📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
(شرحی بردعای سحر)
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه52
💎 #ذات_بینی
✅رسيدن به احوالاتي که انسان بتواند اسماء الهي را بنگرد در اصطلاح به «ذاتبيني» معروف است که کار ارزشمندي است.
✅افرادي هستند که در کسب معارف اسلامي و انجام عبادات ديني زحمت کشيدهاند، ولي برنامهاي جهت ذاتبيني ندارند. اينها متوجه آن درجهي توحيد که بتوانند «اَحد» را بشناسند نيستند، و لذا هميشه با خداي غايب بهسر ميبرند. ابتدا بايد با حساسيت زياد بين روش «انتزاعي» و روش «انكشافي» فرق گذاشت و دقيقاً تفاوت اين دو روش را در ارتباط با حقايق عالم از همديگر باز شناخت و متوجه بود آنچه از طريق دين نصيب انسان ميشود سير حضوري به سوي حق و قيامت است و اين نتيجه با نگهباني قلب و حفظكردن آن در محضر حق، از طريق عبادات شرعي ممكن ميشود.
✅مشکلِ کار در اين است که استعدادِ رؤيت ذات را در خود رشد ندادهايم، لذا آن را که از همه پيداتر است نميبينيم.
قرآن در رابطه با توجه به ذات، سومين آيهي سورهي حديد و يا سورهي «توحيد» را در مقابل ما قرار ميدهد که ميفرمايد: «هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ» او در عين اينکه اول است، آخر است و در عين اينکه ظاهر است، باطن است. مثل نور، که اولين چيزي که شما در رؤيت هر چيز ميبينيد، نور است و سپس به کمک نور بقيهي چيزها را ميبينيد، پس آن اول است. از طرفي وقتي نور به آن شئ خورد و در چشم شما منعکس شد و شما آن شئ را ديديد، عملاً نور است که به طرف شما برگشته و شما نوري را که به آن شئ خورده است ميبينيد. پس در آخر هم همان نور بود. باز همان نور ظاهر و پيدا است ولي نور، چيزي مثل ميز و صندلي نيست که بتوانيد به آن اشاره کنيد، پس عملاً باطن است و از بس که پيداست، پنهان است.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
📚شرح کتاب #جامع_السعادات
⏱زمان:2شنبه-بعدازنمازعشاء
🌸جلسه72
مکان:اصفهان-ابتدای اتوبان ذوب آهن-خ قائمیه-گلزار1-مسجدخدیجه کبری(س)
🔮استادطاهرزاده
🌐http://lobolmizan.ir/sound/1148
📱 @lobolmizan 📱 @sound_lobolmizan
ج72_نقش اخلاق در ایجاد صمیمیت اجتماعی.mp3
4.12M
📚شرح کتاب #جامع_السعادات
🔸مولف ملامحمدمهدی نراقی
💎نقش اخلاق درایجادصمیمیت اجتماعی
🔮استاداصغرطاهرزاده
⏱جلسه72(97/2/24)
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱Eitaa.com/lobolmizan
ج68_انقلاب اسلامی و تقابل بین ماده و معنا.mp3
6.99M
🔸 شرح کتاب #عقل_و_ادب_ادامه_انقلاب_اسلامی_در_این_تاریخ
💎انقلاب اسلامی وتقابل بین ماده ومعنا
🔮استادطاهرزاده
⏱جلسه68(97/2/26)
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱Eitaa.com/lobolmizan
🔸#تفسیر_قرآن
🔸سوره #نساء
⏱زمان:شنبه ها-قبل ازنمازجماعت مغرب وعشاء
🌸جلسه54
مکان:اصفهان-سه راه سیمین-مسجدانبیاء
🔮استادطاهرزاده
🌐http://lobolmizan.ir/sound/1173
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
ج54_راز محرومیت روحیه ی یهودی گری از امکانات الهی.mp3
6.19M
🔸 #تفسیر_قرآن
🔸سوره #نساء
💎راز محرومیت روحیه ی یهودی گری از امکانات الهی
🔮استاد اصغر طاهرزاده
⏱جلسه54( 97/2/15)
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
ج55_جایگاه راسخون اهل کتاب در باوزهای اسلامی.mp3
6.41M
🔸 #تفسیر_قرآن
🔸سوره #نساء
💎جایگاه راسخون اهل کتاب درباورهای اسلامی
🔮استاد اصغر طاهرزاده
⏱جلسه55( 97/2/22)
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
ج9_گوش سپردن به ندای بی صدای انقلاب اسلامی.mp3
8.36M
🔸 #گوش_سپردن_به_ندای_بی_صدای_انقلاب_اسلامی
⏱تاریخ:97/2/30
🌸جلسه:نهم
🔮استاداصغرطاهرزاده
📱 iGap.net/lobolmizan
📱 sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
(شرحی بردعای سحر)
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه55
💎 #وحدت_ذات_باصفات
✅👈در رابطه با ذاتبيني، از همه مهمتر سورهي توحيد است، چون آن سوره اشاره به ذات اَحديت دارد. ميدانيد که «اَحد» آن واحدي است که دومي در کنارش نيست، فقط اوست و ديگر هيچ، پس نميتوان به کمک غيرِ خودش، يگانگياش را شناخت. برعکسِ واحدِ عددي که واحد است در مقابل چيزي که کنارش هست. مثل اينکه ميگوييم اين يک سيب است در مقابل سيبهاي ديگر، ولي در مقابل ذات اَحدي، ديگري وجود ندارد تا نسبت به ديگران يگانگي او را پيدا کنيم، بلکه فقط بايد بتوانيم ذات اَحدي را به عنوان اسمي از اسماء الهي، با رؤيت قلبي ببينيم.
✅حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام در اولين خطبهي نهجالبلاغه ميفرمايند: «كَمَالُ الْإِخْلَاصِ لَهُ نَفْيُ الصِّفَاتِ عَنْهُ» کمال توحيد و خالصديدن خدا، آن است که او را جدا از هر صفاتي ببيني و هر صفتي را از او نفي کني. «لِشَهَادَةِ كُلِّ صِفَةٍ أَنَّهَا غَيْرُ الْمَوْصُوفِ، وَ شَهَادَةِ كُلِّ مَوْصُوفٍ أَنَّهُ غَيْرُ الصِّفَةِ» چون هر صفتي نشان ميدهد غير موصوف است و هر موصوفي نشان ميدهد غير از صفت است، همانطور که حيات براي دست من غير از دست من است. «فَمَنْ وَصَفَ اللَّهَ سُبْحَانَهُ فَقَدْ قَرَنَهُ وَ مَنْ قَرَنَهُ فَقَدْ ثَنَّاهُ وَ مَنْ ثَنَّاهُ فَقَدْ جَزَّأَهُ» پس هرکس خداي سبحان را به چيزي وصف کرد، آن چيز را همطراز خدا قرار داد، و لذا او را دوتا کرد و در اين حال او را جزءجزء کرده است. «وَ مَنْ جَزَّأَهُ فَقَدْ جَهِلَهُ وَ مَنْ جَهِلَهُ فَقَدْ أَشَارَ إِلَيْهِ وَ مَنْ أَشَارَ إِلَيْهِ فَقَدْ حَدَّهُ وَ مَنْ حَدَّهُ فَقَدْ عَدَّهُ» و هرکس خدا را جزءجزء دانست به او جاهل است، و هرکس به خدا جاهل است به او اشاره ميکند و هرکس به او اشاره کند براي او حدّ قائل شده است و هرکس براي او حدّ قائل شود او را متعدد پندارد. «وَ مَنْ قَالَ فِيمَ فَقَدْ ضَمَّنَهُ وَ مَنْ قَالَ عَلامَ فَقَدْ أَخْلَى مِنْهُ» و هرکس بگويد خداوند در کجاست، او خدا را در کنار چيزي تصور کرده است و هرکس بگويد بر کجاست، او جايي را تصور کرده که خدا در آنجا نيست. «كَائِنٌ لا عَنْ حَدَثٍ مَوْجُودٌ لا عَنْ عَدَمٍ» خداوند واقع است ولي نه اينکه حادث شده باشد، موجود است اما نه اينکه بَعد از نيستي ايجاد شده (عين بودن است). «مَعَ كُلِّ شَيْءٍ لا بِمُقَارَنَةٍ وَ غَيْرُ كُلِّ شَيْءٍ لا بِمُزَايَلَةٍ» با هرچيزي هست، اما نه آنکه عين آن چيز باشد، و غير هرچيزي است اما نه آنکه جدا از آن باشد.
ملاحظه فرموديد که حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام چگونه ما را از هرگونه تصوري که مانع رؤيت اَحد باشد آزاد ميکنند تا بتوانيم استعداد ذاتبيني خود را تربيت کنيم و قلب ما بتواند با نور حضرت حق روبهرو گردد.
✅👈ذات أحدي چون جلوه کند همان ذات است در صفتي خاص و لذا به آن ذات که با صفتي خاص جلوه کند «اسم» ميگويند و اگر قلب طوري تربيت شود که بتواند با ذات روبهرو شود، عملاً با اسماء الهي روبهرو ميگردد و آن «اسماء» همان ذاتاند، به جلوهاي خاص و اين است که قلب انسان ذات کبريايي را ميبيند و يا ذات سبحاناللهي را مشاهده ميکند ولي اگر در ذاتبيني تربيت نشده باشد، در مسيري قرار ميگيرد که ميخواهد از اثر پي به مؤثر ببرد و هرگز با هيچ اسمي روبهرو نميشود.
✅👈عنايت داشته باشيد که نظر به ذات أحدي غير از تفکر در کُنه ذات است که بخواهيم جنس ذات را بدانيم، آنچه در روايات نهي شده، به تعبير امام خميني«رحمةاللهعليه»؛ «تفکر در کنه ذات و کيفيت آن است».
اينکه روايت ميفرمايد؛ «تَكَلَّمُوا فِي خَلْقِ اللَّهِ وَ لا تَتَكَلَّمُوا فِي اللَّهِ فَإِنَّ الْكَلامَ فِي اللَّهِ لا يَزْدَادُ صَاحِبَهُ إِلاّ تَحَيُّراً»،(«اصول کافي»، ج 1، ص 125.) در رابطه با خلق خدا سخن بگوييد، نه در مورد خدا، زيرا کلام در خدا جز تحيّر بهبار نميآورد. خود دلالت دارد بر آنکه مقصود، تکلّم در اکتناه ذات و کيفيت آن است، به مناسبت دليلي که آورده، و إلاّ تکلّم در اثبات ذات و ساير کمالات و توحيد و تنزيهِ آن موجب حيرت نگردد.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan