هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چه شد خودیهای جامعهی نبوی، دشمنان جامعهی علوی شدند؟!
🔹انحراف از مسیر حق و آرمان، پدیدهای دور از ذهن و غیرممکن نیست، کما اینکه در طول تاریخ نیز افراد و حتی جوامعی که از اهداف اولیه خود منحرف شدهاند را به دفعات دیدهایم.
🔸اما سؤال اساسی این است که چگونه جامعهی اسلامی ممکن است دچار انحراف در آرمانها شود؟ چه شد که جامعهای که پیامبر (ص) سالها برای آن زحمت کشیده بود، بعد از رحلت ایشان جامعه طبقه طبقه شد؟
🔹حجت الاسلام #قنبریان در برنامه علامت پاسخ میدهند که چگونه نظام طبقاتی بعد از پیامبر بازتولید شد و از انقلابی میگوید که امام علی علیه این نظام طبقاتی به راه انداخت.
🔺پ.ن: چه کنیم جامعه خودمان در نقاط مهم تصمیمگیری بر روی آرمانها محکم بایستد و مقاومت کند و به انحرافت بعد از پیامبر دچار نشود؟!
🔺فیلم کامل این قسمت را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.
🎬@Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #ویدیو | 🔰نوع زندگی ما علی (ع) را نمی طلبد!!
🎙 علی صفایی حائری
📥 دانلود از آپارات
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از فکرت
🔲 #یادداشت | #اختصاصی
✅ بايستههای شناختی_رفتاری در مواجهه با بيحجابی
🖋سید محمد تقی موسوی کراماتی
▪️آنچه امروز در گفتوگوهای بخشی از جامعه دینی پدید آمده، عمدتاً حول این محور میگذرد؛ برخی مصرانه خواستار برخورد مقتدرانه قانونی با ناهنجاری رفتارهای بدپوششیاند. شماری نیز آن را بنابر امکان وجود پیامدهای ناخواسته اجتماعی خصوصاً ایجاد دو قطبیهای تفرقه افکن، شیوه حل آن را به فعالیتهای فرهنگی حواله میدهند.
▪️بدحجابی و بیحجابی فاقد خواستگاهی یگانه است. باری بدپوششیها، ظاهری یکسان؛ اما از عللی متفاوت برمیآیند. بنابراین فرض، در حل مسأله بدحجابی نمیتوان با شیوهای واحد به نتیجهای مطلوب دست یافت.
🖇 مطالعه یادداشت در «وبگاه فکرت»
⏰ زمان مطالعه: ۳ دقیقه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔻علمنمايی در نهاد علم
▫️کاربرد علوم و رابطه علم و انسان
🔸فلاسفه و اندیشمندان علوم اجتماعی، از این روحیهای که میخواهد همه چیز را به خود منتسب کند و خود را به طور کلی بریده از گذشته تصویر کند، با عنوان سوژه مدرن یا سوبژکتیویته حاکم بر علم مدرن یاد میکنند.
🔸همین روحیه بود که اندیشمندان را به سمتی هدایت کرده بود که نه تنها نمیتوان فکر را مستقل از جامعه تصور کرد؛ بلکه واقعیت را نیز نمیتوان مستقل از اجتماع تصور کرد. ازاینرو، به این سمت حرکت کردند که واقعیت، ساختی اجتماعی دارد.
🔸این علم دوره مدرن، نه تنها برای جوامع دیگر مفید نیست، بلکه حداقل دو خطر اساسی برای آنها دارد:
🔸یک) علومانسانی و اجتماعی جهان مدرن و پسامدرن، جامعه را از علمی که برای شناسایی و ساختن خود لازم دارند بازمیدارد؛ به نحوی که با ارائه یک علمنما به جای علم، جامعه علمی و نهاد عهدهدار علم کشور را دچار ناآگاهی نهادی از وضعیت خود و کشور میسازد. همچنین احساس نیاز به علم اجتماعی واقعی و علم اجتماعی مرتبط با نظام اجتماعی خود را نیز از بین میبرد.
🔸دو) این علم انسانی و اجتماعی (علمنما)، وقتی وارد نظام علمی و اجتماعی یک کشور شود، در صورت موفقیت و در اختیار گرفتن نهاد علم آن کشور، شروع به بازتولید جامعهای میکند که از آن جامعه آمده و انسانی را میسازد که بر اساس آن ساخته شده است. از این جهت، نه تنها فایدهای که علم اجتماعی باید به یک کشور برساند، توسط این علمنما سلب میشود، بلکه مانند یک ماشین آگاهی کاذب، دائماً با نظام اجتماعی تولید چالش میکند.
📝 هادی موسوی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
📥 جهت مطالعه نسخه کامل یادداشت کلیک کنید.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️تنهاترین پیشوا
▫️یکی از تلخترین و دشوارترین چیزهایی که ممکن است یک رهبر یا یک پیشوا یا یک صاحبروش را آزار دهد، این است که با جماعتی بهسر برد که با او همکنشی فکری ندارند و با اهداف او زندگی نمیکنند و با خط او پیش نمیروند.
▫️این همان آزمون جانکاهی است که
امام علی (ع) را میآزرد. اما بهرغم این آزمون باز از توان امام کاسته نشد و اراده ایشان سست نشد. تا واپسین دم ایستاد و تلاش کرد تا از روح بزرگ خود در این جامعه متلاشی که رو به شک و توقف برده، بدمد.
📔| امامان اهلبیت(ع)، اثر شهید سید محمدباقر صدر، ص ۳۴۱
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️جای خالی دانش «مطالعات معنویت»
ما با یک جای خالی در طبقهبندی علوم اسلامی مواجه هستیم و آن جای خالی علمی به نام علم معنویت یا مطالعات معنویت است.
▫️استاد حمیدرضا مظاهری سیف، در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸«السلام على فلسطين القوية والمظلومة»
🔻حضور شما در میدان دفاع واقعیِ سیاسی و مردمی از قدس موجب نیرو گرفتن و افزایش استقامت کسانی است که با جسم و جان خود از قدس و مسجدالاقصی دفاع میکنند.
و به امید خدا حرکت فلسطینی و مبارزه بزرگ فلسطینی به نتایج نهایی خود به توفیق الهی نزدیک خواهد شد.
-رهبر انقلاب
#نجوا
#روز_قدس
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
◾️انا لله و انا الیه راجعون
▪️دکتر عماد افروغ، متفکر گرانقدر انقلاب اسلامی سحرگاه شب قدر بیست و سوم به رحمت ایزدی پیوست.
▪️مجله خردورزی فقدان آن استاد اندیشمند، آزاداندیش و متقی را به خاندان محترم، علاقمندان و دوستان ایشان تسلیت عرض نموده و از پیشگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید، غفران و رضوان و حشر با اولیای طاهرینش خواستار است.
▪️دکتر عماد افروغ در آخرین گفتگویی که با مجله خردورزی داشتند از دغدغهها، آسیبها و عدم تبیین مبانی انقلاب سخن گفتند، متن این گفتگو در شماره آینده مجله محضر مخاطبان فرهیخته تقدیم میگردد.
🏴 روحشان شاد و یادشان گرامی
#عماد_افروغ
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️برای دکتر عماد افروغ
دکتر پرویز امینی، استاد دانشگاه و جامعهشناس سیاسی در یادداشتی در روزنامه فرهیختگان پیرامون مرحوم دکتر عماد افروغ نوشت:
🔻آقای دکتر عماد افروغ به لحاظ فردی انسان آزاداندیش و مستقل بود و در عین باورمندی به انقلاب اسلامی، نگاه انتقادی به روندها و تجربههای عملی حکمرانی در جمهوری اسلامی داشت و به عنوان یک عالم علوم انسانی و اجتماعی، بر نقطه عزیمتهای درستی برای حرکت علمی ایستاده بود.
۱) به مساله تئوری و تئوریزه کردن انقلاب اسلامی و سازمان حکمرانی اهمیت میداد و به آن توجه داشت.
۲) متوجه اهمیت و ضرورت بازاندیشی و بازتفسیر مداوم اندیشه انقلاب اسلامی بود و میدانست بدون بازاندیشی فکری، انقلاب اسلامی راکد و از اثرگذاری خواهد افتاد.
۳) مساله روششناسی برایش موضوعیت داشت. برخی از پارادایمهای موجود علوم انسانی از جمله پوزیتیویسم را ناتوان و برخی پارادایمهای دیگر مثل هرمنوتیک را به سبب ضعف وجوه تبیینی ناکافی میدانست و در پی طرحافکنی نوعی رئالیسم انتقادی بود که به فرا روی از سطح قابل مشاهده تجربی برود و واجد قدرت تبیین و نگاه علتکاو به مسائل باشد.
۴) در حوزه فکر بر استقلالاندیشی و مقلد نبودن تاکید داشت.
۵) مساله جامعیت چه در غایات مثل جمع آزادی و عدالت و معنویت و چه در مبانی مثل جمع حق فردی و حق جمعی و یا جمع حق با تکلیف، ویژگی دیگر او به عنوان یک عالم علوم انسانی و اجتماعی بود.
🔻علاوه بر اینها چه در حوزه فردی و چه در حوزه علمی و چه در حوزه کنش سیاسی، انسانی اخلاقمدار بود. در اواخر سال گدشته برای جلسه نقد کتاب ایشان(انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن) گفتوگوی تلفنی داشتیم که پیشرفت بیماری کاملا در صدا و لحن ضعیفشده ایشان نمایان بود اما آنچنان بزرگوار و متخلق به اخلاق بودند که در این وضعیت نیز میخواستند به سبب تعویق جلسه نقد و عدم امکان حضور به سبب شدت کسالت، عذرخواهی کنند. در روز نقد کتاب نیز علیرغم ارتباط مجازی نتوانستند به غیر از چند کلمه صحبت کنند اما به احترام دعوتکننده و میزبان با همان حال بیماری لحظاتی به شکل غیرحضوری در جلسه حاضر بودند.
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان آیتالله جوادی آملی پیش از اقامه نماز میت بر پیکر مرحوم #عماد_افروغ
بخشی از سخنان آیتالله جوادی آملی به شرح زیر است:
انسان دو بار مهمان خداست. یکی در سفر مکه و یک بار در ماه مبارک رمضان. خدا اعلام کرد من دو بار از شما دعوت کردم و مهمانی از شما را قبول کردم. من هرجا نمیروم.
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ترمیم سیاستها و رفتارهای متعارض
🔻دکتر عماد افروغ در آخرین گفتگو با خردورزی:
▫️نارضایتیها را میتوانید در حضور مردم در انتخابات و اعتراضات ببینید. این نشانمیدهد که مردم هنوز آنقدر بصیرت دارند که بین گفتمان انقلاب اسلامی و اصل نظام جمهوری اسلامی و سیاستها و رفتارها که باعث نارضایتی آنها شده، تفکیک قائل شوند؛ و این یک فرصت است. از این فرصت باید استفادهکرد و به اسلام و ترمیم سیاستها و رفتارهای متعارض با انقلاب اسلامی پرداخت.
📌 مشروح این گفتگو در شماره آتی مجله منتشر خواهد شد.
#عماد_افروغ
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از حمید پارسانیا
#کوتاه_نوشت
▪️دکتر افروغ همانگونه که همواره اعلام میداشت هویت خود را در مسیر رشد و بالندگی انقلاب اسلامی ایران و آرمانهای جهانی آن تعریف میکرد.
#عماد_افروغ
📎 لینک مطلب
💠 @parsania_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️شبکههای اجتماعی و معنویت شخصی
کنش و واکنش افراد در شبکههای اجتماعی، کاملاً به شکل جهتدار، مبتنی بر خود محوری فکری جلو میرود. در همین فضا، معنویت شخصی هم رشد قابل توجهی یافته است و بدیهی است که این رویکرد و نگرش، با فضای معنویت و تجرد معنوی که دین از انسان انتظار دارد، زاویه پیدا مینماید.
▫️حجتالاسلام دکتر محمد جعفری، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از حوزه علمیه تمدن ساز
💢 تاثیر بیعدالتی اقتصادی بر نابودی فرهنگ و اخلاق جامعه
علامه #طباطبایی:
🔶 مهم ترین چیزى که جامعه انسانى را بر اساس خود پایدار مى دارد، اقتصادیات جامعه است که خدا آن را مایه قوام اجتماعى قرار داده؛ و ما اگر انواع گناهان و جرائم و جنایات و تعدیات و مظالم را دقیقا آمارگیرى کنیم و به جستجوى علت آن بپردازیم خواهیم دید که علت بروز تمامى آنها یکى از دو چیز است:
🔸 یا فقر مفرطى است که انسان را به اختلاس اموال مردم از راه سرقت، راهزنى، آدم کشى، گرانفروشى، کم فروشى، غصب و سایر تعدیات وادار مى کند،
🔸 و یا ثروت بى حساب است که انسان را به اسراف و ول خرجى در خوردن، نوشیدن، پوشیدن، تهیه سکنى و همسر، و بى بند و بارى در شهوات، هتک حرمتها، شکستن قرقها و تجاوز در جان، مال و ناموس دیگران وامى دارد.
📚 تفسیر المیزان، ج۹، ص۳۳۰
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «شاخص تشخیص عرفانِ صادق از عرفانِ کاذب»
🔻 بخشی از گفتگو با حجتالاسلام واسطی
#گزیده_گفتگو
▫️برنامه تلویزیونی کلمه
🏷️@kalame_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️معنویت در اتمسفر مدرنیسم
جناب آقای ملکیان معنویت را در اتمسفر مدرنیسم جستجو میکنند و معنویتگرایی عرفی را ترویج میکنند و این مطلب، در مباحث ایشان یک «پارادوکسیکال بزرگ» به وجود آورده است.
▫️دکتر رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸آیت الله جوادی آملی:
در دین نه زمان عامل عید است و نه زمین، اگر عبادتی شد و عبادتِ ویژهای بود و بنده در آن عبادت مهمان خدا شد و خدا میزبانی او را پذیرفت، این میشود عید...
#فصل_رهایی
عیدتان مبارک🌹
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔸 ورودِ ایذایی
🔻روششناسی نهاد علم در ایران
📌بخشی از گفتگو با دکتر علیرضا پیروزمند، مدیر گروه مدیریت راهبردی فرهنگی دانشگاه عالی دفاع ملی
📥 دریافت نسخه الکترونیکی مجله.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔸 راهکاری برای راهبرد علم
🔻 آسیبشناسی نقشه جامع علمی کشور
🔸حفظ کارکرد و آثار نقشه جامع علمی کشور به عنوان سندی بلندمدت، نه تنها مستلزم پایش و کنترل پیشرفت سند در طول زمان اجرا و پیادهسازی آن است؛ بلکه مستلزم مراقبت از صحت، درستی و اعتبار اهداف، مفروضات، راهبردها و شاخصهای طراحی شده در سند نیز میباشد.
🔸این پایش و مراقبت، باید به گونهای باشد که جهتگیری نقشه جامع علمی کشور، در هر زمان به سوی دستیابی به اهداف سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404، حفظ شود.
🔸همچنین در صورت بروز هرگونه تغییرات اثرگذار در مفروضات و شرایط محیطی، این تغییرات در کوتاهترین زمان ممکن شناسایی و با دریافت بازخوردهای منظم و تحلیل دقیق این بازخوردها، سند را در فواصل زمانی مشخص، بهروزرسانی کنند. در صورت اجرای آن اهداف، راهبردها و شاخصها را بازنگری کنند.
📝 پروانه بیاتی، دکترای جامعهشناسی مسائل اجتماعی ایران
📥 دریافت نسخه الکترونیکی مجله.
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔸 فرهنگ شایستهسالاری
🔻چرا علم از جهان اسلام رخت بر بست؟
📌بخشی از گفتگو با دکتر مهدی گلشنی، فیزیکدان، نظریهپرداز و پژوهشگر مطرح فلسفه علم
📥 دریافت نسخه الکترونیکی مجله
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
🔻 چشمانداز علوم اجتماعی تجددی
🔸مطالعههایی که از چشمانداز علوم اجتماعی تجددی، در جامعۀ ایران صورت گرفتهاند، همگی در پی مصادره به مطلوب کردن بودهاند و این نیز از مسیر تفسیر به رأی عبور کرده است.
🔸بهدلیلاینکه جامعۀ ایران در چهارچوب منطق غیرتجددی و بلکه ناتجددی حرکت میکند و ذیل تاریخ آن نیست؛ بنابراین، علوم اجتماعی تجددی ناگزیر است که واقعیّتهای اجتماعی آن را بر اساس میل و گرایش خود، ببیند و معنا کند؛ نه آنگونه که هست.
🔸ازاینرو، نظریههای خویش را بر این جامعه تحمیل میکند و در مقایسۀ بین نظریۀ اجتماعی و واقعیت اجتماعی، جانب نظریههای خویش را میگیرد و واقعیّت اجتماعی را مطابق آن معنا میبخشد. این در حالی است که رهیافت علمی، تابع واقعیت است و نظریه را اصل نمیانگارد؛
🔸بلکه همواره نظریه را شکننده و تغییر یابنده میداند و هر جا احساس کند که واقعیت، معنایی غیر از دلالتهای نظریه دارد، واقعیّت را به میدان فرامیخواند و صدای معنای آن را بازسازی میکند. بدینجهت باید علوم اجتماعی تجددی را یک نظام نمادینِ تحمیلی دانست که در حق جامعۀ ایران، خشونت شبهعلمی و تحکم تفسیری روا میدارد.
📝 مهدی جمشیدی، عضو گروه فرهنگپژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی
📥 دریافت نسخه الکترونیکی مجله
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com