انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۶) 🟣امتحان قوم ثمود بعد از آن که آن معجزه ی شگفت انگیز در مقابل دیده بزرگان قوم ثمود محقق
#پرسش_و_پاسخ (۵۶)
⬛️بنا به آیات قرآن کریم، چه اقوامی از گذشتگان مورد آزمایش الهی قرار گرفته اند؟
قرآن کریم در آیات خود به صورت کلی از مردمان قبل از عصر پیامبر اسلام ص خبر میدهد که مورد امتحان و آزمایش قرار گرفته اند به عنوان نمونه در آیه ۳ سوره عنکبوت میفرماید: «وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ، ما کسانی را که پیش از شما بودند آزمایش نمودیم.»
اما علاوه بر این بیان کلی، قرآن از آزمایش شدن بعضی از اقوام گذشته صراحتاً یاد میکند:
1. آزمایش قوم صالح ع: (إِنَّا مُرْسِلُو النَّاقَةِ فِتْنَةً لَهُمْ) (قمر/27) «ما (ناقه) را برای آزمایش آن ها می فرستیم. »
2. آزمایش قوم فرعون: (وَلَقَدْ فَتَنَّا قَبْلَهُمْ قَوْمَ فِرْعَوْنَ وَجَاءَهُمْ رَسُولٌ كَرِیم)(دخان/17) «ما قبل از این ها قوم فرعون را آزمودیم و رسول بزرگواری به سراغ آن ها آمد.»
3. آزمایش قوم بنی اسرائیل: (وَإِذْ نَجَّیْنَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ یَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ یُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَیَسْتَحْیُونَ نِسَاءَكُمْ وَفِی ذَلِكُمْ بَلاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِیم) (بقره/49)«پسران شما را سر می بریدند و زنان شما را (برای کنیزی) نگه می داشتند، و در این آزمایش سختی از طرف پروردگار برای شما بود.»
4. آزمایش پیروان طالوت: (فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِیكُمْ بِنَهَر ...)(بقره/249)«و هنگامی که طالوت (به فرماندهی لشکر بنی اسرائیل منصوب شد) و سپاهیان را با خود بیرون برد، به آنها گفت خداوند شما را به وسیله یک نهر آب آزمایش می کند.»
5. آزمایش امت حضرت موسی ع: امت حضرت موسی ع به آزمایشات عدیده ای امتحان شدند، از جمله آنها آزمایش به خودداری از صید ماهی در روز شنبه و یا دستور الهی به ورود بنی اسرائیل به سرزمین مقدس و نیز ابتلاء به گوساله سامری بود.(قالَ فَانَّا قَدْفَتَنَّا قَوْمَک مِنْ بَعْدِک وَ اضَلَّهُمُ السَّامِرِی.)(طه/85)«خداوند فرمود: ما قوم تو را بعد از تو آزمایش کردیم و سامری آنها را گمراه نمود.»
6. و...
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
#شهادت_امام_هادی ع تسلیت باد.
قدر #ماه_رجب را بدانید.
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۶) 🟣امتحان قوم ثمود بعد از آن که آن معجزه ی شگفت انگیز در مقابل دیده بزرگان قوم ثمود محقق
#پرسش_و_پاسخ (۵۷)
⬜️چرا خداوند مردم را آزمایش می کند؟
مفهوم آزمایش و امتحان در مورد خداوند با آزمایش های ما بسیار متفاوت است. آزمایش های ما غالبا برای شناخت بیشتر و رفع ابهام و جهل است، اما آزمایش های الهی در واقع حکمتهای متعالی فراوانی دارد که به اختصار بعضی از آنها را بیان میکنیم؛
1.ظهور حقیقی شخصیت افراد: مهم ترین فلسفه و حکمت ابتلاء (آزمایش) از دیدگاه قرآن کریم، شناسایی چهره واقعی افراد به معنای ظهور صلاحیت ها و استعدادهای آنان و طهارت و خباثت نفس انسان است. (وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِینَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرِینَ وَنَبْلُوَ أَخْبَارَكُمْ)(محمد/31)«ما همه شما را قطعاً آزمایش می کنیم تا معلوم شود، مجاهدان واقعی و صابرین از میان شما کیانند و اخبار شما را بیازماییم.»
2.کفّاره گناهان و پاکی مومنان از گناهان: از پیامبر اکرم ص روایت است که فرمود :«خداوند سوگند یاد کرده که هرگاه بخواهد بنده اى را از دنیا ببرد در حالیکه او را بیامرزد، و گناهانش را بریزد، در اینصورت یا بیمارش مى کند و یا روزیش را کم مى نماید و یا او را به ترسى مبتلا مى سازد؛ و اگر گناهى باقى بماند، مرگ را بر او سخت مى گرداند، تا گناهانش پاک گردد و با پاکى او را به بهشت داخل نماید.»
3.جدا سازی افراد نیک از افراد بد: سومین انگیزه برای آزمایشهای الهی جدا سازی خوب از بد، و بد از خوب است زیرا در جامعهای که همهی گروهها خود را انقلابی و دیندار قلمداد کرده و به ظاهر از آن دفاع میکنند در حالی که گروهی از آنان منافق و ضد دینند، بهترین وسیله برای شناساندن افراد صالح و فاسد و مؤمن و منافق، آزمایشهای الهی است، در غیر این صورت همه گروهها با نقاب دینداری در یک صف قرار گرفته و از یکدیگر تمیز داده نمیشوند قرآن در این مورد میفرماید:(مَّا كَانَ ٱللَّهُ لِيَذَرَ ٱلمُؤمِنِينَ عَلَىٰ مَآ أَنتُم عَلَيهِ حَتَّىٰ يَمِيزَ ٱلخَبِيثَ مِنَ ٱلطَّيِّبِ)(آل عمران/۱۷۹)«هرگز خداوند مؤمنان را بر آنچه که هستند وا نمیگذارد تا ناپاک را از پاک جدا سازد.»
4.تربیت و پرورش مؤمنان: امتحان الهی برنامه عملی است که خداوند آن را به منظور تربیت و پرورش مؤمنان به کار میبندد؛اهمیت امتحان الهی در تربیت و پرورش مؤمنان به حدی است که خداوند ابتدا انبیاء را به مشکلات و سختی مبتلا میکند و سپس آنها را به منظور ایفای نقش رسالت یا امامت، برمیگزیند؛ به همین جهت، خداوند نخست ابراهیم ع را به انواع امتحانات مبتلا کرد و سپس او را به مقام امامت منصوب کرد.
5.ارتقاء مقام و درجه مومنین: اگر مومنی اهل گناه نبوده در اینصورت خداوند وی را به بیماری ها و بلاها مبتلا می نماید تا اجر و قرب او در نزد خداوند بیشتر گردد .امام صادق ع فرموده اند : «خداوند متعال مؤمن را به مصیبت و بلاء گرفتار مى کند و او را به بیمارى در بدن مبتلا مى سازد و یا در مصیبت اهل و فرزند قرار مى دهد و یا یکى از مصیبت هاى دنیا را متوجه او مى کند تا او را پاداش دهد.»
6.معیار ثواب و پاداش: امام علی ع می فرماید:«گرچه خداوند به روحیات بندگانش از خودشان آگاه تر است، ولی آنها را امتحان می کند تا کارهای خوب و بد که معیار پاداش و کیفر است از آنها ظاهر گردد.»
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
همگی در این #ماه_رجب ، جهت رفع موانع احتمالی #وعده_صادق ۳ دعا کنیم.
#کتاب_داستان (۷)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب #پیشوایان_هدایت به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
#کتاب_داستان (۸)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب #دست_های_نیرومند به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
#صالح_ع (۷)
⚫️کشتن ناقه صالح ع
در نهایت، مشرکان قوم ثمود تصمیم گرفتند ناقه صالح ع را به قتل برسانند. آنها میدیدند با وجود ناقه که معجزه عجیب صالح ع بود، ممکن است به زودی تودههای مردم به آن حضرت ایمان بیاورند، و از آیین نیاکان خود، روی برگردانند، پس نزد ثمودیان رفته و میگفتند بیایید این ناقه را بکشیم و چهار پایش را قطع کنیم تا از شر او راحت بشویم، چون ما حاضر نیستیم آب محل، یک روز مال او باشد و یک روز از آن ما، کیست که کشتن او را به گردن بگیرد و هر چه دوست دارد مزد دریافت کند؟
در آن هنگام مردی احمر (سرخ روی) و اشقر (مو خرمایی) و ازرق (کبود چشم) که از زنا متولد شده و کسی پدری برایش نمی شناخت به نام «قُدار» که نزد قوم ثمود معروف به شقاوت بود، داوطلب شد این کار را انجام دهد، مردم هم مزدی برایش معین کردند.
همین که ماده شتر متوجه آب شد، «قُدار» مهلتش داد تا آبش را بنوشد، حیوان بعد از آنکه سیراب شد و برگشت «قُدار» که در سر راهش کمین کرده بود برخاست و شمشیرش را به جانب آن ناقه فرود آورد ولی کارگر نیفتاد، بار دیگر فرود آورد و او را به قتل رساند، ناقه به پهلو به زمین افتاد و بچه اش فرار کرد و به بالای کوه رفت و سر خود را به سوی آسمان بلند کرد و سه بار فریاد بر آورد. قوم ثمود از ماجرا خبردار شدند همه سلاحها را برگرفتند و کسی از آن قوم نماند که ضربتی به آن حیوان نزند و آنگاه گوشت او را بین خود تقسیم کردند و هیچ صغیر و کبیری از آنان نماند که از گوشت آن حیوان نخورده باشد. صالح ع چون این را دید به سوی آنان رفت و گفت: «ای مردم! انگیزه شما در این کار چه بود و چرا چنین کردید و چرا امر پروردگارتان را عصیان نمودید؟ »
آنگاه خدای تعالی به وی وحی کرد که «قوم تو طغیان کردند و از درِ ستمکاری ناقه ای را که خدای تعالی به سوی آنان مبعوث کرده بود تا حجتی علیه آنان باشد، کشتند با اینکه آن حیوان هیچ ضرری به حال آنان نداشت و در مقابل، عظیم ترین منفعت را داشت، به آنان بگو که من عذابی به سوی آنان خواهم فرستاد و سه روز بیشتر مهلت ندارند اگر توبه کردند و به سوی من بازگشتند من توبه آنان را میپذیرم و از رسیدن عذاب جلوگیری میکنم و اگر همچنان به طغیان خود ادامه دهند و توبه نکنند و به سوی من باز نگردند عذابم را در روز سوم خواهم فرستاد. »
حضرت صالح ع نزد آنان آمد و فرمود: «ای قوم! من از طرف پروردگارتان پیامی برایتان آورده ام، پروردگارتان میگوید، اگر از طغیان و عصیان خود توبه کنید و به سوی من بازگشته، از من طلب مغفرت کنید شما را میآمرزم و من نیز به رحمت خود به سوی شما برمی گردم و توبه شما را میپذیرم. »
همین که صالح ع این پیام را رساند عکس العملی زشت تر از قبل از خود نشان داده و سخنانی خبیث تر و ناهنجارتر از آنچه تا کنون میگفتند به زبان آوردند، گفتند: «... يَاصَٰلِحُ ٱئتِنَا بِمَا تَعِدُنَآ إِن كُنتَ مِنَ ٱلمُرسَلِينَ؛ اگر از پيامبران هستى عذابى كه همواره به ما وعده مىدهى، بياور.» (اعراف/ ۷۷)
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
همگی در این #ماه_رجب ، جهت رفع موانع احتمالی #وعده_صادق ۳ دعا کنیم.
#کتاب_داستان (۹)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب داستان #او_برادر_من_است به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
#کتاب_داستان (۱٠)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب داستان #امام_علی ع به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
💠سواران روز قیامت
ابن عباس می گوید از رسول خدا ص شنيدم كه مىفرمود:
اى مردم ما تنها چهار نفريم كه در قيامت سوارهايم و سواره ی ديگرى جز ما نيست.
مردى عرض كرد: پدر و مادرم فدايت اى رسول خدا آن سواران كيانند؟
فرمود:
"من" بر بُرَاق خود سوارم،
و برادرم "#صالح_ع" بر همان شترى كه قومش آن را پى كردند،
و دخترم "فاطمه س" بر شتر عَضْبَاى من،
و "علىّ بن ابى طالب ع" بر شترى از شتران بهشتى سوار است كه افسار آن از مرواريد آبدار،و چشمانش از ياقوت سرخ،و شكمش از زبرجد سبز است،بر روى آن شتر قبّهاى است از مرواريد سپيد كه درون آن از شفّافى نمايان است،بيرونش از رحمت سرشار،و درونش از عفو خدا انباشته است،وقتى مركب حركت مىكند آن قبّه مىدرخشد و تلألوی ويژه دارد،و او(على ع)در پيشاپيش من روان است.تاجى از نور بر سر دارد كه براى اهل محشر نور افشانى كند،و آن تاج هفتاد پايه دارد كه هر پايهاى چون ستارۀ درخشانى در افق آسمان مىدرخشد،و پرچم حمد بدست اوست،و در قيامت ندا كند:
"لا اله الاّ اللّٰه ،محمّد رسول اللّٰه".
پس از نزد هيچ دستهاى از فرشتگان عبور نكند جز اينكه گويند:او پيامبر مرسل است،و بر هيچ پيامبر مرسلى گذر نكند جز اينكه گويند: او فرشتۀ مقرّب است.پس آواز دهندهاى از درون عرش ندا دهد: آى مردم اين مرد نه فرشتۀ مقرّب است،نه پيامبر مرسل،و نه حامل عرش، بلكه "علىّ بن ابى طالب ع" است.
و پس از او شيعيان و پيروانش مىآيند،پس منادى به آنان گويد:شما كه هستيد؟ گويند:ما پيروان على ع هستيم.پس ندا رسد:اى علويان شما همگى در امانيد،بنا بر اين با هر كس كه او را دوست مىداشتيد در بهشت وارد شويد.
➕منبع: امالی شیخ مفید ره
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
📱کانال انیمیشن و داستان امامان👇
https://eitaa.com/kartonemaman
#میلاد_امام_علی ع و #روز_پدر مبارک باد.