🔻 تصحیف در مناجات شعبانیه
🔸 در مناجات شعبانيه ذكر شده در مفاتيح الجنان ، يك كلمه به اشتباه ثبت شده است.
توضيح اينكه در عبارت ( راجیا لما لدیک ثوابی و تعلم ما فی نفسی ) در اوائل مناجات شعبانيه ، كلمه ( ثوابي ) قطعا غلط بوده و تصحيفي از كلمه ( تراني ) است كه به اشتباه بصورت (ثوابي) تغيير يافته و مشهور شده است.
اين در حالي است كه مرحوم سيد بن طاووس در الاقبال و مرحوم مجلسي در بحار الانوار و زادالمعاد عبارت اين مناجات شريف را اينگونه نقل كرده اند:
متضرّعاً الیک، راجیاً لما لدیک.
ترانی و تعلم ما فی نفسی…
و بدين ترتيب جمله ( راجيا لما لدیک ) مربوط به فقره قبل است و با كلمه ( لديك ) تمام می شود و عبارت ( ترانی و تعلم ما فی نفسی ) آغازين فقره بعد در جمله بعدي است.
📚 رجوع كنيد به :
١- مفاتيح الجنان - اعمال مشتركه ماه شعبان.
٢- اقبال الاعمال ج ٢ ص ٦٨٥.
٣- بحارالانوار ج ٩١ ص ٩٧.
٤- زاد المعاد ص ٤٧.
نقل مطالب تنها با ذكر ماخذ آن بلا مانع است.
http://eitaa.com/nokaterjalie
▪️#مجالس_میراث_علوی (1) برگزار میشود.
🔹معرفی و نقد کتاب «تمام نهج البلاغة»
با سخنرانی اساتید مکرّم:
🔸سید صادق موسوی (مؤلف کتاب)
🔸 سید کاظم طباطبایی
🔸 شیخ رضا مختاری
▫️دوشنبه 29 بهمن ماه 1403، ساعت 19:30
▫️قم، خیابان دورشهر، کوچه 24، فرعی دوم سمت راست ، پلاک 7
▫️مرکز مطالعات میراث علوی (معهد التراث العلوی)
https://t.me/MahadTurathAlawi
https://eitaa.com/Mahad_torath_alavi
@mojalese
⭕️ توثیقات نجاشی
✅ بحث اصلی این نوشته حول ماهیت توثیقات نجاشی و چگونگی اثبات وثاقت راویان است. توثیقات نجاشی نسبت به راویانی که با آنها معاصر نبوده، آیا مبتنی بر اخبار حسی (مستند به حس و مشاهده) است یا حدسی و اجتهادی؟ این مسئله از جمله مباحث مهم در علم رجال و بررسی اعتبار روایات است.
🔶 نکات کلیدی:
🔸1. منشأ توثیقات نجاشی:
توثیقات نجاشی و سایر رجالیون عمدتاً مبتنی بر دو منشأ است:
➖- روایات ائمه (ع): برخی توثیقات از طریق روایاتی که از ائمه در مدح یا ذم راویان نقل شده، استنباط میشود. این استنباط نیازمند اجتهاد و بررسی دقیق اسناد و متون روایی است.
➖ - بررسی کتب و آثار راویان: نجاشی با بررسی کتب و نوشتههای راویان و مقایسه آنها با سایر منابع، به وثاقت یا ضعف راویان حکم میکرد. این فرآیند نیز مبتنی بر اجتهاد و تحلیل علمی است.
🔸2. شواهد اجتهادی بودن توثیقات نجاشی:
نجاشی در موارد متعددی با مقایسه روایات و بررسی اختلافات آنها، به ضعف یا وثاقت راویان حکم کرده است. به عنوان مثال، در مورد راویانی مانند "الحسن بن العباس الحریش الرازی" و "داود بن کثیر الرقّی" و "الحسن بن محمد ... المعروف بابن اخی طاهر"، نجاشی با استناد به مضطرب بودن روایات یا ارتباط آنها با غلات، یا تضعیف اصحاب، به ضعف آنها حکم کرده است. این موارد نشاندهنده اجتهاد و تحلیل علمی نجاشی است.
🔸 3. اختلاف نظر در ماهیت توثیقات:
برخی از علمای بزرگ مانند آیتالله خویی معتقدند که توثیقات نجاشی و سایر رجالیون میتواند مبتنی بر اخبار حسی باشد، چرا که ممکن است این اطلاعات از طریق نقل معتبر به آنها رسیده باشد. این دیدگاه بر این اساس است که در میان علمای سلف، تمایز بین راویان موثق و ضعیف امری متعارف بوده و کتابهای رجالی متعددی در این زمینه تألیف شده است.
🔸 4. منابع توثیقات:
منابعی که نجاشی و سایر رجالیون برای توثیق راویان استفاده کردهاند، متنوع است و شامل موارد زیر میشود:
➖ - معاشرت: برخی راویان به دلیل معاشرت با علمای موثق، توثیق شدهاند.
➖ - شهرت: برخی راویان به دلیل شهرت به وثاقت در میان علمای سلف، مورد توثیق قرار گرفتهاند.
➖ - توثیق معاصرین: برخی راویان توسط معاصرین خود توثیق شدهاند.
➖ - روایات مدح و ذم: برخی توثیقات مبتنی بر روایاتی است که در مدح یا ذم راویان نقل شده است.
➖ - بررسی کتب راویان: با بررسی آثار و کتب راویان، به وثاقت یا ضعف آنها حکم شده است.
➖ - اعتماد به نظر دیگران: برخی راویان به دلیل اعتماد علمای دیگر به آنها، توثیق شدهاند.
➖ - توثیق جماعتی از اهل خبره: در برخی موارد، توثیق راویان مبتنی بر اجماع یا نظر جمعی از علمای موثق است.
🔸5. نتیجهگیری:
توثیقات نجاشی و سایر رجالیون عمدتاً مبتنی بر اجتهاد و تحلیل علمی است، هرچند ممکن است در برخی موارد از اخبار حسی یا نقل معتبر نیز استفاده شده باشد. این توثیقات از منابع متنوعی مانند معاشرت، شهرت، بررسی کتب و روایات مدح و ذم استخراج شدهاند. بنابراین، توثیقات رجالیون را میتوان به عنوان نتیجهای از فرآیندهای اجتهادی و تحلیلی در نظر گرفت که برای تشخیص اعتبار راویان و روایات به کار میرود.
📚 برگرفته از: مباحث الحجج، تقریرات ابحاث آیت الله سیدعلی حسینی سیستانی، ص۲۰5، ذیل التنبیه الثانی: فی کیفیة اثبات وثاقة الرواة
🆔 طرائف | جامع منابع رجالی و اعتبارسنجی احادیث
🔻خیانت چشم ها
▫️عنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ سَلَمَةَ الْحَرِيرِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ قَوْلِهِ عَزَّ وَ جَلَّ "يَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْيُنِ"* فَقَالَ أَ لَمْ تَرَ إِلَى الرَّجُلِ يَنْظُرُ إِلَى الشَّيْءِ وَ كَأَنَّهُ لَا يَنْظُرُ إِلَيْهِ فَذَلِكَ خَائِنَةُ الْأَعْيُنِ (از عبد الرحمن بن سلمه حریری نقل شده: از امام صادق (ع) درباره کلام خداوند عز و جل پرسیدم [که در قرآن میفرماید]: «او چشمهايى را كه به خيانت مى گردد را میداند.» ایشان فرمودند: آیا ندیدی مردی به چیزی نگاه میکند و انگار که نگاه نمیکند؟ این است خائنهٔ الاعین [چشمهايى را كه به خيانت/زیر چشمی مى گردد])
* آیه به طور کامل: «يَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَ ما تُخْفِي الصُّدُور: او چشمهايى را كه به خيانت میگردد و آنچه را سينه ها پنهان میدارند، میداند/غافر19»
* قال الطبرسي رحمه الله: "خائِنَةَ الْأَعْيُنِ" أي خيانتها و هي مسارقة النظر إلى ما لا يحل النظر إليه... (به معنای دزدکی نگاه کردن به چیزی است که نگاه به آن حلال نیست)
*المیزان: آن گناهانى منظور است كه براى ديگران هويدا نباشد، و از آنان پوشيده باشد
#چشم
#خیانت
#گناه
#حجاب
#جلد4/ص80
@bazm_behar
هدایت شده از درایت
دعاهای روزهای ماه مبارک
در اقبال الاعمال سید بن طاووس و برخی کتب بعد از آن بدون سند آمده است. اما مرحوم مجلسی ره در زادالمعاد از ابن عباس نقل کرده است:
فَعَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ أَنَّ النَّبِيَّ ذَكَرَ فَضَائِلَ كَثِيرَةً لِكُلِّ يَوْمٍ مِنْ أَيَّامِ رَمَضَانَ الْمُبَارَكِ، وَ ذَكَرَ دُعَاءً مَخْصُوصاً لِكُلِّ يَوْمٍ بِفَضِيلَةٍ وَ ثَوَابٍ كَثِيرَيْنِ لِذَلِكَ الدُّعَاءِ. وَ نَحْنُ نَكْتَفِي بِأَصْلِ الدُّعَاءِ. (زاد المعاد - مفتاح الجنان، ص: 143)
لذا این ادعیه سند شیعی ندارد و از طریق اهل سنت نقل شده است.
لذا در کل آنها یک صلوات وجود ندارد.
همچنین برای شب قدر، روز 27 ام دعا می کند که قول اهل سنت است.
اللَّهُمَّ ارْزُقني فيهِ فَضْلَ لَيلَةِ القَدرِ
🏠@deraiat
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸گفتگویی درباره دعای «حج» ماه مبارک رمضان
مرحوم کلينى (که رحمت خدا بر او باد) در «کتاب الصیام» کتاب شریف الکافی، بابی را با عنوان «مَا يُقَالُ فِي مُسْتَقْبَلِ شَهْرِ رَمَضَان» به یادکرد هشت دعای این ماه اختصاص داده است.
ایشان در ششمین حدیث باب، دعایی را از حضرت امام صادق علیه السلام روايت کرده که مخصوص روزهای ماه مبارک رمضان و به «دعای حج» شهره شده است:
🔹 اللَّهُمَّ إِنِّي بِكَ وَ مِنْكَ أَطْلُبُ حَاجَتِي، وَ مَنْ طَلَبَ حَاجَةً إِلَى النَّاسِ، فَإِنِّي لَاأَطْلُبُ حَاجَتِي إِلَّا مِنْكَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ،
🔹 و أَسْأَ لُكَ بِفَضْلِكَ وَ رِضْوَانِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ عَلى أَهْلِ بَيْتِهِ، وَ أَنْ تَجْعَلَ لِي فِي عَامِي هذَا إِلى بَيْتِكَ الْحَرَامِ سَبِيلًا، حَجَّةً مَبْرُورَةً، مُتَقَبَّلَةً زَاكِيَةً، خَالِصَةً لَكَ، تُقِرُّ بِهَا عَيْنِي، وَ تَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتِي،
🔹 و تَرْزُقُنِي أَنْ أَغُضَّ بَصَرِي، وَ أَنْ أَحْفَظَ فَرْجِي، وَ أَنْ أَكُفَّ بِهَا عَنْ جَمِيعِ مَحَارِمِكَ، حَتّى لَايَكُونَ شَيْءٌ آثَرَ عِنْدِي مِنْ طَاعَتِكَ وَ خَشْيَتِكَ، وَ الْعَمَلِ بِمَا أَحْبَبْتَ، وَ التَّرْكِ لِمَا كَرِهْتَ وَ نَهَيْتَ عَنْهُ، وَ اجْعَلْ ذلِكَ فِي يُسْرٍ وَ يَسَارٍ وَ عَافِيَةٍ، وَ أَوْزِعْنِي شُكْرَ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَيَّ،
🔹 و أَسْأَ لُكَ أَنْ تَجْعَلَ وَفَاتِي قَتْلًا فِي سَبِيلِكَ، تَحْتَ رَايَةِ نَبِيِّكَ مَعَ أَوْلِيَائِكَ، وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَقْتُلَ بِي أَعْدَاءَكَ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِكَ،
🔹 و أَسْأَ لُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَاتُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا، حَسْبِيَ اللَّهُ، مَا شَاءَ اللَّه.
🔺چند نکته درباره این دعا، ویژه و حائز اهمیت است:
1. در میان ادعیهای که مرسوم است در روزها و شبهای ماه مبارک رمضان خوانده شود، این دعا از معدود دعاهایی است که هم در معتبرترین منبع حدیثی (الکافی) وارد شده، هم آن را دو سند متقن و صحیح پشتیبانی میکند همچنین ناقلان آن (محمد بن مسلم ثقفی و ابوبصیر یحیی اسدی)، دو تن از اصحاب اجماع و از اجلای ثقاتاند:
سند اول: عَلِيٌّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مَرَّارٍ عَنْ يُونُسَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ [ابیایوب الخراز] عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِم
سند دوم: الْحُسَيْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ إِسْحَاقَ عَنْ سَعْدَانَ [بن مسلم] عَنْ أَبِي بَصِير
2. این، دعایی است که حضرت امام صادق علیه السلام، ملتزم به قرائت مستمر آن در روزهای ماه مبارک بودند. تعبیر دو ناقل این دعا، حاکی از این مسأله است است: «كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلیه السّلامُ يَدْعُو بِهَذَا الدُّعَاءِ فِي شَهْرِ رَمَضَان»
3.دربردارنده معارف بزرگ و درخواستهایی است که با این جامعیت، در دیگر دعاهای مرسوم این ماه کمتر دیده میشود. از جمله: توحید در دعا و درخواست (در فرازهای آغازین دعا)، درخواست از خدا جهت حفظ نگاه و عفت، دعا جهت روزی کردن شهادت در راه خدا زیر پرچم رسولالله صلیاللهعلیهوآله و...
4. فقره اخیر دعا «أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَاتُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ» (واز تو درخواست میكنم كه مرا گرامى بدارى هر چند با خوار كردن هر آنچه از خلق كه خود خواهى و مرا خوار نكنى هر چند به جهت گرامى داشتن احدى از اوليائت) که یکی از مبانی و اصول زندگی اسلامی است و باید دائما مورد توجه قرار گیرد، از فقرات منحصر بهفرد این دعاست. تبیین و شرح این فقره، مجالی وسیعتر میطلبد.
5. درباره وقت قرائت آن، اختلاف کمی در منابع حدیثی و دعایی دیده میشود؛ شیخ مفید در «المقنعة/ص314» آن را مخصوص شب اول ماه مبارک دانسته است. سیدبنطاووس در «اقبال الاعمال/ ج1ص24» آن را ویژه تمام شبهای ماه مبارک و پس از نماز مغرب اعلام کرده است. کفعمی در «البلد الامین/ص222» با جمع بین متن روایت کافی و کلام شیخ مفید در المقنعة، ورود آن را برای روزهای ماه مبارک و نیز شب اول این ماه میداند.
🔔 با توجه به ویژگیهای فوق، خواندن و التزام به این دعا در روزهای این ماه شریف توصیه میشود.
وفّقکم الله لمرضاته.
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
🔰آیت الله العظمی شبیری زنجانی
📍 مراد از «قُولُوا فِي فَضْلِنَا مَا شِئْتُمْ»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹به مناسبتی در حضور مرحوم آقای بروجردی ذکر این حدیث به میان آمد که «نزّلونا عن الربوبیّة و قولوا فینا ما شئتم» مرحوم آقای بروجردی این جمله را انکار کردند و فرمودند که چنین روایتی کجاست؟اوایل، آقای بروجردی اگر از اینگونه مطالب می شنید، از پایین منبر آن را رد می کرد.
🔸 وقتی حدیث اربعمائة را مطالعه می کردم، مضمون این الفاظ را در این حدیث دیدم. می فرماید: «إِيَّاكُمْ وَ الْغُلُوَّ فِينَا، قُولُوا إِنَّا عَبِيدٌ مَرْبُوبُونَ وَ قُولُوا فِي فَضْلِنَا مَا شِئْتُمْ »
🔹ظاهراً منظور این است که هر مقدار درباره عظمت و فضل ما بگویید، زیاد نگفته اید. و قطعاً مراد این نیست که هر دروغی خواستید درباره ما بگویید، بلکه در مرتبه ممکنات، هر کمالی ممکن باشد، اهل بیت علیهم السلام صلاحیّت آن را دارند.
📚جرعه ای از دریا،ج۴، ص۵۵۰
🆔https://eitaa.com/masire_feghahat
هدایت شده از غلوپژوهی | یادداشتهای حدیثی و رجالی
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ سید محمد احمدی
این روایت که مرحوم علامۀ #مجلسی (ره) در #بحار از كتاب «نزول القرآن في شأن أمير المؤمنين (ع)» نوشتۀ ابوبكر محمد بن مؤمن شيرازي (متوفای ۶۶۴ هـ) آن را نقل فرموده، در منبعی قدیمی تر از «المناقب» ابن شهرآشوب (م ۵۸۸ هـ) یافت نشد. بنابر نقل بحار این عبارات مربوط به خطبهای است که حضرت امیرالمؤمنین (ع) در مسجد جامع بصره ایراد فرمودهاند، که خود باعث تعجب است، چگونه چنین خطبهای با چنین مضامینی در شهری غیر شیعه نشین بیان گردیده اما در منابع معتبر یا حتی غیر معتبر متقدم منعکس نشده.
در هر حال گذشته از اشکال سندی (در واقع فقدان سند!) مضامین مزبور خلاف صریح یا دستکم ظاهر آیات متعددی از #قرآن مجید است؛ به طوریکه ناقلان خطبه، شرح و تأویلی برای آن از قول حضرت باقرالعلوم (ع) نقل کردهاند (باز هم بی سند!) تا غرابت فقرات آن را برطرف سازند.
پر واضح است که چنین مضامینی از روشن ترین مصادیق روایاتی است که میبایست بر قرآن عرضه شده و کنار گذارده شود.
و نکتۀ قابل توجه اینکه سخنرانِ خوانندۀ این عبارات، همان کسی است که از دوری #حوزه ها از قرآن شکایت داشت. رطب خورده منع رطب کی کند!
@Faede_v_Borhan
آیا مذاکره علمی برترین عمل شب قدر نیست؟
با اینکه متنی با عنوان انکار فضیلت مذاکره علمی در شبهای قدر از مرجع عالیقدر حضرت آیت الله شبیری حفظه الله تعالی منتشر شده است اما ملاحظاتی وجود دارد.
ایشان در متن منتشر شده با بیان اینکه این مطلب در کتاب ثواب الاعمال و کتاب من لا یحضر شیخ صدوق ره نیامده بلکه فقط اجتهاد صدوق ره در کتاب امالی است و روایتی برای این نکته ذکر نشده، آن را لازم الاتباع نمی دانند.
به نظر می رسد این مطلب تمام نیست.
اول
خود معظم له به افضلیت مذاکره علمی در شبهای قدر تصریح کردند و به تفصیل به آن پرداخته اند:
https://t.me/ShobeiryZanjani/1018
دوم
در روایات و از جمله در روایات من لا يحضره الفقيه هم این مطلب دارای اشارات است!
توضیح آن که روایات درباره اعمال شب قدر دو دسته هستند:
۱. دسته ای عبادات و ادعیه ای را به عنوان اعمال معرفی می کنند.
۲. دسته دیگر تصریح می کنند هر عملی خارج از شب های قدر هر چه فضیلت داشته باشد در شبهای قدر بیش از هزار ماه فضیلت دارد. عبارت "عمل" یا "عمل صالح" یا "خیرات" در روایت آمده نه عبادت!
▪️أَيَّ شَيْءٍ عَنَى بِذَلِكَ فَقَالَ الْعَمَلَ الصَّالِحَ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ
▪️قَالَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا خَيْرٌ مِنَ الْعَمَلِ فِي أَلْفِ شَهْرٍ لَيْسَ فِيهَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ
▪️تُقْبَلُ الْأَعْمَالُ أَعْمَالُ الْمُؤْمِنِينَ
📚من لا یحضر ج۲ ص ۱۵۷ و ۱۵۸
▪️فَقَالَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا مِنَ الصَّلَاةِ وَ الزَّكَاةِ وَ أَنْوَاعِ الْخَيْرِ خَيْرٌ مِنَ الْعَمَلِ فِي أَلْفِ شَهْرٍ لَيْسَ فِيهَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ
📚کافی ج۴ ص ۱۵۸
بنابراین مذاکره علمی که از افضل اعمال است داخل همین قاعده است و بیش از همه دارای فضیلت است.
سوم
برداشت علماء از اعمال شب قدر همین نکته شیخ صدوق ره بوده تا جایی که بسیاری از علماء مهمترین کتب خود را در شب قدر به پایان برده اند:
۱. مرحوم اربلی کتاب کشف الغمة را در شب ۲۱ ماه رمضان به پایان رساند:
كمل الكتاب و تمّ بحمد اللّه و عونه في الحادي و العشرين من شهر رمضان ليلة القدر من سنة سبع و ثمانين و ستمائة...
📚كشف الغمة في معرفة الأئمة ج۲ ص ۵۵۳
۲. مرحوم صاحب جواهر کتاب سترگ جواهر الکلام را در شب ۲۳ ماه مبارک رمضان به پایان رسانید:
تم كتاب جواهر الكلام في شرح شرائع الإسلام في مسائل الحلال والحرام في ليلة الثلثاء ثلاثة وعشرين في شهر رمضان المبارك ، ليلة القدر التي كان من تقدير الله تعالى فيها أن يتفضل علينا بإتمام الكتاب المزبور...
📚جواهر الکلام ج۴۳ ص ۴۵۳
۳. مرحوم علامه طباطبایی کتاب تفسیر المیزان را در شب قدر به پایان رسانید:
تم الكتاب والحمد لله واتفق الفراغ من تأليفه في ليلة القدر المباركة الثالثة والعشرين من ليالي شهر رمضان من شهور سنة اثنتين وتسعين وثلاثمائة بعد الألف من الهجرة والحمد لله على الدوام ، والصلاة على سيدنا محمد وآله والسلام.
📚المیزان ج۲۰ ص۳۹۸
@dehban_ir
اعمال_و_ادعیه_مأثور_و_معتبر_شب_قدر.pdf
204.1K
✳️ اعمال و ادعیه مأثور و معتبر شب قدر
این رساله مختصر در بیان اعمال و ادعیه مأثور و معتبر شب قدر، از کتب روایی مورد اعتماد اصحاب متقدّم امامیه رضوان اللّه علیهم تهیه و تدوین شده است. تمامی مستندات این مطالب به دقّت بررسی گردیده است، و سعی شده تا با بیان اعمال و ادعیه متقن و معتبر، از استحسانات، ذوقیات، مطالب بی اعتبار و مخترعه، و همچنین توصیههایی که صوفیان و رهزنان عقاید مردم به آن تشویق میکنند، پرهیز شود، تا در فرصت محدود این شب مبارک، با انجام این اعمال، موجبات رضایت خداوند متعال و ائمّه طاهرین صلوات اللّه علیهم اجمعین تا حدودی فراهم گردد.
(کانال زبدة الفوائد تلگرام)
التماس دعا
حضرت امیرالمومنین على عليه السلام :
رَوَى إِسْمَاعِيلُ بْنُ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام يَقُولُ يُعْجِبُنِي أَنْ يُفَرِّغَ الرَّجُلُ نَفْسَهُ فِي السَّنَةِ أَرْبَعَ لَيَالٍ- لَيْلَةَ الْفِطْرِ وَ لَيْلَةَ الْأَضْحَى وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ وَ أَوَّلَ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ
در شگفتم از كسى كه اين چهار شب از سال را به بيهودگى بگذراند :
شب عيد فطر
شب عيد قربان
شب نيمه شعبان
اولين شب از ماه رجب
مصباح المتهجد ؛ ج۲ ، ص۸۵۲
🏠@deraiat
درایت
حضرت امیرالمومنین على عليه السلام : رَوَى إِسْمَاعِيلُ بْنُ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ ق
باسلام واحترام
یعجبنی ان یفرغ شاید بدین معنا باشد «دوست می دارم فراغت ایجاد کند»...