب داشتن است. پرخاشگری، بیادبی، بیاحترامی کردن کار صحیحی نیست. این کارها باعث میشود که هدف ما به تأخیر بیافتد یا نقض شود. این راهی است که شیطان به انسان نشان میدهد و او گمان میکند که چنین رفتاری شجاعت است.
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
کانال رسمی استاد جواد حیدری
🦋چشم_به_راه🦋 ⁉️ درمورد علائم ظهور و بیماری کرونا کدام گزینه صحیح است؟ الف) تط
برنده ی این برنامه :
خانم زهره رمضانی از برخوار
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش:
معنای عبارت «قاصم الجبارین» چیست؟ آیا منشأ روائی دارد؟
✍️ پاسخ:
◽️یکی از جملاتی که این روزها با شهادت سردار سرافزار سپاه اسلام، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بسیار دیده و شنیده می شود، جمله زیبای «بسم الله قاصم الجبارین» است.
◽️ آنچه از زبان حضرات معصومین علیهم السلام در ادعیه و مناجاتها آمده این تعبیر است: «وَالْحَمْدُ لِلّهِ قاِصمِ الجَّبارینَ مُبیرِ الظّالِمینَ»؛ یعنی ستایش خدای را که درهم شکننده سرکشان و نابودکننده ستمکاران است.
◽️این عبارت در دعای افتتاح آمده و امام صادق (علیه السلام) میفرماید: پیامبر اسلام (ص) این دعا را در ماه مبارک رمضان میخواند و مشابه عبارت فوق در دعاهای دیگری نیز وجود دارد.
◽️البته توجه شود که عباراتی چون:
«بسم الله قاسم الجبارین»
«بسم الله القاصم الجبارین»
از لحاظ ادبیات عرب، اشتباه است و عبارت صحیح
«بسم الله قاصم الجبارین» است.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬| سخنان کمتر شنیدهشده حاج قاسم درباره رهبر معظم انقلاب
@javadheidari110
🔸آیا خانه حضرت زهرا سلام الله علیها درب نداشته است؟
🔺شواهد تاریخی مبنی بر وجود درب در خانه های پیش از صدر اسلام
برخی در فضای رسانه مطرح کرده اند که خانه حضرت زهرا سلام الله علیها «درب» نداشته است؛ این شخص حداقل به «کشف الآیات» قرآن مراجعه کند تا بداند در این کتاب آسمانی چندین مرتبه تعبیر «باب» به کار رفته است؛ به عنوان مثال می توان به آیاتی همچون «وادخلوا الباب سجداً» در جریان بنی اسرائیل (آیه ۵۸ سوره بقره)، «وَاسْتَبَقَا الْبَابَ وَقَدَّتْ قَمِیصَهُ مِنْ دُبُرٍوَأَلْفَیَا سَیِّدَهَا لَدَى الْبَابِ» (آیه ۲۵ سوره یوسف)و «غَلَّقَتِ الْأَبْوَابَ وَقَالَتْ هَیْتَ لَکَ» (آیه ۲۳ سوره یوسف) در قصه زلیخا و حضرت یوسف(ع)، «یا بنی لا تدخلوا من باب واحد» (آیه ۶۷ سوره یوسف) در داستان حضرت یعقوب و فرزندانش، «لَها سَبْعَهُ أَبْوابٍ» (آیه ۴۴ سوره حجر) راجع به درهای جهنم، «جَنَّاتِ عَدْنٍ مُفَتَّحَهً لَهُمُ الْأَبْوابُ» (آیه ۵۰ سوره ص) راجع به درهای بهشت، «لِبُیُوتِهِمْ أَبْواباً وَ سُرُراً عَلَیْها یَتَّکِؤُنَ» (آیه ۳۴ سوره زخرف) راجع به خانه های بهشتی، «حَتَّىٰ إِذَا جَاءُوهَا وَفُتِحَتْ أَبْوَابُهَا» (آیه ۷۳ سوره زمر) راجع به کشیدن گناهکاران به سوی جهنم، اشاره کرد.
آیا در همه این موارد و نمونه های قرآنی مراد از «باب» پرده بوده که آن را کنار بزنند؟ آیا در داستان زلیخا و حضرت یوسف علی نبینا وآله و علیه السلام که در قرآن آمده «غَلَّقَتِ الْأَبْوَابَ وَقَالَتْ هَیْتَ لَکَ»، یعنی زلیخا هر چه پرده بود، انداخت؟ آیا در آیه شریفه «لَها سَبْعَهُ أَبْوابٍ» که راجع به درهای جهنم است، یعنی جهنم هفت تا پرده دارد؟
هر کس می خواهد حرفی بزند باید ابتدا مطالعه ای هم داشته باشد، چراکه اساساً در دوران گذشته «درب» وجود داشته است؛ افزون بر این مورخان شیعه و سنی می گویند حضرت علی بن ابی طالب سلام الله علیهما درب قلعه خیبر را با یک دست از جا کنده و ۴۰ ذراع، یعنی ۲۰ متر آن طرف تر پرتاب کردند؛ آیا این یک پرده بوده که ۴۰ نفر آن را کنار می زدند؟ چیزی نگوییم که وقتی کسی آن را دید خنده اش بگیرد و بگوید فلان شخص چقدر بی سواد و بی اطلاع است!
یا این که خانه کعبه از ابتدا که توسط حضرت ابراهیم علیه السلام ساخته شد، «درب» نداشت و پرده داشت؟ از قدیم رسم بوده برای این که روستاها، آبادی ها و شهرها از دستبرد راهزنان و دشمنان در امان باشند دور آن دیوار می کشیدند و آن را «سور» یا «دژ» می نامیدند؛ آیا این «سور» یا دیوار بزرگ «درب» نداشته و برایش پرده می گذاشتند؟ یعنی آن افراد برای در امان بودن از دست دشمن دیوارهای بزرگی را می ساختند و سپس برایش پرده می گذاشتند؟ پر واضح است که «درب» می گذاشتند و برای حفاظت از شهر خود افراد و محافظانی را می گماردند.
ضمن اینکه مرحوم فیض در کتاب نوادر الاخبار: ص ۱۸۳ می گوید: «فاختبئت فاطمه علیها السلام وراء الباب فدفعها عمر حتی ضغطها بین الباب و الحائط».
🔺شواهد تاریخی مبنی بر وجود مسمار در سازه های چوبی پیش از صدر اسلام
نکته بعدی این است که گفته شده در آن زمان «میخ» وجود نداشته است؛ نکته ای که باید بدان دقت کرد این است که نباید گمان شود «میخ» در آن زمان حتما باید فلزی بوده باشد، زیرا ممکن است جنس میخ ها تفاوت داشته باشد، چرا که حلقه اتصال دو تخته یا دو چوب در آن زمان «چسب» نبوده، بلکه «میخ» بوده است.
آیا حضرت نوح علی نبینا وآله و علیه السلام کشتی خودشان را با چسب ساختند؟ خوب حتماً میخ هایی وجود داشته است که با آن چوب ها را به یکدیگر متصل کنند؛ حال ممکن است این میخ ها از جنس چوب و تخته بوده باشد؛ یا ممکن است عده ای مدعی شوند که درب خانه ها در آن زمان از جنس «سعف» یعنی شاخه های درخت خرما بوده است؛ اگر همین موضوع را هم قبول کنیم، باز هم اگر عکس این شاخه ها را مشاهده کنیم درمی یابیم که سیخ های خطرناکی دارد که اگر یک دانه از آنها به بدن کسی اصابت کند او را مجروح می کند.
ضمن اینکه ابن نجار و قسطلانی دو تن از علمای اهل سنت معتقدند حضرت علی چهارچوب و لنگه های در را با میخ به هم وصل کرده بود و می گویند: «ما عمل علی بن ابی طالب مصراعی داره الا بالمسار»(علی بن ابی طالب علیه السلام دو لنگه در خانه خویش را جز با مسمار نساخت). الدر الثمینه: ص ۲۰۵ و المواهب اللدنیه: ج ۳، ص ۴۰۹٫
از نظر تاریخی و از نظر تفسیری و حدیثی، این سخن که در آن زمان «میخ» وجود نداشته، حرفِ مطابق با مبانی و مصادر نیست، بلکه زاییده کم اطلاعی است؛ به قول مرحوم آقای فلسفی، برخی افراد خوب حرف می زنند، اما حرف خوب نمی زنند؛ افراد برای خوب حرف زدن و حرف خوب زدن باید تخصص لازم را داشته باشند.
🔹بیانات حضرت آیت الله نجم الدین طبسی در گفتگو با خبرگزاری رسا - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
🆔 @javadheidari110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️
🌤
☀️
پرســـ❓ــش
⁉️ آیا کرونا همان مرگ سفید در روایات به عنوان نشانههای ظهور بیان شده است؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے زیدعزه
🛑 مقدمه
برای رسیدن به پاسخ، برخی روایاتی که اشاره به مرگ سفید دارد را بیان میکنیم.
1⃣ ابنسیرین روایتی نقل میکند: «لا يخرجالمهدي حتى يقتل من كلّ تسعة سبعة»؛ «مهدی خروج نمی کند مگر اینکه از هر نه نفر، هفت نفر کشته شوند»
📚 کتاب الفتن، ج1،ص333
❌این روایت در منابع اهل سنت ذکر شده و کلام معصوم نیست پس اعتباری ندارد.
2⃣ برخی از این روایت چنین برداشت کردهاند که حتما در آستانهی ظهور مرگ فراوانی جهان را فرامیگیرد، امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمودند:« لَا يَكُونُ هَذَا الْأَمْرُ حَتَّى يَذْهَبَ ثلث [ثُلُثَا] النَّاسِ فَقِيلَ لَهُ إِذَا ذَهَبَ ثلث [ثُلُثَا] النَّاسِ فَمَا يَبْقَى فَقَالَ ع أَ مَا تَرْضَوْنَ أَنْ تَكُونُوا الثُّلُثَ الْبَاقِيَ»؛ «امر ظهور اتفاق نمی افتد مگر اینکه یک سوم مردم از بین بروند. به حضرت گفتند: پس با این حال دیگر چه چیزی باقی می ماند؟ فرمود: آیا دوست ندارید جزء یک سوم باقی باقی باشید؟»
📚(كمال الدين و تمام النعمة، ج2، ص: 656)
❌ در این روایت شریفه، صحبتی از «مرگ» نبوده و تعبیر «حتی یذهب» به کار رفته است.
✅ وقتی روایات دیگر این باب را کنار هم قرار میدهیم به این نتیجه میرسیم که: منظور از «یذهب»، خروج از دین و غربال شدن خوبان از بدان مییباشد و نه «مرگ و این روایت هیچ اشارهای به مرگ ندارد»
3⃣ در منابع شیعی و سنی؛ صحبت از «مرگ سفید» به میان آمده و گفته شده است: «مهدی ظهور نمی کند مگر اینکه تعداد زیادی به مرگ سفید از دنیا بروند.
از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده است « بَيْنَ يَدَيِ الْقَائِمِ مَوْتٌ أَحْمَرُ وَ مَوْتٌ أَبْيَضُ وَ جَرَادٌ فِي حِينِهِ وَ جَرَادٌ فِي غَيْرِ حِينِهِ كَأَلْوَانِ الدَّمِ فَأَمَّا الْمَوْتُ الْأَحْمَرُ فَالسَّيْفُ وَ أَمَّا الْمَوْتُ الْأَبْيَضُ فَالطَّاعُون»؛ «هنگام ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، مرگ سرخ و مرگ سفیدی پیش می آید که مرگ سرخ، شمشیر منظور است و مرگ سفید، طاعون»
📚الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج2، ص372
در رابطه با این روایت چند نکته عرض کنم
❌سند این روایت ضعیف است
❌روایت میفرماید، مرگ سرخ و سفید را مربوط به «بین یدی القائم» یعنی هنگام ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف رخ میدهد نه قبل از ظهور.
❌روایت علاوه بر اینکه ضعف سند دارد هیچ دلالتی بر این مطلب ندارد که این مرگ در آستانهی ظهور اتفاق افتد.
❌پس با توجه به مطالبی که بیان شد، روشن می شود: روایات، هیچ گونه دلالتی بر اینکه در آستانهی ظهور، مرگ سفیدی شیوع پیدا میکند، وجود ندارد و علاوه بر ضعف سندی، بر شیوع مرگ سفید «حین ظهور» دلالت دارد و نه «قبل ظهور»
✅ بعد از بحث از سند و دلالت روایات باید عرض کنم : مرگ سفید در روایت، طاعون معرفی شده است و نه چیز دیگری. پس هیچ ارتباطی با کرونا و ویروس دیگری ندارد.
♻️نتیجه اینکه
از جامعهی مهدوی و علوی انتظار میرود
همانگونه که با تبعیت از پزشکان، از ورود ویروس به جسم چشمپوشی میکنند، با تبعیت از مراجع معظم تقلید و علمای ربانی نیز اجازهی نفوذ ویروسهای مخرب اعتقادی را به ذهن خویش ندهند.
#عقائد
#امامت
#شبهات_مهدویت
#برنامهی_رادیوئی_چشمبهراه
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️
⏰زنگ بیداری👇
https://eitaa.com/joinchat/2786918448C6bafa932ef
☀️
🌤
☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️
#دفن_شبانه (1)
✍️جواد حیدری
🌑آیا می دانستید، قبل از دفن شبانه ی صدیقه ی شهیده، زهرای مرضیه، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله هم شبانه دفن شدند؟
🌐دفن بدن مطهر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، سه روز بعد از شهادت ایشان آن هم شبانه،توسط علی علیه السلام، ازحوادث تلخی است که درکتب روایی و تاریخی حتی ازمنابع اهل سنت ذکرشده است. (طبقات الکبری ابن سعد،ج/2 ص78 ؛مسند احمد،ج6 /ص274،242؛سنن بیهقی،ج3 /ص409 ؛السیرة النبویةابن کثیر،ج4 /ص538.؛ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید،ج13/صص37،38.)
و چقدر تلخ؛ پیکر مطهر رسول خدا با سه روز تاخیر و آن هم شبانه دفن شد تا خلافت غصب شود. چگونه می توانند دم از جانشینی رسول خدا بزنند؟
همان هایی که به پیکر پیامبر بی حرمتی کردند، به جگر گوشه ی آن رسول نیز جسارت کردند.
لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم و اللعنة الابدیة علی أعداء الله الی یوم لقاء الله
#فاطمیه
#دفن_شبانه
#سقیفه
#غصب
کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110