💠💠 پشه مالاریا ؛ اسم رمز جنگ نرم (1)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت دهم)
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم (3)
1⃣ علیرغم همهی پروژهها و راهبردها، هیچیک از رؤسای سرویسهای جاسوسی اروپا و آمریکا که در مقام «مشاوران ویژه اعلیحضرت» عمل میکردند، چارهای برای «بیثباتی سیاسی» رژیم سلطنتی خود او نیافتند! از نگاه اغلب این سرویسها، مسئله فقط سقوط شاه ایران نبود، بلکه کابوس آنها «اقتدار سیاسی شیعیان» بود.
2⃣ به ویژه در نگاه کُنت الکساندر دمارانش، «نژاد جدیدی از ابرقدرتهای سرکش» زاد و ولد میکردند که «ایران» در مرکزشان قرار داشت؛ دقیقاً همان جایی که «مسلمانان اصولگرا میخواهند از گوشه و کنار دنیا، هر نوع مذهب دیگری به جز اسلام را برچینند.»
3⃣ این، همان ذهنیتی است که تئوریسینهای سرویسهای جاسوسی #موساد و سیا نیز دارند و نامش را «سکولار زدایی از جهان» گذاشتهاند.
4⃣ از نگاه لیبرالهای #یهودی اساساً وقوع انقلاب اسلامی برابر با پیروزی ایران در نخستین صحنههای سهمگین #جنگ_جهانی_چهارم بود، چون دستکم با وقوع این انقلاب، شالودهی فلسفی #فکر_مدرنیته شکست و به قول جرج ویگل، آمریکا در اوج ناباوری مجبور گشت تا «روند سکولار زدایی از جهان» را به رسمیت بشناسد.
5⃣ روزهای پایانی آبان 1359، جمبوجت #الکساندر_دمارانش دوباره از مقر سرویس جاسوسی فرانسه برخاست تا در باند فرودگاه اختصاصی یک اقامتگاه ویلایی بنشیند؛ جایی که #رونالد_ریگان به عنوان برندهی مبارزات انتخاباتی آمریکا، خود را برای ورود به مقر ریاست جمهوری آماده میساخت.
6⃣ نشست محرمانهی کالیفرنیا که 3 ساعت طول کشید و سرپرست خبرنگاران خارجی مجله نیوزویک نیز در آن حضور یافت، آغازگر یک رشته جلسات پیاپی بود تا رهبر آینده ایالات متحده تصویر روشنی از «پازل ایران» در ذهنش بسازد.
7⃣ رهبران امنیتی آمریکا در گزارشهای رسمیشان ضمن اعتراف به عدم درک جامعه مذهبی ایران، از ناتوانی خود نیز برای نفوذ در میان #انقلابیون_واقعی مینالیدند. برای همین، از ابتدای انقلاب چاره کار را سرمایهگذاری بر روی افزایش نفوذ سیاسی جناحی یافتند که آن را #میانهرویهای_اسلامی در داخل حکومت نامیدند.
8⃣ پیشنهاد کُنت دمارانش برای گذر از این بحران اطلاعاتی، تغییر سبک #جاسوسی از ایران بود: جاسوسی به سبک فرانسوی؛ یعنی یا جاسوسان بومی را استخدام کنید، یا به ایران بروید و «مدتها شهرها را بگردید؛ به زبان مردم کوچه و بازار حرف بزنید و افکار و آرزوهایشان را درک کنید. بعد شما میتوانید یک تحلیلگر اطلاعاتی و یک جاسوس خوب در منطقه باشید.»
9⃣ با پیروی از همین استراتژی، سالها از #انجمن_ایرانشناسی_فرانسه در خیابان فلسطین تهران به عنوان یک پوشش امنیتی و پاتوق پنهان برای جاسوسان فرانسوی و سرویسهایی مانند #موساد استفاده میگردد.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 پشه مالاریا ؛ اسم رمز جنگ نرم (2)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت دهم)
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم (3)
1⃣ #الکساندر_دمارانش نقشه یک عملیات پنهان برای #جنگ_نرم با مسلمانان اصولگرا را جلوی #رونالد_ریگان پهن کرد.
2⃣ برپایهی تحلیل کُنت، #جنگ_جهانی_چهارم «نبرد کشورهای فقیر و سازماندهی نشده، علیه کشورهای غنی و متشکل» بود!
3⃣ همان #جنگ_فقر_و_غنا که وقتی حضرت #امام_خمینی (ره) از آن سخن گفتند، تصورش لرزه بر اندام لیبرالها انداخت.
4⃣ الکساندر دمارانش به ریگان گفت:
🔸شما نمیتوانید با «یک عقیده» به وسیله تانک و هواپیما مبارزه کنید. باید دست به «کار هوشمندانهای» بزنید، چیزی که من آن را #نبوغ_فعال نامیدهام. شما باید «با هر عقیدهای به وسیله عقیده بجنگید.» کلام در برابر کلام و گاهی حتی، دروغ در برابر دروغ. ما به #جاسوسی معتقدیم. بنابراین در این مبارزه باید از «فکر» خود استفاده کنیم.
5⃣ اسم رمز این عملیات، «مُسکیتو» یا #پشه_مالاریا بود و خطوط استراتژیکِ یک #عملیات_مخفی_سیاسی را در بر میگرفت که سالها بعد آن را نسخهای از #براندازی_نرم و #انقلاب_مخملی خواندند.
6⃣ هر چند اجرای نقشه جامع عملیات علیه ایران پس از جنگ تحمیلی آغاز شد و در دهه نخست پیروزی انقلاب اسلامی، لیبرالها بیشتر به تدوین زیرساختهای نظری #جنگ_نرم پرداختند.
7⃣ اما نخستین سوال رئیس جمهور آمریکا پس از شنیدن اسم رمز عملیات این بود که «چرا پشه مالاریا؟» دمارانش پاسخ داد چون یک #پشه_مالاریا نمیتواند خرس را بکشد، ولی میتواند آن قدر او را آزار دهد که دیگر نتواند بخوابد. دیگر نتواند چیزی بخورد و از آن همه وزوز، گیج شود. بنابراین، «پشه مالاریا میتواند یک دشمن بسیار خطرناک باشد.»
8⃣ جلسه در کاخ سفید کمکم به پایان میرسید، ولی هنوز سؤالات بیشماری وجود داشت. برای چیدن این پازل، چه کسی باید نقش «پشه مالاریا» را بازی کند؟ #روشنفکران_جنتلمن یا #قاچاقچیان_مواد_مخدر یا حتی #مترجمان_زبده ؟ الکساندر دمارانش رو به رونالد ریگان کرد و گفت که هر سه!
9⃣ چون اساس کار بر فروپاشی عقیدتی، روحی، اخلاقی و جسمی رقیب است و در ضمن، یک قاعده جاسوسی میگوید: «همیشه باید برای انجام اعمال کثیف، افراد جنتلمن را استخدام کنید.» مترجمان، روشنفکران و روزنامهنگاران در عملیات «پشه مالاریا» با #نفوذ_تدریجی به کشور هدف، استراتژی #فروپاشی_ایدئولوژیک را تعقیب میکنند و قاچاقچیان هم باید با توزیع مجانی یا ارزان مواد مخدر، حریف را با انحطاط اخلاقی و جسمی مواجه سازند. این چنین، بخش مهمی از نقشه #بیثباتسازی_سیاسی پیش میرود!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 پشه مالاریا ؛ اسم رمز جنگ نرم (3)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت دهم)
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم (3)
1⃣ کنت #الکساندر_دمارانش با دو پروژهی «اروپای شرقی» و «ایران» سروکار داشت؛ دو پروژهای که کمتر از 10 سال بعد پیوندی ناگسستنی با یکدیگر یافتند و مثل یک دوقلو در #ادبیات_سیاسی و #مطالعات_امنیتی به هم چسبیدند.
2⃣ آن زمان گزارشهایی از یک منبع محرمانه اروپایی درباره ترور #پاپ_ژان_پل_دوم به دست سرویس فرانسه رسید.
3⃣ «عالیجناب پاپ» یکی از مخالفان سرسخت سیاستهای شوروی بود و فرانسویها مشغول بررسی ارزش یک «کشیش مردهی لهستانی» شدند تا بفهمند مرگ پاپ برای چه کسی بیشتر میارزد. به عبارت دیگر، دمارانش منفعت مرگ یا زندگی «پدر مقدس» را برای #لیبرالها سبک و سنگین میکرد.
4⃣ پاپ متحد آمریکا برای براندازی حکومت #لهستان به شمار میآمد! جانشین احتمالی او یک کشیش ایتالیایی بود و نمیتوانست نقش بهتری از پاپ ژان پل دوم به سود بلوک غرب بازی کند. تحولات بعدی هم نشان داد که ترور پاپ، #کودتای_مخملی لهستان و کل پروژه «فروپاشی اروپای شرقی» را به سرنوشت نامعلومی گره میزد. پس عالیجناب فعلاً باید زنده میماند! سرویس جاسوسی فرانسه با مطلع ساختن #واتیکان از نقشه ترور پاپ، زندگی او را دوباره به آمریکاییها بخشید تا نقشههایشان را پیش ببرند!
5⃣ #ویلیام_کیسی (رئیس سازمان جاسوسی سیا) از نخستین روزهای کارش در CIA برنامه برگزاری یک رشته گفتگوی محرمانه با #پاپ را در واتیکان ریخت و با تدوین استراتژی بیثباتسازی سیاسی لهستان، حمایت از جنبش همبستگی لهستان به رهبری #لخوالسا را تشدید کرد. والسا یک سیاستمدار 37 سالهی کاتولیک بود که با شعار #جامعه_مدنی و برای ساخت شبکهای از #اصلاحطلبان_کمونیست بتدریج روابط خود را با ویلیام کیسی توسعه میداد.
6⃣ ماموریت والسا، دامن زدن به #اعتصابات_کارگری و #شورشهای_دانشجویی بود تا سیستم عصبی و مدیریتی رژیم حاکم را فلج کنند. (24 سال بعد از آغاز برنامه CIA در لهستان، وزارت خارجه آمریکا رسماً از پیگیری همین استراتژی برای #کودتای_مخملی در #ایران خبر داد و #بنیاد_باران به ریاست #سیدمحمد_خاتمی نیز با مطلوب دانستن روش مبارزاتی جنبش همبستگی، همان استراتژی را برگزید.)
7⃣ #سازمان_سیا سرانجام 2 کاتولیک را به هم پیوند زد: پاپ و لخ والسا. روز 17 خرداد 1361، کیسی قرار یک ملاقات مخفی را بین رئیس جمهور آمریکا با «پدر مقدس» گذاشت و ژان پل دوم قول داد که همه کلیساها را در دفاع از جنبش همبستگی لهستان بسیج کند و #رونالد_ریگان نیز دستور #تحریم_اقتصادی لهستان را صادر کرد. نخستین جرقههای #کودتای_مخملی در همین ملاقات 50 دقیقهای خورد و مشخص شد که شعار تبلیغاتی #جدایی_دین_از_سیاست در مسیحیت معاصر صرفاً یک «آدرس غلط» است.
8⃣ دوران ریاست ویلیام کیسی بر CIA البته آغاز یک تاریخ جدید در این سازمان هم بود؛ تاریخی که ما با آن سروکار داریم: #عصر_کودتاهای_مخملی !
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/malarya
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 فرمان جاسوسی آکادمیک (1)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت یازدهم)
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم (4)
1⃣ رئیس CIA باید دست به کاری متهورانه میزد، اما برنامهی جدیدش منجر به یک «خودکشی آکادمیک» برای آمریکا شد. اینبار #ویلیام_کیسی برای بازگرداندن سازمانش به روزهای طلایی، ابتدا بازسازی دپارتمانی فرسوده را در دستور کار خود گذاشت و در 24 دی 1361 توانست یک فرمان امنیتی ویژه را به امضاء رئیس جمهور #رونالد_ریگان برساند: «فرمان سرّی ابلاغ راهکارهای امنیت ملی شماره 77».
2⃣ براساس این فرمان، عملاً رئیس جمهور آمریکا به CIA مجوز احیاء و بازسازی تمامعیار بزرگترین عملیات #جاسوسی قرن بیستم در عرصه #علوم_انسانی (موسوم به عملیات PSB) را داد تا #فیلسوفان_یهودی و روشنفکران لیبرال به تشدید «جنگهای علم» علیه ایدئولوژِیهای ضدسرمایهداری بپردازند.
3⃣ بر پایهی فرضیهی عملیات PSB #فروپاشی_ایدئولوژیک یک نظام مقدمهی واجب سقوطِ فیزیکال آن است؛ اگر فلسفه و مبانی ارزشی یک رژیم از اعتبار بیفتد، زمینهی «بیثباتسازی سیاسی» آن نیز فراهم میآید.
4⃣ از آغاز عصر #جنگ_سرد (1947.م) چه جمهوریخواهان بر کرسی ریاست جمهوری تکیه میزدند و چه دموکراتها، کاخ سفید در پشت صحنهی بزرگترین عملیات جاسوسی قرن بیستم در عرصهی علوم انسانی حضور داشت و حتی فرمانهای سرّی این کارگزار روشنفکری به امضاء شخص پرزیدنت میرسید.
5⃣ این فرمان به عنوان یکی از مهمترین اسناد تاریخی کودتاهای مخملی، تشدید جنگهای عقیدتی و کارزارهای روشنفکری را برای دفاع از #جامعه_باز توصیه میکرد، گرچه سیا -در ظاهر- اجرای «پروژه دموکراسیسازی در جهان» را باید به بخش خصوصی میسپرد.
6⃣ تحلیلگران سیا معتقد بودند که در کنار همه فاکتورهای امنیتی، «#کودتای_مخملی در بستر #علم_سکولار» پیش خواهد رفت. بنابراین، باید رابطه میان پروژهی «جنگهای علم» با «جنگهای سیاسی» بازسازی گردد و یک «عقل منفصل» همه این فاکتورها (دانشگاهها، احزاب سیاسی، روشنفکران، مطبوعات، حقوق بشر، اقتصاد و…) را با یکدیگر هماهنگ سازد.
7⃣ همچنین فرمان جدید رئیس جمهور، تامین اقتصادی فعالان سیاسی و روشنفکران وابسته به سیا را فقط از کانال «بنیادهای آکادمیکِ» غیردولتی و «نهادهای #جامعه_مدنی» مجاز دانست تا ضریب «پوشش امنیتی» عملیات افزایش یابد.
8⃣ اجرایی شدن راهکارهای امنیت ملی ریگان، نیاز به تصویب یک لایحه مکمل در کنگره آمریکا داشت. از این رو، روز 2 آذر 1362 کنگره به لایحه تاسیس بنیاد اعانه ملی برای دموکراسی (NED) رای داد. گرچه این بنیاد یک «پژوهشگاه خصوصی» نام گرفت، اما هزینههای آن را در ردیف بودجه وزارت خارجه آمریکا گنجاندند تا در پیوند با بنیاد اعانه ملی برای علوم انسانی (NEH) به عنوان یک «دستگاه تئوریساز» برای پروژه سلسله کودتاهای مخملی عمل کند.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص135و136
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 فرمان جاسوسی آکادمیک (2)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت یازدهم)
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم (4)
1⃣ در سال1362، #جین_شارپ که به توصیه #ساموئل_هانتینگتون مدیریت دپارتمان برنامهریزی اقدامات غیرخشونتآمیز را در دانشگاه هاروارد برعهده گرفت، مؤسسه آلبرت انیشتین را نیز تأسیس کرد تا در کنار بنیاد NED به تبیین تئوریهای #مبارزه_مدنی برای براندازی حکومتهای ضدسرمایهداری بپردازد. ساموئل هانتینگتون هم در مرکز امور بینالمللی دانشگاه هاروارد طرح پژوهشی بزرگی را برای بازسازی مناسبات جنگهای علم و پروژه بیثباتسازی سیاسی آغاز کرد.
2⃣ #هاروارد و #سیا از ابتدای جنگ سرد با یکدیگر اتحادی سنتی داشتند و تا ابتدای دهه 1990 بیش از 300 پروژه مشترک را پیش بردند. حتی پژوهشگران ارشد MI6 با گرفتن بورسیههای تحقیقاتی به این بنیادها میآمدند و پس از چند ماه دوباره به سرویس متبوع خود میپیوستند. تزهای بسیاری از دل پیوند 2 بنیاد اطلاعاتی و علوم انسانی NEH و NED درآمد؛ مانند استراتژی #قدرت_نرم از #جوزف_نای آمریکایی یا «فشار از پائین، چانهزنی از بالا» متعلق به #تیموتی_گارتناش انگلیسی.
3⃣ این نسل توانستند تئوریهای خود را توسط حلقهی #مترجمان_سکولار و #سیاستمداران_اصلاحطلب به محافل سیاسی ایران نفوذ دهند.
4⃣ همزمان با این تحولات، اوضاع محافل #روشنفکری ایران در سال 1362 متلاطم بود و گرچه #سکولارها هنوز از فقدان انسجام تشکیلاتی رنج میبردند، اما رگههایی از یک کوشش مستمر برای راهاندازی کارزارهای ایدئولوژیک علیه جمهوری اسلامی به چشم میآمد:
5⃣ #عزتالله_فولادوند 48 ساله که در مرکز «حلقهی مترجمان سکولار» در انتشارات خوارزمی قرار داشت، پیشتر ترجمه دو کتاب خشونت و انقلاب از #هانا_آرنت #یهودی را به پایان رسانده بود و اینبار با نسخه فارسی اثری مهم از #اریش_فروم #یهودی به میدان آمد.
🔸 #نجف_دریابندری جشن رونمایی از ترجمهی اولین کتاب #آیزایا_برلین #یهودی به نام متفکران روس را برگزار کرد.
🔸 #عباس_میلانی اگرچه ترجمه آخرین فصول کتاب جریانهای اصلی در مارکسیسم اثر #لشک_کولاکوفسکی #یهودی را انجام داد، اما ناگهان 200 صفحه از آن را کم کرد و برای همین باید دوباره برای اتمام کار وقت میگذاشت.
🔸 #باقر_پرهام هم مشغول مطابقت ترجمه مهمترین نوشتهی #ریمون_آرون #یهودی یعنی کتاب مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعهشناسی با نسخه اصلیاش بود تا آن را برای چاپ به ناشری دولتی به نام سازمان آموزش و انتشارات انقلاب اسلامی بسپارد.
🔸 #محسن_ثلاثی نیز کار ترجمه سومین اثر #هانا_آرنت #یهودی را به پایان برد و نسخه فارسی کتاب توتالیتاریسم را برای انتشارات جاویدان حاضر کرد.
6⃣ البته این مترجمان فعال، روشنفکران سرشناسی هم بودند و اگرچه از اردوگاههای فکری متفاوتی برخاستند، اما سرانجام در یک نقطه به اشتراک رسیدند: همگی آنان پس از انقلاب اسلامی به اشاعهی گفتمان #لیبرال_سرمایهداری در ایران دامن زدند.
7⃣ یک تقارن تاریخی شگفتانگیز در حال وقوع بود و کم کم نطفهی ماجرایی پیچیده بسته میشد که یک سویش به پاتوقهای مترجمان و روشنفکران #سکولار ایرانی میرسید و سوی دیگر آن به کاخ سفید؛ کاخی که رونالد ریگان همداستان با جان.اف. کندی آن را «کافهای برای روشنفکران» دانست.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
💠💠 فرمان جاسوسی آکادمیک (3)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت یازدهم)
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم (4)
1⃣ با شتاب گرفتن تبلیغ #فیلسوفان_یهودی و ترجمه آثارشان، کلوپ سرّی #بیلدربرگ در سال 1362 سه نفر از آنان را به سبب «ترویج علوم انسانی منطبق بر فرهنگ و سنتِ اندیشهی غرب» شایسته دریافت #جایزه_اراسموس دانست. ترکیب برگزیدگان بسیار غافلگیرانه به نظر میرسید.
2⃣ دو نفر از آنان، یعنی سِر #آیزایا_برلین #یهودی و #ریمون_آرون #یهودی، نظریهپردازان سرشناس #لیبرالیسم و از رهبران عملیات PSB در سیا و اینتلیجنس سرویس انگلستان محسوب میشدند که 15 سال پیشتر، هویت امنیتیشان لو رفت.
3⃣ نفر سوم #لشک_کولاکوفسکی است؛ متفکر #یهودی لهستانی و از بزرگترین فلاسفهی #سوسیالیست که انتشار کتاب معروفش به نام جریانهای اصلی در مارکسیسم به یک بازنگری بزرگ در این ایدئولوژی انجامید.
4⃣ این 3 نفر گرچه در ظاهر به دو اردوگاه فکری متفاوت (لیبرالیسم و سوسیالیسم) تعلق داشتند، اما هم نمادهای برجسته علوم انسانی غرب، هم رهبران فکری #سرویسهای_جاسوسی لیبرال و هم کارگزاران عملیات فروپاشی اروپای شرقی بودند؛ فیلسوفانی که همواره در سایهی اتهام #جاسوسی زیستند.
5⃣ آنان نَسَبی #یهودی داشتند و سالهای پُرماجرایی را با یکدیگر پشت سر گذاشتند. با این همه، لیبرالها آنان را «خداوندگاران اندیشه مدرن» در قرن بیستم میدانستند.
6⃣ روند اهداء جایزه اراسموس از پیوند #اصلاحطلبان_کمونیست با #جاسوسان_لیبرال پرده برداشت.
7⃣ چند سال بعد، این پروژه در ایران نیز تکرار شد؛ این جایزه در سال 1383 به #عبدالکریم_سروش سرحلقهی روشنفکران دینی ایران تعلق گرفت و #روشنفکران_دینی بازی در نقش اصلاحطلبان کمونیست را آغاز کردند.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/R1ORs
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران