46.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗯 ادبیاتی جدید برای فعالان جمعیت؛
با بهره گیری از آموزه های عاشورا
🎙 ارائه: حجت الاسلام سعادتمند
🖥 در کرسی تحلیلی اهالی رسانو (۲۶ مرداد ۱۴۰۲)
🎞 فایل با کیفیت بالا را اینجا ببینید.
#جمعیت
#حلال_زادگی
@mTatbiqy
هدایت شده از مکتب اسلامی
💠 مهمان ویژه هفتمین
«گردهمایی راه رسیدن به تمدّن اسلامی»
🔸 حجتالاسلام والمسلمین سعادتمند
🔺 پاسخی مستدل و مستند به شبهات واردشده بر مکتب طبی اهل بیت علیهم السلام
🗓 ۱۱ تا ۱۴ مهرماه
📌 مشهد مقدّس
🔻 اطّلاعات بیشتر
Rahetamaddon.ir/rah
مکتب اسلامی | عضو شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/2275540994C6f057befd5
سلام و عرض ادب خدمت همراهان گرامی
اطلاع رسانی های جلسات و همچنین کلیپ هایی که در کانال بارگذاری میشود همگی مستقیما به مطالعات تطبیقی قرآن و حدیث مربوط است.
حتما وقت بگذارید و ثمرهٔ کار جمعی و پیگیرانهٔ خادمان خود را دنبال کنید.
🗞 دیلی میل گزارش میدهد...
🥷 لایه محافظ و امنیت زنان آمریکایی در مترو!
#فلا_یوذین
Women are wearing a 'safety layer' over their outfits in public to deter 'creepy' men - with many labelling it 'sad but necessary'
زنان برای منصرف کردن مردان [از آزار جنسی] روی لباسهایشان یک «لایه ایمنی» میپوشند که بسیاری آن را «غمانگیز اما ضروری» میخوانند.
Rae Hersey, from New York, shared how she keeps herself safe in the city on her TikTok
خانم Rae Hersey، اهل نیویورک، نحوه حفظ امنیت خود در شهر را در TikTok به اشتراک گذاشت.
She captioned the clip, which racked up more than 600,000 views: 'Just know if you see me in a white button down, the real fit is underneath.'
او این کلیپ را که بیش از 600000 بازدید داشت، شرح داد: «بدانید اگر من را در یک لباس سفیدِ دکمه ای در (تصویر) پایین دیدید، لباس واقعی ام را زیر آن پوشیدم.»
The TikTok resonated with people as many rushed to the comments to reveal they do the same thing to shield themselves from unwanted attention.
این مطلب در تیک تاک، در میان مردم دست به دست شد، بسیاری از زنان کامنت گذاشتند و اذعان کردند که کارهای مشابهی را برای محافظت از خود در برابر 《جلب توجه ناخواسته》 انجام می دهند.
✍ این گزارش دیلی میل، مویدی است برای این مطالعه تطبیقی
@mtatbiqy
حجت الاسلام سعادتمند.mp3
51.21M
وَقَالَ ٱلمَلَأُ مِن قَومِ فِرعَونَ أَتَذَرُ مُوسَىٰ وَقَومَهُۥ لِيُفسِدُواْ فِي ٱلأَرضِ وَيَذَرَكَ وَءَالِهَتَكَۚ قَالَ سَنُقَتِّلُ أَبنَآءَهُم وَنَستَحيِۦ نِسَآءَهُم وَإِنَّا فَوقَهُم قَٰهِرُونَ
قَالَ مُوسَىٰ لِقَومِهِ ٱستَعِينُواْ بِٱللَّهِ وَٱصبِرُوٓاْۖ إِنَّ ٱلأَرضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَن يَشَآءُ مِن عِبَادِهِۦۖ وَٱلعَٰقِبَةُ لِلمُتَّقِينَ
با سلام و عرض ادب خدمت همراهان گرامی
همانطور که از نوع مطلب گذاشتن در این کانال متوجه شده اید؛ هیچگاه به دنبال پُر کردن کانال با مطالب روزانه یا هفتگی و احیانا کم اهمیت نبوده ایم. بلکه همواره در پی آن بوده ایم که روی یک مطلب، کار دقیق و عمیق انجام بدهیم و سپس اگر تکمیل شد، آن را به محضر شما بزرگواران تقدیم کنیم.
حالا هم مدتی است بر روی چند نسخه خطیِ حدیثیِ ارزشمند کار میکنیم؛ که به مرور زمان و با تکمیل آنها به انتشار میرسد.
با توجه به مناسبت ایام گرانقدر فاطمیه، از یکی از همین نسخ خطی حدیثی -که حاوی چندده روایت ارزشمند در مورد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست- قطعاتی از خطبه فدکیه را به همراه ترجمه روانِ آن به صورت روزانه در کانال بارگزاری میکنیم.
زمان نوشتن این نسخه خطی به بیش از هشت قرن قبل بازمیگردد. اجازه دهید اطلاعات بیشتر را پس از تحقیق کامل این نسخه به اطلاعتان برسانیم.
به عنایت امام عصر علیه السلام تحقیق این نسخه (به همراه ترجمه روانِ آن) در آیندهای نزدیک در همین کانال منتشر میشود.
به امید توجه و عنایت مادرمان حضرت فاضله زکیه فاطمه زهرا سلام الله علیها برای به اتمام و اتقان رساندنِ تحقیق و ترجمه این نسخه خطی.
مقدمۀ خطبه فدکیه در نسخه خطیِ در حالِ تحقیق
«عن زید بن علی عن ابیه عن عمته زینب بنت علی بن ابی طالب علیه السلام قال لما بلغ فاطمة بنت محمد اجماع ابی بکر و عمر علی منعها فدکا قالت هذه أدل غدرة و أقبح فجرة ما داعیا لحبیبی محمد حرمة و لا ذمة ثم لاثت خمارها و خرجت فی لمّة من حفدتها و نساء من قومها الحسن عن یمینها و الحسین عن یمینها الثانی تجر أدراعها و تطأ ذیولها ما تخرم من مشیة رسول الله صلی الله علیه و آله شیئا حتی دخلت علی ابی بکر فی المسجد و هو فی حشد من المهاجرین و الانصار فلما رأوها أجهش القوم بالبکاء ثم أمهلتهم حتی سکنت فورتهم و هدا نحیبهم ثم افتتحت الکلام بحمدالله و الثناء علیه و الصلاة علی أبیها.»
زینب کبری سلام الله علیها نقل میکند که وقتی ابوبکر و عمر بنا گذاشتند که مادرم را از فدک محروم کنند و خبر این مطلب به مادرم رسید، او فرمود: این روشنترین عهدشکنیها و قبیحترین تبهکاریهاست. اینها برای محبوبم محمد (صلی الله علیه و آله) هیچ حُرمت و قول و قراری باقی نگذاشتهاند. سپس حجابی بر سرش کرده و با گروهی از کنیزان و زنانِ فامیلش به سمت مسجد راه افتاد، حسن در سمت راستش و حسین نیز در سمت راستِ حسن با مادر راه افتادند. چادرش به قدری بلند بود که تا پایینترین قسمت پای مبارکش نزدیک به زمین امتداد داشت. مانند رسول خدا با كمال وقار و آرامش قدم برمیداشت تا اینکه به مسجد رسید و بر ابوبکر -که در میان عدهای از مهاجرین و انصار نشسته بود- وارد شد. وقتی مردم حضرت فاطمه را دیدند با صدای بلند گریه کردند. ایشان مدتی سکوت کرده تا مجلس از هیاهو بیافتد و سر و صدای گریۀ مردم پایین بیاید. سپس سخن را با حمد و ستایش خدا و صلوات بر پدرش آغاز کرد.
ادامه دارد...
#تجر_أدراعها
#تطأ_ذیولها
@mTatbiqy
بخش اول خطبه فدکیه در نسخه خطیِ در حالِ تحقیق
«فقالت الحمدلله علی ما أنعم و له الشکر علی ما ألهم و الثناء بما قدّم، من عموم نعم ابتدأها و سبوغ آلاء اسداها و احسان منن والاها، جمّ عن الاحصاء عددها و نأی عن المجازاة أمدها استثنی الشکر بفضایلها و استحمد الی الخلائق بإجزالها و امر بالندب الی امثالها»
فرمود: خدا را سپاس به خاطر آنچه به ما نعمت داد. خدا را شکر به دلیل آنچه به ما الهام کرد و خدا را ستایش میکنم به علت آنچه جلوتر از ما مقدَّر کرد. خدا را شکر میکنم به دلیل نعمتهايى كه از چشمه لطفش جوشيد و عطاهاى فراوانى كه بخشيد و احسانى كه پياپى ارزانی داشت. نعمتهايى بیشمار که توان جبران آن را نداریم. خدای متعال شکرِ این نعمتها را از ما خواسته تا این نعمتها برای خودمان زیادتر شود و از بندگان خواسته تا به خاطر فراوانی این نعمتها او را شکر کنند.
«و اشهد أن لا اله الا الله کلمة جعل الاخلاص تأویلها و ضمن القلوب موصولها و أبان فی الفکر معقولها الممتنع من الابصار رؤیته و من الالسن صفته و من الأوهام الاحاطة به لیبتدع الاشیاء لا من شیء مثله و أنشأها بلا احتذاء أمثلة و سماها اظهارا لقدرته [تعبدا] لبریّته و اعزازا لأهل دعوته ثم جعل الثواب علی طاعته و وضع العقاب علی معصیته زیادة لعباده عن نقمته حیاشة لهم الی جنته.»
«اشهد ان لا اله الا الله» شهادت میدهم که خدایی جز الله نیست و او یکتا و بیشریک است. روح اين شهادتدادن (به یگانگی خدا)، دوستى بىآلايش و خلوص است، كه قلبهاى مشتاقان را با این شهادت و گواهی آميخته کرده و درخشندگیِ معنای حقیقی این ذکر در افكارشان پرتو انداخته است. خدايى كه ديدگان را توانايىِ ديدن او، زبان را ياراى توصیف وی و گمانها را قدرت بر تصورکردن او نيست. چون همهچيز را از نيستى به هستى درآورده و آنان را بدون وجود الگو و نمونهاى ايجاد کرده است. همهچیز را نامگذاری کرد تا قدرت خود را اظهار کرده و بندگانش را به فرمانبرداری از خود راهنمایی کند و براى کسانی که اهل پذیرش دعوت او هستند موجب سرافرازى باشد پس پاداش را در اطاعت؛ و كيفر و عذاب را در نافرمانى و سرپیچی قرار داد تا بندگان را از خشم و عذاب خود رهایی بخشیده به سوى بهشت و كانون رحمتش سوق دهد.
ادامه دارد...
#لیبتدع_الأشیاء_لا_من_شیء_مثله
#أنشأها_بلا_احتذاء_أمثلة
@mTatbiqy
بخش دوم خطبه فدکیه در نسخه خطیِ در حالِ تحقیق
و اشهد ان أبی محمدا عبده و رسوله المختار قبل أن یجتبَله و المصطفی قبل أن یبتعثه و المسمّیه قبل أن یستجیبه اذ الخلائق بالغیوب مکنونة و بستر الأهاویل مصونة و بنهایة العدم مقرونة علما منه بمائل الامور و احاطة بحوادث الدهور و معرفة منه بمواقع المقدور. ابتعثه اتماما لعلمه و عزیمة علی امضاء حکمه و انفاذا لمقادیر حتمه
و شهادت میدهم كه پدرم، محمّد، بندۀ خدا بود پیش از آنکه خدا او را برای پیامبری انتخاب کند. خدا او را برگزيده بود قبل از آنكه به سوى مردم براى هدايت آنان بفرستد و پیش از آنکه او را به پیامبری قبول کند نامی زیبا بر او نهاد. و اين در زمانی اتفاق افتاد [=عوالِم قبل از دنیا] كه بندگان در پسِ پردۀ غيب هنوز پنهان بودند، در نهایتِ نيستى بِسَر برده و در پهنۀ بيابانِ عدم، سرگردان بودند. پروردگار بزرگ بر پايانِ هر كار مطلّع است و بر منقلبشدنها و دگرگونیها احاطه دارد و به انجامشدن هر اتفاقی بينا است. حضرت محمّد را به عنوان پیامبر در میان مردم برانگيخت تا علم بینهایتِ خود را کاملا و به صورت واضح به همه نشان دهد. رسولالله را به پیامبری انتخاب کرد تا ایشان حُكم خدا را (در زندگی مردم) اجرایی کرده و آنچه را خدا مقدّر ساخته بود، به انجام برساند.
ادامه دارد...
#ابتعثه_اتماما_لعلمه
@mTatbiqy
بخش سوم خطبه فدکیه در نسخه خطیِ در حالِ تحقیق
فرأی صلی الله علیه و آله الأمم عابدة لأوثانها عکَّفا علی نیرانها منکرة لله مع عرفانها فأنار الله بأبی صلی الله علیه و آله ظلمها و فرج عن القلوب بُهَمَها و جلی عن الابصار غُمَمها ثم قبضه الله الیه قبض رأفة و اختیار و رغبة بمحمد صلی الله علیه و آله من تعب هذه الدار موضوعا عنه أعباء الأوزار محفوفا بالملائکة الابرار و رضوان الرب الغفار و جوار الملک الجبار فصلی الله علیه امینه علی الوحی و خیرته من الخلق و رضیه علیه السلام و رحمة الله و برکاته.
رسول خدا مشاهده کرد كه هر گروهی از مردم، دین و آيينى مختلف برای خود انتخاب کردهاند. دستهاى در برابر بُتهایشان به نماز ایستادهاند و گروهى دیگر بر گرد آتش در طوافاند، و همگان ياد خدايى را كه مىشناسند (یعنی "الله" را) از خاطر بُردهاند. پس خداوند به نور پدرم محمّد، تاریکیهای جاهلیت را روشن کرد و قلبها را از ابهاماتی نجات داد که در مورد خداپرستی وجود داشت و ابرهاى تيره و تاری که سدّ راه خداشناسیِ حقیقی شده بودند را از مقابل چشمان مردم کنار زد. سپس از روى اختيار و مهربانى و تمایلِ حضرت رسول، خودِ او جانش را گرفت و او را از سختیهای این دنیا خلاص کرد. سنگینی بار گناهان روی دوش او سنگینی نمیکند و الآن فرشتگانى بلندمرتبه دور او را گرفته و همواره همراه او هستند. خدای متعال رضایت همیشگیاش را همراه او کرده و پرچم عظمت پیامبر را در همسايگىِ فرمانرواییِ خودش برپا کرده است. درود و رحمت و بركات بیپايانِ خداوند بر محمّد، امين وحى خدا و برگزيدۀ امّت باد.
#فرج_عن_القلوب_بهمها
#جلی_عن_الابصار_غممها
@mTatbiqy
بخش چهارم خطبه فدکیه در نسخه خطیِ در حالِ تحقیق
ثم قالت و أنتم عباد الله نصب أمره و نهیه و حملة کتاب الله و وحیه و أمناء الله علی انفسکم و بلغائه الی الامم حقٌ لکم لله عزّوجلّ فیکم عهدٌ قدمه الیکم و بقیة استخلفها علیکم، کتاب الله تعالی بیِّنةٌ بصائره و منکشفة سرائره و برهان فینا متجلّیة ظواهره مدیما للبریة استماعه، قائدا الی الرضوان اتباعه و مؤدیا الی النجاة اشیاعه، فیه تُنان حجج الله المنوَّرة و مواعظه المکرورة و محارمه المحذورة و احکامه الکافیة و بیناته الجالیة و جمله الکافیة و شرایعه المکتوبة و فضائله المندوبة و رخصُهُ الموهوبة.
سپس حضرت فاطمه جمعیت را مورد خطاب خود قرار داده فرمود: و شما ای بندگان خدا! خدا امر و نهی خودش را در میان شما نازل کرده است. شما حاملان قرآن و احكام الهی هستید. شما امينِ خدا بر خودتان و پيامآوران او به سوى امّتها هستيد. امروز حقّى از خداوند بر گردنتان است! قبلا عهدی با او بستهايد که باید آن را امروز به جا بیاورید. و آنچه كه پيامبر خدا پس از خود در ميان شما باقى گذاشته، كتاب خدا، قرآن است. قرآن کتابی است كه استدلالهایش روشن است و هیچ ابهامی ندارد، اسرار و ظرایفش آشكار و دلیلآوردنش در مورد ما اهلبیت واضح است. كتابى كه اگر به آن گوش بدهی و بپذیری خود را در دو جهان خوشبخت کردهای و اگر از آن پیروی کنی به بهشت رضوان الهى هدایتت میکند. این کتاب، کتابی است که شیعیانش را به راه نجات وارد میکند. در محضر این کتاب میتوان به حجتهای نورانی خدا [ائمه علیهم السلام] متصل شد، حرامهایی که این کتاب بیان کرده خود انسان میفهمد که باید از همگیِ آنها دوری کرد. احکامی که این کتاب گفته برای زندگی انسان کافی است [و نیازی به احکام دیگر ادیان و کتب آسمانی ندارد]. عبارتهایی که این کتاب برای بیان مسائل مختلف آورده کافی است و نیازی به عباراتی اضافه بر این ندارد. انجام دادن احکام شرعی که این کتاب مطرح کرده حتمی است و راه فراری ندارد. آن کارهایی که این کتاب با فضیلت شمرده هر انسانی آنها را مطلوب میداند و آن مسیرهایی که این کتاب آزاد و بدون مانع گذاشته و به پیمودن آن اجازه داده باید به عنوان هدیهای از سوی خدا به انسانها شناخته شود.
#انتم_بلغائه_الی_الامم
#محارمه_المحذوره
@mTatbiqy