✡ بلعمی دانشمند فرهیخته ایرانی کوروش را یهودیزاده میداند!
✍ #بلعمی در تاریخ مشهور خود مینویسد: دلیل آنکه که #کوروش یهودیان در بابل را آزاد کرد و آنها را به بیتالمقدس برگرداند آن بود که او خویشاوند #یهودیان بود، مادر کوروش جاویل و به قولی حاویل اسرائیلی بود، ضمن آنکه مورخینی همچون طبری، ابن مسکویه، غیاثالدین خواندمیر در کتب خود نیز کوروش را یک #یهودیزاده ذکر کردهاند!
📚 منبع: تاریخ بلعمی، ترجمه محمدتقی بهار "ملک شعرا"، چاپ دوم، ۱۳۵۳، تابش، ج ۱، ص ۶۳۸
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
#⃣ #کوروششناسی
✡ درباره کوروش جز چند سنگ نبشته و نیز تاریخنگاریهای یونانی و ایضاً پروپاگاندای یهودی، چیزی در دست نیست!
❓ اساساً بر اساس کدامین نقل و روایت ایرانی، باید او را بر دیگران ترجیح داد؟!
❓ وانگهی گزارش صحیح و موثق دربارهی او و همگنانش، در کجا آمده که بتواند راه را برای مقایسه و ترجیح ما باز کند؟!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ #کوروششناسی در ده بند (1)
👑 یک
🔹 ایران تاریخی دارد به درازای ششهزار سال و به قول بعضی هشتهزار سال. در این مدت پادشاهانی آمدهاند با خصال خوب و بد که مدتی خویش را بر مردمان این دیار تحمیل کردهاند و رفتهاند. تمام سخن اینجاست که زمانه و کارنامه آنان را باید در روایتی ایرانی جست و نه بیگانه نگاشته.
👑 دو
🔹 از میانهی این عده از حکمرانان خوب یا بد، از دویست سال پیش، نام #کوروش بسی برجسته گشته است. دربارهی او جز چند سنگ نبشته و نیز تاریخنگاریهای #یونانی و ایضاً پروپاگاندای #یهودی، چیزی در دست نیست. اساساً بر اساس کدامین نقل و روایت ایرانی، باید او را بر دیگران ترجیح داد؟ وانگهی گزارش صحیح و موثق دربارهی او و همگنانش، در کجا آمده که بتواند راه را برای مقایسه و ترجیح ما باز کند؟
✍ محمدرضا کائینی
📖 متن مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/mTBPnH
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ کوروشنگاری از تاریخنگاری یونانی و بهطور مشخص هرودوت آغاز گشته!
✍ هرودوت در توصیف کوروش، بسا صفات منفی را بدو نسبت میدهد و چهرهای که از او میسازد، به هیچروی چهرهای منزّه نیست!
❓ چرا تاریخنگاری جماعتی که همواره در ستیز با ایرانیان باستان بودهاند، اینگونه نزد ما جدّی و موثّق قلمداد میشود؟!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ #کوروششناسی در ده بند (2)
👑 سه
🔹 گفتیم که کوروشنگاری از تاریخنگاری یونانی و بهطور مشخص #هرودوت آغاز گشته. هرودوت در توصیف کوروش، بسا صفات منفی را بدو نسبت میدهد و چهرهای که از او میسازد، به هیچروی چهرهای منزّه نیست. دیگر تاریخنویسان یونانی نیز، کم و بیش همین راه را پیمودهاند. پرسش اینجاست که چرا تاریخنگاری جماعتی که همواره در ستیز با ایرانیان باستان بودهاند، اینگونه نزد ما جدّی و موثّق قلمداد میشود؟!
👑 چهار
🔹 دیگر جماعتی که بسیار سنگ #کوروش را به سینه زدهاند، #یهودیان هستند. قومی که از پیامدهای فتح بابل توسط وی منتفع گشتهاند. صرفنظر از راست و دروغ داستان کوروش با این نحله، آنان انگیزه داشتهاند که بهخاطر این شهرت تاریخی، هست و نیست ایرانیان را به کوروش گره بزنند. کاری که تا هماینک نیز اندیشکدهها و رسانههای ایشان بدان مشغولند. اگر آنان در راستای منافع تاریخی و تبلیغی خویش بدین کار شدهاند، چرا ما باید با آنان همداستان شویم؟!
✍ محمدرضا کائینی
📖 متن مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/mTBPnH
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ در حافظه تاریخی ایرانیان، هیچگاه کوروش بهمثابه پدر یا سلسلهجنبان تاریخ کشورشان مطرح نبوده است!
✍ فردوسی نیز که استاد اسطورهسازی است، هیچگاه او را ندید تا از او به اضعاف مضاعف بزرگ کند!
❓ از دو سده پیش به ماقبل نیز، هیچکس بهیاد نمیآورد که در نیاکان و اطراف خویش، کسی به کوروش نامیده شده باشد!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ #کوروششناسی در ده بند (3)
👑 پنج
🔹 همانگونه که اشارت رفت، در حافظهی تاریخی ایرانیان، هیچگاه #کوروش بهمثابه پدر یا سلسلهجنبان تاریخ کشورشان مطرح نبوده است. «مسعوی» و «ابن حمدون» هرچه از مردمان این دیار دربارهی پیشینهی خویش پرسیدند، به چنین نامی بر نخوردند. «فردوسی» نیز که استاد #اسطورهسازی است، هیچگاه او را ندید تا از او به اضعاف مضاعف بزرگ کند. از دو سده پیش به ماقبل نیز، هیچکس بهیاد نمیآورد که در نیاکان و اطراف خویش، کسی به کوروش نامیده شده باشد. کوروش حتی اگر واقعی هم باشد، با مختصاتی که در دویست سال اخیر بدان منضم گشته، پدیدهای کاملاً نوین است.
👑 شش
🔹 این همه نگفتیم تا وجود کوروش را انکار کنیم، بل خواستیم راه پر پیچ و خمی که اثبات این پدیده پیش روی دارد را بنمایانیم. زیست کوروش اگر تاریخی داشته باشد، پرورش مجدد او در دو سده اخیر، ماجرایی بس خواندنیتر یافته است.
✍ محمدرضا کائینی
📖 متن مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/mTBPnH
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ در ترجمهی منشور کوروش اختلاف وجود دارد و عدهای مدلول این لوحه را با آنچه تبلیغ شده متفاوت میدانند!
❓ اما پرسش اینجاست که ظرفیت اثبات تاریخ از این طریق، بدون وجود دیگر شواهد تاریخی، تا چه میزان است؟!
📝 بهعبارت دیگر وجود چند سنگنبشته که مفهوم آن مورد مناقشه است، تا چه حد میتواند امری پرابهام را قطعی کند؟!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ #کوروششناسی در ده بند (4)
👑 هفت
🔹 برخی، حفاریهای دو سده اخیر و یافتشدن پارهای سنگنبشتهها را، شاهدی بر وجود سرسلسله هخامنشیان گرفتهاند. هرچند که در ترجمهی همین موارد ازجمله #منشور_کوروش نیز، اختلاف وجود دارد و عدهای مدلول این لوحه را با آنچه تبلیغ شده متفاوت میدانند، اما پرسش اینجاست که ظرفیت اثبات تاریخ از این طریق، بدون وجود دیگر شواهد تاریخی، تا چه میزان است؟ بهعبارت دیگر وجود چند سنگنبشته که مفهوم آن مورد مناقشه است، تا چه حد میتواند امری پرابهام را قطعی کند؟!
👑 هشت
🔹 وجود #مزار_کوروش در مکانی که هماینک تصور آن میرود نیز، ازجمله پرمناقشهترین مقولات دربارهی اوست. بسیاری از قائلان به وجود او، از محل دفن وی اظهار بیاطلاعی میکنند. اسناد نیز نشان میدهد که تا دو سده قبل، از عمارتی که امروزه در پاسارگارد به نام اوست، به «مقبره مادر حضرت سلیمان» تعبیر میشده است!
✍ محمدرضا کائینی
📖 متن مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/mTBPnH
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ #کوروششناسی در ده بند (5)
👑 نه
🔹 پارهای پژوهشگران با گرایشات مذهبی نیز، در پی تطبیق علائم #کوروش با برخی اشارات مندرج در کتب آسمانی برآمدهاند. مثلاً برخی مدعی وجود سرگذشت کوروش در #تورات شدهاند. در اینصورت پرسش اینجاست که اینان از توراتی سخن میگویند که خدا ساخته است یا حاخام ساخته؟! بهعلاوه بنای کتب آسمانی، روایت تفصیلی داستانها نیست، که اشارهای گذرا و مصداقی است. عدهای ازجمله ابوالکلام آزاد نیز درصدد چنین تطبیقی با قرآن برآمدهاند، که ادعایی است در حد یک احتمال و غیر قابل قبول از سوی جملهی مفسران.
👑 ده
🔹 نکتهی جالب دربارهی کوروشنگاریهای صد سال اخیر -که زندهیاد جلال آل احمد نیز بدان اذعان دارد- پرش مضحک و به یکباره تاریخ از کوروش به #رضاخان است! گو اینکه تمامی پادشاهانِ زیسته در این بازهی زمانی مطوّل، حشرات الارض بودهاند! شاید بتوان ریشهی بسا تاریخسازیها در این فقره را، در همین واپسین نکته جست، از قبیل کارهای سفارشی #حسن_پیرنیا و دیگران. القاء اینکه پادشاهی در این مرزو بوم، سرنوشت ازلی و ابدی مردمان آن است و هر گرایش دیگری جز آن، بیهوده دست وپا میزند. مباد که به باور چنین سخافتی تن در دهیم.
✍ محمدرضا کائینی
📖 متن مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/mTBPnH
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter