پیوسته در لعنت خدا!!!
امام باقر علیه السلام:
هرگاه مسلمانى براى ديدار مسلمانى ديگر يا حاجت خواهى از او به منزل وى رود و اجازه ورود بخواهد و او بيرون نيايد ، تا زمانى كه همديگر را ديدار كنند ، پيوسته در لعنت خدا باشد.
أيُّما مسلمٍ أتى مسلما ـ زائرا أو طالِبَ حاجَةٍ و هُو في مَنزِلِهِ ـ فاسْتَأذَنَ لَه و لَم يَخْرُجْ إلَيهِ ، لَم يَزَلْ في لَعْنَةِ اللّه ِ عزّ و جلّ حتّى يَلْتَقِيا .
کافی ج ۲ ص ۳۶۵
#روایت
آیت الله مصباح یزدی:
در روايتى وارد شده است، كسى كه نماز مىخواند، ولى دل به نماز نمىسپرد، آيا نمىترسد كه او را به صورت الاغ مسخ كنم. آن قدر بىتوجهى در نماز زشت و ناشايست است كه كسى كه بدان مبتلا گردد، مستحق اين است كه به صورت الاغى مسخ شود؛ در واقع او انسان نيست. چطور ممكن است انسان در برابر بزرگى بايستد و هيچ توجهى به او نداشته و دلش جاى ديگر باشد، چه رسد به اينكه در برابر خداى جهان بايستد ـ خدايى كه همه هستى، همه خوبىها و همه نعمتها از اوست ـ و به اندازه توجه به يك انسان معمولى نيز به او اعتنا و توجه نكند!
#روایت
امام رضا علیه السلام:
به کودک دستور ده که با دست خودش صدقه بدهد، اگر چه به اندازه تکّه نانی یا یک مشت چیز اندک باشد.
مُرِ الصَّبیَّ فلْیَتَصدَّقْ بیدِهِ بالکِسْرةِ و القَبْضةِ و الشَّیءِ و إنْ قَلَّ.
فروع کافی
#حکایت_داستان
تو قرآن گم کرده ای؟!
✍گویند: شخصی نزد ابن سیرین(معبر خواب) آمد و گفت: در خواب دیدم که دنیا و آخرت را از دست داده ام. ابن سیرین گفت: قدری بنشین. سپس مرد دیگری آمد و گفت: در خواب دیدم دنیا و آخرت را به دست آورده ام. ابن سیرین به اولی گفت: تو قرآن گم کرده ای؟ گفت: آری.
سپس ابن سیرین به دومی گفت: تو قرآن یافته ای؟ گفت: آری. آن گاه مرد یابنده ی قرآن، آن را آورد و به شخص اول داد.
#روایت
روایت داستانی
جابر بن يزيد جعفى مىگويد:هجده سال در
خدمت امام باقر عليه السّلام بودم.پس هنگامى كه خواستم از نزد ايشان خارج شوم با او وداع كردم و عرضه داشتم:مرحمتى نمائيد[سخنى به من بفرمائيد].امام فرمود:اى جابر!پس از هجده سال؟عرضه داشتم:بله.همانا شما دريايى هستيد كه پايان نمىپذيرد و به ژرفاى آن رسيده نمىشود.پس امام فرمود:به شيعيانم از جانب من سلام برسان و آنان را آگاه كن كه هيچ خويشاوندى ميان ما و خداوند نيست و جز با فرمانبردارى از خداوند به او نزديكى جسته نمىشود.
عَنْ جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ اَلْجُعْفِيِّ ، قَالَ: خَدَمْتُ سَيِّدَنَا اَلْإِمَامَ أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ (عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ) ثَمَانِيَ عَشْرَةَ سَنَةً، فَلَمَّا أَرَدْتُ اَلْخُرُوجَ وَدَّعْتُهُ، وَ قُلْتُ: أَفِدْنِي. فَقَالَ: بَعْدَ ثَمَانِيَ عَشْرَةَ سَنَةً، يَا جَابِرُ ! قُلْتُ: نَعَمْ إِنَّكُمْ بَحْرٌ لاَ يُنْزَفُ وَ لاَ يُبْلَغُ قَعْرُهُ. فَقَالَ: يَا جَابِرُ ، بَلِّغْ شِيعَتِي عَنِّي اَلسَّلاَمَ، وَ أَعْلِمْهُمْ أَنَّهُ لاَ قَرَابَةَ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ اَللَّهِ (عَزَّ وَ جَلَّ)، وَ لاَ يُتَقَرَّبُ إِلَيْهِ إِلاَّ بِالطَّاعَةِ لَهُ.
#منبر
امالی طوسی.
آیت الله ضیاء آبادی:
سخنرانی یک روحانی با مجری زن:
🔹آخر چه تناسب دارد یک فرد روحانی محترم ، برای القاء مواعظ و نصایح آموزنده در صفحه تلوزیون با یک خانم،طرف مصاحبه قرار بگیرد و با او به سوال و جواب اخلاقی بپردازد مگر قحط الرجال شده است؟
آن سخنان هرچقدر هم عالی و نافع باشد اصلا خود صحنه ی مواجهه یک روحانی با یک خانم جنبه ی تخریبی پیدا کرده و آثار آن مواعظ را از بین میبرد.
گاهی یک کار برای دیگران مباح است ولی برای یک روحانی در حکم گناه است.
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#ترجمه
یه آقایی قرار بود از تفسیرهای تک جلدی عربی یکیشو ترجمه کند.
در یه جاش نوشته بود : تفسیر سوره ای که در قرآن نیست!!!!
بعدا متوجه شدن که در متن عربی داره که تفسیر سوره لم یکن .... (بینه)
ایشونم اونطوری ترجمه کرده بود😂
دو دعای امام باقر علیه السلام
در حق جابر جعفی:
1⃣يا جابِرُ، لا أخرَجَكَ اللّه ُ مِنَ النَّقصِ و (لا) التَّقصيرِ.
اى جابر! خداوند تو را از كاستى و تقصير بيرون نَبَرد.
✍يعنى خداوند توفيقت دهد كه هميشه عبادتت را ناقص و خودت را در انجام طاعت و بندگى خدا مقصّر دانى ، يا خودت را ناقص و مقصّر دانى؛ زيرا با احساس نقص و كمبود، آدمى از تكبر بيرون مى آيد و با احساس تقصير از خودپسندى و غرور و تنبلى در عبادت، دست مى شويد.
----------
2⃣جَعَلَنَا اَللَّهُ وَ إِيَّاكُمْ مِنَ اَلَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ وَ هُمْ مِنَ اَلسّٰاعَةِ مُشْفِقُونَ .
خداوند ما و شما را از كسانى قرار دهد كه در پنهان از پروردگار خود در هراسند و از قيامت بيمناكند.
#منبر
اولی در کافی.
دومی در امالی طوسی
کی دوست و پیرو ما میشوی؟!
امام باقر عليه السلام
به جابر جعفى فرمود :
و بدان كه تو دوست [و پيرو] ما نيستى مگر آن گاه كه اگر همه همشهريانت بر ضد تو همداستان شوند و بگويند: تو مرد بدى هستى، اين سخن تو را اندوهگين نسازد و اگر بگويند: تو مرد خوبى هستى، اين سخن شادمانت نگرداند. بلكه خودت را با قرآن بسنج، اگر پوينده راه آن بودى و به آنچه به بى اعتنايى بدان فراخوانده است بى اعتنا و به آنچه بدان ترغيب كرده است راغب بودى، پس پايدارى كن و خوش باش؛ زيرا كه آنچه درباره تو گفته شده به تو زيانى نرساند و اما اگر از قرآن جدا بودى، چرا بايد فريب نفست را بخورى.
واعلَمْ بأنّكَ لا تكونُ لنا وَلِيّا حتّى لَوِ اجتَمعَ علَيكَ أهلُ مِصرِكَ وقالوا : إنّكَ رجُلُ سَوءٍ لَم يَحزُنْكَ ذلكَ ، ولَو قالوا : إنّكَ رجُلٌ صالِحٌ لَم يَسُرَّكَ ذلكَ ، ولكنِ اعرِضْ نَفسَكَ على كِتابِ اللّه ِ ؛ فإن كنتَ سالِكا سَبيلَهُ ، زاهِدا في تَزهِيدِهِ ، راغِبا في تَرغيبِهِ، خائفا مِن تَخويفِهِ ، فاثبُتْ وأبشِرْ ، فإنّهُ لا يَضُرُّكَ ما قيلَ فيكَ ، وإن كنتَ مُبائنا للقُرآنِ فماذا الّذي يَغُرُّكَ مِن نَفسِك؟
#منبر
تحف العقول ص 284
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#حکایت_داستان
آیت الله وحید خراسانی:
بعد از فوت عیال اول آیت الله خویی، ایشان برای من نقل کردند: وقتی من این زن را گرفتم، روز اول عروسی دید من در فکر هستم، گفت چرا در فکری. گفتم برای ظهر هیچ چیزی نداریم. گفت شما برو دنبال درست، به شام و نهار کار نداشته باشد. من هم به دنبال درس رفتم.
ظهر که من آمدم دیدم سفره مرتب است و آبگوشتی برقرار؛ تعجب کردم پرسیدم از کجا؟ همسرم گفت وقتی شما رفتی، من رفتم در خاکروبه ها تفحص کردم و یک کاسه شکسته ای پیدا کردم، آن را فروختم و این غذا را تهیه کردم.
حضرت آیت الله وحید پس از ذکر این خاطره، این نکته را گوشزد کردند که این علما هم خودشان انسان های ویژه ای بودند و هم همسرشان.
روایت ها و حکایت ها
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#شعر
ای یک دله صد دله دل یکدله کن
مهر دگران را ز دل خود یله کن
یک صبح به اخلاص بیا بردر ما
برناید اگر کام تو از ما گله کن
تمام هّم غم را از عالم وجود،
حضرت امیر دفع میکنند..
حالا ایشان میفرمایند:👇
-لقد کنت انظر الیها فتنکشف عنی الهموم والاحزان...
من هرگاه به فاطمه نگاه می کردم، غم و اندوه از من زدوده می شد.
#شعر
تورا از برگ گل هرچند دامن پاک تر باشد
مشو با ناکسان همدم که صحبت را اثر باشد
🌹باسلام محضر شما
🔹مولانا می فرماید:
یکی از راههای شناخت انسانها طریقه سخن گفتن آنهاست حرف و کلامی که به زبان می آوریم نشانه اندیشه ماست و اندیشه نشانه هدف زندگی و مقصد آدمی است ......
🔸بَر دَمَد آن از دهان و از لَبَش
🔸تا پدید آرَد ضَمیر و مَذْهَبَش
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
حضرت فاطمه(س) به نقل از پدر بزرگوار خود فرمود:
یا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّی عَلَیکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ؛
ای فاطمه! کسی که بر تو درود بفرستد، خداوند او را می بخشد، و به من، در هر جای بهشت که باشم، ملحق می کند.
(بحارالانوار، ج100، ص194، ح10؛ مستدرک الوسائل،ج10، ص211)
#روایت
آخرین جمله جناب خضر به حضرت موسی(ع):
🛑عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ علیه السلام قَالَ:
كَانَ آخِرُ مَا أَوْصَى بِهِ الْخَضِرُ مُوسَى بْنَ عِمْرَانَ ع أَنْ قَالَ لَهُ:
لَا تُعَيِّرَنَّ أَحَداً بِذَنْبٍ
🔰امام زین العابدین(علیه السلام) فرمودند:
آخرین سفارش حضرت خضر
(علیه السلام)
به حضرت موسی
(علی نبینا واله وعلیه السلام)
این بود که به او گفت:
کسی را به خاطر گناهی سرزنش نکن.
خصال شیخ صدوق، ج1، ص111
نکته⏪
این حدیث شریف هیچ منافاتی با نهی از منکر ندارد.
چون دو موضوع جدا هستند
آیت الله جوادی آملی:
وقتی به امام سجاد(ع) خبر دادند که مختار قیام کرده،حضرت سوال کرد: حرمله را گرفتند یا نه؟...الان شما میبینید در غزه شب و روز کودککشی است...آن فرعون فقط پسران را میکشت، اما این صهیونیستها هم پسران، هم دختران، هم پدران و هم مادران را میکشند.
۱۴۰۲/۸/۱۷
👤شیخ شبانی
✅ به جمع توییت بازها بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3494510792Ca174b204f2
💢مرد بیچاره😂
شخصی نزد شیخی رفت تا از زبان درازی و سرکوفت های زنش شکایت کند و مشورتی بگیرد.
شیخ گفت: بابت هر کاری که زنت برایت انجام میدهد از او تعریف و تمجید کن...
هنگام شام زن سفره را پهن کرد. مرد با اولین لقمهای که خورد شروع کرد از دستپخت زنش تعریف کردن و گفت تا حالا چنین غذای لذیذی نخورده ام.
زن گفت: زهرمار بخوری، چندین سال برات غذا پختم اما یکبار هم تعریف نکردی ، حال که خواهرت برا اولین بار غذا برامون فرستاده، تعریف و تمجید میکنی؟! 😂😂
📚فیش سخنرانی روز کتاب و کتابخوانی
۲۴ آبان
📜عنوان: مثل زنبور مطالعه کنیم
📖موضوع: اسم رمز کتابخوانی
📕ارزش انس با علم در اسلام
اسلام همیشه پرچمدار کتاب و کتابخوانی بوده و هست لذا در اینباره در آیات الهی می بینیم که خداوند می فرماید:
هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ إِنَّمَا یَتَذَکَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ
آیا آنان که میدانند با آنان که نمیدانند برابرند؟ تنها خردمندان متذکر می شوند. (زمر/۹)
این نشانههای روشن و همچنین پیشنیه فرهنگی اسلام یعنی تعدد کتابها و کتابخانهها در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و آثار مکتوب نامآوران و دانشمندان مسلمان همه ناظر بر اهمیت کتاب و کتابخوانی است و این حقیقت را بر ما آشکار میکند که آیین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی بر روی زمین است.
پیامبر اکرم در باب نشر کتاب و علم میفرمایند:
مَن ماتَ و مِیراثُهُ الدَّفاتِرُ وَالْمَحابِرُ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ
هر که بمیرد و میراث او دفترها و دوات باشد، بهشت بر او واجب است.
یا امیرالمؤمنین میفرمایند:
حَقٌّ عَلَى اَلْعَاقِلِ أَنْ يُضِيفَ إِلَى رَأْيِهِ رَأْيَ اَلْعُقَلاَءِ وَ يَضُمَّ إِلَى عِلْمِه
شایستۀ خردمند است که اندیشۀ خردمندان را به اندیشۀ خود بیفزاید،و دانش حکما را به دانش خویش ضمیمه کند.(غرر الحکم ج ۱ ص ۷۰)
بهترین راه آموختن آراء حکما استفاده از کتاب است،
🌸چه بخوانیم و چگونه بخوانیم؟
اساسا شروع بعثت پیامبر اکرم بر اساس آیات سوره علق با فرمان به خواندن شروع میشود اصل خواندن در کل در آیات قران مورد توجه است، اما بحث در این است که چه چیزی را باید بخوانیم و چگونه بخوانیم؟
برای اینکه به این دو مهم دست یابیم باید به خود کلمه《کتاب》رجوع کنیم، خود این کلمه اسم رمزی است برای چه خواندن و چگونه خواندن،
🌸 کاف کتاب یعنی کیفیت مطالعه
هر خواندنی برای انسان مفید نیست و مطالعه ای مفید است که همراه با تامل و تفکر باشد لذا نباید این وقت گذاشتن را صرف مطالعه مطالبی کنیم که ارزش مطالعه ندارد و به قول معروف (علم لاینفع) است زیرا به فرموده پیامبر اسلام:
علم افزون از آن است که به شمارش آید. پس هر دانشی را که بهتر است، فراگیرید.(میزان الحکمة، ح ۱۴۱۲۶۱۶)یعنی در مطالعه قانون اهم و مهم را رعايت کنید.
🌸مانند زنبور مطالعه کنیم
امیرالمؤمنین نیز در روایتی برای باز نمودن این حقیقت، از زنبور عسل یاد می کند که بهترین اجزای گل را برمی گزیند و از آن دو چیز نفیس می سازد:
یکی عسل که شفای آدمیان است و دیگر موم که مردم از آن نور می گیرند.(نهج البلاغه، حکمت ۳۳۸)
🌸 تاء کتاب یعنی تحمل سختی مطالعه
بنابر بعضی از آمارها سرآنه مطالعه در کشور ما قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست،سرانه مطالعه کشورمان، ایران، به طور میانگین تنها ١٨ دقیقه در هفته است. یعنی هر ایرانی بیش از ۱۸ دقیقه در هفته مطالعه نمی کند در صورتیکه کشوری همچون عربستان که ما آدمش هم حساب نمی کنیم به طور میانگین در هفته ۶ ساعت و ۴٨ دقیقه سرانه مطالعه دارد(سایت همشهری کد خبر ۷۲۲۰۷)و اين نشان مي دهد که ما تحمل سختی مطالعه را هنوز به جان نخریده ایم البته این را هم بايد گفت که مردم ما بیشتر از اینکه اهل مطالعه کتاب باشند، اهل مطالعه کلیپ های اینیستاگرام و تلگرام و ایتا هستند و بیشتر اطلاعات خودشان را به صورت غیر مستقیم از منابع اصلی به دست می آورند که شاید نوعی زرنگی باشد اما دقیق و عمیق نیست و باید هرکسی روزانه نیم الی یک ساعت برای مطالعه برای خود وقت بگذارد.
🌸الف کتاب یعنی آرامش در مطالعه
یکی از شرایط مطالعه، حفظ آرامش است. با رعایت آن میتوانید مطالعهی مفید با بازده بالا داشته باشید.هرگاه آرامش خود را از دست دادید به ضمیر ناخودآگاه خود بیشتر توجه کنید. چشمهایتان را ببندید و چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.مکان مناسب و آرام را برای مطالعه انتخاب کنید.کنترل زمان راهحل ضروری است.همیشه به نحو احسن برنامهریزی کنید تا بدون عجله به تمام کتابهای مورد علاقه خود برسید. سعی کنید در کارهای خود نظم و ترتیب داشته باشید.
وقتی می خواهیم مطالعه کنیم یاد این روایت امیرالمؤمنین بیفتیم:
اَلْكُتُبُ بَساتينُ الْعُلَماءِ(شرح غرر ج۱ ص ۲۴۵)
كتاب ها، بستان هاى دانشورانند.
هنگام کتابخوانی انگار که داریم در باغ قدم می زنیم و لذت می بریم.
🌸باء کتاب یعنی بهره وری از مطالعه
عزیزان کتاب خوانی درست و مفید است که بهره وری بیشتری داشته باشد مثلا نکات مهم مطالعه استخراج شود و به صورت فکت برای دیگران فرستاده شود یا به صورت منظم دسته بندی شود تا در زمان مقرر استفاده گردد یا اینکه از میان این مطالب جدا از هم از کتب مختلف یک همبستگی برای خلق یک کتاب مفید دیگر پدید آید تا هیچگاه چرخه نشر و نگارش کتاب متوقف نشود.
●|بیانبوک|●
📚مرکز عرضهٔ محصولات موسسه امیربیان
@BayanBook
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از حضرت زهرا سلاماللهعلیها کم بگیری ضرر کردی!
استاد عالی
@BisimchiMedia
💠#داستان
✅ خدا که اشتباه نمی کند...
🔹می گویند: مسجدی می ساختند، بهلول سر رسید و پرسید: چه می کنید؟
گفتند: مسجد می سازیم.
گفت: برای چه؟
پاسخ دادند: برای چه ندارد، برای رضای خدا.
🔹بهلول خواست میزان اخلاص بانیان خیر را به خودشان بفهماند، محرمانه سفارش داد سنگی تراشیدند و روی آن نوشتند «مسجد بهلول» شبانه آن را بالای سر در مسجد نصب کرد.
🔹سازندگان مسجد روز بعد آمدند و دیدند بالای در مسجد نوشته شده است «مسجد بهلول». ناراحت شدند؛ بهلول را پیدا کردند و به باد کتک گرفتند که زحمات دیگران را به نام خودت قلمداد می کنی؟
🔻بهلول گفت: مگر شما نگفتید که مسجد را برای خدا ساخته ایم؟ فرضا مردم اشتباه کنند و گمان کنند که من مسجد را ساخته ام، خدا که اشتباه نمی کند.
#خواندنی
🔵 کانال #داستان و #طنز حال خوش👇
https://eitaa.com/joinchat/206700555C6ffd205a92
#اخلاص
#ریا
#مقدمه
📜قرآن به تمامی افرادی که در راه خدا مجاهدت میکنند مژده داده که ایشان را به راههای خود هدایت میکند
«والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا»
و مگر میشود کسانی را که مهمترین جهادشان همان فهم کلام پروردگارشان است هدایت نکند ؟!
╭─┅☘☘🪴🪴🪴☘☘┅─╮
@allmizan
╰─┅☘☘🪴🪴🪴☘☘┅─╯
#جهاد»»»»یکی از اثار جهاد هدایت است
#هدایت »»»» یکی از راههای جهاد است
یارو میره سمعک بخره فروشنده میگه: همه جورشو داریم. از ۱۰ هزار تومنی تا یک میلیون تومن طرف میپرسه: ۱۰ هزارتومنی اش چطوری کار می کنه؟ فروشنده میگه:.
.
.
.
.
این اصلا کار نمیکنه فقط مردم با دیدنش بلندتر حرف می زنن!
خلاقیتش فقط 😁
کانال شادی و نکات مومنانه
┄┅┅❅🇵🇸 ✌️🇵🇸✌️ 🇵🇸 ❅┅┅┄
@khandehpak
#طنز
علامه طباطبایی علیه السلام:
اخلاص قطره ای است که اگر دریا بدون آن باشد قطره ای نمی ارزد
ولی اگر قطره ای دارای اخلاص باشد
دریا ها میارزد.
#اخلاص »»» ارزش اعمال انسان به اخلاص است