⚡️ تفقه دینی باید #حکمتساز باشد. تفقه دینی باید تکامل پیدا کند و حکمت حکومتی و حکمتهای مضاف به علوم را پوشش دهد و استنباط کند.
⚡️ علم دینی بر اساس حکمتهای مضاف تولید میشود نه فلسفههای مضاف..
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔸 «اگر بخواهید حاكميت دين واقع بشود، بايد #فلسفه_روش_تحقيقِ شما در حوزه تفقه ديني، امكان تفقه در مقياس پاسخگويي به مسائل #حکمتهای_مضاف در حوزه علوم را به شما بدهد. الان تفقه شما ظرفيت پاسخگويي به مسائل حکمتهای مضاف را ندارد. اينكه زود ما ميرويم سراغ عقل و از عقل پاسخ ميخواهيم، بهخاطر اين است كه ظرفيت تفقه ديني ما امكان پاسخ گويي به اين مسائل را ندارد؛ خود ما هم باور كردهايم كه دينمان حداقلي است!»
🔸 «اگر میخواهيم علم دينی را از طريق فلسفههای مضاف درست كنيم، حکمتهای مضاف بايد از متن دين استنباط بشود، نه از فلسفه. و اين میطلبد كه تفقه دينی تكامل پيدا كرده باشد، به طوری كه حكمت حكومتي، و همچنین اخلاق حکومتی و فقه حکومتی از دل آن استنباط بشود.»
🔸 «تفقه ديني، حكمتساز است. حجيت حكمت هم در پایان به همين استناد بر میگردد. من به نظرم ميآيد آقايان هم حجيت حكمت را به همين ميدانند. اينكه ابنسينا از برهان نظرِ خودش در بحث معاد جسماني رفعيد ميكند، از اين جهت است كه حجيت تفكر خودش را به ايمانش ميداند منتها نفرموده. اين كه تفكرِ فيلسوفانه نيست! ما همين را ميگوييم که: مقننش كنيد. صدرالمتألهين عمده معارفش را مستند به نقل ميكند، منتها رنگ عقلي میدهد. حرف ما هم همين است: ميگوييم عقل بايد در خدمت هماهنگسازی محصولات خودش مبتنی بر دین باشد.»
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
#حکمت_کاربردی
☑️ @mirbaqeri_ir
منظومۀ عقلانیت متعبّد .mp3
4.16M
💥 استاد میرباقری | حکمتهای مضاف بهجای فلسفههای مضاف
⚡️ تفقه جامع دینی شامل اخلاق، حکمت و فقه میشود (#ارزش، #توصیف و #تکلیف).
⚡️ مهمترین و مخاطرهآمیزترین جایی که ممکن است برای حوزههای تفقه دینی لغزش اتفاق بیفتد، همین است که #روش_تحقیق_غرب در حوزه تفقه دینی به کار گرفته شود.
⚡️ اگر روش تحقیق شما بهگونهای نباشد که دخالت دین در روش را بپذیرد، آیا میتوانید محصول آن را به دین گره بزنید؟
برای اینکه به روش تحقیق برسیم، نیاز به فلسفه روش تحقیق داریم.
⚡️ در مقابل کسانی که معتقدند باید نظام سؤالات را (که بهعنوان پیشفرضها، پارادایمها و چارچوبهای اصلی علم هستند) از فلسفههای مضاف گرفت، ما معتقدیم این سؤالات باید از دین و #حکمت_دینی گرفته شوند.
⚡️ گاهی فرهنگستان را متهم میکنند به اینکه چقدر کار را عمیق میکنید. بحث ما این است که شما چهکاری میخواهید انجام دهید؟ اگر میخواهید دانش غربی را با فقه دینی ترکیب کنید، یا اگر میخواهید الگوها و مدلها را اسلامیزه کنید، این تأمل عمیق نمیخواهد؛ ولی اگر میخواهیم #منظومه_عقلانیت بشر را تسلیم وحی کنیم، باید ابتدا #روش_تسلیم شدنش را پیدا کنیم و برای این کار باید #فلسفه_روش تولید کنیم؛ [یعنی] اصول بنیادی روش تحقیق که روش تحقیق مبتنی بر تعبد را به ما میدهد و به ما میگوید چگونه مبتنی بر تعبد، منظومه روش تحقیمان را ایجاد کنیم و بعد هم طراحی مدیریت شبکهای تحقیقات و بانک اطلاعات را انجام دهیم.
🔗 https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3398
#فلسفه_روش
#حکمت_کاربردی
☑️ @mirbaqeri_ir
🔰بنیاد فلسفی علم سیاست در #غرب_جدید
دکترموسی نجفی :
✅از پایه گذاران اصلی اندیشه سیاسی جدید در غرب در هر چهار شاخه لیبرالیسم و سوسیالیسم و نازیسم و فاشیسم نام دو نفر مهمتر است : نیکولو ماکیاولی و توماس هابز ۰
🔴ماکیاولی پایه گذار علم سیاست جدید و هابز متفکر اولیه نظریه قرارداد اجتماعی است۰ در قرارداد اجتماعی در نظر هابز جمله معروفی وجود دارد که رمز خشونت و جنگ طلبی غربیها و حل معمای استعمارگری آنها را بخوبی نشان می دهد ؛ هابز میگوید :
هومو هومینی لوپوس (به لاتین: Homo homini lupus)، به معنی انسان، گرگِ انسان است، ریشه این مطلب از جملهای است که در نمایشنامه آسیناریا نوشتهی پلوتوس، نویسندهی روم باستان آمده است و توماس هابز از آن استفاده کرده و الهام گرفته است.
🔵بازتاب سیاسی این نگاه به انسان در تاریخ سیاسی غرب جنگ دائمی و همیشگی بین انسانهاست ۰ از تاریخ اندیشه ای که از ریشه بر روی خون و جنگ و ناامنی دائمی بنا شده است ، انتظار یایبند بودن به قراردادها و ارزشها نوعی خوش خیالی و ساده لوحی است ۰ در مثل مناقشه نیست ولی وقتی مجبوری با یک دزد سابقه دار سر یک میز بنشینی ، بهتر است اول مواظب جیب هایت باشی!
🔶کاش برخی سیاسیون و دیپلمات های ما عینک رنگی و خوش بینانه را از چشمان نزدیک بین شان بر می داشتند و کمی هم نگاه فلسفی تر و عقلانی تر و البته عمیق تر به #غرب می انداختند تا متوجه شوند اینها آنچنان که ادعا دارند متمدن و صلح جو نیستند !
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
#حدیث_هفته
🔸 امام على عليه السلام:
🔰 علمى كه اصلاحت نكند، گمراهى است
📚 غررالحكم حدیث6294
🆔 @iictchannel
روش کشف اسباب صدور حدیث.pdf
501.8K
#مقالات
💯 #بخوانید
✅ مقاله #روش کشف #اسباب_صدور_حدیث
🔹نگارش: حجت الاسلام و المسلمین #عبدالحمید_واسطی عضو هیات علمی گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه
🔹یکی از مولفههایی که در #بررسی_دلالی حدیث، در کنار سایر امور (همچون بررسی صفات راوی، خانواده حدیث، شرایط اجتماعی زمان صدور حدیث و ...) مورد توجه قرار میگیرد، بررسی اسباب صدور حدیث است که در این مقاله به تفصیل مورد مطالعه قرار گرفته است.
🆔 @iictchannel
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کشف #ژن_خدا در مومنین توسط دشمنان خدا
⚠️ مکرهای دشمنان برای ازبین بردن وتضعیف این #ژن ‼️
《محفل زمانه شناسی》
#معرفی_کتاب
🔸 به بهانه تجدید چاپ کتاب "فقه و مصلحت"
💠 به معرفی این اثر ارزشمند می پردازیم:
🔹 کتاب #فقه و مصلحت در صدد است با نگاه تطبیقی، جایگاه و کارکردهای مصلحت و شیوه تشخیص آن را بر اساس مبانی و منابع فقه اهل بیت (ع) در #نظام فقهی- حقوقی اسلام و با توجه به موضوعات و نیازهای نوپدید جست و جو کند.
🔻 این کتاب در سه بخش با ساختار زیر تدوین شده است:
1️⃣ بخش نخست به تفسیر واژه های محوری تحقیق و بیان کلیات و مبانی بحث می پردازد. تبعیت احکام شرع از مصالح و مفاسد موجود در متعلق یا تبعیت جعل احکام از مصلحت در اصل تشریع، امکان یا عدم امکان فهم مصالح و مفاسد مورد نظر شارع، بیان گستره شریعت، اجتهاد و فقه از مباحثی است که در این بخش مطرح شده است.
2️⃣ مباحث بخش دوم در دو فصل سامان یافته است. در فصل اول از جایگاه مصلحت در کشف حکم بحث می شود. موقعیت سندی مصلحت در مذاهب شریعت با استنباط حکم بخشی از مباحث این فصل است.
🔹 فصل دوم، از جایگاه مصلحت در تطبیق و اجرای احکام شرعی و فقهی مکشوف، شیوه و نهاد کشف، بحث و گفت و گو می کند.
🔹 بیان معیارها و مبانی فهم و کشف مصالح و سنجه های ترتیب، بررسی شئون شارع و مبینان معصوم شریعت، گفت و گو از افراد یا نهادهای متولّی تشخیص مصالح، بخشی از مباحث این فصل است.
3️⃣ بخش سوم، عهده دار بحث از پرسش ها و شبهه ها در یک فصل و آسیب های مطرح در اطراف فقه المصالح در فصل دیگر است. کشاکش مصلحت و قانون؛ چیستی، بنیان و گستره حکم حکومی؛ اصل تشریع و جایگاه نهادهای تشخیص مصلحت از موضوع هایی است که در فصل یکم از این بخش مورد گفت و گو قرار می گیرد.
🔹 جمود و اسباب آن؛ مصلحت گرایی افراطی و علل آن؛ نداشتن منطقی بسامان در کاربرد مصلحت؛ غفلت از مصالح بنیادین و بی توجهی نسبت به لوازم و مقارنات یک یا چند استصلاح از موضوع های مطرح در فصل دوم این بخش است.
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#روزنامه_قدس
#در_رسانه_ها
🔶 نگاهی عرفانی به شهادت دکتر #محسن_فخری_زاده
🔰 یادداشتی از حجتالاسلام و المسلمین #حسین_عشاقی؛
🔹 جز شهادت هیچ راه رهایی نیست
🔻 آيا براي صيرورت إلي الله، يا به اصطلاح #عرفاني براي فناي در ذات خداوند بايد مسافت طولاني و بيكراني را طي كرد؟ يا اينكه مسافت لازم براي رسيدن خلق به حق، راه كوتاهي است و يا حتی فقط يک گام بيشتر نيست؟
📣 هم اکنون در صفحه #معارف روزنامه قدس بخوانید:
🌐 b2n.ir/quds0915
🆔 @iictchannel
📢 مستند « موساد ، ماشین ترور خاموش»
🎥 مستند «موساد، ماشین ترور دانش» حقایق تازهای را از تلاش سرویسهای اطلاعاتی صهیونیستی برای کسب اطلاعات راجع به شهید فخریزاده مطرح میکند
⏰ امشب شنبه 15 آذر ساعت 19:40 شبکه افق سیما
🆔 @ofogh_tv
6.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺نقطه استارت ترور دانشمندان هستهای ایران کجا بود؟
👈🏻 کارشناسان سیاسی معتقدند مسئولان ارشد اطلاعاتی غربی، طرح ترور دانشمندان هستهای را به دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی ارائه کردند، زیرا عقیده داشتند آنچه در مراکزی مانند نطنز ایجاد شده، نه پیشزمینه ساخت بمب، بلکه دانش برتری است که ایران نباید به آن برسد.
🎥 مستند «موساد، ماشین ترور دانش» درباره آغاز پروژه ترور دانشمندان ایرانی است که توسط سرویسهای اطلاعاتی غربی پایهریزی شد
⏰ امشب شنبه 15 آذر ساعت 19:40 از شبکه افق سیما
🔰مستند
🆔 @ofogh_tv
30.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 سرمقاله ی برنامهی #زاویه
ویژهی شهادت دکتر #محسن_فخریزاده
https://eitaa.com/joinchat/2340749316C68fc2160e3