هدایت شده از کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
#معرفی_سامانه_دانا
#درگاه_آشـنـایـی_بـا_نخبگـان_و_آیـنـده_سازان
◀️«دانا» سامانهای است که از سوی موسسه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و بر اساس رویکرد پژوهش محوری با هدف شناسایی پژوهشگران ایرانی داخل و خارج از کشور راهاندازی شده است.
◀️این سامانه به عنوان یک شبکه اجتماعی علمی، بستری برای برقراری تعامل و ارتباطات گسترده میان پژوهشگران، انتقال و همرسانی دانش و یافتههای علمی، پرسش و پاسخ، بحث، انتقاد و ارائه نظر درباره دیگر آثار علمی یا نظرات دیگران را فراهم کرده است.
👈سامانه دانا به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی و ترکی ارائه شده است.
🖥آدرس اینترنتی سامانه دانا: https://dana.isc.ac
🆔 @libisca
#ابزارهای_پژوهشی_هوش_مصنوعی
#یابش
🟢پایگاه یابش در یک راهنمای جامع، به معرفی ابزارها و خدمات هوش مصنوعی مرتبط با پژوهش در دستهبندیهای مختلف میپردازد و به شما کمک میکند تا ابزارهای مناسب را برای نیازهای پژوهشی خود انتخاب کنید.
🖥آدرس دسترسی به ابزارهای هوش مصنوعی در یابش: https://yabesh.ir/ai-tools
#هوش_مصنوعی_در_پژوهش
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#سامانه_بازار_کتاب
#خرید_مجازی_کتاب
🟢به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با پایان یافتن سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سامانه بازار کتاب با شرایط متفاوت از قبل، فعالیت خود را از سر گرفت.
🔽ویژگیها:
✅در شرایط جدید هر کدملی میتواند تا سقف ده میلیون ریال با یارانه ۲۵ درصد از کتابفروشیهای حاضر در سامانه اقدام به خرید کند. همچنین این امکان فراهم است که والدین برای افراد زیر ۱۸ سال خانواده از طریق صفحه کاربری خودشان و با اضافه کردن فرزندان، به همان میزان ۲۵۰ هزار تومان یارانه برای آنها اضافه کنند و اقدام به خرید کتاب کنند.
✅طبق روال گذشته این یارانه خرید به کتابهای عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی اختصاص دارد و خرید کتابهای کمک درسی شامل این یارانه نمیشود.
✅همچنین ویژگی مهم دیگر این مرحله ارسال رایگان بستههای پستی به سراسر نقاط کشور است که هزینه آن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی تامین میشود.
🖥سامانه «بازار کتاب» با نشانی https://bazarketab.ir در دسترس عموم قرار دارد.
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅فن ترجمه قرآن/ تالیف علی فتحی/ انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (قم)/ چاپ اول: 1403/ 254 صفحه.
👈این پژوهش بر پایۀ اصول استوار نظری ترجمه، فنون کاربردی ترجمۀ قرآن را آمـوزش میدهد. ترجمههای قرآن بهرغـم سیر تکاملی خود، همچنان به پارهای نارساییها، ناهمواریها و کاستیها دچارند. بیشتر این نارساییها از کماعتنایی مترجمان به اصول و فنون ترجمۀ قرآن یا ناآشناییشان با این اصول نشئت میگیرد.
#ترجمه_قرآن
#فن_ترجمه
#روش_ترجمه_قرآن
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅تاریخ و سیره امام صادق علیه السلام (شناختنامه)/ تالیف حسین حسینیان مقدم/ انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (قم)/ چاپ اول: 1403/ 320 صفحه.
👈 تحقیق پیشرو، شناختنامه امام صادق(ع) را با استفاده از همه ظرفیتهای پژوهشی و منابع علوم گوناگون با رویکردی تحلیلی و انتقادی مطالعه میکند و تلاش دارد به ناپیمودههایی در این عرصه بپردازد، جایگاه مباحث و بستر تاریخی اخبار و انعکاس آنها را در زمانهای بعد بیابد تا شاید به کشف واقعیات این بخش از زندگانی امام(ع) دست یابد و به پیشرفت دانش سیره کمک نماید. با چنین چشماندازی، شناختنامه آن حضرت با هندسه ویژگیهای فردی و احوال شخصی امام(ع) بستگان و یاران آن امام(ع) امامت و معجزات حضرت و نیز جایگاه و منزلت ایشان، بهعنوان آغازین بحثهای تاریخ زندگانی آن حضرت، بررسی میشود.
#امام_صادق_ع
#امام_ششم_شیعیان
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅عدالت پژوهی در آموزههای قرآن/ تالیف سید علی نقی ایازی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1403/ 219 صفحه.
👈نوشتار پیش رو به بررسی چگونگی تحقق عدالت و زمینههای آن بر اساس منبع وحی و عترت پرداخته و در این مسیر با استفاده از روش نظریه زمینهای به استخراج و تحلیل شرایط و زمینههای فردی - اجتماعی، تعاملات و فرایندهایی که به تحقق عدالت میپردازد، دست یافته است.
#عدالت_در_قرآن
#عدالت_در_اسلام
#اسلام_و_عدالت
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅قبلهگاههای مدرنیته: به سوی پارادیمی برای دین در دورانی کثرت گرا/ تالیف پیتر برگر؛ ترجمه سید علی مرتضویان/ انتشارات سوفیا (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 266 صفحه.
👈این کتاب درباره مدرینته و رابطه آن با سکولاریسم به نگارش درآمده است. نویسنده با تکیه بر تحقیقات میدانی با استناد به آمار و ارقام، کلیشه های رایج را به پرسش کشیده و بیان داشته که نه تنها دین در بین مردم و جامعه کمرنگ نشده است بلکه سیر خود را ادامه داده و حتی در جوامع پررنگتر شده و انگشت خود را بر روی دین و مسحیت در آمریکا نشانه میرود که این در پاسخ به شکست پارادایم قبلی بود و آثار زیادی در علوم انسانی و اجتماعی و در نگاه به دین و سنت برجای گذاشت و ادامه هم دارد.
👈به اعتقاد برگر، انسان به علت ناقص بودن ساختار غریزیاش، برای معنابخشی به خود و جهان، دین را میآفریند. انسانها تلاش میکنند تا زندگیشان را معنادار سازند. دین نیز به عنوان یک مقوله پرداختهشده توسط انسان، در زندگی به آنها معنا و جهت میدهد، خصوصاً در مواقع ضروری و مهم زندگی فردی و جمعی.
#کثرت_گرایی_مذهبی
#مدرنیته
#دینداری
#تمدن_جدید
#دنیای_معاصر
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅عاشورا؛ فساد و اصلاح/ اثر داود فیرحی/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 207 صفحه.
👈اثر حاضر، مجموعهی نُه سخنرانی دکتر داود فیرحی در سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۹ است. وی بازهای ۲۴ ساله از تاریخ صدر اسلام را برمیگزیند که از سال ۴۱ هجری ــ سال شهادت امام علی (ع) ــ آغاز شده و تا سال ۶۴ هجری ــ سالی که قدرت از آل معاویه به بنیمروان منتقل میشود ــ ادامه مییابد. سپس با ترسیم جغرافیای سیاسی مرکز خلافت اسلامی این دورهی تاریخی یعنی مکه، مدینه، کوفه و شام و مواضع نیروها و گرایشهای سیاسی اشخاص، اقوام و طوائف به مفاهیمی چون دولت، مشروعیت، بیعت و رأی، بحران خلافت، الگویِ حکمرانی در صدر اسلام، تبدیل خلافت به پادشاهی، سنت نبوی، مفهوم اصلاح دین و بازگشت به سنت پایه، فساد و اصلاح در تفسیر وحی و نظایر آن میپردازد و از منظر جامعهشناسی سیاسی و تاریخی ضمن پرداختن به زمین، علل و عوامل اجتماعی، سیاسی و تاریخی پیدایی عاشورا منظر جدید از عاشورای حسینی در برابر خواننده میگشاید.
#عاشورا
#واقعه_کربلا
#امام_حسین_ع
#اصلاح_دین
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅آینده شبکه های اجتماعی و رسانه های سنتی ایران: به سوی روزنامه نگاری رباتی/ تالیف هژیر فتحی و فائزه تقیپور/ انتشارات جهاد دانشگاهی (تهران)/ 180صفحه.
👈در این کتاب کوشیده شده تا سناریوهای محتمل آینده که در مواجهه شبکه های اجتماعی مجازی با رسانه های سنتی ایران رخ خواهد داد، با روش علمی شناسایی و تبیین شود.
👈کتاب حاضر در 5 فصل تدوین شده است:
1.مفاهیم و اصطلاحات آینده.
2.تحولات در عصر شبکههای مجازی.
3.روندها، پیشرانها و بازیگران شبکههای اجتماعی.
4.سناریوهای آینده، پیامدها و بازخوردها.
5.به سوی روزنامهنگاری رباتی.
#شبکه_های_اجتماعی_در_ایران
#آینده_پژوهی
#روزنامه_نگاری
#رسانه_های_سنتی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅درآمدی بر روششناسی اجتهاد در علم اخلاق اسلامی/ تالیف مصطفی همدانی/ زیرنظر محمدباقر تحریری/ انتشارات سمت (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 250 صفحه.
👈روششناسی اجتهاد در علم اخلاق اسلامی، دانشی بنیادی و ناظر بر تولید صحیح و ضابطهمند آموزههای اخلاقی اسلامی بر پایۀ قرآن و حدیث است که روش اجتهاد را از تمحض در علم فقه به فراخنای استنباط اخلاقی کشانده است.
👈این تحقیق شروعی برای مباحث روششناسی اجتهاد در اخلاق اسلامی است که پس از تحلیل برخی مفاهیم از جمله مفهوم محوری «روششناسی اجتهاد»، پنج فصل را در راستای دستیابی به هدف خود گشوده است:
1..ویژگیهای علمی و عملی مجتهد اخلاقپژوه اختصاص.
2. منابع و ادلۀ اجتهاد اخلاقی.
3. دادهکاوی (جستجو و تجمیع ادله قرآنی، روایی و اندیشههای شارحان دربارۀ موضوع اخلاقی موردنظر).
4. روشهای حک و اصلاح و گزینش دادههای به دست آمده از مرحلۀ دادهکاوی.
5. روش کشف و استخراج دلالتهای ادلۀ عقلی و نقلی.
#اجتهاد_در_اخلاق
#اخلاق_اجتماعی
#اخلاق_اسلامی
#روش_شناسی_اجتهاد
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅علامه و عرفان: بررسی آموزه های عرفانی در آثار علامه طباطبایی/ تالیف غلامرضا نوروزی/ انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب (قم)/ چاپ اول: 1403/ 260 صفحه.
👈این کتاب بر پایه شخصیت عرفانی علامه طباطبایی سعی دارد با در نظر گرفتن وی به عنوان یک سالک و عارف که نوشتههایش برگرفته از روح سالم و کشف حقیقی اوست، ابعاد گوناگون معرفتشناسی، خداشناسی، هستیشناسی و انسانشناسی عرفانی او را واکاوی نماید.
بررسی آثار وی در این کتاب، شناخت شخصیت عرفانی علامه را با نگاهی عمیقتر ممکن میکند و سعی دارد جامعه علمی و رهپویان سلوک الی الله را با اندیشههای این مرد بزرگ و الهی بیشتر آشنا کرده، فصل جدیدی برای مطالعات بگشاید.
#علامه_سیدمحمدحسین_طباطبایی
#عرفان
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅فلسفه و روش های علوم سیاسی/ تالیف کیث دودینگ؛ ترجمه علی عابدی ربانی/ انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 456 صفحه.
👈کتاب حاضر با هدف تجمیع دو رویکرد فلسفی – تجربی در حوزه روششناسی نگاشته شده و نویسنده کوشیده است تا به مباحث عمیق و انتزاعی فلسفی جنبه کاربردی ببخشد. وی معتقد است نباید هدف پژوهش سیاسی را در علتیابی خلاصه کرد؛ در کنار علتیابی، توصیف دقیق نیز دارای اهمیت است.
👈این اثر هرچند تکنیک یا روش پژوهشی واحدی را ارائه نمیدهد، اما با فراهم ساختن چشماندازی وسیع، بیان نظرات فلسفی و دستاوردهای تکنیکی جدید، میتواند در تعمیق دانش فلسفی تکنیکی مرتبط با روش تحقیق بسیار کارآمد باشد.
#روش_شناسی_در_علوم_سیاسی
#فلسفه_علوم_سیاسی
#تحقیق_در_علوم_سیاسی
🆔 @libisca