#آبروریزی از مردم، سبب قطع #ولایت_الهی
آیتالله #حسین_مظاهری در شرح چهل حدیث اخلاقی
کسی که #افشاگری و آبروریزی کند و اسرار و #عیوب_مردم را فاش سازد، حتی اگر مرتکب #تهمت و #افترا هم نشود، بلکه #غیبت کند، یعنی #عیوب_واقعی را به جهت آبروریزی نقل کند، پروردگار عالم دست عنایت خودش را از روی او برمیدارد... حال اگر این گناه بزرگ، با تهمت و #شایعه نیز همراه گردد، عواقب آن سختتر خواهد بود.
غیبت، تهمت، #عیبجویی، افشای اسرار و مخصوصاً شایعه، مصیبتهای بزرگی هستند که جامعه را نابود میسازند و فرهنگ اجتماع را تغییر میدهند.. متأسفانه گناهان آبرویی و اعمال زشتی که منجر به آبروریزی از دیگران میشود، نظیر غیبت، تهمت و شایعه پراکنی، فراوان شده و کمتر کسی به اثرات اجتماعی آن توجه دارد.
انتقاد و انتقاد پذیری، دو صفت سازندهای است که در جامعۀ ما مفقود و نایاب یا دست کم، کمیاب است. قرآن کریم میفرماید: «فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ الَّذِینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ». انتقاد و انتقادپذیری، از اسلام است اما افشاگری از اسلام نیست، بلکه انسان را از زیر پرچم خدا خارج و ولایت خدا را برای او قطع میکند.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/o4wIr
@ketabenaab
طی 2 سال گذشته 23 عنوان #کتاب جدید درباره #امام_محمد_باقر علیه السلام منتشر شده
#کتابشناسی آثار منتشرشده با محوریت آن حضرت در 2 سال گذشته
کتابهای بسیاری درباره فضایل و کرامتهای امام محمدباقر (ع) منتشر شده است. همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، اطلاعات کتابشناسی آثاری را که در دو سال اخیر (1397-98) پیرامون ایشان منتشر شده است، در اختیار علاقهمندان قرار میدهیم
بر اساس گزارش اطلاعات کتابشناسی موسسه خانه کتاب، 29 عنوان کتاب درباره حضرت امام محمدباقر (ع) در دو سال اخیر (1397-98) به چاپ رسیده است که 23 عنوان آن چاپ نخست بوده و 6 عنوان نیز اقبال تجدید چاپ را پیدا کردهاند.
طبق این گزارش 6 عنوان از این آثار، در سال جاری (1398) به چاپ رسیدهاند و 23 عنوان نیز مربوط به سال گذشته (1397) بوده است.
در زیر اطلاعات کتابشناسی آثار منتشر شده در دو سال اخیر درباره حضرت باقرالعلوم (ع) در اختیار علاقمندان و محققان قرار میگیرد.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/CqziP
@ketabenaab
#فاطمه و #علی #محبوبترین_نام انتخابی برای فرزندان در شهر کریمه اهل بیت (ع)
🔹مدیرکل #ثبتاحوال استان #قم با بیان اینکه #آمار_تولد در قم ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است،گفت:
در چهارماهه نخست امسال اسامی فاطمه، زهرا، زینب و حلما بیشترین اسامی منتخب برای فرزندان دختر و علی، امیرعلی، محمدحسین بیشترین اسامی منتخب برای پسران بوده است.
@ketabenaab
پیام #رهبرانقلاب_اسلامی به #کنگره_عظیم_حج
بسمالله الرّحمنالرّحیم
والحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی رسوله الکریم الامین، محمّد خاتم النّبیّین، و علی آله المطهّرین سیّما بقیّة الله فی الارضین، و علی اصحابه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین.
🔸 موسم #حج در هر سال، میعاد رحمت پروردگار بر امّت اسلامی است. فراخوان قرآنیِ «وَ اَذِّن فِي النّاسِ بِالحَج»، دعوت همگان در طول تاریخ بر سر این سفرهی رحمت است تا هم دل و جان خداجوی و هم نگاه و اندیشهی خردورز آنان از برکات آن بهرهمند گردد و هر سال درسها و آموختههای حج، به وسیلهی جماعاتی از مردم به سراسر جهان اسلام برسد.
🔹 در حج، اکسیر ذکر و عبودیّت که عنصر اصلی در تربیت و پیشرفت و اعتلای فرد و جامعه است، در کنار اجتماع و اتّحاد که نماد امّت واحده است، و همراه با حرکت بر گرد مرکز واحد و در مسیری با هدف مشترک که رمز تلاش و تحرّک امّت بر پایهی توحید است، و با یکسانی آحاد حجگزار و نبود تمایز که نشانهی برداشتن تبعیضها و همگانی کردن فرصتها است، مجموعهای از پایههای اصلی جامعهی اسلامی را در نمایی کوچک نشان میدهد. هر یک از احرام و طواف و سعی و وقوف و رمی و حرکت و سکون در اعمال حج، یک اشارهی نمادین به بخشی از بدنهی تصویری است که اسلام از اجتماع مطلوب خود ارائه کرده است.
🔸تبادل دانستهها و داشتهها میان مردم کشورها و مناطق دور از هم، و تعمیم آگاهیها و تجربهها، و خبرگیری از وضع و حال یکدیگر، و زدودن بدفهمیها و نزدیک کردن دلها و انباشتن توانها برای مقابله با دشمنان مشترک، دستاورد حیاتی و بسی بزرگ حج است که با صدها گردهمایی مرسوم و معمول نمیتوان آن را به دست آورد.
🔹آئین #برائت که به معنی بیزاری از همهی بیرحمیها و ستمها و زشتیها و فسادهای طواغیت هر زمان و ایستادگی در برابر زورگویی و باجگیری مستکبران دورانها است، یکی از برکات بزرگ حج و فرصتی برای ملّتهای مظلوم مسلمان است.
🔸امروز برائت از جبههی شرک و کفر مستکبران و در رأس آن آمریکا، به معنی برائت از مظلومکشی و جنگافروزی است؛ به معنی محکوم کردن کانونهای تروریسم از قبیل #داعش و #بلکواتر آمریکایی است؛ به معنی نهیب امّت اسلامی بر سر رژیم کودککش صهیونیست و پشتیبانان و کمککنندگان آن است؛ به معنی محکومیّت جنگافروزیهای آمریکا و دستیارانش در منطقهی حسّاس غرب آسیا و شمال آفریقا است که رنج و مرارت ملّتها را به نهایت رسانده و هر روزه مصیبتهای سنگینی بر آنان وارد کرده است؛ به معنی بیزاری از نژادپرستی و تبعیض بر اساس جغرافیا و نژاد و رنگ پوست است؛ به معنی بیزاری از رفتار استکباری و خباثتآمیز قدرتهای متجاوز و فتنهانگیز دربرابر رفتار شرافتمندانه و نجیبانه و عادلانهای است که اسلام، همه را به آن دعوت میکند.
🔹اینها اندکی از برکات #حجّ_ابراهیمی است که اسلام ناب، ما را به آن فراخوانده است؛ و این، نماد مجسّمِ بخش مهمّی از آرمانهای جامعهی اسلامی است که هر سال به وسیلهی آحاد مردم مسلمان، به کارگردانی حج، نمایشی عظیم و پُرمضمون پدید میآورد و با زبانی گویا، همه را به تلاش برای ایجاد چنین جامعهای فرا میخواند.
🔸نخبگان جهان اسلام که جمعی از آنان از کشورهای مختلف هماکنون در مراسم حج حضور دارند، وظیفهای سنگین و خطیر بر دوش میکشند. این درسها باید به همّت و ابتکار آنان به مجموعهی ملّتها و افکار عمومی منتقل شود و دادوستد معنوی اندیشهها و انگیزهها و تجربهها و آگاهیها بهدست آنها تحقّق یابد.
امروز یکی از مهمترین مسائل جهان اسلام، مسئلهی فلسطین است که در رأس همهی مسائل سیاسی مسلمانان با هر مذهب و نژاد و زبان قرار دارد.
🔹بزرگترین ظلم قرنهای اخیر در #فلسطین اتّفاق افتاده است. در این ماجرای دردآور، همه چیزِ یک ملّت ــ سرزمینش، خانه و مزرعه و داراییهایش، حرمت و هویّتش ــ مصادره شده است. این ملّت به توفیق الهی شکست را نپذیرفته و از پا ننشسته و امروز از دیروز پُرشورتر و شجاعانهتر در میدان است؛ ولی نتیجهی کار نیازمند کمک همهی مسلمانان است.
🔸ترفند معاملهی قرن که به وسیلهی آمریکای ظالم و همراهان خائنش زمینهسازی میشود، جنایتی در حقّ جامعهی بشری و نه فقط ملّت فلسطین است. ما همگان را به حضور فعّال برای شکست این کید و مکر دشمن فرا میخوانیم و به حول و قوّهی الهی آن را و همهی ترفندهای دیگر جبههی استکبار را در برابر همّت و ایمان جبههی مقاومت، محکوم به شکست میدانیم.
🔺قال الله العزیز: اَم يُريدونَ كَيدًا فَالَّذينَ كَـفَروا هُمُ المَكيدون. صدق الله العلیّ العظیم. توفیق و رحمت و عافیت و قبولی طاعات را برای همهی حجّاج محترم از خداوند مسئلت میکنم.
#سیّدعلی_خامنهای
۱۴مردادماه۱۳۹۷ مصادف با ۳ذیالحجّه۱۴۴۰
@ketabenaab
#کاهش ٩ درصدی #ازدواج طی دو سال اخیر
رئیس #سازمان_امور_اجتماعی کشور:
▫️طی دو سال اخیر هرساله حدود ٩ درصد از میزان ازدواجهای کشور کاسته شده است، افزایش حدود ١٠٠٠ ازدواج در هر استان این کاهش شدید را جبران میکند.
▫️طی دو دهه و تا سال ٩۵ رشد میزان طلاق در کشور را داشتیم اما طی ٢ تا ٣ سال اخیر به دلیل مداخلات مثبت از شتاب #طلاق درکشور کاسته شده است./ایسنا
@ketabenaab
درباره آیتالله #محمدآصف_محسنی و #معجم_الاحادیث_المعتبره
#محمدعلی_مهدویراد
این کتاب گزینش احادیث معتبره از میراث کهن ماست. حوزه کاری ایشان به لحاظ منابع کتابهای بحارالانوار، کافی، کتب اربعه بود. این اثر محصول ۱۰ سال کار فقیهی است که پشتوانۀ پنجاه سال مطالعات و تحقیقات فقهی، رجالی و عقیدتی دارد، عالمی که پرکار و ذات الاطرافی است
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/Zf7GI
@ketabenaab
روند معرفی #مراجع در #جامعه_مدرسین
عضو جامعه مدرسین با تشریح روند انتخاب مراجع، سیره سلف صالح در زمینه مرجعیت را یادآور شد و تأکید کرد که بزرگان همواره از مسؤولیت سنگین مرجعیت گریزان بودند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که در گفت وگوی تفصیلی با گروه سیاسی خبرگزای رسا، به بیان نظرات خود درباره جایگاه جامعه مدرسین، علت تأکیدات امام و رهبری برای تقویت جایگاه این نهاد عالی حوزوی، چرایی هجمه ها و تخریب و تلاش عده ای برای تضعیف جامعه مدرسین، روند انتخاب مراجع در این نهاد حوزوی و تلاش برخی برای مطرح کردن خارج از قواعد در بحث مرجعیت پرداخته است.
آیت الله #محسن_فقیهی، جامعه مدرسین را بالاترین جایگاه حوزوی بعد از رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید می داند و می گوید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انجام وظایف خود فعال است هرچند که بسیاری از فعالیت های خود را برای رعایت مصالح رسانه ای نمی کند.
ارزش حوزه به این است که در آن آزادی وجود دارد و شاهد اختناق نیستیم، هرکس می تواند نظرات خود را بیان کند و این موضوع سبب تکامل می شود، یعنی جلوی کسی گرفته نمی شود و هرکس می تواند نظر خود را اعلام کند و ممکن است برخی صحبت ها صحیح باشد و انتقاد درستی صورت گیرد.
🔹اشکالی ندارد که افراد نظرات خود را بیان کنند اما مردم، حوزه و طلاب تشخیص می دهند چه انتقاداتی سازنده و برای تکامل حوزه است و چه انتقاداتی جنبه تخریبی دارد، مردم و طلاب می دانند که چه کسانی وقتی انتقاد می کنند در پی تخریب هستند نه این که به دنبال اصلاح امور باشند.
🔹افراد خاصی که به دلایلی ضربه خوردند و نتوانستند در انقلاب آنگونه که دلخواهشان بوده به جایگاهی برسند، ممکن است مخالفت هایی داشته باشند، البته هرکس آزاد است نظر خود را بگوید و از نکات و انتقادات مثبت استفاده می کنیم، هرکسی که انتقاد سازنده ای داشته باشد استفاده می کنیم چرا که جامعه مدرسین برخورد حذفی ندارد.
🔹در جامعه مدرسین کمیسیونی هست و کسی که صلاحیت مرجعیت دارد در آن کمیسیون مطرح و درباره آن بحث و گفت وگو می شود، این کمیسیون نظر می دهد که آیا فلان شخص صلاحیت برای مرجعیت دارد یا خیر. البته می دانید که مرجعیت غیر از اجتهاد است، یعنی شرایط اجتهاد یک چیز است و شرایط مرجعیت کمی متفاوت است و شرایط بیشتری دارد، مرجعیت امر مهمی است که در امور مسلمانان و شیعیان دخالت می کند از این رو جامعه مدرسین به دقت این موضوع را بررسی می کند.
🔹بر اساس قانون #وزارت_ارشاد موظف است که اگر کسی قصد #چاپ_رساله خود را دارد ابتدا باید آن را به جامعه مدرسین ارائه دهد تا بعد از اجازه جامعه مدرسین چاپ شود، این کمیسیون در جامعه مدرسین فعال است و اگر کسی #رساله و کتاب های خود را به جامعه مدرسین عرضه کند و شرایط لازم مرجعیت و اجتهاد را دارا باشد، بعد از تأیید جامعه مدرسین می تواند رساله را چاپ کند و مشکلی ندارد.
🔹اما اگر جامعه مدرسین تشخیص دهد که فردی صلاحیت ندارد به صورت مخفیانه به افراد اعلام می کند که ما صلاح نمی دانیم رساله شما چاپ شود و به ارشاد برای چاپ اجازه نمی دهند. اخیرا گاهی برخی به صورت غیر رسمی این کار را انجام می دهند و در فضای مجازی رساله خود را پخش می کند، این موضوع شاید به ارشاد هم مربوط نباشد چون اجازه چاپ رساله را نداده اما افرادی آن را در فضای مجازی پخش کرده اند.
🔹بزرگان ما همواره از قبول مسؤولیت خطیر مرجعیت برحذر بودند، همه معتقد به علم و تقوای مرحوم آیت الله العظمی اراکی معتقد بودند اما ایشان تا اواخر عمر خود رساله ندادند و از رساله دادن و مرجعیت فرار می کردند. مرحوم امام حاضر نمی شد که رساله خود را چاپ کند، بسیاری از مراجع رساله های خود را چاپ کرده بودند اما حضرت امام حاضر نبودند رساله چاپ کنند، رهبر معظم انقلاب نیز حاضر نبودند که رهبری را قبول کنند اما این مسؤولیت سنگین را به ایشان تحمیل کردند.
🔹به صورت طبیعی وقتی کسی خارج از ضوابط تعیین شده قانونی یا قواعد مورد انتظار مردم مانند پیروی از سیره سلف صالح، اقدام کند باید منتظر عواقب آن باشد و ممکن است برخوردهایی صورت گیرد. ممکن است کسی بگوید نظری دارد اما نباید از ضوابط قانونی و سیره بزرگان خارج شود چرا که اقدام خارج از قواعد کار درستی نیست، حوزه آزادی هایی هم دارد و نمی شود آزادی ها را منتفی دانست اما اگر کسی کاری را انجام می دهد باید منطبق بر ضوابط و قواعد باشد، البته آزادی های موجود در حوزه باید در چارچوب ضوابط باشد نه آزادی مطلق.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/YbN9A
@ketabenaab
شناخت شرایط #مرجعیت
#سیدضیاءمرتضوی
نقد سخنان اخیر درباره #تایید_مرجعیت
🔸 #مرجعیت_تقلید نمایندگى مجلس یا ریاست جمهورى و حتى رهبرى جامعه نیست که بتوان آن را با راىگیرى و نظر اقلیت و اکثریت این نهاد یا آن تشکل تعیین کرد.
🔸 #مرجعیت همواره باید در چارچوب همان #ضوابط_شرعی و در مسیر طبیعی خود شکل بگیرد و از هر آنچه آن را در مسیر دولتی یا شبه دولتی یا تحمیلی شدن قرار میدهد، به شدت پرهیز شود.
🔸 برخی اخیراً و البته با چاشنی تهدید توصیه کردهاند با وجود مراجع معظم تقلید، دامت برکاتهم، کسی دیگر نباید احساس تکلیف کند و به عرصه افتا و مرجعیت پا بگذارد؛ ولی این سخنی ناصواب است و مبنای شرعی ندارد و خود شاهد بر این است که از منظر مصلحتاندیشی نیز نباید شناختن و شناساندن افراد واجد شرایط مرجعیت محدود به برخی مراکز گردد.
🔸 موضوع تقلید که امرى شخصى است و از محدوده تحمیل و اجبار مستقیم و غیرمستقیم کاملا بیرون است و همان گونه که نظر و گواهى نهادها و اشخاص «حقوقى» در این باره حجیت شرعى ندارد، نظر اشخاص صالح «حقیقى» نیز در طول قطع و اطمینان خود شخص، حجیت دارد و نه پیش از آن یا در عرض آن؛ از این رو جایی برای تعارض نیست.
🔸 به فرض این دستگاه یا آن سازمان دولتی در داخل کشور، #اجازه_نشر_رسالههای عملی را همچون سایر کتابها، براساس مصالح مورد نظر خود، درست یا نادرست، در حوزه اختیار خود بداند، این امر نمیتواند و نباید در روابط میان مقلد و فقیهی که او را واجد شرایط تقلید شناخته است، خلل ایجاد کند و کسی نیز از نگاه شرعی نمیتواند و نباید مانع تقلید از مراجع موجود شناختهشده یا شناختن و شناساندن فقهای واجد شرایط ناشناخته گردد.
🔸 #روش_مرسوم_شیعه در گزینش و معرفى #مراجع_معظم_تقلید این نبوده است که یک نهاد حکومتی یا شبه حکومتی یا حتی نهاد حوزوی به عنوان نهاد به آن اقدام کند و اساسا نهادها و سازمانها و تشکلها هر چند از نظر حقوق و فقهی میتوانند دارای شخصیت بوده و به عنوان مثال مالک شوند یا ضمان و مسئولیت بر عهده آنان آید، اما بر اشخاص حقوقى به عنوان نهاد و شخصیت حقوقى در زمینه گواهی بر اجتهاد یا اعلمیت یا عدالت یا سایر شروط هیچ اثر شرعى بار نیست و در اثبات و نفى شرایط و ملاکها نمىتوان بر آن تکیه کرد. آنچه ملاک و میزان است تنها شهادت و گفته شخصى افراد «حقیقى» واجد شرایط شهادت است که مىتواند به عنوان «یک راه»، ذیل عنوان کلی «گواهى خبره عادل» یا «خبره مورد وثوق» سندیت شرعى داشته باشد یا در مجموع مفید قطع یا اطمینان باشد و این نکته ظریف و مهمى است که باید به آن توجه داشت.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/W65HV
@ketabenaab
پرتکرارترین #نام_خانوادگی در کشور
به گزارش #سازمان_ثبت_احوال، نامهای خانوادگی محمدی، حسینی، احمدی، رضائی، مرادی، حیدری، کریمی، موسوی، جعفری و قاسمی دارای بیشترین فراوانی در کشور هستند.
@ketabenaab
مدیرکل امنیتی #استانداری_خراسان_رضوی:
🔹 تعدادی از عناصر #ضدانقلاب مرتبط با خارج از کشور که از نقاط مختلف ایران برای دامن زدن به #اعتراضات، تحریک #افکار_عمومی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ایجاد #ناامنی به #مشهد عزیمت کرده بودند پس از هماهنگی محفلی و برنامه ریزی، در حین تجمع غیر قانونی در مقابل #دادگستری دستگیر شدند./باشگاه خبرنگاران جوان
@ketabenaab
واکنش #قاضیعسکر به ادعای #رکنآبادی
#شبکه_افق باید پاسخگو باشد
نماینده پیشین ولی فقیه در امور #حج_و_زیارت:
این یک دروغ مسلم است؛ نه نظام و نه مسؤولان نظام هرگز حاضر نیستند عزتشان را با هیچ چیزی معاوضه کنند؛در این چند سال حج بحمدالله با عزت انجام شده است، دقیقا ضد آن چیزی که ایشان (رکنآبادی) اظهار کردهاند.
در تفاهمنامه #حج #ایران و #عربستان دقیقا ذکر شده است که مساله #منا باید روشن شود و حقوق شهدا باید داده شود، آنها (عربستان) هم آن را امضا کردهاند. ایشان ( #مرتضی_رکنآبادی) در اینباره فقط ادعا کرده و هیچگونه مدرک معتبری در اختیار ندارد.
با توجه به اینکه ایشان (مرتضی رکنآبادی) مسؤولان نظام را متهم کرده به نظر میرسد شبکه افق باید پاسخگو باشد که چطور چنین اتهامی منتشر میشود اما نظر مسؤولان نظام پرسیده نمیشود؟
ایشان متاسفانه در این مدت حرفهای ضعیف زیاد زده است، لیکن مسؤولان محترم رسانه باید مراقب باشند با این حرفهای بیاساس عزت کشور را خدشهدار نکنند.
تفاهمنامه امضاشده در اختیار ما است و قطعا این حرف نادرست است. تفاهمنامه حج که بین ایران و عربستان امضا شده کاملا فکرشده امضا شده و ادعای مطرحشده درباره آن درست نیست.
عربستان هیچ پیششرطی در مذاکرات نگذاشته بود، نه تنها راجع به منا بلکه درباره سایر موارد. در آن تفاهمنامه هر آنچه نظر جمهوری اسلامی ایران بود، قید شده است.
همگان بدانند قطعا ایران مقصر نبوده چرا که آن خیابان اصلا مسیر حرکت زائران ایرانی نبوده و اطمینان داشته باشید هیچ تقصیری متوجه زائران ایرانی نبوده است.
«مرتضی رکنآبادی» برادر دیپلمات سابق ایران در لبنان که جزء جانباختگان فاجعه منا بود، در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد اسناد و منابع موثقی دارد که نشان میدهد ایران برای باز شدن راه حج، توافقنامهای را امضا کرده که در آن پذیرفته مقصر فاجعه منا ایرانیها بودهاند./عصر ایران
@ketabenaab
حاکمیت نگاههای مردانه در برنامهریزی برای حوزههای علمیه خواهران
#حوزه باید با نگاه #مجتهدپروری برای #خواهران برنامهریزی کند
درگفتگو با خانم #منور_شایستهخو، مدیرموسسه علمیتحقیقی #مکتب_نرجس #مشهد
برنامه جامع حوزه خواهران، با نگاهی کلاسیک و دانشگاهی تدوین شده است
حوزه خواهران از برادران، جلوتر است
کوتاهی در ثبت تاریخ زنان، حتی در مبحث اجتهاد
هیچ یک از آقایان در مشهد موافقت نکردند خانمها در درس خارج شرکت کنند
ما چند نفر از حوزههای علمیه که مناصب کشوری را دست گرفته باشند، داریم؟
تمام موفقینی که در مناصب مختلف میبینیم، دانشآموخته دانشگاه امام صادق(ع) است. چند تا از خراسان و حوزههای خراسان هستند؟
اگر هم باشند از دانشگاه رضوی هستند.
بنابراین اگر بخواهیم مقایسه بکنیم، بدون نگاه ناسیونالیستی و تعصبگرایانه به حوزه خواهران، باز هم حوزه خواهران، با همین شرایط نابرابر مقایسه، بهنظر میرسد حوزههای خواهران جلوتر هستند.
منور شایستهخو از سال ۱۳۶۴ و بعد از گذران دوره دبیرستان، با هدف فهم دین و پیادهکردن دین در زندگی خانوادگی و تأثیر آن در جامعه، خصوصا جامعه زنان وارد حوزه علمیه میشود و تا اتمام کفایتین به ادامه تحصیل پرداخته و خروجی تحصیل خود را رویکرد تبلیغی پیرامون تفسیر قرآن و سیره عصمت و طهارت عنوان مینماید. وی هم زمان با فعالیتهای تبلیغی و تدریس در حوزه علمیه، از سال ۱۳۸۵ مدیریت سطح سه (تحصیلات تکمیلی) حوزه علمیه خواهران مکتب نرجس(س) مشهد را بر عهده گرفته و از سال ۱۳۸۸ و بعد از ارتحال استاد برجسته و انسانساز سرکارخانم طاهایی (بانو فاطمه سید خاموشی، مدیر و مؤسس حوزه علمیه حضرت نرجس) مدیریت موسسه علمیتحقیقی مکتب نرجس را عهده دار است
مصاحبه زیر در موضوع «آسیبشناسی حوزههای علمیه خواهران و خصوصا موانع اجتهاد بانوان طلبه» باهدف رساندن پیام جامعه بانوان حوزوی به مسئولین حوزههای علمیه، بهخصوص شورای عالی حوزه علمیه خراسان و مرکز مدیریت این حوزه کهن، در راستای فراهمنمودن مقدمات امر تحصیل در مقاطع عالیه حوزههای علمیه بهویژه مقطع اجتهاد و هموارسازی مسیر رشد و تعالی بانوان طلبه و رفع موانع موجود صورت گرفته...
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/wdm0Q
@ketabenaab
توجه به #سنجههای_کیفی و حذف #نشریات_فاقد_کیفیت فنی و حرفهای
دستور #وزیرفرهنگ_وارشاداسلامی به #معاونت_مطبوعاتی در دریافتکنندگان #یارانهها و #حمایتها
حمایت از نشریات در چهار قالب انجام میشود: پرداخت یارانه نقدی؛ توزیع کاغذ؛ خرید نشریات برای اهداء و توزیع آگهی
با توجه به بررسیها و براساس شیوه نامههای موجود، در توزیع یارانههای نقدی، کاغذ، آگهی و خرید برای اهدا (که اطلاعات آن در سایت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی منتشر و قابل دسترسی برای عموم است)؛ ملاحظاتی وجود دارد
توجه کافی به سنجه های کیفی و حذف نشریات فاقد کیفیت فنی و حرفهای، غیرضرور همچنین نشریاتی که حقوق مولفان را رعایت نمیکنند، از فهرست دریافتکنندگان یارانهها و حمایتها
و....
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/FQXmA
@ketabenaab
لزوم بازنگری اهداف و برنامهها متناسب با عصر #سایبر
دکتر #سیدعباس_صالحی در آئین پایانی یازدهمین دوره #جشنواره_رسانههای_دیجیتال با تاکید بر لزوم بازنگری اهداف و برنامههای #وزارت_فرهنگ_وارشاداسلامی متناسب با #عصرسایبر، از تشکیل پنج کارگروه در این زمینه خبر داد
به نظر میرسد سازمانهای حاکمیتی و دولتی باید پوستاندازی کنند و خود را برای دوره جدید آماده کنند. تغییر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که نمیتوانیم بگوییم به آن نزدیک شدهایم و فقط به اصطلاح در حال مزه مزه کردن آن هستیم، ایده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو است.
صالحی گفت: اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دهه 60 متناسب با عصر پیشا سایبری بود، ما نیاز داریم وزارتخانههای ما ازجمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرف این بروند که در اهداف، رویکردها و برنامهها یک تغییر جدی را داشته باشند؛ بنابراین در مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال برنامه سه سالهای تدوین شد.
وی افزود: این برنامه سه ساله دارای 71 اقدام است و در سال جاری 29 اقدام در پنج کارگروه در حال پیگیری است. فعالیت این پنج کارگروه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای سال آغاز شده است.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/HI9gv
@ketabenaab
#بررسی_کتاب از امور حاکمیتی است و به موجب هیچ قراردادی قابل واگذاری نیست
واکنش #معاونت_امورفرهنگی #وزارت_فرهنگ_وارشاداسلامی نسبت به خبر منتشر شده درباره قرارداد تطبیق کتاب با #ضوابط_نشر
این وزارتخانه برای اینکه بتواند نظارت بر حوزه نشر و کتاب را با دقت، سرعت و بدون استخدام در دستگاه اجرایی و فربه کردن دولت به نحو احسن انجام دهد امور اجرایی و اداری این حوزه را از طریق قرار داد به یک موسسه واگذار کرده است. به موجب همین قرارداد امر بررسی و تطبیق بر اساس ضوابط نشر و ابلاغیات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون، تحت نظارت معاونت امور فرهنگی و دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی انجام می شود.
امور اجرایی و اداری آن به موجب قرارداد به موسسه کارآفرینان فرهنگ و هنر بهعنوان یکی از موسسات ارائهدهنده خدمات و در ارتباط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شده است.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/yInfk
@ketabenaab
مصوبات جلسه 612 #هیات_انتخاب_وخریدکتاب
دبیرخانه هیات انتخاب و خرید کتاب نتایج جلسه612 را بر روی سایت بارگذاری کرد.
مهلت تحویل کتابها تا 30 آبان 1398
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/Tou23
@ketabenaab
انتشار جلد نخست #تحریر_نهج_البلاغه آیت الله #جوادی_آملی
انتشار اولین جلد از مجموعه «سَلُونِی قَبْلَ أَن ْتَفْقِدُونِی، تحریر #نهج_البلاغه» به قلم حکیم متأله آیت الله جوادی آملی
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/b1trO
@ketabenaab
سعی کردیم هرگز از دولتها کمکی نگیریم
آیتالله #مکارم_شیرازی، در دیداری با جمعی از اعضای شورای عالی و مدرسان حوزه علمیه خراسان و مسؤلان ارشد شبکه اجتهاد
فتوای عدم اهانت به مقدسات اهل سنت باید در حد وسیع انتشار یابد تا به گوش همگان برسد
بعضی از آقایان در حوزه از دولت کمک میگیرند و انتقادی هم از آنان نمیبینیم
اگر #موقوفات مربوط به حوزهها به خود حوزه واگذار شود، حوزهها به لحاظ مالی بینیاز میشوند
طلاب نباید جذب فرهنگ دانشگاه شوند؛ در حوزه درس را برای علم میخوانیم، در دانشگاه، نگاه به آینده شغلی دارند
سنت حوزه این است که درس را برای علم میخوانیم، اما فرهنگ دانشگاه غیر از این است و نگاه به آینده شغلی دارند، طلاب نباید درس را برای گرفتن پست و مقام فرا گیرند و جذب فرهنگ دانشگاه نشوند.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/eYzf1
@ketabenaab
مبارزه با #خرافات و اباطیلی به نام #طب_سنتی
#رسول_جعفریان
انتشار خبر نهادهای رسمی مبنی بر ممنوعیت فعالیت های آقای #تبریزیان و شاگردان وی در حوزه طب سنتی و اسلامی و غیرقانونی بودن اقدامات نامبرده چند نکته زیر را درباره برخورد با این روحانی و فعال طب سنتی و مساله جلوگیری از رواج خرافات و اباطیل طب سنتی یادآور می شوم.
. بارها از فعالیت هایی که ارگان های رسمی برای جلوگیری از رواج خرافات و اباطیل داشته اند، شنیده ایم. این که در فلان شهر، فلان جایی که عده ای با اهداف جاهلانه تبدیل به مرکز مقدسی کرده اند، یا کسی مدعی ارتباط با امام زمان یا خود خدا شده، نهادهای رسمی مداخله کرده، اقدام به جمع آوری آنها و محدود کردنشان کرده اند. اینها از جمله اخبار خوبی بوده که می توانسته امیدی را برای اصلاح جامعه و نگرش علمی و دینی اصیل در پی داشته باشد. ای کاش این فعالیت ها، به صورت منظم گزارش می شد و حتی امکان دسترسی به این پرونده ها، برای نوشتن رساله ها و پایان نامه های دانشجویی بود.
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/0oRcy
@ketabenaab
کم کاری #نویسندگان_توانا عامل گسترش #کتابهای_بیکیفیت
بررسی علل انتشار کتاب #شعر و داستان بازیگران
به نظر میرسد حضور گسترده بازیگران در حوزههای غیرتخصصی مانند شعر و #داستان به بلایی برای ادبیات ایران بدل شده است که انتقاد جدی فعالان این حوزه را هم به همراه داشته است؛ چرا که فارغ از کیفیت آثار بر سطح سلیقه مخاطبان هم تاثیر منفی میگذارند.
چاپ مجموعه شعر لیلا اوتادی سروصدا به پا کرد و بار دیگر حضور چهره ها را در حوزه غیرتخصصی به کانون توجهات بدل کرد.
ناشر تابع شرایط جو بازار است و تعیین کننده فرصتهای ادبی و فکری برای جامعه نیست، او شرایط را رصد و براساس آن عمل میکند. به همین دلیل به اعتقاد من ناشران نمیتوانند سرمایه گذار فکر و فرهنگ باشند، آنها فقط بحث تجارت را دامن میزنند. بحث فکر و فرهنگ باید در جای دیگری هدایت شود، بخشی از این مسئله به فعالیت نخبگان جامعه باز میگردد، شعر یا موسیقی به تنهایی نمیتواند خودش را از ابتذال بالا بکشد و جامعه باید دست به دست هم بدهد و خود را از این ابتذال نجات دهد. از جمله کارهای بنیادی که در حوزه موسیقی میشود انجام داد باید از دوران دبستان با اراداه و مصمم یک نظام فرهنگی به فکر ترویج موسیقی درست باشد، البته اگر اعتقاد داشته باشد.
#ابتذال هم برای خود جذابیت دارد، پیش پا افتاده حرف زدن، دور شدن از آن فضای تخیل، سهل پسندی و... اتفاقاتی است که در حوزه ادبیات ما امروز رخ داده است
الان کتاب هم به واسطه ظهور #شبکههای_اجتماعی از حیز انتفاع خارج شده و به رزومه شخصی افراد بدل شده است، یعنی هر کسی به جای اینکه دفتر شعر در خانه نگهدارد، کتاب خود را نگه میدارد. کتاب به آن صورت مرجع قوی برای مراجعه به شعر شاعر نیست
#ناشر تنها از فروش این دست کتابها سود نمیبرد بلکه با این اقدام برای خودش تبلیغات گستردهای به راه انداخته و نام خودش را سر زبانها میاندازد تا آثار دیگرش هم به فروش برسد. مانند جشن امضاها در نمایشگاه ها و ... که بازار انتشاراتی را داغ میکند
از یک طرف #شرایط_ارشاد ممکن است برای برخی از نویسندگان باسابقه و قدیمی مناسب نباشد. جنبه دیگر به مخاطبان باز میگردد، مخاطب امروز حال و حوصله متون عمیق و جدی را ندارد و بیشتر به دنبال متون فست فودی است و من این جنبه را موثرتر میدانم چرا که ناشر هم در راستای همین خواسته مخاطب به سراغ چاپ کتاب های فست فودی می رود
مشروح در #پایگاه_اطلاع_رسانی_کتاب_ناب 👇
http://yon.ir/gAEEY
@ketabenaab
مخالفت #عربستان با افزایش شمار هواپیماهای ایرانی برای #بازگشت_حجاج
#علیرضا_رشیدیان، رئیس #سازمان_حج_و_زیارت از #مخالفت_عربستان_سعودی با درخواست ایران برای افزایش 3 فروند #هواپیمای اجارهای به ظرفیت ناوگان هوایی موجود ایران ایر برای بازگشت #حجاج_ایرانی به کشورمان خبر داد/ صداوسیما
@ketabenaab
#معاون_صداوسیما:
#فضای_مجازی، #مخاطبان_رادیو_و_تلویزیون را کاهش داد
#علی_دارابی معاون امور استانهای سازمان صداوسیما:
فضای مجازی موجب تغییر الگوی مصرف رسانهای نسل نو شده است و اکنون رسانههایی مانند رادیو و تلویزیون استفاده کمتری دارند./ ایرنا
@ketabenaab
.
میلاد مبارک دهمین امام شیعیان
حضرت #امام_علی_النقی_الهادی علیه السلام
بر همه شیفتگان آن حضرت مبارک باد
@ketabenaab
طرح #مجلس برای هیات امنایی کردن #صداوسیما
🔹طرح نظارت بر صدا و سیما برای بار سوم فردا در دستور کار مجلس قرار دارد.
🔹این طرح بار اول دی ماه 97، بار دوم اردیبهشت امسال در دستور کار مجلس قرار گرفت ولی به دلایل نامعلوم از دستور خارج شد.
🔹چنانچه این طرح به تصویب برسد اداره صدا وسیما بعد از گذشت 30 سال از بازنگری قانون اساسی زیر نظر مجلس خواهد بود.
🔹در این طرح قرار است سازمان صدا و سیما به صورت #هیات_امنایی اداره شود و به دولت پاسخگو باشد./ سازندگی
@ketabenaan