#خرده_عرایض_انتخاباتی- ١
گرم کردن تنور #انتخابات وظیفهی شورای نگهبان نیست. بیمبنا و جوگیرانه وظیفهتراشی نکنیم. مشارکت اجتماعی تابع رضایت مردم از وضع موجود یا امید به اصلاح آن است. دولت در این ماجرا در جایگاه متهم ردیف اول است، نه مدعیالعموم. آنها که باید یار شاطر میشدند، امروز بار خاطرند.
مصلحتسنجی کار شورای نگهبان نیست. هیچ مصلحتی بالاتر از عمل به قانون نیست. شتر دوکوهانه به معجزهی مصلحت هم از سوراخ سوزن ردادوزی عبور نمیکند. از غربال قانون، پارهآجر و خردهشیشه رد نمیشود. زورچپانِ الکی باعث پاره شدن الک میشود!
اسیر عملیات روانی و صحنهآرایی آنها که امروزِ مردم را ساختهاند، نشویم. از بانیان وضع موجود، ناجی وضع موجود در نمیآید. از آنها که بر دستوپای مردم تار ناامیدی بافتهاند، مرد عنکبوتی بیرون نمیآید. مشارکت اجتماعی با حضور آنها که محبوبیت ۶ درصدی دارند، بالا نمیرود.
با متهم کردن #شورای_نگهبان به مشارکتسوزی، کاسهی داغتر از آش نشویم. سوپرانقلابیها خود را دایهی دلسوزتر از مادر ندانند. حداکثرسازی مشارکت از مسیر اقناع مردم به امکان تغییر محقق میشود، نه از طریق میدان دادن به مهرههای سوختهی رقیب. آنها که به جمهور آسیب زدهاند، چیزی به جمهوریت اضافه نمیکنند. بجای فلسفهبافی و نظریهپردازی، مردمداری و امیدآفرینی را پیشه کنید.
کارزار انتخابات، فضای نقد درونگفتمانی نیست. وظیفهشناسی تابع زمانشناسی است. خوبانی که از رقابت بازماندند، برای رفاقت تلاش کنند. اگر هواخواه دارند، نخ تسبیح جوانان جواهراندیشه باشند. اگر برای انتخاب پرچمدار گفتمان بازارگرمی کنند، هرگز از رونق نمیافتند. جریانات مردمی را برای نیل به آرمانها راهبری کنند و برای میزان کردن حرکت جامعه به سمت کمال، تنهبهتنهی حاکمیت بزنند.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
#خرده_عرایض_انتخاباتی - ٢
دولت، مفهوم تدبیر و امید را به معنای واقعی کلمه به زوال معنا کشانده. این را، اگر همتی برای بیرون زدن از قرنطینهی یکسالونیمه باشد، با یک دوردور تفریحی هم میتوان از چهرهی عبوس عابران پیاده نظرسنجی کرد. داستان چوپان دروغگو را شاید بتوان از کتابهای درسی حذف کرد، اما درس بیاعتمادی را نمیتوان به این سادگیها از حافظهی تاریخی مردم پاک کرد. چالش اساسی #انتخابات و رقیب اصلی نامزدها همین ناامیدی و بیاعتمادی است. وقتی برای با خاک یکسان کردن اردوگاه رقیب به پر و پای هم میپیچیم، یادمان نرود که مردم کوچه و بازار نگاهشان نه به حزب و جناح است و نه به شعار و وعده.
هرکس کورسوی امیدی در مردم برانگیزاند، برندهی انتخابات است؛ مردمی که به شدت هوشمند اما محتاط شدهاند. در کارزار انتخابات اگر با دشمن فرضی بجنگیم، از مردم شکست میخوریم. برای پر کردن سیاهچالههای ترک فعل، جامعه تشنهی کار ایجابی است. بانیان وضع موجود هم البته در انتخابات نماینده دارند و حتما با عملیات روانی بر چهرهی رقبا و منتقدان پنجه میکشند. اما در بوتهی قضاوت مردم سنبهی آنها پر زور نیست. ذائقهی انتخاباتی جامعه را بجای گلادیاتورپسندی به سمت خردورزی و برنامهخواهی تغییر دهیم.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
#خرده_عرایض_انتخاباتی-۳
🔴مدل مردمی کنشگری جلیلی، تنهبهتنهی ساختارهای رسمی حاکمیت
🔸مدل سیاستورزی ویژهی #سعید_جلیلی در سپهر حکمرانی انقلاب اسلامی تقریبا بیبدیل و شایستهی تحسین است.
🔸٨ سال سفر به ١٢٠ نقطهی ایران جهت شناسایی و لمس مشکلات مردم و البته احصاء ظرفیتهای بالقوهی بومی و ملی و همچنین برگزاری بیش از ١٠٠٠ جلسه با نخبگان و صاحبنظران برای یافتن راهحلهای موشکافانه و تدوین برنامههای همهجانبه، او را فراتر از یک رجل سیاسی و در جایگاه بنیانگذار یک نهضت مردمی نشانده است.
🔸اگر عینک تبلیغات انتخاباتی را از چشم برداریم و فارغ از نتیجهی انتخابات، مدل کنشگری سعید جلیلی را مورد واکاوی و ارزیابی قرار دهیم، درسهای بسیاری برای آموختن دارد.
🔸شاید بدیهی به نظر برسد که جلیلی در جایگاه عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام یا شورای عالی امنیت ملی، مسئولیتی متمرکز و تعریف شده داشته و مأموریتی ایرانشمول و مردمپایه برای او تعریف نشده باشد. اما مسئولیت نانوشتهی کارگزاران اسلامی حکم میکند که جلیلی برای ایفای رسالت مغزافزاری خود، همهی ظرفیتهای کشور را از نزدیک شناسایی و ادراک کند.
🔺این نوع نگاه و مأموریت لزوما مختص زمامداران نیست و اگر چنین اندیشه و رویکردی در بدنهی مردمی حاکمیت نیز رسوخ کند، مردمسالاری به معنای واقعی کلمه محقق میشود. تصور کنید گروهی از جوانان در شهر و استان خود برای شناسایی مزیتها و پتانسیلها و چالشها و مشکلات، تور جهادی راه بیندازند و با مردم و مسئولین منطقهای و کشوری نشست و برخاست کنند و با شبکهای از کارشناسان و ایدهپردازان برای راهحلیابی جهت رفع مشکلات و بالفعل کردن بالقوهها رایزنی کرده و برنامههای راهبردی و اجرائی تدوین کنند. آیا یک جهش تحولی در توسعهی منطقه رخ نمیدهد؟ آیا مدیران منطقهای و کشوری در رسیدگی به اولویتها از سردرگمی خارج نمیشوند. آیا تبعیضها فروکش نمیکند و رسیدگیها عادلانهتر نمیشود؟ آیا نقاط آسیب و بحران بهتر شناسایی نمیشوند؟ فرجام #انتخابات هرچه باشد، ما برای حکمرانی بهتر به جنبش جلیلی نیاز داریم.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
#خرده_عرایض_انتخاباتی-۴
🔴اصلاحات، برندهی مشارکت حداقلی
🔸آنچه در این دور از #انتخابات به یک دغدغهی ملی برای دلسوزان نظام تبدیل شده، احتمال مشارکت پایین مردم است. چنین احتمالی بیشتر به دلیل ناکارآمدی دولت مستقر و سرخوردگی مردم از وعدههای محقق نشده آن و شرایط نامساعد اقتصادی است. اینکه دولت حسن روحانی با حمایت جریان اصلاحات به قدرت رسید و این جناح سهم حداکثری در دولت یازدهم و دوازدهم داشته است را کسی نمیتواند انکار کند. از این رو اصلاحات، شریک دولت در رقم زدن وضع موجود است.
🔸دو نامزد از هفت نامزد تأیید صلاحیت شده برای انتخابات ریاستجمهوری، منتسب به جریان اصلاحات یا نزدیک به آن هستند. با این وجود تاکنون این جناح سیاسی نه تنها به طور رسمی از آنها حمایت نکرده، بلکه پیشتر در بیانیهای اعلام نموده است که اصلاحات در انتخابات نماینده ندارد. این موضعگیری احتمالا به دلیل رد صلاحیت اسحاق جهانگیری، علی لاریجانی و سایر نامزدهایی است که اصلاحات آنها را از خود میداند. بنابراین تا این لحظه جریان اصلاحات به طور ضمنی (نه صریح) با صندوقهای رأی قهر کرده است.
🔸از طرف دیگر، تمام نظرسنجیها حاکی از آن است که ابراهیم رئیسی به عنوان یک چهرهی شناخته شده و محبوب نزد مردم، میتواند فاتح بلامنازع انتخابات باشد. اگر اوضاع به همین صورت ادامه یابد، دو نامزد نزدیک به اصلاحات حتی در رقابت با سایر نامزدها نیز احتمالا توفیقی به دست نخواهند آورد. این مسأله به دو دلیل میتواند بزرگان اصلاحات را در تصمیم خود مبنی بر عدم حمایت از آنها مصمم کند. اول اینکه کسی روی اسب بازنده شرطبندی نمیکند و دوم اینکه اصلاحات تقریبا اطمینان دارد که مشارکت مردمی در انتخابات پایین خواهد بود.
🔸در صورت پیروزی رئیسی با حداقل مشارکت مردمی، اصلاحات میتواند ضمن فرمایشی خواندن انتخابات، تا سالها اعتبار و پشتوانهی مردمی خود را به رخ حاکمیت بکشد و همواره در جایگاه اپوزیسیون بنشیند و در آینده هر زمان که فرصت شد، دوباره با یک عملیات روانی به صحنهی قدرت باز گردد. تمام این فرضها اما در صورت مشارکت حداکثری مردم و پیروزی رقبای اصلاحات، رنگ میبازد. ضربهای که چنین اتفاقی بر پیکرهی این جریان سیاسی میزند، به این سادگیها قابل جبران نیست و تا سالها این جناح را به فراموشخانهی حافظهی تاریخی ملت میفرستد. دیگر شورای نگهبان برای عمل به قانون زیر هجمهی جناحهای سیاسی، دست و دلش نمیلرزد.
🔺با این توضیحات، دو نکته حائز اهمیت میشود. اول اینکه معلوم میشود چه کسانی از مشارکت حداقلی سود میبرند و به طور ضمنی آن را تبلیغ میکنند. دوم اینکه اگر در روزهای آینده اصلاحات به طور رسمی از همتی یا مهرعلیزاده حمایت کرد، یعنی خطر مشارکت حداکثری را استشمام کرده و برای جلوگیری از خارج شدن خود از چرخهی جریانات سیاسی کشور با تمام قوا به صحنه میآید. روزهای آینده میتواند آبشخور حوادث مهمی باشد که انشاءالله به نفع جریان انقلاب خواهد بود.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
#خرده_عرایض_انتخاباتی -۵
🔴استودیوی هفتپر یا آمفیتئاتر روم باستان، گرز بیاخلاقی در دست آقای معزول بانک مرکزی!
🔻صحنهی مناظرات #انتخابات، آوردگاهی برای جدال احسن است، نه قتلهگاهی برای ذبح اخلاق. استودیوی هفتپر مناظرات، آمفیتئاتر روم باستان نیست که گلادیاتورها در آن بیرحمانه یکدیگر را بدرند تا از آن مخمصه جان سالم به در ببرند. آقای معزول بانک مرکزی، اما با حمله به شورای نگهبان گرز بیاخلاقی را بلند کرد تا پتک جمهوریت را بر سر نظام بکوبد. برای آنکه متفاوت جلوه کند، همان ابتدا آب پاکی را روی دست مردم ریخت که «نمیشود و نمیتوانیم». خود را تنها اقتصاددان جمع و بقیه را اقتصادنفهم معرفی کرد. با انگشت اشاره، رئیسی را در جایگاه رئیس رقبا نشاند و بقیهی نامزدها را پوششی نامید تا خود را مرکز ثقل حملات پنججانبه نشان داده و حس مظلومیت را در مخاطب برانگیزاند.
از او اماننامه خواست تا چهرهای امنیتی و اهل بگیر و ببند از سید معمم به نمایش بگذارد. بدون اینکه بخندد، با کارنامهی خراب از برنامهاش برای آبادی اقتصاد پردهبرداری کرد تا از ببر کاغذی سوپرمن بسازد. تلاش کرد به بهانهی عزل نمایشی خود، نشان دهد که با روحانی اختلاف نظر داشته، پس در گلکاشتنهای اقتصادی او شریک نیست. حال آنکه او راهحلهای گوتنبرگی در بانکداری را در کارنامه دارد. کاری که به همت همتی صنعت چاپ پول بیپشتوانه با سرمایههای مردم کرد، هیتلر در هولوکاست نکرد. لابد سندروم نقدینگی بیقرار و کارخانهی دارائیسوزی بورس را اگر مجال مییافت، گردن جلیلی بااخلاق میانداخت.
🔻بر خلاف تصور، همتی نیامده بود تا برنامهی خود را برای مردم اثبات کند، چرا که ابتدا باید کارنامهی خود را امحا کند. او در رقابتی پنهان با مهرعلیزاده برای جلب نظر عالیجناب عباشکلاتی به این در و آن در میزد تا یار که را خواهد و میلش به که باشد. مناظرات، بوتهی آزمایش همتی است تا بتواند نظر اصلاحطلبان را جلب کند. نمایش بیفروغ او در مناظرهی اول، آب سردی بر پیکر حامیانش ریخت تا شاید پدرخواندهها آب پاکی عدمحمایت را بر دست او بریزند. اجابت دعوت جلیلی برای #مناظرهی تنبهتن، شاید از او چهرهای تهمتن بسازد اما خروجی مناظره میتواند وضع را برای او از این که هست هم، بدتر کند.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
مهرعلیزاده: آقای رئیسی! شما ۶ کلاس سواد دارید و دچار سندروم پُست بیقرار شدهاید و به بالاتر از ریاستجمهوری فکر میکنید! بدون مشاوران، یک حرف از خودتان بلد نیستید بزنید و ماشین هدایت کشور را در جادهچالوس اقتصاد نمیتوان دست شما داد که نابلدید!
🔺از توهین به وزارت علوم، حوزهی علمیه و رئیس قوهی قضائیه اگر بگذریم، با تعیین جانشین برای مقام معظم رهبری توسط مهرعلیزاده چه کنیم؟! مگر صندلی ریاستجمهوری چقدر ارزش دارد؟!
#مناظره
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴دکترین وحدت، عصای موسی در خدمت شمشیر مالک!
چماق وحدت، همان عصای موسی است. دمدستی باشد گوسپندان را به خط میکند و اگر از تردستی فراتر رود، نیل مشکلات را میشکافد. هیس! مگر صدای چکاچاک شمشیر مالک را از آن سوی خیمهی معاویه نمیشنوی؟! کمر تاریخ اسلام رگ به رگ میشود از این مقارنه! کجاست موریانهی عهدنامهی قریش که عقد اخوت ما را با اصحاب تردید بجود و جریان حق را از دایرهی تنگ شعب ابیطالب بیدولتی برهاند؟!
اینجا مُلک سلیمانی است و نگاه او به سکنات ما خیره مانده. مبادا خورهی شک، عصای باور ما را تا قبضهی مشت او از درون بخورد و جایگاه بلندش در ذهن ما فرو ریزد. شبکهی بهم تنیدهی جبههی انقلاب، چونان تار عنکبوت است. اگر بجا تنیده شود، در غار تنهایی هم جریان حق را حفظ میکند و اگر بیجا بافته شود، «اوهن البیوت» است. رعب از لشکریان ابلیس است. از اهل تدلیس، آری اما چه شده که از اهل تسبیح هم باید بترسیم؟!
پشت خیرخواهیها کدام منیّت سنگر گرفته که گاه و بیگاه دُم آن از کنار شوراها و ائتلافها بیرون میزند؟ باهوش نباشیم، درازگوش هم نیستیم. صدای چکاچاک شمشیر در مغز ما ولوله میکند. تاریخ به احترام سکوتمان خواهد ایستاد، اما در محکمهی وجدان و در معرکهی حملات نفس سرزنشگر، بیسپر به سکوتی مرگبار میرویم. انقلاب اما زنده است. جاری است. میرود و ما خود را به آن میرسانیم...
#انتخابات
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
#خرده_عرایض_انتخاباتی-۶
🔴مروری بر عملکرد نامزدها در مناظرات
🔹مناظرات به سرانجام رسید و نامزدها آنچه در چنته داشتند، رو کردند. همتی نسخهی ضعیف شدهای از روحانی ٩۶ بود که چنگی به دل نزد و نتوانست فیل هوا کند. او صدای بیصدایان است و در این انتخابات، خلأ را نمایندگی میکند! اگرچه گفتمان همتی را به صلاح کشور نمیدانیم اما او میتوانست نقش کلیدیتری در گرم کردن تنور انتخابات بازی کند اما نتوانست حتی آتشبیار معرکه شود.
🔹مهرعلیزاده اگر بماند، رقیب سرسختی برای آرای باطله خواهد بود! تخریب یک خانه را نمیتوان به ایشان سپرد، چه رسد به ساختن یک کشور. مسئولیت او را هیچ کسی قبول نمیکند، حتی حزب متبوعش، اصلاحات!
🔹قاضیزادهی هاشمی پدیدهی انتخابات است. هیچ کس به اندازهی او خود را در مناظرات در افکار عمومی بالا نکشید. اگر صحنهی انتخابات را ترک کند، برندسازی شخصی فوقالعادهای از خود بجای خواهد گذاشت که میتواند آیندهی سیاسی او را تضمین کند. اگر بماند، این ظرفیت را دارد که معادلات را تغییر دهد.
🔹رضایی، کهنهکار و آرام ظاهر شد. به نسبت دورههای قبلی انتخابات، تقلای کمتری بخرج داد. از درگیری تنبهتن پرهیز کرد. نمایش او در مناظرات شاید تنها طرفداران سنتیاش را تثیت کرده باشد. منتقدان او در جبههی انقلاب اما نباید از عملکردش ناراضی باشند.
🔹زاکانی با مشت پُر برای عملیات ضدرادیکال آمده بود. او نقش ضربهگیر را به خوبی ایفا کرد، اگرچه رقیبش نای شمشیر زدن هم نداشت. مهماتی که زاکانی با خود به مناظرات آورده بود برای انهدام رقیبی در سطح حسن روحانی مناسب بود، نه عبدالناصر همتی! رقیب آنقدر او را سر ذوق نیاورد که آنگونه که دلش میخواست آتش تهیه بریزد.
🔹عملکرد رئیسی در مناظرات را میتوان در تثبیت آرای خود خلاصه کرد. او کار دشواری برای رسیدن به پاستور ندارد و اگر اتفاق ویژهای نیفتد، او را باید سکاندار دولت سیزدهم نامید. ویژگی بارز پرچمدار جبههی انقلاب در ساده و راحت بودن با مردم است.
🔻جلیلی اما در ریاست جمهوری متوقف نمیشود. نهضتی که او رأسا آغاز کرده با #انتخابات پایان نمییابد. وجودش برای غنای جریان انقلاب و تضمین اعتلای آن مغتنم است. مشی سیاسی او در تشکیل دولت سایه، شایستهی مداقه و الگوبرداری است. جمهوری اسلامی به مکتب جلیلی نیاز دارد.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
سیاستمداران بد، توسط مردم خوبی که رأی نمیدهند، انتخاب میشوند. انتخابات، آش کشک خاله است؛ قهر یا آشتی، همه پای سفرهی ایران نشستهایم. اگر کسی با قهر قهرمان میشد، مهدکودکها باشگاه پرورش اندام بودند! پشیمانی از گذشته نباید ما را در آینده پشیمان کند. انتقام دولت قبلی را از دولت بعدی نمیگیرند. خطرناکتر از مدیران ناکارآمد، جامعهی بیخیال است. با سکوت نمیتوان به وضع موجود اعتراض کرد. اصلاح دولت با حرکت ملت شروع میشود. پاک کردن صورتمسألهی انتخابات، گول زدن خود و گل زدن به خود است. «نمیشود» اسم اعظم شیطان است برای انهدام کشور امید. برای ساختن ایران، فلک را سقف میشکافیم تا طرحی نو دراندازیم...
#انتخابات
✍️#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
لفظ قلم | زهرا محسنیفر
#خرده_عرایض_انتخاباتی-۶ 🔴مروری بر عملکرد نامزدها در مناظرات 🔹مناظرات به سرانجام رسید و نامزدها آنچه
#خرده_عرایض_انتخاباتی-٧
🔴وحدت، زیربنای رشد یا رقیب آن؟!
🔹در منطق حکومت اسلامی قبضه کردن قدرت باید مقدمهای برای رشد جامعه باشد و الا نقض غرض است. بر همین مبنا مسیر دستیابی به قدرت از انتخاب مردم میگذرد. هر عاملی که امکان شناخت و آگاهی را در اختیار گذاشته و کیفیت انتخاب را ارتقا دهد، مبارک است. دکترین وحدت را باید در این پارادایم تفسیر کرد. وحدت اگر سرپوشی برای مخفی کردن تفاوتها و ضعفها باشد، به رشد جامعه کمک نمیکند و قدرتی که از این مسیر کسب شود، متزلزل خواهد بود. اگر وحدت مقوّم عنصر شناخت باشد و شأن آن از یک تاکتیک برای کسب پیروزی به یک بستر برای یافتن خیرالموجودین با علم به تمام زوایا و خفایای قوت و ضعف او اعتلا یابد، رشد جامعه را به دنبال دارد.
🔻آوردهی مناظرات انتخاباتی برای شناخت و آگاهی مردم، تقویت فضای سلبی و غفلت از گفتمان ایجابی بود. کلیدواژهها و تکجملههای تخریبی فرمانروای بلامنازع مناظرات بودند. از خوف رأی آوری رقیب گفتمانی، تفاوت نگاه و جهانبینی همجبههایها به مسائل مهم مردم آشکار نشد. همجناحیها یکدیگر را به چالش نکشیدند تا عیار کارنامه و برنامهی هر یک مشخص شده و در بوتهی نقد مردم قرار گیرند. پس از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز رقیبهراسی مبنای انتخاب و مهندسی افکار عمومی است. این نگاه سنتی غالب برای چینش پازل دستیابی به قدرت با اصل مترقی وحدت تئوریزه شده و مقدس انگاشته میشود. این مسیر اگرچه ممکن است کاروان انتخابات را به نقطهی مقصود برساند، اما به نقطهی مطلوب نمیرساند. تکلیف مردم پیش و بیش از وحدت، رشد است که از این گذرگاه حاصل نمیشود.
#انتخابات
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴با وحدت اجباری نمیتوان #انتخابات اختیاری برگزار کرد!
فشار برای انصراف رقبای درونگفتمانی رئیسی، ظلم به ایشان و انقلاب است. در منظر افکار عمومی، رئیسی نامزدی ضعیف جلوه خواهد کرد که صرفا با حذف رقبا میتواند پیروز شود. شیپورچیها هم در بوق و کرنا میکنند که چه نشستهاید که انتخابات به انتصابات تبدیل شد! آن هم زمانی که هماوردی جدی در کار نیست و همتی رقیب تمرینی رئیسی هم محسوب نمیشود.
عجیب است که نمایندگان مجلس، زمینخاکی این بازی تکدروازهای را خطکشی میکنند و به «رئیس جمهور» گلبهخودی میزنند. همتی اگر برای سلامت نظام نقش ویروسی کشنده را هم داشته باشد، با دوز کم اقبال عمومی حتما جمهوریت نظام را واکسینه میکند.
یکی به آقایان بفهماند بالا بودن درصد مشارکت مهمتر از بالا رفتن درصد آرای نامزد پیروز است. اهم را نباید فدای مهم کرد. به دور دوم رفتن انتخابات اگرچه اتفاق خوبی نیست، اما نباید از ترس مرگ خودکشی کنیم.
🔻هزینهفایدهای حساب کنیم، در دورانی که ١ درصد افزایش مشارکت هم ١ درصد است، فشارها برای انصراف نامزدهای جبههی انقلاب، ریزش مشارکت را در پی خواهد داشت. چرا فکر میکنند سبد آرای نامزدهای جبههی انقلاب با سبد رأی رئیسی، همپوشانی صددرصد دارد؟ اجازه دهیم همه برای کسب نظر مردم رقابت کنند. صندلی ریاستجمهوری هم مثل حق ستاندنی است، نه سپردنی.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
#جلیلی با شکوه است؛
مرد پا گذاشتن در راههای نرفته و فتح قلههای ناشناخته...
پیشران همتهای دوربرد و خلاقیتهای نقطهزن...
سلسهجنبان ظرفیتهای خفته و تکیهگاه مردم آشفته. سرنخ تسبیح منظومهی ارزشهای انقلاب.
جوانمردی که سمند قدرتطلبی را به کمند تکلیفگرایی رام کرد تا حب مقام را در شوراب شهرت مزمزه نکند.
پایمردی که پایش را در گام اول انقلاب جا گذاشت، توانش را برای جهش در گام دوم انقلاب خواهد گذاشت.
همچون سپند در آتش خدمت به دوستان بیقرار است و چون کوه در برابر آتشفشان دشمنان، استوار...
در نقطهی پایان #انتخابات، مرد همهچیز تمام انقلاب تازه شروع شده است؛ بسم الله الرحمن الرحیم...
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
حاج قاسم شناسنامهی ایران است. تمثال او را باید مهر کنند و بکوبند کنار تصویر صندوقهای رأی در آن صفحهی آخر تا سجل ما را هویت وطندوستی ببخشد. دل حرم خداست و حاج قاسم مدافع حرم است. جای او خالیست اما هیچ دلی از محبتش خالی نیست. نگاهمان به شهید اگر باشد، راه را گم نمیکنیم. پردهی صماخ را بر وسوسهی ابلیس میبندیم و جمجمهی توکل را به خدا میسپاریم و قرارگاه امید را در صنوبری دل بنا میکنیم و همان راهی را میرویم که حاج قاسم میرفت. توکلت علی الله...
#انتخابات
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
«دست از طلب مدار که دارد طریق عشق
از پافتادنی که به منزل برابرست
گردی که خیزد از قدم رهروان عشق
با سرمهٔ سیاهی منزل برابرست»
#مشارکت_حداکثری
#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
هدایت شده از سِدخارجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وطنم ایرانه 🇮🇷
@sedkhreji✔️
از فرماندهان قرارگاه مرغ، مدیریت صف رأی در نمیآید. قطعی سیستم، کمبود تعرفه، نبود صندوق سیار و... آخرین گلکاریهای دولت روحانی است. رفراندوم پیشکش، همین انتخابات را درست مدیریت کنید. رئیسجمهور نباید مانع جمهور باشد. انتخابات را تمدید کنید...
#جبران_حق_ملت
#بگذارید_رای_دهیم
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
دو روز پیش رهبر معظم انقلاب در مورد مدیریت تعرفه، گرا دادند اما گیرایی ما کم بود. مصائب مدیریتی این دولت مثنوی هفتاد من کاغذ است و عجیب نیست که چهارتکه کاغذ را نتوانند درست توزیع کنند. ارادهی مردم نصاب نظرسنجیها را شکسته اما ارادهی دیگری در کار است تا #مشارکت_حداکثری محقق نشود.
🔻حضور مردم در #انتخابات، انتقام از عاملین وضع موجود است.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🇮🇷ایران، جمهوری معترضان امیدوار🇮🇷
دوگانهی اصلی در #انتخابات ١۴٠٠، مشارکت در برابر تحریم بود. جماهیر مردمی، تحریم انتخابات را شکستند و نقشهی رأی بی رأی را نقش بر آب کردند و نصاب بیبدیلی از زمانشناسی را به نمایش گذاشتند. اگرچه دولت مستقر سرمایهی اجتماعی را به محاق برده و انبوهی از انتظارات و اعتراضات را برای دولت مستقبل به ارث گذاشته، اما مردم بهخوبی مفهوم «معترض امیدوار» را به نمایش گذاشتند تا نشان دهند اگرچه در تنگنا هستند اما میدانند که کشور بنبست ندارد. تحریمکنندگان ضمنی داخلی و معجزات صریح هزارهی سوم درس خوبی از مردم گرفتند و رفوزه از آب درآمدند.
منتخب مردم اما «رئیس جمهور» است و جمهور یعنی ٨٠ میلیون ایرانی. فاتح پاستور، اگرچه ظاهرا طبق آمار حمایت کسری از مردم را در پشتوانه دارد ولی باطنا مطابق قانون در مقابل آحاد آنها مسئولیت داشته و پاسخگوست. شاخوشانه کشیدنها، کُری خواندنها، متلک انداختنها، تیکهباران کردنها، دست انداختنها و سوتی گرفتنها باید جای خود را به معرفت بهخرج دادنها، بهرویهم نیاوردنها، کدورتزداییها و دستدردست هم دادنها بدهد. ایران، زخمی سربلند بحرانها، راستقامت مقتدر مظلوم و پیشانیبلند خوشآتیهی امیدوار، شایستهی جهش است. وقتی مردم برای دورخیز همت بپا خیزند، مشکلات کنار میرود، انشاءالله...
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴اکثر کلانشهرهای کشور نتایج انتخابات شورای شهر را اعلام کردهاند، بجز اهواز!
اینکه دلیلش چیست، بماند. اصل داستان این است که دستاندرکاران امر انتخابات در استان خوزستان دقیقا مطابق انتظار افکار عمومی رفتار میکنند؛ ناکارآمد و فشل!
خروجی انتخابات نیز همین تصویر ذهنی را تقویت خواهد کرد. وقتی مردم از مسئولین انتظاری نداشته و نسبت به عملکردشان بیتفاوت باشند، باید زنگ هشدار را به صدا درآورد.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
لفظ قلم | زهرا محسنیفر
دنیا بازیچهی دست یهود است و غرب، ستاد اجرائی فرمان ترامپ! در دنیایی که بازیگران حرفهای هم بازی می
با سلطان علم در برابر اژدهای کرونا قد عَلم کردیم. در مقابل مصیبت کووید، امید سلاح سازمانی ما بود. تحریم، رگ غیرت ایرانی را جنباند تا تدبیر، دانشمندان ما را به جنب و جوش اندازد. تا در مقابل خودباختگی خود را واکسینه نکردیم، به خودساختگی در واکسن نرسیدیم. تا از ویروس «نمیتوانیم» ایمن نشدیم، به ایمنیزایی ویروسی دست نیافتیم. آنچه ایمنی گلهای را از سرمان بیرون کرد، ایمان قلبی به امداد الهی بود. وقتی حرکت کردیم، خدا به ما «برکت» داد.
آنها که در باشگاه جهانی تولیدکنندگان #واکسن کرونا به دنبال نام ایران میگشتند، امروز باید «کووایران» را به زبان آورند. اعتماد به دسترنج مغزافزاری جوانان ایرانی، برای ما آسایش به همراه خواهد آورد. کووایران برکت، سمبل خنثیسازی تحریم و عواید ارزی فروش آن در آینده، نماد اقتصاد مقاومتی خواهد بود. رهبر فرزانه پیشقراول حمایت از دستاوردهای فناورانه و راهبردی کشور و ستون محکم پشتیبانی از واکسن ایرانی هستند.
جیغ بنفش دشمنانی که اشک تمساح به چشم دارند نشان میدهد که رهبر معظم انقلاب در نقطهزنی کیمیاگری کردهاند و پالس هراسی که بدخواهان از توطئهی بیولوژیکی مخابره میکنند، با هوشمندی ایشان نقش بر آب میشود. دلسوزی بیمورد و نگرانی بیجهت دوستان اگر اعتبار دستاورد ملی دانشمندان ما را هدف قرار دهد، با روح حاکم بر حرکت امام جامعه در تزاحم است. خودکارآگاهپنداری در قامت کارشناس رخنهشناسی و کشف نفوذ، شلیک به شقیقهی خودباوری و اعتماد عمومی است. برکتی که به رگهای آن پیر فرزانه روانه میشود، مبارک است؛ انشاءالله...
#ایران_قوی
✍#زهرا_محسنی_فر
@lafzeghalam
🔴از «ستیغ ارهای» اوکیناوا تا نیزارهای مجنون، روایت هالیوودی و بیروایتی سینمای ملی
قهرمان هور مهجور است...!
روزنامه وطن امروز/ یکشنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۰
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
لفظ قلم | زهرا محسنیفر
🔴از «ستیغ ارهای» اوکیناوا تا نیزارهای مجنون، روایت هالیوودی و بیروایتی سینمای ملی قهرمان هور مهجو
🔴قهرمان هور مهجور است!
🔸در بحبوحه جنگ دوم جهانی، دزموند داس جوانی آمریکایی برای حضور در جنگ اوکیناوا داوطلب میشود. او که اعتقادات مذهبی مسیحی دارد، پیش از اعزام به ژاپن در جریان کمک به یک عابر تصادفی، عاشق پرستار بیمارستان شهرشان میشود و با او ازدواج میکند. همین مسأله علاقه او را به پزشکی برمیانگیزاند تا آنجا که نقش امدادگر جنگی را برای خود انتخاب میکند.
🔸در جریان آموزشهای نظامی در کمپ سربازان، دزموند خوش میدرخشد اما ۲ نقطه ضعف بزرگ، خیلی زود او را در آن اردوگاه نظامی گاو پیشانی سفید میکند؛ دزموند به اسلحه دست نمیزند و روزهای یکشنبه فقط عبادت میکند! جوان معتقد برای فرماندهانش از انجیل میگوید و هدفش را از حضور در جنگ، نه آدمکشی بلکه نجات جان انسانها بیان میکند.
🔸او با مشت آهنین فرماندهان روبهرو شده و به دلیل سرپیچی از دستورات مافوق و تزلزل روحیه جنگاوری سربازان، به دادگاه نظامی سپرده میشود. در جریان دادگاه، پدر دزموند که یک افسر بازنشسته جنگ اول جهانی است، نامهای از یک ژنرال پیشین جنگ و سناتور فعلی میآورد و دزموند را از آن مهلکه نجات میدهد تا بتواند بدون اسلحه در جبهه خدمت کند.
🔸وقتی لشکر آمریکایی به صخرهای جهنمی در اوکیناوا حمله میکند، عملیات «طوفان فولاد» درمیگیرد و در ۲ طرف درگیری برگریزان میشود. عملیات به ضرر آمریکاییها مغلوبه شده و دستور عقبنشینی صادر میشود. صدای گریه و ناله زخمیها، سوهان روح دزموند میشود تا او را از عقبنشینی منصرف کند و یکه و تنها بر فراز آن صخره آتش و خون به تکاپو بیندازد.
🔸در حالی که آمریکاییها تمام بازماندگان بالای صخره را در شمار کشتهشدگان میآورند، دزموند زخمیها را یکییکی با طناب به پایین میفرستد. جوان بیاسلحه یک شبانهروز آنجا میماند و پس از نجات هر زخمی از خدا میخواهد که توان نجات «یکی دیگر» را به او بدهد. ٧۵ سرباز نیمهجان به مدد همت جوان انجیل به دست از مرگ میگریزند و دزموند نیز نجات مییابد تا مورد تحسین تمام منتقدان قبلی خود از سربازان تا ژنرالها قرار گیرد.
🔸بلافاصله عملیات جدید شروع میشود و لشکر آمریکایی پشت سر دزموند منتظر میمانند تا او دعای روز یکشنبهاش را بخواند و آنها را در عملیات همراهی کند. آمریکا آن جنگ را میبرد و دزموند نشان شجاعت دریافت کرده و به یک اسطوره تبدیل میشود. او که تا سال ٢٠٠٨ زنده بود، بارها پیشنهاداتی برای نوشتن کتاب خاطرات یا تهیه فیلم مستند از شجاعتهایش دریافت میکند. در نهایت فیلم Hacksaw Ridge به کارگردانی مل گیبسون زندگی دزموند داس و عملیات طوفان فولاد را در ژانر جنگی عاشقانه روایت میکند. آمریکا در جنگ جهانی به خاک ژاپن تجاوز کرده و نیمی از جمعیت ٣٠٠ هزار نفری جزیره اوکیناوا را قتلعام میکند. ٨٠ سال بعد، روایتی حماسی و اسطورهای از یک سرباز آمریکایی جنگ دوم جهانی، گیشههای سینمای دنیا را فتح کرده و آمریکای جنایتکار را در جایگاه ابرقهرمان و منجی مینشاند. هنوز هم اوکیناوا پایگاه نظامیان آمریکایی است. این جادوی سینماست...
🔸۴تیرماه سالگرد شهادت سردار هور شهید علی هاشمی بود. مغز متفکر عملیاتهای خیبر و بدر که تحصیل پزشکی را برای حضور در جبهه ترک کرده بود. تا وقتی جزیره مجنون را زیر آتش عراقیها از نیروهای خودی خالی نکرد، خود آهنگ بازگشت به عقب سر نداد. یوسف هور و فرمانده غیور هدف موشک هلیکوپترهای عراقی قرار گرفت و در آغوش نیزارها سرنوشت حیاتش به دست تاریخ سپرده شد تا پس از ٢٢ سال ابهام و دلتنگی راز سربهمهرش، با معجزه تفحص فاش شود.
🔻قهرمان هور مهجور است، مثل تمام قهرمانان ٨ سال جنگ تحمیلی؛ یک دنیا روایت بکر و داستان بدیع در جزیره مجنون مخفی مانده و دست رسانه متعهد هنوز نیزارها را کنار نزده است. پرده نقرهای تیغ دولبهای است که اگر دست زنگی مست باشد، جای شهید و جلاد را عوض میکند. با گنجینه غنی جنگ تحمیلی، کماکان هزار خرمشهر در کشور هنر محصور است. هر که سودای فتح دارد، بسمالله... .
منتشر شده در روزنامه وطن امروز/ ۶ تیرماه ۱۴۰۰
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
تصویر پایین یادمان فرمانده سریترین قرارگاه جنگ، #سردار_هور، شهید علی هاشمی است.
🔻در ادامهی یادداشت قبل این متن را هم بخوانید.
لفظ قلم | زهرا محسنیفر
🔴قهرمان هور مهجور است! 🔸در بحبوحه جنگ دوم جهانی، دزموند داس جوانی آمریکایی برای حضور در جنگ اوکینا
#شهید_علی_هاشمی اگرچه نزد خدا مأجور اما پیش ما مهجور است. «نسأل الله منازلالشهداء» به لب داریم اما عرضهي رسیدگی به مقبرةالشهداء را نداریم. یا بولدوزری قطعهی شهدا را صاف و یکدست کرده و دست به نمادزدایی میزنیم و یا مزار شهید را رها میکنیم تا دست طبیعت به فرسایش آن بپردازد. اگر جایگاه شهدا نزد ما «نسیا منسیا» باشد، در دالان مردگان تاریخ به فراموشی سپرده میشویم. هزار خاطرهی نیمهجان زیر خاک رفته و هزار مسیح جانپرور برای فرهنگ ما در اینجا خفته. در دنیای عجایب هفتگانه، تنها اعجوبههای دفاع مقدس میتوانند روح تعهد را در کالبد هنر هشتم بدمند و ما را از فاز دفاع در برابر تهاجم فرهنگی به مرحلهی صدور انقلاب فرهنگی برسانند. از این مزیت مطلق چقدر استفاده میکنیم؟!
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648
🔴کلانتالاب، در باتلاق سوء مدیریت!
بیبخارها با خورشید دستبهیکی کردهاند تا از کلانتالاب، خردهمرداب بسازند. #هورالعظیم، سراب پهناوری در افق جغرافیای خوزستان است. ماهیها در زیستبوم تالاب، حق آب و گل دارند اما حقابه نه! سهم گاومیشهای کنارزی از اکوسیستم هور، آبتنی در باتلاقهای محلی است. در نتیجهی تغییر کاربری تالاب به کویر، سامانهی ناوبری پرندگان مهاجر مختل شده و زبانبستههایی که سرد و گرم روزگار را چشیدهاند، اینک ییلاق و قشلاق را قاطی میکنند. احشام شیرده، شیرابهی فاضلاب را مینوشند و دامهای گشنه، زبالهی بیابان را میخورند.
در قاعدهی هرم نیازهای انسانی مازلو، وجود آب حیاتی است. چرخهی آب میلیاردها سال است که در طبیعت جاریست اما جای چرخهی مدیریت آب در کشور ما خالیست. دیروز کویر را به قنات آباد میکردیم و امروز هور را به سد، نابود. کرخه، زایندهرود هورالعظیم است که ابرسازهی بتنی غولپیکری در بالادست، اجاق آن را کور کرده تا شاهرگ حیات فرودستش خشکیده شود.
سرچشمهی رودهای جاری، گوشت قربانی نیست که برای احیای گاوخونی به آن دخیل ببندند. به آن خانم محیط زیست بفرمایید دیگر زور هورالعظیم به واژگونی قایقش نمیرسد. امروز ردپای سوءمدیریتها را میتوان در کنار جاپای به گل نشستهی گاومیشها بر بستر تفتیدهی تالاب مشاهده کرد. دود این سهلانگاری به چشم ما میرود وقتی که دوباره بحران ریزگردها سربرآورد. هورالعظیم مزیت نسبی تمدن خوزستان است که اگر از دست برود، به کانون بحران تبدیل میشود.
✍#زهرا_محسنی_فر
https://eitaa.com/joinchat/963837996C814ca55648