همسایگی با پیامبران
عَنِ النَّبِيِّ ص قَالَ:
مَنْ قَرَأَ فِي لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَجَبٍ- قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ مِائَةَ مَرَّةٍ فِي رَكْعَتَيْنِ فَكَأَنَّمَا صَامَ مِائَةَ سَنَةٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِائَةَ قَصْرٍ فِي جِوَارِ نَبِيٍّ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ ع.
كتاب الاقبال: 627- 630.
پیامبر اکرم ص:
هرکس در شبی از شبهای ماه #رجب سوره ی توحید را ۱۰۰ بار در نماز دو رکعتی بخواند مانند این است که در راه خداوند ۱۰۰ سال روزه باشد و همچنین خداوند متعال ۱۰۰ قصر در همسایگی پیامبری از پیامبران الهی به او اعطاء می کند.
#ماه_رجب
@RajabTaRamazan #حدیث
1⃣5⃣
روزی که نوح ع سوار بر کشتی شد
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
إِنَّ نُوحاً ع رَكِبَ السَّفِينَةَ أَوَّلَ يَوْمٍ مِنْ رَجَبٍ فَأَمَرَ مَنْ كَانَ مَعَهُ أَنْ يَصُومُوا ذَلِكَ الْيَوْمَ وَ قَالَ مَنْ صَامَ ذَلِكَ الْيَوْمَ تَبَاعَدَتِ النَّارُ عَنْهُ مَسِيرَةَ سَنَةٍ وَ مَنْ صَامَ سَبْعَةَ أَيَّامٍ مِنْهُ أُغْلِقَتْ عَنْهُ أَبْوَابُ النِّيرَانِ السَّبْعَةُ وَ مَنْ صَامَ ثَمَانِيَةَ أَيَّامٍ فُتِحَتْ لَهُ أَبْوَابُ الْجِنَانِ الثَّمَانِيَةُ وَ مَنْ صَامَ خَمْسَةَ عَشَرَ يَوْماً أُعْطِيَ مَسْأَلَتَهُ وَ مَنْ زَادَ زَادَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ.
الخصال ج 2 ص 92 و بسند آخر ص 93.
امام صادق عليه السّلام فرمود: روز اول #ماه_رجب بود كه نوح سوار بر كشتى شد و دستور داد تا هر كس كه بهمراه او است آن روز را #روزه بدارد و فرمود: هر كس آن روز را روزه بدارد آتش دوزخ از او بفاصله ده سال راهپيمائى از او دور مىشود و هر كس هفت روزش را روزه بدارد درهاى هفتگانه آتش بر او بسته مىشود و هر كس هشت روز روزه بدارد درهاى هشتگانه بهشت بروى او باز مىشود و هر كس پانزده روز روزه بدارد هر چه سؤال كند باو عطا مىشود و هر كس زيادتر روزه بدارد خداى عز و جل نيز زيادتر عطا ميفرمايد.
@RajabTaRamazan #حدیث
2⃣
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
روزی که نوح ع سوار بر کشتی شد عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ نُوحاً ع رَكِبَ السَّفِينَ
👆👆
این کانال ماه رجب بنده هستش
چند ساله مطالب رو منتشر میکنم و محتوی ها آماده هست از پروفایل و استیکر و حدیث و...
کپی بدون نام هم اشکال نداره.
#صالح_ع (۶)
🟣امتحان قوم ثمود
بعد از آن که آن معجزه ی شگفت انگیز در مقابل دیده بزرگان قوم ثمود محقق شد و مردم به قدرت خداوند پی بردند، خطاب به صالح ع وحی شد: «ما ناقه را برای امتحان و آزمایش قوم میفرستیم، و به مردم خبر ده که آب شهر باید در میان آنها تقسیم شود، یک روز از برای ناقه، و یک روز برای اهالی شهر باشد. و هر کدام از آنها باید در نوبت خود حضور یابد، و دیگری مزاحم او نشود. قمر/ ۲۷- ۲۸»
سپس مردم آب شهر را _ که متعلق به چشمه ای بود که خداوند به صالح ع به اعطا کرده بود _ نوبت بندی کردند، بدین صورت که یک روز نوبت ناقه بود، و روز دیگر نوبت آنها که از آن آب استفاده کنند.
هرروز که نوبت شتر بود، آن شتر تمام آب را مینوشید و به جای آن به همه مردم شیر میداد و هیچ کوچک و بزرگی نبود مگر در آن روز از شیر آن شتر میخورد و چون روز دیگر میشد، مردم از آب استفاده میکردند و دیگر شتر آب نمی نوشید.
حالا چگونه این حیوان از تمام آب میتوانست استفاده کند این احتمال هست که آب آن قریه کم بوده (به علت خشکسالی یا علل دیگر)، مانند آب قریههایی که چشمه کوچکی بیش ندارند و مجبورند آب را در تمام شبانه روز در یک گودال مهار کنند تا مقداری از آن جمع شود و قابل استفاده گردد.
در آن زمان هم حضرت صالح ع به قوم ثمود چنین تذکر می دادند: «ای قوم من! خدا را بپرستید که جز او معبودی برای شما نیست، دلیل روشنی از طرف پروردگار برای شما آمده است، و آن این ناقه الهی است، که برای شما معجزه ای بزرگ است، این ناقه را به حال خود بگذارید که در سرزمین خدا (از علفهای بیابان) بخورد، و به آن آزار نرسانید. که عذاب زودرس شما را فراخواهد گرفت. (هود/ ۶۴)»
قوم ثمود مدتی بدین منوال آب را تقسیم کردند و در کنار آن شتر روزگار گذراندند تا آنکه بار دیگر سر به طغیان برداشته، دشمنی با خدا را آغاز کردند...
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
در #ماه_رجب، دعا مستجاب است، خصوصاً بر عليه ظالمان...
خداوند شهید #حاج_قاسم سلیمانی عزیز رو رحمت کند...
#کتاب_داستان (۶)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب #اولین_یاور به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۶) 🟣امتحان قوم ثمود بعد از آن که آن معجزه ی شگفت انگیز در مقابل دیده بزرگان قوم ثمود محقق
#پرسش_و_پاسخ (۵۶)
⬛️بنا به آیات قرآن کریم، چه اقوامی از گذشتگان مورد آزمایش الهی قرار گرفته اند؟
قرآن کریم در آیات خود به صورت کلی از مردمان قبل از عصر پیامبر اسلام ص خبر میدهد که مورد امتحان و آزمایش قرار گرفته اند به عنوان نمونه در آیه ۳ سوره عنکبوت میفرماید: «وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ، ما کسانی را که پیش از شما بودند آزمایش نمودیم.»
اما علاوه بر این بیان کلی، قرآن از آزمایش شدن بعضی از اقوام گذشته صراحتاً یاد میکند:
1. آزمایش قوم صالح ع: (إِنَّا مُرْسِلُو النَّاقَةِ فِتْنَةً لَهُمْ) (قمر/27) «ما (ناقه) را برای آزمایش آن ها می فرستیم. »
2. آزمایش قوم فرعون: (وَلَقَدْ فَتَنَّا قَبْلَهُمْ قَوْمَ فِرْعَوْنَ وَجَاءَهُمْ رَسُولٌ كَرِیم)(دخان/17) «ما قبل از این ها قوم فرعون را آزمودیم و رسول بزرگواری به سراغ آن ها آمد.»
3. آزمایش قوم بنی اسرائیل: (وَإِذْ نَجَّیْنَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ یَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ یُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَیَسْتَحْیُونَ نِسَاءَكُمْ وَفِی ذَلِكُمْ بَلاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِیم) (بقره/49)«پسران شما را سر می بریدند و زنان شما را (برای کنیزی) نگه می داشتند، و در این آزمایش سختی از طرف پروردگار برای شما بود.»
4. آزمایش پیروان طالوت: (فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِیكُمْ بِنَهَر ...)(بقره/249)«و هنگامی که طالوت (به فرماندهی لشکر بنی اسرائیل منصوب شد) و سپاهیان را با خود بیرون برد، به آنها گفت خداوند شما را به وسیله یک نهر آب آزمایش می کند.»
5. آزمایش امت حضرت موسی ع: امت حضرت موسی ع به آزمایشات عدیده ای امتحان شدند، از جمله آنها آزمایش به خودداری از صید ماهی در روز شنبه و یا دستور الهی به ورود بنی اسرائیل به سرزمین مقدس و نیز ابتلاء به گوساله سامری بود.(قالَ فَانَّا قَدْفَتَنَّا قَوْمَک مِنْ بَعْدِک وَ اضَلَّهُمُ السَّامِرِی.)(طه/85)«خداوند فرمود: ما قوم تو را بعد از تو آزمایش کردیم و سامری آنها را گمراه نمود.»
6. و...
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
#شهادت_امام_هادی ع تسلیت باد.
قدر #ماه_رجب را بدانید.
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۶) 🟣امتحان قوم ثمود بعد از آن که آن معجزه ی شگفت انگیز در مقابل دیده بزرگان قوم ثمود محقق
#پرسش_و_پاسخ (۵۷)
⬜️چرا خداوند مردم را آزمایش می کند؟
مفهوم آزمایش و امتحان در مورد خداوند با آزمایش های ما بسیار متفاوت است. آزمایش های ما غالبا برای شناخت بیشتر و رفع ابهام و جهل است، اما آزمایش های الهی در واقع حکمتهای متعالی فراوانی دارد که به اختصار بعضی از آنها را بیان میکنیم؛
1.ظهور حقیقی شخصیت افراد: مهم ترین فلسفه و حکمت ابتلاء (آزمایش) از دیدگاه قرآن کریم، شناسایی چهره واقعی افراد به معنای ظهور صلاحیت ها و استعدادهای آنان و طهارت و خباثت نفس انسان است. (وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِینَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرِینَ وَنَبْلُوَ أَخْبَارَكُمْ)(محمد/31)«ما همه شما را قطعاً آزمایش می کنیم تا معلوم شود، مجاهدان واقعی و صابرین از میان شما کیانند و اخبار شما را بیازماییم.»
2.کفّاره گناهان و پاکی مومنان از گناهان: از پیامبر اکرم ص روایت است که فرمود :«خداوند سوگند یاد کرده که هرگاه بخواهد بنده اى را از دنیا ببرد در حالیکه او را بیامرزد، و گناهانش را بریزد، در اینصورت یا بیمارش مى کند و یا روزیش را کم مى نماید و یا او را به ترسى مبتلا مى سازد؛ و اگر گناهى باقى بماند، مرگ را بر او سخت مى گرداند، تا گناهانش پاک گردد و با پاکى او را به بهشت داخل نماید.»
3.جدا سازی افراد نیک از افراد بد: سومین انگیزه برای آزمایشهای الهی جدا سازی خوب از بد، و بد از خوب است زیرا در جامعهای که همهی گروهها خود را انقلابی و دیندار قلمداد کرده و به ظاهر از آن دفاع میکنند در حالی که گروهی از آنان منافق و ضد دینند، بهترین وسیله برای شناساندن افراد صالح و فاسد و مؤمن و منافق، آزمایشهای الهی است، در غیر این صورت همه گروهها با نقاب دینداری در یک صف قرار گرفته و از یکدیگر تمیز داده نمیشوند قرآن در این مورد میفرماید:(مَّا كَانَ ٱللَّهُ لِيَذَرَ ٱلمُؤمِنِينَ عَلَىٰ مَآ أَنتُم عَلَيهِ حَتَّىٰ يَمِيزَ ٱلخَبِيثَ مِنَ ٱلطَّيِّبِ)(آل عمران/۱۷۹)«هرگز خداوند مؤمنان را بر آنچه که هستند وا نمیگذارد تا ناپاک را از پاک جدا سازد.»
4.تربیت و پرورش مؤمنان: امتحان الهی برنامه عملی است که خداوند آن را به منظور تربیت و پرورش مؤمنان به کار میبندد؛اهمیت امتحان الهی در تربیت و پرورش مؤمنان به حدی است که خداوند ابتدا انبیاء را به مشکلات و سختی مبتلا میکند و سپس آنها را به منظور ایفای نقش رسالت یا امامت، برمیگزیند؛ به همین جهت، خداوند نخست ابراهیم ع را به انواع امتحانات مبتلا کرد و سپس او را به مقام امامت منصوب کرد.
5.ارتقاء مقام و درجه مومنین: اگر مومنی اهل گناه نبوده در اینصورت خداوند وی را به بیماری ها و بلاها مبتلا می نماید تا اجر و قرب او در نزد خداوند بیشتر گردد .امام صادق ع فرموده اند : «خداوند متعال مؤمن را به مصیبت و بلاء گرفتار مى کند و او را به بیمارى در بدن مبتلا مى سازد و یا در مصیبت اهل و فرزند قرار مى دهد و یا یکى از مصیبت هاى دنیا را متوجه او مى کند تا او را پاداش دهد.»
6.معیار ثواب و پاداش: امام علی ع می فرماید:«گرچه خداوند به روحیات بندگانش از خودشان آگاه تر است، ولی آنها را امتحان می کند تا کارهای خوب و بد که معیار پاداش و کیفر است از آنها ظاهر گردد.»
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
همگی در این #ماه_رجب ، جهت رفع موانع احتمالی #وعده_صادق ۳ دعا کنیم.