هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۱
نوشته حجت الاسلام قنبریان را اینجا بخوانید👇
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۱
#بخش_نظارت_بر_قوانین
(فقط به سهم القدر شورا در عقب ماندگی عدالت، اشاره می کنیم).
🔅مقدمه اول:
فلسفه وجودی شورای نگهبان، جلوگیری قانونی از انحراف درحرکت نظام است.(۱)
🔅مقدمه دوم:
به اعتراف رهبرانقلاب و مردم، در عدالت اجتماعی، "نمره خوبی نداریم"(۲)، "دچار عقب ماندگی هستیم"(۳) و نتیجه "مطلقا راضی کننده نیست"(۴)!
یعنی بی تعارف: از "آرمان عدالت اجتماعی" به "تبعیض" منحرف شده ایم.
چون چیز سومی در بین نیست. وقتی عدالت تحقق نیافت، یعنی تبعیض شکل گرفته است!
🔅مقدمه سوم:
مجرای تأثیر شورای نگهبان بر طی مسیر عدالت، غیر از نظارت بر "مصوبات مجلس" در این حوزه، نظارت بر "بودجه های سالانه" و هم "برنامه های ۵ساله توسعه" است.
"عدم تعادل و توازن امکانات و منابع و فرصت ها" بین استانها -که وزیر کشور آنرا مهمترین مشکل کشور می داند- وت بعیض مرکز، شمال-جنوب، شرق، غرب را پدید آورده، حاصل از برنامه های بودجه و برنامه های توسعه است.
۶برنامه ۵ساله توسعه تاکنون بطور متوسط، سالی ۱۹%تورم برمردم تحمیل و موجب کاهش قدرت خرید مردم عادی با درآمدهای ثابت شده است. بطور طبیعی آنها را فقیرتر کرده و صاحبان سرمایه را داراتر کرده است!(۵)
❗️این برنامه ها و بودجه ها از سوی شورای نگهبان، مغایر با شرع و قانون اساسی تشخیص داده نشده است! و سال بعد و برنامه بعد، همان مسیر امضاء شده است تا به چنین فاصله طبقاتی غیر قابل انکاری رسیده ایم!
🔅مقدمه چهارم:
متفکران انقلاب اسلامی مثل شهید مطهری، عدالت را نه فقط یک "اصل کلامی و اعتقادی" بلکه "یک فلسفه اجتماعی" می دیدند. بلکه بالاتر آنرا در سلسله علتهای احکام دیده و به چشم "یک قاعده فقهی" بدان نگاه می کردند(۶).
رهبری اثر دهی این قاعده را از شورای نگهبان، مطالبه هم کردند: "عدالت را یک معیار و یک #سنجه_اساسی در قانونگذاری بدانیم. این نکته قابل توجه نمایندگان محترم مجلس و شورای نگهبان است که در قانونگذاری بالخصوص به مسأله عدالت و همچنین #رصد_دائمی آن توجه شود"(۷).
❓چگونه قاعده فقهی عدالت درباره تأیید بودجه ها و برنامه های ۵ساله لحاظ نشده است؟!
❓چرا در تناوب این برنامه ها و نمایان شدن آثار ضد عدالتی اش، مجتهدین و حقوق دانان شورا، دچار "تبدل رأی" نشده و استباط خود برای بار بعد را تغییر نداده اند؟!(۸)
❗️دفاع:
ممکن است شورای نگهبان در اینباره از خود دفاع کند که: به حسب آمارها، اهداف برنامه های توسعه جز در موارد معدودی محقق نشده است. پس آنچه به تایید شورا رسیده، اجرا نشده است و تقصیر گردن دولتهاست!
▫️اما این احتمال نیاز به بررسی دارد.
ثبات بر اعضای شورا غلبه داشته و عمر برخی از اعضاء به چند برنامه ۵ساله می رسد. با این وضع چگونه در استمرار آن روندها مانع ایجاد نشده است؟
❓چرا رئیس دولت خاطی از برنامه عادلانه(!)، باز تأیید صلاحیت شده است؟! برنامه و بودجه ریزی بعد، باز از شورا تأیید گرفته است؟!
🔺اصلا فرض کنید همین تخمین آقای کدخدایی برای "اصلی ترین مشکل" کشور(تبعیض) هم درست باشد و سهم القدر شورای نگهبان فقط ۲۰%باشد، چرا نسبت به همین مقدار #پاسخگویی نیست؟!
تا "مواضع اشتباه" از سوی متخصصان در مباحثات و مناظرات برای شورای نگهبان ریز و دقیق روشن نشود، چه امیدی به "اصلاح نگرش" وجود دارد؟!
❓آیا یک نگاه به نتایج عینی این نظارت ۴۰ساله ی شورا لازم و ضروری نیست؟! و این جز با بحث آزاد با منتقدین ممکن است؟!
ادامه دارد...
#روز_شورای_نگهبان
#چهل_سالگی
#سهم_القدر_شورا_در_وضع_موجود
📝محسن قنبریان ۹۹/۴/۲۳
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
✅ پی نوشت ها:
۱."اگر ما در یک نظام دستگاهی را فرض کنیم که به شکل قانونی، مانع از پدید آمدن انحراف می شود، آن دستگاه را باید واقعا دستگاه بسیار مهم و حساسی شمرد که شورای نگهبان این گونه است"/"شورای نگهبان مانع انحراف حرکت نظام است زیرا هدایت صحیح جامعه و حفظ مسیر کلی اجرا و قانونگذاری از انحراف در اینجا به وسیله جمعی انجام می گیرد و اساس هم در هر جامعه ای همین است چون جهت گیری های ابتدایی در خیلی جاها خوب و صحیح است اما اشکال بر غالب جوامعی که منحرف شده اند، در استدامه و استمرار حرکت است که باید صحیح بماند"(رهبری ۱۳آبان۷۱)
۲.رهبری۹۹/۳/۷
۳.رهبری۹۶/۱۱/۲۶
۴.رهبری۹۰/۲/۲۷
۵.رجوع کنید نامه برای ایران دکترحسن سبحانی
۶.شهید مطهری:"انکار اصل عدل و تأثیرش، کم و بیش در افکار مانع شد که "فلسفه اجتماعی اسلام" رشد کند و بر مبنای عقلی و عملی قرار بگیرد و "راهنمای فقه" قرار گیرد. فقهی به وجود آمد غیرمتناسب با سایر اصول اسلام و بدون اصول و مبانی و بدون فلسفه اجتماعی"(یادداشتهاج۳ص۲۵۰)/
"اصل عدالت اجتماعی با همه اهمیت آن در فقه ما مورد غفلت واقع شده است. در حالی که از آیاتی چون "بالوالدین احسانا" و "اوفوا بالعقود" عموماتی در فقه به دست آمده است، ولی با این همه تأکیدی که قرآن بر روی مسأله عدالت اجتماعی دارد، مع هذا "یک قاعده و اصل عام" در فقه از آن استنباط نشده واین مطلب سبب رکود تفکر اجتماعی فقهای ماگردیده است"(مبانی اقتصاد اسلامی ص۲۷)/"عدالت در سلسله علل احکام است نه در سلسله معلولات. نه این است که آنچه دین گفت،عدل است بلکه آنچه عدل است دین می گوید. این معنای "مقیاس بودن" عدالت است برای دین. پس باید بحث کرد که آیا دین مقیاس عدالت است یا عدالت مقیاس دین است؟! مقدسی اقتضاء می کند بگوییم دین مقیاس عدالت است اما حقیقت این طور نیست..."(مبانی اقتصاد اسلامی ص۱۴و۱۵)
۷.رهبری. دومین نشست اندیشه های راهبردی۲۷اردیبهشت۹۰
۸.این تصحیح اشتباه و اعلام تبدل رأی اجتهادی را هم امام و هم رهبری از شورا خواسته اند: امام۳۰تیر۵۹/رهبری ۲۰تیر۸۶.
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
شورای نگهبان تراز انقلاب ۲.pdf
240.7K
🖼شورای نگهبان تراز انقلاب ۲
#بخش_نظارت_بر_انتخابات
📍جان کلام: سراغ گرفتن از تناسب "مسئولیت" با "اختیارات" است.
❓آیا در اختیار داشتن "حق استصواب" [حق هر تصرف قانونی برای سلامت انتخابات و هم سلامت منتخبین] ، ملازمه دائمی با "ضمانت صواب و سلامت" دارد؟!
🔅تقسیم بحث:
مسئولیت ناشی از آن حق ویژه، دو چهره و هرکدام چند زیر بخش دارند:
۱.مانعیت برای ورود نااهلان:
۱/۱-لزوم پاسخگویی در برخی تأیید ها (چالش تاجگردون)!
۱/۲-لزوم رفع شبهه در ردشدگان (چالش حریم سازی برای ارتکاب علنی)!
۲.پرسش از زمینه شدن حق استصواب برای تحقق انتخابات بهتر و نهاد کاملتر(مجلس شورا، خبرگان)
۲/۱-لزوم پاسخ در تأیید a و رد مشابه
(چالش حکم الأمثال)!
۲/۲-تکلیف فضائل دیده نشده؟
(چالش دهن شیرین کن ها)!
*اگر حوصله دارید تعقیب کنید.
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ چاره افزایش اختیارات شورای نگهبان با نشاندن او جای "تشخیص مصلحت" و "هیئت نظارت بر نمایندگان" است یا استفاده درست و #مسئولانه از اختیار موجود: "حق نظارت استصوابی"؟!
در اینباره یادداشت شورای نگهبان تراز انقلاب۲ را بخوانید!
#روز_شورای_نگهبان
#کارنامه_چهل_سالگی
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از آوند
✅ اهمیت پشتوانه فکری
🔸 این چنین کاربزرگ و گسترده ای، پشتوانه فکری و نظری بسیار محکمی لازم دارد..
#هفته_روایت_عهد_۴
#اندیشه_ورزی
#هدایت_راهبردی
#گفتمان_سازی
____
👇 آوند در فضای مجازی:
🆔 ble.ir/avand98
🆔 Eitaa.com/avand98
🆔 https://jebhe.app/join/avand98
🆔 instagram.com/avand98_
🆔http://Aparat.com/avand98
____
👇 نشانی اینترنتی:
🌐 www.avand98.ir
هدایت شده از پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
رسانه و انتخابات .mp3
9.93M
🎧 آیتالله میرباقری | ضرورتِ مقابله با نقشآفرینیِ رسانههای دشمن در انتخابات ریاست جمهوری
⚡️ #رئیسجمهورِ_طراز جمهوری اسلامی باید در مقیاس تمدنسازی اسلامی بیندیشد. رئیسجمهورِ جمهوری اسلامی باید مأموریت انقلاب اسلامی را ایجاد #تمدن_اسلامی و زمینهسازی ظهور بداند.
⚡️ انقلاب اسلامی موفق شد ابزارهای طراحیشدۀ دشمن برای سلطۀ جهانی و مهار رقبا (مثل ترور و جنگ نظامی، انقلاب مخملی، تحریم، دیپلماسی و...) را ناکارآمد کند و از بسیاری از آنها عبور کند.
امروز، اَهرمِ بهروزشدۀ دشمن برای فشار بر انقلاب اسلامی و اثرگذاری بر انتخابات، #رسانه و #فضای_مجازی است که با آن، عملیات #جنگ_نرم انجام میدهند و دستگاه محاسباتی نیروهایمان را از درون تغییر میدهند.
در انتخابات پیشِ رو، شک نکنید که از ابزار جنگ رسانهای استفاده خواهند کرد تا #جریانهای_غربگرا را تقویت کنند. ما از امام راحل یاد گرفتهایم که هر کاندیدایی را امپراطوریهای رسانهای دشمن معرفی کنند، یقین پیدا میکنیم که آمدنِ او به نفع جبهۀ انقلاب اسلامی نخواهد بود.
⚡️ اگر ملت ایران ظرفیتی پیدا کند که بر ابزارهای رسانهای دشمن و فضاسازیها و حادثهسازیهای آنها غلبه کند، این اهرمِ فشار هم کمکم شکست خواهد خورد. ما در این انتخابات باید تمرکز کنیم که ظرفیت مردم را در مقابله با #هجوم_رسانهای دشمن بالا ببریم. ۱۴۰۰/۲/۲۸
#انتخابات1400 #تهاجم_رسانه_ای #رویکرد_فعال
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
هدایت شده از بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم
معیارهای انتخاب اصلح بر مبنای آیات قرآن کریم استاد راسل 14000308.mp3
17.15M
💎گنجینه های اساتید مدرسه معصومیه
🔊 انتخاب #اصلح در #قرآن_کریم
🔸بر اساس آیات 30 تا 37 سوره مبارکه بقره(صفحه ششم از قرآن کریم)
🔺استاد روح الله راسل
⏰57 دقیقه
✊بسیج مدرسه معصومیه قم:
@basij_masoumieh
هدایت شده از بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم
142132312~1.mp3
16.28M
🔊 صوت كامل وبينار دوم از نخستين دوره تربيت مبلغ گفتمانی
🎙 سخنران: آقاي وحيد جليلي
🔰 موضوع: تبيين ضرورت فعاليت گفتماني در انتخابات 1400
✅ مواضع سخنران مدعو لزوما مواضع ستاد گفتمانی دولت جوان انقلابی نیست بلکه مواضع رسمی ستاد در بیانیه اعلام موجودیت آن تبیین شده است.
✊ بسيج مدرسه معصوميه قم:
@basij_masoumieh
هدایت شده از بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم
Ostad Mohammadi 01 .mp3
43.33M
🔊 صوت كامل وبينار چهارم از نخستين دوره تربيت مبلغ گفتمانی
🎙 سخنران: حجت الاسلام عبدالله محمدی
🔰 موضوع: اسلام سیاسی در نظام اندیشه توحیدی
✅ مواضع سخنران مدعو لزوما مواضع ستاد گفتمانی دولت جوان انقلابی نیست بلکه مواضع رسمی ستاد در بیانیه اعلام موجودیت آن تبیین شده است.
✊ بسيج مدرسه معصوميه قم:
@basij_masoumieh
هدایت شده از بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم
201216_001~1.mp3
20M
🔊 صوت كامل وبينار فوق برنامه نخستين دوره تربيت مبلغ گفتمانی
🎙 سخنران: حجت الاسلام آقاتهراني
🔰 موضوع: تبيين شاخص هاي گفتماني جريان انقلابي براي انتخابات 1400 و تحليل مسائل سياسي و انتخاباتی روز كشور
✅ مواضع سخنران مدعو لزوما مواضع ستاد گفتمانی دولت جوان انقلابی نیست بلکه مواضع رسمی ستاد در بیانیه اعلام موجودیت آن تبیین شده است.
✊ بسيج مدرسه معصوميه قم:
@basij_masoumieh
هدایت شده از کانون اندیشه جوان
51.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰انتخابات، فرصتی برای تشکلات؟!
🔶دانشجویان و جمعیت تشکلی، بازوان قدرتمندی در جریان سازی های سیاسی و اجتماعی در اختیار دارند، به گونه ای که کاندیدا های انتخاباتی همواره به دنبال استفاده حداکثری از آنها هستند.با گذر از دهه چهارم #انقلاب و برگزاری #انتخابات متعدد، تشکل های دانشجویی تا کنون همواره با چالش های مختلفی رو به رو بوده است.
🔷کنشگری هایی که گاها با سوءاستفاده های جناح های سیاسی همراه بوده اند. با این حساب پرسشی که همواره مطرح است پیرامون مرز و اندازه کنشگری تشکل ها است؛ اینکه آنان تا چه اندازه به مسائل انتخاباتی ورود کنند؟ خطوط مرزی این فعالیت ها کجاست؟ و نیاز های دانشجویان برای مصون ماندن از سیاست زدگی در این عرصه چیست؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به سی و هشتمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
#کالک
#انتخابات
#عارف_توانگر
#ارشا_نامدار_ایوبی
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org