مکاتبات علمین.mp3
1.87M
🔊🔊 #بشنوید
🔰 استاد علی فرحانی
💠 ماجرای #مکاتبات_علمین
(آقا سید احمد کربلایی و آقا شیخ محمد حسین اصفهانی اعلی الله مقامهما)
🔅دائما او پادشاه مطلق است
در كمال عز خود مستغرق است
🔅 او به سر نايد ز خود آنجا كه اوست
كي رسد عقل وجود آنجا كه اوست
#استاد_فرحانی
#معارف
#عرفان
@maarejj
ِ 💠 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ:
🔹 ما مِنْ #لَيْلَةِ_جُمُعَةٍ إِلَّا وَ لِأَوْلِيَاءِ اللَّهِ فِيهَا سُرُورٌ قُلْتُ كَيْفَ ذَاكَ جُعِلْتُ فِدَاكَ قَالَ إِذَا كَانَتْ لَيْلَةُ الْجُمُعَةِ وَافَى رَسُولُ اللَّهِ الْعَرْشَ وَ وَافَى الْأَئِمَّةُ الْعَرْشَ وَ وَافَيْتُ مَعَهُمْ فَمَا أَرْجِعُ إِلَّا بِعِلْمٍ مُسْتَفَادٍ وَ لَوْ لَا ذَلِكَ لَنَفِدَ مَا عِنْدَنَا.
📌 بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم، ج1، ص: 131
#اهل_بیت
#معارف
#شب_جمعه
@maarejj
💠 إعادة #رأس_الحسین إلی جسده الشریف
🔰 سید بن طاووس (ره)
🔻 اعلم أن إعادة رأس مقدس مولانا الحسين ص إلى جسده الشريف يشهد به لسان القرآن العظيم المنيف حيث قال الله جل جلاله وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ فهل بقي شك حيث أخبر الله أنه من حيث استشهد حي عند ربه مرزوق مصون فلا ينبغي أن يشك في هذا العارفون
🔻 و أما كيفية إحيائه بعد شهادته و كيفية جمع رأسه الشريف إلى جسده بعد مفارقته فهذا سؤال يكون فيه سوء أدب من العبد على الله جل جلاله أن يعرفه كيفية تدبير مقدوراته و هو جهل من العبد و إقدام ما لم يكلف العلم به و لا السؤال عن صفاته و أما تعيين الإعادة يوم #الأربعين من قتله و الوقت الذي قتل فيه الحسين ص و نقله الله جل جلاله إلى شرف فضله كان الإسلام مقلوبا و الحق مغلوبا و ما تكون الإعادة بأمور دنيوية و الظاهر أنها بقدرة الإله [الإلهية]
🔻 لكن وجدت نحو عشر روايات مختلفات في حديث الرأس الشريف كلها منقولات و لم أذكر إلى الآن أنني وقفت و لا رويت تسمية أحد ممن كان من الشام حتى أعادوه إلى جسده الشريف بالحائر عليه أفضل السلام و لا كيفية لحمله من الشام إلى الحائر على صاحبه أكمل التحية و الإكرام و لا كيفية لدخول حرمه المعظم و لا من حفر ضريحه المقدس المكرم حتى عاد إليه و هل وضعه موضعه من الجسد أو في الضريح مضموما إليه فليقتصر الإنسان على ما يجب عليه من تصديق القرآن من أن الجسد المقدس تكمل عقيب الشهادة و أنه حي يرزق في دار السعادة ففي بيان الكتاب العزيز ما يغني عن زيادة دليل و برهان.
📌 الاقبال بالاعمال الحسنة فیما یعمل مرة فی السنة /ج2 /ص 588
#اربعین
@maarejj
روش صحیح تحصیل علم.mp3
2.42M
🔊 #بشنوید
🔰 استاد علی فرحانی
🔅 کوتاه کردن زمان تحصیل با استفاده از روش تحصیل سیر از #مطلب_ما
🔅 شیوه تحصیل علم اصول
🔅 زمان مراجعه به حواشی و اقوال
🔅 اهمیت کتاب «سیر کامل آیت الله فاضل (ره)»
🔅 ضرورت رعایت آداب اخلاقی تحصیل علم
#استاد_علی_فرحانی
#روش_تحصیل
#مطلب_ما
#اصول_فقه
@maarejj
معارج
🔊 #بشنوید 🔰 استاد علی فرحانی 🔅 کوتاه کردن زمان تحصیل با استفاده از روش تحصیل سیر از #مطلب_ما 🔅 شی
👆👆👆👆
🔊 حتما #بشنوید
🔰 استاد فرحانی این نکات را خطاب به طلابی بیان کرده اند که کتاب «الموجز» و «اصول فقه» را در محضر ایشان خوانده اند.
🔹 این نکات در پایان مسئله «القطع الحاصل من القدمات العقلیة» در تدریس کتاب شریف رسائل بیان شده است
🔰 قالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِبَعْضِ أَصْحَابِهِ ذَاتَ يَوْمٍ:
🔹 يا عَبْدَ اللَّهِ أَحِبَّ فِي اللَّهِ وَ أَبْغِضْ فِي اللَّهِ، وَ وَالِ فِي اللَّهِ، وَ عَادِ فِي اللَّهِ، فَإِنَّهُ لَا تُنَالُ وَلَايَةُ اللَّهِ تَعَالَى إِلَّا بِذَلِكَ وَ لَا يَجِدُ الرَّجُلُ طَعْمَ الْإِيمَانِ- وَ [إِنْ] كَثُرَتْ صَلَاتُهُ وَ صِيَامُهُ حَتَّى يَكُونَ كَذَلِكَ، وَ قَدْ صَارَتْ مُؤَاخَاةُ النَّاسِ يَوْمَكُمْ هَذَا أَكْثَرُهَا فِي الدُّنْيَا، عَلَيْهَا يَتَوَادُّونَ، وَ عَلَيْهَا يَتَبَاغَضُونَ، وَ ذَلِكَ لَا يُغْنِي عَنْهُمْ مِنَ اللَّهِ شَيْئاً.
🔻 فقَالَ الرَّجُلُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ كَيْفَ لِي- أَنْ أَعْلَمَ أَنِّي قَدْ وَالَيْتُ وَ عَادَيْتُ فِي اللَّهِ وَ مَنْ وَلِيُّ اللَّهِ حَتَّى أُوَالِيَهُ وَ مَنْ عَدُوُّ اللَّهِ حَتَّى أُعَادِيَهُ
🔹 فأَشَارَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ ص إِلَى عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع، فَقَالَ: أَ تَرَى هَذَا قَالَ:
بَلَى.
🔹 قالَ: [فَإِنَ] وَلِيَّ هَذَا وَلِيُّ اللَّهِ فَوَالِهِ، وَ عَدُوَّ هَذَا عَدُوُّ اللَّهِ فَعَادِهِ، وَ وَالِ وَلِيَّ هَذَا، وَ لَوْ أَنَّهُ قَاتِلُ أَبِيكَ وَ وَلَدِكَ، وَ عَادِ عَدُوَّ هَذَا وَ لَوْ أَنَّهُ أَبُوكَ وَ وَلَدُك
📌 التفسیر المنسوب للامام الحسن العسکری علیه السلام، ص 49
@maarejj
هدایت شده از المرسلات
#مشاورۀ_مجازی
💢 کیفیت فراگیری علم اصول بر اساس خط سیر منظّم و هوشمند
🔰مشاور: محمدمهدی مقدسی
🆔:@m_mahdi1384
♻️ پست حاضر مشاورۀ یکی از طلاب پایۀ پنجم است با مشاور محترم کانال جناب حجت الإِسلام محمدمهدی مقدسی درمورد کیفیت تحصیل روشمند علم اصول
🌀 #مخاطب: جسارتا حقیر #پایه_پنجم هستم و بسیار دغدغۀ تحصیل روشمند اصول فقاهت بر پایه بنیان های نظری #امامین_انقلاب را دارم. الحمدلله حضرت #استاد_فرحانی و والد شریف شون در جهت احیای روش فقاهت بر مبنای نظرات امام راحل «ره» پیشتاز هستند.
🔹 حقیر علاقمندم سیر درسی علم اصول رو از آغاز مبتنی بر #آموزش_پژوهش_محور -که حقا در بیانات استاد جاری و ساری هست- دنبال کنم. در این مسیر به راهبری حضرتعالی نیازمندم.
🔹 آیا بنده از اصوات الموجز استاد شروع کنم؟ چگونه روشی رو به عهده بگیرم تا بتونم انتظارات بایسته نسبت به کتاب الموجز در سیر کتب تحصیلی اصول فقه برای ورود به خارج را اکتساب کنم؟
🔶 #مشاور: سلام علیکم. در بسیاری موارد کسانی که یک علم را تدریس می کنند یا روش یادگیری آن را بیان می کنند، چون احاطه کامل به آن علم ندارند راهنمایی های آنها #نمی_تواند_راه_گشا_باشد.
👌 مهمترین ویژگی استاد فرحانی این است که ایشان تسلّط و احاطۀ کامل به علوم حوزوی دارند؛ لذا در تدریس هایشان به گونه ای عمل می کنند که تمام مسیر رشد علمی طلبه را در نظر می گیرند.
📚 ایشان در #سیر_تدریسی علم اصول شان از همان ابتدا که کتاب الموجز تدریس کرده اند، خط سیر رشد علمی طلبه را مد نظر قرار داده و با توجه به آن خط سیر مفاهیم اصولی به صورت معیّن -را بدون کم گویی و اضافه گویی- با شاگردان القا می کردند.
🔻 بنابراین اگر کسی #سیر_اصولی ایشان را دنبال کند و کتاب الموجز و اصول فقه را با صوت های ایشان بخواند حجم قابل توجّهی از مطالب نظام مند و دقیق اصولی و منطقی را به دست می آورد.
🔸 ایشان در این دو کتاب مطالب را به گونه ای بیان می کنند که خود به خود طلبه در راستای نظریات حضرت امام «ره» -که حقاً و انصافاً نظرات دقیق و کاملی است- قرار می گیرد.
🔸 پس از این دو کتاب اگر کتاب مناهج را با استاد کار کنید، یک دور اصول کامل و راقی (بدون قیل و قال ها) را یاد می گیرید. و نه تنها با اصول امام آشنا می شوید بلکه به واسطه روش تدریس ارزشمند استاد، معیاری به دست می آورید که بعد از خواندن مناهج بقیه آراء و نظرات را با مطالعه شخصی می فهمید و می توانید نسبت به آنها قضاوت و جمع بندی داشته باشید.
♨️ #روش_کار این است که ابتدا صوت جلسات را #دقیق و #کامل گوش دهید؛ سپس آدرس ها و مراجعاتی که استاد در درس می فرمایند را مراجعه کنید. پس از مطالعه و اگر امکانش بود مباحثه، با بیان و قلم خودتان #تقریری از درس بنویسید. در نوشتن تقریر سعی کنید #سیر_منطقی بحث رعایت شود.
📌سوالاتتان را از مشاورین المرسلات بپرسید👇
🆔 eitaa.com/almorsalaat/248
#مشاورۀ_تحصیلی #طلبۀ_موفّق #سیر_علم_اصول #واحد_مشاوران_المرسلات
🌐@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
#یادداشت
💢 سیر استاد #علی_فرحانی در تدریس علوم حوزوی + اشاره اجمالی به سیر تدریس علم اصول توسط ایشان
🔰محمدمهدی مقدسی
🆔:@m_mahdi1384
♻️این یادداشت توسط استاد محترم جناب حجت الإِسلام محمدمهدی مقدسی دربارۀ سیر پیشرفت و تحوّل شان به وسیلۀ دروس استاد فرحانی و نگاه کامل و نظاممند استاد در سیر تدریس دروس حوزوی، نگاشته شده است.
🔶 در سالهای ابتدایی ورود به حوزۀ علمیه قم، طلبه ای پر دغدغه بودم و در نظرم حوزه تنها مکانی بود که زمینۀ رشد فردی و اجتماعی من در آن فراهم بود؛ لذا با تلاش فراوان سعی میکردم در مسائل درسی، معنوی و اجتماعی به درستی گام بردارم.
🔸 برای یافتن شیوۀ صحیح درس خواندن در درسهای مختلف با اساتید با سابقۀ آن درس مشورت میکردم. در مسائل اخلاقی تلاش خود را برای عمل به رهنمودهای اساتید اخلاق به کار می بستم. همچنین تلاش میکردم برای موفقیّت در وظایف اجتماعی مهارت های لازم را به دست آورم.
🔸با وجود همۀ این تلاشها نتیجۀ مطلوب حاصل نمی گشت!. بزرگترین مشکلی که با آن مواجه بودم ناهماهنگی ها و تناقضاتی بود که مشورت با افراد مختلف در ذهنم ایجاد میکرد. راهکارهایی که برای تحصیل عمیق دروس حوزوی ارائه میدادند با انجام تکالیف اجتماعی منافات داشت. از طرفی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی که برای دفاع از انقلاب و اسلام ضرورت داشت سبب کم رنگ شدن امور علمی میگشت. و از طرف دیگر، راهکارهای رشد در امور معنوی و اخلاقی به گونه ای بود که فعالیتهای اجتماعی را کمرنگ میساخت. حتّی در تحصیل علم و یافتن روش صحیح درس خواندن و میزان تحصیل و تعمّق در هر علم و اولویّت بندی بین علوم نیز با ابهامات زیادی مواجه بودم.
⛔️ این افکار آشفته، انگیزه ام را تحت تاثیر قرار داده و دغدغه های فکری و اضطراب شدیدی را در روحم ایجاد کرده بود.
🔷 از پایۀ دوم در کلاس «المنطق» با استاد فرحانی آشنا شدم. روش تدریس ایشان برایم نو و جذاب بود. در تمام مدّت کلاس ذهنم به دنبال کلامِ ایشان میدوید. پس از تمام شدن هر جلسۀ درس، واقعا حس میکردم به دارایی هایم افزوده شده است. مشورت با استاد آبی بر آتش اضطراب درونم بود؛ ولی هنوز مسیر پیش رو برایم مبهم بود.
🔹 در طول دوران تحصیل در هر یک از مباحث که در درس استاد شرکت میکردم افقهای تازه ای به رویم گشوده میشد. درس اصول فقه و حضور در کلاس استاد بسیار شیرین و نشاط آور بود. ایشان در این جلسات با کنترل ذهن شاگردان، روش صحیح حرکت علمی را بر اساس قوانین منطقی به ما آموختند.
♨️ یکی از مهمترین و ارزشمندترین ثمرات این جلسات آشنا شدن با جنبه های مختلف شخصیّت حضرت امام خمینی و علامه طباطبائی بود. تا آن زمان حضرت امام را به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی و علامه طباطبائی را به عنوان فیلسوف و عارفی وارسته دوست داشتم؛ ولی از آن پس این دو شخصیّت نزدم چنان با عظمت بودند که در جنبه های گوناگون علمی و عملی ایشان را تنها الگوی خود میدانستم.
🔆 در پایان درس «بدایة الحکمة» وقتی نگاهی به مسیر طیّ شده انداختم مشاهده کردم که به برکت رهنمودهای استاد و آشنایی با مبانیِ حضرت امام و علامۀ طباطبائی، بنای فکریِ منسجمی در ذهنم نقش بسته است که در آن، عالِم و فقیه شدن و رشد در معنویات با انجام تکالیف اجتماعی و دفاع از اسلام و انقلاب هیچگونه تعارضی ندارند؛ بلکه جنبه های مختلف حرکتی واحد هستند که غفلت از هر یک، مانع ادامۀ حرکت میگردد.
🔹بنده و جمعی از شاگردان استاد، پس از سالها همراهی با ایشان مشاهده کردیم که استاد از قدمِ اول حرکت علمی در علم «منطق» با شناخت کامل مقصد و مسیر، در دروس منطق، اصول، فلسفه و فقه و در سخنرانیها و بیانات مختلف، مسیری را طراحی کرده اند که اگر با «اعتدال در بینش و عمل» و رعایت قواعد و ضوابط آن، در این مسیر گام برداریم در کوتاهترین زمان و با بهترین کیفیت میتوانیم به اهداف خود نائل شده و به نظام اجتهادی حضرت امام خمینی و علامه طباطبائی دست یابیم؛
🔹 مجموعه جلسات «الموجز»، اولین مجموعه از تدریس های اصول فقه استاد علی فرحانی است که در مدرسه علمیّه حقانی تدریس شده اند. اگرچه موضوع این جلسات، تدریس کتاب «الموجز» است؛ ولی مطالب آن اختصاص به کتاب «الموجز» ندارد. از آنجایی که استاد در این جلسات مفاهیم تصوری و «مطلبُ ما»ی مسائل علم اصول را بیان کرده اند، از نظر منطقی محتوای آن گام نخست و زیربنای حرکت علمی در علم اصول فقه است.
🔹 ایشان در ادامه، در تدریس کتاب «اصول الفقه» علامه مظفر، علاوه بر تکمیل مفاهیم تصوری علم اصول، شیوۀ به دست آوردن سازمان و مدرسه فکری مؤلف کتاب را نیز به شاگردان آموختند. ملکه ای که از این دو کلاس برای طلبه حاصل می گردد سبب می شود وی را برای شرکت در درس «مناهج الوصول» مستعدّ سازد.
👌 اگر طلبه ای سازمان استنباطی و اصولی حضرت امام را بیاموزد، به یکی از راقیترین نظامهای اجتهادی دست یافته است و علاوه بر اینکه در فقه مصطلح و ابواب طهارت تا دیات سرآمد خواهد شد، کلید گشایش قفل «تولید علوم انسانی اسلامی» را نیز در دست خواهد داشت.
#هدایت_تحصیلی #طلبۀ_موفّق #سیر_علم_اصول
#پای_درس_استاد #واحد_مشاوران_المرسلات
🌐@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
06-resale-alerlaye-ostad-moghaddasi.mp3
15.61M
♨️ سفرنامه سلوک
🔰 حجت الاسلام محمدمهدی مقدسی
🔹معرفی جایگاه و محتوای رساله #الولایه اثر ارزشمند علامه طباطبایی در عرفان عملی
📌 #ششمین جلسه از سلسله جلسات بزرگداشت علامه طباطبایی ۹۹/۸/۲۵
#در_محضر_علامه #عرفان
#بزرگداشت_علامه_طباطبایی
@almorsalaat
9.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 #بشنوید
🔰 استاد علی فرحانی
🔅 رابطه آقا سید علی شوشتری و شیخ انصاری
🔅 آشنایی مرحوم ملاحسینقلی همدانی با آقا سید علی شوشتری
#استاد_علی_فرحانی
#علما
#شیخ_انصاری
@maarejj