🌹 اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ، خازِنِ الْعِلْمِ، الدَّاعِي إِلَيْكَ بِالْحَقِّ، النُّورِ الْمُبِينِ.
🏴 مجلس سوگواری شهادت جانسوز حضرت امام صادق علیهالسلام به نیت تعجیل در فرج امام الزمان علیهالسلام
🎙سخنران: حجة الاسلام و المسلمین حاج سید محمد تقی موسوی
📆 شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
🕰 ساعت ۱۲:۳۰
📍مدرس فقهی امام محمد باقر عليهالسّلام
@madras_emb
🔆 رسیدگی به نیازمندان شهر
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ قَالَ: كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِذَا أَعْتَمَ وَ ذَهَبَ مِنَ اللَّيْلِ شَطْرُهُ أَخَذَ جِرَاباً فِيهِ خُبْزٌ وَ لَحْمٌ وَ الدَّرَاهِمُ فَحَمَلَهُ عَلَى عُنُقِهِ ثُمَّ ذَهَبَ بِهِ إِلَى أَهْلِ الْحَاجَةِ مِنْ أَهْلِ الْمَدِينَةِ فَقَسَمَهُ فِيهِمْ وَ لَا يَعْرِفُونَهُ فَلَمَّا مَضَى أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فَقَدُوا ذَلِكَ فَعَلِمُوا أَنَّهُ كَانَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام.
📚الكافي؛ ج۴؛ ص۸ (بَابُ صَدَقَةِ اللَّيْل)
امام صادق عليهالسلام هنگامى كه نماز عشا را مىخواند و پاسى از شب مىگذشت، كيسه اى را كه در آن نان و گوشت و پول بود، به دوش مىگرفت، سپس به سراغ نيازمندان مدينه مى رفت و در ميان آنها تقسيم مىكرد و به صورتى بود كه او را نمىشناختند.
هنگامى كه امام عليهالسلام به شهادت رسید و آن كمك ها از نيازمندان مدينه قطع شد، دانستند كه آن شخص نيكوكار و كمك كننده، امام صادق عليهالسلام بوده است.
@madras_emb
#احکام
❌ عدم تناسب موسیقی با دستگاه اهل بیت علیهمالسلام
🔹نواختن آلات موسیقی در عزاداری
نواختن ساز در مراسم عزاداری اگر به نحوی باشد که نوعاً مطرب باشد یا هتک حضرات معصومین علیهم السلام محسوب شود، جایز نیست.
🔹استفاده از افکت صدا در هنگام شورخوانی
استفاده از افکت های صوتی هنگام شورخوانی و گوش دادن به آن اگر طرب آور باشد و انسان را از اعتدال خارج کند و موجب سبک وزنی و سبک عقلی شود یا عرفاً موجب وهن و هتک حضرات معصومین علیهمالسلام شود، حرام است.
در غیر این صورت نیز سزاوار است مداحی و عزای ائمه اطهار علیهمالسلام شایسته شأن ایشان باشد.
📚احکام کاربردی؛ ص ۱۶۷
@madras_emb
💠 قال الصادقُ علیهالسلام:
نَحْنُ الْعُلَمَاءُ وَشِيعَتُنَا الْمُتَعَلِّمُونَ وَسَائِرُ النَّاسِ غُثَاءٌ
🔹جلسه آیت الله العظمی شبیری زنجانی «دام ظله»
امشب (پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت) ساعت ۲۱ در دفتر معظم له برگزار میگردد.
🔅حضرت امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند: به درستی که حجامت بدن را سالم و عقل را نیرومند میگرداند.
📣 قابل توجه طلاب و اساتید محترم مدرس فقهی امام محمدباقر علیهالسلام که قصد انجام حجامت دارند؛
🔸ان شاالله روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت (۳۰ شوال)، ساعت ۹ صبح، حجامت (توسط یکی از متخصصین این امر) در مدرس فقهی امام محمدباقر علیهالسلام (مدرس ۷) صورت میگیرد.
#آداب_منتظران
🔆 امام صادق علیهالسلام و تبیین وظیفه در دوران غیبت
1⃣ عن عبد الله جبلة، عن محمد بن منصور الصيقل، عن أبيه منصور، قال:
قال أبو عبدالله علیهالسلام:
إِذَا أَصْبَحْتَ وَ أَمْسَيْتَ يَوْماً لَا تَرَى فِيهِ إِمَاماً مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ فَأَحْبِبْ مَنْ كُنْتَ تُحِبُّ وَ أَبْغِضْ مَنْ كُنْتَ تُبْغِضُ وَ وَالِ مَنْ كُنْتَ تُوَالِي وَ انْتَظِرِ الْفَرَجَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً.(۱)
2⃣ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام قَالَ: أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الْعِبَادُ مِنَ اللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ وَ أَرْضَى مَا يَكُونُ عَنْهُمْ إِذَا افْتَقَدُوا حُجَّةَ اللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ وَ لَمْ يَظْهَرْ لَهُمْ وَ لَمْ يَعْلَمُوا مَكَانَهُ وَ هُمْ فِي ذَلِكَ يَعْلَمُونَ أَنَّهُ لَمْ تَبْطُلْ حُجَّةُ اللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ وَ لَا مِيثَاقُهُ فَعِنْدَهَا فَتَوَقَّعُوا الْفَرَجَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً فَإِنَّ أَشَدَّ مَا يَكُونُ غَضَبُ اللَّهِ عَلَى أَعْدَائِهِ إِذَا افْتَقَدُوا حُجَّتَهُ وَ لَمْ يَظْهَرْ لَهُمْ وَ قَدْ عَلِمَ أَنَّ أَوْلِيَاءَهُ لَا يَرْتَابُونَ وَ لَوْ عَلِمَ أَنَّهُمْ يَرْتَابُونَ مَا غَيَّبَ حُجَّتَهُ عَنْهُمْ طَرْفَةَ عَيْنٍ وَ لَا يَكُونُ ذَلِكَ إِلَّا عَلَى رَأْسِ شِرَارِ النَّاسِ.(۲)
امام صادق عليه السلام فرمودند:
زمانى كه بندگان به خداى متعال نزديكترند و خدا از ايشان بيشتر راضى است، زمانيست كه حجّت خداى عزّوجلّ از ميان آنها مفقود شود و آشكار نگردد و جاى او را هم ندانند و از طرفى هم بدانند كه حجت و ميثاق خداى جل ذكره باطل نگشته و از ميان نرفته است، در آن حال در هر صبح و شام به انتظار فرج باشيد؛ زيرا سختترين موقع خشم خدا بر دشمنانش زمانيست كه، حجت او از ميان بندگانش مفقود باشد و آشكار نشود، و خدا مى داند كه اوليائش (در زمان غيبت امام هم) شك نمىكنند و اگر ميدانست شك مىكنند، چشم بهم زدنى حجت خود را از ايشان نهان نمىداشت، و ظهور امام جز بر سر بدترين مردم نباشد.
...............................
۱. الغیبة (للنعمانی)؛ ص۱۵۸
۲. الکافی؛ ج۱؛ ص۳۳۳
@madras_emb
🕯 ... و اين مرا شاد میكند
رها زهمهمهی شیعیان صوری باش
اگر که شیعه شدی شیعهی تنوری باش...
زيد شحام گويد: حضرت امام صادق عليهالسلام به من فرمود:
به هر كس از مردم كه ببينى پيروى از من كنند و به گفتار من عمل كنند سلام مرا برسان، و من به شما سفارش كنم كه نسبت به خدا عز و جل تقوى داشته باشيد و در دين خود پارسا باشيد و در راه خدا كوشش كنيد، و به راستگوئى و به اداء امانت و طول دادن سجده و نيكى با همسايه شما را سفارش ميكنم زيرا محمد صلیاللَّهعليهوآله همين دستورات را آورده است.
هر كه به شما امانت سپرده به او پس بدهيد نيك رفتار باشد يا بدكردار، زيرا رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله دستور ميداد كه سوزن و نخ را نيز بصاحبش پس دهيد، و با فاميل خود پيوند داشته باشيد.
و به جنازه مرده هاشان حاضر شويد، و بيمارانشان را عيادت كنيد، و حقوقشان را بپردازيد، زيرا هر كس از شما كه در دينش پارسا باشد و راستگو باشد و امانت را بصاحبش برگرداند و اخلاقش با مردم خوب باشد گويند: اين جعفرى است و اين مرا شاد كند و از جانب او شايد در (دل) من آيد و گويند: اين روش پسنديده جعفر (بن محمد) است.
به خدا سوگند پدرم براى من حديث كرد كه مردى از شيعيان على عليهالسلام در قبيلهاى بود و زينت آن قبيله به شمار ميرفت، از همه آنها در پرداخت امانت بهتر بود، و حقوقشان را بهتر مراعات ميكرد، و در گفتار راستگوتر بود، و سفارشات و همه وصيتهاى اهل قبيله و سپردهاشان را آنان بدو مىسپردند و چون از او پرسش ميكردى ميگفتند: كيست مثل فلان كس؟ او در پرداخت امانت و راستگوئى از همه ما بهتر است.
📚الكافي؛ ج۲؛ ص۶۳۶
@madras_emb
مداحی.mp3
17.33M
🚩 روضه شهادت حضرت امام صادق "علیه السلام"
🎙مرثیه سرایی حجت الاسلام محسن ابراهیمی
📆 شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
سخنرانی.mp3
34.85M
#سخنرانی
🏴 مجلس عزای شهادت جانسوز حضرت امام صادق علیهالسلام
📋 جامعیت معارف اهلبیت نسبت به تمام ابعاد زندگی و تک بُعدی بودن اغلب افراد
🎙حجت الاسلام و المسلمین آقای سیدمحمدتقی موسوی
📆 شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💠 نقدی بر یک نظر
❖ آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
مرحوم آقای مطهری درباره چگونگی حکم حضور زن در اجتماعات، روایتی از امام کاظم علیهالسلام نقل کرده اند که فرمودند: «پدرم مادر مرا و مادر خودش را میفرستاد تا حقوق اهل مدینه را اداء کنند.»(۱)
اما اینجا اشتباهی عجیبی صورت گرفته است. ایشان پنداشته اند که «امّ فروه» در روایت اشاره به مادر امام صادق علیهالسلام است؛ در صورتی که بنابر موثقه محمد بن علی حلبی، امام صادق علیه السلام فرموده که من پسر کم سن و سالی بودم که مادرم از دنیا رفت. (۲)
این امّ فروه دختر بزرگ حضرت صادق علیهالسلام است که به نام مادر امام نامیده شده بود که بنابر روایتی در باب حجّ، وی به امام صادق علیهالسلام گفت: «ای پدر عمره ما عمره شعبانیه می شود نه رجبیه ... . حضرت علیهالسلام به او فرمود: نه دخترم این عمره ما همان عمره رجبیه است؛ زیرا احرام آن در رجب واقع شده است.» بنابراین امّ فروه مذکور در روایت، دختر امام صادق علیهالسلام است. (۳)
.................................
۱. یادداشت های استاد مطهری؛ ج۵؛ ص۱۶۷
۲. الکافی؛ ج۵؛ ص۵۲۸
۳. الکافی؛ ج۴؛ ص۲۹۴
📚جرعه ای از دریا؛ ج۲؛ ص۶۵۷
@madras_emb
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
📣 قابل توجه طلاب و اساتید محترم مدرس فقهی امام محمدباقر علیهالسلام
🩸ان شاالله حجامت توسط یکی از متخصصین طب سنتی در مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام انجام میگیرد.
📆 پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت (۳۰ شوال)
⏰ ساعت ۹ تا ۱۲ صبح
📍مدرس ۷
🔆 نیاز سنجی در انفاق
كان يوماً قاعداً فأتاه شابّ وشيخ يسألانه شيئاً من الصدقة ، فأعطى الشيخ شيئاً وأعطى الشابّ ضِعفَيه ، فقيل فيه ، قال : هذا الشابّ أرحمه مخافة أن لا يجد ما ينفقه على نفسه فيسرق فتُقطع يده .
وجاءته سائلة فأعطاها أربعمائة درهم ، فقيل له في ذلك ، فقال : إنّما نظرت إلى جمالها فخشيت أن يُفتَتَنَ بها ، فأحببت أن أُغنيها ، وعسى أن يرغب فيها رجل فيتزوّجها.
📚«مکارم أخلاق النبي والأئمة»
تالیف عالم بزرگ قرن ششم ، قطب راوندی علیهالرحمه؛ ص۱۸۱
🔹روزی امیرالمومنین علیهالسلام نشسته بودند که یک جوان و یک پیرمرد از ایشان درخواست کمک مالی کردند.
آن حضرت مقداری پول به پیرمرد دادند و دوبرابرش را به جوان.
اطرافیان علت این کار را پرسیدند، حضرت فرمودند: ترسیدم این جوان (جوانی کند و) بخاطر تنگدستی مرتکب سرقت شود و دستش قطع گردد.
🔹روزی زنی از آن حضرت کمک مالی خواست، ایشان ۴۰۰ درهم به او دادند. اطرافیان علت این بخشش فراوان را پرسیدند،
حضرت فرمودند: چون زیبا بود، ترسیدم بخاطر فقر به گناه بیفتد.
و ضمناً وقتی به اندازه کافی پول داشته باشد، امید هست که کسی راغب شود با او ازدواج کند.
@madras_emb
🗓تقویم شیعه؛
☑️ ۲۸ شوال سالروز رحلت مرحوم آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی رحمةاللهعلیه
💠 گزیدهای از وصیت نامه ایشان
● ... بر تمام مؤمنین است با دل و جان از مسلمات مذهب حق دفاع کنند و هیچگاه اجازه ندهند بعضی با القاء شبهه، عوام از مؤمنین را فریب دهند؛ خصوصا در مسائل شعائر حسینیه که تشیع به واسطه آن زنده است.
● به طلاب عزیز نصیحت می کنم که با جدّیت و تلاش تقوای الهی را پیشه کار خود کنند و در امر تحصیل تلاش کنند و همواره رضای خدا را مدنظر داشته باشند. اینجانب در طول دوران عمرم طلبه ای بیش نبودم و مثل یک طلبه جوان شب و روز در امر تحصیل تلاش می کردم تا بتوانم خدمتی ناچیز داشته باشم و اثری از خود به جای بگذارم که طلاب عزیز از آن استفاده کنند.
● عزیزانم! سکان هدایت مردم به دست شماست، کاری نکنید که دل امام زمان علیه السلام به درد آید، او ناظر بر اعمال ما به اذن خداست.
#نصایح
#احوالات
@madras_emb
💠 کرامتی از کریمه اهلبیت علیهاالسلام
❖ حجت الاسلام و المسلمین آقای سید رضا هاشمی گلپایگانی در سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله العظمی میرزا جواد آقا تبریزی رحمةاللهعلیه:
دوستم که از وعاظ تهران است، گفت:
اولین باری که به عنوان روحانی کاروان حج، عازم سرزمین وحی بودم، قبل از حرکت، برای تحویل وجوهات به آیة الله العظمی تبریزی راهی قم شدم.
اول صبح رسیدم قم و ابتدا به زیارت حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها شرفیاب شدم و پس از زیارت، به حضرت عرضه داشتم : دوست دارم پول قربانی حج من را شما عنایت کنید.
سپس راهی دفتر آیة الله العظمی تبریزی شدم و خود آقا حضور داشتند و وجوهات را تقدیم ایشان کردم.
آنگاه ایشان پول زیادی به من دادند و فرمودند: این مبلغ را صرف قربانی حج کن.
بعد تاکید کردند: این پول، مال من نیست؛ این را حضرت معصومه سلاماللهعلیها عنایت فرمودهاند!
@madras_emb
#فقه
💠 جایگاه ابن ابی عقیل در طائفه
❖ استاد معظم حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● مراد از قدیمین، ابن ابی عقیل و ابن جنید است.
ابن جنید در طائفه امامیه –از آن رو که قائل به قیاس بوده است- مطرود واقع شده و کتب او هم متروک بوده است. ولی ابن ابی عقیل در طائفه امامیه بسیار محترم بوده است.
● نجاشی در مورد کتاب او بیان کرده است که هر حاجی که از خراسان میآمد، کتاب او را میخرید:
«فقيه متكلم ثقة له كتب في الفقه و الكلام منها: كتاب المتمسك بحبل آل الرسول كتاب مشهور في الطائفة، و قيل: ما ورد الحاج من خراسان إلا طلب و اشترى منه نسخ، و سمعت شيخنا أبا عبد الله رحمه الله يكثر الثناء على هذا الرجل رحمه الله».
مراد از شیخنا در این عبارت، شیخ مفید است.
● در هر صورت فقه ابن ابی عقیل در طایفه بسیار مشهور و مورد اعتنا بوده است.
👈 ولی فقه او به لسان روایات نیست. بلکه عباراتی فقهی است.
🔺 درس خارج فقه؛ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
@madras_emb
🔆 چکاپ قلب
عَنْ جَابِرٍ اَلْجُعْفِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ قَالَ: إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّ فِيكَ خَيْراً، فَانْظُرْ إِلَى قَلْبِكَ! فَإِنْ كَانَ يُحِبُّ أَهْلَ طَاعَةِ اَللَّهِ وَ يُبْغِضُ أَهْلَ مَعْصِيَتِهِ فَفِيكَ خَيْرٌ وَ اَللَّهُ يُحِبُّكَ وَ إِنْ كَانَ يُبْغِضُ أَهْلَ طَاعَةِ اَللَّهِ وَ يُحِبُّ أَهْلَ مَعْصِيَتِهِ فَلَيْسَ فِيكَ خَيْرٌ وَ اَللَّهُ يُبْغِضُكَ وَ اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ.
📚 الکافي؛ ج۲؛ ص۱۲۶
حضرت امام باقر علیهالسلام فرمودند:
هرگاه خواستی بدانی که آیا در تو خیری هست، به قلبت بنگر!
اگر قلبت اهل اطاعت خداوند را دوست میداشت و از معصیتکاران متنفّر بود، پس در تو خیری هست و خداوند دوستت میدارد.
و اگر به اهل اطاعت از خداوند بغض دارد و معصیتکاران را دوست میدارد، پس هیچ خیری در تو نیست و خداوند نیز از تو متنفر است.
و هر کس همراهِ کسی است که دوستش میدارد.
@madras_emb
Kitab_Solaim-14030204.MP3
892.8K
💠 اعتبار کتاب سلیم بن قیس
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
نسبت به کتاب سلیم بن قیس به نظرم میرسد که پیگیری اعتبار یا عدم اعتبار این کتاب، ثمرۀ اساسیای ندارد؛ چون نوع مضامین روایاتی که در این کتاب هست، در روایتهای دیگر هم آمده است.
@madras_emb
🌹 يا فاطِمَةُ اشْفَعي لي فى الْجَنَّةِ
فَاِنَّ لَكِ عِنْدَ اللهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ
@zanjani_net
✨ ... فَلَا تَسْلُبْ مِنِّي مَا أَنَا فِيهِ
☘ توفیق نوکری و سربازی امام زمان علیهالسلام را از ما مگیر
نقل است که حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام را غلامی بود که هرگاه آن حضرت سواره به مسجد میرفت آن غلام همراه بود، چون آن حضرت از استر پیاده میگشت و داخل مسجد میشد آن غلام استر را نگاه میداشت تا آن جناب مراجعت کند. اتفاقاً در یکی از روزها که غلام بر در مسجد نشسته و استر را نگاه داشته بود چند نفر مسافر از اهل خراسان پیدا شدند یکی از آنها رو کرد به او گفت: ای غلام! میل داری که از آقای خود حضرت صادق علیه السلام خواهش کنی که مرا مکان تو قرار دهد و من غلام او باشم و به جای تو بمانم و مالم را به تو بدهم و من مال بسیار از هرگونه دارم تو برو و آن مالها را برای خود قبض کن و من به جای تو اینجا بمانم. غلام گفت: از آقای خود خواهش میکنم این را.
پس رفت خدمت حضرت صادق علیهالسلام و عرض کرد: فدایت شوم! میدانی خدمت مرا نسبت خود و طول خدمتم را، پس هرگاه حق تعالی خیری را برای من رسانیده باشد شما منع آن خواهید کرد؟ فرمود: من آن را به تو خواهم داد از نزد خودم و از غیر خودم منع میکنم تو را.
پس غلام قصه آن مرد خراسانی را با خود برای آن جناب حکایت کرد.
حضرت فرمود: اگر تو بیمیل شدهای در خدمت ما و آن مرد رغبت کرده به خدمت ما قبول کردیم ما او را و فرستادیم تو را، پس چون غلام پشت کرد به رفتن، حضرت او را طلبید و فرمود: به جهت طول خدمت تو در نزدیک ما یک نصیحتی تو را بنمایم آن وقت مختاری در کار خود، و آن نصیحت این است که:
چون روز قیامت شود حضرت رسول صلیاللَّهعلیهوآلهوسلم آویخته و چسبیده باشد به نوراللَّه و امیرالمؤمنین علیهالسلام آویخته باشد به رسول خدا صلیاللَّهعلیهوآلهوسلم و شیعیان ما آویخته باشند به ما، پس داخل شوند در جایی که ما داخل شویم و وارد شوند آنجا که ما وارد شویم، غلام چون این را شنید عرض کرد: من از خدمت شما جایی نمیروم و در خدمت شما خواهم بود و اختیار میکنم آخرت را به دنیا و بیرون رفت به سوی آن مرد.
آن مرد خراسانی گفت: ای غلام! بیرون آمدی از نزد حضرت صادق علیهالسلام به غیر آن رویی که با آن خدمت آن حضرت رفتی، غلام کلام آن حضرت را برای او نقل کرد و او را برد خدمت آن جناب، حضرت قبول فرمود ولاء او را و امر فرمود که هزار اشرفی به غلام دادند.
● ابن فقیر عباس قمی خدمت آن حضرت عرض میکنم: که ای آقای من! من تا خود را شناختهام خود را بر در خانه شما دیدهام و گوشت و پوست خود را از نعمت شما پرودهام، رجاء واثق و امید صادق که در این آخر عمر از من نگهداری فرمایید و از این در خانه مرا دور نفرمایید.
📚 منتهی الآمال؛ ج۲؛ در تـاريخ حضرت امام صادق علیهالسلام.
الخرائج و الجرائح؛ ج ۱؛ ص۳۹۰
#فضائلومعارف
@madras_emb
💠 کرامت حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
مرحوم آقای مروارید نقل میکرد: شیخ حسنعلی تهرانی [جد أمی ایشان که اهل تقوی و کرامت بود] برادری داشت که برای أعیان و اشراف و سلاطین خیاطی میکرد و چون پولهای آنها مشتبه بود، قهراً مال شبههناک در اموال وی وارد میشد.
وی در زمان حیات شیخ حسنعلی از دنیا رفت و در قم دفن شد. شیخ حسنعلی متوسل میشود و از خدا میخواهد او را نجات دهد.
وی در رؤیا میبیند که حضرت معصومه علیهاالسلام وساطت کرد و فرشتگان عذاب که مأمور تعذیب برادر بودند، منصرف شدند.
📚جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۳۴۸
#لطائفوطرائف
@madras_emb
💠 وجه تسمیه «فیضیه»
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
انتساب مدرسه فیضیه به مرحوم فیض کاشانی نیست، بلکه انتساب آن به حضرت معصومه علیهاالسلام است، زیرا در موقوفات آستانه، تعبیر «آستانه فیض آثار» رایج بود و چون آن مدرسه جزء آستانه و راهرو حرم بود، به «فیضیه» شهرت پیدا کرد.
ایوان مدرسه در سنه ۹۳۹ق در زمان شاه طهماسب ساخته شده و معروف است که شیخ بهایی مدّتی در فیضیه تدریس کرده است. همچنین میگویند ملاصدرا هم مدّتی در آنجا اشتغال علمی داشت.
📚جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۶۲۳
#لطائفوطرائف
@madras_emb
سخنراین .mp3
32.79M
#سخنرانی
📋 چگونگی تَلَقُّب حضرت ثامن الائمه علیه السلام به امام رضا
🎙استاد معظم آقای حاج سیدمحمّدجواد شبیری
📆 چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
📍مشهد مقدس
@madras_emb
مداحی.mp3
15.33M
✨ مدح حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام
🎙حاج علی اصغر #انصاریان
📆 شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💠 نماز یکشنبه ماه ذی القعده
عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ: خَرَجَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله يَوْمَ الْأَحَدِ فِي شَهْرِ ذِي الْقَعْدَةِ فَقَالَ: يَا أَيُّهَا النَّاسُ مَنْ كَانَ مِنْكُمْ يُرِيدُ التَّوْبَةَ؟ قُلْنَا كُلُّنَا نُرِيدُ التَّوْبَةَ يَا رَسُولَ اللَّهِ، فَقَالَ صلی الله علیه و آله: اغْتَسِلُوا وَ تَوَضَّئُوا وَ صَلُّوا أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ وَ اقْرَءُوا فِي كُلِّ رَكْعَة ...
📚إقبال الأعمال (ط - القديمة)؛ ج۱؛ ص۳۰۸
..................................
قال العلامة المجلسی:
إعلم أن بعض الأصحاب یرجعون في المندوبات إلَی أخبار المخالفین و روایاتهم و یذکرونها في کتبهم و هو لا یخلو من إشکال! لورود النهي في کثیر من الأخبار عن الرجوع إلیهم و العمل بأخبارهم لا سیّما إذا کان ما ورد في أخبارهم هیئة مخترعة و عبادة مبتدعة لم یعهد مثلها في الأخبار المعتبرة! و الله تعالیٰ یعلم.
📚بحارالأنوار؛ج۲؛ ص۲۵۷
بدان که بعضی از علمای ما، در مستحبّات به اَخبار مخالفین و روایات آنها مراجعه میکنند و آنها را در کتابهایشان ذکر مینمایند.
و این موضوع خالی از اِشکال نیست! چون در بسیاری از اَخبار، از رجوع کردن به مخالفین و عمل به اَخبار آنان نهی شده است، خصوصا زمانی که در اَخبار آنها یک شکل اختراعی و یا یک عبادت ساختگی وارد شده باشد که مثل آن در اَخبار معتبره،سابقه نداشته باشد! و خداوند آگاه[به حقایق] است.
@madras_emb