🚩 پرسمان اربعین امام حسین علیه السلام
✍️ سید مهدی میر مسیب
به یاد کربلا دلها غمین است
دلا خون گریه کن چون اربعین است
اربعین سید الشهداء؟(ع) چه روزی است؟ آیا اهلبیت امام حسین(ع) در مسیر بازگشت به مدینه، از کربلا گذشتند یا نه، و اگر گذشتند، چه مدت زمانی پس از واقعه عظیم عاشورا بود؟
در این باره میان پژوهشگران تاریخ، اختلاف نظرهایی وجود دارد؛ که به مهمترین آنها اشاره میشود:
برخی از بزرگان و علمای طراز اول شیعه، معتقدند که کاروان اسرای کربلا هنگام مراجعت از شام به مدینه از راه عراق حرکت کرده و روز اربعین همان سال، یعنی چهل روز پس از واقعه عاشورا، به کربلا رسیدهاند و پس از زیارت قبر شریف امام حسین؟ع؟ به سمت مدینه حرکت نمودند.
شیخ مفید در کتاب «مسار الشیعه»، به روز اربعین اشاره کرده و نوشته است: «اربعین روزی است که حرم امام حسین؟ع؟ از شام به سوی مدینه مراجعت کردند. همچنین روزی است که جابر بن عبدالله برای زیارت امام حسین؟ع؟ وارد کربلا شد».
شیخ طوسی در «مصباحالمتهجد» مینویسد: «بیستم ماه صفر (چهل روز پس از حادثه کربلا) روزی است که حرم سید ما اباعبدالله الحسین(ع) از شام به مدینه مراجعت کرد؛ و نیز روزی است که جابر بنعبدالله انصاری، صحابی رسول خدا؟ص؟ از مدینه وارد کربلا شد تا قبر حضرت را زیارت کند. او نخستین کسی بود که امام حسین؟ع؟ را زیارت کرد. در چنین روزی زیارت آن حضرت مستحب است و آن زیارت اربعین است».
👈مطالعه کامل این مقاله از سایت نشریه معارف:👇
http://maarefmags.ir/node/3452
صفحه اینستاگرام نشریه معارف:
https://www.instagram.com/maarefmags_ir
متن ۵۳ کتاب از علامه حسن زاده آملی ( apkbook.blog.ir).rar
16.84M
📖متن 53 کتاب علامه حسن زاده آملی📖
۱-کتاب آغاز و انجام
۲-کتاب الاءوبة الی التوبه
۳-الإلهیات من کتاب الشفاء
۴-اتحاد عاقل به معقول
۵-اشعار محلی علامه حسن زاده آملی
۶-اضبط المقال
۷-الجعل والعمل الضابطى الرابطى والرابط وقصیدة ینبوع الحیوة
۸-الحجج البالغة على تجرد النفس الناطقة
۹-الفواید المهمه حول اسناد نهج البلاغه
۱۰-النفس من کتاب الشفاء
۱۱-الهى نامه
۱۲-انسان کامل ازدیدگاه نهج البلاغه
۱۳-انسان وقرآن
۱۴- انه الحق
۱۵- بنای مسجد مدینه
۱۶- تعیین خط زوال
۱۷- تعیین سمت قبله
۱۸- جمال سالکین
۱۹- خیرالأثردرردجبروقدرودورساله دیگر
۲۰- دروس فی معرفة الوقت و القبلة
۲۱- دروس معرفت نفس (۳ جلد)
۲۲- دروس هیئت و دیگر رشته های ریاضی (۲ جلد)
۲۳- ده رساله فارسى
۲۴- دو رساله مثل و مثال
۲۵- دومین یادنامه علامه طباطبایى
۲۶- رتق و فتق
۲۷- سرح العیون فی شرح العیون
۲۸– صدکلمه درمعرفت نفس همراه بابرخى ازاشعارمنتشرنشده
۲۹- عیون مسائل النفس
۳۰- قرآن هرگز تحریف نشده
۳۱- قرآن وعرفان وبرهان ازهم جدایى ندارند
۳۲- قضا و قدر علامه دهدار
۳۳- کلمه علیادرتوقیفیت اسماء
۳۴- گزیده ای از شرح اشارات
۳۵- گنجینه گوهر روان
۳۶– رساله لقاء الله
۳۷- مجموعه مقالات
۳۸- مرورى برآثاروتالیفات
۳۹- مقالات فارسى
۴۰- مقدمه علامه بر انیس الموحدین نراقی
۴۱– ممد الهمم فی شرح فصوص الحکم
۴۲- مناسک حج
۴۳- نامه هابرنامه ها
۴۴- نصاب الصبیان
۴۵- نصوص الحکم برفصوص الحکم
۴۶- نهج الولایه
۴۷- نورعلى نور
۴۸- هزارویک کلمه (۶ جلد)
۴۹– هزار و یک نکته
۵۰- وحدت از دیدگاه عارف وحکیم
۵۱- ولایت تکوینى
۵۲- یادنامه مفسرکبیر...
◀️ پرسمان+ 20 منتشر شد
شماره بیستم نشریه پرسمان+ ویژه نیمه دوم شهریور 1400 و هفته دفاع مقدس منتشر شد
در این شماره می خوانیم:
🔸راز موفقیت در زندگی
🔸دفاع بی پایان
🔸بچه های دسته پرواز
🔸چرا دفاع مقدس؟
🔸سالیان بی شکست، پس از دو قرن شکست
🔸حسین، پسر غلامحسین
🔸همه کارهایم بی هدف شده است!
🔸و...
🔸نرم افزار موبایلی پرسمان+
porsemanplus.ir/porseman.apk
🔸صفحه پرسمان+ در اینستاگرام
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1rlfbgw65g7k1&utm_content=kenuuhk
🔸صفحه پرسمان+ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/porseman_plus
🌷پر کاهی تقدیم به آستان قدس الهی🌷
✍️در گلستان شهدای دزفول، قبری بدون سنگ و هر گونه جلوهای، هم سطح زمین قرار دارد. این قبر متعلق به شهید بهمن (محمد جواد) دُروَلی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت و یکی از فرماندهان گردان بلال از لشکر 7 وليعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است که در 20/3/1365 در منطقه فاو به شهادت رسید. او وصیت کرده بود: «قبرم را ساده و هم سطح زمین درست کنید و با اندکی سیمان روی آن را بپوشانید و فقط با انگشت روی آن بنویسد: پر کاهی تقدیم به آستان قدس الهی».
🔸اين قبر الهام بخش بسياري از شعرا و نويسندگان دفاع مقدس بوده است؛ چنانكه عليرضا قزوه در يكي از ماندگارترين اشعار خود به نام «مولا ويلا نداشت» در مجموعه «از نخلستان تا خيابان»، به سنگ قبري اشاره ميكند كه تنها بر آن نوشته شده است: «پر کاهی تقدیم به آستان قدس الهی».
این شهید سعيد در یکی از مناجاتهاي به جاي ماندهاش چنين با خداي خود راز و نياز ميكند: «خدایا! تو شهادت را نصیبم کن، خود چگونه شهید شدن را انتخاب خواهم نمود. خدایا! تو شهادت را نصیبم کن که خود عشق و عاشقی را به حدّ اعلای آن خواهم رساند. خدایا! آن گونه خواهم بود که تمام وجودم شیفتگی عشق رسیدن به وصال و حضور به درگاهت را گواه بگیرند... .
خدایا! آن چنان که از تو میترسم، به رحمتت امید دارم. خدایا! در میان آتش گناهانم آنچه مرا عذاب میدهد، دوری توست. بارالها! این بار به جبهه آمدم و جداً آمدهام تا مرا ببخشی و از تقصیرم درگذری. بر نمیگردم تا پاک شوم؛ یا شهادت یا طهارت!»
🔸طرح داخل جلد: نشریه شماره 87.
سیره اخلاقی پیامبر اعظم (ص)
نویسنده: محمدرضا جباری
ناشر: دفتر نشر معارف
نوبت چاپ: اول/1390
قیمت:2500 تومان
نویسنده محترم در این کتاب جهت معرفی سلوک فردی پیامبر اکرم(ص) و انعکاس آداب و اخلاق فردی آن حضرت تلاش نموده تا نمایی از این خصوصیات را فرا روی مخاطب بگستراند؛ لذا در این کتاب ضمن پرداختن به مباحث مقدماتی و تبیین اخلاق فردی پیامبر اکرم(ص)تحت عناوین: تبیین موضوع، اهداف، روش، پیشینه و منابع اصلی پژوهش، مفهوم شناسی، حجیت سیره، نقش الگو دهی سیره در عصر حاضر و ثبات و اطلاق در حجیت سیره، مهمترین مصادیق آدابی و اخلاقی پیامبر| را در پنج فصل با عناوین خوردن و آشامیدن، خواب و استراحت، نظافت و بهداشت، لباس و زینت، اقتصاد و معیشت ارائه کرده است.
◀️ پرسمان+ 21 منتشر شد
شماره بیست و یکم نشریه پرسمان+ ویژه نیمه اول مهر 1400 منتشر شد
در این شماره می خوانیم:
🔸اهمیت مسئله تبیین در بیان رهبر معظم انقلاب
🔸اربعین، آیت عظمای خدا در قرن حاضر
🔸اویس! من از تو غریب ترم
🔸خشونت پیامبر؟
🔸خط صلح حسنی به جای خط خونین حسینی؟
🔸مهر ماه و برنامه ریزی آغاز ماه
🔸همه درها به رویم بسته شده!
🔸و...
🔸نرم افزار موبایلی پرسمان+
porsemanplus.ir/porseman.apk
🔸صفحه پرسمان+ در اینستاگرام
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1rlfbgw65g7k1&utm_content=kenuuhk
🔸صفحه پرسمان+ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/porseman_plus
سلسله نشست تخصصی
موضوع:بررسی تحولات جدید منطقه با محوریت قفقاز
زمان برگزاری:
روز دوشنبه، 19 مهرماه ساعت 10
با حضور:
دکتر سعادت قلی پور( مدیر گروه ترکیه و عثمانی دانشنامه اسلام معاصر و عضو هیات علمی)
لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/amozesh/LL6p2CRZ
نشست تخصصی
موضوع:
مدلهای رهبری دانشگاه اسلامی
زمان:
روز سه شنبه 20 مهرماه ساعت 10
با حضور:
دکتر بابک حمیدیا(عضوهیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، دانشکده مدیریت و معارف اسلامی )
لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/amozesh/S8NLGYNS
شیعه پژوهی در غرب
✳️ #بخش_اول: آشنایی با #دانشگاه_ها و #مراکز_علمی_غربی در حوزه #شیعه_شناسی
🔹 برخی از مهم ترین دانشگاه ها و مراکز علمی جهان غرب که دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی هستند و یا دروس مربوط به تشیع، از جایگاه و اهمیت خاصی در آنها برخوردارند، عبارتند از:
1. #دانشگاه_عبری_اورشلیم (بیت المقدس/ رژیم اشغالگر قدس)
www.ol.huji.ac.ir
دانشگاه عبری اورشلیم دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی است. «تشیع(ساختار سنتی دنیای اسلام)» و «اندیشمند مسلمان مؤثر سده های میانه: ابن طاووس و کتابخانه اش» و «کلام و فقه در شیعه امامیه» به قلم «اتان کولبرگ» و «کتاب مقدس و تفاسیر آن در شیعه امامیه اولیه» به قلم براشر، از جمله آثار منتشر شده توسط انتشارات این دانشگاه است.
2. #دانشگاه_حیفا (رژیم اشغالگر قدس)
www.haifa.ac.il
توجه این دانشگاه بیشتر بر زبان و ادبیات عرب است و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. یکی از دروس آن «ابوالفرج اصفهانی»(صاحب الاغانی) است.
جهت گیری مقالات و اخبار این دانشگاه به سمت ایران، عراق، لبنان و شیعیان این مناطق است که عناوین بعضی از آنها عبارتند از: حزب الله کیست؟، قبایل عراقی و نظام پس از صدام.
3. #دانشگاه_بارایلان (رژیم اشغالگر قدس)
www.biu.ac.il
تمرکز تحقیقات بخش مطالعات عربی ـ اسلامی این دانشگاه و دانشکده زبان عربی، بر مسائل مربوط به ایران به عنوان مدل عینی حکومت شیعه است. در این دانشگاه مجله «مریا» در حوزه مذهب، فلسفه، کلام و عرفان منتشر می شود. از جمله طرح های مطالعاتی این دانشگاه عبارتند از: انتخابات سال 2000م (2 خرداد 1376) ایران؛ انتقال نظام سیاسی ایران به سمت مدلی جدید؛ تلاش برای ایجاد دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران؛ ارزیابی نیروهای مسلح و نظامی جمهوری اسلامی ایران؛ مطالعه بر عکس العمل ایران نسبت به تحریم اقتصادی؛ ایران حل معما(نیکی کدی).
4. #دانشگاه_هاروارد (آمریکا)
www.harvard.edu
تمرکز این دانشگاه بر حقوق اسلامی در عصر معاصر است که با افتتاح برنامه «مطالعات حقوق اسلامی» در دانشکده حقوق این دانشگاه از سال 1991م به صورت جدی پیگیری می شود. دروس این دانشگاه نیز عمدتاً درباره نظام قضایی و حقوقی اسلام بوده و سمینارهای آن نیز اکثراً حول موضوعات حقوق اسلامی است؛ ولی به تأثیر از وقایع 11سپتامبر همایش هایی مرتبط با آن برگزار کرده اند. در این دانشگاه در باره «مفهوم سلطان عادل در جامعه چند حزبی دینی» مناظراتی میان دکتر عبدالکریم سروش و دکتر محسن کدیور در سال 2001م برگزار شد.
5. #دانشگاه_پرینستون (آمریکا)
www.princeton.edu
هدف بخش مطالعات اسلامی این دانشگاه توسعه و پیشرفت مطالعات در حوزه عقاید و آداب اسلامی با تأکید بر تاریخ و فرهنگ خاورمیانه است. برخی از مواد درسی این دانشگاه عبارتند از: شیعه در دوران میانه، درآمدی بر اسلام، زیارت و سفر به اماکن مقدس اسلام،. ...
از کتاب های الکترونیکی درباره خاورمیانه و اسلام این دانشگاه می توان به «دشمن در آینه بنیادگرایی اسلامی و محدوده های عقل گرایی مدرن» نوشته «ایبان» اشاره کرد.
6. #دانشگاه_کالیفرنیا (UCLA آمریکا)
www.ucla.edu
«مرکز مطالعات خاور نزدیک گوستاو وون گرانبوم» این دانشگاه به مطالعات اسلامی و بررسی مسائل مختلف فرهنگی ـ اجتماعی خاورمیانه مشغول است. اولین پایگاه اطلاعاتی خاورمیانه در این دانشگاه با عنوان MEORO جهت دستیابی به منابع و اطلاعات در رابطه با خاورمیانه فعال است.
عناوین بعضی از دروس کارشناسی ارشد و دکتری عبارتند از: متون اسلامی، مشکلات موجود در هنر اسلامی، بررسی خاورمیانه، نهادهای نخستین اسلامی، مردم و حکومت در خاورمیانه، و مقدمه ای بر اسلام.
از پژوهش های انجام شده در این مرکز می توان به این موارد اشاره کرد: «مطالعات اسلامی و آینده اسلام» (فضل الرحمن) و «تصوف و شهادت» (آنه ماری شیمل).
7. #دانشگاه_ییل (آمریکا)
www.yale.edu
این دانشگاه در زمینه مطالعات اسلامی در مقطع دکتری پذیرش دارد. برخی از مواد درسی آن عبارتند از: شیعیان کلاسیک، توسعه افکار شیعی، جهاد و بنیادگرایی اسلامی (با تمرکز بر ایران، لبنان و مصر)، ساختار ایران مدرن.
از موضوعات و پروژه های تحقیقی مرتبط با تشیع در این دانشگاه می توان به این موارد اشاره کرد: درآمدی بر تشیع (تاریخ و دکترین شیعیان دوازده امامی)، ریشه های انقلاب (تاریخ تشریحی ایران مدرن)، اسلام تندرو، اسلام و انقلاب در خاور میانه. در سایت دانشگاه مقالات متعددی در مورد شیعه موجود است.
♦️مجله معارف، مهر و آبانماه سال 1391 ، شماره 94
#گفتگوی_نوین_پژوهشی
در راستای دانش افزایی و پاسخگویی به شبهات ایران باستان
♦️جریان شناسی باستان گرایی♦️
🔰ارائه دهنده: جناب آقای دکتر رضا بیگدلو
(نویسنده و پژوهشگر تاریخ)
🕙زمان: یکشنبه 25 مهر، ساعت 10صبح
📲لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/meeting/JNHR8K0T
شماره تماس جهت رفع هرگونه اشکال در ورود به نشست(02184222810)
💠«پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی»💠
◀️ پرسمان+ 22 منتشر شد
شماره بیست و دوم نشریه پرسمان+ ویژه نیمه دوم مهر 1400 و میلاد پیامبر اکرم (ص) منتشر شد
در این شماره می خوانیم:
🔸آن خواهم که هیچ نخواهم
🔸من پادشاه نیستم!
🔸او را می شناختند؟!
🔸نگار من که مکتب نرفت و...
🔸اسلام هراسی در مقابل اسلام گرایی
🔸بایدها و نبایدهای برنامه ریزی
🔸فکرش ولم نمی کنه!
🔸و...
🔸نرم افزار موبایلی پرسمان+
porsemanplus.ir/porseman.apk
🔸صفحه پرسمان+ در اینستاگرام
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1rlfbgw65g7k1&utm_content=kenuuhk
🔸صفحه پرسمان+ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/porseman_plus
◀️ شماره جدید نشریه الکترونیکی معارف منتشر شد
♦️پنجمین شماره الکترونیکی نشریه معارف (آبان و آذر1400) با پرونده اختصاصی «جهاد تبیین» منتشر شد
عناوین مطالب این شماره:
❇️ «بازتولید معارف اسلامی»؛ مسئله این است!
✅ + پرونده جهاد تبیین
🔸ما و «جهاد تبیین»
🔸آداب جهاد تبیین
🔸شش نکته درباره فرمان جهاد تبیین جوانان
🔸همپای جهاد تبیین
🔸«جهاد تبیین» ورسالتهای استاد معارف تراز تمدن نوین اسلامی
🔸شش گام عملی استاد معارف در تشکیل کارگروه جهادی
🔹اصل مرحلهای و تدریجی بودن در پاسخگویی به شبهات دینی
🔹انواع روش تدریس
🔹سبک تدریس علامه طباطبایی
🔹گفتوگوی شرق و غرب
🔹تفاوتهای فلسفه در شرق و غرب.
🔹نسبت عرفان مدّون با عرفان اهلبیت(ع)
🔹فقه؛ هدایت و حیات
🔹عوامل و زمینههای پایداری خودکنترلی اخلاقی و مراقبه
🔹«تواکل»؛ چیستی و آثار آن در کلام امام رضا؟ع؟
🔸 کتاب پهلوی ستایی در ترازوی تاریخ
🔸صفحه ما در اینستاگرام
www.instagram.com/maarefmags_ir
🔸صفحه معارف در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🖥 «بازتولید معارف اسلامی»؛ مسئله این است!🖥
بازخوانی دیدگاههای مقام معظم رهبری درباره آموزش معارف اسلامی
روحانی، از مظاهر اسلامی شدن دانشگاه
«وجود مجموعه روحانی در دانشگاهها، بسیار مسئله مهمی است. مثل دیگر مسائل مهم، ما به این پدیده عادت كردهایم و اهمیت آن را درست تقویم و برآورد نمیكنیم... مقایسه كنید دوران پیش از انقلاب را با وضعیتی كه امروز به بركت انقلاب اسلامی و به بركت اسلام در دانشگاههای ما از لحاظ حضور روحانیون، فضلا، اهل معرفت و اهل معنا وجود دارد و انسی كه اینها با استاد و دانشجو دارند؛ آن وقت میبینید چقدر حضور روحانیون معظم و فضلای محترم در میان دانشجویان و محیط دانشگاه اهمیت دارد.
قبل از انقلاب، بعضی روحانیون، از جمله بنده حقیر با دانشجوها ارتباطاتی داشتیم.... در آن اوقات، بنده در مشهد جلسهای داشتم كه بین نماز مغرب و عشاء برگزار میشد. پای تخته میایستادم و به قدر بیست دقیقه یا نیم ساعت صحبت میكردم. مستمعین هم نود درصد جوان بودند؛ جوانها هم غالباً دانشجو و بعضاً دبیرستانی. یك شب مرحوم شهید باهنر؟ره؟ مشهد بود، با من آمد مسجد ما. وضعیت را كه دید، شگفتزده شد. حالا آقای باهنر كسی بود كه در تهران با مجامع جوان و دانشجویی هم مرتبط بود. ایشان گفت: من به عمرم اینقدر جمعیت دانشجویی و جوان در یك مسجد ندیدهام. حالا توی مسجد ما مگر چقدر جوان بود؟ حداكثر مثلاً سیصد و چهل پنجاه نفر. در عین حال برای یك روحانی روشنفكرِ مرتبط با جوانها، مثل آقای باهنر، كه خودش هم دانشگاهی بود و دورههای دانشگاهی را دیده و محیطهای دانشجویی را میشناخت و از فعالیتهای مذهبی بهروز و متجددانه هم مطلع بود، جمع شدن حدود سیصد یا سیصد و پنجاه نفر جوانـ كه شاید از این تعداد، مثلاً دویست نفرش دانشجو بودندـ چیز عجیبی بود و ایشان را دهشتزده و تعجبزده كرده بود...
حالا این را مقایسه كنید با وضعیتی كه امروز شما در دانشگاه دارید. دسترسی روحانی فاضل جوان - مثل شما - به محیط دانشگاهی، به دانشجو، به استاد؛ این را مقایسه كنید، ببینید چه فرصت عظیم و گرانبهایی است. این فرصت را باید نگه دارید و خیلی مغتنم بشمرید؛ نكته اصلی این است.
اهمیت این حادثه و پدیده از اینجا هم فهمیده میشود كه انگشت اشاره بسیاری از بدخواهیها و تبلیغات سوء، اتفاقاً به سمت همین محیط دانشگاه است. میبینید توی این تبلیغاتی كه میشود، یكی از چیزهایی كه رویش فشار میآورند، مسئله اسلامی كردن دانشگاههاست، كه چرا جمهوری اسلامی میخواهد دانشگاهها اسلامی بشود؛ كه یكی از مظاهر اسلامی شدنش همین است
🔶 منبع: شماره 5 معارف الکترونیکی.(آبان و آذرماه 1400)
👈 مشاهده ادامه مطلب از طریق پایگاه نشریه:
http://maarefmags.ir/node/3466
🔸جهاد تبیین🔸
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم عزاداری اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین؟ع؟ (5مهر 1400)، طی ارتباط تصویری با تجمع هیئتهای دانشجویی حاضر در دانشگاه تهران فرمودند:
🔔فرمان «جهاد تبیین»🔔
«امیدوارم انشاءالله خدای متعال همه شما را موفّق کند. جوانهای ما امروز بحمدالله مجهّزند؛ مجهّز به فکر، به عقلانیّت و به آگاهیهای فراوان و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید؛ این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید و به معنای واقعی کلمه خود را مجهّز کنید و در این میدان وارد بشوید: میدان تبیین و افشاگری، یعنی راهی که زینب کبری ؟سها؟ در آن چهل روز انجام داد.
من از این جمله استفاده کنم برای بیان این مطلب که شما جوانان و دانشجویان عزیز که به معنای واقعی کلمه میوه دل ملّت و امید آینده این کشورید، به مسئله «تبیین» اهمّیّت بدهید. در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.»
ضرورت جهاد تبیین
«در قبال حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگهداشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بهخصوص جوانها، «حرکت تبیین» خنثیکننده این توطئه دشمن و این حرکت دشمن است.»
بایدها و نبایدهای جهاد تبیین
«هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغ، مثل یک نور پیرامون خودتان را روشن کنید. امروز خوشبختانه میدان باز است برای انتشار افکار. این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاورد، برکات بزرگی هم دارد؛ میتوانید افکار درست و صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات و به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفاده از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید. البتّه اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوه اخلاقی در این کار پیروی کرد.
بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد. امروز همه ما بایستی در این میدان حرکت کنیم؛ هر کدام به نحوی و با سهمی که در این راه داریم.
از کاری که بعضیها در فضای مجازی یا در مطبوعات و مقالهها و اینجا و آنجا انجام میدهند که با دشنام، تهمت، فریب و دروغ با افکار عمومی مواجه میشوند، باید به شدّت اجتناب کرد.»
نمادِ جهاد تبیین
«این چهل روزی که از عاشورا تا اربعین (سال 61 هجری ) اتّفاق افتاده، یکی از مقاطع بسیار مهمّ تاریخ اسلام است. روز عاشورا در اوج اهمّیّت است و این چهل روزی هم که بین عاشورا و اربعین هست، تالیتلو روز عاشورا است. اگر روز عاشورا اوج مجاهدت همراه با فداکاری- فدا کردن جان، فدا کردن عزیزان، فرزندان و یاران- است، این چهل روز، اوج مجاهدت همراه با تبیین، همراه با افشاگری، همراه با توضیح [است]. اگر این چهل روز نمیبود، اگر حرکت عظیم زینبکبری و جناب امّکلثوم و حضرت سجّاد؟عهم؟ نمیبود، شاید آن فقره «لِیَستَنقِذَ عِبادَک مِنَ الجَهالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَة» اتّفاق نمیافتاد. این حرکت عظیم، این صبر فوقالعاده خاندان پیامبر به پیشوایی زینب کبری و امام سجّاد؟عهما؟ بود که توانست حادثه کربلا را ماندگار کند و به معنای واقعی کلمه، این "تبیین" مکمّل آن فداکاری بود.
... عظمت این چهل روز به خاطر کاری است که این بزرگوار و حضرت سجّاد؟ع؟ و بقیّهای که اطراف اینها [بودند] انجام دادند و سختیها را تحمّل کردند، و [اگر بخواهیم] با زبان روضهخوانی حرف بزنیم، در واقع روز اربعین، زینبکبری؟عها؟ گزارش کار به امام حسین؟ع؟ داد که این کارها را کردیم، این جور رفتیم، این جور تحمّل کردیم و این جور بیان و تبیین کردیم».
#پرونده_جهاد_تبیین
#جهاد_تبیین
منبع: شماره 5 از نشریه الکترونیکی معارف، پرونده جهاد تبیین.
الکترونیکی5 14000816.pdf
3.67M
#فایل_پی_دی_اف
◀️ شماره جدید نشریه الکترونیکی معارف منتشر شد
♦️پنجمین شماره الکترونیکی نشریه معارف (آبان و آذر1400) با پرونده اختصاصی «جهاد تبیین» منتشر شد
عناوین مطالب این شماره:
❇️ «بازتولید معارف اسلامی»؛ مسئله این است!
✅ + پرونده جهاد تبیین
🔸ما و «جهاد تبیین»
🔸آداب جهاد تبیین
🔸شش نکته درباره فرمان جهاد تبیین جوانان
🔸همپای جهاد تبیین
🔸«جهاد تبیین» ورسالتهای استاد معارف تراز تمدن نوین اسلامی
🔸شش گام عملی استاد معارف در تشکیل کارگروه جهادی
🔹اصل مرحلهای و تدریجی بودن در پاسخگویی به شبهات دینی
🔹انواع روش تدریس
🔹سبک تدریس علامه طباطبایی
🔹گفتوگوی شرق و غرب
🔹تفاوتهای فلسفه در شرق و غرب.
🔹نسبت عرفان مدّون با عرفان اهلبیت(ع)
🔹فقه؛ هدایت و حیات
🔹عوامل و زمینههای پایداری خودکنترلی اخلاقی و مراقبه
🔹«تواکل»؛ چیستی و آثار آن در کلام امام رضا؟ع؟
🔸 کتاب پهلوی ستایی در ترازوی تاریخ
🔸صفحه ما در اینستاگرام
www.instagram.com/maarefmags_ir
🔸صفحه معارف در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/maarefmags_ir
نشست علمی
نقش دروس معارف اسلامی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی
ارائه دهنده: دکتر علیرضا صدرا
(دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)
زمان: چهارشنبه 26 آبان ماه، ساعت 10 صبح
لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/amozesh/MN4JKN0J
پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
◀️ پرسمان+ 23 منتشر شد
شماره بیست و سوم نشریه پرسمان+ ویژه آبان ماه 1400 منتشر شد
در این شماره می خوانیم:
🔸وارث مکتب عفاف
🔸یک قرن جنایت
🔸چرا این قدر دشمنی؟
🔸آمریکا غرق خواهد شد
🔸این امامزاده شفا نمی دهد؛ کور می کند!
🔸کتاب را می چشید یا می بلعید؟
🔸ترم جدید، تصمیمات جدیدتر
🔸و...
🔸نرم افزار موبایلی پرسمان+
porsemanplus.ir/porseman.apk
🔸صفحه پرسمان+ در اینستاگرام
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1rlfbgw65g7k1&utm_content=kenuuhk
🔸صفحه پرسمان+ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/porseman_plus
ما و جهاد تبیین✅
✍️ حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
درآمد
رهبر انقلاب اخیراً جهاد تبیین را از دانشجویان مطالبه کردند همان دانشجویانی که پیشتر آنها را افسران جوان جنگ نرم خوانده بودند؛ اما چرا جهاد تبیین؟
در همه حرکتهایی که بنیاد فکری و هویتی دارند، حفظ خلوص شرکت و رساندن پیامهای اصیل این حرکت، ارزش و اهمیتی به اندازه خود حرکت دارد. عاشورا و قیام اباعبداللهالحسین؟ع؟ نمونهای است از اهمیت تبیین ماهیت قیام. تفاوت جدّی قیام کربلا با حرکتهای مشابه انقلابی در داشتن پیوست تبیینی و روشنگری اهلبیت؟عهم؟ به پرچمداری حضرت زینب کبری؟سها؟ است.
بسیاری از قیامهای تاریخی در زوایای زمان و تحریف و دروغپردازی زورمداران به فراموشی سپرده شد؛ اما کربلا بدون تحریف با سربلندی و بیدارگری به حرکت خود در طول صدها سال ادامه داده و همچنان بیش از پیش الهامبخش و ظلمافکن به راه خود ادامه میدهد.
یکی از ابزارهای دشمن در دوره معاصر برای مقابله با انقلاب اسلامی و حرکت مردمی آن، تغییر هویت انقلاب و تحریف آن و قلب ماهیت و مخدوش کردن چهره اصیل انقلاب اسلام و عناصر هویتی جامعه ماست. کانونهای فعال دشمن در فضای مجازی و جریانهای تبلیغی و رسانهای محور این حرکت دشمناند و همانگونه که حضرت زینب کبری؟سها؟ در خفقان یزیدی و اموی اجازه خاموش شدن چراغ پرفروغ کربلا را نداد امروز هم محبان امام حسین؟ع؟ و رهروان راه عاشورا در جهادی دیگر وظیفه و مأموریتی بزرگ برای تبیین حقایق اسلام، انقلاب اسلامی و چهره واقعی نظام سلطه و طواغیت هستند.
دشمن به دنبال فرسایش سرمایه اجتماعی، قلب ماهیت و مبارزه با امید و همه عناصر هویتی این ملت است و مقابله هم در همینجا باید اتفاق بیفتد. حال با این نگاه چگونه جهاد چگونه محقق میشود؟
ملزومات جهاد تبیین
برای حرکت به سمت توصیف و تبیین واقعیتهای انقلاب اسلامی توسط جریان دانشجویی و بدنه دغدغهمند دانشگاهی، ملزوماتی پیشنیاز است:
اول؛ شبکه شدن؛ همگرا شدن حرکات پراکندهای که در گوشه و کنار انجام میشود، همافزایی جریان انقلاب و دوستداران ایران در تبیین واقعیتها سبب همافزایی هرچه بیشتر کنشگریها میشود.
دوم؛ نیفتادن در دام محافظهکاری و ساختارگریزی؛ توجیهگرایی و رادیکالیسم دو لبه قیچی مقابله با واقعگرایی هستند. جهاد تبیین نیازمند واقعی دیدن فضاست و این ممکن نمیشود جز با مطالبهگری مسئلهمحور و در چارچوب. هر جریانی که بخواهد فضای دانشجویی را به سمت محافظهکاری یا تندروی ببرد در واقع ضد جهاد تبیین حرکت کرده است.
سوم؛ ممزوج شدن با مطالبات مردم؛ باید مسائل اصلی مردم ـ نه لزوماً آنها که در فضای مجازی ساخته میشود ـ را شناخت و به آنها ضریب داد. مسائل اصلی مردم در حلقههای محدود خودیها شناخته نمیشود. از سوی دیگر باید راهی برای ارتباط مؤثر با بدنه عمومی مردم پیدا کرد. ممکن است حرفهای بعضا خوب دانشجویان و دانشگاهیان در یک چرخه محدود مدام تکرار شود و به دست مخاطب اصلی نرسد. برای این مسئله باید فکری کرد.
چهارم؛ هم ارتقای تکنیکال هم بالا بردن سطح محتوایی؛ دانشجویان فعال و دغدغهمندان باید به ابزار روز رسانهای مجهز شوند. رسانه امروز خود دانشی معظم است و راه و رسمی آموختنی دارد. بحمدالله امروز بضاعت جریان انقلاب به لحاظ دانشی در این حوزه قابل قبول است.
از سوی دیگر فهم تحلیلی و عمق نگاه سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و... همزمان با مسلط شدن به تکنیک، باید ارتقا یابد. با تعدادی نیروی تکنیکزده بدون عمق، نمیتوان جهاد تبیین را پیش برد.
در پایان، باید تلاش کنیم همه ظرفیت خود را برای جهاد تبیین پای کار بیاوریم.
#پرونده_جهاد_تبیین
#جهاد_تبیین
منبع: شماره 5 از نشریه الکترونیکی معارف، پرونده جهاد تبیین.
♦️سلسله نشست های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش♦️
《نشست اول》 🔰 موضوع: دانشگاه تراز انقلاب اسلامی؛ تبیین دانشگاه حکمت بنیان 🔰ارائه:دکتر مهدی فاتح راد(استادیار دانشگاه صنعتی شریف) پژوهشگاه سیاستگزاری 🔰دبیر علمی: دکتر مرتضی یوسفی راد 🔰 زمان: 9آذر ماه ساعت 10 صبح
🌐لینک نشست:
https://meet.nahad.ir/amozesh/290CD320
📞شماره تماس جهت رفع هرگونه اشکال در ورود به نشست(02184222810)
❇️پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی❇️
https://www.instagram.com/pfme.ac.ir
بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی- دفتر قم
🔴 نشست چهارم از سری برنامه ترجمان ۲؛ مروری بر اندیشه ها و پژوهش های قرآنی و حدیثی با موضوع:
🔴 علامه حلی و فهم قرآن
🎙 ارائه: دکتر محمد مرادی
🔶 مدیر جلسه: حجت الاسلام دکتر علی راد
🗓 چهار شنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۰
⏰ ساعت: ۱۰
🔗استودیوی دفتر بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی دفتر قم
🔗 لینک ورود به جلسه
🌐 webinar.aqr.ir/qom
و
🌐 instagram.com/qomislamic
و
🌐aparat.com/qomislamic/live
#️⃣ #علامه#حلی#قرآن#علی-راد#مرادی
🆔 @qomislamic
🎤 آداب جهاد تبیین در بیان رهبری معظم
«تبیین و روشنگری»، کلید واژههایی پر تکرار در بیانات ماههای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی است. ایشان تبیین حقیقت را «مهمترین وظیفه» و «عمده هدف انبیاء» میدانند، و معتقدند بدون تبیین و روشنگری، «قطعاً هیچ فکر و هیچ اندیشه متقنی، توفیق رواج و اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد» و ایجاد گفتمان و مطالبه عمومی و حرکت کشور به سمت اهداف اصلی نیز بدون روشنگری محققن نمیشود، زیرا «ما با ذهنها مواجهیم، با دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد، جسمها بهکار نمیافتد»
اما جهاد روشنگری همانقدر که اهمیت دارد، آداب مهمی نیز دارد که باید دلسوزان انقلاب و جهادگران این عرصه به آنها ملتزم باشند. این آداب را از زبان رهبری معظم انقلاب مرور میکنیم:
🔸 ۱. آگاهسازی بدون ایجاد فتنه، فساد و دعوا
«شکلیکه در آن فتنه و دعوا بهوجود بیاید، مطلوب نیست. شکلی که برای مردم آگاهی بهوجود بیاید، برای مسئولین تنبّه به راهحلها بهوجود بیاید [مطلوب است]... آن جور که موجب و موجد فساد باشد، نباید باشد... گاهی انسان حرفی را میزند اگرچه انتقادآمیز است، مسئولین میآیند تشکر میکنند؛ برای خود ما مکرّر پیش آمده که مسئولین میگویند این نکتهای که شما گفتید، کار ما را آسان کرد.»
🔸 ۲. متقن، مستدل و بهنگام
«موضعی که میگیرید متقن و مستدل باشد که نتوانند دربارهاش خدشه کنند... به هنگام باشد. گاهی اوقات موضعگیری در یک مورد و یک چیزی، در یک وقت خوب است[امّا] فردایش خوب نیست؛ یعنی بیفایده یا گاهی هم مضر است؛ باید حواستان باشد به هنگام این کار را انجام بدهید.»
🔸 ۳. دوری از جنجال، هیاهو و غرضورزی
آداب
«اینکه مثلاً فرض کنید علیه برجام بروند جلوی مجلس شورای اسلامی اجتماع کنند، من فکر نمیکنم یک منطقی پشت سر این باشد؛ خب، حالا مگر نمایندگان مجلس چقدر فرصت دارند؟ اجتماعِ درست این است که شما یک سالنی اجاره کنید یا در اختیار بگیرید... دو نفر سه نفر با مطالعه قبلی بروند آنجا بهطور استدلالی حرف بزنند...»[v] و «گاهی اوقات جماعتی، افرادی، جوانهای احتمالاً صالح و مؤمنی با کسی یا با جلسهای مخالفند، بنا میکنند هیاهو کردن و جنجال کردن و شعار دادن؛ بنده با این کارها موافق نیستم. این هیچ فایدهای ندارد؛ این را من از قدیم به کسانیکه در این کارها بودند، همواره سفارش کردهام... این هیچ فایدهای ندارد. فایده در تبیین است، فایده در کار درست است، در کار هوشمندانه است؛ اینهاست که فایده دارد. گاهی اوقات بعضی از روی اغراضی این کارها را میکنند، به پای بچّههای مؤمن و حزباللهی میاندازند؛ حواستان به این هم باشد.»
🔸۴. عمارگونه و بدون تعصب و تعلقات جناحی
«یکی از کارهای مهم نخبگان و خواص، تبیین است؛ حقائق را بدون تعصب روشن کنند؛ بدون حاکمیت تعلقات جناحی و گروهی و بر دل آن گوینده. اینها مضر است. جناح و اینها را باید کنار گذاشت، باید حقیقت را فهمید. در جنگ صفین یکی از کارهای مهم جناب عمار یاسر تبیین حقیقت بود.»
🔸۵. استقامت و تکرار
«البتّه تداوم کاری لازم دارد، استقامت لازم دارد، درست گفتن لازم دارد، تکرار لازم دارد؛ ممکن است یک زمانی هم طول بکشد.»
🔸۶. پرهیز از تهمت زدن
«روشنگریِ بدون اتّهام، بدون تهمت زدن، بدون مصداق معیّن کردن».
📕* . منبع: گزارش نشریه خط، ش 43؛ با دخل و تصرف.