#در_محضر_ولایت
#وظیفهی_ثروتمندان
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة اللَّه علی اعدائهم اجمعین.
عَن اَبی قَتادَةَ عَن داوُدِ بنِ سِرحانَ قالَ ...(۱)
میگوید خدمت حضرت بودیم، سَدیر صیرفی وارد شد.
بمجرّدی که نشست، ظاهرش این است که حضرت بیمقدّمه، بدون اینکه او سؤالی کرده باشد و حرفی زده باشد، رو کردند به او و فرمودند که ای سدیر! هر کسی که پولش زیاد شد، مالش زیاد شد، حجّت خدا بر او زیاد خواهد شد؛ چون «اَخَذَ اللّهُ عَلَى العُلَماءِ اَلّا یُقارّوا عَلى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم»؛(۲) خدای متعال عهد و پیمان گرفته از علما -علما هم فقط به معنای فقها نیست- از دانشمندان ، دانایان، زبدگان، نخبگان جامعه که بر گرسنگیِ گرسنگان و سیری و پُریِ سیران و اغنیا صبر نکنند، اعتراض کنند. یک ظالمِ ثروتمندِ شکمِ پُری و مظلوم گرسنهای را اگر دیدند [اعتراض کنند]. خب این حجّت خدا است دیگر، این عهد و پیمان الهی است. حضرت اینجا به سدیر فرمود: اگر مال کسی زیاد شد، حجت خدا بر او بزرگ خواهد شد، سنگین خواهد شد، خدای متعال بر او احتجاج خواهد کرد. حالا کسی که مال ندارد، یک جور است، کسی که مال دارد، طبعاً وضعش فرق میکند؛ وظیفه دارد.
اگر میتوانید این مال زیادی را که دارید، از خودتان دور کنید، دفع کنید، بکنید. خب، چه جوری دفع کنیم؟ مثلاً بریزیم پولها را در آب، در دریا، در چاه؟ یا برای اینکه پول را از بین ببریم، خرجهای مُسرفانه و بیجا کنیم، خرج بیخودی بکنیم؟ اینها مراد نیست.
[سدیر گفت:] چه جوری این پول را از خودمان دفع کنیم؟
[حضرت فرمود:] راهش این است که نگاه کنید، ببینید برادران شما چه نیازی دارند به اموال شما، آن نیاز را برآورده کنید.
بعضیها متمکّن هم هستند، [امّا] میآیند پیش ما -چون پول بیتالمال دست ما است، از ما میخواهند- که مثلاً فرض کنید فلان کس محتاج است، شما یک پولی بدهید؛ خب بابا، خودت که پول داری، بده! اگر چنانچه نتوانستی، بعد بیا سراغ بیتالمال. یعنی بعضیها سختشان است که از خودشان بکَنند و در راه خدا انفاق کنند. حضرت اینجا میفرمایند که این پول زیاد را، این مال زیاد را هر جور که میتوانی، از خودت دور کن. البتّه هر جور که میتوانی، یعنی به این صورت که به برادران مؤمنت بدهی و قضاء حوائج آنها را بکنی.
۱) امالی شیخ طوسی ص ۳۰۲ مجلس یازدهم
۲) نهجالبلاغه، خطبهی ۳
@lahazate_talaei_ketabkhani
#معرفی_کتاب_از_لیست_کتب_کانال
#برش_کتاب
#سلام_بر_ابراهیم
پرفروش ترین کتاب دفاع مقدس سال۹۵
با ابراهیم داخل یک خانه رفتیم . چند بار یاالله گفت . وارد اتاق شدیم . چندنفری نشسته بودند. پیرمردی با عبای مشکی و کلاهی کوچک بر سربالای مجلس بود.
به همراه ابراهیم سلام کردیم و در گوشه اتاق نشستیم . صحبت حاج آقا با یکی از جوانها تمام شد . ایشان رو کرد به ما و با چهره ای خندان گفت : آقا ابراهیم راه گم کردی ، چه عجب این طرف ها ؟
ابراهیم سر به زیر نشسته بود. با ادب گفت : شرمنده حاج آقا، وقت نمی کنیم خدمت برسیم .
همینطور که صحبت می کردند فهمیدم ایشان ، ابراهیم را خوب می شناسد . حاج آقا کمی با دیگران صحبت کرد. وقتی اتاق خالی شد رو کرد به ابراهیم و با لحنی متواضعانه گفت : آقا ابراهیم ما را یه کم نصیحت کن!
ابراهیم از خجالت سرخ شده بود. سرش را بلند کرد و گفت : حاج آقا تو رو خدا ما را شرمنده نکنید . خواهش می کنم اینطورری حرف نزنید. بعد گفت : ما آمده بودیم شما را زیارت کنیم . انشاء الله در جلسه هفتگی خدمت می رسیم . بعد بلند شدیم ، خداحافظی کردیم و بیرون رفتیم .
بین راه گفتم : ابرام جون، تو هم به این بابا یک کم نصیحت می کردی دیگه سرخ و زرد شدن نداره!
با عصبانیت پرید توی حرفم و گفت : چی می گی امیرجون ، تو اصلاً این آقا را شناختی ؟! گفتم : نه ، راستی کی بود؟!
جواب داد : این آقا یکی از اولیای خداست . اما خیلی ها نمی دانند. ایشون حاج میرزا اسماعیل دولابی بودند.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#تقریظ_امام_خامنه_ای
#سلام_بر_ابراهیم۱
آن جاذبه شخصیت، شخصیتی که در این(کتاب «سلام بر ابراهیم») معرفی شده، به قدری جاذبه دارد این شخصیت که آدم را مثل مغناطیس به خودش جذب میکند، آدم را میخکوب میکند، بگردید این شخصیتها را پیدا کنید. از این قبیل شخصیتهای برجستهای هستند که اینها سردار هم نیستند، حتی فرمانده گردان هم نیستند، اما حکایتها دارند، ماجراها دارند... .
@lahazate_talaei_ketabkhani
#نظر_حجت_الاسلام_پناهیان
#سلام_بر_ابراهیم۱
به مردم و جوانهایی که این کتاب را نخواندهاند هم توصیه میکنم که حتماً به مطالعۀ این کتاب بپردازند و مطمئن باشند که نگاه و رفتارشان قبل از خواندن این کتاب، با بعد از مطالعۀ آن متفاوت خواهد شد. و حتی میتوانند تاریخ زندگی خود را دو قسمت کنند: یکی قبل از خواندن این کتاب و یکی بعد از خواندن این کتاب. بنده مبالغه نمیکنم و مطمئن هستم هر کسی این کتاب را بخواند و با این شخصیت آشنا شود، عرض بنده را تأیید خواهد کرد. حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره) میفرمود: مطالعۀ زندگی خوبان به منزلۀ کلاس اخلاق است. و شما با مطالعۀ این کتاب، اثر معنوی آن را در وجود خودتان لمس خواهید کرد.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#سیر_مطالعاتی
با سلام و وقت بخیر خدمت اعضای محترم کانال لحظات طلایی کتابخوانی
در برنامه ریزی هفتگی کانال قرار شده است که روزهای پنجشنبه با خلاصه ای از دروس شهید مطهری برگرفته از آثار گرانبهای ایشان در خدمت شما دوستداران علم و معرفت باشیم.
قبل از وارد شدن در این مبحث، برای درک بهتر ارزش کتب شهید مطهری و ارتباط این آثار با انقلاب و نظام جمهوری اسلامی چند هفته ای را مقدمتاً به بررسی ارزش آثار شهید مطهری در کلام امام و رهبری می پردازیم، امید است که ترغیبی باشد برای اعضای عزیز که خارج از برنامه ی روزهای پنجشنبه به مطالعه و تحقیق در این آثار بپردازند.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#سیر_مطالعاتی
#شهید_مطهری_در_کلام_امام_و_رهبری:
شهید مطهری با #قلمی_روان و #فکری_توانا در تحلیل مسائل اسلامی و توضیح حقایق فلسفی با زبان مردم و بی قلق و اضطراب به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت.آثار قلم و زبان او #بی_استثناء آموزنده و روانبخش است و مواعظ و نصایح اوکه از قلبی سرشار از ایمان و عقیدت نشأت می گرفت، برای #عارف و #عامی سودمند و فرحزاست.
من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می کنم که کتابهای این استاد عزیز را نگذارند که با دسیسه های غیر اسلامی #فراموش شود.
@lahazate_talaei_ketabkhani
🌹🕊 #جمعه_های_مهدوی
✨اللهم عجل لولیک الفرج✨
@lahazate_talaei_ketabkhani
#مهدویت
#داستان_های_مهدوی
🔸دل به یار و سر به کار🔸
☑️روایت یک داستان واقعی !!
💢چند روز پیش کیف مدرسه ای پسر و دخترم رو دادم برای تعمیرات. نو بودند ولی بند حمایل و یکی از زیپ های هرکدوم خراب شده بود.
🔰«کاغذ رسید» رو از تعمیرکار تحویل گرفتم و قرار شد یکی دو روزه تعمیرشون کنه و تحویلم بده.
دو روز بعد، حدود ساعت ۱۱ شب برای تحویل کیف ها مراجعه کردم. هر دو تا کیف تعمیر شده بودند.
«کاغذ رسید» رو تحویل دادم و خواستم هزینه تعمیر رو بپردازم که تعمیرکار به من گفت: « شما مهمان امام زمان-عج- هستید! هزینه نمی گیرم، فقط یه تسبیح صلوات نذر ظهورش بخونید!»
🔶از شنیدن نام مولا و آقایمان، کمی جا خوردم!
گفتم: تسبیح صلوات رو حتما می خونم، ولی لطفا پول رو هم قبول کنید! آخه شما زحمت کشیده اید و کار کرده اید
🔷گفت: این نذر چند ساله منه. هر صدتا مشتری ، پنج تای بعدیش نذر امام زمانه!
بعد هم دسته قبض هاشو بمن نشون داد!
هر از چندگاهی روی ته فیش قبض ها نوشته شده بود :«مهمان امام زمان!»
گفت این یه نذر و قرار دادیه بین من و امام زمان - عج- و نفراتی که این قبض ها به اونا بیفته؛ هرکاری که داشته باشن، مجانی انجام میشه فقط باید یه تسبیح صلوات نذر ظهور آقا بخونن!
💢اصرار من برای پرداخت هزینه، فایده نداشت! از تعمیرکار خداحافظی کردم، کیفها رو برداشتم و از مغازه اومدم بیرون!
اون شب رو تا مدتها داشتم به کار ارزشمند و جالب این تعمیرکار عزیز فکر میکردم!!
به این فکر کردم که اگر همه ماها در همین حد هم که شده برای ظهور قدمی برداریم، چه اتفاق زیبایی برای خودمون و اطرافیانمون میفته!
☑️من تصمیمم رو گرفتم. اولین قدم این بود که این عمل خداپسندانه رو برای دیگران هم نقل کنم!
به امید تعجیل در ظهورش
❀ اللّٰهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّڪَ الۡفَرَج ❀
♦️کپی فقط با #ذکر_صلوات مجاز است.
@lahazate_talaei_ketabkhani
با سلام خدمت اعضای محترم کانال
این هفته به صورت آزمایشی مطالب طبق برنامه، خدمت شما ارائه گردید. جهت پربارتر شدن و کیفیت کار، از همه اعضا خواهشمندیم انتقادات و پیشنهادات سازنده خود را در رابطه با کمیت و کیفیت مطالب با ما در میان بگذارند.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#جرعه_ای_از_زلال_وحی
به همراه تفسیرساده،روان،قطره ای یک آیه ازقرآن
@lahazate_talaei_ketabkhani
🌺 #سورةُ_الفاتحة 🌺
#آیه_دوم_الفاتحه
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2)
سپاس و ستايش مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانيان است.
@lahazate_talaei_ketabkhani
«ربّ» به كسى گفته مى شود كه هم مالك وصاحب چيزى است و هم در رشد و پرورش آن نقش دارد.
خداوند هم صاحب حقيقى عالم است و هم مدبّر و پروردگار آن. پس همه هستى حركت تكاملى دارد و در مسيرى كه خداوند معيّن كرده، هدايت می شود.
مفهوم حمد، تركيبى از مفهوم مدح و شكر است. خداوند متعال به خاطر كمال و جمالش، شايسته ى ستايش وبه خاطر احسان ها و نعمت هايش، لايق شكرگزارى است.
«الحمدللّه»، بهترين نوع تشكّر از خداوند است. هر كس در هرجا، با هر زبانى، هرگونه ستايشى از هر كمال و زيبايى دارد، در حقيقت سرچشمه ى آن را ستايش مى كند. البتّه حمد خداوند منافاتى با سپاسگزارى از مخلوق ندارد، به شرط آنكه به امر خداوند و در خط و مسير او باشد.
خداوند، پروردگار همه ى آفريده هاست.
حضرت على عليه السلام مى فرمايد: «من الجمادات والحيوانات»؛ او پروردگار جاندار و بى جان است. «له الخلق والامر تبارك اللّه ربّ العالمين» هم آفرينش از اوست و هم اداره ى آن، و او مربى و پرورش دهنده ى همه است.(1)
مراد از «عالَمين» يا فقط انسان ها هستند، و يا مراد همه ى عوالم هستى است. «عالَم» به معناى مخلوقات و «عالَمين» به معناى تمام مخلوقات نيز استعمال شده است. از اين آيه فهميده مى شود كه تمام هستى يك پروردگار دارد و آنچه در جاهليت و در ميان بعضى از ملّت ها اعتقاد داشتند كه براى هر نوع از پديده ها خدايى است و آن را مدبّر و ربّ النّوع آن مى پنداشتند، باطل است.
-----
1) تفسير نورالثقلين.
@lahazate_talaei_ketabkhani
#صحیفه_سجادیه
خدایا، بر محمد و خاندانش درود فرست
و بی نیازم کن از هر کار که پرداختن به آن مرا از تو باز میدارد.... مرا به کاری وادار که "فردا" از آن خواهی پرسید؛
و چنان کن که روز های عمرم در انجام دادن کاری سپری شود که
مرا برای آن آفریدی....
#دعای_بیستم
@lahazate_talaei_ketabkhani
13971205_25053_128k.mp3
9.28M
#در_محضر_ولایت
#نشاط_در_کارها
@lahazate_talaei_ketabkhani