📚 #كتاب "تخطیط المُدُن فی الاسلام"
✍علامه سيد جعفر مرتضی عاملی(ره)👇
http://ito.lib.eshia.ir/81420/1/0
#تمدن_اسلامی
#معماری_اسلامی
#مرتضی_العاملی
✅کشکول ناب حوزوی🔻
◾️ @kashkolenab
💥مقدّس اردبيلى اموال خود را با فقرا تقسيم مىكرد و براى خود به اندازه سهم يكى از فقرا نگاه مىداشت
✍آیت الله #نوری_همدانی:
عالم ربّانى مقدّس #اردبيلى (احمد بن محمّد) - كه متبحّر در علوم فقه و كلام و تفسير و حديث و در ورع و تقوا ضرب المَثَل و ملاقات او با امام عصر ارواحنا لتراب مقدمه الفداء در ميان سيره نويسان مسلّم است - در مرتبه عالى از زهد و ساده زيستى و احتراز از تجمّل گرايى بود و در سالهايى كه مردم از لحاظ وضع مالى در مضيقه و تنگدستى بودند اموال خود را با فقرا قسمت مىكرد وبراى خود نيز به اندازه سهم يكى از فقرا بر مىداشت.
علاّمه #مجلسى در بِحار مىگويد:
«مقدسّ اردبيلى در پرهيزگارى و زهد و فضل به مرتبه بسيار بالايى نائل شد كه مانند او را در ميان متقدّمين و متأخّرين نشنيدهام.»
📚اسلام مجسم ، حسین نوری همدانی ، ص۳۷۳
#سیره_علما
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab
💥 الشافی في الإمامة
🔹 کتابی کلامی است درباره #امامت، به زبان عربی، در پاسخ به شبهات قاضی عبدالجبار معتزلی در ردّ عقاید شیعه
🔸 این کتاب مورد توجه عالمان مسلمان بوده و نقد و تلخیصهایی نوشته شده است.
تلخیصُ الشّافی نوشته شیخ #طوسی از مشهورترین آنها است.
⭐️سیدِ مرتضی (۳۵۵-۴۳۶ق) خود نیز در دیگر آثارش، همچون تنزیه الأنبیاء و الذخیرة فی علم الکلام به الشّافی ارجاع داده است
🔻 الشافی در سال ۱۳۰۱ق در ایران چاپ سنگی شد
همچنین در سال ۱۴۱۰ق با تصحیح عبدالزهراء خطیب حسینی، توسط مؤسسه انتشاراتی الصادق در قالب چهار جلد منتشر شد.
🖼اخیرا هم چاپ نفیس ۵جلدی، از انتشارات آستان قدس رضوی در مشهدمقدس انتشار یافت.
#معرفی_کتاب
#کلام_اسلامی
✴️کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
🔅رسائل و مکاسب
🔻آیت الله #جناتی شاهرودی:
من خودم در نجف از مرحوم آقای شاهرودی[بزرگ] و مرحوم آقای سید عبد الهادی شیرازی شنیدم که میگفتند: این کتابها[کتابهای شیخ انصاری] در اصل یادداشتهایی بودند که شیخ آنها را به مجلس درس خود میآوردند و بر اساس آنها تدریس میکردند و پس از آن این یاداشتها جمع آوری و بررسی شد و سپس در قالب کتاب رسائل و مکاسب به چاپ رسید، حتی خود شیخ، زمانی که بحث ظن رسائل چاپ شده بود، ناراحت شده و به انتقاد پرداخته بود.
📚جایگاه شناسی علم #اصول «گامی به سوی تحول»، نوشته سید حمید رضا حسنی و مهدی علی پور، ص ۳۴۰، مصاحبه با آیت الله محمدابراهیم جناتی
#خاطرات_علما
#شیخ_انصاری
✴️کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
4_5918134844176467616.mp3
1.92M
❓خطای تفکر غربی در مورد مسئله #زن چیست!؟
🎤رهبر معظم انقلاب
۹۳/۱/۳۰
🔆کشکول ناب حوزوی🔻
🅾 @kashkolenab
🔹جلسات اخلاقِ برخی از شاگردان مرحوم استاد سعادت پرور (پهلوانی) ، در شهر مقدس قم
پی نوشت : شیخ جعفر ناصری از شاگردانی مرحوم حاج اقای سعادت پرور نیستند...
@borhan_maaref
@ShiaTowhid
@seratemostaghim_ir
@forooghetohid
@alfetrah
@ostadvatankhah
@nasery_ir
@ostadayoobi
🔻اصلاحیه :
جلسات حاج اقای ایوبی و حاج اقای ناصری، در مکان و زمانی که در تصویر ذکر شده بود، برگزار نمی گردد...
#معرفی_اساتید
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
💥راه مبارزه تحریم و منع نیست!
✍استاد شهید #مطهری:
من به عنوان یک فرد مسئول به مسئولیت الهی، به رهبران عظیم الشأن نهضت اسلامی که برای همهشان احترام فراوان قائلم، هشدار میدهم و بین خود و خدای متعال اتمام حجت میکنم که نفوذ و نشر اندیشههای بیگانه به نام اندیشه اسلامی و با مارک اسلامی اعمّ از آنکه از روی سوء نیت و یا عدم سوء نیت صورت گیرد،
🚨خطری است که کیان اسلام را تهدید میکند.
⚠️راه مبارزه با این خطر تحریم و منع نیست! مگر میشود تشنگانی را که برای جرعهای آب لهله میزنند، از نوشیدن آب موجود به عذر اینکه آلوده است منع کرد؟!
✅این ما هستیم که مسئولیم. ما به قدر کافی در زمینههای مختلف اسلامی کتاب به زبان روز عرضه نکرده ایم. اگر ما به قدر کافی آب زلال و گوارا عرضه کرده بودیم، به سراغ آبهای آلوده نمیرفتند.
گر نه تهی باشدی بیشتر این جویها
خواجه چرا میدود تشنه در این کویها
راه مبارزه، عرضه داشتن صحیح این مکتب در همه زمینهها با زبان روز است.
حوزههای علمیه ما که امروز اینچنین شور و هیجان فعالیت اجتماعی یافتهاند باید به مسئولیت عظیم علمی و فکری خود آگاه گردند، باید کارهای علمی و فکری خود را ده برابر کنند، باید بدانند که اشتغال منحصر به فقه و اصول رسمی جوابگوی مشکلات نسل معاصر نیست.
📚نهضتهای صدساله اخیر ص۹۳ ،
#نقد_حوزه
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
هدایت شده از علی نصیری
✳️ باب نقد را با پدیده تلخ «خلع لباس» مسدود نکنیم!
برخورد تند و کوبنده با صاحبان فکر و اندیشه که گاه با خلع لباس یا ایجاد محدودیت در حوزه چهره می نماید یا در باره اخراج برخی از اساتید دانشگاه از مراکز آموزشی و پژوهشی خودنمایی می کند، پدیده تلخ و نامبارکی است که باید آن را با محک ارزش های دینی و اخلاقی و با تراز رفتار حکیمانه و رحیمانه که از نظام اسلامی متوقع است، مورد ارزیابی قرار داد.
در باره پدیده نقد در عرصه مسایل دینی و باوری باید در مجال مناسب سخن گفت. در حال حاضر روی سخن این ناچیز با پدیده نقد و انتقاد در عرصه سیاسی و ابراز نظر در باره چند و چون فعالیت های اجرایی، تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های نهادها و افراد حقیقی و حقوقی است.
به گواهی شماری از آموزه های دینی و نیز شواهد تاریخی نقد و انتقاد در این عرصه نه تنها امری نکوهیده تلقی نشده، بلکه گاه از آن تمجید نیز شده است؛ به ویژه در آن جا که آداب دانش شناختی و روان شناختی آن رعایت گردد.
در این جا بخش هایی از فصل دوازدهم از کتاب «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» این ناچیز با عنوان «روش تعامل حضرت امیر (ع) با مخالفان» تقدیم می گردد:
« خوارج بارها در حضور امام و گاه در پای منبر ایشان، با تفسیری ناروا و با استناد به آیه شریفه، شعار «لا حکم الا لله» سر میدادند؛ مراد آنان از این شعار آن بود که به مردم القاء کنند که حکومت امام فاقد مشروعیت است که اطاعت و همراهی با آن روا نیست. در برابر چنین حرکت تبلیغاتی گسترده و خطرناک که میتوانست عده زیادی را درباره حقانیت حکومت حضرت امیر (ع) به تردید اندازد، امام بی آن که برای خوارج مزاحمت ایجاد کند و آنان را به خاطر چنین رفتار سیاسی مخالفانه، مجازات کند و به زندان افکند، تنها به نقد این تفکر پرداخت و با روشنگری حکیمانه، سستی و نادرستی آن را اثبات میکرد. رفتار اهانت آمیز خوارج تا آن جا پیش رفت که یکی از آنان پس از شنیدن رهنمون امام درباره شیوه برخورد با هیجان شهوت در پی دیدن زنانِ زیبارو، چنین گفت: «قَاتَلَهُ اللَّهُ كَافِراً مَا أَفْقَهَهُ» در این هنگام یاران امام از جا برخاستند تا او را به قتل برسانند، اما امام فرمود: «رُوَیداً إِنَّمَا هُوَ سَبٌّ بِسَبٍّ أَوْ عَفْوٌ عَنْ ذَنْبٍ» بزرگواری، بزرگ منشی و اخلاق الهی حضرت امیر (ع) را از همین رفتارهایی که گاه به نظر کوچک مینماید، میتوان دریافت. بهرغم همه رفتارهای ناصواب و آزار دهنده خوارج، تا زمانی که آنان دست به سلاح نبرده و خون مسلمانی را نریختند، حضرت امیر (ع) با آنان از در جنگ درنیامد؛ چنان که در جایی دیگر، امام پس از شنیدن شعار خوارج «لا حکم الا لله»، چنین فرمود: «تا وقتى با ما هستید از سه حق برخوردارید: نخست آن که از ورود شما به مساجد جلوگیرى نمىکنیم و دوم آن که حقوقتان را از بیت المال قطع نمىکنیم و سوم آن که تا آغاز به جنگ نکنید با شما نبرد نخواهیم کرد.»
درنگرید که خوارج چگونه در برابر حضرت امیر (ع) به عنوان حاکم مسلمانان نه تنها انتقاد، بلکه بارها جسارت و اسائه ادب می کردند، اما امام این چنین کریمانه با آنان تعامل داشت.
این ناچیز از همه مطالب و مباحث ناقدانه فاضلان حوزه یا دانشگاه و چند و چون بیان آنان آگاهی جامع نداشته و لزوماً همه آنها را قابل دفاع نمی دانم، اما معتقدم که در عرصه نقد سیاسی و اجرایی باید مجال را تا سرحد امکان باز و وسیع نگاه داشت و چه بسا از آن استقبال کرد.
از سویی دیگر، باید باور کنیم که روزگار ما روزگار انفجار اطلاعات است و دیگر نمی توان به عصر گذشته برگشت تا اگر از نقد و ناقدی خوشمان نیامد، کتاب و ناشر را مهر و موم کرده و نویسنده را از دم تیغ بگذرانیم!
برخورد کریمانه با صاحب نظران منتقد و گشودن باب گفتگو با آنان و ارایه پاسخ محکم و متقن به آنان روش منطقی و تاثیر گذار است که جا دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
«إِنْ أُرِيدُ إِلَّا الْإِصْلَاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَمَا تَوْفِيقِي إِلَّا بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ»
علی نصیری
ششم بهمن 1400
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
🌐 www.maref.ir
32.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥مباحثی پیرامون : تاریخچه شهرت، سیر ارزیابی حدیث در شیعه و بررسی برخی روایات مشهور+ نکاتی درباره #صاحب_جواهر
🎥آیت الله سید احمد #مددی
🔺درس خارج فقه، ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
#علوم_حدیث #اصول
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
⚠️امنیتی کردن علم، عالمان را وادار به عقبنشینی میکند/ از حیث علمی نباید هیچ خط قرمزی در حوزه علمیه وجود داشته باشد
🎤حجتالاسلام ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی:
🔸امنیتی کردن علم معمولاً عالمان را وادار به عقبنشینی میکند و باید بین حوزه علم و ژورنالیسم و فضای عمومی و نخبگانی فرق گذاشت، چون بسیاری واهمه دارند که مباحثشان را در فضای فشار و هراس و امنیتی بیان کنند. ممکن است برخی گروههای فشار به قصد خیر و دفاع از انقلاب به گونهای رفتار کنند که فضا به سمت علمی شدن پیش نرود و طبیعتاً غایت اصلی را مد نظر قرار نمیدهند. گاه هزینهدار بودن برخی نظریات ممکن است مشکل ایجاد کند. همچنین فرایند نظریهپردازی کُند است.
🔹جلوگیری از صوری و فرمالیته شدن مباحث علمی به هر بهانهای اعم از سیاسی، ژورنالیستی، آمار دادن و … خط قرمز است... حتی اگر مباحث کفرآمیز هم در فضای آرام علمی مطرح شود، پاسخ قطعی و منطقی دارد و باید پاسخ مستدل، شفاف و علمی ارائه شود. نباید از طرح چنین مطالبی بترسیم و جلوی آن را بگیریم، زیرا اگر در کوتاهمدت جلوی آن را بگیریم، در درازمدت جای خود را باز خواهد کرد و ما موظف به پاسخ هستیم و باید گزینه بدیل را ارائه دهیم. از حیث علمی نباید هیچ خط قرمزی در حوزه علمیه وجود داشته باشد. البته باید فضا مدیریت شود تا رویکرد شفاف و علمی و نخبگانی نه ژورنالیستی و غیرعلمی حاکم شود. التقاط، شانتاژ، هیاهو و تخریب در فضای علمی جایی ندارد و اگر این موارد رعایت شود، هیچ خط قرمزی برای مباحث علمی متصور نیست.
🌐متن کامل گفتگو: https://b2n.ir/q48908
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥یکی از امام صادق علیه السلام سوال میکنه: هَل الحبّ من الدّین؟ عشق و محبت هم جزء دین هست؟! میدونید حضرت جوابش رو چی داد؟! هَل الدّین الّا الحُبّ؟ [آیا دین چیزی جز محبت است؟] اگر محبت رو برداریم از دین چیچیش میمونه؟! هیچی! باید انسان از این منش بگذره، تا قلبش جایگاه محبت بشه.
✂️بُرشی زیبا از #مستند "با من نگاه کن" پیرامون زندگی عالِم ربّانی مرحوم آیتالله #حائری_شیرازی، ساخته احمد شریفزاده
لینک دانلود و مشاهده رایگان مستند👇
https://telewebion.com/episode/2611338
💯حتما ببینید💯
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
💥پارهای از نظرات دکتر بیژن عبدالکریمی درباره حوزه و روحانیت
🔸حوزههای علمیهی ما به چند دلیل نتوانستهاند نقش تاریخی خودشان را در روزگار کنونی به خوبی ایفا کنند. نخستین دلیل این است که به شدت تحت تأثیر «ذاتگرایی ارسطویی» و لذا «فاقد نگاه تاریخی» هستند. یعنی حوزههای علمیهی ما هنوز در نیافتهاند که جهان (مرادم تصویر جهان برای انسان است)، انسان، عقلانیت، علم، حقیقت و ... از ذوات ثابت و لایتغیری (در معنای ارسطویی آن) برخوردار نیستند.
🔹به بیان سادهتر، آنها درنیافتهاند که جهان ما با جهان گذشتگان، عقلانیت مدرن با عقلانیت سنتی، انسان امروز با انسان دیروز و جوامع جدید با جوامع گذشته به اعتبارهای بسیاری یکی نیست. لذا دیگر نمیتوان با عقلانیت شیخ صدوق، شیخ مفید، غزالی، خواجه نصیر، امام الحرمین و امثالهم به سوبژکتویسیم دورهی جدید و مسائل دوران مدرن پاسخ داد. من حضور ذاتگرایی ارسطو را در فقه، علم اصول، و تفسیر خودمان به خوبی احساس میکنم، آنچنان که گویی وجود مجسمهی بزرگی از ارسطو را در وسط شبستانها و حیاطهای حوزههای علمیهی خودمان میبینم. این مجسمه (به اعتبار ذاتگرایی ارسطویی) باید ویران شود، به این معنا که پیوند میان ذاتگرایی ارسطویی با فقه و اصول ما باید مورد نقد و بررسی و تجدیدنظرهای جدی قرار گیرد.
🔸حوزههای علمیهی ما به تبع کل حیات اجتماعی ما، به لحاظ «عملی» اسیر سونامی مدرنیته و عقل مدرناند، لیکن به لحاظ «نظری و مفهومی» هنوز نتوانستهاند زیستجهان مدرن را به رسمیت بشناسند.
🔹حوزویون ما سوار ماشین، کشتی و هواپیما میشوند، از تلویزیون، موبایل، اینترنت و همه مظاهر جوامع مدرن و پسامدرن استفاده میکنند، اما عقلانیت و منطقی را که در پس ظواهر این مظاهر و تکنولوژیها نهفته است درک نکرده یا به رسمیت نمیشناسند. ما ایرانیان از شبکه جهانی و اینترنت استفاده میکنیم، لیکن سرعت آن را پایین نگاه میداریم یا شدیدا آن را فیلتر میکنیم. سوار بر هواپیما میشویم اما مرزهای خودمان را بر نظام هواپیمایی جهان بستهایم. نظام انتخاباتی را در نظام سیاسی کشور میپذیریم اما نظارت استصوابی را نیز بدان تحمیل میکنیم. ما در همه جا شاهد نوعی تعارض میان عمل و نظر، میان ابزار و مفهوم و میان کاربرد و منطق هستیم.
🔸حوزههای علمیهی ما در مقام رهبران فکری و سیاسی جامعهی ما، با زیستجهان مدرن صرفا مواجههای ابزاری و نه نظری، حِکمی، متافیزیکی و وجودشناختی داشتهاند. لذا مهمترین انتقاد من به روحانیت این است که این نهاد به دلیل ارسطوزدگی و فقدان نگرش تاریخی تاکنون نتوانسته است به لحاظ نظری زیستجهان مدرن را به رسمیت بشناسد و درک خویش از جهان مدرن و جهان معاصر از نوعی تأخر تاریخی رنج میبرد.
📚پرسش از امکان امر دینی در جهان معاصر، صفحهی ۲۶
#نقد_حوزه
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
❓در آيه ۳ سوره مباركه «حديد» آمده است كه: خداوند آسمانها و زمين را در ۶ روز آفريد؛ در حالى كه پيش از پيدا شدن آسمان و زمين، هنوز واحد زمانى به نام روز وجود نداشته، و اصلا روز با وجود خورشيد و زمين معنا پيدا كرده؛ لطفاً اين معنى را توضيح دهيد.
✅پاسخ آیت الله #صافی_گلپایگانی (ره):
كلمه «يوم» و مرادف آن روز اگر چه بيشتر به معناى زمان تابش آفتاب و ضدّ شب به كار برده مى شود، ولى مفهوم آن وسيع تر از اين است.
در قرآن كريم احاديث شريفه و كلمات ادبا و سخنوران و شاعران عرب و عجم، در معانى ديگر- كه قدر مشترك همه آنها زمان است- نيز گفته مى شود.
گاه گفته مى شود: «روز» و «يوم» و مقصود از آن، زمان بين طلوع آفتاب و غروب آن است. گاهى اين كلمات گفته مى شود و از آن، مدّت يك جريان يا زمان و دوران يك حكومت، يا يك عصر، يا عمر يك شخص، يا دوران جوانى يا پيرى، يا دوران سيادت و عزّت و خوشى يك امّت و ملّت قصد مى شود. مثلا گفته مى شود: امروز و فردا و از روز، دنيا و از فردا، آخرت قصد مى شود. يا شاعر مى گويد:
روز بزرگ گرچه جهان كم نديده است روزى چو روز حضرت خاتم نديده است
كه مقصود او از «روز حضرت خاتم»، تمام عصر حضرت رسول اكرم صلّى اللّه عليه وآله وسلّم- مى باشد. و مثلا «اعشى» در اين شعر:
شتّان مايومي على كورهاو يوم حيّان أخي جابر
از دو دوران عمر خودش به «روز» تعبير كرده است؛ و اميرالمؤمنين عليه السّلام- نيز در «خطبه شقشقيّه» به اين شعر، تمثّل جسته، و دو عصر و دو دوره را در ارتباط با خودشان، دو «روز» شمرده اند.
با توجّه به اين توضيح مختصر، معلوم مى شود كه ستّة ايّام (شش روز) در سوره مباركه «حديد» و هم چنين در سوره «اعراف»، آيه ۵۴ اشاره به شش دورانى است كه در آنها آسمانها و زمين شكل گرفته و اين نظامات و تشكيلات وجود يافته است. اشاره به اين است كه خلقت آسمانها و زمين دفعى نبوده، بلكه به ارادةالله و حكمت بارى تعالى تدريجى انجام شده است؛ چنانكه در اجزاى عالم خلقت و طبيعت، بيشتر يا همه چيزها به تدريج آفريده مى شوند. مثلا سنگها و معادن و كاينات ديگر، بعضى در طىّ هزاران سال و بعضى بيشتر و بعضى كمتر از يكسال، و برخى كمتر از اين زمان وجود پيدا مى كنند.
آسمانها و زمين نيز بنا بر اين دو آيه كريمه در طىّ شش روز، شش دوران و شش تحوّل و جريان شكل گرفته و خلق شده اند. اين دو آيه از عجايب آيات و معجزات قرآن كريم است كه شكل گيرى و خلقت كلّ نظام آسمانها و زمين را تدريجى اعلام مى نمايد؛
و تدبّر در معانى اين آيات موجب قوّت ايمان به خدا و وحى و رسالت حضرت خاتم الانبيا- صلّى الله عليه و آله- مى شود (واللّه العالم).
📚معارف دين، ج ۱، ص: ۱۴۱
#تفسیر
✔️ کشکول ناب حوزوی🔻
▪️ @kashkolenab
💥آیت الله علی کریمی جهرمی، داماد مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی بر پیکر ایشان اقامه نماز خواهد کرد
#کریمی_جهرمی
✔️ کشکول ناب حوزوی🔻
▪️ @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥آیت الله علی کریمی جهرمی، داماد مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی بر پیکر ایشان اقامه نماز خواهد کرد
💥آیت الله علی #کریمی_جهرمی سالهاست که به تدریس سطوح و خارج فقه و اصول مشغولند و تالیفات متعددی در مسائل تفسیری و تاریخی و اخلاقی دارند. ایشان به مساله تبلیغ و روضه خوانی هم توجه دارند و منبرهای بسیاری در شهرهای مختلف رفته اند.
📚مشاهده تالیفات آیت الله کریمی جهرمی
#معرفی_اساتید
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
AllameTabayi.mp3
957.7K
💥نحوه ارزیابی احادیث بِحار الانوار توسط علامه طباطبایی ره
🎤آیت الله احمد #عابدی
@deraiat
#علوم_حدیث
#علامه_طباطبايى
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
استاد رحیم پور.mp3
44.79M
💥نشست "وظیفه طلاب در جهاد تبیین"
🎤 استاد رحیم پور ازغدی
حوزه علمیه مروی تهران
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
▪️انا لله و انا الیه راجعون
آیتالله دکتر ابوالحسن شریف طبرستانی بقیةالسلف حکمای تهران دار فانی را وداع گفت.
▪️ایشان از شاگردان آیتالله سید احمد خوانساری، علامه شعرانی، علامه رفیعی قزوینی، حکیم الهی قمشهای، حکیم جولستانی، شهید مطهری، دکتر ابوالقاسم گرجی، دکتر محمود شهابی و... بودند و سالها در مدرسه علمیه مروی و مدرسه آیت الله مجتهدی و برخی مراکز علمی دیگر تدریس مینمودند.
▪️این ضایعه جبران ناپذیر را به حوزه تهران و شاگردان ایشان تسلیت میگوییم.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
💥از بالاترین علوم مورد تعلیم و تعلم
✍ #امام خمینی(ره):
از بالاترين و والاترين حوزه هايى كه لازم است به طور همگانى مورد تعليم و تعلم قرار گيرد، علوم معنوى اسلامى است، از قبيل علم اخلاق و تهذيب نفس و سير و سلوك الى اللَّه - رزقنا اللَّه و إياكم- كه جهاد اكبر مى باشد.
📚 وصیتنامه امام خمینی، ص 53
#اخلاق
#عرفان
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥صحبت های جالب میلاد دخانچی در مورد "سینما و جشنواره فجر و روحانیت و حاکمیت"
حتما ببینید
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
🆔 @kashkolenab
🚨آنگاه که فعالیت های فرهنگی پوچ می شود!
✍استاد اصغر طاهرزاده:
🔹«اگر میخواهیم فعالیت فرهنگی به معنی دینیِ آن، انجام دهیم و در اصلاح خود و دیگران تلاش كنیم، این كار باید چه سمت و سویی داشته باشد كه پس از مدتی با بیثمری كارمان روبهرو نشویم؟!
🔸به خصوص كه تجربه بینتیجهبودن بعضی از فعالیتهای فرهنگی گروههای مذهبی، در قبل و بعد از انقلاب به شدّت ما را به این فكر فرو میبرد که صِرفاً به ظاهرِ دینی کارهایمان دلخوش نباشیم. زیرا بسیاری از فعالیتهای فرهنگی كه حتی با انگیزههای دینی انجام میگرفت، پس از مدتی یا كاملاً بیثمر بود و یا نسبت به انرژی مصرفشده بهره بسیار کمی در پی داشت، به طوری كه برنامهریزان آن، امكان ادامه كار را از دست میدادند و گرفتار حالت یأس و پوچی میشدند.
🔹در صورتیكه اگر قبل از انجام هر گونه فعالیت فرهنگی، سمت و سوی كار مشخص باشد و معلوم شود تا كجا میخواهند بروند و چگونه میخواهند این مسیر را طی كنند، كار به جایی نمیكشد كه بعد از یك مدتی احساس كنند نه خودشان به كمال مطلوبی رسیدهاند و نه بقیه را توانستهاند به کمالی برسانند.
صد انداختی تیر و هر صد خطاست / اگر هوشمندی یك انداز و راست
🔸آخر آیهای که در ابتدای بحث عرض شد (آیه ده سوره مبارکه فاطر) میخواهد بفرماید؛ اگر کار - چه فردی و چه اجتماعی- به نحو شایسته به خدا متصل نشود و دارای پشتوانه عقیدتی صحیحی نباشد، هرچه هم تلاش و چارهجویی شود نتیجه آن پوچ و بایرشدن و بیثمری است.
🔹اگر خواهران و برادران به این دغدغه رسیده باشند كه ممکن است بعد از مدت مدیدی در کار فرهنگی خود با این مسئله روبهرو شویم که تقریباً هیچ كاری كه بتوان آن را كار فرهنگی واقعی نامید، نكردیم و این احتمال را بدهیم که در فعالیتهای خود، خطرِ درجازدن در روزمرگیها ما را تهدید میكند، إنشاءالله راه برونرفت از آن خطر را دنبال خواهند كرد.
🔸ما چه بخواهیم بر روی خودمان كار فرهنگی انجام دهیم، چه روی دیگران، باید به این فكر باشیم كه بعد از مدتی کار ما نتیجه بدهد. عالم مشهوری به مرحوم آیتالله بهاری همدانی که از عرفای بزرگ است، نامه مینویسد كه آقا! یك دستورالعمل به ما بدهید. آقای بهاری میفرماید: آخر شما خودتان اهل علم هستید! آن عالم میگوید: آقا تعارف را كنار بگذارید، شما كه میدانید ما از راهی كه باید در كنار كسب علم طی میكردیم، غفلت كردیم و شما هم از اول میدانستید كه راه ما برای نتایج حقیقی كافی نیست، برای همین شما در كنار کسب علم، راه سلوک قلبی را رها نكردید، ولی ما مسیر خودمان را رفتیم و حالا بعد از چهل، پنجاه سال فهمیدیم آنچه میخواستیم حاصل نشد.
🔹چنانچه ملاحظه میفرمایید حتی نباید به صرف اینكه یك فعالیت، فعالیت دینی است و با حدیث و آیه سر و كار دارد، به آن دلخوش بود، بلكه باید تلاش كرد علاوه بر موضوع مورد تحقیق، روش ما هم درست باشد و معلوم باشد که خود و جامعه را میخواهیم به كجا برسانیم.»
📚 آنگاه که فعالیت های فرهنگی پوچ می شود، صفحه 27 و 28
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab