#حکم_شرعی
موضوع:حرمت و چرایی حرمت شراب
آشامیدن شراب حرام ودر بعضی از اخبار بزرگترین گناه شمرده شده است (و اگر کسی آن را حلال بداند در صورتی که ملتفت باشد که لازمه حلال دانستن آن، تکذیب خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم میباشد کافر است .از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت شده است که فرمودند: شراب ریشه بدیها و منشأ گناهان است و کسی که شراب میخورد، عقل خود را از دست میدهد و در آن موقع خدا را نمیشناسد و از هیچ گناهی باک ندارد و احترام هیچ کس را نگه نمیدارد و حق ّ خویشان نزدیک را رعایت نمیکند و از زشتیهای آشکار رو نمیگرداند و روح ایمان و خدا شناسی از بدن او بیرون میرود و روح ناقص خبیثی که از رحمت خدا دور است در او میماند و خدا و فرشتگان و پیغمبران و مؤمنین، او را لعنت میکنند و تا چهل روز نماز او قبول نمیشود و روز قیامت روی او سیاه است و زبان از دهانش بیرون میآید و آب دهان او به سینهاش میریزد و فریاد تشنگی او بلند است.
پی نوشت:
رساله مراجع معظم مسأله ۲۶۳۳
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
⁉️حق توحش چیست؟
🔸 حق توحش: یعنی حق وحشی گری
🍃در واقع سربازان آمریکایی، قبل از انقلاب برای حضورشان در ایران یک مبلغ جدای از حقوقشان دریافت می کردند که به آن #حق_توحش می گفتند. یعنی اگر شما ایرانیان می خواهید ما در کشورتان باشیم چون شما انسان های عقب مانده و وحشی هستید لذا باید حق وحشی گری خود را به ما بدهید.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
سالک عاشق.pdf
1.83M
🔔جدید🔔
📚فایل کتاب " سالک عاشق(شخصیت شناسی و نقدمبانی استاد غفاری).
مولف: مهدی وزنه
💰هزینه دانلود: صلوات بر محمد و آل محمد(ص)
#دانلود_کتاب_سالک_عاشق
💠 حب اهل البیت
#اخلاق_حب_اهل_البیت
مرحوم طيب نسبت به اهل بيت(عليهم السلام) و به خصوص سيدالشهدا(عليه السلام)ارادت زيادى داشت. دسته طيب در روز عاشورا در تهران معروف بود. او به رهبر كبير انقلاب، حضرت امام(رحمه الله)ارادت داشت و در مسايل قيام 15 خرداد هم به حمايت از امام برخاست. متعاقب آن او را گرفتند و به زندان انداختند. رژيم و ساواكىها به او گفتند، اگر يك كلمه بگويى من از خمينى پول گرفتهام كه اين كارها را بكنم تو را آزاد مىكنيم. واقعاً هم اگر مىگفت او را آزاد مىكردند و مثل رفقاى ديگرش به نان و نوا و مقامى هم مىرسيد. اما مرحوم طيب حاضر به اين كار نشد و گفت من اين كار را براى خدا كردم و حاضر نيستم عليه امام چيزى بگويم.سرانجام نيز او را به دار كشيدند و به شهادت رساندند.
بعد از اين جريان، افراد متعددى خواب طيب را ديدند كه وضع بسيار خوبى داشت و داستانهاى متعددى در اين زمينه نقل شد؛ از جمله، فرداى آن روزى كه مرحوم طيب را به شهادت رساندند يكى از دوستان به منزل ما آمد و گفت درباره طيب تفألى به قرآن بزن. من گفتم قرآن كه كتاب تفأل نيست. آن دوست ما اصرار كرد. من قرآن را باز كردم، خدا را شاهد مىگيرم كه اول صفحه كلمه طيب بود و اين آيه شريفه آمد كه: اِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ؛(1) سخنان پاكيزه به سوى او بالا مىرود.
گرچه مرحوم طيب در دورانى از زندگىاش كمبودها و اشكالاتى در اعمال و رفتارش داشت، اما محبت و ارادت او به اهل بيت(عليهم السلام) دستش را گرفت و عاقبتش ختم به خير شد.
از آن طرف نيز كسانى را در همين انقلاب خودمان ديديم كه داراى موقعيتهاى علمى و اجتماعى ممتازى هم بودند، اما به انحراف افتادند و مسايلى در مورد آنها پيش آمد و حرفها و حركتهايى از آنها صادر شد كه هيچ كس باورش نمىشد. اگر رديابى كنيد، ملاحظه خواهيد
كرد كه ريشهاش باز مىگردد به برخى كوتاهىهايى كه در مورد اهل بيت(عليهم السلام)، به ويژه حضرت زهرا(عليها السلام) و سيدالشهدا(عليه سلام) روا داشتند و آنطور كه شايسته آنان بود حق ارادت به اهل بيت(عليهم السلام) را به جا نياوردند.
در هر حال بايد مراقب بود كه اگر انسان زياد گناه كند و ظرف وجودش بيش از حد آلوده گردد، اين خطر وجود دارد كه خداى ناكرده محبت و مودت اهل بيت(عليهم السلام) به كلى از صفحه قلب و دل انسان زايل گردد.
1. فاطر (35)، 10
«برگرفته از کتاب پندهاى امام صادق(عليه السلام) به رهجويان صادق اثر آيتاللّه محمدتقى مصباح يزدی»
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
#پست_پیشگام
#راهپیمایی_سیاسی_یا_عبادی
✴️ پرسش
آیا راهپیمایی هایی مانند 22 بهمن که در حقیقت یک جشن سیاسی است،می تواند منشاء دینی و اجر و ثواب هم داشته باشد؟
🍁🍁🍁
✅ پاسخ
گاهی اوقات جوانان و افراد جویای حقیقت این سوال را می پرسند که آیا حضور در راهپیمایی ها که مربوط به روزگار خودمان و اتفاقات مرتبط با آن است(مانند راهپیمایی 22بهمن) منطبق با دستورات دین و دارای اجر و ثوابی است یا آنکه هر عمل اجر و ثواب داری باید از طرف معصوم مشخص شود؟
در پاسخ باید عرض کنیم که اگر قائل باشیم که ۲۲ بهمن یوم الله است و نیز از جمله شعائر الله است که باید تعظیم و بزرگ داشته شود، می توان به آیاتی از قرآن نیز در این باره اشاره نمود. یعنی از این بابت که قومی ستمگر مانند پهلویان و بهائیان را از صحنه قدرت برکنار کرد می تواند یوم الله باشد زیرا قرآن فرموده است: «وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّه»(1) همچنین می توان آن را چنان که گرامیداشت پیروزی حق بر باطل است، از جمله تعظیم شعائر بشماریم و در این صورت جزء مصادیق این آیه است که فرمود:«ذلِکَ وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَی الْقُلُوب»(2) یعنی و کسانی که نشانه های خدا را بزرگ شمارند، پس در واقع این (کار آنان حاکی) از پارسایی (و خود نگهداری) دلهاست. در تفسیر نمونه گفته شده که «شعائر» جمع «شعیره» به معنی علامت و نشانه است، بنابر این «شعائراللَّه» به معنی «نشانه های پروردگار» است که شامل سر فصلهای آئین الهی و برنامه های کلی و آنچه در نخستین بر خورد با این آئین چشمگیر است. روشن است که با این حال عمومیت مفهوم آیه نسبت به تمام شعائر اسلامی به قوت خود باقی است و هیچگونه دلیلی بر تخصیص آن به خصوص قربانی یا همه مناسک حج وجود ندارد، بخصوص اینکه قرآن در مورد قربانی حج با ذکر کلمه «مِن» که برای «تبعیض» است این حقیقت را گوشزد کرده که قربانی یکی از آن شعائر است، همانگونه که در مورد «صفا و مروه» نیز در آیه ۱۵۸ سوره بقره میخوانیم که «آنهم از شعائر الهی است» (إِنَّ الصَّفا وَ الْمَرْوَةَ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ).
عمل صالح خیلی در قرآن آمده است. برخی از مقدسین میگویند: عمل صالح غسل جمعه، ناخن گرفتن، صدقه، نماز شب از این عبادتهایی است كه كار به كسی ندارد. ما همه اینها را قبول داریم تمام این مستحبات شخصی و فردی و عبادی را قبول داریم اما یك عمل صالح را خدا دست روی آن گذاشته و آن راهپیمایی است.آیه ای در قرآن هست که می فرماید: «ما کانَ لِأَهْلِ الْمَدینَةِ وَ مَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرابِ أَنْ یَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ لا یَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ لا یُصیبُهُمْ ظَمَأٌ وَ لا نَصَبٌ وَ لا مَخْمَصَةٌ فی سَبیلِ اللَّهِ وَ لا یَطَؤُنَ مَوْطِئاً یَغیظُ الْکُفَّارَ وَ لا یَنالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلاً إِلاَّ کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لا یُضیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنینَ (3)؛ یعنی بر ساکنان مدینه و کسانی از عربهای صحرانشین که اطراف آنان هستند سزاوار نیست، که از فرستاده خدا تخلّف ورزند، و بخاطر (حفظ) جانهایشان، از جان او روی برتابند؛ این به خاطر آن است که آنان هیچ تشنگی و رنج، و گرسنگی در راه خدا به آنان نمی رسد و بر هیچ قدمگاهی که کافران را به خشم آورد، گام نمی نهند، و به هیچ هدفی (از ضربه و قتل) از دشمن نمی رسند، مگر اینکه به خاطر آن، کار شایستهای برای آنان نوشته می شود؛ [چرا] که خدا پاداش نیکوکاران را تباه نمی کند.»
معلوم است که عبارت «وَ لا یَطَؤُنَ مَوْطِئاً یَغیظُ الْکُفَّارَ وَ لا یَنالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلاً» از وظایف مسلمانان زمان رسول الله (ص) فقط نیست بلکه یک ویژگی کلی است برای تمام مسلمانان که اگر شرایط آن فراهم شود، بر ضد امپریالیسم و نظام سلطه ظالم بپاخیزند و بجنگند و یا قدمی بردارند که باعث خشم دشمن شود. مسلم است تاکید و تکیه روی مدینه و اطرافش به خاطر آن است که در آن روز کانون اسلام مدینه بود، و الا این حکم نه اختصاصی به مدینه و اطراف آن دارد و نه مخصوص پیامبر ص است. این وظیفه همه مسلمانان در تمام قرون و اعصار است که رهبران خویش را همچون جان خویش، بلکه بیشتر گرامی دارند و در حفظ آنان بکوشند و آنها را در برابر حوادث سخت تنها نگذارند، چرا که خطر برای آنها خطر برای امت است.
نتیجه آنکه این راهپیمایی و حرکت دسته جمعی ۲۲ بهمن آنهم در شرایط خاص کنونی که هم باعث عصبانیت و هم ناامیدی کفار می شود برای آن، پاداش عمل صالح ثبت می شود. آری، راهپیمایی هایی که دشمنان اسلام و مسلمین را عصبانی کند، عمل صالح است. این راهپیمایی ها (به خصوص آنگاه که از طریق وسایل ارتباطی و ماهواره ها منعکس می شود) اگر برای اهداف مقدسی صورت گیرد، نوعی حضور در صحنه، عبادت دسته جمعی و امر به معروف و نهی از منکر عملی و عامل تقویت روحیّه مردم و تهدید دشمن است.بنابراین مؤمنان و مسلمانان باید با این نیت بیرون آیند که اجر و پاداش هم دارد.
پی نوشت:
1. ابراهیم؛5
2. حج؛ 32
3. توبه؛ 120
🍀
🍀🍀
🍀🍀🍀
🍀🍀🍀🍀@javadheidari110
💠 پرسش: آیا دوستی اهل البیت مانع دوستی خداوند نمی شود؟
#اخلاق_محبت_الهی
✍️پاسخ:
اجازه دهید پاسخ شما را با اشاره به آیاتی از قرآن ارائه دهیم.
خداوند در قرآن می فرماید:
قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي؛(1)
بگو: «اگر خدا را دوست داريد از من پيروى كنيد.»
در این آیه تبعیت از پیامبر، نشانه محبت به خداوند معرفی شده است.یعنی اگر خداوند را دوست دارید از پیامبرش تبعیت کنید. حالا اگر در قرآن به دنبال مصادیق تبعیت بگردیم به این آیه برخورد می کنیم:
قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى؛(2)
بگو: «به ازاى آن [رسالت] پاداشى از شما نمىخواهم مگر دوستى درباره اهل بيتم.»
در این آیه خداوند، دوستی و محبت اهل البیت را به نوعی پاداش و مزد رسالت پیامبر می داند.در واقع پیامبر در برابرتحمل تمام سختی های رسالت و مشکلاتی که در جهت هدایت خلق متحمل شدند اجر و مزد و پاداش نمی خواهند و تنها چیزی که طلب می کنند محبت اهل البیت علیهم السلام است.
در آیه دیگری از قرآن چنین میخوانیم:
قُلْ ما أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْر إِلاّ مَنْ شاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلى رَبِّهِ سَبِيلاً؛(3)
بگو: «بر اين [رسالت] اجرى از شما نمىخواهم، جز اينكه هركس بخواهد راهى به سوى پروردگارش [در پيش] گيرد.»
با مقایسه این آیات با یکدیگر به این نتیجه می رسیم که در پیش گرفتن راهی به سوی خداوند، تنها از طریق مودت اهل البیت امکان پذیر است، در واقع راه خدا و سَبیل رب و قرار گرفتن در مسیر الهی، از مسیر تمسک به اهل البیت می گذرد و مودت اهل البیت نیز نوعی تبعیت از پیامبر است و تبعیت از پیامبر هم محبت به خداوند را نتیجه می دهد.
بنابراین محبت به اهل البیت مرتبه پایین تر محبت به خداست. چون خداوند را دوست داریم، اهل البیت علیهم السلام را نیز دوست داریم.به این دلیل که آن ذوات نورانی با بندگی خود به بالاترین مراتب عبودیت رسیده اند و همین امر منجر شده که محبت به آنها شعاعی از محبت به خداوند باشد.
پی نوشت ها:
1. آل عمران (3)، 31.
2. شورى (42)، 23.
3. فرقان (25)، 57.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💠 پرسش: آیا بین حیا و داشتن ایمان ارتباط وجود دارد؟ افرادی را میبینیم که در ظاهر حیا را رعایت نمی کنند اما بی دین و ایمان هم نیستند؟
#اخلاق_تلازم_حیا_و_ایمان
✍️پاسخ:
از جمله ویژگی های مهمی که در قرآن و روایات به آن اشاره شده، مسأله حیا است و اتفاقا در برخی از روایات تلازم بین حیا و ایمان نیز مطرح شده است.
نظير اين روايت كه از امام باقر(عليه السلام) نقل شده است:
الحياءُ والايمانُ مقرونانِ فى قَرْن فاذا ذَهَبَ اَحَدُهما تَبِعَهُ صاحبُهُ؛
حيا و ايمان قرين يكديگرند، پس هرگاه يكى از آنها برود ديگرى نيز خواهد رفت.(1)
حیا در وجود انسان می تواند عامل بازدارنده ای نسبت به جسارت بر گناه باشد اما وقتی حیا از بین برود شخص در برابر انجام گناه جسور میشود و همین جسارت، ایمان او را به خطر می اندازد.
افراد بی حیا نسبت به اصول اخلاقی پایبند نیستند و به تعهدات خویش جامه عمل نمی پوشانند و از این طریق آنها پتانسیل لازم برای ترویج رذائل اخلاقی در وجود خویش را پیدا می کنند.
در واقع افراد بی حیا ممکن است هنوز هم به یک سری از امور معتقد باشند و بی دین و ایمان هم نباشند اما ویژگی بی حیایی آنها کم کم و به مرور زمان، اعتقادات آنها را کم رنگ و کم رنگ تر خواهد کرد.
حیا امری فطریست که به واسطه آن، انسان تمایل دارد هر لحظه و هر جا عیوب خود را بپوشاند و نگذارد دیگران از آن عیوب باخبر شوند چرا که انسان همواره دوست دارد بی عیب و نقص باشد.
حب کرامت نفس که از مصادیق حب نفس است از بدو تولد با انسان همراه بوده، حالا اگر شخص، نسبت به ظاهر شدن عیوبش مقابل دیگران ابایی نداشته باشد دیگر به دنبال بی عیب و نقص بودن هم نخواهد بود و تن به انجام هر عملی خواهد داد و همین امر سرمایه ایمان او را به خطر خواهد انداخت.
پی نوشت:
1.بحارالانوار، ج 78، باب 22، روايت5
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
#حقیقت_یوگا
↩️درستگفتارهایی درباره ماهیت و حقیقت یوگا.
✨✨✨✨
🌐eitaa.com/vazneh
audio_2020-02-12_11-38-48.ogg
808.6K
💠 #حقیقت_یوگا (درس گفتار های ماهیت و حقیقت یوگا) 2️⃣
🔸مقدمه:
♻️ خلاصه: |باید بدانیم یوگا ورزش نیست،بلکه عرفان هندویی است؛در کتاب هستی بی کوشش ، دلایل متعددی برای اثبات این ادعا آمده است. پس آنچه امروز برای ما تبلیغ میشود که یوگا ورزش است دروغی بیش نیست.|
✨✨✨✨
#اخلاق_حیا
✍️به نظر می رسد حفظ حیای درونی از مهمترین اموریست که کم رنگ شدنش در اجتماع بیداد می کند.زشتی برخی از امور به قدری واضح است که حتی اگر هیچ کس جز خود ما شاهد عملمان نباشد و تنهای تنها باشیم باز هم حاضر نخواهیم شد مرتکب آن افعال شویم.
گویا نیرویی درونی همواره انسان را از ارتکاب به زشتیها باز می دارد همان نیرویی که نام فطرت برآن می نهیم و ذاتی اش می دانیم.
اینکه چرا امروز شاهد این حجم از بی حیایی در متن زندگی حقیقی و مجازی هستیم و اینکه چرا پای خصوصی ترین مسائل زندگی خویش را به صفحات اجتماعی می کشانیم بماند.
اما نکته مهمی که به نظر می رسد برای بشریت یک فاجعه عظیم است و همواره به عنوان سوالی مجهول در ذهنمان خودنمایی می کند این است که خجالت از خلق به کنار، چرا انسان از خودش خجالت نمی کشد؟؟؟
شاید اگر کمی از حضور خودمان ، نزد خودمان حیا می کردیم هرگز مرتکب امور زشت نمی شدیم.
عادت کردن به منِ بدون من در زندگی بلای کمی نیست.شرط خجالت کشیدن این است که انسان کسی را حاضر بر عملش ببیند اما ضعف ایمان نه خجالت از خلق را نصیبمان کرده و نه خجالت از خالق را، لا اقل کمی خجالت کشیدن از خود را تمرین نماییم.
انسان هر قدر بيشتر به حضور خودش توجه داشته باشد، بیش تر هم متوجه حضور خدا خواهد شد.اتفاقا «استغفار حيا»که در برخی ادعیه به آن اشاره شده است به نوعی توجه دادن ما به همین حیای درونیست. در دعاى پس از زيارت امام رضا(عليه السلام)مىخوانيم: اِنّى اَسْتَغْفِرُكَ اسْتِغْفارَ حياء.
یکی از بهترین انواع استغفارها،استغفاریست که از روی خجالت کشیدن از گناه باشد.
بنابراین وجود حیای درونی یکی از موثرترین عوامیلیست که می تواند بدون حضور هیچ اجباری، انسان را از گناه باز دارد.
پ.ن:باید برای احیای حیا نه فقط در جامعه که در وجود خویش کاری کنیم.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
♦️مسیحیان تبشیری 25 دلیل برای دروغین بودن نبوت حضرت محمد صلی الله علیه و اله مطرح کرده اند.
♦️دلیل هفتم: محمد تنها یک پیشگویی یا حدس سوال بر انگیز در مورد رومیان کرد که رومیان در جنگ اینده پیروز خواهند شد (سوره روم ایه 1 الی 4) ، و هیچ تاریخ یا محلی بیان نکرد. در حالی که عیسی بسیاری از وقایع قابل تایید رو پیشگویی کرد که بعد از زمانش اتفاق افتاد.
✍️پاسخ:
🔸نکته ی اول»: راه تشخیص پیامبر صادق از پیامبران دروغین، ارائه ی «معجزه» می باشد.
معجزه ی پیامبر عظیم الشان اسلام_ قران کریم است و همگان را برای هماوردی به مبارزه طلبیده است.
با وجود معجزات فراوان که در تاریخ ثبت و ضبط است و با وجود معجزه ی زنده ی الهی شکی در پیامبری حضرت محمد صلی الله علیه و آله باقی نمی ماند.
نکته ی دوم: ما حضرت عیسی علیه السلام را پیامبر بزرگ الهی می دانیم و دارای معجزات فراوان که یکی از معجزات ایشان غیب گویی های متعدد بوده است.
نکته ی سوم: در مورد اخبار غیبی پیامبر عظیم الشان اسلام:
الف_ قران کریم جنگ ایران و روم را علی رغم ابهت و قدرت نظامی و قوی تر بودن ایرانیان- پیش بینی فرمود و هم به منطقه ی درگیری اشاره فرمود و هم به مقدار سالی که این پیروزی محقق می شد. سوره روم آیات 1-4
ب- در قران خبرهای غیبی متعددی امده است که هم با قاطعیت بیان شده و همگی آنان هم به وقوع پیوست:
* ناتوانی دشمنان در آوردن مثل قران
* پیروزی در جنگ بدر
* کثرت ذریه ی پیامبر اکرم
نتیجه اینکه" پیامبری حضرت محمد با وجود معجزه ی زنده که قران کریم باشد از مسلمات است و اخبار غیبی این بزرگوار متعدد بوده و همگی به وقوع پیوسته است.
✍🏻استاد حیدری
@javadheidari110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با نام تو دل چه با صفا میگردد
با مهر تو دل زغم رها میگردد
باشی تو کلید راز هستی زهرا
با نام تو قفل بسته وا میگردد
💐میلاد حضرت فاطمه(س)، روز زن و روز مادر مبارک باد💐
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از عصر آب
#یاد_داشت 3️⃣3️⃣
📝 موضوع: از توحید فاطمی سلام الله علیها تا توحید دیگران
⏬⏬⏬
❇️یکی از ارکان اعتقادی مهم مسلمانان،مسئله توحید است. حضرت زهراء سلام الله علیها به عنوان بزرگترین شاخص عرفان اسلامی، در این باره فرمودند: «الْمُمْتَنِعُ مِنَ الْأَبْصَارِ رُؤْيَتُهُ، وَ مِنَ الْأَلْسُنِ صِفَتُهُ، وَ مِنَ الْأَوْهَامِ كَيْفِيَّتُهُ، ابْتَدَعَ الْأَشْيَاءَ لَا مِنْ شَيْءٍ كَانَ قَبْلَهَا؛مدركى كه أبصار أعيان مدرك و رؤيتش ممتنع، و السنه أخيار از ذكر صفات ذاتش الكع و عقول و أوهام ابرار از ادراك كيفيّت آثارش راكع است، ابداع و ايجاد موجودات نمود پيش از وجود،»
📔 بلاغات النساء،ص27.
✨➖✨➖
💠 اما ببنیم برخی مدعایان در این باره چه میگویند:
1. ابن خزیمه مدّرِس توحید برای اهل سقیفه:
«می توان خداوند را در قیامت مشاهده کرد ».
📔التوحید،ص443.
▪️▫️
2. مولوی سماع گر قونیه:
ديد موسى يك شبانى را به راه ** كاو همىگفت اى خدا و اى اله
تو كجايى تا شوم من چاكرت** چارقت دوزم كنم شانه سرت
جامهات شويم شپشهايت كشم ** ير پيشت آورم اى محتشم
دستكت بوسم بمالم پايكت ** وقت خواب آيد بروبم جايكت
📔مثنوی،ص223.
▫️▪️
3. بزرگ طایفه گنابادیها:
«کسانیکه شیطان پرست هستند و دو گانه پرستند و کسانیکه سنگ و درخت می پرستند مثل سامریه و بعضی از هندوها که حیوانات را می پرستند . و آنان که آلت انسان می پرستند تمام آنها بندگی خدا میکنند با اینکه خودشان متوجه نیستند ».
📔سلطان محمد گنابادی،بیان السعاده،ج2،ص437.
▪️▫️
4. محمد علی طاهری رهبر عرفان توهم
«وقتی به سوی خدا میرویم، قادر و یکتا میشویم » ؛ « و وقتی به تعالی رسیدیم، خداوند را متعالی میکنیم».
📔جزوه ترم 8، ص145. و . همان، ص158.
👆کشف عرفان حقیقی (توحید اسلامی) از غیر آن با شاخصه اهل بیت راحت است.
🌺🌺🌺 میلاد مادر مبارک باد.
✨✨✨✨
🌐eitaa.com/vazneh
💠 پرسش:
آيا چشم زدن واقعيت دارد؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول: اين مساله از نظر عقلى امر محالى نيست ودر دنيايى كه" اشعه ليزر" كه شعاعى است نامرئى مىتواند كارى كند كه از هيچ سلاح مخربى ساخته نيست پذيرش وجود نيرويى در بعضى از چشمها كه از طريق امواج مخصوص در طرف مقابل اثر بگذارد چيز عجيبى نخواهد بود.
نکته دوم: در روايات اسلامى نيز تعبيرات مختلفى ديده مىشود كه وجود چنين امرى را اجمالا تاييد مىكند. در نهج البلاغه آمده است : الْعَيْنُ حَقٌ وَ الرُّقَى حَق *چشم زخم حق است و توسل به دعا براى دفع آن نيز حق است. (1)
نکته سوم: ازاین نکته غافل نباشیم که قدرت خداوند فوق تمام قدرت ها و هیچ موجود و یا قدرتی بدون اذن او نمی تواند به کسی ضرری بزند همانطور که قران می فرماید: «وَ ما هُمْ بِضارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّه»؛ «ولى هيچ گاه نمىتوانند بدون اجازه خداوند، به انسانى زيان برسانند». (2)
نکته چهارم: لازم به يادآورى است كه قبول تاثير چشم زخم به طور اجمال به اين معنى نيست كه به كارهاى خرافى و اعمال عوامانه در اينگونه موارد پناه برده شود و هم چنین بروز هر اتفاق و مشکل در زندگی به خاطر تاثیر این مساله دانسته شود.
پی نوشت ها:
1. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 546
2. بقره/102
💐میلاد حضرت فاطمه(س)، روز زن و روز مادر مبارک باد💐
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 پرسش: آيا حجاب در دين اسلام در سطح اجتماع اجباري است؟و اينکه دلايل اجباري شدنش تو ايران چيه ؟
#اخلاق_حجاب_اجباری
پاسخ:
✍️نکته اول برای روشن شدن موضوع این است که دستور رعایت حجاب دستوری صریح از جانب قرآن است وبر هرمرد و زن مسلمان لازم است حدی از پوشش را رعایت نماید البته حد و مرز و نوع پوشش برای زن و مرد متفاوت است.بنابراین پذیرش حجاب و رعایت آن امری تعبدی است همچون نمازخواندن و روزه گرفتن. دقت کنید که وقتي دین اسلام برای ما مسلمانان با اختيار و حكم عقل و فطرت، حق شناخته شده، ديگر بايد به لوازم اين عقيده پايبند باشیم و حجاب از لوازم این اعتقاد محسوب می شود و به عنوان يكي از ضروريات دين به حساب مي آيد.
نکته قابل توجه بعدی این است که دستور حجاب یک دستور اجتماعی است و نه صرفا فردی، هرچند کسی که حجاب را رعایت می کند از حیث فردی نیز از مزایای آن برخوردار می شود اما در عین حال یکی از فلسفه های مهم رعایت حجاب تاثیر آن در اجتماع است.
نکته سوم این که هر جامعه ای دارای قوانین خاص خودش است که فارغ از صحیح یا ناصحیح بودن آن قوانین، رعایت آن قوانین بر مردم آن اجتماع لازم و ضروری است چرا که جامعه بدون قانون جامعه ای پرهرج و مرج خواهد بود و بیشتر شبیه جنگل می شود تا اجتماع.
وقتی قانونی در یک جامعه وضع می شود ممکن است مطابق میل همگان نباشد اما قانونگذار قطعا هدفی را برای وضع آن قانون دنبال می کند. در جامعه اسلامی، قوانین منطبق بر آموزه های اسلام است و قانونگذار هدفش از وضع قوانین، سعادت و سلامت دنیوی و اخروی انسان است.لذا خلاف میل بودن قانون برای برخی، دلیل مناسبی برای حذف قانون نمی تواند باشد.
حجاب تا زمانی که بحثی فردی باشد شخص در رعایت یا عدم رعایتش آزاد است اما وقتی تبدیل به یک قانون اجتماعی می شود و با حقوق دیگران ارتباط پیدا می کند و عدم رعایتش خسارتهای متعددی بر پیکره اجتماع وارد می آورد حکومت و حاکم آن جامعه می تواند برای حفظ اخلاق و حیا در جامعه آن را الزامی نماید بنابراین حجاب، افزون بر اينكه تكليف شخصي بانوان مسلمان است، حق جامعه ي ديني نيز مي باشد.
مسئله ي پوشش حقي شخصي نيست كه بتوان آن را در حوزه ي حريم خصوصي جاي داد. بلكه «حق الناس» است و درست رعايت نكردن آن تجاوز به حقوق ديگران محسوب مي گردد.
افزايش امنيت اجتماعي زنان،استحكام پيوند خانوادگي، افزايش بهرهوري شغلي و مشاركت اجتماعي، بالا بردن ارزش و احترام زن از جمله فواید و فلسفه های وجوب حجاب است و حکومت اسلامی نیز که هدفش رشد و تكامل مادي و معنوي انسانهاست موظف به اجراي اين حکم با بهترين و مؤثرترين شيوه و شكل ممكن مي باشد.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
#ارتداد_آزادی_سلمان_رشدی
🖊#استاد_جواد_حیدری
📝جزئیات بیشتر در لینک زیر:
#خبرگزاری_صاحب_نیوز
↪️ snai.ir/993268
تحقیق برای انتخاب دین نهتنها باعث ارتداد نمیشود بلکه مورد تشویق دین مبین اسلام قرارگرفته و اساسا دین بدون تحقیق و استدلال؛ از نگاه آموزه های دینی فاقد جایگاه ارزشی است.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 حدیث روز 💠
💎 توصیهای از امام علی (ع) به کاندیداهای انتخابات
🔻 حضرت علی علیهالسلام:
مَنْ تَقَدَّمَ عَلَی قَوْمٍ وَ هُوَ یَرَی فِیهِمْ مَنْ هُوَ أَفْضَلَ فَقَدْ خَانَ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ المُؤمِنینَ
❗️ هرکس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد؛ درحالی که بداند افراد لایقتر از او هستند، قطعا او به خدا و پیامبر و مؤمنان #خیانت کرده است.
📚 الغدیر، ج ۸، ص۲۹۱
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 بررسی ابعاد مختلف فقهی و شرعی انتخابات/ تفاوت غیبت و روشنگری در انتخاب کاندیدای اصلح
🔹حجت الاسلام و المسلمین امیر صالحی، کارشناس فقه مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی تبیین کرد:
📝 مرسلات: dte.bz/hKg8a
📝 خبرگزاری فارس: fna.ir/df0sbp
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110