فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتی بهشوخی هم #بچه رو #تهدید نکنید❗️
احساساتشونم مسخره نکنید❌
👼در بازیهای #تخیلی فرزندتون شرکت کنید
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نوحه ماندگار "باز این چه شورش است" با صدای محمد حسین توکل تک خوان اصلی گروه سرود بچه های آباده
🔹محمد حسین توکل متولد ۳۱ مردادماه سال ۱۳۵۳، هم اکنون پزشک عمومی و متخصص پاتولوژی در بیمارستان آباده است
❤️ @maadar_khoob
🔴 فرزند من چه تصویری از دین داره؟!
همین اول بحث بگم، میدونم روی موضوعی دست گذاشتم که شاید به مذاق خیلیها خوش نیاد، اما مگه راهی غیر از این داریم که باید جلوی کار غلط ایستاد؟ مگه برای اصلاح، سلاحی بهتر از اندیشه و فکر تو این عرصه وجود داره؟
اما بعد؛
تا حالا با مفهومی به نام #فشردگی_دینی برخورد داشتید؟ من در طول سالیان گذشته آدمهای بسیاری رو دیدم که به واسطه فشردگیهای دینی، #دین_زده، #ضد_دین، #دین_گریز و ... شدند و اصلاً تصویر سالمی از دین نداشتن! بعداً مفصل توضیح میدم ...
یادمه پارسال سر کلاس #تاریخ_ادبیات-کودکان بودم و موضوع جلسه #ادبیات_دینی بود. استاد حدوداً پنجاه ساله کلاس، تصویری رو از بچگی خودش ترسیم کرد که اون تصویر توی ذهنش در مورد دین حک شده بود. بخشی از اون تصویر این بود:
«بابابزرگم وقتی صدای اذان میومد عباشو میانداخت روی دوشش، دست منو میگرفت و میگفت بریم مسجد. دستای بزرگش یه جور گرمای خاصی داشت که تو تمام مسیر حِسِش میکردم. از دور منارهها معلوم بودن و منو میکشیدن سمت خودشون. تو حیاط مسجدم یه حوض بزرگ بود که همه دورش وضو میگرفتن و صحنهی خیلی دیدنیای بود، ما هم دستامونو میکردیم توی آب و کِیف میکردیم.
اون زمانا خونهها اینقدر چراغ و لامپ نداشتن ولی در عوض مساجد خیلی پر نور بودن. یعنی همین که وارد #مسجد میشدیم کلی نور میزد توی صورتمون و هیچ جای دیگه اینجوری نبود. شیشههای مسجدم رنگی بود. وقتی نور میزد توی شیشهها؛ رنگهای قرمز، آبی، زرد و سبز رو روی دیوارا میدیدیم که واقعاً دیدنی بود.»
استادمون آخرش گفت: «من از #بچگی این تصویر رو از نماز، مسجد و دین دارم. همیشه یاد اون شیشههای رنگی هستم»
صحبت استاد که تموم شد دیدم جو کلاس خیلی سنگین شده و واقعیتش چهره تعداد زیادی از بچهها دَر همه! همونجا بود که یکی، دو نفر که جسورتر بودن گفتن: «اما ما اصلاً یه همچین تصویری از #کودکی به همراه نداریم. ما باید نماز میخوندیم، ساکت میشدیم و ... وگرنه فحش و کتک و این چیزا رو داشتیم برای اینکه خدا ناراحت نشه!! 🥺»
دو تا موضوع که حتماً بهش فکر کنیم؛
1️⃣ مگه این روزا همه جا نمیگن کودکی خیلی مهمه و هر چیزی که در کودکی ثبت بشه تا آخر عمر همراه آدم میمونه. با این وضعیت ما چقدر به تصویری که از دین داریم توی ذهن بچههامون حک میکنیم توجه داریم؟
2️⃣ خود ما چه تصویری از #دین توی ذهنمون حک شده؟ تصویر بیشتر خشن هست یا دلنشینتر از هر تصویر دیگه و یا خنثی است؟
#حمید_کثیری
❤️ @maadar_khoob
59_88052407706-2_a2.mp3
1.43M
#پرسمان_تربیتی
آیا استرس دوران بارداری بر روی بچه تاثیر گذار است؟
❤️ @maadar_khoob
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قصه_شب
حضرت رقیه سلام الله علیها
از زبان یک مادر برای فرزندش👆
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غلام نوکراتم
❤️ @maadar_khoob
توجه به نوجوانان..mp3
3.64M
توجه به نوجوانان را جدی بگیرید.
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقاشی به سبک خطخطی کردن👌
❤️ @maadar_khoob
❤️بهترین مامان
👈توی صفحهی صدوچهلونهِ کتاب «کودک، خانواده، انسان» از قول یه مادر نوشته که مهمترین کار دنیا به عهدهی من هست. منِ مادر که کارم تربیت اِنسانه. واقعیتش با هر نوع نگرشی به مسئله نگاه کنیم هم مهمترین کار دنیا تربیت آدمیزاده و هم کسی که بیشترین نقش رو توی این مسیر داره مادر هست
من توی این مطلب اصلاً قصد ندارم بگم مادر خوب چه جور مادریه اما میخوام در مورد این صحبت کنم که یه بچهی خوب چه جور بچهای هست. شاید از این طریق بتونیم به این برسیم که یه مامان خوب باید چه کارهایی رو انجام بده. نمیخوام هم بحث رو فلسفی کنم چون هم این کاره نیستم 😅😅 و هم تهش چیزی در نمیاد
اما بعد؛
من یکی دو ساله با یه جوونی آشنا شدم که تا همین امروز شبیهش رو ندیدم. ایشون الآن حدود بیست و دو سالشه و خیلی ذهن من رو درگیر کرده. یه چند تا از ویژگیهاش رو با هم بخونیم 👇👇
۱. این بچه از دوازده سالگی از والدینش پول نگرفته و خودش درآمد داشته (مگه میشه؟! 🤗)
۲. این بچه در طول دوران تحصیلش همیشه شاگرد اول بوده
۳. اخیراً لیسانسش رو هم گرفت و داره برای ارشد اقدام میکنه
۴. از درآمد خودش هم موتور داره، هم ماشین (جفتش هم از میانرده به بالا)
۵. کاملاً شرایط مالی، روانی و ذهنیِ ادارهی یک زندگی مشترک رو داره
۶. به شدت فردی هست که میشه روش حساب کرد. یعنی مثلاً با خیال راحت میشه یه کارگاه تجاری با بیست تا کارگر رو بهش سپرد
۷. به شدت پرمطالعه است. دست به قلم داره و تحلیلهای قوی و خوبی توی حوزههای مختلف مینویسه
۸. ارتباطات اجتماعی بسیار قویای داره و در عین حال اصلاً اهل وقت تلف کردن نیست
۹. یه ورزشکاره و به شدت هم ورزشکارِ خوبی هست
۱۰. بسیار انسان محکمی هست و اصلاً شرایط اجتماعی و اقتصادی اون رو به هم نمیریزه
۱۱. به شدت اعتقادات قویای داره. برای رسیدن به عقیدهاش وقت گذاشته و واقعاً به چیزهایی که رسیده عامل هست
و ....
شاید برای خیلیا یه همچین بچهای، توهم یا خیالبافی باشه اما باورتون میشه که تمام بچههای این سرزمین میتونن و باید شبیه این جوون باشن؟! پس چرا جوونای ما اینجوری نمیشن؟!
من فعلاً کاری با بالاتر از هفت سالِ این بچه ندارم اما فکر میکنید توی زیر هفت سالِ اون، پدر و مادرش چه کارایی کردن که این بچه بهترین گذر از مرحله هفت سال اول رو داشته؟!
#حمید_کثیری
#بهترین_مامان
❤️ @maadar_khoob
دعای پدر مادر برای فرزندان خیلی سفارش شده...👪👨👩👧👨👩👧👦👨👩👦👦👨👩👧👧
دعای امام سجاد (ع) رو در حق فرزندانشون با هم زمزمه کنیم در حق دلبندامون:
« خدايا بر من منت گذار به باقى گذاشتن فرزندانم. و به شايسته ساختن ايشان براى من و به بهره مند كردن من از ايشان.
خدايا عمرشان را براى من بركت بخش و مدت زندگانىیشان را طولانى ساز، و خردسالشان را برايم پرورش ده، و ضعيفشان را نيرومند كن، و بدنها و دينها و اخلاقشان را به صحت بدار، ايشان را در جانها و اعضايشان و هر چيز از كارشان كه مورد اهتمام من است مشمول عافيت قرار ده و روزيهاشان را براى من و بدست من افزون ساز، و ايشان را نيكوكار و پرهيزكار و روشن دل و حق نيوش و فرمانبردار خودت، و دوستدار و نصيحت گزار دوستانت، و معاند و كينه توز همه دشمنانت قرار ده. آمين»
❤️ @maadar_khoob
#تغذیه_کودک
🍎 سوپ کودک
(هفت ماهگی)
🔰مواد لازم:
📍گوشت (یک تکه متوسط خورشتی معادل ۳۰ گرم)، (بهتر است گوشت ماهیچه گوسفند استفاده شود)
📍برنج (یک قاشق مرباخوری) هویج (یک عدد کوچک)
📍سیب زمینی (یک عدد کوچک)
🔰طرز تهیه:
ابتدا گوشت را می گذاریم تا کمی پخته شود. سپس هویج و برنج را اضافه کرده و مدتی بعد سیب زمینی را اضافه می کنیم. پس از پخته شدن کامل، برای بهتر شدن طعم آن می توان از چند قطره آب نارنج یا آب لیموی تازه استفاده کرد.به یاد داشته باشید که در سن یک سالگی تا پایان ۲ سالگی شیر مادر به عنوان مکمل و تامین کننده بخشی از نیازهای تغذیه ای کودک محسوب می شود. این دوره مرحله بسیار حساسی است که اگر در مراقبت از کودک و برآورد نیازهای تغذیه ای او دقت نشود، می تواند منجر به توقف یا افت رشد و نهایتاً سوءتغذیه شیرخوار شود.
✍️دکتر محمد متین پور (متخصص کودکان و نوزادان)
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
⚫️ اهل بیت علیه السلام را چگونه به کودکان معرفی کنیم؟ 🔘توصیه های حجه الاسلام و المسلمین راستگو 👇👇👇
⚫️ اهل بیت علیه السلام را چگونه به کودکان معرفی کنیم؟
⏹ براي معرفي اهلبيت(ع) به کودکان را در ايام عزا و شهادت می توانيم تولي و تبري را به کودکان خود عملاً آموزش دهيم. يکي از کارهايي که در اين ايام ميتوان انجام داد، سياهپوش کردن منزل است؛ البته نه به حدي که در بچهها تأثير منفي داشته باشد. بنده خودم در ايام محرم در منزل روبان سياهرنگی با عرض دو سانتيمتر به همراه دو آويز در رابطه با ماه محرم نصب ميکنم و از آغاز محرم تا پايان ماه صفر اين روبان و آويز در منزل نصب است
⏹ برای اثرگذاري شرکت دادن کودکان در مجالس عزا، چندين شرط لازم است، يکي از شرايطي که والدين بايد رعايت کنند، اين است که فرزندان را به مجالسي ببرند که سخنرانان و مداحان، همزباني با کودکان را رعايت کنند و به مسائلی نپردازند که کودک آنرا نفهمد.
⏹ استفاده از فضای مفيد براي کودکان بسيار لازم است؛ به نحوی که بايد کودکان را دير به مجالس ببريم و زود برگردانيم تا خسته نشوند، زيرا اين خستگی باعث زدگي آنها می شود.
⏹ بايد در منزل براي فرزندان مسابقات علمي برگزار کنيم؛ به نحوی که کتابي را با موضوع شخصيت يکي از ائمه معصوم برای کودکان آماده کرده و با فرصت دادن يک ماهه، از آنها بخواهيم در مسابقه علمي که براي آنها برگزار ميکنيم، شرکت کنند و با اهدای جوايزی نفيس، نظر آنها را به شرکت در اين مسابقات جلب نماييم؛ البته اگر اين مسابقات توسط کانون يا مسجد محل انجام بپذيرد، تأثير بيشتری دارد.
⏹ قصه زبان کودک است و بچهها با آن بزرگ ميشوند. در قرآن کريم قصه و مثلهای بسياري آمده است که والدين با مطالعه اين قصهها ميتوانند داستانهاي زيبايي را براي فرزندان خود بيان کنند و اين عمل بسيار تأثيرگذار است
حجت الاسلام والمسلمین راستگو
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
❤️بهترین مامان 👈توی صفحهی صدوچهلونهِ کتاب «کودک، خانواده، انسان» از قول یه مادر نوشته که مهمترین
خُب بریم پیِ ادامهی بحثِ بهترین مامان! 😉 من دو، سه روز جایی بودم، اینترنت نداشتم فکر نکنید یادم رفته!
اگه یادتون باشه، تو پست قبلی - یعنی پست بهترین مامان، بهترین جوون - خصوصیات یه جَوونی رو شمردم و گفتم که این برای تمام بچهها شدنی هست و اصلاً دور از دسترس نیست. به شرطی که ما و نظام آموزشی عزیزمون 🙃 دست به دست هم ندیم تا به زور بچه رو تبدیل به یه چیزی بکنیم که شاید ده درصدِ اونی بشه که توقع داشتیم.
اکثر والدین در این موضوع خیلی مستعد هستند که ماهیت کودک رو به اون چیزی تغییر بدن که فکر میکنن درسته و نکته جالب توجه اینه که اکثراً یا فکر میکنیم که بچهمون باید بشه شبیه به خودمون یا شبیه به آرزوهامون! 🙄🙄
یعنی یه جوری منمحوریِ خاصی توی تربیتمون دیده میشه. چه بسیار مادرانی که به من مراجعه کردن و گلایهشون این بوده که چرا بچه چهارسالهشون گوش به حرف نمیده و نمیگذاره مدل موهاشو اونجوری که مامانش دوست داره، ببنده! یا چقدر پدرانی که هنوزم نمیتونن هضم کنن نوجوانشون رمان و ادبیات بخونه، بلکه به جاش باید بشینه سر درساش!
چی میخوام بگم؟! 🤔 ببینید قرار نیست بچهی ما اونی بشه که ما میخوایم! نمیگم برای بچهتون آرزو نداشته باشید. حتی نمیگم که برای آرزوهاتون تلاش نکنید! اما خواهش میکنم اگر کودکتون مسیر دیگهای غیر از خواست شما رو طی کرد، فکر نکنید دنیا به آخر رسیده! با این حساب یعنی بشینیم بچه هر کاری دوست داشت بکنه؟! جوابش یه نخیر درشت و هیکلیه! 😬😬 پس چی کار کنیم؟! در مورد بالای هفت سال که ما باید یه نظام ارزشی داشته باشیم، طریقه انتقال اون نظام ارزشی رو هم بلد باشیم. ارتباط با نوجوان رو بدونیم، چطور نوجوان قوی و مستقلی درست کنیم و ... الآن نمیخوام صحبت کنم. الآن میخوام بگم توی زیر هفت سال چی کار کنیم.
زیر هفت سال مهمترین دورهی زندگی هست از این جهت که پایهریزی شخصیت انسان توی این دوره شکل میگیره و دقیقاً اینجا همون جایی هست که ما والدین دلسوز شروع میکنیم یکییکی موانع رشد رو اعمال کردن!! یعنی با دلسوزی و با دست خودمون نمیگذاریم کودک سیر طبیعیش رو طی کنه!
یه کسی توی کامنتهای پست قبلی نوشته بود به نظرم این نوجوونی که داری میگی پدر و مادر نداشته! 😳 من نمیخوام بهتون عذاب وجدان بدم ولی ظاهراً این یکی از بهترین جوابهای پست قبلی بود چون ظاهراً فقط توی این شرایط هست که حداقل میزان دستکاری در رشد کودک اتفاق میافته!
حالا توی پستای بعدی میخوام موانع رشد در زیر هفت سال رو یکییکی بشمرم. شما میتونید حدس بزنید چه چیزهایی هستند؟!
#حمید_کثیری
#بهترین_مامان
❤️ @maadar_khoob