💠صلوات حضرت امام موسیکاظم علیهالسلام💠
دلهاتان در ولادتشان لبریز از نور ولایت
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِینِ الْمُؤْتَمَنِ
مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ
الْبَرِّ الْوَفِیِّ
الطَّاهِرِ الزَّکِیِّ
النُّورِ الْمُبِینِ الْمُنِیرِ
الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ
الصَّابِرِ عَلَى الْأَذَى فِیکَ
اللهُمَّ وَ کَمَا بَلَّغَ عَنْ آبَائِهِ
مَا اسْتُودِعَ مِنْ أَمْرِکَ وَ نَهْیِکَ
وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ
وَ کَابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَ الشِّدَّةِ
فِیمَا کَانَ یَلْقَى مِنْ جُهَّالِ قَوْمِهِ
رَبِّ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ وَ أَکْمَلَ
مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِمَّنْ أَطَاعَکَ
وَ نَصَحَ لِعِبَادِکَ
إِنَّکَ غَفُورٌ رَحِیمٌ
__________________
🆔eitaa.com/gozenesh
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور روسیه و هیئت همراه:
آمریکاییها از منطقه شرق فرات در سوریه باید بیرون رانده شوند
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سهشنبه) در دیدار آقای ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و هیئت همراه با تأکید بر ضرورت عملیاتی شدن تفاهمها و قراردادهای بین دو کشور، هوشیاری در مقابل سیاستهای فریبکارانه غرب را لازم دانستند و خاطرنشان کردند: همکاریها بلندمدت ایران و روسیه عمیقاً به نفع هر دو کشور است.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با تأکید بر اینکه حوادث جهانی نشاندهنده نیاز ایران و روسیه به همکاریهای روزافزون و متقابل است، افزودند: تفاهمها و قراردادهای متعددی بین دو کشور از جمله در بخش نفت و گاز در جریان است که باید تا انتها پیگیری و عملیاتی شوند.
ایشان همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه را بویژه در پی تحریمهای غرب، ضروری و به نفع هر دو کشور دانستند و در خصوص حوادث اوکراین گفتند: جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند به هیچ وجه خرسند نمیشود اما در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمیگرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ میشد.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه غربیها با روسیه قوی و مستقل بهکلی مخالف هستند، ناتو را موجودی خطرناک خواندند و افزودند: اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: البته امروز آمریکا و غرب ضعیفتر از قبل شده و با وجود تلاش و هزینه زیاد، بُرد سیاستهای آنها در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین بسیار کم شده است.
ایشان مسئله سوریه را بسیار مهم خواندند و با تأکید بر موضع جمهوری اسلامی مبنی بر مخالفت با حمله نظامی به این کشور و لزوم جلوگیری از آن، گفتند: یک مسئله مهم دیگر در موضوع سوریه، اشغال مناطق حاصلخیز و نفتخیز شرق فرات بوسیله آمریکاییها است که این قضیه باید با بیرون راندن آنها از آن منطقه علاج شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تقبیح دخالتهای رژیم صهیونیستی در قضایای منطقه، مواضع اخیر رئیسجمهور روسیه علیه صهیونیستها را تحسینبرانگیز خواندند.
ایشان در ادامه تأکید کردند: جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.
رهبر انقلاب همکاریهای بلندمدت ایران و روسیه را جداً و عمیقاً به نفع هر دو کشور خواندند و خطاب به آقای پوتین گفتند: جنابعالی و رئیسجمهور ما هر دو اهل اقدام و پیگیری هستید، بنابراین همکاریهای دو کشور در این دوره باید به اوج خود برسد.
ایشان با تأیید سخنان رئیسجمهور روسیه درباره ضرورت راهاندازی خط آهن رشت- آستارا، این کار را موجب تکمیل خطِ حمل ونقلِ شمال- جنوب و به نفع هر دو کشور دانستند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین هوشیاری در مقابل فریبکاری غرب را ضروری خواندند و گفتند: آمریکاییها هم زورگو هستند و هم حیلهگر، و یکی از عوامل فروپاشی شوروی سابق فریب خوردن در مقابل سیاستهای آمریکا بود، البته روسیه در دوره جنابعالی استقلال خود را حفظ کرده است.
ایشان همچنین با تأیید سیاست جایگزینی پولهای ملی در روابط دو کشور و استفاده از ارزهای دیگر به جای دلار، گفتند: دلار را باید به تدریج از مسیر معاملات جهانی خارج کرد و این کار به صورت تدریجی، ممکن است.
در این دیدار که آقای رئیسی رئیسجمهور کشورمان نیز حضور داشت، آقای پوتین درباره حوادث اوکراین گفت: هیچکس طرفدار جنگ نیست و جان دادن مردم عادی یک تراژدی بزرگ است اما رفتار غرب موجب شد که ما انتخابی جز عکسالعمل نداشته باشیم.
رئیسجمهور روسیه با برشمردن عوامل و ریشههای اختلافات روسیه و اوکراین، بویژه اقدامات تحریکآمیز غرب و آمریکا در سالهای اخیر از جمله کودتا در اوکراین و همچنین سیاست گسترش ناتو با وجود تعهدات قبلی آنها مبنی بر پرهیز از هرگونه پیشروی به سمت روسیه، گفت: بعضی از کشورهای اروپایی گفتند ما مخالف عضویت اوکراین در ناتو بودیم اما تحت فشار آمریکا با آن موافقت کردیم که این نشاندهنده فقدان حاکمیت و استقلال آنها است.
آقای پوتین، ترور سردار سلیمانی را نمونه دیگری از شرارتهای آمریکاییها برشمرد و در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریمهای غرب علیه روسیه گفت: این تحریمها به ضرر غرب است و نتیجه آن مشکلاتی از جمله افزایش قیمت نفت و بحران تأمین مواد غذایی است.
بازگشت به حافظه تاریخی؛ ضرورت ملی!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
ملتی که از گذشته خویش بیاطلاع باشد، از تلخکامیها و تجارب منفی گذشته نمیتواند عبرت بگیرد و طبیعی است که قدر نعمت و عافیت و عزت نیز نخواهد دانست.
مردمان قهرمان و انقلابی و غيور ایران البته به واسطه عمق اعتماد به راهبران الهی، خصوصا ابرمرد دورانها امام خمینی، از بدو نهضت اسلامی در سال ۴۱ تا کنون، پای کار ایستادهاند اما؛
بدخواهان نیز همچون همیشه تاریخ، اجیر و مزدور اجانب باشند یا بدون مزد و مواجب کارشکنی کنند، مثل موریانه به جان این اعتماد ملی افتادهاند!
هر روز که میگذرد، خنجی تازه میکشند بر این صورت لطیف.
صد البته باید برای صیانت از اعتماد مردم به زعامت و ولایت دینی، فکری اساسی کرد و البته یک راه چاره، تقویت حافظه تاریخی مردم است.
مردم _خصوصا جوانترها_ اگر با تاریخ گذشته شان، خصوصا تاریخ درقرن اخیر ایران، بیشتر و بهتر آشنا شوند، در تحلیل موقعیت کنونی ایران عزیز، بهتر از هر تحلیلگر متعهدی ورود خواهند کرد و در این هنگام دیگر شبهه و شایعه و جنگ شناختی دشمن توسط عوامل بیگانهپرست و بدبخت داخلی، کاملا بیاثر خواهد شد.
به عنوان نمونه، #تاریخروابط_ایران_و_روسیه در دو قرن اخیر اگر ملاحظه شود، معنای مراودات امروز ایران و روس بهتر روشن خواهد شد!
ما امروز از آن کشور استعمارزده گرفتار دست اجانب، به قدرتی فرامنطقهای تبدیل شدهایم که اخم و لبخندمان در مناسبات جهانی مؤثر است!
و فراموش نمیکنیم که اگر امروز مشکل نان داریم، آن روز به مراتب هزار بار بیشتر مشکل نان وجود داشت!
ماجرای تلخ #قحطی_بزرگ که در کوران جنگ جهانی اول توسط #انگلیسیها بر ملت ایران #تحمیل شد و چیزی بین یک سوم تا نیمی از جمعیت ایران را نابود کرد، را از یاد نبریم!
از یاد نبریم روزگاری را که در جنگهای ایران و روس، با کارشکنی فرانسویها و خدعه انگلیسیها، شهرهای زیادی از مام میهن جدا شد و به دامن کفر فروغلطید و دیانت و نوامیس و اموال مردمان مسلمان سالهای سال در مخاطره افتاد و شد آنچه شد!
اما امروز این ایران است که در سایه اقتدار اسلامی و مجاهدتهای مردمی، و به برکت رهبری عزیز و حکیم، دست رد بر سینه غرب وحشی زده و آنها را در سراب سیاست و منجلاب جنگهای فرسایشی پرهزینه و بینتیجه گرفتار کرده است.
امروز البته دستهای مرموزی درکار افتاده است که پیوند ملت با تاریخش را قطع کند؛
گاه با محدودیتآفرینی مصنوعی برای تاریخنگاران متعهد و انقلابی، گاه با روایتسازی موازی تحریفآمیز توسط عناصر مرموز داخلی و خارجی، گاه با دستاندازی در منابع درسی، گاه با ترویج فرهنگ #سفلهپروری در عرصه تاریخنگاری، گاه با محدودسازی دسترسی به اسناد و مدارک برای محققان متعهد و واسپاری بیحد و حصر اسناد به اغیار و دگراندیشان، گاه با سیاست بایکوت و تخریب منابع متقن تاریخی و هزارها راه و روش استعماری دیگر که امروز در میدان جنگ روایتها با آن دست به گریبانیم....
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذَا عَلِیٌّ مَوْلاهُ»
اَلْحَمْدُلِلَّهِ الَّذی جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّكينَ بِوِلایَةِ مُولانا و َمُقْتَدانا اَميرَالْمُؤمِنينَ عَلِیِّ بْنِ اَبی طالبِ و صِدِّيقَةِ الْكُبْری، بِنْتِ رَسُولِ اللهِ و زَوْجَةِ وَصیِ رَسُولِ الله وَحُجَّةِ اللهِ عَلی الْحُجَجِ فاطِمَة الَّزهرا و َاَوْلادهَما عَلَيهم السلام اَجْمَعين
✅ متن کامل خطبه #غدیر خم با ترجمه فارسی:
hawzah.net/fa/Article/View/92525
🔺صفحات حمید رسایی در فضای مجازی🔻
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
instagram.com/rasaee.ir
twitter.com/hamidrasaee
💢حدیث و پژوهش تاریخی
✍️ دکتر حسن انصاری
یکی از وظائفی که یک مؤرخ در عرصه مطالعات تاریخ ادیان و مذاهب باید انجام دهد تشخیص و تمایز اخباری پر تعدادی است که حاصل نوعی شایعات و از جنس آن است با اخباری که گرچه از جنس اخبار به اصطلاح "آحاد" است اما ماهیت واقع نماتری در مراتب مختلف خود دارد. از نقطه نظر فقهی، اصولیان بحث های زیادی درباره اخبار آحاد و متواتر و یا شهرت ها و اجماعات کرده اند و شرایط آنها را بررسیده اند اما این دیدگاه ها لزوماً نمى تواند عیناً مانند دیدگاه های یک مؤرخ باشد.
همچنین است روایاتی تاریخی که ناشی از توهمات راویان و یا دیدگاه های مذهبی آنان است، گرچه لزوماً به قصد دروغپردازی پیشنهاد نشده باشد. گاه یک خبر و یا روایت در گذر زمان، چه از طریق نقل های متوالی در منابع روایی، تاریخی و حدیثی و چه از طریق کاتبان دچار تحریفات و یا حذف و اصلاحاتی شده که لزوماً راهکار تشخیص همه آنها بحث های سنتی در علم رجال حدیث نیست. این است که گاه مؤرخ ناچار است به بخشی از یک روایت تکیه کند و بخشی را از همان روایت فروگذارد.
از همه مهمتر بازسازی متن های تاریخی و روایی و "انتخاب" ها اهمیت دارد. هر سخنی کانتکست خود را دارد. اگر روایتی از جایی دیگر و پیش زمینه ای متفاوت کنده شود و در کانتکست کاملاً جدیدی قرار داده شود انتظار ما چیست؟ آیا می توان آن را در خانه جدید خود همانطور فهمید که در منبع اصلی روایت شده بود؟ انتخاب ها اشکال مختلفی دارد: گاه انتخاب یک تکه از روایت است و حذف تکه ای دیگر. در اين سبک و در بسيارى موارد آن در واقع نوعی پوشاندن و سانسور حقیقتی هدف بوده است و به هرحال فهم ما را از حدیث و روایتی تاریخی معیوب می کند.
گاهی هم انتخاب یک سند و فرو گذاشتن سندی دیگر است که در واقع به انتخاب و گزینش میان مراجع و اتوریته های نقل و انتخاب میان آنها مربوط است. این هم برای یک مؤرخ بار معنایی بسیار مهمی دارد. گاهی نیز باید مؤرخ تشخیص دهد نویسندگان منابع روایات تاریخی و یا مذهبی با بهره گیری از چه الگوهای تبلیغاتی دست به تدوین روایات خود زده اند؟ تشخیص روایاتی تاریخی از روایاتی با محوریت الگوهای تبلیغاتی و هویت طلبی مذهبی طبعاً کار یک مؤرخ است و بایسته پژوهشی تاریخی.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢غدیر اینگونه عامل وحدت نیست!
🔻نسبت غدیر با وحدت اسلامی
✍️حجتالاسلام مهدی مسائلی
بارها شنیدهایم که ترویج غدیر منافاتی با وحدت اسلامی ندارد و حتی در راستای وحدت اسلامی است. اما چگونه واقعهای که اختلاف در فهم آن، منجر به شکلگیری دو قطبِ مذهبی شیعه و سنی در دنیای اسلام شده، منافاتی با وحدت اسلامی ندارد؟!
برای پاسخ به این سؤال باید بدانیم که معتقدان به عدم تنافی غدیر و وحدت اسلامی چه فهمی از این دو دارند. بنده این افراد را به سه دسته تقسیم میکنم:
۱. کسانی که وحدت اسلامی را وحدت مذهبی میپندارند، به این معنا که تشیع بر جهان اسلام غالب شود و به اصطلاح همهی مسلمانان اهل ولایت شوند.
۲. گروه دوم دراینجا تفکری عکس گروه اول دارد. این عده نیز نقطه آغاز اختلاف را غدیر میداند ولی علت اختلاف را ناشی از برداشت ولایت سیاسی از آن میداند. این عده که اعتقادی به امامت ندارند، راهکار وحدت را دست کشیدن شیعه از تفسیر غدیر به امامت میدانند که به زعم آنها یک اعتقاد نادرست و انحرافی است.
۳. اما در نگاه گروه سوم وحدت اسلامی به معنای وحدت مذهبی نیست. وحدت اسلامی در نگاه این افراد به معنای به رسمیت شناختن اختلاف و تلاش برای تقویت اشتراکات است.
👈متن یادداشت: https://b2n.ir/w90010
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نهجالبلاغه تحقیقات همه جانبه میخواهد/ بسیاری از مطالب علمی علوی در نهجالبلاغه نیامده است
✔️ آیتالله جوادی آملی در پیام به دومین همایش ملی نهجالبلاغه در آراء و اندیشههای اسلام شناسان
✂️کتاب شریف تمام نهجالبلاغه که _به لطف الهی_ اکثریت قریب به اتفاق خطبهها، نامهها و کلمات نورانی آن حضرت در آن جمع آوری شده است، با تشخیص یک مؤسسه یا چندین مؤسسه، کاملاً مورد تحقیق حوزه و دانشگاه قرار بگیرد، زیرا بسیاری از مطالب علمی علوی است که در نهج البلاغه سید رضی(رضوان الله تعالی علیه) نیامده است.
سید رضی که سعیش مشکور باشد و بیش از هزار سال به جامعه علمی خدمت کرده است و همچنان خدمتش مستدام است، فرصت جمع آوری نهج البلاغه جامع و کامل را نداشت؛ مثلا گاه خطبهای که چندین صفحه است به صورت چند سطر درآمده است که این «بضعه من الخطبه» است.
نهج البلاغه سید رضی بضعهای است از نهج البلاغه علوی(صلوات الله و سلامه علیه)؛ این کتاب، تحقیقات همه جانبه میخواهد، فهرست میخواهد، معجم میخواهد، موضوع شناسی میخواهد، دسته بندی کردن معارف میخواهد و مانند آن.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📹 ببینید: معرفی تفصیلی کتاب فضائل امیر المؤمنین علی بن ابی طالب(علیه السلام) تألیف احمد بن حنبل با تحقیق مرحوم استاد سید عبدالعزیز طباطبائی یزدی (رضوان الله تعالی علیه)
🖥در آپارات مشاهده نمایید: https://www.aparat.com/v/GZwIz
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بررسی فقهی تغییر جنسیت + نظرات مراجع تقلید
✔️این روزها خبر تغییر جنسیت یکی از بازیگران تلویزیون و سینمای ایران، منتشر شده و بیمناسبت نیست به این موضوع مهم از منظر فقه بپردازیم. درباره تغییر جنسیت بهصورت کلی نمیتوان گفت جایز است یا خیر و باید مصادیق آن تفکیک شود. برخی از فقهای شیعه قائل به جواز هستند و عده بیشتری از فقها معتقد به عدم جواز هستند. همچنین فقهای اهل سنت معتقد به عدم جواز هستند؛ اما پرسشی که اینجا مطرح میشود این است که با تغییر جنسیت تبدل موضوع حاصل میشود یا خیر؟
فقهای معاصر و متخصصان پزشکی معتقدند که اساساً با این عمل جراحی و کارهای پزشکان هیچ تغییری حاصل نمیشود، لذا طبق فتوای مراجع کسی که جنسیتش محرز است، تغییر جنسیت برای او جایز نیست.
پرسشهایی درباره «تغییر جنسیت» وجود دارد، نظیر: تأثیر و حکم تغییر جنسیّت در ازدواج، نفقه و مهریه زوجه سابق، نفقه فرزندان، تأثیر بر ولایت فرزندان و حضانت، مسئله ارث، رجوع از تغییر جنسیت، وظایف پزشکان، تأثیر این مسئله بر عناوین خانوادگی و … پرسشهایی است که باید به آن پرداخته شود.
مراجع عظام تقلید درباره تغییر جنسیت و احکام پیرامونی آن نظراتی دارند که در این گزارش آرای فقهی امام خمینی و حضرات آیات: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، سبحانی، جوادی آملی، شبیری زنجانی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، خویی، اراکی، بهجت، تبریزی، فاضل لنکرانی و موسوی اردبیلی را مرور میکنیم.
👈گزارش تفصیلی را در «شبکه اجتهاد» بخوانید: https://b2n.ir/j91744
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢احیای غدیر در جوامع اسلامی چگونه ممکن است؟
✍️بهمن دهستانی
✂️در شرایطی که بخش بزرگی از بحرانهای جاری در جهان اسلام به دلیل ضعف در حکمرانی است فقه سیاسی همه مذاهب اسلامی به عنوان دستگاه علمی پیشنهاددهنده چگونگی اداره حکومت و جامعه همچنان تلاش میکند بتواند معیارهای نزدیک یا منطبق بر آموزههای وحیانی و عقلانی اسلام را برای تقویت وضع نظام سیاسی و اجتماعی کشورهای اسلامی ارائه دهد.
این شرایط و سیر تحولات معاصر در جهان اسلام نیاز به امتداد معارف غدیر به عنوان یگانه منبع عرضه اسلام ناب و اصیل و الگوی حکمرانی مبتنی بر حق، شایستگی، عدالت و کرامت انسان را اثبات مینماید. بر این اساس حرکت به سمت خروج از دایره منازعات فرقهای میان شیعه و سنی و تلاش مشترک برای برداشت و دریافتهای زندگیساز و جامعهساز غدیر خم میتواند فصل تازهای از همدلی و همکاری میان مذاهب اسلامی را آغاز کند.
امتداد غدیر در جهان اسلامی امروز نیازمند طرحی نو اما مبتنی بر قرآن و اجتهادِ متکی بر معارف ثقلین با رویکرد حل و رفع نیازها و بحرانهای جوامع اسلامی است.
👈 متن کامل یادداشت: https://b2n.ir/f70034
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🚨 معنویت را در درگیری با کفر میدهند
🔹عزیزی میگفت چندین سال است که سهشنبهها با پای پیاده از حرم به جمکران میروم اما معنویت و روشنی خاصی در خود احساس نمیکنم.
من با استناد به دو آیه بنیادین قرآن عظیم( ۶۹ عنکبوت/ ۲۹ فتح) به او گفتم: معنویت را در درگیری با کفر میدهند برادر.
🔸 اگر سالها پیاده بیایی و بروی، اما ازین رفت و آمدها خراشی بر گُردهی پلید کافرکیشان نیفتد، در نتیجه احساس معنوی و روشندلی هم نخواهی داشت. معیار گرانقدر معیت با رسول، در همه ساحات زندگی بشر، اصلیترین مقیاسها و سنجههاست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥امام خامنهای(روحی فداه) :
🔹با این #عید، با این پدیده، چگونه باید برخورد کنیم؟
اسم علی را بردن، که کافی نیست؛
خود را منتسب به او دانستن، که کفایت نمیکند؛ ما که شخصیتهای بزرگ تاریخ و پیشوایان دینی و انبیاء و اولیاء را فقط بهعنوان #یادگارهای_تاریخی نمیشناسیم؛ اینها درساند؛ اینها الگویند؛ اینها دستگیر و راهنماىِ قدم به قدمِ زندگیاند
🔹آنچه مسلم است، این است که اینها مظهر تلاش در راه خدا و دین او بودند
هدایت شده از جهادتبیینی
🗓پنجشنبه ۱۸ ذیالحجه سال ۳۴ ه.ق
🏴قتل فتنهخیز خلیفه سوم، عثمان و
🏳آغازحکومتپرعبرتامیرمومنان/١٠
💠رهبرانقلاب
‼️نمونه كامل يک حكومت مردمی، حكومت علی بن ابی طالب است، امیرالمومنین آن حاكمی است در اسلام كه برای اولين بار عامه مردم جمع شدند و از او تقاضا كردند، التماس كردند و خواستند كه زمامداری آنها را بدست بگيرد، خود حضرت میفرماید من ناگهان ديدم انبوه مردم گرد آمده اند، اطراف مرا گرفته اند و ميخواهند مرا به حكومت انتخاب بكنند. تا آن روز، چنين جمعيت عظیمی برای انتخاب خلیفه مسلمین در اول امر جمع نشده بود و يك چنين پيشنهاد عمومی به كسی نشده بود. علی(ع) اول كسی بود كه جماعت عظيم مسلمانان گرد آمدند و از او درخواست كردند كه حكومت را قبول كند. ميفرمايد: آنقدر مردم اطراف من جمع شدند كه امام حسن و امام حسين كوبيده شدند. از بس مردم فشار آوردند، لباسم پاره شد. فشار مردم برای اينستکه اميرالمؤمنين را شايسته ترين كس ميدانند كه ميتواند امور مردم را اداره كند. از اول در ميان مردم و با مردم بود؛ دارای فكر الهی، دارای فضيلت سبقت به اسام و فضايل فراوانی كه ديگران آن فضايل را نداشتند. اميرالمؤمنين با يك چنين وضعی به حكومت ميرسد و از اولين لحظاتی كه اين حكومت الهی آغاز ميشود، همه ی گفته ها، توصيه ها، فرمانها، كردارها و رفتارها در جهت خير عامه ی مسلمانها است! ۶۲/۴/۱۰
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini