🔻حضرت آیتالله خامنهای: مهندسی صحیح فرهنگی را کاری بنیانی برای اصلاح ساختار فرهنگی خواندند و گفتند: هوشیاری دائم، شناخت دقیق ضعفهای فرهنگی در عرصههایی نظیر اجتماع، سیاست، خانواده، سبک زندگی و دیگر عرصه ها و تلاش برای دستیابی به راهحلهای عالمانه برای رفع نقاط ضعف و ترویج گزاره های صحیح فرهنگی، از الزامات اساسی مهندسی فرهنگی کشور است.
رهبر انقلاب، مهندسی فرهنگی را موجب روشن شدن تکالیف دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، صداوسیما، آموزش عالی، مراکز مرتبط با جوانان و همچنین تشکلهای مردمی دانستند و افزودند: اگر اینگونه دستگاهها دچار غفلت از وظایف مهم خود شوند، جامعه ضرر فراوانی خواهد کرد.
ایشان احیای گزاره ضرورت پیشرفت علمی را نیازی مبرم خواندند و با اشاره به نتایج درخشانِ رواج گزاره عبور از مرزهای دانش در دو دهه قبل افزودند: جهش علمی و جهش فناوری از جمله آثار پُر برکت آن حرکت بزرگ بود که باید استمرار یابد.
ایشان افزودند: دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی و دستگاههای مرتبط، پیشرفت و جهش علمی را سرلوحه جدی کار قرار دهند تا کشورمان از قافله علم عقب نیفتد.
در ابتدای این دیدار، رئیسجمهور در سخنانی مأموریت اصلی شورایعالی انقلاب فرهنگی را ساماندهی عرصههای علم و فرهنگ دانست و با اشاره به نهایی شدن سند تحول این شورا، از اقدامات انجام شده در دوره جدید از جمله پیگیری بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی گزارشی بیان کرد.
🔻انقلاب با روحیه تهاجمی خود بنیانهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و گزارههای غلط حاکم بر اذهان مردم را تغییر داد.
🔹اینکه ساختار باید بازسازی انقلابی شود به این علت است که انقلاب اسلامی بواسطه رهبری امام(ره) و حرکت مردم، معجزهگر بود و با روحیه تهاجمی خود بنیانهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و گزارههای غلط حاکم بر اذهان مردم را تغییر داد.
🔸فرهنگ «ما نمیتوانیم» یکی از گزارههای غلط حاکم بر جامعهی قبل از انقلاب اسلامی بود. انقلاب با سازندگی و حرکتهای خلاقانه این ذهنیت را به تدریج تغییر داد که نتیجه آن انجام کارهای بزرگی همچون ساخت سدها، نیروگاهها، بزرگراهها، تجهیزات صنایع نفت و گاز و بسیاری از زیرساختها بهدست متخصصان جوان داخلی بود.
🔹فرهنگ «شیفتگی به غرب» و حتی استفاده از لغات فرنگی یکی دیگر از گزارههای فرهنگی غلط حاکم بر جامعه بود که انقلاب اسلامی موجب تغییر این گزاره نادرست و تبدیل آن به فرهنگ «اعتراض به غرب» شد.
🔻مهمترین نقش و وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی هدایت فرهنگی کشور و جامعه است
🔹با وجود غنا و تراز بالای افراد حاضر در شورایعالی انقلاب فرهنگی، اما هویت جمعی شورایعالی به تناسب اعضای آن، بروز لازم را ندارد و لازم است تأثیرگذاری شورا در مسائل فرهنگی کشور تقویت شود، البته اعضاء شورا اشتغالات دیگری نیز دارند و این توقع وجود ندارد که اعضا از کارهای اصلی خود باز بمانند اما انتظار این است که برای امور مربوط به شورا وقت مناسب و کافی گذاشته شود. مهمترین نقش و وظیفه این شورا، هدایت فرهنگی کشور و جامعه است.
🔸شیوه هدایت فرهنگی دستگاههای رسمی با هدایت فرهنگی تشکلهای مردمی متفاوت است. شورایعالی انقلاب فرهنگی میتواند با هدایت صحیح هزاران تشکل مردمی که در کارهای فرهنگی متنوع و گستردهای فعالیت دارند، زمینهساز شکلگیری حرکت عمومی در مقولههای مهمی همچون گسترش فرهنگ قناعت و عدم اسراف شود. ایجاد چنین حرکتهای عمومی برای فرهنگسازی و یا اصلاح فرهنگهای غلط بخشی از مهندسی فرهنگی است.
🔻رصد دائم تغییراتِ معمولاً پنهان فرهنگی و علاج به موقع آنها از ملزومات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور است.
🔸رصد دائم تغییراتِ معمولاً پنهان فرهنگی و علاج به موقع آنها از ملزومات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور است. اگر در فهم مستمر این تغییرات و ممانعت از اثرگذاری منفی آنها دچار ضعف و عقبماندگی شویم حتماً جامعه دچار خسارت خواهد شد که آشفتگی فرهنگی یا افتادن زمام امور فرهنگی کشور به دست دیگران مهمترینِ این خسارات است.
🔹مهندسی صحیح فرهنگی کاری بنیانی برای اصلاح ساختار فرهنگی است. هوشیاری دائم، شناخت دقیق ضعفهای فرهنگی در عرصههایی نظیر اجتماع، سیاست، خانواده، سبک زندگی و دیگر عرصه ها و تلاش برای دستیابی به راهحلهای عالمانه برای رفع نقاط ضعف و ترویج گزاره های صحیح فرهنگی، از الزامات اساسی مهندسی فرهنگی کشور است.
🔸مهندسی فرهنگی موجب روشن شدن تکالیف دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، صداوسیما، آموزش عالی، مراکز مرتبط با جوانان و همچنین تشکلهای مردمی است و اگر اینگونه دستگاهها دچار غفلت از وظایف مهمخود شوند، جامعه ضرر فراوانی خواهد کرد.
۱۴۰۱/۹/۱۵
🔍مشروح خبر
https://khl.ink/f/51469
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻امام صادق (عليه السلام): فيما ناجَى اللّه ُ عَزَّ و جلَّ بهِ موسى عليه السلام:
لا تَغبِطْ أحَدا بكَثرَةِ المالِ ؛ فإنَّ مَعَ كَثرَةِ المالِ تكثُرُ الذُّنوبُ لِواجِبِ الحُقوقِ.
از نجواهاى خداوند متعال با موسى (عليه السلام) اين بود: به ثروت انبوهِ هيچ كس غبطه مخور ؛ زيرا ثروت زياد مايه گناهان زياد مى شود ؛ زيرا حق و حقوقى بر آن واجب مى گردد.
📖الكافي، ج۲، ص۱۳۵
🔻دنیا بداند که هر گرفتاریای که ملت ایران و ملل مسلمین دارند، از اجانب است؛ از آمریکاست. ملل اسلام از اجانب عموماً و از آمریکا خصوصاً متنفر است. بدبختی دول اسلامی از دخالت اجانب در مقدرات آنهاست.
۱۳۴۳/۸/۴
#امام_خمینی رحمةاللهعلیه
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻درنگی در نحوه بازتاب رسانهای تجمع بزرگ حوزویان در مدرسه فیضیه
✍یادداشت وارده
ابوالقاسم کریمی
در هوای نسبتا سرد سه شنبه ۱۵ آذر حوزویان با جمعیتی پرشور در حیاط مدرسه مبارکه فیضیه حماسهای آفریدند. تا هم از نظام اسلامی و رهبر بزرگوار انقلاب حمایت کنند هم اغتشاشات و حرمت شکنیها را محکوم کنند. پیامی برای دلگرمی مسئولین و رعبی در دل دشمنان داشتند.
اما برای رسیدن به تصویری روشن از میزان تاثیر این حضور در عصر رسانه مروری بر بازخورد این تجمع در رسانه ملی کافیست!!
🔻بخش خبری ساعت 14:
خبر اول: افزایش میزان مصرف گاز
خبر دوم: هواشناسی
خبر سوم: کاهش ده هزار تومانی قیمت مرغ
در نهایت خبر چهارم (در دقیقه14) تجمع حوزویان در مدرسه فیضیه حدود 2 دقیقه
🔻بخش خبری 20 و30:
حتی دریغ از اشارهای!!!
🔻بخش خبری ۲۱
خبر اول: دیدار رهبر بزرگوار انقلاب
خبر دوم: حضور رئیس مجلس و قوه قضائیه در دانشگاهها
خبر سوم: حضور شهردار تهران در دانشگاه
خبر چهارم(دقیقه 24 خبر) تجمع حوزویان در حدود 2 دقیقه.
حال با این سطح انعکاس در رسانه ملی، میزان اطلاع و انعکاس آن برای سران قوا، فرماندهان نظامی، شورای عالی امنیت ملی چقدر است؟
راستی انعکاس آن برای دشمنان داخلی و خارجی و رسانههایشان چقدر است؟ اصلا خبر دار شدند؟
کاش این موضوع مورد توجه برگزار کنندگان این تجمع قرار میگرفت. بلکه در آینده فکری بشود برای نحوه بازتاب این قبیل اتفاقات مهم حوزوی.
حیف است این قبیل اجتماعات باشکوه حوزویان انقلابی و مردمی، به طور ضعیف و کمرنگ بازتاب یابد. باید برای افزایش ضریب تأثیر اقدامات انقلابی حوزویان اندیشه کرد....
@rozaneebefarda
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️ مهارِ بحران؛ از سطح تا عمق
📍دربارۀ اهمّیت دیدار رهبر انقلاب با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این برهه
🔹 آیتالله خامنهای بعد از آنکه تحلیل کلانِ حوادث اخیر رو با رویکرد تمدّنی ارائه داد و ابعاد مختلف سیاسی و امنیتی و قضاییِ این اغتشاشات رو تشریح کرد و موضع متقدرانه و البته پدرانهی نظام در مواجهه این ماجرا رو نشون دادند، حالا پس از آرامش نسبیِ فضای روانی جامعه، وارد ابعاد عمیقِ مسئله شده و در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، بدون اشارۀ مستقیم [علنی] تا بهانه دست مغرضین ندهند، به آسیبشناسی حاکمیّت دربارۀ ابعاد اجتماعی و فرهنگی این حوادث اخیر پرداختند.
🔺 این برای من این از چند جهت جالب بود:
1️⃣ اول از جهت سِیر موضعگیری دربارۀ این حوادث که از سطحیترین ابعاد (که ذهن جامعه درگیرش هست) شروع شد و به عمیقترین ابعاد (که معمولاً ازش غفلت میشه) رسید.
2️⃣ دوّم از اینجهت که برخلاف همۀ تحلیلهای سطحی، آسیبشناسیِ حاکمیّت در این ماجرا را نه در سطوحی مثل معیشت و حجاب و گشت ارشاد، بلکه در سطح عمیق فرهنگی پیگیری کردند.
3️⃣ سوّم اینکه برخلاف همۀ غُرّولندهای بیمبنایی که مُد شده و خیال میکنند حاکمیّت (بهویژه رهبری) فهم درستی از واقعیّات اجتماعی نداره و از جامعه فاصله گرفته و... ، اتفاقاً ایشان نشان داد که در تحلیل ابعاد فرهنگی و اجتماعی مسئله، فهمِ جامعتر و واقعیتری (نسبت به همانها) از صورتمسئله دارند.
✍️ علیرضا ملااحمدی
@Maktabkhaaneh
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻دعوت به مناظره
🖊 مهدی جمشیدی
1- من به دلایلی که در بندهای پیش رو میآیند، هیچ میلی به مطالعه و نقد نوشتههای آقای محسن حساممظاهری ندارم، اما متن اخیر ایشان که مشتمل بر «تحریف آشکار» و «تخریب موذیانه» نسبت به منطق حکمرانیِ آیتالله خامنهای بود، مرا به موضعگیری قاطع و صریح واداشت. گویا او نیز دریافته است که میتوان با «روایتپردازیِ دروغین» به جان نظام افتاد و موریانهوار، چهارچوبهای هویّتی و سرمایۀ اجتماعیاش را جَوید. برایناساس، ایشان را به «مناظرۀ عمومی و زنده» دربارۀ آنچه که نوشته است دعوت میکنم. نباید نوشت و گریخت، بلکه باید نشست و پاسخ گفت.
2- نمیدانم «تکرارِ ملالتبارِ یک تکایده» را باید چه نام نهاد. وی آنقدر سخن ابتداییاش را «تکرار» کرده است که نخوانده میتوان حدس زد که چه نوشته است. اینهمه اصرار بر تکرار و بازگفتن، مایۀ شگفتیست. ما با «تداومِ بیحاصلِ یک فکرِ بیکشش و نحیف» روبرو هستیم. او زیر «آوارِ کلیشه» مانده است و رهایی ندارد. نوشتههایش کمترین نشانی از «طراوت» و «تازگی» و «نشاط» و «پویایی» ندارند و از یک نقطه، فراتر نمیروند. او همهچیز را از «یک دریچه» میبیند و تفسیر میکند.
3- از سوی دیگر، داشتهاش همین است و بس. همین «تکایده»، شده است «خودِ او» و ازاینرو، انکارش هم نفیِ خودش است. در واقع، این اصرار برای او، حیثیّتی شده است و دفاع او از آن، «هویّتی» است نه «حقیقتی». او ناشیانه بهجای اینکه دستکم به بهانۀ تغییر قلمرو مطالعاتی یا تجدید مسألۀ معرفتی، این ایده را به خاک بسپارد و از آن گذر کند، خاکِ تعصّب بر باقی عمرش ریخته است. او نه «شهامتِ بازگشت» دارد و نه «زیرکیِ عبور»، بلکه «متوقف» مانده است و در پیلۀ تنگ و تاریکِ یک ایده، دستوپا میزند.
4- اما همین تکایده نیز، آفریدۀ خودش نیست، بلکه «اقتباسی» است. این ایده در «جامعهشناسیِ دین»، رونق داشته و شاید نخستین بار، علی شریعتی آن را به صورت تفصیلی و مقایسهای به ادبیّات اجتماعی ما وارد کرده است. در دهۀ هفتاد، این ایده به دست جریانِ «روشنفکریِ سکولار» افتاد و اینان از آن برای تقابل با انقلاب و الگوی دینداریِ برآمده از آن بهره بردند؛ هر چند در نقطۀ مقابل علی شریعی حرکت کردند و بر وی تاختند. او پس از دههها، تازه از راه رسیده است و همان را تکرار میکند تا شاید با موجسواری بر آن، خاکریزی برای حمله به انقلاب بسازد. پس کار او، «تکرارِ تکرار» است. وی قدرتِ «آفرینشِ فکری» ندارد و ذهنش زاینده نیست. «متوقف در گذشته» است، نه «متّکی بر گذشته». اندیشهاش، «گرهیاب» نیست و هنر «مسألهپردازی» ندارد. ازاینرو، یک ایدۀ نخنما و پوسیده را به میدان آورده است.
5- تأسّفبارتر اینکه «پاسخ» او نیز خلّاقانه نیست، بلکه «تکراری» و حتّی «غلط» و «متناقض» است. بدون شک، او در این زمینه، صدها قدم از علی شریعتی عقبتر است. یکی از سخنرانیهای علی شریعتی در پنجاه سال پیش، بر آثارِ امروز او ترجیح دارد؛ چه از جهت «عمقِ فهم» و چه از جهت «اتقان تدبیر». حتّی همین مقایسۀ محدود و موردی نیز مرا شرمنده میسازد؛ چراکه با نوشتههایی مواجهیم که عقبماندگیِ معرفتیِ رسوایی را به نمایش میگذارند. او هرچه توانسته، مسأله را خراب کرده است؛ تا آنجا که باید گفت سهم او، «خرابکردن مسأله» بوده است. تصوّر کرده که میتواند با «دستکاریهای کودکانه»، قدمی به پیش بردارد، درحالیکه حتّی توان «بازتولید گذشته» را نیز نداشته است.
6- جالب اینکه وی تاکنون از «ظاهرگرایی» مینالید و بر «مناسک» میتاخت، اما اینبار در نوشتهاش بر «باطنگرایی» شمشیر کشیده و «معنا» را ملامت کرده است. تعجب نمیکنم از این تناقضهای بزرگ؛ چون آنچه که مینویسد «عداوت» است نه «علم». میخواهد بر تن انقلاب، «زخم» بنشاند نه «مرهم». ذهنش از جامِ «لجاجت» مینوشد و دلش با «کینه»، عقد اخوت بسته است. ازاینرو، هرچه که مینویسد «نیش» است و «حاشیه» و «طعنه» و «وارونهنمایی». حقیقت، حلقۀ مفقودۀ نوشتههایش است. نوشتههای او، «واقعیّتهای دینیِ جامعۀ ایران» را منعکس نمیکنند، بلکه از «واقعیّتهای درونیِ او» حکایت میکنند؛ چنانکه نشان میدهند که او چه میخواهد و در پی یافتن کدام دستاویز برآمده است. ما با یکی نیرویِ شبهعلمیِ کمینکرده مواجه هستیم که در پوشش دینپژوهیِ جامعهشناختی، کارنامۀ فرهنگیِ انقلاب را همانند کارشناسان و تحلیلگرانِ غربنشین تحلیل میکند. امروز باید با این «دیگریهای ایراننشین»، دستبهگریبان شد و آنها را به میدانِ کارزارِ فکری افکند.
@sedgh_mahdijamshidi
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻مرکز خدمات مانع خانه دار شدن طلاب و اساتید
♨️امروز فهمیدم حوزه کمترین کار هم برای طلاب و اساتید انجام نمیدهد؛ شما در هر مجموعه ای باشی بعد ۱۰ سال بگی یک نامه بدید که من ۱۰ سال ساکن این شهر هستم و مجموعه شما شاغلم به راحتی نامه میدن ولی حوزه برای اینکه طلبه ها در قم نمانند اعلام کرده گواهی سکونت به طلاب ندهید و فقط برای اساتید صادر شود.
💥 امروز مسئول مربوطه در مرکز خدمات پردیسان گفتند به ما دستور دادند که برای اساتید هم گواهی سکونت صادر نشود. یعنی اگر کسی بیمه نداشته باشد و ۱۰ سال در حوزه قم باشد نمیتونه ثابت کنه من ۱۰ سال ساکن قم هستم.
💥 جناب آقای اعرافی من به شخصه از مجموعه های حوزه برای تغییر بنیادی ناامید شدم و اگر چند نفر هم طلبه موفق داریم با تلاش خودشان بوده است ولی شما میتوانید با رییس مرکز خدمات رایزنی کنید و این مسئله را حل کنید. اگر یک گواهی سکونت هم شما به طلبه نمیدهید من نمیدونم دقیقا حوزه و مرکز خدمات به چه درد ما میخوره؟!
💥دیشب یکی میگفت حوزه چقدر شما را حمایت کرده است؟ گفتم هیچی. باور نمیکرد تا قسم به جان عزیزانم خوردم باور کرد.
حوزه که میگم یعنی همه ارگان ها از خود مرکز مدیریت تا دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات و ده ها نهاد دیگه که اسمش و فرقشو هم نمیدونم.
گفت پس چجوری این امکانات داری؟ گفتم کدوم امکانات🤣 کل امکانات من یک گوشی ۴ میلیونی است و دیگر هیچ😁 البته دندون طمع هم کشیدیم خیلی راحت اینجوری😁
📝کانال شیخ فرهاد فتحی↙️
@sheikh_farhad_fathi
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻پرداخت حقوق کارکنان دولت براساس میزان بهرهوری
🔻رئیسجمهور تعدادی از اعضای دولت را مأمور کرد راهکارهای پرداخت حقوق بر اساس میزان بهرهوری و کیفیت کار و ارائه خدمت را تهیه کنند تا در بودجه سال آینده لحاظ شود.
📌مناهج:
در این زمینه، حوزه باید پیشقدم میشد و الگوی عملی ارائه میداد.
اما مرکز مدیریت و بسیاری از نهادهای اداری حوزه خود گرفتار این بلیه (فقدان بهرهوری متوقع از کادر اداری) هستند.
🔻 امروز بخش مهمی از کندی حرکت مرکز مدیریت، به دلیل کارمندانی است که از طرفی رسمی هستند و امنیت شغلی با مزایای متعدد دارند؛ و از طرف دیگر سایهی آرامش همین امنیت شغلی موجب راحتطلبی، عدم خلاقیت و عدم تلاش برای تحول شده است.
🔻 گرچه نمیتوان این موارد را به همه کارمندان نسبت داد؛ اما هستند کارمندانی که تلاششان صرفاً صرف ثبت ساعت ورود و خروج به اداره میشود؛ نه بیشتر؛ شاهد آنکه پیش و پس از تصدی آنها هیچ تفاوتی ندارد...
❇️ تا زمانی که نظارتهای لازم برای بهرهوری کادر اداری، تعیین و فعال نگردند، اتفاق خاصی هم نخواهد افتاد.
♨️ در این زمینه، همت و تصمیم قاطع مدیران ارشد حوزه که از پردغدغهترین افراد برای اصلاح حوزه هستند، لازم است.
#دیوان_سالاری_اداری
@Manahejj
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
37.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا باید از مسائل طلاب به صورت عمومی حرف زد؟! حتما بشنوید...
💥 بخاطر کیفیت و حجم ویدیو عذرخواهی میکنیم. یاعلی
📝کانال شیخ فرهاد فتحی
@sheikh_farhad_fathi
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬نشست حجت الاسلام و المسلمین اعرافی با دانشگاهیان لرستان
مدیر حوزههای علمیه کشور در سفر به استان لرستان در جمع اساتید و نخبگان دانشگاهی، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان حضور پیدا کرد.
🔻پ ن: معلوم نیست چرا حجت الاسلام و المسلمین اعرافی با اقشار مختلف طلاب قم از طلاب سطح ۱ تا سطوح عالی و مدرسین حوزه نشست مرتب و مستمری ندارد.
🔻اساسا معلوم نیست چرا مسئولین حوزه به صورت حضوری در دسترس نیستند و با طلاب نشست و برخاست ندارند.
🔻چرا بین مسئولین حوزه و طلاب دیوارکشی اتفاق افتاده و چرا مسئولین حوزه در بین طلاب دیده نمیشوند و خود را به طلاب و اساتید پاسخگو نمیدانند.
🔻بالا بردن شان مدیریت حوزه مهم است و برنامه های راهبردی برای حوزه هم مهم است اما طلاب انتظار پدری دارند شاید پدری استاد دانشگاه خوبی باشد اما فرزند نسبت به او حس نزدیکی و دلسوزی نکند.
ایجاد حس پدری در طلاب مهمتر از برنامه های راهبردی نباشد کم اهمیت تر نیست.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به جنگ ترکیبی و شناختی ۶۰ روز اخیر
بیداری طلاب در نظر دارد نظرات اعضای محترم کانال را نسبت به عملکرد و انتظارات، از افراد و سازمانهای حوزوی در ایام اغتشاشات منتشر کند
🔻لذا نظر خود را در رابطه با عملکرد
🔻حجت الاسلام و المسلمین اعرافی مدیر حوزههای علمیه اعلام کنید
🔻به نظر شما ایشان با توجه به سابقه و جایگاهی که دارند عملکردشان چگونه بود
🔻لینک نظر سنجی
https://survey.porsline.ir/s/Vi5ryZkr
🔻پ ن: میتوانید نظرات خود را در این باره به
@akhbarhowzeh
ارسال کنید
❌متنهای غیرمحترمانه منتشر نخواهد شد
✅این مراکز و افراد اگر گزارشی نسبت به عملکرد خود در ایام فتنه دارند با هر رسانه ای که مصاحبه کردند و گزارش دادند بیداری طلاب حاضر است آنها را منتشر و اگر مستقیما چیزی به آیدی ارتباطی داده شد باز هم منتشر کند.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻امام رضا(علیه السلام) میفرمایند:
مَن لَم يَشكُرِ المُنعِمَ مِنَ المَخلوقينَ لَم يَشكُرِ اللّه َ عَزَّوجلَّ.
👌 هر كه در قبال خوبى مردم تشكر نكند ، از خداوند عزوجل هم تشكّر نكرده است.
📚 عیون اخبار الرضا ، ج۲ ، ص۲۴
🔴باید تمامی اشکال نفوذ آمریکا را از بین ببریم
♦️امام خمینی (ره):ملت شجاع باید توجه داشته باشد که گرچه استبداد داخلی فرو ریخت و مردم آزادی را لمس کردهاند ولی هنوز ریشههای استعمار امریکا، شوروی، انگلستان و صهیونیسم و سایر دوَل چپاولگر از این مرز و بوم کاملًا قطع نشده است. باید همه بدون کوچکترین توقف و رکودی در از بین بردن نفوذ کشورهای اجنبی با هم متحد شویم.
♦️ما اگر بخواهیم استقلال حقیقی به دست آوریم، باید سعی کنیم تمامی اشکال نفوذ امریکا چه اقتصادی و چه نظامی، چه سیاسی و فرهنگی را از بین ببریم و من امیدوارم که ملت ایران به این مهم هر چه زودتر برسد.
📚صحیفه نور. جلد ۶ ، از صفحه ۲۶۱ تا صفحه ۲۶۶
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
#درنگ
🔻بالاخره #تجمع_حوزویان برگزار شد. جمعیتی پرشور و پرشمار از طلاب که برای حمایت از #انقلاب با جان و دل حاضرند هر کاری بکنند، دیروز اما به آنها گفته بودند باید برای انقلاب تجمع کنید، آنها هم آمدند. یعنی او دنبال وظیفه است، و هنگامی که بزرگترها تجمع را مصداق وظیفهاش معرفی میکنند او برای #انجام_وظیفه میآید.
🔻 #طلبه_انقلابی، وظیفه مدار است، مشکل اینجاست که #اتاق_فکر و فرماندهی برای تشخیص وظیفه و هدایت این ظرفیت عظیم بهسمت #وظایف_بزرگ وجود ندارد. درنتیجه از این ظرفیت برای کارهایی چون تجمع استفاده میشود. و این يعني #هدررفت_سرمایهها...
🔻 تجمع برگزار شد اما با کمترین سطح از #اثرگذاری.. تجمع دیروز حتی در صفحه اول هیچ کدام از #روزنامههای_انقلابی منعکس نشد! چه رسد به رسانههای دیگر که بنابود از این ظرفیت عظیم! پیام دریافت کنند.میدانید چرا حتی روزنامههای انقلابی هم این تجمع را پوشش ندادند؟ چون برای آنها #فاقد_ارزش_خبری درجه یک بود. پس ظرفیت صفحه اول خود را به اولویتهای دیگر اختصاص دادند.
🔻 #فقدان_پیام، فقدان پیوست رسانهای، #محاسبه_غلط درباره ابعاد اقدام، #ضعف_تدبیر، همه موجب میشود یک پتانسیل عظیم هدر رود.
🔻 مسئله اینجاست:
🔹 ظرفیت عظیمی از طلاب انقلابی آماده عملیات داریم
🔹 هیچ اتاق فکر و اتاق فرماندهی برای بهکارگیری این ظرفیت نداریم
🔹 پس آن را برای کارهای دم دستی هزینه میکنیم.
🔹 درنتیجه عملا نسبت به نیازهای اساسی انقلاب منفعل و بدون کنش جلوه میکنیم.
➖➖➖➖➖➖
❌ پس تجمع نه مطلقاً خوب است نه مطلقاً بد، تجمع یک ابزار است که درصورت بهکارگیری بهموقع و صحیح اثرگذار است نه همیشه و همهجا.
📌 انشالله بعدا بهعنوان نمونه مواردی را ذکر میکنم که چگونه میشود از این ظرفیت برای انقلاب بهره برد...
🆔 @taalighat
پ ن: چرا رسانههای حوزوی مثل حوزه نیوز یا خبرگزاری رسا با بودجه چند ده میلیونی، نمیتوانند یک پیوست رسانه ای ساده در رسانهای مثل صداوسیما ایجاد کنند⁉️⁉️⁉️
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️واکنش رسانه شورای عالی امنیت ملی به ادعای مولوی عبدالحمید درباره «تعرض در زندان زنان»
🔹نورنیوز نوشت:مولوی عبدالحمید در مدعی شده: اخباری مبنی بر تعرض جنسی به زندانیان زن به قصد تحقیر، سرکوب و اعتراف اجباری در رسانهها بازتاب یافته و روایت برخی از زندانیان مؤید این امر است.
🔹 ایراد چنین تهمت بزرگی به حکومت اسلامی آن هم از سوی شخصیتی که در جایگاه امامت جمعه گروهی از مسلمانان قرار دارد، منطقا نزد افکار عمومی حکم به صحت و قطعیت خبر میکند، لذا اگر صحت و سقم آن بررسی نشده باشد جبران آن تقریبا امکانپذیر نیست، پس ضروری است قبل از طرح، صحت آن که برای ایشان کار سختی هم نیست، انجام شود.
🔹اگر نیت خیر در طرح چنین موضوعاتی وجود داشته باشد، بهتر بود ایشان ابتدا مسئله را از مسیرهای دیگری پیگیری کرده و در صورت به نتیجه نرسیدن، آن را حَسَب وظیفه انسانی و شرعی اعلان عمومی میکرد.
🔹به نظر میرسد که جناب مولوی به دلیل مشاورههای غلط، عملا در مسیری گام بر میدارد که حاصل آن بیش از آنکه تأثیرگذاری در اصلاح برخی امور داشته باشد، صرفا موجب تشویش افکار عمومی میشود.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻انتشار مصاحبه «بدری خامنهای» بعد از پناه بردن به صدام برای نخستین بار
🔹 همسر شیخ علی تهرانی به همراه شوهرش سال ۶۳ به عراق فرار کرد، به گروهک منافقین پیوست و زیر عکس صدام علیه انقلاب اسلامی مصاحبه کرد! بعدا هم به خاطر نسبت فامیلی خود از رهبر انقلاب درخواست مصونیت قانونی کرد که رهبر انقلاب حاضر نشد به خاطر نسبت خانوادگی درخواست کمک و فرار از قانون آنها را بپذیرد.
🔹 رسانه های ضد ایرانی سعودی و انگلیسی اظهارات این فراری ۳۵ سال پیش را با سوءاستفاده از اغتشاشات اخیر و با تیتر «اعلام برائت خواهر رهبری از جمهوری اسلامی» جا زدند!
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
ماجرای «بدری خامنهای» خواهر آیتالله خامنهای چیست؟
▪️دشمنی که ناخواسته حقانیت رهبر انقلاب را آشکارتر میکند
🔹در خبرها خواندم که خانم بدرالسادات خامنهای خواهر تنی رهبر انقلاب از ایشان اعلام برائت کرده است و به صف اغتشاشگران پیوسته است.
🔹آخرین بار که نامش بر سر زبانها بود از مهدی کروبی عیادت کرده بود و تصویر وی منتشر شده بود؛ همین یک ماه قبل هم بود که خبر فوت شوهرش شیخ علی تهرانی را شنیدم.
🔹«علی مرادخانی» معروف به شیخ علی تهرانی شاگرد امام بود؛ بعد از انقلاب به مجاهدین خلق و بنیصدر نزدیک شد. بعد از آنکه خبر امامت جمعه برادر همسرش(سیدعلی خامنهای) را شنید دهان به تهمت و افترا باز کرد و بعد از فرار بنیصدر و رجوی، مدتی بازداشت شد و بعد از آزادی ناگهان از عراق سربرآورد.
🔹بدری نیز بعد از رفتن شوهرش به عراق، دست فرزندانش را گرفت و از طریق ترکیه به عراق رفت، در خاطرات ۱۰ اردیبهشت سال ۶۴ مرحوم هاشمی رفسنجانی آمده است: آقای خامنهای با ناراحتی، خبر فرار [خانم بدری حسینی خامنهای] خواهرشان را - که همسر شیخ علی تهرانی است - با پنج فرزندش، از کشور دادند. از ترکیه اطلاع رسیده است که او اکنون در ترکیه است ولی میخواهد به عراق برود.
🔹شیخ علی در عراق برای اسرای ایرانی سخنرانی میکرد و علیه امام بدگویی؛ پا بهپای منافقین به صدام خدمت کرد و وقتی تاریخ مصرفش تمام شد عذرش را از عراق خواستند!
🔹براساس خاطرات شیخ علی تهرانی، وقتی دولت عراق میخواست به نحوی از شر او خلاص شود، نامهای به آیتالله خامنهای مینویسد و تقاضا میکند که همسرش و فرزندانش به ایران بیایند؛ یک ماه بعد از این نامه، از سفارت ایران میآیند و مقدمات سفر بدری خانم و فرزندان به ایران فراهم میشود.
🔹شیخ علی تهرانی نیز بعد از آنکه در مرز ایران و عراق رها شد، به دست قانون سپرده میشود و بهرغم آنکه سزاوار اعدام بود اما بعد از چند سال حبس آزاد گشت.
🔹اگرچه نظام و شخص رهبری با خانواده شیخ علی از در کرامت وارد شدند اما آنها راه پدر را در پناه بردن به اجنبی پیش گرفتند. محمود مرادخانی سالهاست تحلیلگر شبکههای معاند است و فریده نیز برای فرح پهلوی پیام تبریک تولد میفرستد.
🔹در میان منسوبان رهبر انقلاب البته نظیر اینها وجود دارد؛ محمود میردامادی پسردایی ایشان نیز فعال سیاسی خارج نشین بود و بعد از فتنه ۸۸ از کشور رفت؛ یا شخصی به نام حمیدرضا فروزانفر خواهرزاده رهبری که چندسال قبل علیه ایشان مصاحبه کرده بود.
🔹این شکاف فکری و سیاسی میان بخشی از خانواده و شخص رهبری را البته باید به فال نیک گرفت چراکه مهر بطلان بر دیکتاتور دانستن و تهمت موروثی بودن حکومت است.
🔹در حکومتهای دیکتاتوری و آنچه در سابقه سلاطین ایران هست، با تشکیل دربار و تقسیم پستها و مسئولیتها میان اقوام درجه یک و نزدیکان خود طبقهای ممتاز میساختنند و این فضل و بخششها از اطرافیان گاه به همشهریها هم سرایت میکرد؛ مانند آنچه صدام در حق تکریتیها روا میداشت یا توجه ویژه رضاشاه به مازندران.
🔹با اینوجود، آیتالله خامنهای در میان بستگان خود مخالفینی دارد که مخالفتهایشان نه از سر دلسوزی و یا انتقاد از زیست نامعمول رهبر یک حکومت اسلامی، بلکه از سر عدم برخورداری از فضل و بخششهای درباری یا نداشتن مسئولیت است که نشان از خویشتنداری رهبر انقلاب در عدم تمتع اطرافیانشان در اداره کشور میباشد.
🔹حتی در اداره بیت رهبری نیز کمتر چهرهای از منسوبان ایشان میتوان یافت در حالیکه شاید شیخ علی تهرانی دهانش به امام جمعه تهران یا مشهد قفل میشد یا دیگر اطرافیان با بهرهمندی از رانتهای دولتی دیگر علیه رهبری سیاهنمایی نمیکردند اما سلامت نفس و سلامت عمل رهبری مانع از گام گذاشتن در روال سابق ایران یا روال معمول حکومتهای منطقه باشد.
🔹این سیره رهبری امتداد همان سیره امام خمینی است؛ زمانی که نوهشان سید حسین را از دخالت در سیاست پرهیز داشتند یا با طرح مسئله نخستوزیری حاج احمد آقا مخالفت کردند نشان دادند رأس نظام اسلامی با رژیم سابق و حکومت های منطقه تفاوت دارد.
🔹خاطرات برخی محافظان و نزدیکان رهبری و مسئولان کشور در ادوار مختلف در باب سادهزیستی ایشان موید جمله معروف عطاءالله مهاجرانی است که گفته بود حتی یک نقطه خاکستری در زندگی اقتصادی آیتالله خامنهای وجود ندارد.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻آیتالله حسینیبوشهری در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس:
🔻حوزه پای انقلاب ایستاده است
🔻صدا و سیما صدای حوزه را انعکاس دهد
◻️ صداوسیما با این همه امکانات و تشکیلات طویل و عریض، لازم است در انعکاس صدای حوزه و مراجع عظام تقلید به صورت قویتری عمل کند، تا مردم گمان نکنند روحانیت ساکت نشسته است.
◻️ اگر جامعه به سکوت کشیده شود و مطالبهای در جهت حفظ ارزشهای اسلام و انقلاب صورت نگیرد، شاهد رنگ باختن این ارزشها در جامعه خواهیم بود. فریاد مطالبهگری، فریادی است که هیچگاه نباید خاموش شود.
🔻پ ن: ایشان باید این درخواست را مکرر تکرار کنند و برای این مساله نامه رسمی به مدیر صداوسیما بزنند و البته پیگیر باشند تا انعکاس لازم صورت بگیرد و گرنه صداو سیما در برهه ای انعکاس میدهد و بعد دوباره به وضع سابق بر میگردد.
البته از دلائل این وضع ارتباط ضعيف رسانه رسمی حوزه با صداوسیما، مسئولان اخبارهای مهمی مثل خبر ۲۰۳۰، روزنامهها، اشخاص دارای تریبون هم هست که این ضعفها باید جبران شود.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
💠 انتشار دو کتاب از آثار اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم در زمینه «اجتهاد و روش تحصیل نظاممند»:
✅ تحصیل نظام مند علوم حوزوی؛ بایدها و نبایدها؛
✅ کاربرد منطق در کشف براهین اثبات وجود خدا در قرآن.
✍️تألیف استاد محمد رضا مصطفی پور و استاد احمد ملکی
————————————
📚 مرکز فروش: قم، فروشگاه «بوستان کتاب»
👈 همچنین می توانید با خرید مستقیم از 25% تخفیف ویژه بهرهمند شوید: 09918477958
💢 تحصیل نظام مند علوم حوزوی (به کانال ما در ایتا بپیوندید)👇👇👇👇
💠https://eitaa.com/tahsilnezammand
♨️بهترین الگو برای امام زمان(عج)
🔻امام عصر علیه السلام می فرمایند:
«اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»
برای من الگو و اسوهی نیکویی در دختر رسول خدا فاطمه زهرا «سلام الله علیها» است.
📚 بحارالأنوار ج ۵۳ ص ۱۸۰
عزیزان من! زحمتی بر عهدهی شما و بر عهدهی همهی آحاد ملّت ایران است، زحماتی هم بر آنها تحمیل میشود و آحاد ملّت رنج میبرند، امّا همه باید بدانند که این زحمات، زحمات موقّت است. شما جوانها یادتان نیست، در دورهی دفاع مقدّس و جنگ تحمیلی، سال اوّل میگفتیم که امسال جنگ تمام میشود، سال دوّم میگفتیم امسال تمام میشود، سال سوّم میگفتیم امسال؛ ملّت ایران با پوست و گوشت و استخوانشان زحمات جنگ را لمس میکردند؛در عین فشار، نه مثل فشار حالا؛ فشارهای فوقالعاده. در همین شهر تهران، مردم در کوچه و خیابان که راه میرفتند، موشک صدّام میخورد وسطشان؛ شهرهای دیگر هم همین جور؛جبههها هم که وضع خودش را داشت؛ امّا آن سختیها تمام شد. سختی دو جور ممکن است تمام بشود: تمام شدن سختیها با خرسندی، تمامشدن سختیها با ناخرسندی. جنگ تحمیلی تمام شد با خرسندی، یعنی با پیروزی ملّت ایران؛ علّتش این بود که مشکلات را تحمّل کردند. من به شما عرض میکنم که این زحمات امروز هم تمام خواهد شد و میتواند با خرسندی تمام بشود؛ شرطش چیست؟ شرطش این است که آحاد ملّت ایران -بخصوص مسئولان در ردههای مختلف- کار خودشان را خوب انجام بدهند. بدانید سرنوشت جمهوری اسلامی اعتزاز و اعتلا است، و بدانید سرنوشت دشمنان جمهوری اسلامی ذلّت و انحطاط است؛ همهی قرائن این را به ما نشان میدهد و برای ما اثبات میکند و این اتّفاق خواهد افتاد. آن روز ممکن است افرادی از ماها نباشیم، امّا ملّت ایران هست، ملّت ایران زنده است، جریان انقلاب زنده است، جریان نظام مقدّس اسلامی زنده و سرحال و بانشاط است.
امام خامنه ای
۱۳۹۸/٠۱/۳۱
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️تهدیدی که به فرصت تبدیل شد👌
🔻دو نوجوان دانش آموز عمامه از سر یک روحانی برداشتند و ناسزا گفتند و فرار کردند ولی از طریق دوربینهای منطقه شناسایی و پیدا میشن و حالا ادامه ماجرا رو ببینید
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
177.3K
♨️شیخ فرهاد فتحی به دنبال کار شبکه ای در فضاهای مختلف مجازی
👈برای ایجاد لشکر سایبری به صوت بالا گوش کنید و روی لینک زیر بزنید
💥در سحر جمعه به مدد امام زمان (عج) این کار مهم را باهم شروع میکنیم. وارد کانال بشید و شرایط مطالعه کنید اگر میتونید همراهی کنید اگر نمیتونید از کانال خارج بشید.🇮🇷
👇👇👇📌📌📌📌👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1121583367Ceea2a9a6cd
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🏴 طلبه بسیجی حسن مختارزاده شهید شد
◼️ طلبه بسیجی مدافع امنیت حسن مختارزاده که به دلیل مصدومیت توسط اغتشاشگران در بیمارستان بستری بود، سرانجام جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ بعد از ۲۲ روز به فیض شهادت نائل آمد و به دوستان شهیدش پیوست.
📌 مراسم وداع با پیکر مطهر این شهید مدافع امنیت، فردا شنبه ۱۹ آذر بعد از نماز مغرب در معراج شهدای تهران برگزار می شود.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت مولوی عبدالواحد ریگی توسط افراد ناشناس
بیانیه شورای تامین استان:
🔹براساس گزارشات اولیه، مولوی عبدالواحد ریگی امام جمعه اهل سنت مسجد امام حسین (ع) شهرستان خاش از مولویهای شاخص منطقه و استان سیستان و بلوچستان توسط افراد ناشناس ظهر پنجشنبه ربوده و به شهادت رسیده است.
🔹گزارشهای تکمیلی پس از بررسی دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی به اطلاع هموطنان عزیز خواهد رسید.
📺 فیلم گفتوگوی مولوی عبدالواحد ریگی با رئیس هیئت اعزامی رهبر معظم انقلاب
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔰تأملی در یک پیام
🔹سید محمد خاتمی با صدور پیامی به مناسبت روز دانشجو، با اظهار تأسف از درد و داغ حاصل از خونهای ریخته شده و آسیبهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی وارد بر جامعه و بازداشتهای گسترده دانشجویان و ایجاد محدودیت برای دانشگاه، حضور و ابراز وجود دانشجویان را جای خوشوقتی دانست.
در متن پیام آمده است؛
«🔹از سوی دیگر آنچه موجب تأسف فراوان است، بازداشت گسترده دانشجویان و ایجاد محدودیتهای آموزشی، صنفی و سیاسی برای آنان و اخراج و اعمال فشار بر استادان است؛ امری که نه با مبانی و موازین آزادی و حقوق انسانی سازگار است و نه در نهایت امنیّت پایدار دانشگاه و جامعه را تأمین میکند.
🔹اینک که جامعه با شعار زیبای زن زندگی آزادی حرکت خود را به سوی آینده بهتر نشان میدهد، بگونهای کمسابقه و شاید بیسابقه فرهیختگان، استادان، نخبگان و دانشجویان را در اصل حرکت حاضر میبینیم
🔹به مسئولان توصیه میکنم که این حضور را قدر بدانند و بجای برخورد ناروا با آن، دست یاری به سوی آنان دراز کنند و با کمک آنان وجوه ناصواب حکمرانی را بدرستی بشناسند و پیش از آنکه دیر شود به سوی حکمرانی خوب حرکت کنند.»
🔘چند نکته پیرامون پیام؛
1⃣با اینکه ایشان به حسب ظاهر، لباس مقدس روحانیت را پوشیده است و خود را پیرو امام راحل(ره) میداند؛ لیکن در پیام خود نه تنها به اهانتهای آشوبگران و معترضان، به اسلام و روحانیت و مقدسات هیچ اشارهای نمیکند؛ بلکه به صورت ضمنی آن را تایید میکند.
2⃣آیا بازداشت دانشجویان یا اعمال محدودیتها برای آنان یا اساتید جز برای هنجارشکنان است؟ در کشورهای غربی که مدعی دروغین آزادی و حقوق انسانی هستند، -با تشخیص خودشان- با هنجارشکنان چکار میکنند؟! به بهانه آزادی، هیچ برخوردی نمیکنند؟! آیا آزادی در کشورهای غربی مطلق است یا برای آزادی، محدودیتهایی قائلند؟ آیا حقوق انسانی تنها برای عدهای آشوبگر و معترض است یا دیگران نیز حقوق انسانی دارند؟ آیا رها کردن معترضان و آشوبگران به خود، امنیت را تامین میکند؟
3⃣ همه میدانند که شعار زیبای «زن، زندگی آزادی» تنها بهانه و رمز اعتراض و آشوب است. انقلاب اسلامی سالهاست با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و بدون این شعار به آن عمل میکند. مگر کسی تردید دارد که مدعیان اصلی این شعار، خوانش دیگری از این شعار دارند؟! آنان همچنانکه در گذشته عدم پایبندی خود را به آن نشان دادهاند، در این چند ماه نیز نشان دادند که از این شعار به عنوان ابزار استفاده میکنند و کمترین پایبندی به آن ندارند.
4⃣امروزه برای همگان روشن شده است که دشمنان خارجی با کمک عوامل داخلی به دنبال ضربه زدن به «ایران قوی و مستقل» هستند. آیا نویسنده پیام آن را نمیداند یا اغراض سیاسی مانع توجه به آن میشود؟یا....؟
5⃣منظور از «وجوه ناصواب حکمرانی» و «حکمرانی مطلوب» چیست؟ مگر تاکنون مسؤلان نظام به دنبال اصلاح نبودند و از انتقادهای منطقی و پیشنهادهای معقول و سازنده استقبال نکردهاند؟
🌹خدای سبحان همه ما را هدایت کند و قلم و بیان و رفتار ما را در راستای رضایت خود قرار دهد، تا در دنیا و آخرت بتوانیم پاسخگو باشیم.
✍️ حسن صادقی
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
📝بوی شراب میزند!
🔻پس از بیانیه محمد خاتمی، حالا شاید محمدعلی ابطحی جواب گلایه خود را گرفته باشد که چرا نامههای خاتمی به رهبری پاسخی نگرفته است. نمیشود هم خدا را خواست و هم خرما را؛ نمیشود روی مرز حق و باطل حرکت کرد و به وقت منفعت، گاه این سو خزید و گاه آن سو و نامش را حرکت اصلاحخواهانه گذاشت. از قضا این حرکت زیگزاگی اوج محافظهکاری است.
🔻محمد خاتمی روز گذشته بیانیهای به مناسبت روز دانشجو (۱۶ آذر) منتشر کرد که نکات قابل تاملی دارد، بی آنکه در مورد خود خاتمی نکته جدیدی بتوان از آن استنباط کرد. خاتمی سالهاست همین است.
🔻مهمترین بخش بیانیه خاتمی را باید همان جایی دانست که مینویسد «اینک که جامعه با شعار زیبای زن زندگی آزادی حرکت خود را به سوی آینده بهتر نشان می دهد، بگونه ای کم سابقه و شاید بی سابقه فرهیختگان، استادان، نخبگان و دانشجویان را در اصل حرکت حاضر میبینیم.»
شعاری که خاتمی آن را «زیبا» و نشانه «حرکت جامعه به سوی آینده بهتر» میداند، فارسیشده شعار کردهای تجزیهطلب است؛ «ژن، ژیان، ئازادی». کلمات خوب وقتی در معنایی دیگر بکار میرود یا وقتی نماد یک گروه، یک حرکت یا یک جریان سیاسی میشود، بار معنایی دیگری میگیرد و خاتمی میداند این شعار در چه معنایی بکار میرفته و میرود.
🔻با این عبارات، خاتمی پیوستگی خودش با جریان آشوب اخیر در کشور را اعلام میکند. او یک روزه این بیانیه را ننوشته است و بیراه نیست اگر احتمال دهیم دو نامه را با هم نوشته است، یکی را برای دفتر رهبری فرستاده و یکی را در پوشه نگه داشته که اگر پاسخ دلخواه از آن سو گرفته نشد، این طرف را داشته باشد و از آنجا رانده و از اینجا مانده نشود!
🔻آن روزها هم که پیکهایی از کوفه به مکه میرفت و نامههای کوفیان به حسین ابن علی علیهماالسلام را میبرد، همزمان نامههایی از کوفه به دمشق و برای یزید ابن معاویه لعنة الله علیهما میرفت و شهید آوینی در «فتح خون» نکته دقیقی میآورد که «متأسفانه تاریخ متن همه آن نامهها را که به مكه و دمشق فرستاده شده و نیز نام امضاکنندگان آن را، برای ما ضبط نكرده است. اگر چنین اسنادی را در دست داشتیم، مطمئناً میدیدیم که گروهی بسیار به خاطر محافظهکاری و ترس از روز مبادا زیر هر دو دسته از نامهها را امضا کردهاند.»
🔻چنین حرکتی فقط مصداق همان ضربالمثلی است که با دو کلیدواژه «توبره» و «آخور» به ذهن میآید. خاتمی میخواهد هم سمپاتهای برانداز را و هم نظام را با هم داشته باشد و از هر دو پلی برای به قدرت رسیدن اصلاحطلبان بسازد و اینگونه هر دو را میبازد. این سو رهبری بارها تلویحی از او خواستهاند ظلمی را که سال ۸۸ و نیز در همین ماجرای اخیر به نظام کرده است، جبران کند و او نخواسته شفاف و صادق باشد و آن سو، براندازان به سانتیمانتالیسمی که خاتمی، آن هم صرفاً در حرف و بیانیه جاری میکند، قانع نیستند و فریب موج سواری او را نمیخورند. اینگونه است که او هم خدا را از دست میدهد و هم خرما را؛ و هم پل رسیدن به قدرت را نساخته، تخریب میکند. این سرنوشت وسطبازهایی است که خود را «اصلاحطلب» مینامند.
🔻خاتمی بعید است جرات کند به میان همین دانشجویان اقلیتی برود که حرکت و حضور آنها در اتفاقات اخیر را به نام همه دانشجویان مصادره و تحسین کرده است. آنهایی که براندازی و مقابله با اصل نظام برایشان هدف حرکت سیاسی شده است و همان را هم به فحاشی رکیک آلودهاند، برایشان خامنهای و خاتمی و رئیسی و روحانی یکیست و وقتی فریاد میزنند «آخوند باید گم بشه» محمد خاتمی را استثناء نکردهاند.
🔻او تجربه حضور در میان براندازان که نه، اما در میان دانشجویان رادیکال اصلاحطلب را دارد و همان روز دانشجوی سال 83 وقتی صدای شعارهایشان علیه خاتمی بالا رفت، دیگر از این اداهای اصلاحخواهانه خبری نبود و خاتمی صریح، تند و با فریاد تهدیدشان کرد که «کاری نکنید بدهم بیرونتان کنند، آدم باشید!» حالا چه شده است، به مسئولان دیگر که رسید، فحاشان رکیک، آدم شدهاند؟!
🔻خاتمی سوار بر اعتراضاتی شده است که از آن او نیست؛ چه آنکه او در بزنگاه انتخاب میان نظام و براندازان نظام، در ادامه همه این سالهای ۸۸ تاکنون، ترجیح داد وسط باز باشد و حالا نامهاش به رهبری بی جواب مینامد و دفاعش از دانشجویان برانداز هم صرفاً تیترهای زیبایی برای رسانههای اصلاحطلب میسازد و مورد استقبال براندازان قرار نمیگیرد. او از همه سو رانده و مانده است، چون همه از «نفاق» حس تنفر دارند. مولوی زیبا حال امثال او را وصف میکند:
دوش چه خوردهای دلا راست بگو نهان مکن
چون خمشان بیگنه روی بر آسمان مکن
باده خاص خوردهای جام خلاص خوردهای
بوی شراب می زند خربزه در دهان مکن
روزنامه جوان
۱۶ آذر ۴۰۱
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh